Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Rudele sărace

Ce era pitoresc cândva, original, a derapat în grotesc, în mitocănie. Vedeți dumneavoastră, rebelul simpatic de odinioară și-a pierdut farmecul. El nu mai amuză, ci deranjează.

Permalink to Rudele sărace
luni, 24 aprilie 2017, 4:08

Deși mă îndoiesc că remarca lui Ilie Năstase despre viitorul copil al Serenei Williams a avut o tentă rasială, cred și eu că fostul mare campion a făcut o glumă proastă în clipa în care a întrebat dacă Serena va naște un copil de culoarea ciocolatei cu lapte! Din păcate, Ilie ne-a obișnuit cu asemenea comportări puștești, chiar deplasate, de-a lungul anilor.

Părerea mea e că totul pleacă de la faptul că, pe când era cel mai bun tenismen al planetei, i s-au permis multe. I s-au înghițit toate șotiile. Odată cu trecerea timpului însă, ceea ce părea original a devenit blamabil. Percepția s-a schimbat, iar jucătorului nepereche de odinioară nu i s-au mai acordat circumstanțele atenuante din anii tinereții. El a rămas același copil mare și răsfățat, dar lumea a început să-l vadă cu alți ochi și să-l măsoare cu alte unități. Ce era pitoresc cândva, original, a derapat în grotesc, în mitocănie. Vedeți dumneavoastră, rebelul simpatic de odinioară și-a pierdut farmecul. El nu mai amuză, ci deranjează.

Căpitanul nejucător al echipei noastre de Fed Cup a scăpat rău caii când le-a strigat „Fucking bitches” Johannei Konta și Annei Keothavong, omologul său de pe banca Angliei! Ieșire cu adevărat reprobabilă, pentru care Ilie a fost scos afară din arenă și suspendat prompt de Federația Internațională de Tenis (ITF). Cum e recidivist, e posibilă chiar excluderea lui din viața sportivă, deși o astfel de decizie se ia extrem de rar.

În 1994, mă aflam de față la Johannesburg în ziua în care, în calitate de căpitan al formației noastre de Cupa Davis, Năstase l-a înjurat pe arbitru și a urmărit din tribună finalul meciului, câștigat categoric, cu 5-0, de Sud Africa.

Ilie a greșit, a plătit și va mai plăti. Mai sunt însă destule lucruri de lămurit pe marginea subiectului. De pildă, de ce ITF a trimis-o la Mamaia să supervizeze o partidă a Angliei pe Victoria Clutterbuck, o englezoaică?! Situație bizară, căci ce-ar fi zis Konta și coechipierele ei dacă, să spunem, în locul lui Clutterbuck ar fi fost delegată Virginia Ruzici ori Mariana Simionescu?! Li s-ar fi părut insularelor la fel de normală hotărârea forului mondial, al cărui sediu se găsește, altă coincidență, chiar la Londra?!

Nu mai insist asupra amănuntului că arbitrul principal n-avea voie să întrerupă disputa Cîrstea-Konta din motiv că englezoaica, pasămite enervată de injuriile lui Năstase și de rumoarea publicului, a izbucnit în plâns! Nu trebuia s-o lase pe Konta la vestiare întrucât regulamentul nu prevede așa ceva. Abuziv, elvețianul Andreas Egli a favorizat-o pe Johanna. Practic, a ajutat-o să-și reintre în mână.

De acord că Năstase a greșit, ba încă grav, dar atitudinea doamnei Murray unde se înscrie, ținând cont că mama lui Andy a notat pe Twitter că „știu exact unde aș planta florile acelea”, după ce, încercând să se scuze, Ilie a expediat 6 buchete de trandafiri la hotelul oaspetelor? Românul s-a comportat necuviincios, iar englezoaica frumos, nu?

Dacă Năstase ar fi răspuns așa, sigur că tabloidele insulare, într-o perpetuă căutare de senzațional, l-ar fi răstignit pe crucea nedezmințitei lor superiorități.

Tristul adevăr e că occidentalii s-au învățat să ne privească de sus, vezi și comentariile acide ale unui gimnast olandez oarecare despre condițiile existente la CE de la Cluj, socotite mizerabile. Ba și să ne ia la preț de matineu. Să ne desconsidere, chiar să ne disprețuiască pe noi, nimeni alții decât, firește, ștergătorii de parbrize de la Barcelona și mâncătorii de lebede de la Viena!

Nu-l apăr pe Ilie, dar nici nu-l pun la zid. Gândesc că s-o fi săturat și el, asemenea multora din noi, să fim tratați ca niște rude sărace și să ni se reamintească asta în fiecare clipă. Scuze, însă mie nu mi-e rușine că sunt român și compatriot cu Ilie Năstase.

Comentarii (94)Adaugă comentariu

Andrei (276 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 20:32

De obicei nu agreez stilul "rabinic" in care scrie Ioanitoaia: "si tu ai dreptate, dar si tu ai dreptate," insa analiza de fata e corecta, iar comportamentul lui Nastase - marlania nu are scuze! - vine totusi pe fondul suficientei si ipocriziei nemarginite a englezilor, care au uitat cate cimitire au umplut pe patru continente "civilizand" pe altii.

pietricica (12 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 20:40

Cind "patriotul" nastase a inceput sa injure in stinga si in dreapta nu se ceruse decit sa se faca liniste, ceea ce e foarte obisnuit in partidele de acest gen si noi le-am aratat ce insemna sa fii romin adevarat.

Andrei (1 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 20:44

❤️ Am aceeasi parere ca Dvs. Va felicit!

Nicusor (29 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 21:08

Excelent, nota 10, cel mai bun articol pe tema aceasta.

Bogdan (32 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 21:23

Rusine Ioanitoaia! Aceleasi scuze penibile pt Ilie chiar sub masca acceptului iar totul revine iar la 'da, dar si ei.." dar si ei ce domnule educator?? Ce are delegarea unui englez cu mitocania inimaginabila a etern jenantului Nasty? Parca am cistigat meciul da? Deci cu ce am fost noi dezavantajati de delegarea observatoarei? Poate Nu a fost exact in litera regulamentului intrerupearea meciului dar s-a facut pt ca o jucatoare oaspete, o femeie, a fost agresata verbal repetat, atit de antrenorul gazedelor cit si de public.. a fost o decizie umana si normala. Iar rezultatul final al meciului complet ne-a fost favorabil.. Nastase 's-a saturat' sa fim tratati ca second hand??? Serios domnule? Saltimbancul si mitocanul sef este satul sa fim noi tratati asa? O avea ceva cu comportamentul LUI si a multor compatrioti??? Mai ginditi-va.. Sunt plecat de 25 de ani din tara si nici macar o data Nu am fost tratat rau pt ca as fii roman... terminati cu povestile astea... poate Mutu sa fie de acord cu Dvs, alt exemplu celebru si credibil de roman civilizat atacat nejust de superiorii vestici, Nu? Rusine dle.. hai sa ne vedem mizeriile proprii si sa terminam cu scuzele si contextele aferente... Apropos, mitocania publicului maghiar la meciul de handbal Nu este la fel cu atacul direct at antrenorului unei echipe gazda! Este clara diferenta, da? Fara respect..

Tudorache (179 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 22:33

@Bogdan. Uite cine s-a suparat! Cu ce te ocupi matale in vest, ***? Asa *** la gura cum e, Nastase a facut imens pentru prestigiul Romaniei. Tu, domnul nimeni, n-ai facut nimic, doar ca ti-ai luat viteza. Nu mai fa pe indignatul ca esti jenibil.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petrache (25 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 22:39

Respect, Bogdan. Exact asa am vrut sa scriu si eu. Sunt roman stabilit afara si sunt respectat.

pietricica (12 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 22:55

Titlul corect ar fi "Rudele sarace din tara in care presa incurajeaza mitocania"

GHITA (76 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:16

Rude sarace?nu,avem un nastase,un becali,un dragomir ,un borcea,,etaloane'' de marlanie romaneasca promovata de mass media

Jean Claru (42 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:18

@Petrache si Bogdan, va e rusine ca sunteti romani pe acolo pe unde umblati voi?!?

Jean Claru (42 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:19

Chiar asa e, Nea Ovidiu! Ne umilesc pe unde ne prind!

Jean Claru (42 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:20

Chiar ma bucur ca in valul asta de antipatie mai ate cineva curajul sa gandeasca

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 23:39

cand serena williams in meciul cu Kim Clijsters la US open a amenintat arbitra si a strigat in gura mare ca "I'm gonna shove this *** ball down your *** throat"nu s-a mai inflamat lumea cat o face acum !!!....Cand toata lumea spunea ca meciurile dintre surorile williams sunt aranjate si se stie dinainte cine va castiga nu s-a mai strofocat nimeni !... cand rusii au spus ca surorile joaca dopate si au dat o lista intreaga cu ce medicamente iau s-a mers pe burta !!!....cand in 1997 la US Open tatal lui venus williams a spus despre Irina Sparlea ca e un "curcan alb si urat"( Williams' father called her an "ugly, white turkey") nici macar romanii n-au sarit in sus ca e rasism , dar bine ca o fac acum ca a spus Nasty ca o sa fie copilul serenei "***" !!!!....cand romanii ajung sa fie mai apreciati de straini decat de conationali(vezi cazul lui Nastase , Hagi) ma ia o mare sila ca sunt roman !!!!....Maradona a fost fotbalistul cu cel mai fara de caracter din istoria fotbalului si continua sa fie consederat zeu in Argentina fara sa-l injure nimeni ca se droga cand juca fiind suspendat de 2 ori , o data chiar la CM din `94 !!!....dar noi romanii suntem cel mai mare dusman al.....romanilor !!!!.....Pentru mine Ilie Nastase este si va ramane tenismenul care a schimbat tenisul in sensul pozitiv si care a facut din tenis un SPECTACOL !!!!...pt asta e iubit si admirat de straini dar din pacate injurat de romani !!!!....In locul lui as pleca din Romania si as si renunta la cetatenie pt ca Romania nu-l merita !!!....acelasi lucru valabil si pt Hagi !!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Konrad Corneille (1 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 0:06

Stimate domnule "ROMAN" Bogdan: Cu ce drept, va permiteti sa criticati punctul de vedere al unei persoane (mai mult decat competenta)-pe motivul ca nu sunteti de acord cu el? Sau sunteti "REFERINTA" universala in tenis, si nu stim noi? 1.Un OM inteligent, accepta intai ca interlocutorul sa-si exprime punctul de vedere. 2. Apoi poate sa aduca argumente in sprijinul afirmatiei sale. 3. Discutie constructiva pe baza argumentelor si contra-argumentelor(oare nu v-a invatat nimeni aceste reguli ale "discutiei"? De 25 de ani sunteti plecat din tara si nimeni nu v-a tratat rau ptr ca sunteti roman: zau? Dar stie cineva ca sunteti roman? Si eu am parasit tara de 30 de ani, si am trait in Germania, Austria, si Franta, si peste tot, cand am spus ca sunt roman, am fost imediat privit ca un cetatean de zona a doua sau a treia! De ce? Ptr ca lor li se permite totul, iar noi(dupa ei) trebuie sa plecam capul si culmea:sa acceptam, si sa nu comentam!!??? Sunt mandru ca un roman a avut curajul sa faca o remarca pertinenta:nu suntem la opera! Oare ati asistat la un meci de cupa Davis intre Franta, Serbia, sau Italia? Ati vazut cat de infernal este zgomotul din tribune? Arbitrul trebuie sa insiste si doua minute ptr a restabilii linistea! Si in ce regulament scrie ca antrenorul trebuie sa paraseasca stadionul sau arena unde se desfasoara meciul? Orice om, are voie sa se exprime! Bineinteles, apoi trebuie sa suporte consecintele! Dar numai dupa ce s-a exprimat! Are acest DREPT! Si apoi, de ce s-a oprit meciul "nelimitat" la 3:1, si nu la 2:1, cand sa intamplat "altercatia"? Si apoi, in ce regulament se permite ca un sportiv, sa paraseasca terenul si sa mearga la vestiare? Ca DOMNUL Nastase le-a injurat, este de condamnat, insa de ce s-a ajuns aici? Da , il inteleg ca s-a saturat de mofturile de occidentali, fata de romani, si ca in numele a ceace a adus tenisului, are dreptul sa se indigneze! Stimate domnule Bogdan, inainte de a -ti permite sa jignesti un MONUMENT al tenisului, spala-te bine pe gura, ca "pute", si produce inconfort celor din jur! Cu putinul respect ce-ti datorez ! Sunt mandru ca sunt roman ca si DOMNUL Nastase! MAESTRE, va salut respectos! Rdv la Roland Garros, in patru saptamani! Vive la République, Vive la Roumanie!

Che Guevara (363 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 0:10

Haideti sa stabilim cateva reguli inainte sa ne dam cu parerea: 1. Tenisul - sportul alb - este un sport de gentlemeni ca si golful, de exemplu. 2. Barbatii au datoria sa protejeze femeile si sa li se adreseze politicos. Dupa ce am stabilit aceste doua reguli untinimi pasa de cine e vorba in articol si de numele celor implicati in acest scadal. Nu ma intereseaza cine din ce tara vine si nici rezultatul partidei de tenis. Spuneti voi cine e toparlanul care nu respecta aceste 2 reguli de bun simt si de baza in sportul alb.

Bucureșteanul ionel (1 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 1:10

Când ai de a face cu niște conaționali plecați de multa vreme ACOLO, nu e de mirare că au fost spălați pe creiere de Occidentul decadent până la refuz ! Cum poți spune că românii nu sunt înjurați acolo când chiar șeful lor a făcut o remarca extrem de xenofobă la adresa populației țării noastre , afirmând că în anii 60 Roma noi nu știau ce e o racheta de tenis . Ala habar n-avea ce mare tenisman a fost Tache Caralulis și alți români tenismani ai acelor vremuri sau mai înainte....Iar prostia și-au dovedit - o prin propriile lor afirmații și anume că au trebuit să apeleze la Google translator ( care fie vorba intre noi traduce că vai de lume!) O expresie care nu avea de a face cu jocul sau jocurile pentru care veniseră ciudatele !!! Așa că ar fi bine sa nu mai "stați în poziții nefirești" că să mă exprim că unul dintre fotbaliștii echipei fostei Securități, in fața jurnaliștilor străini și să atacați tocmai pe conaționalii care iau atitudine !!!

nica fara frica ! (297 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 1:28

chocolate milk e ......limbaj vulgar sau jignitor , limbaj intolerant ?....sunteti niste *** irecuperabili !!!!!

Timm (67 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 2:21

@Mihnea De ce nu te informezi? Andreas Egli a fost arbitrul meciului si este elvetian. Supervizorul meciului a fost britanic.

Marcel (23 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 3:16

"Lebedele de la Viena" si "stergatorii de parbrizuri de la Barcelona" sunt niste inventii ale Securitatii si ale vehililor securisti din occident. Aceste scursuri ale societatii uneltesc permanent impotriva drepturilor civile ale celor care au ghinionul sa se fi nascut in Romania. Poate mai scrii si un articol pe tema asta, daca tot vrei sa fi un "baiat corect"

Lucifer (1 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 3:25

Ne'a Ovidiu asa e....mitocanie...Dar totusi daca ai fi un ziarist corect si obiectiv ai fi inceput sa scrii cumSerena intr-o finala de Us Open impotriva lui Kim Klijster d-na Serena Williams a mers la arbitra de margine si i-a dupa ce a injurat-o i=a spus ca i will kill you if you call me again *** call fault ! Meciul atunci sa intreruput,Serena a pierdut meciul in acel moment,arbitru de centru i-a spus ca meci este terminat ! Ce a patit Serena ? Nimic....Daca ar fi fost o jucatoare din Romania cred ca lua vreo 2 ani cu suspendare ! Acuma 2 ani in semifinala cu Vinci,tot la US Open,tot Serena la o minge pe care ca castigat-oa mers cu ura e cu pumnul spre Vinci si-a i-a spus...***...Se poate vedea pe you tube aceste venimente despre care scriu acuma ! Ce a patit Kirgios dupa ce i-a spus la Wawrinka in timpul unui meci ca prietenul meu i-a tras-o prietenei tale...Ce a patit Kirgios? Nimic....si multe alte evenimente...Ese infinit mai grav ceea ce au facut Serena sau Kirgios in meciuri de gran slamuri decat ce-a spus Nastase intr-un meci Fed Cup unde trebuie sa fim reliasti....nu intereseaza pe nimenea ,doar pe cei care il joaca...La nivel mondial,e zero barat ca importanta....Konta a avut presiunea publicului? Pai ce sa mai zicem de Kirgios in semifinala de la Miami impotriva lui Federer anul acesta cand publicul la facut praf pe Kirgios tot meciul...si erau vreao 12 000 in tribune ! Ati vazut vreodata un meci in zilele noastre de cupa Davis ce atmosfera se face in tribune? Pai nu este nici o regula,toti urla cum vor si cat vor...! Sau cum striga Serena la fiecare minge in meciuri importante,striga ca o dementa...si nimenea nu i-a nici o masura....Nici aia nu e sportiv,asa comenteaza chiar cei din america! Ce este dernajant este ca Anglia,ei care in meciuri tot de sport au facut crime,au omorat oameni la meciuri de sport,chiar daca e fotbal....si pe unde mergeau in Europa faceau praf stadioanele si scaunele si restaurantele...Noi am trait acele vremuri ,stim ce au facut englezii...EI nu trebuie sa vorbeasca despre fair play...nu sant ei in masura sa o faca...Sa lase pe altii....Acuma dau lectii dupa ce au fost suspendati din fotbal pentru ani de zile pentru ca au omoart oameni....Tot sport e si ala,indiferent ca e fotbal....sau tennis...Sigur,Ilie a gresit,asta e si parerea mea....dar sa facem atata caz,sau englezii sa faca si mai mare caz pentru un meci dintr-o competitie fara nici o valoare.....e prea mult....Englezii ar trebui ca fiecare meci pe care il incep sa il inceapa cu scuze pentru ceea ce au facut in fotbal....la ce nenorociri au facut....Cei mai tineri daca nu cred,cautati pe you tube sa vedeti ca ce am scris am scris bazat pe fapte care s-au petrecut !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petrache (25 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 4:43

Dragi ziaristi romani. In loc sa aratati calea Romaniei catre Europa civilizata, reciclati povesti de la nea Nicu despre rude saraci si bogate si despre cum am fost noi asupriti de ai bogati etc... Iesirea lui Nastase a fost o rusine nationala - orice scuza sau explicatie dovedeste ca nu am inteles nimic din tot episodul. Cei din Anglia, Franta, Islanda etc... ne vor respecta mai multcand ne vom comporta mai civilizat si cand vom convinge si pe concetatenii nostrii fara bun simt sa se poarte cuviincios, nu atunci cand cautam scuze marlaniilor. Ziaristii trebuie sa arate drumul inainte, nu inapoi. Sunt roman, traiesc in apus, si sunt foarte, foarte respectat in tara adoptiva. Terminati cu prostiile.

petrache (25 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 4:47

Domnule "nica fara frica" atunci cand Serena a injurat pe arbitra a primit avertisment si a pierdut finala. Nu doar atat, au curs rauri de cearneala pe seama incidentului MAI ALES in SUA cat si in tot restul lumii. A fost facuta cu ou si cu otet in tara ei. Nimeni nu i-a luat apararea. I-a luat mult timp si mult calm ca sa-si restabileasca reputatia festelita.

Carol K (77 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 7:02

Exista un apetit al unora de a poza permanent in "glumetul de serviciu" ! Ce e mult strica ! Strica si imaginea tarii atunci cand conduci echipa Romaniei intr-o confruntare oficiala....Nu va suparati dar noi nu suntem nici macar rude sarace cu ei,noi suntem cocalarii care i-au agresat pe strada in timp ce ei venisera in Romania sa participe la o competitie n-au venit sa faca glumite,nu era o intalnire de protocol,nu venisera sa ne ceara ceva trebuind pt asta sa ne suporte mitocaniile.Nastase poate glumi in emisiunile de profil la TV din postura de invitat chemat exact pentru asa ceva.NU ARE NICI O SCUZA !!! Cu atat mai mult politrucii de la federatie care i-au luat ofuscati apararea ei fiind deasemenea implicati oficial in eveniment

catalin (3 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 7:03

Subscriu d-le Ionitoaia, lui Bogdan ii sugerez sa faca o vizita la fermele din Sicilia ...

șerban s (2 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 7:13

Domnule Ioanițoaia, regret să o spun, dar articolul dumneavoastră îmi lasă un gust amar. Esența sa este, nici mai mult, nici mai puțin, decât celebra replică "ba pe-a mă-tii", pe care dumneavoastră credeți că Ilie Năstase este îndreptățit să o adreseze oricui, pentru că, nu-i așa, "...eu am fost numărul 1 mondial" și "...ia mai lăsați-mă, bă, că și voi ați împușcat negri!" Păcat că încercați, astfel, să legitimați, din nou, prezența printre oameni normali a unui dinozaur nomenclaturist comunist, care, ca și alții, eiusdem farinae, continuă să creadă că totul le este permis...

gio (76 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 7:17

"Nu-l apar dar nici nu-l pun la zid|". Cum adica nea Ovidiu, nu-l puneti la zid? Nu stiu ce sistem de valori aveti, dar mitocania, grobianismul, violenta verbala trebuie puse la zid mereu, indiferent de circumstante, indiferent cum a fost arbitrajul, indiferent daca chiar occidentalii ne trateaza de sus, cum spuneti. Ilie este mitocan nu doar cu occidentalii, este mitocan ori de cate ori are chef, pentru ca exact cum ati remarcat, I S-A PERMIS. Articolul dvs este penibil, intai remarcati ca iesirile lui Ilie de-a lungul timpului sunt deplasate si sunt datorate faptului ca "i s-a permis" pe urma concluzionati ca "nu-l puneti la zid" adica ziaristrul ioanitoaia ii tolereaza iesirile deci i le permite. Ne plangem ca ne privesc occidentalii cum ne privesc dar noi, cu mentalitatea noastra, cu comportamentul nostru nu progresam chiar deloc? reamintesc ca asta-i tara cand un sportiv este batut de antrenor (ca-i golofca, ca-s gimnastelele.. ) aproape jumatate sar in apararea batausului, ori asta in occident nu s-ar admite in veci.

gogu kioru Stiinta Craiova (204 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 7:34

Sa spunem adevarul..este doar un derbedeu batrin,nimfoman,arogant care face Romania de ras in acest moment!!Dl general!!!!!Fugi Brigitte,fugi nu te mai uita in apoi!!!*** a ramas tot ...derbedeu...!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

california (349 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 7:43

la viata lui, nastase a fost cam golan; folosesc termenul in sensul frumos al sau; cu varsta, probabil scleroza, probabil si convietuirea cu "doamna" brigitte sa fi contribuit la ofilirea sensului frumos, ramanand sa-l caracterizeze doar cuvantul gol; deoarece insa nastase, nu fara motiv poreclit "nasty", a devenit faimos si bogat prin el insusi, indiferent de comentariile unora de pe blog, respectivii ar trebui sa se opreasca aici, altfel devenind caraghiosi, iar daca in acelasi timp cei care il tavalesc, ar condamna si atitudinea sfidatoare, tupeista, aroganta si provocatoare la adresa romanilor a strainilor in general si a englezilor in cazul de fata, nu prea ar mai fi de discutat; insa de aspectul al doilea nu pomenesc nimic; probabil le-a ramas limba intepenita pe nu stiu ce clanta sau au dificultati de vorbire din pozitia de capra; cand la o semifinala serena a pronuntat acelasi cuvant (***), care se refera mai mult la caracter decat la vreo indeletnicire ( *** se zice prostitute) la adresa adversarei sale italo-americanca vinci, nu s-a intamplat absolut nimic, nici macar o observatie verbala; lui raducanu i s-a retras medalia olimpica de aur pt. ca a luat un medicament contra racelii, nestiind ca e proaspat introdus pe lista celor interzise; serena in schimb se drogheaza de ani de zile cu reteta; asa totul devine legal; americanii si-au protejat lobby-ul prin lege, la noi tot ei o numesc coruptie; cei care toarna, la noi sunt turnatori, la ei "buni cetateni"; orice hotarare a unui tribunal din strainatate nu are valabilitate in us, orice reteta a unui medic din afara, nu este onorata in us; avem si acord de "egalitate" cu us in sensul ca cetatenii romani pot fi judecati in us, dar americanii in romania, nu; ucigasul lui teo peter e liber bine merci; i-au oferit familiei $ 6.000; ia calca pe picior o "american ***" ca-ti cere prin tribunal despagubiri de 1 milion; ei pot veni la noi fara viza, romanii la ei, nu; pe romani nu-i primesc in schengen ca sa se protejeze, de parca teroristii n-ar fi acasa la ei, n-ar fi cetatenii lor; noi ar trebui sa ne protejam de ei; vedeti, egalitatea asta deplina si lipsa totala de dublu standard poate ii face pe cei care au cunoscut lumea pe pielea lor, cum e si cazul lui nastase, sa aiba mai putine greturi si cu varsta, aflat si in postura celui care stie ca i-a ramas mai mult trecut decat viitor, sa sara calul, sau pe romaneste, ca sa se indigneze simandicosii, sa i se rupa.

ovidiu (27 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 7:54

E elegant ca il aparati pe Ilie Nastase si nu stiu cit merita. S-a facut de cacao dar si federatia internationala exagereaza. Il pindea de mult pe acest *** si acum foloseste din plin ocazia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costin (46 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 9:01

Trecem noi si peste asta!

teo (12 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 9:11

Ilie nu are nici o scuza !S-a comportat ca un badaran!Mi-e rusine ca il scuzati avind in vedere trecutul lui de mare tenismen Este evident ca ptr iesirea lui sunt vinovati ceilalti(mai ales cei din vest) si corporatiile multinationale care ne distrug tara!

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 9:24

"Ce era pitoresc cândva, original, a derapat în grotesc, în mitocănie.";"..insa mie nu mi-e rusine ca sunt roman si compatriot cu Ilie Nastase". Fara comentarii..

vlad (34 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 9:57

De ce sa fie echivalate lucrurile?? Si eu sunt mandru ca sunt roman, dar mi-e rusine cu Nastase. Mama lui Murray putea sa spuna ce voia ea, nu era oficial al federatiei britanice si puteti fi convinsi ca daca avea o pozitie oficiala s-ar fi exprimat altfel. Asta e diferenta, constientizarea postului pe care-l ocupi, a responsabilitatii care decurge de-acolo. Si mai departe, mi-este rusine cu cei care l-au numit in postul de antrenor, mi-este rusine cu aceiasi oficiali care acum il apara, facand echilibristica sa-i gaseasca scuze. Ce legatura are cine era supervizor?? striga el auturile in meci?? Hai lasati-ma. PS: Cat despre declaratia olandezului... in senzatia asta generala de auto-lauda legata de Campionatul European de gimnastica nu putea fi incadrata decat la xenofobie, nu?? El, olandezul ne lua de sus.... Asta tocmai in sportul unde amprenta Romaniei este URIASA??? Eu as fi vrut sa vad un reportaj pe tema asta, cum era de fapt mancarea aia?? Ce s-a intamplat acolo??? Dar asta nu ar fi prins la public, nu cand toti ne simteam asa de smecheri ca e organizarea perfecta.

gilos (328 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 10:02

D-le Ioanitoaia, ABSOLUT NIMIC nu poate justifica marlania si comportamentul suburban al lui Nastase. De ce trebuia sa aduceti discutia in zona noi si ei ? In umbra lui lasa ca nici ei nu sunt mai breji, inseamna sa gasim scuze golaniei si lipsei celor sapte de ani de acasa ?

oy (4 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 10:16

In cateva zile Ilie Nastase a reusit sa o jigneasca pe Serena(USA), pe jucatoarele britanice si pe reportera, plus arbitrul partidei(nu ii cunosc nationalitatea, sigur nu e din UK). Marlania lui nu discrimineaza. Nu are legatura comportamentul lui cu faptul ca englezii au calcat in picioare mai multe continente. Nu e corect sa il aparati asa. A gresit, a nu stiu cata oara si o va mai face, la fel de urat sau poate chiar mai rau, daca toata lumea il alinta cu "lasa ca o meritau si ele". NU, nu o meritau, a fost marlanie in forma pura, fara nationalitate.

daniel (223 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 10:21

ne complacem in saracie, indiferenta si coruptie..daca stim sa ,,punem pumnul in calea furtunii", n-o sa mai fim considerati ultimii oameni...ceea ce le reprosati d-voastra britanicilor, trebuia spus raspicat la conferintele de presa..vin aia cu supervizoarea lor si aia e primita pe arena..!!!!!!!!!!!!!!!!!

nelu (12 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 10:26

Aici e buba! Să nu cumva să-i spui unui ziarist că n-are coloană vertebrală, că s-ar aplaudacii pe tine. Adică, să nu fi știut atoateștiutorul domn Ioanițoaia cine sunt oficialii? Mă îndoiesc. Cum, de altfel nu dau doi bani pe intervenția acelui „Muscă-n lapte” care papă cuvintele și virgulele precum muștele căzute-n lapte.

Alex (13 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 10:47

Naspa cu strainii astia, serios acum! Mai intai ne dadeau viza tinandu-ne la cozi, apoi ne-au luat cu japca in UE (pe interes), iar politicienii si poporul larg (fara nici un interes) au vrut! Durerea a continuat, 4 milioane de romani au fost rapiti si dusi in toata lumea vestica si pusi sa munceasca ca sa faca bancile corporatiste un ban cinstit cand ei trimit 4 miliarde de euro in Tara, si nu asa, ci an de an! Nebunia a continuat, alte 6-7 milioane de romani plecau an de an si se duceau in acelasi vest sa vada acea lume decadenta! De acolo s-au intors cu obiceiuri proaste si au inceput sa cumpere lucruri produse de firmele lor! Acum multi dintre ei au masini din Germania, haine din Spania si Italia, *** din Franta, telefoane din Finlanda, mobila din Suedia, etc. nu au putut cumpara dacia romaneasca, de exemplu pentru ca o cumparau nemtii, Asa ca s-au sacrificat cu ceva strainez! Mai grav a fost ca au trebuit SA respecte reguli si principii. Atat de greu le-a fost incat cum se intorceau in tara, parte din ei de abia asteptau SA le incalce! Ideea in aceasta discutie, artificial creata, este ca se justifica situatii generalizand! O parte dintre straini se comporta asa cum spune lumea, o alta, nu! Asa este si cu romanii, credeti ca aici totul este cinstit si corect? Sunt sportivi dezavantajati sistematic de catre cei ca domnul Ilie Nastase, care si ei la randul lor vor fi mancati de pesti mai mari! Fiecare Isi creaza apoi un scut....prestigiu, faima, nationalitate, etc. orice avantaj urmarit creaza si un dezavantaj la fel de mare! E in firea lucrurilor, daca nu ramai acolo, in anonimat, saracie, izolare ! Exista subiecte diferite...Ilie Nastase, comportament reprobabil, romani, Romanie.... SA nu le amestecam incercand SA justificam! Asta cu ne-a facut cunoscuti in lume este exagerata pentru ca sunt oameni ce nu ii intereseaza sportul si nu aud sau vad....poate ei aud de personalitati din alte zone! Pentru ca in mandria lor (au si ei) apreciaza mai mult cand faci referire la ce sti despre ei si vor cauta SA se revanseze pozitiv! PS. A nu se uita ca prin aceste interactiuni avem posibilitatea de a conversa virtual pentru ca acum din ce in ce Mai multi ne permitem si mijloacele! O zi faina SA avem!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Timm (67 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 10:50

@Mihnea De ce nu te informezi? Andreas Egli a fost arbitrul meciului si este elvetian. Arbitrul e cel care sata in scaun la inaltime. Supervizorul meciului a fost britanic.

VALI (1 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 11:26

ARTICOL HAOTIC, CU IDEI CARE SE BAT CAP IN CAP, PSEUDOPATRIOTIC SI, CU SCUZELE DE RIGOARE, CHIAR INFANTIL. CE LEGATURA ARE NATIONALITATEA SUPERVIZORULUI CU ATITUDINEA LUI NASTASE? CE LEGATURA CU SPETA ARE COMENTARIUL "POST COITUM" FACUT ONLINE DE DOAMNA MURRAY, CARE, ORICUM, NU E DEFEL UNUL OBSCEN? CE LEGATURA ARE LITERA REGULAMENTULUI CU SITUATIA CONCRETA IN CARE ARBITRUL - CA DE-AIA EXISTA ARBITRU - A DECIS CA JOHANNA KONTA NU POATE CONTINUA, CEL PUTIN PENTRU MOMENT, PARTIDA? ATI FI COMENTAT LA FEL CAZUL DACA ROMANIA JUCA IN FED CUP LA SOFIA, DE PILDA, IAR HALEP INCEPEA SA PLANGA DUPA CE DIN TRIBUNA I S-AR FI STRIGAT MONSTRUOZITATI? O DADEATI INAINTE CU "REGULAMENTUL ZICE ALTCEVA"? ARTICOLELE DE GENUL ASTA, SCRISE PE PRINCIPIUL "DAM SI-O PERIE MICA LA FINAL, CA NU STII CAND AM NEVOIE DE NASTASE", SUNT MACULATURA. SAU, VORBA LUI MARK TWAIN, HARTIE DEJA FOLOSITA.

california (349 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 12:23

tin sa multumesc celui care mi-a moderat comentariul pt. limbaj vulgar si jignitor, taind cuvantul "***" si pastrand cuvantul "***"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

danila prepeleac (1 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 19:45

Bravo!, Ca de obicei corect. Ceilalti care l-au atacat pe Ilie s-au *** cu totul. Ii inteleg pe falsii engleji dar nu-i inteleg pe romani care s-au imbolnavit de teribila boala care azi este corectitudinea politica care te face orb la adevar.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mamablu (66 comentarii)  •  25 aprilie 2017, 23:39

Eu zic că presa angloamericană ar trebui să fie încântată, nu indignată. În fond, din filmele lor am învățat noi toți să zicem ***, bitch, ***, motherfucker sau asshole. Cum să se supere după o asemenea dovadă de respect față de cultura anglofonă contemporană?

dan (22 comentarii)  •  26 aprilie 2017, 17:28

Sunteti acelasi tip duplicitar "Nu-l apăr pe Ilie, dar nici nu-l pun la zid.". Evident, stiind ca Ilie Nastase face asta de o viata. El arunca vorbe, poate, poate se leaga ceva. Daca nu se leaga femeia e ***, daca se leaga femeia e *** peste o juma de ora. Chiar nu va e jena de varsta dumneavoastra, tot il aparati pe acest individ?

Comentează