Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Șumudică la Steaua?!

Înainte de a ataca subiectul propriu-zis, îngăduiți-mi să exprim o părere privind arbitrajul. Într-adevăr, Adrian Comănescu a condus cu mari greșeli semifinala tur de Cupa României dintre Astra și Poli Timișoara, terminată 4-1. În zi nefastă, el a inventat două […]

Permalink to Șumudică la Steaua?!
joi, 27 aprilie 2017, 4:13

Înainte de a ataca subiectul propriu-zis, îngăduiți-mi să exprim o părere privind arbitrajul. Într-adevăr, Adrian Comănescu a condus cu mari greșeli semifinala tur de Cupa României dintre Astra și Poli Timișoara, terminată 4-1. În zi nefastă, el a inventat două penalty-uri pentru formația dunăreană, căreia nu i-a dat însă alte trei! Erori flagrante, urmare a cărora Comănescu a primit o notă neobișnuită în Gazetă, nota 1! Calificativ într-un fel logic, dar și exagerat în contextul în care „centralul” a avantajat și a dezavantajat una și aceeași echipă.

Ca atare, nu stă în picioare afirmația că vâlceanul a decis rezultatul, că l-a schimbat. Spre deosebire de Radu Petrescu, 4 în GSP, cel care, refuzându-i FCSB-ului două lovituri de la 11 metri în recentul derby cu Viitorul, poate fi lesne acuzat că a influențat scorul final, că l-a viciat. Deși Comănescu a lăsat impresia că e mai vinovat decât Petrescu, ultimul a greșit mai rău și cu consecințe mai grave. Ieșirile în decor ale celor doi întăresc ideea că arbitrajul nostru e în criză, temă ce merită dezvoltată curând.

Altminteri, varianta trecerii lui Șumudică la FCSB prinde coajă, după ce acum jumătate de an, când tehnicianul proclama că „Steaua e și va fi dușmanul meu”, părea imposibilă, de neconceput. Totuși, destui îl suspectează pe Gigi Becali că, vorbind despre aducerea lui Șumudică în cazul plecării lui Reghecampf și condiționând-o de acceptul fanilor, joacă teatru. Că blufează. De fapt, știind că Astra va arbitra lupta pentru titlu, ea având de întâlnit Viitorul, FCSB și Dinamo în actualul sezon, latifundiarul umblă să-l înmoaie pe Șumudică. Să-l transforme din inamic în aliat, ceea ce nu-i exclus întrucât Becali e mai abil decât gândesc unii. Pe românește, mai șmecher.

Dacă Reghe îl va saluta din mers pe Gigi, iar acesta se va ține de cuvânt și-i va mai transfera de la Giurgiu pe J. Morais, pe Teixeira și pe Budescu, atunci investitorul ar fi foarte interesat să-l aducă și pe Șumudică. Ușor de priceput de ce. Pentru că FCSB, înrolându-i pe cei 3 nou veniți, ar include 7 ex-astrali (plus Enache, De Amorim, Boldrin și Alibec), fotbaliști de la care Șumudică a scos randament maxim. Cu el pe bancă, cei 7 au jucat mai bine decât cu oricare alt antrenor.

Cheia se află, înclin să cred, la Șumudică însuși. Conștient că o astfel de mișcare l-ar scoate definitiv din sufletul rapidiștilor, prietenii lui de-o viață și, asigura el, pe viață, acesta însă oscilează. Măsoară. Cântărește. Sigur că nu vrea ca giuleștenii să-l considere trădător, antisteliștii în general, dar și lui îi e mai aproape, asemenea fiecăruia dintre noi, propria cămașă. Întâi, asta ar însemna un salariu dublu la FCSB și plătit la timp, nu ca la Astra, care le-a cerut deunăzi jucătorilor să semneze ca viitoarea tranșă din contracte să le fie achitată abia în iulie! Apoi, diferență de atmosferă și de susținere, un public numeros și entuziast, pe care Șumudică speră să-l câștige de partea sa, perspectivă și orizont mai largi. Comparativ cu Astra, Steaua reprezintă o șansă crescută de promovare, de lansare, în fotbalul internațional. Altă imagine, altă dimensiune, altă trambulină.

Șumudică la Steaua?! Acum 6 luni, chiar și acum 3, aș fi respins ferm varianta. Aș fi taxat-o drept cacealma, o glumă nesărată. În prezent însă, n-aș mai băga mâna în foc că varianta e fantezistă. Am văzut întâmplându-se în fotbal lucruri infinit mai greu de imaginat.

Comentarii (45)Adaugă comentariu

Margelatu (11 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 16:18

Va fi distractie mare cu doi nebuni la aceiasi echipa. Va iesi repede iures.

Geo (41 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 16:36

De acord cu Margelatu, dar numai partial. Iures iese cand nu sunt rezultate. Nu ar fi cazul, pentru ca Sumudica, desi antipatic la maxim, are calitatea de a obtine rezultate si cu echipe mai putin valoroase, ori la Steaua chiar are lot, nu numai primii 11. Domnul Ioanitoaia, de data asta, chiar a facut un articol de nota 10. Exact asta este situatia, punct ochit, punct lovit!

pawn (64 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 16:38

domnule ioanitoaia, pe bune, cum puteti scrie bazaconiile astea?

sil (1 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 16:39

Nea Ovi, a trebuit sa cauti serios in arhiva sa gasesti o poza cu Sumi la costum , este?

XX (28 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 16:48

@pawn. Ai grije ca Ioanitoaia stie mereu mai mult decatscrie. Ii pregateste terenul omului sau.

adrian (98 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 16:55

Si asa va dispare Steaua si se va naste Astra 2 cu numele FCSB. La cite prostii a facut Becali nu ar conta prea tare una in plus. Chiar sint curios cum vor comenta stelistii varianta cu rapidistul Sumudica la echipa lor.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 16:58

Bre, matale iei bani pt astea?

ALIN (626 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 16:59

Sile, te prinzi greu...Poanta nu e cravata ci e culoarea ei visinie. Acum ai inteles? Si fii convins ca nu se ocupa directorul ziarului de pus poze pe blog. El are alte treburi.

17 Nenthori (205 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 17:00

Nea Ovi, oare Lucescu te-a invatat scenariile astea sau invers ?

Do (17 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 17:04

Greu de crezut ca ar fi posibil așa ceva, dar, până una alta, Șumi este singurul antrenor care ar putea gestiona relația cu patronul. Doi papagali!

pawn (64 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 17:08

cred ca am innebunit si eu intrand in aberatia asta de scenariu, dar hai s-o luam logic: sa admitem ca se trece (si din partea lui becali si a lui sumudica) peste tot trecutul, se inteleg la achizitii de jucatori, la salarii, ma rog. sa zicem ca nu le pasa de suporteri, ok, desi va fi o atmosfera irespirabila incepand de la meciurile de pregatire. dar la steaua exista, pe langa becali, o intreaga echipa, cu argaseala si cu mm stoica in primul rand, toti detestandu-l si fiind detestati de sumudica. cu astia ce face? da afara tot ce e in club si angajeaza numai rapidisti, in cap cu dani coman? nu stiu, nu am forta sa mai continuu, ca nu pot sa ma opresc din ras...

Costin (46 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 17:15

Dupa meciul Astra-Fcsb, cu siguranta vom avea alte subiecte mai nastrusnice, mm va fi secretar general la ONU, Reghe va deveni consul in R Malgasa, iar la FRF se vor face teste antidoping in exclusivitate pentru arbitri, cheltuielile vor fi suportate de BOR.

BYBY (41 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 17:22

Buna ziua, Va citesc cu drag toate articolele.Despre acesta (cu Sumudica la Steaua)am sa va spun ce se intampla cu mine.Fiind un ,,fan Sumudica" precis am sa fiu fan Steaua cu toate ca nu-mi place de dl Gigi.Daca se va intampla asta cu mai multi fani Sumi (chiar fan Rapid!) si daca mai vine si Sapunaru atunci va dati seama ca Steaua defileaza prin campionat si in Europa poate face mai mult ca Astra (la Astra nu-mi place conducerea!).Si un plus numarul de fani va creste. Sanatate!

durden (338 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 17:28

Eu zic ca n-are rost sa vorbim despre arbitraj la nivelul nostru.nu dam fotbal mai de calitate decat arbitrajele.adica pe noi nu ne trage arbitrajul in jos,ca la meciurile se UCL de ex.

Marius (8 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 17:41

Foarte buna miscarea cu venirea la Fabrica de Conserve Salam si Biscuiti a lui Sumudica. Nu stiu cat fotbal vom avea, circul insa va fi garantat.

Andrei F (1607 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 17:53

Domnule, poate este mai bine sa nu va mai referiti la arbitraje...Repet iarasi si daca vreti dau exemplu cind in situatii asemanatoare cind un arbitru a gresit pentru ambele parti dumneavoastra ati spus ca a fost avanajata echipa care a beneficiat prima de greseala de arbitraj...Apoi ce ar fi daca am fi logici.matematici...?Cumva Budescu a primit 2 penaltyuri pentru simulari la inceputul meciului?Pai atunci Comanescu inseamna ca trebuia sa dea 2 galbene!Atunci de ce mai vorbim?Budescu trebuia sa fie la vestiar si nu mai avea cum sa mai fie si defavorizat cind chiar a fost penalty si nu s-a dat!...Si Comanescu si Petrescu au modificat rezultatul!Despre Sumudica la Steaua?Sumudica vrea noi oferte cit mai avantajoase...El acuma s-a scos pe taraba...

andy (103 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 17:56

Sumudica merita sa antreneze la Steaua,nu mi place omul ***,dar respct antrenorul Sumudica.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Micu (84 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 18:47

@Andrei F. Faci teoria chibritului si te crezi mai pregatit decat esti. Omul explica foarte convingator diferenta intre cei doua arbitraje si are dreptate numai tu judeci altfel.

Ghencea (129 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 18:50

Dl Ioanitoaia e confidentul lui Sumdica si invers, deci, trebuie gandir ca miscarea se poate face. Ca vechi stelist m-as bucura sincer dar nu cred ca sunt multi care gandesc ca mine. Abia la noi Sumudica va demonstra daca e un profesionist de mare clasa.

Andrei F (1607 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 19:11

@ Micu Care e treaba? La simulare nu se mai da galben?Ia explica tu...Sau doua galbene nu fac de un rosu? Uimeste- ma!

Montgomerry (60 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 19:23

Sumudica la FCSB?.Mi se pare o gluma proasta.Oare nu are pic de demnitate? Nimeni nu l-a fortat sa se autodeclare ,,anti stelist convins''.Nu cred sa faca parte din tagma Iordanescu sau Dan Petrescu,cei care au pupat fara rusine steagul Rapidului. Nu mi-l inchipui pe smecherul Sumudica sub papucul lui Becali.Va inchipuiti ce se va intampla cand mimisor vine cu echipa facuta la Palat?Atentie,toti antrenorii lui Becali si-au tinut gura,cel putin cat au fost acolo,il vedeti pe Sumi sa-si tina gura inchisa?Eu nu.

Serban (11 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 19:37

Sumudica nu rezista la Steaua mai mult de doua etape. Chiar daca nu este vreun geniu - pe care sa-l suspectam de prea multa inteligenta - pana la proba contrarie nu pot nici sa-l suspectez pe Sumudica c-ar fi *** de-a binelea ca sa accepte o propunere de la Steaua, doar ca sa fie bataia de joc a suporterilor si a lui Becali!. Nu ca n-ar merita Sumudica o lectie care sa-l ajute sa se maturizeze (ca trece viata pe langa el si tot un copil badaran cu educatie precara a ramans), dar din cum il cunoastem pe Gigi Becali - om de omenie si cu frica lui Dumnezeu - nu-l va lasa inima sa-l atraga pe Sumi intr-o asemenea capcana, dupa care sa stearga pe jos cu el si sa-i scoata antrenoratul din cap...Reghecampf mai are un an de contract cu Steaua si sansa de a lua campionatul cu nr. 27 si chiar de a juca in CL. Cand Reghecampf va pleca, la Steaua va veni un antrenor serios, care stie ca FCSB=Steaua si ca actuala echipa din Liga 1 este continuatoarea glorioasei Steaua!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Micu (84 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 20:07

@Andrei F. Greu de uimit un tip ca tine care le stie pe toate, dar are dreptate Dl Ovidiu. Petrescu a influentat rezultatul nedand 2 de 11 m pentru o echipa la 1-1. Comanescu a gresit mai rau fara sa decida invingatorul. Restul e discutie inutila.

Dilimache (657 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 20:12

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

florin (8 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 20:30

Mult mai bine la Steaua pentru Sumudica, salariu dublu, platit la timp si echipa gata facuta la fiecare meci.

Andrei F (1607 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 21:21

@ Micu Raspunde la ce te intreb...Se mai da galben la simulare? Au fost la inceputul meciului?La doua galbene se da un rosu? Budescu trebuia sa fie in tribuna...?Cumva Budescu a marcat in acest meci?

rammstein (44 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 21:40

Doar Sumudica ii va baga in grupele Ligii Campionilor.....uite facem un pariu ca cu sumudica fcsb poate trece in primavara ligii ????....are omul asta ceva care nu-l are nici un antrenor de la noi.....becali ar face bine sa-l aduca la echipa si mai vorbim ....

Mircea (5 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 22:19

Sumudica vine la Fcsb, nu la Steaua. Steaua e in liga a 4a. Nu au de ce sa il considere tradator rapidistii.

Costy (43 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 23:01

"A avantajat, dar si dezavantajat aceeasi echipa" ..... lol....bine ca nu le-a avantajat ( sau dezavantajat) pe amandoua :D

Viktor (278 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 23:09

Nu mai e nicio surpriza, venirea lui *** e aproape sigura. Incepe circoteca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  27 aprilie 2017, 23:27

daca *** ajunge la Steaua atunci Steaua isi va pierde f multi suporteri !!!!...oricum fotbalul romanesc a ajuns o mahala de care ti se face sila !....Tot mai multi romani urmaresc campionatele din Anglia sau Spania si refuza sa mai urmareasca campionatul romanesc !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel (223 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 0:36

Nu credeam dar incep sa ma tem ca asa se va intampla. Becali e in stare de orice si nici cu Sumudica nu imi e rusine.

dinu (427 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 0:40

@Bargaoanu Dragos. Fecior, nu mai insista ca sintem edificati ca esti mai prost ca sapa. Cind vei invata sa citesti printre rinduri da un semn de viata ca sa te bagam in seama. Pina atunci insa stai in trifoi si serveste linistit.

n00dles (1 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 1:22

Pana de idei, este? Hai sa ne facem ca scriem, ca sa avem cu ce sa umplem ziarul. Domnule Ioanitoaia, in calitate de suporter stelist patimas in suflet, dar nu obtuz in gandire, va spun urmatorul aspect. Viata asta este facuta, intr-adevar, cel putin in ziua de azi!, sa fie traita in fosnetul numaratului de bani. Sumudica nu este tocmai omul care sa fi pus la ciorap ceva, din contra!, cei care sunt apropiati fenomenului stiu ca omul s-a salvat de la datorii acum vreo doi ani, cand a facut-o pe Steaua campioana. Inteleg sa iti fie foame, inteleg ca iti e camasa mai aproape decat haina, insa ma indoiesc ca Sumudica este atat de meltean incat sa poarte maioul peste camasa. Iar maioul, in cazul de fata, este Rapidul. Daca flacaii aia din peluza ros-galbena-albrosie-albastra sunt niste fatalai cu diploma care, probabil, vor hali o numirea a lui Sumudica la Steaua, "diavolii visini", in subririmea intelectului lor, dar in nemasurata lor nebunie fata de Rapid si ceea ce se declara (ori ei percep) a fi rapidist nu i-o vor ierta niciodata celui care a declarat, ori de cate ori a avut ocazia, ca lui ii curge sange alb-visiniu prin vene, ca el uraste Steaua, ca desi niciodata nu spui niciodata, in acest caz exista un ferm si irevocabil "NICIODATA". Domnule Ioanitoaia, cu tot respectul, dv cand va pensionati? Ati pus pariu cu Mircea Lucescu, cum ca dv o sa activati mai mult in functie decat el? Sai asteptati sa isi dea demisia Arsene Wenger de la Arsenal? Sincer... am pe undeva in jurul varstei de 40 de ani... mi-ar fi frica in ambele cazuri sa pun pariu cine rezista mai mult in functie, daca m-as raporta la situatiile de mai sus. Pai, "sa moara mama!, sunt bani pe jos!", vorba amicului dv maimultsaumaiputinrapidist, cum sa indraznesc sa gandesc ca au amaratii aia doi vreo sansa in fata indaratniciei dv (de atatia ani) de a spune nimic si a scrie doua pagini, de luni pana vineri, in Gazeta Sporturilor.

sprinjeanul (11 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 4:38

Sumi,daca preia fcsb in cel mai scurt timp o sa facă o echipa de temut.

Vladimir Cinezan (99 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 7:38

Domnule Ioanițoaia, ați scris, ca de obicei, un fel de articol care n-a spus nimic, nu spune nimic și n-are de gând să spună nimic. Ați aruncat o piatră în balta pestilențială a fotbalului românesc și s-a aprins amnar de discuții golașe pe seama aceleiași echipe cu patron de brânză împrăștiată hohotind pe tarabele unor generali pentru care pământul n-a însemnat altceva decât un loc de forat după aurul negru cu irizări de verde tipărit. I-ați blamat părintește pe cei care becalizau, ați jurat pe tasta personală că nu veți mai scrijeli bălmăjeli viclenind la nadirul târlei și, totuși, rămâneți cu pata unei stele subtil tatuate pe buricul arătătorului care tastează în căutare de litere din care se confecționează odele. Și dacă în vârtejul tiradelor se înfășoară și antrenorul alibegilor giurgiuveano-dâmbovițeni, nu mai întrezărim decât scăpare într-o eventuală discuție aprinsă la mesele rotunde încropite în jurul oinei, singurul spațiu sportiv unde viitorul nu este la îndemâna vreunor luxemburghezi adolescenți, puși pe șotii fotbalistice. Maestre, continuați să scrieți ditirambi sub acoperire, astfel nu veți risca să vă fie pielea pusă la argăseală

Fane (150 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 9:15

Arbitrajul mondial e in criza si nu doar cel romanesc.Cat priveste antrenorul,prin declaratiile repetate si categorice din trecut,nu are cum sa se suceasca.

George (164 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 11:07

E tipic pentru oier sa faca greseala dupa greseala. Trebuia pastrat Galca si ar fi fost liniste in vestiar si rezultate, dar Becali face numai prostii.

lordul (18 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 11:51

@Vladimir Cinezan. Vi se pare ca articolul nu spune nimic? Gresit, spune clar ca exista o sansa mare ca Sumudica sa vina la Steaua, ceea ce ar fi o imensa surpriza in conditiile stiute. E gresita si parerea cu ditirambii deoarece Sumudica e campionul la zi al Romaniei si si-a castigat dreptul sa fie laudat. Chestia cu oda care nu exista e atat de aberanta incat nu merita vreun comentariu.

george (2 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 11:52

D-le Ioanițoaia, sunteți giurgiuvean de-al meu dar cred că de data asta încercați să faceți trafic de influență; și spun asta știind. ca de altfel toată lumea, apartenența dvs. la curentul filostelist !

Pedro (1 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 13:38

Si totusi ca antrenor Sumudica are valoare,desi ca stelist las prefera pe Edy Iordanescu,sau Dan Petrescu.Dar hai sa nu mai dam mereu cu mocirla in GIGI care totusi a tinut mereu Steaua sus.DE Iordanescu de ce nu mai zice nimeni nimic?Aia este cea mai mare tradare,cind a antrenat Iordanescu Rapidul.

Mircea (15 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 15:47

usi!

drako (50 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 16:40

Maestre,cand a jucat Enache bine ? Un limitat mental,un papitoi tatuat care merge la cosmetica pentru a lovi mai bine adversarii ***,o nulitate absoluta care nu a invatat nici elementara pasa ? Haida-de !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dtru (268 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 21:21

Incepeti sa ii dati dreptate dlui Ioanitoaia? Cititi noile declaratii ale nevestei lui Reghe si dumiriti-va ca Nea Ovidiu nu a scris din auzite.

cris4co (11 comentarii)  •  28 aprilie 2017, 22:21

nu cred ca Sumudica va inghiti in sec la comanda lu Becali asa cum inghite in sec Reghe! Deci echipa o va face Shumy iar Becali o sa-l dea afara...

Comentează