Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Furați, dar demni

Deși vechi fan al Realului, recunosc că, până la eliminarea chilianului Vidal, Bayern a jucat mai bine în returul "sferturilor" de Champions League. A dominat meciul de pe "Bernabeu", l-a controlat.

Permalink to Furați, dar demni
joi, 20 aprilie 2017, 4:03

Pe merit, conducea cu 2-1, rezultat care ducea în prelungiri, deoarece Real câștigase cu același scor la Munchen. În minutul 83 însă, Viktor Kassai i-a arătat mijlocașului sud-american al doilea cartonaș galben, decizie care a rupt iremediabil echilibrul. Atât că nu era caz de eliminare, chiar nu era, deoarece Vidal jucase mingea. Cum nici măcar fault n-a fost, iar galben nici atât, gafa „centralului” le-a pus piedică bavarezilor, le-a tăiat elanul. Silindu-i să renunțe la un atac prelungit și furibund, i-a obligat să se retragă în defensivă și, până la urmă, să piardă în prelungiri.

Ca și când n-ar fi ajuns eroarea amintită, altminteri foarte gravă, brigada maghiară a continuat să greșească în una și aceeași direcție. În minutul 105, Ronaldo a egalat dintr-un ofsaid flagrant, pentru ca el să înscrie fraudulos și golul de 3-2: s-a aflat înaintea mingii la pasa trimisă de Marcelo, în opinia mea MVP-ul meciului! Ținând cont și de faptul că Viktor Kassai nu l-a eliminat pe Casemiro, deși s-ar fi cuvenit de două-trei ori, subliniez că demult n-am întâlnit un arbitraj mai prost la o întâlnire de UCL! Pe alocuri, rușinos, de pomină.

Firește, campioana Germaniei a acuzat prestația pseudo-cavalerilor fluierului din Ungaria. Cu toate că, difuzată de obscurul canal TV El Chiringuito și preluată ulterior de presa spaniolă, știrea că Lewandowski, Vidal și Alcantara ar fi năvălit în cabină peste Kassai la final nu s-a confirmat, era normal ca Bayern să protesteze. De ce? Pentru că a fost furată ca-n codru! Totuși, fotbalul e jucat de oameni, nu de roboți, iar oamenii au mușchi și nervi, nu cipuri și circuite.

Oricât am fi de înțelegători, de toleranți, să convenim că brigada maghiară s-a compromis. Chiar s-a făcut de râs. De acord că n-a greșit cu intenție, argument care nu-i micșorează vina. Practic, Kassai și asistenții lui au împins-o pe Real în semifinale, i-au deschis drumul și i l-au luminat. Ei „au comis erori de neacceptat la acest nivel”, va declara surprinzător de calm antrenorul bavarezilor, italianul Ancelotti. Un adevărat gentleman, nu?

În măsura în care arbitrajul mi-a lăsat un gust amar, m-a impresionat, oare numai pe mine?, atitudinea învinșilor, aproape fără reacție la ce li se întâmpla, parcă anesteziați. L-am urmărit atent pe căpitanul, Philipp Lahm. Veteranului de 33 de ani, peste 400 de meciuri și 20 de trofee cu Bayern, 113 prezențe în „naționala” Germaniei, campion mondial în 2014 etc, nu-i venea să creadă că speranțele lui și ale coechipierilor s-au spulberat. Cu o figură împietrită, purtând masca unei tristeți inconfundabile, Lahm a găsit puterea să meargă la Kassai și să-i strângă mâna, când altul în postura lui, să-mi fie cu iertare, mai degrabă l-ar fi strâns de gât!

În clipa aceea, dincolo de mulțumirea că Realul merge mai departe, mi-am dat seama că nu-i o vorbă goală aceea că, pentru a învăța să câștigi, trebuie mai întâi să știi să pierzi. Dar lecția umilinței și a înțelepciunii e infinit mai complicată, ea ține de educație, de mentalitate, de atmosferă. Iar noi, încă o dată scuze, mai avem drum lung de parcurs până să ne-o însușim. Foarte lung.

Comentarii (72)Adaugă comentariu

Adi (8 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 2:12

Ghencea, ia uită-te la caseta meciului. Și în tur și în retur. O să vezi că în retur portarul lui real nu a scos nici o minge:))) Adică au avut 2 șuturi--- un penalty și un autogol. El nu a mai aparat nimic. Pentru că nu a avut ce :)))

V. (1 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 3:33

Domnule Ioanitoaia , stau si ma intreb , de ce D-voastra si restul jurnalistilor romani nu ati fost indignati si la meciul Barca-PSG! Acolo a fost decis de arbitrii, greselile au fost mult mai flagrante. Aici meciul se ducea spre penaltyuri, acolo arbitrii au fost decisivi! Chiar a fost Bayern superior? Ori ati vazut alt meci, ori vreti sa faceti pe plac suporterilor Barcei, ca, de , asta e trendul in Romania! Doar joaca in rosu-albastru!

motanul incaltat (603 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 3:46

Cu privire la Philipp Lahm, Guardiola declara ca era cel mai inteligent jucator cu care a avut de-a face.....In al 2-lea rind e neamt,si se trage din ofiterii aia SS super educati si ff destepti, chiar daca prin filmele americano-evreiesti iau bataie intodeauna....Brigada de arbitrii insa nu agresit neintetionat ci ffff intentionat. Realul trebuie sa cistige iar Liga.... Spre deosebire de anul trecut va intinli pina in finala echipe ffff dificile dar pe care le va elimina cu ajutorul arbitrilor. Ca urmare in semifinale Realul o va intinli pe Juventus pe care o va elimina din pacate daca nu se poate altfel cu ajutorul arbitrilor.......Sa nu uitam ce facea Steaua chiar si in 86 cind reusise cu mare noroc sa cistige CCE... Batea in multe meciuri in minutul 95 echipe penibile ca Jiul sau multe altele...aflate la retrogradare....Insa eu voi tine mereu cu Bayern si Nationala Germaniei. As tine si cu Romania dar nu va mai prindre nici un turneu final mult timp de aici inainte.....

iulian -braila (1 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 5:21

Inca o data nemtii isi dovedesc ardoarea si spiritul de lupta ce ii caracterizeaza desi formidabilul Robben e olandez totusi ;Noer,Humanne,Boateng,T.Muller,Lamn- sunt nemti adevarati ! dar genialul Ronaldo bate record dupa record ia rbrazilianul Marccelo a fost pentru Real Madrid neamt alaturi de Kross ! A fost un meci parca de pe alta planeta !

sundance kid (205 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 6:26

@ victor L Ce ba esti la "taifas " cu nea ovi !

Alex One (161 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 8:28

D-l Ioanitoaia, hatarati-va, daca "brigada maghiara a continuat sa greasca in una si aceiasi directie" cum sunteti "de acord ca n-a gresit cu intentie" ? Nu vi se pare o fractura de logica ?

Adrian (52 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 8:28

Sportul, si in special fotbalul, baschetul, tenisul de camp, boxul, au devenit in timp afaceri foarte murdare. Sumele enorme de bani care se invart in jurul acestor sporturi, precum si sumele de achizitie a unor jucatori (chiar si 100 mil euro), tot felul de interse ascunse publicului, casele de pariuri "sportive" au slutit chipul sportului in totalitate. Meciuri trucate, pariuri, dopaj toate acestea sunt ingrediente din reteta de succes a sportului actual. Atat Real cat si Barcelona (in turul precedent), s-au calificat cu ajutorul arbitrilor. Nu cred in coincidente de acest fel, arbitrii si-au facut treba si a castigat cine trebuia. S-au calificat rusinos, dar reteta comerciala are castig de cauza.

kennyanu (4 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 8:33

De marti tot observ articole pe net cum ca Bayern a fost furat. Acum, citez, "de mult nu am mai văzut un arbitraj asa prost". Serios? Barcelona - PSG??? 8greseli pro Barcelona??? Asta conform unui articol gsp...

rim (22 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 10:05

erorile flagrante ale arbitrului maghiar intr-o directie au abtit atentia publica de la o eroare similara, in sens opus. capturi similare cu pozitia de off side a lui cr7 la centrarea autorului autogolului au demonstrat ca lewandowski era si el in off side la acel autogol. fara golurile nereglementare ale lui cr7 real s-ar fi calificat au nu. fara acel autogol la fel de nereglementar nu s-ar fi ajuns la prelungiri, realul s-ar fi calificat de justesse. casemiro ar fi meritat, poate, cartonasul care l-ar fi scos de pe teren. dar vidal, desi a atins mingea, piciorul ridicat l-a impiedicat pe jucatorul madrilen sa urmareasca faza. fault. dartonas sau nu, e de discutat. de regula la faze similare se da si cartonas. una peste alta, daca erorile arbitrului maghiar au fost exagerate, aprecierea lor, nu numai de catre dv, e si ea exagerata. qed. cu respect.

ofsaid (21 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 10:14

hai ca stii sa slalomezi foarte bin e.si asta nu de-acum ci din timpurile cand o scaldai cu meciurile castigate de steaua si dinamo cu ajutorul arbitrilor.mai sa fie,porti ochelari degeaba vicleanule,dar mai stii poate vei primi pe cai ocolite ceva avantaje ca intotdeauna si in fotbal a valabil sloganul preotesc...sa fie primit ca-i de la domnul sau doamna de la p cancelarie.

Ing (47 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 11:53

Un articol adevarat. Scriu unii cum s-a gresit pentru Barca si pentru altii dar nu e nici o legatura. Arbitrii au parlit-o pe Bayern si nu vor pati nimic. Real are pile mari.

dice (14 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 12:53

Nu sunt convins ca arbitrii au gresit "fara intentie". Apoi, m-am cam saturat de astfel de greseli, ar trebui ca deciziile importante sa fie confirmate de pe margine, pentru ca mai mult de 30 de secunde, hai, un minut, n-ar dura analiza, insa efectele ar fi de mare importanta, decisive intr-un meci ca cel de care vorbiti. Cand ar trebui sa castige Ion, nu inteleg de ce, in numele bunului simt si al educatiei, sa acceptam sa castige Vasile. E nedrept si frustrant. Peste ani nimeni nu-si va mai aminti problemele de arbitraj, va ramane in analele sportului doar Vasile cu un premiu castigat pe nedrept. Pai asta nu mai e sport si nu-mi mai face placere sa-l urmaresc. La fel cu dopajul, ale carui dimensiuni sunt mult peste ce vedem. Pai asta mai e sport? Toti care se dopeaza o fac INTENTIONAT, restul sunt povesti de marketing. Sau se fac doua "ligi", una a dopatilor si una curata sau dopatii sa fie eliminati definitiv din sport si responsabilii sa fie drastic pedepsiti, asa nu se mai poate.

Adi (8 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 13:07

Mi au fost șterse comentariile... Ce mod comunist...

Calin (1 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 14:58

Aparent, toata lumea vorbeste , nimeni nu argumenteaza. 1. Real Madrid nu este o echipa de posesie ci e o echipa de contra-atac si de faze fixe. 2. bayern a dominat steril, in prima repriza neavand vreun sut pe poarta( 2 in 120 de minute din care 1 din penalty ) in timp ce Real Madrid a avut 4 in prima repriza si 12 in total. Daca a domina inseamna a avea posesia, atunci sunt deacord cu acest titlu. Acest intitulat domn Ioanitoaia, nu prea reusesc sa`mi dau seama ce meci a vazut sau daca l`a vazut. Teoretic ptr a scrie un articol , trebuie sa fii obiectiv , iar cand spui ca bayern a dominat si ca a fost furata de arbitrii, e cam mult, dar nu neadevarat in totalitate. Daca era obiectiv, mai adauga greselile de arbitraj care au fost contra Real Madrid de ex : -penalty la Casemiro neacordat ( la cat de usor a fost acordat penalty`ul ptr Bayern , la fel putea da si acolo ) -eliminarea care trebuia dictata mult mai devreme ptr Vidal - gol din offside validat ptr Bayern Domnule Ioanitoaia, in viitor, inainte sa comentati doar de dragul de a comenta, va rog sa fiti obiectiv din toate punctele de vedere, nu doar anti Real Madrid.

„lectia umilintei” Poftim? (2 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 16:34

Maestre, ati dat-o adanc. Asa de adanc incat n-are niciun sens. "Lectia umilintei..." aha, si la ce e buna "lectia umilintei? De ce este umilinta o valoare in mintea dvs.? Singura acceptiune in care umilinta, mai cunoscuta ca smerenie este o valoare e cea crestina, respectiv religioasa. In rest, ce sens are sa faci educatie pentru umilinta, cum regretati dvs. ca la noi nu se face? Care ar fi rolul umilintei in sport? Cam ce performante poate avea un sportiv educat pentru umilinta? Concluziile dvs. sunt un real zbarci. Ca Real Madridul actual. In fine, de unde ati scos-o ca acest hot de drumul mare "n-a greșit cu intenție"? Eu cred ca a gresit fix cu intentie, respectiv la sugestiile primite de la "ordonatorul de credite". Dar nici eu, nici dvs. nu avem date, nici ca a fost cu, nici ca a fost fara. Eu am, in schimb, un argument: la nivelul de profesionalism cerut pt. acest nivel al acestei competitii este imposibil ca un arbitru sa "greseasca" in halul asta. E ca si cum un medic de la Mnt. Sinai Hospital din NYC ar taia un pectoral ca sa opereze o apendicita. Intelegeti?

cutzu (5 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 18:21

totusi, alea doua 11 m date lui bayern tur-retur au fost usor acordate cu ele bayern era calificata i-o fi ajuns blestemele lui koln, wolfsburg, hertha, toata bundesliga!

Dutche (5 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 20:03

D-le Ioanitoaia, nu ca fan al Realului, dar ca profesionist, ar fi trebuit sa analizati prestatia brigazii de arbitri pe toata perioada jocului, nu doar la fazele incriminate de nemti. Astfel, rosul pentru Vidal ar fi trebuit dat mult mai devreme pentru faulturi repetate si dure. Penalty pentru Bayern a fost dat mult prea usor si acelasi gen de infractiune, in careul nemtilor, in prelungiri, a fost ignorata de arbitru, cu toate ca a fost mult mai clar faultul. Referitor la golul din ofsaid al lui Ronaldo, la fel de ofsaid a fost si la Lewandowski, la autogolul lui Ramos. In concluzie, care ar fi trebuit trasa de jurnalist, brigada de arbitri a gresit mult si grav, dar n-a furat pe nimeni, dezavantajand ambele echipe.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 20:04

...articol prost ca deobicei ...care generalizeaza ...sunt destui dintre noi care stiu sa piarda cu demnitate ...

Bratu (104 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 21:06

Ovidel 3003, tu esti un oltean prost care nu ai nici creier, nici demnitate

Mimi (3 comentarii)  •  21 aprilie 2017, 23:22

Domnule Ioanitoaia , nu ati vazut niciun meci , ci doar greselile facute ptr. Madrid . Mă intreb oare ce zice "maestru" când vede câte critici primeste pt articolul asta de amator , de altfel obisnuit fiind să ii se aduca elogii mari pt articolele sportive . Retrage-te onorabil.

Vali (1 comentarii)  •  22 aprilie 2017, 0:00

Daca si asta a ajuns sa-si dea cu parerea e vai de noi. Dioptrii mici, tv crt si probabil sforaia in timpul meciului

Adrian (98 comentarii)  •  22 aprilie 2017, 16:21

Postacii federai inventeaza noi semnaturi, Mimi, Vali etc. Acesti penibili se cred inventatorii stapani ai adevarului. Prescolarii dau lectii magistrilor, tipic romanache.

Comentează