Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
În poziție de drepți

Nu-l mai demite pe Dică, a explicat la Pro X de ce: „Pentru că este băiat deștept, se va impune și va reuși în această meserie. Va pleca de la Steaua doar pentru un salariu de două milioane de euro”. […]

...

Poarta deschisă

Poate chiar obsedat de succes, ceea ce nu-i deloc rău. Dimpotrivă. Aș mai avea însă, pe lângă obiecțiile exprimate anterior, înca una. Am impresia că, discret, fără să urmărească special acest scop, Dan ridică în slăvi fotbalul sărăcăcios, lipsit de […]

...

Dictatorul democrat

Așa am învățat eu, dar și cei mai tineri, că masele fac istoria înaintea liderilor. Ca atare, dacă discutăm despre izbânda repurtată de CFR Cluj, problema trebuie pusă la fel. Adică elogiați, înaintea oricui, Camora, Culio, Deac, Țucudean și coechipierii […]

...

„Fiți penibili până la capăt!”

Fiecare solicită sancționarea celeilalte, iar avocații grupării roș-albastre atrag atenția că se vor adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul în care forul de la București nu le va da câștig de cauză. Altfel spus, deși Liga […]

...

Răsplata încrederii

Pasămite, la indicația acestuia, Viitorul și-ar fi apărat în dorul lelii șansele în Gruia și, cedând duminică, a ajutat-o pe CFR să câștige campionatul. Am mai citit prostii pe blog, dar asta le întrece pe toate. În realitate, FCSB a […]

...

Bad boy Alibec

Așadar, înlocuit în minutul 61 al meciului cu CFR de la Cluj, Alibec aproape că nu l-a salutat pe Reghecampf, după care a dat cu șpițul în câteva sticle de apă și s-a dus la vestiare fără să aștepte fluierul final

Permalink to Bad boy Alibec
miercuri, 19 aprilie 2017, 4:00

Dacă nervozitatea lui a fost evidentă, mai greu de spus e ce a provocat-o. Faptul că tocmai el, căpitanul echipei, s-a trezit schimbat cu Gnohere ori acela că a jucat slab în Gruia, dezamăgitor. Personal, cel mai grav din ce-a comis Denis în ziua respectivă mi s-a părut plecarea lui de pe bancă, manifestare de indiferență față de întreaga suflare stelistă, dacă nu și de sfidare. De luare peste picior.

Gesturi urâte, nu încape îndoială, reprobabile, care au stârnit numeroase comentarii. Cele mai multe, nefavorabile lui Denis, căruia puțini i-au ținut partea. Între aceștia însă, Reghecampf, care nu s-a simțit jignit de comportarea atacantului său ori n-a lăsat senzația asta. „Nu mă interesează ce-a făcut Alibec, întrebați-l pe el!”, a spus tehnicianul și, diplomat, a închis discuția.

În schimb, dornic să se bage în seamă, să fie el piua-ntâi cu orice preț, Gigi Becali a sărit la gâtul lui Denis ca la al unui dușman! L-a numit obraznic și răsfățat, apoi l-a pus la punct că „s-a crezut mare mahăr, însă doar eu sunt mare mahăr la Steaua!”. Surprinzător, latifundiarul a recunoscut că Alibec a ieșit în decor și din pricina unui management defectuos. Adevărat, înainte să fie culpa jucătorului, deși clar vinovat, a fost a patronului. Acesta l-a desemnat căpitan după numai 43 de minute oficiale în tricoul roș-albastru! Judecând la rece, nu exista niciun argument plauzibil în virtutea căruia noul venit să primească banderola, dar așa a vrut Gigi. Practic, i-a căutat în coarne lui Denis, l-a împins să-și imagineze că e alfa și omega! Că soarele se învârte în jurul lui, că răsare la el pe noptieră și tot acolo apune!

Ar mai fi ceva de imputat lui Becali. Amănuntul că, în loc să-l urecheze pe Alibec, cum merita, între patru ochi, eventual în vestiar, Gigi l-a bălăcărit la televiziune, în auzul tuturor. A uitat că rufele murdare se spală în familie, nu în mijlocul străzii. Întrucât era de presupus că dezlănțuirea latifundiarului va deranja foarte tare, Becali nu trebuia să facă tam-tam. Să transforme o întâmplare nefericită într-un caz și o ieșire regretabilă într-o problemă.

Șumudică declara recent că Denis e un tip special, cu care să te porți atent ca să-l câștigi, să-l determini să te asculte și chiar să te iubească. Și eu împărtășesc opinia, din ce-am văzut și ce-am aflat, că Denis are o sensibilitate deosebită, uneori de copil. Asta se explică prin aceea că, părinții divorțând când el abia împlinise 6 ani, l-au crescut bunica și mama, o familie foarte săracă, nevoită să se mute des cu chirie și să trăiască de pe o zi pe alta. De la tatăl său, în tinerețe fotbalist curtat pe Litoral, trecut pe la Tuzla, Neptun și Constanța, ulterior dispărut la muncă în străinătate, a moștenit talentul, dar și porecla Geofrey, folosită de prieteni și de vecini la Mangalia.

După ce Buzărin și Geambașu au scris pe tema acestui bad boy, și au scris bine, nu reiau subiectul ca să impresionez ori ca să-l apăr pe Denis. Până la urmă, fiecare trebuie să fie propriu-i avocat. De acord că Alibec a greșit și e normal să suporte consecințele, dar insist că, până să greșească el față de ceilalți, inclusiv față de suporteri, au greșit unii față de el. Iar primul a făcut-o, chiar dacă mânat de intenții frumoase, Gigi Becali.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Acela (11 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 16:18

Vezi ca iar ai scris "Steaua" in loc de "FCSB". Stiu ca e greu, mai ales la varsta ta, dar straduieste-te, te rog. FCSB nu e Steaua.

murdarie (43 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 16:25

Da! Asa e! Din articol și zicala populara trebuie reținut ca exista un detaliu, anume acela ca Becali expune murdăria în public, respectiv o problema de fond, anume ca FCSB are o murdărie în curte (comportamentul murdar al lui Alibec, comportament de om fără caracter, murdar el însuși în atitudine și manifestari). De acord!

Daniel (135 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 16:31

Mai aproape de realitate decat colegii dumneavoastra. Mai uman.

gabi (25 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 16:39

nu d-le ioanitoaia, nu a uitat. nu il duce mintea mai mult. el e bun la afaceri, la facut bani. in rest...

gabi (25 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 16:40

Pt. acela: sa iti fie rusine sa vorbesti asa cu d-l ioanitoaia...din asta ne dam seama ce hram porti.

Spinu marin (2 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 16:44

Cred ca antrenorul a gresit cel mai mult,atunci cind a decis sa-l schimbe in minutul 61.Trebuia sa-l schimbe la pauza nu sa-l faca de ris,era capitanul echipei si nu el a fost cel mai slab.Apoi echipa nu este real sa spui tu antrenor sau patron ca va cistiga tot ca vor fi campioni,poate cu arbitri cum s-a mai vazut.Pacat!

dan (84 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 16:45

@Acela - Stiu ca este greu dar obisnuieste-te : FCSB este Steaua. Punct.

Cosu (94 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 16:46

Acela ........e STEAUA saracule . *** .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (947 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 17:08

Deci Becali trebuia sa-l certe pe Alibec intre patru ochi!A,fix cum il certati dumneavoastra pe Daum...Uite cine vorbeste!Il ridicati in slavi pe Sumudica dar uitati cum Alibec si Sumudica nu demult erau in conflict datorita aceluiasi lucru-schimbarea jucatorului...

gioni (98 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 17:44

inscurt timp va alerga in parcuri cu TADDE GOLUBOVICI si MARICA e varza AHLIBEGH terminat

radu (114 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 17:56

@Andrei F. Tu esti capiu, cum sa il certe Ioanitoaia pe Daum intre 4 ochi, ce lucreaza la acelasi strung? E legatura bolnava asta de o faci tu. Mare e gradina Domnului si multe buruieni cresc in ea.

Mos Martin (3 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 17:59

Alibec si-a umilit antrenorul in primul rand!! Ca n are el caracter, asta stiam..Dar sa fii intr atat de slugarnic banului incat sa nu reactionezi din postura de antrenor principal la asa gest...Un gust amaaaar tare!! Pana la urma si Reghe asta e doar un biet fost fotbalist cu ceva sansa in viata..Atat.

Andrei F (947 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 18:18

@radu (75 comentarii) • 19 aprilie 2017, 17:56 Istetule!Ai uitat de ,,volanta,,Vochin?

andy (97 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 18:21

Gestul lui Alibec e incalificabil,nu are voie sa faca asa ceva la Steaua.Gigi a avut si nu a avut dreptate.

LEFTER POPESCU (142 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 18:23

ALIBEC ca un *** „s-a crezut mare mahăr, însă doar eu sunt mare mahăr la Steaua!”. Ce sa spele GIGI VALIZA ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Teodor (27 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 18:31

@Andrei F. Te dai rotund dar esti cap patrat. Exemplul cu Daum e o prostie mare cat casa presei libere.

_ge (2 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 18:46

Bre nea' Ovidiu, la ce zici mata "suflare stelista"? Ca io cunosc stelisti care zic ca n'au nicio treaba cu Alib(l)eg odata ce joaca la fîcîsîbî.

Petrica (11 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 18:53

Ioanitoaia, imbatranesti urat. Daca nu vrei nici in ruptul capului sa intelegi ca amicul tau gigi a schimbat numele echipei, macar respecta hotararea judecatoreasca sau e greu si acest lucru? Apropo batranele, inainte sa vina la fcsb, ai auzit de Alibec? Ma indoiesc. In schimb de cand e la fcsb-ul prietenului tau, il ti numai in Denis in sus, Denis in jos.

Marcel (108 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 19:15

@Petrica. ***, Dl Ioanitoaia e giurgiuvean iar Alibec a venit de la Astra deci fii sigur ca il stia foarte bine. Ca sa dovedesti ca esti *** perfect mai scrii idiotenia ca Dl Ioanitoaia e prieten cu Gigi Becali. Trebuie sa fii trait in padure pana acum ori sa fii *** ca sa poti afirma asemenea nerozie. Nu ai citit in viata ta un rand pe acest blog daca esti capabil sa debitezi prostii in serie cu asa seninatate. Te rog nu ne mai pune rabdarea si bunul simt la incercare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anca (41 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 19:18

Petrica, esti repetentul clasei picat din alta galaxie. . Esti cu adevarat campion mondial la numarul de prostii postate pe cm patrat.

Jean Valjean (208 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 19:22

Cred ca se cruceste nea Ovidiu cand citeste gogomaniile unor capii ca Petrica. Te apuca rasil plansul cat sunt unii de defazati aici. Stiu doar sa dea cu noroi.

gelu (38 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 19:55

Multi maraiti pe aici ca nu va place Ioanitoaia si ca imbatraneste urat dar va inghesuiti sa il cititi si postati la articolele lui. Unii mari prostii posturi insa la greu intr-o mare veselie.

Petrica (11 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 20:01

Cei 3 muschetari (a se citi boske..i) de dupa mine, zici ca-s angajatii ziarului. @Marcel, daca ai fumat iarba, tavaleste-o pe cea care te-a crescut. @Anca, tu esti un... cu nume de fetita, deci nu intri in subiectul "familia traditionala". @Jean Valjean, viata ta e predestinata a fi publicul tinta al acestui ziar.

ovidiu_3003 (1272 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 20:27

...acestui fotbalist mediocru ii se face publicitate si negativa si pozitiva ...saracul de el ...nu i bun de nimik ...

Costin (38 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 20:34

Nu demult, echipa la care activeaza Alibec, a creat echipe asa zise fantoma, gen Sageata Navodari, Corona Brasov, U Cluj, declarandu-se neputiincioasa in fata provocarilor basiste, Urziceni, in special, pentru castigarea suprematiei, a redefinirii maharului. Acum palnia sau sita nu mai are capacitatea de a lasa sa treaca, florile s-au mai ofilit, oamenii nu numai ca vad mai bine, dar inteleg acest gen de situatie care explica trinomul creat de generatia vie educatie-bani-model.

haideusicfr (262 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 20:48

De aceasta data cred ca Becali a avut dreptate. In cunoscutul "stil" Steaua ,dar a avut dreptate. Trebuia sa-l caute Becali pe Alibec ? Nu cred . Si asa vorbeste mereu la tv cu si mai ales fara rost. Alibec e samanta de scandal aproape la fiecare meci. Ca un copil rasfatat.

Daniel (4 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 20:58

Gresit, domnule Ioanitoaia!!! Asa cum Aliibec alege sa-si "spele rufele" in public, cu gesturile sale...atunci, sa i-le spale, tot in publc si antrenorul si patronul!!

ccc (55 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 21:15

Jiji s-a grabit sa dea cu parul, evident la TV, ca altfel ce farmec ar avea? Nu prea e in regula, e adevarat. "Reghe e *** banului si se lasa calcat in picioare de Alibec" - afirma cineva mai sus. Nu prea sunt de acord, mai degraba Reghe da dovada de cumpatare si o sa vedem ca Alibec va plati pentru iesirea necontrolata. O sa faca ce ar fi trebuit sa faca si Jiji, sa se abtina si sa-l dojeneasca "in privat", nu in public. Fara indoiala, greseala majora a facut-o Alibec. El este cel care ar trebui sa ceara scuze colegilor si staff-ului tehnic si, macar prin intermediar, suporterilor. Si finantatorului, evident. Asta daca va reusi sa treaca peste imbufnarea de copil rasfatat. Oarecum legat de "ïntamplarea nefericita" care l-a avut in centru pe Alibec: felicitari lui Hagi pentru modul in care face selectia, testul IQ fiind eliminatoriu, indiferent de talent!

Jean Valjean (208 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 21:20

Petrisoare, daca nu esti pus=prost cu patalama. Dar si fudul ca sa fie tacamul complet.

Vlaicu (14 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 21:41

Varsta isi spune cuvantul. Sunteti mai intelegator decat colegii dv de breasla si decat gigi Becali. Ca sa le raspund unora care va pandesc la cotitura imbatraniti frumos. Parerea mea.

asd (4 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 22:03

Cred ca si in spate are burta asta. Daca ii dai o palma pe spate face valuri :)))). Oricum, sunt putini in liga intai care seamana a sportivi. Pe asta daca il vezi pe strada ti-l imaginezi in piata cu un sort alb, murdar, vandand mici :))))

MihI (1 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 22:56

FCSB E STEAUA BAI HANDICAPATILORI!!!!!

Petrica (11 comentarii)  •  19 aprilie 2017, 23:02

Jean boskethe Valjean, sa intelegem ca aia ***? Ca in bancu ala cu un politist care intreaba soferul: "domnule unde e centura?". Raspunsul e naucitor pentru ***: "La iesire din oras"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nica fara frica ! (148 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 3:29

tataie , esti plicticos rau si jenant de penibil !....cere-te la...pensie !!!!

Ghencea (87 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 8:41

De acord cu Mihl ca Steaua si FCSB e una si aceeasi echipa. Cine nu intelege asta chiar e ***. Felicitari pentru articol.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

octavian (16 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 8:45

Pentru don. petrica si altii ca el. apropo de BATRANETE... sunteti dupa cum ganditi foarte batrani( in acceptul vostru). Batrani= intelepti nu o sa fiti niciodata. Nu se stie daca o sa ajungeti batrani nici fizic si nici mental!

Razvan (281 comentarii)  •  20 aprilie 2017, 9:49

Doar 2 observatii: Alibec a lovit bidoanele de apa cu latul, nu cu "spit-ul" si "a saluta" nu are nicio legatura cu a da mana la iesirea de pe teren (salutul se intampla la intalnirea sau despartirea de o persoana). Nu mi se pare nimic "diplomatic" in atitudinea lui Reghencampf ("intrebati-l pe ALibec de gestul lui"), dimpotriva chiar, domnul Prodan vrea sa arate ca el nu are nicio responsabilitate in incident si (ca de obicei) se da la o parte si vorbeste in 2 peri. Desi nu-l suport pe Sumudica, atitudinea lui (in acest caz) e mai de apreciat. Becali....n'ai cu cine....il distruge si pe asta curand!

Comentează