Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Furați, dar demni

Deși vechi fan al Realului, recunosc că, până la eliminarea chilianului Vidal, Bayern a jucat mai bine în returul "sferturilor" de Champions League. A dominat meciul de pe "Bernabeu", l-a controlat.

Permalink to Furați, dar demni
joi, 20 aprilie 2017, 4:03

Pe merit, conducea cu 2-1, rezultat care ducea în prelungiri, deoarece Real câștigase cu același scor la Munchen. În minutul 83 însă, Viktor Kassai i-a arătat mijlocașului sud-american al doilea cartonaș galben, decizie care a rupt iremediabil echilibrul. Atât că nu era caz de eliminare, chiar nu era, deoarece Vidal jucase mingea. Cum nici măcar fault n-a fost, iar galben nici atât, gafa „centralului” le-a pus piedică bavarezilor, le-a tăiat elanul. Silindu-i să renunțe la un atac prelungit și furibund, i-a obligat să se retragă în defensivă și, până la urmă, să piardă în prelungiri.

Ca și când n-ar fi ajuns eroarea amintită, altminteri foarte gravă, brigada maghiară a continuat să greșească în una și aceeași direcție. În minutul 105, Ronaldo a egalat dintr-un ofsaid flagrant, pentru ca el să înscrie fraudulos și golul de 3-2: s-a aflat înaintea mingii la pasa trimisă de Marcelo, în opinia mea MVP-ul meciului! Ținând cont și de faptul că Viktor Kassai nu l-a eliminat pe Casemiro, deși s-ar fi cuvenit de două-trei ori, subliniez că demult n-am întâlnit un arbitraj mai prost la o întâlnire de UCL! Pe alocuri, rușinos, de pomină.

Firește, campioana Germaniei a acuzat prestația pseudo-cavalerilor fluierului din Ungaria. Cu toate că, difuzată de obscurul canal TV El Chiringuito și preluată ulterior de presa spaniolă, știrea că Lewandowski, Vidal și Alcantara ar fi năvălit în cabină peste Kassai la final nu s-a confirmat, era normal ca Bayern să protesteze. De ce? Pentru că a fost furată ca-n codru! Totuși, fotbalul e jucat de oameni, nu de roboți, iar oamenii au mușchi și nervi, nu cipuri și circuite.

Oricât am fi de înțelegători, de toleranți, să convenim că brigada maghiară s-a compromis. Chiar s-a făcut de râs. De acord că n-a greșit cu intenție, argument care nu-i micșorează vina. Practic, Kassai și asistenții lui au împins-o pe Real în semifinale, i-au deschis drumul și i l-au luminat. Ei „au comis erori de neacceptat la acest nivel”, va declara surprinzător de calm antrenorul bavarezilor, italianul Ancelotti. Un adevărat gentleman, nu?

În măsura în care arbitrajul mi-a lăsat un gust amar, m-a impresionat, oare numai pe mine?, atitudinea învinșilor, aproape fără reacție la ce li se întâmpla, parcă anesteziați. L-am urmărit atent pe căpitanul, Philipp Lahm. Veteranului de 33 de ani, peste 400 de meciuri și 20 de trofee cu Bayern, 113 prezențe în „naționala” Germaniei, campion mondial în 2014 etc, nu-i venea să creadă că speranțele lui și ale coechipierilor s-au spulberat. Cu o figură împietrită, purtând masca unei tristeți inconfundabile, Lahm a găsit puterea să meargă la Kassai și să-i strângă mâna, când altul în postura lui, să-mi fie cu iertare, mai degrabă l-ar fi strâns de gât!

În clipa aceea, dincolo de mulțumirea că Realul merge mai departe, mi-am dat seama că nu-i o vorbă goală aceea că, pentru a învăța să câștigi, trebuie mai întâi să știi să pierzi. Dar lecția umilinței și a înțelepciunii e infinit mai complicată, ea ține de educație, de mentalitate, de atmosferă. Iar noi, încă o dată scuze, mai avem drum lung de parcurs până să ne-o însușim. Foarte lung.

Comentarii (72)Adaugă comentariu

Bogdan (395 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 16:16

Frumos si adevarat.

Mircea94 (1 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 16:21

Total de acord cu punctul dvs. de vedere .

victor L (169 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 16:24

Doar doua adaugiri: - ofsaidul lui Lewandovski, pentru ca nu a reusit sa inscrie, nu e trecut ca favorizarea nemtilor; - Vidal, pentru faulturile facute, trebuia eliminat in prima repriza. Eliminarea s-a dat pentru intrare periculoasa, nu pentru fault. In rest, dupa facultati!

dinamo_fan (127 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 16:26

Nea Ovi..daca ati vazut meciul si ati concluzionat ca Bayern a dominat pe Bernabeu atunci va recomand cu toata caldura o vizita la doctor. Nu o spun deloc cu rautate. Repriza 1 Bayern a fost KO, nu a existat, Real a avut minim 5 ocazii mari de gol risipit. Repriza a 2-a Bayern a miscat vreo 20 de minute, a primit un penalty usor si a beneficiat de un autogol precedat de un offside. Cronologic aceasta fiind prima greseala a arbitrului care a inchis ochii si la vreo 3-4 faulturi ale lui Vidal care deja avea cartonas galben. Ca apoi au venit cateva decizii pro Real este destul de clar pentru toata lumea. Asa cum si Bayern a primit in tur portia echipei gazda, un penalty inexistent dar l-a ratat. Tot de pe la 11m a tras si Ronaldo, dar a dat gol. Prelungirile au fost controlate autoritar de Real. Per total te faci de ras in momentul in care spui ca Bayern cu vreo 20 - hai 25 de minute de dominare in R2 a dominat intreg meciul. Te faci da ras omule..

Razvan (331 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 16:34

""Purtand masca unei tristeti inconfundabile" :)))) Maestre, nu te mai aventura la metafore, joaca la siguranta, pe stilul matale cu sinonime si "ziceri populare"...iti iese mai bine! Altfel...un articol surprizator de bun pt ce ai aratat in ultimul timp. Sa fie oare posibil cand pastrezi un dram de obiectivitatea sa iti iasa articole decente?

Luciann (38 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 16:44

Nici daca arbitra Franco nu facea atatea greseli intr-o singura directie!:)

fanCraiova (15 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 16:46

Maestre te-am apostrofat in ultimul timp pentru niste articole scrise , acum iar o fac si cu argumente 11m pentru bayern foarte usor acordat ca cel din tur , vidal merita cartons rosu la faultul din spate asupra lui casemiro care daca revedeti faza nu are nici o treaba cu balonul direct pe glezna si era min 38 ceva de genul , autogolul lui Ramos cand mingea ajunge la el de la Lewandowski era in pozitie Clara de Offside . Sunt de accord ca golul lui Ronaldo e din offside clar mai clar ca lumina zilei iar al doilea gol e discutabil de ce in germania in spania anglia franta nimeni nu a eus ca e offside . Una peste alta au fost greseli si de o parte si de cealalta dar noua ne place sa dramatizam , nu se mai discuta niciunde doar in romanik ca deh suntem mai cu mot O si buna maestre

ALIN (626 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 16:47

Razvane, nu te umfla in pene ca nu ai ce iti trebuie. E frumos dar tie nu iti place ca tu esti gheorghe dracu' care dai lectii profesorilor. Te faci de bacanie, crede-ma.

Ghencea (129 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 16:56

@dinamo fan. Fara sa iti fie cu suparare tu ai vazut alt meci. Dl Ioanitoaia are dreptate ca Bayern a dominat pana la eliminarea lui Vidal. Uita-te la fisa partidei si te vei convinge. Daca esti cum semnezi nu ma mir. Voi vedeti de regula invers.

Romica (63 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 17:01

Si pe mine m-a surprins placut atitudinea celor de la Bayern ca nu pot sa ii numesc nemti deoarece erau doar 3 ori 4 nemti in teren. Doar Robben a mai gesticulat. Restul parea impacati cu soarta decisa de Kassai.

Dumitru (60 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 17:04

Etete c a au capatat glas dinamovistii ca au castigat si ei un meci. Vor amuti de tot dupa meciul din 1 mai cand o vor incasa exemplar.

Radu (20 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 17:09

Domnule Ioanitoaia, un jurnalist trebuie sa fie echidistant. Nimeni nu contesta ca arbitrajul a fost slab..chiar foarte slab...nimeni nu contesta calitatea echipei Bayern...care a dominat clar inceputul de meci si repriza a doua...dar daca tot e sa cautam scuze, de ce nu spuneti nimic de autogulul lui Ramos, care presat de Lewandowski trimite in propria poarta..doar ca Lewa se afla intr-o evidenta pozitie de off-side...participind efectiv la faza, trebuie "fluierat"...cine stie cum decurgea jocul, fara acel gol. Apoi pomeniti de Casemiro, care trebuie eliminat pt doua 'galbele"...acelasi lucru i se putea intimpla si lui Vidal, care, avind cartonas din min. 3 ( meritat), a mai facut cel putin 2 faulturi SANCtIONABILE cu avertisment...deci va rog, icnercati sa fiti obicetiv...e o mare calitate a unui jurnalist. Cu atit mai mult a unui jurnalist roman.

aaa (17 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 17:16

@dinamo fan,nu a jucat ***,nu mai fi complexat,macar o data in viata fi obiectiv.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 17:18

Nu excelezi matale în materie de jurnalism, dar eşti "tolerant", foc!Altfel nu rezistai atât timp pe scăunelul ăla!

Mandela (8 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 17:27

Imi pare rau, totusi, ca nu tratati situatia cu echidistanta. Nu cred ca cineva, si ma refer aici inclusiv la suporterii Realului, a contestat faptul ca arbitrii au luat niste decizii incredibil de gresite in favoarea celor din Madrid, si ma refer aici in special la acel offside pe care si un amator l-ar fi vazut. Cu toate acestea, ma asteptam, macar de la un jurnalist cu experienta, sa incerce sa acopere toate aspectele meciului, macar dintr-o meticulozitate profesionala. Si as vrea sa ma refer aici la doua aspecte pe care toata lumea le trece cu vederea. In primul rand, Vidal trebuia eliminat cu mult timp inainte de minutul 84. Va rog sa revedeti inregistrarea meciului. Pe langa faza mentionata de un alt user, ati putea revedea fazele din minutul 47 (intrare violenta la Casemiro - se putea acorda foarte usor al doilea galben) si 55 (lovitura intentionata cu cotul in fata lui Kroos - rosu fara discutii). Foarte convenient, niciunul din cei care acuza eliminarea lui Vidal nu mentioneaza ca, la ora la care a fost eliminat, omul trebuia sa iasa din dus la vestiare, nu sa se plimbe pe teren. Un alt aspect foarte neplacut pentru mine este acest mit al dominarii. Evident, toata lumea a observat posesia si agresivitatea Bayernului. Cu toate acestea, cifrele seci spun ca, in acest meci (deci inclusiv pana in minutul 84), Bayern a avut 2 suturi pe poarta, din care unul din penalty. Daca va uitati pe statisticile de pana in eliminarea lui Vidal, veti observa ca aproape toate statisticile importante sunt in favoarea Realului, mai putin posesia - suturi pe poarta, suturi la poarta, ocazii, lovituri liber, cornere, etc. In realitate, Bayern a detinut o posesie cam sterila si a a ajuns in situatia de a conduce dupa un penaly acordat usor (acoperit de regulament, dar destul de abil scos de Robben, mai degraba decat de intensitatea atacului) si un autogol stupid, marcat dupa un mic offside pe care, la fel de usor, nimeni nu vrea macar sa il mentioneze pentru statistici.

Marian (5 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 17:28

Bayern a primit doua penaltiuri cel putin dubioase , Vidal neeliminat la sfarsitul primei reprize , in ofsaid amandoi atacantii bavarezi la golul de 2-1(nemaivorbind de norocul de la gol) asa ca nu se poate vorbi de un singur sens in arbitrajul acestei duble manse! Cat priveste asazisa dominare a lui Bayern , luati ocaziile de gol (caseta uefa prezinta cifre dezastruoase la suturi la si pe poarta( 2 ) penru nemti) prestatia lui Neuer a LIMITAT drastic proportiile scorului . Sa nu uitam si de minutele de final cand Real Madrid pasa din bun simt fara sa atace poarta pentru a nu spori rusinea unui terminat ( la 6 goluri luate in doua meciuri se baga si FCSB). In rest dl. Ioanitoaia va doresc sanatate si respectuos va anunt ca puteti viziona partida iar, pe internet!

Andrei F (1607 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 17:31

Deci pina la urma un jurnalist poate critica bine un arbitru dar trebuiesc indeplinite citeva conditii...La meciul respectiv Steaua sa nu joace sau ea sa fie echipa favorizata...Spre aducere aminte ...Kovacs si Coltescu...Citindu-va mai ca plangeam de mila arbitrilor care se aflau sub tirul railor suporteri stelisti...

serban (5 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 17:37

Domnule Ioanițoaia, de aceea sunt ei nemți și noi români. Ei au acceptat demni înfrângerea și greșelile arbitrului. Civilizație. Noi i-am fi sărit în beregată ! *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 17:46

Domnule Ioanitoaia, golul de 3-2 a fost offside pt ca Ronaldo si-a reactivat pozitia din offside pasiv , primid mingea , indiferent cum . Regulamentul spune ca este offside cand esti mai aproape de linia de fund fata de cel putin doi jucatori adversi . Or, Ronaldo avea tot timpul numai portarul advers mai aproape de linia portii , astfel si-a reactivat pozitia de offside pasiv primind mingea. El nu mai avea voie sa participe la faza ci doar jucatorul care i-a pasat. Acesta trebuia sa joace singur faza. .............Va spun asta pt ca se face o mare eroare spunand ca Ronaldo trebuia sa fie in spatele mingii . Gresit ! El si-a reactivat pozitia de offside pasiv . Daca venea dupa coechipierul sau ,atunci se punea problema pozitiei sale din spatele mingii .

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 17:56

Mai presus ca d-nii Craciunescu si Porumboiu este regulamentul jocului de fotbal. Apropo : "multi cunoscatori sau specialisti" inclusiv "comentaorii de fotbal" spun ca Budescu a primit gratuit un cartonas galben la executarea unei lovituri libere pentru ca nu i-a iesit pasa catre Al. Ionita. Arbitrul a procedat corect acordandu-i cartonasul. "Cunoscatorii si specialistii din studio-uri " cat si cel care comenta de la fata locului nu cunosc regulamentul si nici ultimele sale modificari.

Andrei (276 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 18:03

Draga Ioanitoaia, analiza dumitale e inutile dintr-un singur motiv: la golul doi al lui bayern a fost offside la Lewandowski. Eventual mai putem discuta daca eliminarea injusta a lui Vidal ar fi ajutat Bayern sa inscrie corect un gol si sa duca meciul mai departe. Altfel daca arbitrul isi facea treaba, era 1-1 scor final si nu se ajungea la prelungiri. Bayern nu a fost "furata". Asta e titlu de scandal tipic gsp. Bayern a primit doua 11m cadou. Hai s anu plangem de mila nemtilor.

stefan (8 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 18:04

mi se pare că furtul de la barcelona - psg a fost mult mai flagrant dar, deh, nu erau unguri implicați, și nici anumite culori, să zicem albastru și roșu, care vă sleiesc pixurile mai ceva decât kriptonita, măi băieți

dinamo_fan (127 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 18:04

@Ghencea..scoate-ti ochelarii de cal. Bayern nu a existat in prima repriza. A miscat in R2 pe fondul unor goluri marcate din nimic..unul pe un penalty usor dat, altul pe un autogol dupa un offside. Nu a fost vorba de nici o dominare a lui bayern ci de socul resimtit de Real care a dominat copios meciul si a luat de nicaieri 2 goluri. MAXIM 25 de minute au miscat nemtii. Vrei statistica? 11-3 suturi pe poarta Real. din alea 3 alea lui Bayern unul a fost penalty, unul autogol (dupa offside) si a mai fost unul...daca tu vrei sa vorbesti de posesia pasiva de la mijlocul terenului care a generat 120 de minute 1 sut pe poarta adversa..atunci te rog fa-te de ras.

Costin (46 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 18:14

Cred ca poezia "Catzelus cu parul cret" este mai degraba in ***, desi parintii nostri ne-o transmit din generatie in generatie mai ceva ca tezaurul de la Moscova.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dinamo_fan (127 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 18:18

@lefter popescu..omule, habar nu ai fotbal. habar nu ai ce e ala offside. golul de 3-2 Ronaldo e milimetric in offside relativ la pozitia balonului la pasa lui Marcelo. o linie imaginara i-ar intersecta corpul lui Ronaldo care e insa cu un pas in offside (piciorul contand ca parte a corpului la regula de offside). este de altfel o faza de offside unde un arbitru corect pozitionat e mascat, la fel ca in cazul offsideului de la golul 2 al nemtilor (autogolul lui Ramos). de aia exista o regula ca la faze la limita sa se dea credit atacului ..regula care scutesc de orice vina arbitrii la aceste 2 faze dpmdv. doar pur regulamentar sunt pozitii de offside..uman e extrem de greu sa vezi la centimetru. golul de 2-2 e impardonabil iar eliminarea lui Vidal e scuzabila..pe motiv ca mai facuse niste faulturi inca din prima repriza la care merita al 2lea galben..a fost iertat de vreo 2 ori si dat afara eronat. e gresit dar scuzabil. Per totalul ambelor manse cu acel penalty inventat pt Bayern in tur si cel usor acordat in retur arbitrajul a fost echidistant. Necunoscatoriii vor argumenta contrariul.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 18:30

Chiar se i-a bani pe asa ceva ? Pe mine ma obligat mama sa merg la scoala dar nu mia folosit ca sint de vita nobila si nu stiu sa bat un cui asa ca taxez pe metrou dar nu ma avansaza nimeni ca mama nu cunoste pa nimeni si nici nu mai sint infractori din ferentari care sa merga fara bilet si sa se dea polonezi.Nu stiu araba. Nea Ovi, cit dai tata ? Ma lasi si pe mine sa scriu 2-3 articole ?

Ghencea (129 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 18:32

@dinamo fan. Esti prost sau doar te prefaci. Caseta tehnica a meciului e edificatoare ca Bayern a dominat. Consult-o si taci draq din gura, nu mai face pe desteptul. Ai hotarat tu ca s-a dat usor 11 metri ca tu esti vreun Colina.

coco (401 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 18:39

Bargoane, nu te lasa sa ne convingi ce mult poti! Tu nu ai citit atatea ziare cate a fondat Ioanitoaia dar esti prea plin de tine ca sa realizezi ca nu reprezinti nimic.

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 18:43

@dinamo_fan..............chiar daca nu te-ai exprimat elegant la adresa mea , am sa te rog sa citesti "regulile fotbalului"- aceasta e titulatura corecta a regulamentului - si ai sa vezi cu exactitate ceea ce inseamna offside............ Te astept bine documentat ....in rest sa bata dinamo pe fcsb .

dc (37 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 19:33

slabi arbitrii, dar nu trebuie sa fie invocate erorile arbitrajului din tur pe motive de echidistanta...acolo au fost alti arbitrii...cam varza arbitrajul peste tot, desi sint 5 arbitri acum....eliminarile strica clar echlibrul partidelor la acest nivel....arbitrul tre sa previna eliminarile...

Lucian (206 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 19:58

Am observat si eu tristetea din privirea lui Lahm. Bine surprins momentul de cronicar. Greseli flagrante facute contra lui Bayern. Avocatii Realului nu au elemente in favoarea lor.

Anonim (92 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 20:23

Maestre, si dvs. va referiti la acest meci? Mai ramane ca si Maria si Oana sa trateze marele "rapt" (cum s-a exprimat radu)! A.

BYBY (41 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 20:38

Domnule Ovidiu, Va rog frumos scrieti despre PROBELE VIDEO.Nu tineti cont de anumiti arbitrii care si ei au furat foarte mult si-acum sustin ca , nu domne , ca se-ntrerupe jocul ca scade din frumisete...etc... prafuri.....Meciul se prelungeste cu suma timpilor de intrerupere pentru a pune pe un ecran faza incriminata de una din echipe!.Eu nu stiu ce oameni slabi sunt in conducerea la nivel inalt.Ce mai asteapta?Dupa aceste meciuri ale echipelor CU BANI din Spania ce se mai poate face?Ce se mai poate face impotriva omului cu bani de la noi?Sa vedem daca inaintea unui meci FCSB-Real vrea sa-l cumpere Ronaldo si forurile continentale nu zic nimic! SANATATE!

california (349 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 20:59

pt. jucatori, arbitrul de centru ca si pt. spectatorii din tribune (nu cei de la TV care beneficiaza de nu stiu cate reluari), e dificil, mai ales ca se joaca foarte rapid, sa poata decide din prima asupra fazelor limita; pe kassai l-as invinui pt. fazele cu casemiro, pe arbitrul de linie pt. ambele ofside-uri ale lui ronaldo, iar pe acest" ***" fara caracter si narcisist la culme, care stie si fotbal dar si toate tertipurile sa influenteze in favoarea sa, pt. uzurparea demnitatii unui meci care avea toate sansele sa ramana ca referinta in istoria cupelor europene; nu stiu cine ar fi castigat in final, daca se juca pe bune; am observat insa ca rezervele realului erau mult mai vioaie si mai valoroase decat ale lui bayern; iar acestia din urma daca vroiau sa joace finala, nu aveau voie sa piarda la munchen.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Petrica (11 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 20:59

"Lahm a găsit puterea să meargă la Kassai și să-i strângă mâna, când altul în postura lui, să-mi fie cu iertare, mai degrabă l-ar fi strâns de gât!" - Ce sa-i faci ioanitoaia? Nu toti sunt romani. "Dar lecția umilinței și a înțelepciunii e infinit mai complicată, ea ține de educație, de mentalitate, de atmosferă. Iar noi, încă o dată scuze, mai avem drum lung de parcurs până să ne-o însușim. Foarte lung." - Drumul nu e nici lung si nici altfel, din simplul motiv ca nu exista nici un drum. Romanului nu-i trebuie educatie atat timp cat exista gesepe care asigura circul zilnic.

Sergiu (1 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 21:02

Domnule Ionitoaia ce meci ati vazut? In tur de ce nu ati scris nimic de penalty-ul acordat gratis celor de la Bayern? Ce se intampla daca nu rata Vidal? Poate ca acum cei de la Real Madrid acuzau furtul grosolan. Pana la eliminarea lui Vidal, Bayern a avut 2 suturi pe poarta, din care unul din penalty. Penalty discutabil si usor acordat. Al doilea gol a pornit de la o faza suspecta de offside , o balbaiala si autogol. Practic Real si au bagat-o singuri in poarta. In prima repriza Real a avut 2-3 faze clare de a marca, iar la Munchen de se termina 1-5 nimeni nu se mira. Si de nu era eliminat Vidal , Real mai ii avea pe banca pe Morata si James, 2 super fotbalisti care puteau sa schimbe meciul. Ce banca are Bayern? Uitati-va din nou la cele 180 de minute disputate si dupa faceti afirmatii grosolane cum ca Bayern ar fi fost echipa mai buna. Comparati loturile celor doua echipe cu jucatori precum Isco, James si Morata rezerve la Real.

Carlos (1 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 21:29

Real a castigat champions anul trecut cu un gol offside, un penalty nesiflat favorabil la atleti si cartonasi rosi perdonati la ramos si pepr... E intotdauna la fel cu real

Alin Gheorghe (1 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 22:24

Superba si cat se poate de adevarata incheierea, domnule Ioanitoaia!

mihnea (15 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 22:45

Sunt de acord cu ceea ce ati scris, mai putin cu remarca: <> FALS La meciul BARCELONA - PSG arbitrul a fost mai flagrant pentru gazde. Ma explic imediat: fara greselile arbitrului meciul probabil se decidea la penaltyuri, unde sansele de calificare erau relativ egale La Barca-PSG, fara greselile arbitrului, francezii se calificau 100%

Albu (88 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 23:08

@Sergiu. Numai tu nu ai vazut penalty la Munchen. Toti specialistii straini au vazut chiar si cei spanioli, dar niciunul nu e priceput ca tine.

Cosmo (237 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 23:44

De unde au scos fanii Realului offside la Lewandowski, nu pot sa pricep. :)

cfrescu (24 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 0:50

per total Real a fost oricum mult superioara - doar faptul ca au ratat nepermis a făcut ca rezultatul total sa fie în echilibru pana la un moment dat. Nici vorba de fault la niciunul din cele doua 11m date pt Bayern, ce sa mai vorbim de offside la autogolul lui Ramos, fără de care nu cred ca Real ar fi avut vreo problema...

Bogdan (4 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 1:05

Complicat domnule Ioanitoaia. V-ati aliniat colegilor care au vazut furt. Degeaba spuneti ca arbitrii au gresit omeneste, daca trageti concluzia din titlul. Posibil sa va fi furat somnul in timpul meciurilor si sa ratati momentele esentiale. Subscriu parerilor de mai sus: Vidal eliminat in prima repriza + offisde fluierat inaintea autogolului lui Ramos. Nu s-ar mai fi ajuns in prelungiri. Sa spuneti ca Bayern a dominat e o mizerie. Inteleg concluzia pe care doriti sa o trageti dar cred ca ati vazut meciul printre picaturi. Real a avut ocazii in doua meciuri cat pentru o jumatate de sezon. In prima repriza de pe Bernabeu a jucat istoric, alternand posesia prelungita cu contrele rapide. CHiar si asa, e o concuzie gresita. Bayern a pierdut ca o echipa mica, tocmai ei, care cumpara tot ce misca in Germania. Ironii pe twitter de la RIbery si nevasta lui Ancelotti, scandal la vestiare (Lewandowski si Thiago), Ancelotti scuzandu-si introducerea lui Xabi ALonso cu greselile de arbitraj. Haideti, incercati sa fiti ceva mai obiectiv.

nypd (18 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 1:35

Mosule, dupa cum s-a vazut pe Fox Sports, Vidal ar fi trebuit sa aiba rosu direct in loc de galben (intrare din spate pe piciorul de sprijin)iar al doilea fault a fost dupa ce a intrat la minge si, cazut, a ridicat piciorul si a faultat, nu era de galben dar l-a dat in compensatie. Da, arbitrajul a fost de doi lei. Real a fost cu o viteza peste adversari. Sunt fan Farul Constanta, ca sa stim pe ce picior dansam.

Adi (8 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 1:43

***. Penalty în tur inventat. Minutul 47- trebuia eliminat vidal. Fault de galben clar. Penalty ușor acordat în retur. Nu se vede contact după 100 de reluări. Ocazii de gol... Nici nu vreau să le spun, probabil că tur retur sunt 30-10 pentru Real. Șuturi pe poartă... Nu știu dacă Bayern a avut 7-8 în 2 meciuri... Faulturi în retur : Real 7, Bayern - 22 Gol de 2-1 din offside Bayern. Astea sunt în ordine cronologica. Apoi au urmat greșelile pro Real. Domnu jurnalist, v ați uitat la meci? Sau doar la reluări la tv? Dacă nu v ați uitat, vă înțeleg. Dacă v ați uitat, nu o mai faceți, că nu înțelegeți nimic din acest sport. Apucați-vă de baschet.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcello (80 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 1:45

Dl. Ioanitoaia, dupa ce am citit multe articole DECEPTIONANTE, in special cele in care-i aduceti osanale (TOTAL NEMERITATE) prietenului Gica Popescu, ca sa nu mai vorbesc de mindria pe care cindva ati afisat-o, de a-i fi prieten acelui 'adrian paunescu', cel care zeci de ani ne-a facut sa ne inabusim frustrarea si umilinta de fiecare data cind, aparind la TV, ii facea poezii "BARBATULUI DIN CARPATI"... Acest articol m-a facut sa-mi reamintesc motivul pentru care cindva va apreciam...

Adi (8 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 1:46

Cosmo, a fost offside de jumătate de metru. Se ia poziția mingii în momentul pasei în raport cu jucătorul care trebuie să primească mingea, adică lewandovski. Este offside mare, la fel de mare ca la Ronaldo.

Adi (8 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 1:49

De asta nu citesc gsp cancan... Cu *** de astea de așa ziși reporteri care nu știu nici regula offside ului... Ia zi, domnu jurnalist, a fost offside la lewandovski la golul de 2-1? Că te scot la tablă și te las repetent. Rusinica!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi (8 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 1:56

Lefter Popescu... La golul 2 al lui Bayern este offside mare la lewandovski. La golul 3 al lui real este offside mic. În acele situații se judecă unde este mingea în raport cu jucătorul care trebuie să primească mingea. Amândoi ( Lewandovski și Ronaldo) sunt puțin în fața coechipierului care pasează. Dar la Bayern distanța în adâncime între minge și lewandovski este de minim jumătate de mereu. La Ronaldo e de câțiva cm, insesizabil aproape. Ca să fiu mai clar se trage linie paralelă cu linia de 16 metri, iar linia trebuie să intersecteze poziția mingii. Înțelegi? Citește exact ce am scris și analizează.

Adi (8 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 2:03

Bai lefter Popescu, am mai citit un comentariu de al tău și am leșinat de râs. Ăla cu offside pasiv și reactivarea :)))) Ești pe lângă subiect. A fost offside pentru că cea mai avansată parte a corpului lui Ronaldo ( piciorul) este mai aproape de poartă decat mingea, în momentul când pleacă din piciorul lui Marcelo. Înțelegi? Trage o linie imaginara paralelă cu linia de 16 metri, care să intersecteze mingea când e la piciorul lui Marcelo. Dacă o parte a corpului ( în afara de mâini) este de partea greșită a liniei în momentul pasei ( adică spre poartă), e offside. Dacă nu, nu e offside.

Comentează