Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Șumudică: nu lui FCSB!

Vineri, când am scris aici că e posibil ca Șumudică să meargă la FCSB, mulți m-au luat la rost.

Permalink to Șumudică: nu lui FCSB!
luni, 1 mai 2017, 4:09

Respectivii priveau varianta ca pe o aberație, deși părțile implicate, Gigi Becali și Marius Șumudică, păreau gata să bată palma. Am explicat atunci și ce scop urmărea fiecare.

În cazul despărțirii de Reghecampf, patronul l-ar fi vrut pe tehnicianul sub comanda căruia actualii steliști Enache, De Amorim, Boldrin și Alibec au dat cel mai bun randament. Cum celor 4 ar urma să li se adauge, luați tot de la Giurgiu, J. Morais, Teixeira, Budescu și chiar Ioniță II, n-ar fi surprins pe nimeni ca Șumudică să ajungă la un FCSB pe punctul de a deveni, să mă scuze fanii ei, Astra 2.

Recunoscut ca vechi și statornic antistelist, devotat trup și suflet Rapidului, Șumudică nu zicea nici albă, nici neagră. Parcă aștepta la cotitură. De unde altădată refuza orice dialog cu tabăra adversă, pe care umbla s-o persifleze cu fiecare prilej, acum era tentat să discute. Chiar să lase de la el. N-o spunea direct, dar sugera că l-ar interesa un salariu mai mare decât dublu, ca și perspectiva unei șanse crescute de a prinde un angajament peste hotare după ce își va fi trecut Steaua în CV.

Pe când subsemnatul continua să încaseze bobârnace, confirmarea zvonului a venit, ca o minge ridicată la fileu, de la Anamaria Prodan. Trebuie că impresara, nevasta lui Laurențiu Reghecampf, a șocat confirmând la DolceSport că „Eu l-am propus pe Șumudică (n.a. la FCSB), mi se pare soluția cea mai bună dacă Laurențiu pleacă. Șumi a demonstrat că știe să facă performanță, iar asta că sunt rapidist, sunt dinamovist, sunt stelist n-ar trebui să aibă loc în mintea unui profesionist”. De presupus că Anamaria chiar e la curent cu privire la eventuala plecare a lui Reghe. Dar a evitat să se avânte, să se pronunţe, tocmai pentru a nu destabiliza echipa soțului său într-un final încins de campionat. Nu-i exclus însă ca Reghecampf să se fi înțeles deja cu șeicii.

Pentru ca Becali și Șumudică să bată palma mai rămâneau câțiva pași de făcut. Puțini. Latifundiarul să-i convingă pe suporteri, dar și pe Mihai Stoica, inamic declarat al antrenorului Astrei, că Șumudică se poate schimba și deveni cu timpul un stelist adevărat. La rându-i, Șumudică să renunțe la poziția de forță, să se adapteze și să-l slujească pe Gigi cu fidelitate. Să nu fie colțos, ci obedient. Dacă vrea avantaje, mai ales materiale, să se supună, nu să miște în front, să vorbească de capul lui.

Când Șumudică s-a trezit băgat la mijloc din pricina atitudinii sale la două capete, Miriuță comparându-l cu o clătită acum pe-o față și imediat pe cealaltă!, el a găsit curajul să zică nu!

„Mă bucur dacă e adevărat că finanțatorul cel mai puternic din fotbalul românesc s-a gândit să mă angajeze. Însă nu se pune problema ca eu să lucrez la FCSB sau cum se numește. Nu pot da curs unei asemenea oferte, știut fiind trecutul meu legat de Rapid”, a precizat el duminică seara în exclusivitate pentru GSP. Mărturisirea a închis practic orice discuție. Și dacă se va despărți de Astra, cum se aude insistent, Șumudică nu va merge la FCSB, decizia e una fără recurs. Definitivă.

Greu de spus ce s-a petrecut în aceste zile și ce l-a împins pe Șumudică să se răsucească. Să fi intuit el că Becali va ceda presiunii ultraşilor și, întorcându-i spatele în ultimul moment, îl va face de râsul lumii?

Posibil. Cert e însă că, atunci când mai exista o posibilitate ca el să ajungă la Steaua, fie ea și mică, teoretică, Șumi n-a ezitat s-o spulbere. În măsura în care antrenorul a pierdut, și apreciez că a pierdut, omul Șumudică a câștigat prin aceea că a dovedit caracter. Că nu sacrifică demnitatea pentru bani ori pentru glorie. Cum a rămas el însuși, merită o strângere de mână.

Comentarii (39)Adaugă comentariu

Giulesti (85 comentarii)  •  1 mai 2017, 16:22

Il felicit pe Sumudica, ca nu s-a dus la japitele fecesebiste. Nu meritau ele asa antrenor.

ALIN (626 comentarii)  •  1 mai 2017, 16:25

Nu ma asteptam ca rapidistul Sumi sa treaca in tabara oierului chiar daca ar fi avut un contract mult mai avantajos. Se zice ca banii nu au miros dar au. A facut bine ca nu s-a dus la satana.

Mq (45 comentarii)  •  1 mai 2017, 16:40

Nea Ovidiu nu e timpul pierdut poate ca ajunge la FCSB pana la urma

Bogdan (395 comentarii)  •  1 mai 2017, 16:44

Titlul e comercial dar neadevarat. Ca sa o refuze pe Steaua Sumudica trebuia sa fi avut o oferta clara ori nu stiu sa fi avut. Daca stiti Dv altceva decit zvonuri spuneti-ne si noua.

Mihai (1 comentarii)  •  1 mai 2017, 16:54

Era clar ca n-o sa accepte, e ca si cum s-ar duce Ilie Dumitrescu la Dinamo! As fi zis Lacatus, pana acum cateva luni, insa momentan ma abtin. Cred ca e timpul pentru Edi Iordanescu sa arate ce stie, pentru ca stie!

Ionita (1 comentarii)  •  1 mai 2017, 16:57

Cred ca nu i-a convenit lui Becali bătaia luată de Sumi în ultima etapa. Sumi e un prost dacă nu înțelege ce înseamnă sa fii profesionist. Ești în primul rand antrenor și abia apoi poți avea afinități. Dar în primul rand ești antrenor. Și are o responsabili și fata de el și fata de familia lui. Rapidist și falit nu ajuta cu nimic.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  1 mai 2017, 16:59

...aşa că matale vei rămâne la lucrul pe care-l faci cel mai bine: să-ncasezi bobârnace!

belengher (1 comentarii)  •  1 mai 2017, 17:01

sumudica a facut ce stie el mai bine (a exersat in multe ocazii in ultimii 2-3 ani): ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin (12 comentarii)  •  1 mai 2017, 17:11

Asta cu oferta FCSB-ului (nu a Stelei) pentru Sumudica mi se pare o mare vrajeala. In stilul caracteristic Becali arunca astfel de "bomboane" exact cand are nevoie. Anume, Sumudica urma sa intalneasca cu Astra pe Viitorul si apoi in meci direct FCSB-ul. Toata presa numai de asta a vorbit inaintea meciului Viitorul-Astra. De ce ii era teama lui Becali? Pai Sumudica declarase pana nu demult ca face orice ca FCSB sa nu ia titlul. Si o sa vedeti Astra ca o sa fie foarte motivata in meciul direct. Ati avut confirmare de la Ana-Maria Prodan. Asta nu spune nimic. Ba chiar intareste cele spuse de mine mai sus. Un joc care sa il sensibilizeze pe Sumi si poate pe anumiti baieti de la Astra. Sumi nu o sa poata niciodata colabora cu Becali. El nu este atat de disperat ca sa mearga la FCSB, nici macar pentru bani, deoarece a demonstrat ca este un antrenor bun care poate aduna oferte bune din alte parti (vedeti cele din Turcia, refuzate din cauza instabilitatii in care se afla aceasta tara). Nici temperamentul lui Sumi nu il poate aduce niciodata la o colaborare cu Becali. Ei sunt constienti ca in afara de o amicitie in afara stadionului nu poate sa fie altceva. Jocul asta cu ofertele inaintea confruntarilor directe nu merge la Sumi si o sa vedeti ca niciun rapidist adevarat nu va mai ajunge sa joace sau sa antreneze fcsb-ul sau steaua.

George (164 comentarii)  •  1 mai 2017, 17:21

Bargoane, macar de 1 mai desteapta-te si mai scuteste-ne de neroziile tale. Azi ai ocazia sa fii mai putin prost decit in mod obisnuit, nu o rata, dar incearca sa fii mai putin penibil decit in mod obisnuit. Te rog sa demonstrezi ca si prostia are o limita.

miky (23 comentarii)  •  1 mai 2017, 17:23

Sumudica are calitati clare de antrenor , daca ar fi mai putin coleric si mai rezervat in declaratii sigur si spectatorii l-ar percepe altfel . Sunt atatia alti antrenori cu trecut rapidst , dinamovist etc . Multescu antreneaza la Craiova , Ganea la Targu Mures , Miriuta la CFR , exemplele pot continua . Pana la urma important este ceea ce vrei in viata , in anumite situatii orgoliul nu-si are rostul plus ca nici rivalitatea intre echipele fanion care era in trecut nu mai este aceeasi . Nu vreau sa-i supar nici pe stelisti si nici pe FCSB-isti dar pana la urma Sumudica ar semna cu FCSB . Ce rivalitate exista intre Rapid si FCSB cand n-au jucat niciodata una impotriva celeilalte ? Mai sunt doua etape si se pot intampla multe , nu stim cine o sa ia campionatul inca si nici ce antrenori raman sau pleaca de la anumite echipe .Cu banii lui Becali si jucatorii de care dispune FCSB , Sumudica chiar ar putea sa faca performanta . Daca ar avea rezultate sunt sigur ca si suporterii l-ar agreea dupa o anumita perioada .

Florin (12 comentarii)  •  1 mai 2017, 17:24

Ionita, Sumudica tocmai vrea sa le dea o palma celor mai "scarbiti" de la fcsb. O sa creada ca i-a lovit Inter Milano (stiu "scarbitii"de ce). Sumi are un duel cu "marele antrenor"Reghe, care a avut cel mai bun lot posibil si care tremura la final de sezon ca vin Viitorul si Dinamo si matura cu ei. Nu este fair-play poate, insa cate nu sunt fair-play in fotbal? Putem suspecta si Viitorul 3-1 fcsb de lipsa de Fair-play?

dm (3 comentarii)  •  1 mai 2017, 17:29

nu il aducea nimeni pe circarul si blatistul asta

Cristian (8 comentarii)  •  1 mai 2017, 17:30

Ok,dar pe mm la intrebat cineva de Sumi,?

JAX (6 comentarii)  •  1 mai 2017, 17:32

La Sumudica e de inteles,are un CV care nu-l va lasa niciodata pe drumuri.Ce te faci cu toti ratatii care de la 20-22 de ani spun ca nu se duc la Steaua ca sunt rapidisti desi nimeni nu a insistat pentru ei spun ca mai bine joaca in B sau C de parca asta ar fi o mandrie.E o mare prostie.Ratat vei fi toata viata in orice domeniu pentru ca atitudinea asta e de om ratat care se agata ca disperatul de aceasta fitza ca sa-si contureze si el o umbra de personalitate...

Rudi (3 comentarii)  •  1 mai 2017, 17:42

Sumi e circar, dar macar e antrenor. Omul vostru sotul dnei palmier, nu e nici una, nici alta. Doar blatist cat incape.

cotizo (10 comentarii)  •  1 mai 2017, 17:45

@Florine ai vrut sa pari spiritual,dai ai picat de papagal.Daca era vb de milan,ai confundat Steaua a jucat cu Ac Milan in finala ai,si da a luat 4 goluri.Dar retine pt cultura ta generala,ca sa nu mai pici alta data de papagal,Ac Milan nu este tot una cu Inter Milano.

Ardelean (1 comentarii)  •  1 mai 2017, 17:59

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fan (13 comentarii)  •  1 mai 2017, 18:05

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu (1 comentarii)  •  1 mai 2017, 18:08

marele rapidist sumi a uitat de spiritul visiniu cand se milogea pe la usa lui dinamo si o ridica in slavi ca ce echipa si galerie are , iar acum o da cu fcsb -ul ca vezi doamne cand esti rapidist ori fcsb ori dinamo = rivali

Florin (12 comentarii)  •  1 mai 2017, 18:10

Cristian, mm nu are treaba cu fcsb=ul, el este strict pe arbitrii si adversari. Cand reghe spune "eu nu comentez arbitrajul" e ca si cum i-ar da cuvantul lui mm. Este doar buffonul ala angajat sa o incaseze. El nu are treaba cu fotbalul, e un fel de "gunoier" (a se citi la modul figurat) care se ocupa doar de treburile murdare. Acuze in stanga si in dreapta, mistouri, arogante etc etc

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  1 mai 2017, 18:13

...nea Ovi ...niciodata dar absolut niciodata nu s a pus cu adevarat problema trecerii lui Sumi la fcsb... Sumi a refuzat un zvon ...asa cum a refuzat si Alpin oferta fabuloasa a lui Juve...

Liviu (24 comentarii)  •  1 mai 2017, 18:15

Va grabiti sa trageti concluzii Dl. Ioanitoaia. Asteptati sa vedeti, Ninel e un circar si exact ca o clatita se poate suci. Mai era unul care acum vreo 10 ani vorbea de cutii de carton s.a. si totusi... Va atrag pt. a doua oara atentia ca gresiti grav cand afirmati ca "Sumudica e devotat trup si suflet Rapidului..." Daca era sa fie asa, nu se autopropunea la Dinamo...end of story!

Un spectator (58 comentarii)  •  1 mai 2017, 18:28

Cu certitudine, Sumudica, antrenorul ultimilor doi ani, a intuit ca nu se va intelege cu Becali si locotenentii lui. Cu Becali este foarte greu sa lucrezi. Nu se poate abtine. La fel si MM Stoica si fostul arbitru stelist. Mai trebuie luat in considerare si faptul ca majoritatea covarsitoare a jucatorilor sunt impresariati de Prodan. Situatia lui ar fi similara cu cea a lui Galca. Ar fi intr-un razboi al declaratiilor continuu. Un antrenor nu poate avea rezultate in astfel de conditii. Patronul este cu banii, el taie si spanzura. Asa ca BRAVO SUMUDICA !

Silviu (38 comentarii)  •  1 mai 2017, 18:38

Tovarasu' , las-o mai moale cu refuzul lui Sumudica de a veni la FCSB ! Nu e el cel care refuza , ci FCSB-ul nu-l vrea !

durden (338 comentarii)  •  1 mai 2017, 18:46

Nu s-a intamplat nimic. Ca de obicei,presa a facut din tantar armasar. Printre care si stimabilul de fata, care nu a mai scris un articol relevant de ani de zile, ci doar incaseaza salariul inutil la gsp!

Marcel (190 comentarii)  •  1 mai 2017, 18:48

@Liviu. Sumi e rapidist pe viata si recunoaste asta. Dar Rapid a murit si el nu poate sa stea pe bara pina revine Rapidul in A daca se va intimpla asta in urmatorii ani. Dinamo il vrea, nu s-a cerut el acolo.

Mihai (182 comentarii)  •  1 mai 2017, 19:29

@durden. Sigur ca tu le stii pe toate si numai cu Napoleon daca ai auzit de el te poti uneori compara. Doar ai descoperit America. Dar declaratia Prodancei unde se o plasezi, inteleptul lui peste prajit? Sau si pe Prodanca a montat-o tot dl Ioanitoaia...

Augustin (4 comentarii)  •  1 mai 2017, 19:43

Ma asteptam ca Sumi sa i dea cu flit *** din Pipera. Bravo Sumi, esti asteptat la Dinamo daca pleca Contra. Si Claudiu Niculescu ar fi bun dar e inca prea crud.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gabriel (56 comentarii)  •  1 mai 2017, 19:47

Bravo Livache, esti destept ca noaptea. Sumi trebuia sa someze dupa mintea ta pana invie Rapidul din morti. Adica pana iese el la pensie ca dadeai tu de mancare familiei lui.

BYBY (41 comentarii)  •  1 mai 2017, 20:05

Si eu cred (ca si altii) ca domnul patron de la FCSB nu merita un antrenor ca Sumi. Bravo lui si sper sa ramana in fotbalul romanesc si sa mai faca performantele care le-a realizat cu Astra!Poate tot cu Astra. Sanatate!

Augustin (268 comentarii)  •  1 mai 2017, 21:46

Mama, mama ce exigenti sunteti, ati ajuns sa banati pina si cuvintul oier. Brinzar e voie ori il taiati si pe acesta?

Che Guevara (363 comentarii)  •  1 mai 2017, 21:55

Nu s-au inteles la bani. Daca umbla Gigi la buzunar uita Sumudica de rapidism si de orice vrea el.

golan (21 comentarii)  •  1 mai 2017, 23:44

Niciodata n-am tinut cu echipa''Secu''-dinamo,d'a in seara asta am tinut.Ambele sint blatiste,insa de data asta blatistul puscarias oier,a repetat iar nerusinarile lui tip''vreau jucatori de la echipele cu care urmeaza sa joace'',insa acum e cam mult sa spuna ca vrea si antrenorul adversarei.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  2 mai 2017, 8:49

"...să se adapteze și să-l slujească pe Gigi cu fidelitate. Să nu fie colțos, ci obedient. Dacă vrea avantaje, mai ales materiale, să se supună, nu să miște în front, să vorbească de capul lui." Din experienta vietii...

Cristian Ionescu (2 comentarii)  •  2 mai 2017, 10:28

Nenea Ovidiu, nu cumva este corect " Sumudica: nu, lui FCSB " ? Virgula, bat-o vina...

florian (42 comentarii)  •  2 mai 2017, 11:06

ce tevatura se face si cu sumudica asta, de parc-ar fi verisorul lui mourinho...el se screme sa ajunga printr-o turcie pe undeva, la o echipa mai slabutica, sa castige si el un ban si toata ziua se vorbeste de el, in lipsa de subiecte serioase, campionatul romanesc fiind o susa jenanta...Ei, ma rog, d-voastra jurnalistii, aveti nevoie de activitate, chiar daca in mod normal nu aveti despre ce campionat sa scrieti....ce sa scrii despre niste adunaturi poreclite echipe???????????????????????

Emilian (143 comentarii)  •  2 mai 2017, 12:44

Cred ca Miriuta la caracterizat f bine pe Sumudica ("se intoarce ca o clatita") si nu inteleg creditul pe care Ioanitoaia il acorda acestui bufon. Atat el cat si Becali au facut de-a lungul timpului nenumarate declaratii aiurea, s-au schimbat de la o zi la alta etc., incat nu inteleg cum cineva poate sa mai plece acum urechea la bazaconiile insirate de cei doi! Maestre, speculezi la greu fara nicio baza!

Martorul (28 comentarii)  •  2 mai 2017, 14:28

Șumi trebuie să plece de la ideea că e profesionist. Ca orice profesionist ar trebui să știe că la FCSB nu poți face meserie. Presiunea pusă de patron, echipa e doar modul de a-și face publicitate, de a-și aranja orgoliul de mare ȘEF, nu permite performanța clară. Patronul se consideră cel mai profesionist doar pentru că are bani. Dar banii îi fac alții: jucătorii, impresarii, numele STEAUA, unii antrenori, echipa de lângă el. Meritele sunt doar ale lui! Nu-i așa, chiar dacă va avea bani în buzunar, Șumi ar trebui să-și pună chipiul de pionier și să bea anticârcel în fiecare dimineața. Ar face cârcei la limbă! Becali distruge fotbalul românesc, trebuie eliminat de pe firmament. Da, a băgat bani, dar a și scos. Pentru el. Strică piața, jucători buni la alte echipe se distrug la FCSB. A tocat anual în jur de 20 de jucători buni, o echipă bună, fără să aibă randament. Stau pe bară, nu joacă. Dacă ar juca la alte echipe, am avea și națională. Sigur, dacă în fotbalul românesc ar exista vreo 10 Becali, piața s-ar mai calma, s-ar echilibra, dar așa... rămân generalii!!

Comentează