Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Messi nu e Maradona!

„Îl respect pe Maradona, dar îl plasez la ani-lumină în spatele celui mai bun fotbalist argentinian din istorie, care e Messi”, a spus stoperul lui Real Madrid și al Spaniei. Preocupat de cele două ceasuri ale sale, câte unul pe […]

...

Cu lecția neînvățată

După ce s-a calificat fluierând la Mondiale, cu 10 puncte peste România, lăsată pe locul 4 în grupă, Polonia a pierdut clar primul meci în Rusia, 1-2 cu Senegal. Clar întrucât cea dintâi reprezentantă a „continentului negru” victorioasă la această […]

...

Arbitraje fără greșeli?!

Într-adevăr, ele s-au rărit, dar n-au dispărut și probabil că nici nu vor dispărea. Pare logic să se întâmple așa cât timp deciziile nu-s luate de o mașină, cum și-au închipuit unii, ci tot de către oameni. Iar aceștia sunt, […]

...

Lustrul de campioană

Nu încetează să fie considerat neverosimil socotind că s-au întâlnit locul 1 din ierarhia FIFA la zi cu ocupanta poziției a 15-a. S-a dovedit însă iar că în fotbal orice e posibil. Ca atare, există pericolul ca însăși campioana lumii […]

...

Pământeanul Leo Messi

Adevărat e că foarte rar s-au mai jucat 4 meciuri într-o zi ca în Rusia, unde numărul penalty-urilor acordate a crescut și în urma intervenției așa-zisului arbitru video. Care ar fi trebuit, părere larg răspândită, să mai impună o lovitură […]

...

Fără Becali, dar pe banii lui!

Trebuie să fi observat că nu m-am băgat în polemica Steaua - FCSB. Am preferat să stau departe tocmai pentru că n-am înțeles toate datele problemei. Sincer, ele nu-mi sunt foarte clare nici acum.

Permalink to Fără Becali, dar pe banii lui!
joi, 13 aprilie 2017, 9:54

De la un timp, am ales să scriu FCSB pentru a nu încălca o hotărâre judecătorească. Bună sau rea, legea trebuie respectată. În paralel, am deplâns însă faptul că, substituind Steaua cu FCSB, am distrus un brand, printre ultimele de anvergură în sportul românesc. La acest capitol, n-avem egal și nu trebuie să ne facă altcineva rău pentru că ne facem singuri. Mustim de talent și de inițiativă în direcția asta.

Mai nou, s-a sesizat și Parlamentul în chestiunea Stelei, drept pentru care ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General au fost audiați deunăzi de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat, for condus de Iulian Dumitrescu. Întâlnirea trebuie să fi fost una de lucru, utilă în ideea că a reluat o discuție ce preocupă un public numeros. Altminteri, nu mă aștept ca ea să fi rupt pisica în două. Nu putea simplifica lucrurile atâta vreme cât, surprinzător, Gigi Becali a refuzat să fie prezent!

Considerându-se nedreptățit de decizile din dosar, latifundiarul s-a supărat și nu mai are chef de dialog. Personal, cred că greșește, dar nu eu, care nu-s în relații cu el de peste un deceniu, sunt cel mai în măsură să-i dau sfaturi. Evident că Becali, care le știe pe toate, va căuta să iasă la mal și de data asta. Totuși, i-aș recomanda ca, renunțând la orgolii și la țâfne, să se așeze la masa tratativelor și să încerce să depășească momentul critic. Măcar să încerce.

În rest, președintele comisiei amintite, Iulian Dumitrescu, a atras atenția că valoarea mărcii trece de 50 de milioane de euro. A completat însă că, pentru a nu risca o depreciere a mărcii, echipa trebuie să joace la nivel înalt, nicidecum în Liga 4 ori 5! Cu alte cuvinte, ca marca să rămână la 50 de milioane, deținătorul ei ar fi dator să investească anual cel puțin 20 de milioane, sumă pe care însuși ministrul Gabriel-Beniamin Leș a declarat că n-o are! Și dac-ar avea atâția bani, MApN i-ar folosi în alte scopuri. Normal, prioritățile Armatei sunt altele, nu fotbalul.

Cum același ministru a recunoscut și că „am făcut echipă pentru a proteja marca”, întrebarea e pe unde va scoate cămașa MApN ca să întrețină CSA Steaua în condițiile în care ar putea asigura o finanțare anuală de maximum 300.000 de euro?! Atunci, diferența de până la 20 de milioane, hai până la 10-12, de unde ar proveni? Ar pica din cer? Din sponsorizări, a sugerat ministrul, dar mai ales din cele 37 de milioane de euro pe care-i va plăti Gigi Becali, deoarece ar fi folosit fraudulos marca pe parcursul a 10 ani, din 2004 în 2014. Întrucât n-am priceput, numai eu?, cum s-a stabilit prejudiciul anual de 3,7 milioane, când marca, la o adică, s-ar vinde pe o sumă mult mai mică, nu mai insist. N-am înțeles atunci, nu înțeleg nici acum.

În ignoranța mea, tot înțeleg ceva. Că și dacă, împotriva prevederilor FIFA, ar vrea să patroneze o echipă profesionistă în eșalonul 2 sau 3, MApN ar putea s-o facă doar dacă va primi o căruță de bani de la Becali, sumă evident dreasă din condei, exagerată. Iată de ce repet că unicul drum spre ieșirea din impas e cel al negocierilor.

Comentarii (83)Adaugă comentariu

Bârgaoanu Dragoş (93 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 10:15

1.Matale ai făcut un studiu de marketing şi ți-a ieşit că suma e exagerată, nu-i aşa?!La cât eşti matale de riguros... 2.Dacă nici acum nu eşti pe deplin lămurit şi până acum nu te-ai băgat în discuție din motivul ăsta, acum de ce te bagi???

Carol K (65 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 10:18

Dincolo de toate carentele aratate de CSA ma declar placut surprins de faptul ca sefii ministerului nu sunt pusi pe aruncat bani din buget ca sa tina in viata un bolnav racordat la aparate si prefera sa-l ofere dupa niste negocieri unui privat astfel incat bugetul Armatei sa ramana intact...Deci se poate.Banuiti ce paralela vreau sa fac,in alta parte,tot in Bucuresti se arunca cu bani publici in stanga si-n dreapta ca sa ne aratam muschii in timp ce Capitala arata mai rau ca oricand.Oribil,nu poate nimeni sa ia nici macar o masura sa stopeze cumva acest delir ?

Dtru (241 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 10:30

Afara de delirul haterului Dragos iata un ziarist care nu pretinde ca la stieel pe toate si nu da lectii. Din echilibrul dlui Ioanitoaia sunt multe de invatat.

Dorin (61 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 10:36

Un punct de vedere realist. De apreciat ca nu loviti ca altadata si ca toti colegii dv in Becali desi spuneti ca nu vorbiti cu el de foarte multa vreme. Cred ca ar prezenta interes un articol sau mai multe in care sa explicati de ce v-ati certat si de ce nu va impacati. Din pozitia ziarului care se ocupa de Becali mai mult decat e cazul nu se deduce ca sunteti certati.

kla2005 (10 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 10:41

Ramane decizia Tribunalului valabila si dupa ICJC? Numele Steaua e protejat si apartine Armatei....taxa modica de licenta pentru continuatoarea "traditiei glorioase" a sectiei de fotbal 100.000 de euro/an si gata! sau 5.000.000 euro pe viata dreptul de a utiliza numele... Mare branza.

Bogdan (242 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 10:41

Titlul articolului sintetizeaza perfect intreaga situatie. Ministerul face o porcarie.

vasglo (207 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 10:47

Nea Ovi, ne poate spune cineva cum se nume echipa aia la care Armata a renuntat DE BUNA VOIE in 1998 pentru a o da AFC-ului, asociatie non-profit, care ulterior, pentru a NU INTRA IN FALIMENT, sa transformat LEGAL intr-o societate pe actiuni care a continuat cu succes pana traditia fostei echipe militare? Daca nu se numea "Steaua", unde a disparut echipa "Steaua" in toti acesti ani? Poate "moare" o mare echipa in Liga 1 pentru ca aceeasi echipa sa renasca dupa ani in Liga a 5-a?....-:)

Razvan (284 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 10:54

Bla bla...platitudini despre "spiritul romanesc"...bla bla...disclaimere despre relatia cu Becali...bla bla ....indicatii pretioase de la Ioanitoaia (ce si cum ar trebui sa procedeze lumea, doar el se pricepe la toate)...bla bla...final confuz si concluzie cu noi indicatii pretioase. Maine schimba "bla bla" si il lauda pe Hagi...sau pe Sumudica...sau pe Balaj...sau ataca federatia...sau....hmmmm, nu! Doar astea 3-4 directii le are!

Bogdan (1 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 10:55

Nici nu ma asteptam ca cineva din cadrul GSP sa ajunga la o alta concluzie decat sa se impace Armata cu Becali... Dl Ioanitoaia toata lumea stie ca *** asa ca va rog frumos, opinia dvs. sa o pastrati doar pentru dvs. Va doresc un Paste Fericit si bogat ... *** !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Acela (11 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 11:18

Oare cand veti da si voi articolul ala in care sa prezentati clar, cu dovezi, cum a ajuns Becali sa detina o echipa in liga 1. Va feriti sa vorbiti despre asta, pentru ca stiti ca acel personaj a incalcat legile si ca echipa sa nu ar fi trebuit niciodata sa joace in prima liga.

viorelu (110 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 11:21

singurul lucru pe care il au in comun ministrii si patronii din romania sunt doctoratele luate cu spaga. cu un IQ sub nivelul mediu ei nici macar nu pot administra ce fura. prostia a ajust la cote atat de mare incat omoara tot: sport, paduri, traditie...

florian (39 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 11:29

saracul becali, care a stors bani cu duiumul din exploatarea la maximum a unei marci primita pe nimic, nu are de unde sa dea bani...distrugerea brandului steaua, a inceput de multi ani, odata cu predarea lui becali, pe mai nimic, a echipei....atunci trebuia gasit un sponsor serios, sau o persoana/firma serioasa care sa ia echipa si sa continuie ativitatea cu ea...

Dilimache (351 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 11:33

Am ajuns nici sa nu stiu cu cine sa tin, asa de mult ii antipatizez si pe cioban si pe ciobanii din minister, pacat de tara asta ca-i locuita...

dinu (275 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 11:36

Ce s-ar face lumea fara mintile ascutite si profunde ale unor inchipuiti ca Razvan. Sefu', tu ai luat Premiul Goncourt ori Nobel de te crezi asa important si jignesti fara rusine? Faci sila si mila.

Luci (33 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 11:39

Buna sinteza. Rasul de Razvan face pe moralistul si vorbeste despre ...disclaimere. Ce le mai place unora sa se dea in spectacol ca sunt ei foarte culti in cap.

Mazeta sporturilor (4 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 11:45

@Dtru Ioanitoaia e la fel de echilibrat precum Patrick Petre dupa o sticla de whiskey...

dle ioanitoaia (6 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 11:46

1. prejuduiciul se judeca, declaratia ministrului este hazardata dat fiind faptul ca de abia s-a fixat primul termen in prima instanta. deci cele 37 de milioane sunt doar la stadiul de "noi am zice ca, se zvoneste..." 2. valoare marcii a fost stabilita de o firma de apartament ,cu scop clar: impiedicarea intelegerii intre fcsb si csa. 3, 7 mil pe an pt inchirierea marcii. s-a tinut cont IN MOD ABSURD, de locul din liga I si de drepturile tv. plus palmares. or csa nu are nimic din toate astea. 3. calculul prejudiciului este si mai si. s-a inmultit 3,7 mil valoarea inchirierii marcii, cu zece ani de folosinta de catre fcsb. CONCLUZIE: Nicio instanta din lume, decat printr-un abuz fara precedent, nu va acorda csa o asa suma. algortimul de calcul este viciat de ideea ca in marca ar intra locul din liga I . fals, cum s-a si dovedit. dar talpan, cu propteaua gabi oprea cat inca asta era cineva, a facut tot ce i-a stat in putinta pt a impiedica o negociere decenta intre fcsb si csa. s-a ajuns la trimiterea brandului steaua in liga a cincea. nu mai este nimic de facut, brandul steaua a fost distrus. ne ramane continuitatea sportiva asigurata de fcsb, care este steaua. si faptul ca oprea si "cei din umbra" care au cautat prin forta sa puna mana pe o echipa ce produce zeci de milioane de euro anual, au ramas pe mana cu un semn comercial ce produce 800 de ron pe an. i-a mai si bagat la cheltuieli, echipa noua, liga a cincea, buget....HAHAHAHA !

Forța Steaua!!! (8 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 11:57

Bunicel articolul, dar, poate si din cauza ,,nebagarii, nepasarii" a dvs. si a altor j(g)urnalisti reintemeetorul fotbalului militar a ajuns asa departe, el si ,,oamenii lui de buna credinta" care dadeau navala sa preia Steaua, rotarieni, pavelieni si alti ...eni. FCSB = STEAUA!!!

Bârgaoanu Dragoş (93 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 12:01

Aşa e, Mitică!Că e greu să înveți să-ți ții echilibrul când alergi după găinile pe care Dragomir i le-a "dăruit" maestrului Ioanițoaia!S-a confuzat echilibristic, când a zburat cu Dacia pe arătură,dar s-a redresat rapid, când au sărit alea din portbagaj.Aia a fost lecția de dizidență off-road pe care ți-a oferit-o maestrul!Sper că ai învățat o grămadă din aventura dânsului!

djokercris (1 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 12:08

nea ovidiu e un gigist in ciuda refuzului de a recunoaste acest lucru

S (5 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 12:27

Cu 37 de milioane cumperi tot fotbalul romanesc, si-ti mai raman bani de 2 alte sporturi.

alex (25 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 12:27

Orice marca se poate c e s i o n a temporar, pe 5, 10, 20 ani etc, in schimbul unei sume de bani convenite anual in functie de performanta, incasari etc. Marca va putea fi cesionata astfel unei persoane fizice sau juridice iar echipa se va numi Steaua. Odata marca fiind cesionata (imprumutata), echipa detinatoare a marcii nu va fi a CSA ci a persoanei fizice sau juridice cesionare (beneficiare a cesiunii). E destul de simplu.

Daniel din Constanta (5 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 12:28

Parerea mea este ca Steaua Armatei se va zbate in anonimat in Liga a 4-a sau a 5-a! Sunt stelist de mic! Am 50 de ani! Ma doare inima sa vad Steaua retrogradata in ''B'', dar sa o vad in Liga a 5-a!!! Oare ce inima au, sa vada Steaua in Liga a 5-a??? Cel mai bine este sa-l lase pe Becali sa duca echipa, asa cum stie el! Chiar daca nu baga bani din buzunar , ci numai de la UEFA, FRF si sponsorizari(La sponsorizari este meritul lui!)!

17 Nentori Tirana (763 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 12:29

„Fara Becali“. Recunoasteti ca nu intelegeti (???) dar aveti miros. Ma tem ca un punct important l-ati nimerit. ----------------------------------- Domnule Ioanitoaia, e si comunismul de vina. La ce sa gandesti ? Era si periculos. Asa s-au nascut prostii care s-au impuscat unii pe altii - din greseala – in 89, apoi au continuat sa planteze panselute in capetele invatatoarelor, studentilor, asa au ajuns alfabeti doctori. Au venit 10 „romani“ pe tancurile sovietice – unul era unchiul lui DrAgnea – si v-au „reorganizat“. Mutumita tradarii armatei romane, alta caracteristica a nemului prost, au „reorganizat“ *** si Berlinul. Gata si cu „micul Paris“, hopa *** timpoviteni. Mareta armata romana a primtit ca premiu drepul sa cresca porci si sa-i manince coloneii si o bomboana, o echipa direct in prima liga, ca erau la toate echipele existente niste Gigi Becali, niste Mititei, niste chiaburi si proprietarida fabrici, niste profesori din care nu putea sa faca mareata clasa muncitoare si taranimea infratita nici sapun. Tudorel Stoica vrea sa sarbatoresca alaturi de „domnul Talpan“ si MApN maretul jaf din 1948 !!! El nu stie. Sa sarbatoreasca si colectivizarea ! Oare din generatia aia „stie“ cineva ceva ? Nu, nu era datoria MApN sa-i invete sa citeasca. „Capsuna“ dadea cu spitiul si generalii "buni" ii „sareau la cap !“ Adica Kent, Whisky, porci pajiti, … PiTurca, cind nu juca barbut, dadea cu capul in basica, ca doar la ce altceva sa-i foloseasca capul. Ca si „Capsuna“, de cinci ori a fost antrenor la Steaua fara sa stie. Balint vrea inapoi costumul albastru de aviator, din lipsa de activitate mai are putin si-i trebuie navi pina acasa ca lui tata Puiu, el inca nu stie ca „Balul Mascat“ s-a terminat. Sa-si bage familia si generatia in avion si sa-i piloteze pina in Coreea de Nord ! Acolo nu trebuie sa mai gandesca nici drumul pina la gura, acolo primeste iar ratii. De, Generalii „buni“ de alta data nu mai sint. Dar generatia care mai asteapta de la DrAgnea casa, servici, bonuri si voucher-uri daca sint cuminti, mariri de salariu si pensii, mai exista din pacate. Din „ratii“ primite fara depunere de efort intelectual s-a nascut si societatea academica care face doctori din plagiatori si alfabeti, societatea academica care il reactiveza pe generalul Vlad, ce-a care ii accepta pe ginerii lui Dinca-te-Leaga, cea care se aliaza cu baronii rosii. Din ratii s-a atrofiat si mintea judecatoarelelor care au confundat administratorul cu proprietarul. ------------------------------------------ „Fara Oprea“. De la lipsa acut resimtita de „Capsuni“ a generalilor buni ajungem la alt punct. Va intreb ce era daca Oprea reusea sa cumpere Steaua de la Becali ? De unde avea el 20 milione dolari - „alta intrebare !“. Apoi administratorul Oprea -pe cind era ministru MApN- a cerut prin angajatul Talipan drepturi de proprietate in Justita nascuta din ratii, fara nici o ratiune. Actiunea n-ar fi fost admisa nici in Tanganica caci acolo bipedili nu maninca daca nu gindesc. „Sa traiti bine.“

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bogdan (1 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 12:38

Nu inteleg de unde atata protectie pt becali.instantele de judecata au decis ca el nu a avut niciodata marca steaua si ca a folosito abuziv, gata au facut falsuri in acte sa raspunda el,avocatii,generalii si toti care au semnat asa zisa vanzare care nu a existat legal. In privinta banilor pentru noua echipa a armatei vom vedea ce va iesi. Nu mai insistati cu becali si cu bani lui,a gresit sa plateasca. - daca un om ia o propietate cu acte false si dupa o perioada se demonstreaza ca a facut o ilegalitate ce se intimpla nu mai raspunde penal ca a fost acum ceva ani in urma.....

viorel (58 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 12:48

Greu, aproape imposibil, sa se negocieze cu ofiterii flamanzi din MApN, care viseaza la banii lui Becali si nu ii intereseaza absolut deloc soarta echipei de fotbal. Este inadmisibil ca ministrul apararii sa vina in fata comisiei de aparare cu raspunsuri puerile, precum: facem echipa ca sa nu pierdem marca!!! sau vom castiga 37 milioane si ii vom baga in fotbal!!! Fara sa vrea spune adevarul cel mai important, MApN a castigat marca in justitie si nu stie ce sa faca cu ea! Sunt cateva adevaruri clare:1. in Justitia nu s-a contestat trecerea echipei de fotbal la o societate comerciala privata, deci echipa actuala a avut continuitate si a detinut permanent palmaresul si coeficientul UEFA; 2. actiunea marsava a MApN, prin obtinerea in instanta a emblemei si numelui, a vizat EXCLUSIV extorcarea lui Becali, iar in momentul in care acesta nu a platit, MApN-ul nu a stiut ce sa faca cu marca, ajungand la absurdul de a reînfiinta o echipa militara de fotbal!; 3. incapatanarea cu care CSA si MApN au vizat obtinerea de bani de la Becali a dus DOAR la disparitia celui mai prestigios brand din fotbalul romanesc, Steaua Bucuresti nu mai exista nici la FRF nici la UEFA, aceasta este marea victorie a armatei romane: a distrus Steaua si nu poate pune nimic in loc; 4.refuzul de a mai colabora cu echipa din Liga a I-a, dupa ce multi ani a fost recunoscuta si au fost semnate contracte comerciale cu ea, a dus la mari prejudicii materiale pentru statul roman care trebuiesc evaluate si recuperate conform legii: distrugerea bazei sportive Ghencea, neînchirierea si nefolosirea stadionului, nescoaterea la licitatie a marcii care costa 3,7 milioane euro pe an (cifra total nerealista); numeroase taxe, cheltuieli de judecata, plata firma de evaluare, care sunt toate cheltuieli inutile ce nu au adus nimic MApN. la aceste intrebari simple trebuie sa raspunda ministrul Les, pentru ca generalii care il manipuleaza au mers intr-o spirala periculoasa de procese, care nu a produs absolut nimic in afara de pagube si acum nu mai pot da inapoi, propunand solutii fanteziste,utopice pe care tanarul Les le accepta! MApN a reusit pana acum doar sa stearga numele Steaua din fotbalul romanesc si european! CE mareata realizare a glorioasei armate romane! Parlamentul si guvernul sa gaseasca o solutie rapida la acest conflict absurd.

naica (43 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 12:48

Ce atata scandal pentru... nimic? Oameni buni (si rationali), Steaua ramane STEAUA cat este in liga intai, chiar daca s-a redenumit FCSB ! Romanii adevarati (adica fara ciurucuri) tin cu si cred in Steaua (FCSB). Ciurucurile, in randul carora vad ca s-a inrolat pe postul de *** si Lacatus, fara a mai pomeni si pe alti betivi, amagiti cu o cinzeaca, incearca, impotriva vointei a 85% dintre romani, s-o mai duca pan' la vara, cand o fi mai cald si n-o fi nevoie de chiloti... Vai si-amar de ... lor !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

eu (1 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 13:04

Se tot vorbeste de prejudicu de 3,7 milioane/an, adica 3,7 milioane in 10 ani. Hmmm! Tare sunt curios de unde au scos 3,7 mil/an cand: 1. Valoarea echipei, marci si a ce mai vreti voi, numai a echipei de fotbal, nu se ridica la momentul preluarii la 3,5 mil. 2. Inteleg ca trebuie calculat un prejudiciu in care s-a folosit marca fraudulos, ok, dar acesta il faci pentru ceea ce A FOST echipa din 1947-2004. Faptul ca echipa de fotbal se indrepta spre desfintare, acumula datorii, baza se deteriora, nu mai putea valora atat. Sa luam un caz ipotetic. O cladire construita pe un teren extravilan, aflata in paragina si care consuma, taxe si impozite, este data unuia deoarece propietarul nu putea sa le mai detina acumuland si datorii. Dupa ani, dupa investitii si reabilitare a cladirii, reconsolidare, creste valoarea. Terenul primeste si el imbunatatiri de la acelasi individ si devine mai valoros, intre timp legile administratiei se schimba si din extravilan, devine intravilan. Fostul propietarul primeste din partea "individului" cota prevazuta la preluarea aferenta terenului in care tot el a investit. Fostul "propietar" care a semnat zeci de chitante si facturi pentru platile facute de individ, se hotarasete intr-o zi sa-l jegmaneasca de bani si ii cere mai mult pe teren si considera ca valoarea constructiei este mai mare acum. Hotareste sa-i cera "individului" mai multi bani, atat pentru teren cat si pentru cladire. "Individul" nu accepta si se rupe "lantul de iubire" dar nu inainte ca fostul propietar sa-l dea in judecata pe "individ" pe baza evaluarii ACTUALE a terenului si constructiei, pretinzand prejudiciu. Oare este normal? Sau, ipotetic, cumperi o masina Dacia daramata si invechita, bagi bani in ea, o reconditionezi, ii pui alt motor, o recaresezi, ii schimbi toate articulatiile si suspensiile ruginite cu altele noi. Participi la competitii de raliu si incepi sa castigi. Bineinteles ca pe grila masinii se afla logo tot de Dacia. Dupa un tim se trezeste producatorul sa-i impute cumparatorului daune pentru ca sub aceea marca, logo, el a castigat o multime de bani si vrea si el cota aferenta. Astfel ca dupa investitia in masina, actula masina valoreaza aproximativ 30000. Dacia face o evaluarea a acesteia la parametri actuali si estimeaza ca de cand a cumparat masina, el trebuie sa plateasca pentru marca Dacia de pe grila, 15000 pe an. Ore suntem normali? Sunt cazuri ipotetice dar tot asa s-a intamplat si cu FCSB. S-au trezit o mana de hoti, ca vor bani pentru ceea ce este Steaua acum, nu ce era in 2004

Whiteredarad (52 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 13:05

Deci : 1 In anul 2017 Armata nu ar trebui sa mai aiba ca "obiect de activitate sportul, fotbalul, in speta. Deci fara echipe militare in sport, fara stadionane si sali de sport ale Armatei ( dar si politiei, BNR, MT,etc) 2 Armata a lasta fotbalul sa plece din curtea sa, apoi dupa multi ani si-l revendica. De ce ? 3. Nici in ziua de azi Armata si Politia nu au dreptul sa tina echipe militare,...nici macar in liga a 5-a , decit daca sint amatori angajati ca militari deci SCA , Steaua din liga a 5-a trebuie sa faca p asociere (?) cu un alt " Becali". Aici este ilogic. 4 In 2017 trebuie terminat cu militari care , in loc de fapte de arme, fac...fapte de s[port ca : sportivi, antrenori, juristi, "bagatori de seama" 5 Aici e miza, in plus de la alte sporturi Armata nu a cerut6 bani,dar le-a distrus, Armata avand la handbal, bascket, hockey, etc rezultate JENANTE. de unde sa ceri 3,7 milioane euro, pe an. de la fotbal, de ce nu si de la alte sporturi ?

Vioteatza (60 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 13:28

Daca nu ati inteles toate datele problemei , pe care recunoasteti din start ca nu va sunt clare nici acum, de ce scrieti acest articol? Apoi, cum puteti aprecia dv. , ca o anumita suma aflata in litigiu este dreasa din condei in mod evident , fiind exagerata? Ce trebuie sa fac eu sa cred ca dv. nu scrieti ca sa sprijiniti o parte aflata in acest litigiu, lucru care s-a mai intamplat si care cu siguranta ca se va repeta.

Caprita Rosie (1 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 13:28

Sa zicem ca instant o sa il oblige pe cioban sa plateasca. Problema care apare dupa este ca orice privat care va incerca sa se asocieze cu CSA va trebui sa plateasca 3,7 mil E pe an pt marca, indifferent de liga in care joaca. Credeti ca se va baga cineva? Doar daca vrea sa spele banii. Oricum, suma ceruta e absurd si se vede de la o posta ca a fost "facatura" prin faptul ca a fost aleasa o firma de evaluare "de apartament" care a fost implicate in niste chestii grave dupa. Banuiesc ca o expertiza facuta de o firma straina neimplicata ar reduce considerabil suma. Vedem ce se intampla. Important e ca Oprea nu a putut pune mana pe Steaua cum voia, iar acum cred ca nu ii mai arde de asa ceva. Dar raul a fost facut. Mai astept o interventie de la Piturca sa ne spuna el cat de nenorocit e Gigi ca a cumparat illegal, de la el, actiunile la Steaua. Daca as fi in locul lui Gigi as cere inapoi banii platiti pt inchirierea stadionului Ghencea in toti anii aia - doar el a platit pt ca Steaua sa joace acolo, daca nu a jucat Steaua, cum afirma talpan, sa dea banii inapoi. Si l-as da in judecata si pe Piturca pt ca a vandut actiuni la Steau care s-au dovedit a nu fi ale Stelei.

alex (83 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 13:34

Bună ziua! Steaua a fost o echipă departamentală înființată pe timpul comunismului. NUMELE ei (adicălea marca) a fost construit prin rezultatele de dinainte de 89, adicălea a ,,explodat,, după ce a câștigat CCE în 86.... pentru că nu este așa? rezultatele aduc suporteri și atenția lumii....(vezi cazul Craiovei din 81-83)! Ca să obți niscavai rezultate, nenicule, erau necesare investiții serioase la aceea vreme, investiții girate de armată? corect? Luai cei mai buni jucători mai de dorință, mai de frică, mai de oportunism .... mai un video, mai un aro, mai o facultate, mai un grad, mai un lăsat să joace afară, ....și uite așa s-a construit o echipă bunicică spre foarte bună.....NUMELE (adică marca) reprezintă și munca zecilor de soldați iarna, de la datu-l cu lopata, până la aplauze frenetice....Vrăjeala cu marca care se depreciză dacă ajunge în liga a 5-a....e așa să deturnăm atenția de la banii care sunt de recuperat.... suporterii adevărați (vezi cazul timișorenilor) își vor urma echipa în orice condiții, asta dacă ești suporter ....nu oportunist de rezultat.....dacă nu valorează atât Numele, adică marca....de ce e bătaie pe ea....să se cheme FCSB....și să producă bani cu acest nume .....așa cum a făcut Hagi cu Viitorul.....care în 7 ani reușește cu greu să aducă cel mult 4-5.000 de spectatori la stadion, pentru că nu este așa, rezultatul face parte din ecuație, iar ăsta cere timp, mai precis un început ...)! Zi faină să avem!

Doru (59 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 13:43

Am inteles ca vreți sa fiți echilibrat dar nu aruncați fumigene ca s-a distrus un brand ca nu s-a distrus nimic....pai dacă la un singur meci de exemplu cel cu Manchester City s-au câștigați incadari 1 milion și jumătate de euro , bani care s-au dat pe Tanase...nu era normal sa plătească cota parte Armatei ca suporterii care ii are Steaua vin de la Sevilla !!!!... ce nu înțelegiti ca asta este șmecheria la Becali..?!!!! ...se face ca este supărat, ca nu pricepe pt ca el are mana de luat și nu de dat....în lăcomia lui el vrea totul pr familia lui....pai îl credeți când va spune cea facut el , vai de mine pt fotbalul romanesc?!!!... El nu face decât pt familia lui și atât , sa va intre bine în cap...El nu-i în stare sa facă nici o afacere decât sa speculeze niște vânzări de terenuri...a-ți mai văzut echipe care se sprijină pe asa ceva.?!!!.. toate au în spate niște oameni care știu sa facă afaceri nu niște speculanți de terenuri obscuri. ...pai lui Gigi ii merge acum ca nu are concurenta în campionat , ca atunci când a avut n-a luat nimic 7 ani de zile!!!!!!....acum nu vedeți ca prima grija este sa dezmembrez orice echipa care amenință locul întâi în campionat...Asta-i strategie..!!! Pe asta trebuie sa se bazeze o echipa ca Steaua !!!...da știu o sa spuneți ca el e singurul care are bani si-i baga în fotbal...pai tocmai de asta nu se baga nimeni când vede cu cine are de-a face în fotbal.... dumneata te-ai amesteca într-o lume de genul care o reprezinta Becali....e lumea camatarilor ca asta este el...ca asa a luat el Steua în stil de cămătar , asa cum a vrut și Piturca cu Craiova...ma așteptăm să fiți altfel , dacă asta-i fotbalul care îl vreți sa fiți sănătoși , nu va mai plângeți de ce este în tara, ca o meritați cu prisosinta. ...dacă vreți binele fotbalului aveți curajul și alungați oameni ca Becali cu orice risc, și va spun sigur ca va renaște în mod mult mai corect, ca nu s-a inventat fotbalul cu el...Nottingham Forest a câștigat 3 Cupe !!!! Și nu moare nimeni ca joaca de 30 de ani în liga 2...o sa spuneți ca au venit alte echipe englezești în locul ei...pai tocmai de asta au venit ca este fotbalul normal și nu ala construit de golani. Deci ma așteptăm la mai multa inspirație din partea dumneavoastră și nu numai atât sa fiți altfel ca om, doar știți ca cine se aseamănă se aduna...vreți sa fiți alături de el ?!!! ... bine am înțeles ca după revoluție au apărut toți hoții, dar gata au trecut 27 de ani nu v-ați saturat ?!!!!....Becali sa plătească ceea ce trebuie pt milioanele de suporteri pe care le are Steaua ca de acolo au venit multe milioane de-a lungul anilor...nu mai fiți solidar cu șmecheria lui Becali ca nu face nimic pt fotbal sau Steaua, el face numai pt familia lui, creierul lui nici nu poate gândi altceva, să-și facă fabrici , sa fie ca Dedeman dacă este capabil și sa facă bani pt familia lui nu sa fure din ceea ce s-a făcut înainte de 1989 ca de ăștia sunt destui în tara... sa nu spuneți ca el a adus în fotbalul romanesc bani de afara...acei bani au intrat ca o consecință a vânzărilor de jucători și ca bineînțeles trebuia sa cumpere alții ca sa pună în loc, ca dacă ar fi putut n-ar fi lăsat un euro la nimeni la cat este de lacom...Nu-mi spuneți de acte de binefacere pe care le face, eu aștept acte de binefacere făcute din suflet și nu din grandomanie ca sa acopere alte hotii...

Adrian (63 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 13:49

Foarte corect ce scrieti si daca unul ca vioteatza nu intelege lucruri elementare. Ce suma e aia de 3,7 miluioane pe an, cum a fost ea calculata? Dar bagatorii in seama stiu cel mai bine. Ei au numai certitudini cand e evident ca armata face o magarie. Pe care antistelistii sigur o aproba.

Doru (59 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 13:49

Și va dau o idee...încercați sa aflați de ce oameni ca Dedeman , nu se baga în fotbal și atunci o sa va treziți la realitate , va asigur.....din poziția care sunteți aveți posibilitatea sa aflați și poate ne spuneți și noua....chiar aștept un răspuns din partea d-voastră.

Dr (33 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 13:53

@Bogdan. Tati, tu invata mai intai regulile elementare ale gramaticii si apoi da-ti cu parerea. Cand vei stii sa scrii corect proprietate fara sa mananci cu r, mai stam de vorba.

Luca (29 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 14:05

Stiti de ce nu se mai implica Becali ? Pentru ca , indiferent de ce negocieri va purta cu MApN , TREBUIE SA ACHITE SUMA DE 3,5 milioane anual ! Ceea ce este imposibil ! (Dinamo cat achita , apropo ?! ) Nu se poate trece LEGAL peste acesta suma ! Apoi , procesul cu despagubirile aberante de 37 mil va continua si daca judecatorii vor stabili 10 mil , 5 mil , din nou Becali nu va putea sa achite aceasta suma ... Becali are o singura sansa : sa recupereze in justitie ceea ce a pierdut ! Practic MApN nu poate sa se asocieze cu NIMENI , daca nu se achita cei 3,5 mil ! Asa ca ... este un proiect mort din fasa !

Șerban (131 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 14:11

SUPERB:„... nu trebuie să ne facă altcineva rău pentru că ne facem singuri. Mustim de talent și de inițiativă în direcția asta.” !!! Tot articolul este pertinent, dar citatul este, întradevăr, definitoriu!

Doru (59 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 14:15

Mai am ceva de spus....vad ca unii gândesc ca toți cei ce scriu împotriva lui Becali sunt antistelist....o prostie , mai sunt și oameni care gândesc într-adevăr profund și nu nivelul asta minimalist....Mai vad ca unii se leagă de greșeli de ortografie. ...as vrea sa le spun ca multe greșeli apar și din cauza telefonului care schimba sensul frazei din cauza unei anumite setări sau din cauza grabei cu care scrim pt ca avem și alte lucruri mai importante....dacă suntem deștepți ne putem da seama dacă este greșeală din neștiință sau neatenție. ...Dar mai important este conținutul.

Razvan (284 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 14:30

Sunt din ce in ce mai convins ca personaje penibile ca dinu, dtru, luci, misu, pisu si alte "apelative" de 4 litere (maxim...atat ajuta fantezia unora), sunt fie tristi care nu fac altceva decat sa citeasca posturile celorlalti si sa se bage in seama, fie sunt "pseudonime" ale maestrului, care se apara sau se lauda singur, penibil si las, ascuns dupa niste nume jenante, imprumutate din tezaurul Perisului sau mai stiu eu carui sat giurviuvean care l-a dat posteritatii pe Ovidiu Ioanitoaia. Observ ca "repertoriul" tuturor acestor "fani" e acelasi cu al idolului lor, imbacsit, sablonard si focusat pe riposte temeinic fundamentate (bine ca esti tu destept, maestrul stie mai bine, imi e mila/sila, etc).

Io (5 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 14:45

Haideti sa calculam ....Din 2004... citi bani a bagat ciobanul.....Si citi a scos datorita brandului......sa vedeti ca valoarea marcii este in opinia Mea corecta.....L.a luat pe Alibec.....Se aude ca vrea sau are oferte de 10 milioane euro......Datorita brandului si marcii se cer acesti bani.....Daca era la Astra cit se ofereau pentru el......Gindeste ciobane.....Trebuie sa platesti....

Ion Ion 2 (5 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 15:21

Bai nea Ovidiu, cum a ajuns instanta la concluzia ca marca Steaua valoreaza 37 milioane (sau 50 de milioane euro)? Cum poate valora o marca nefolosita din 2003 bani? Ca toate celelalte sectii de la Steaua sunt falimentare, deci mai putin de 0 euro(cand esti in faliment nu esti nici macar la zero lei profit, esti sub). Iar Becali (hahalera inculta) a folosit 10 ani marca fraudulos si a adus-o la doar 37 de milioane? Pai atunci de ce aveau generalii, coloneii, Talpanii, loja gratis la meciuri? De ce Armata cerea chirie de 25 de mii de euro pe meci acestui impostor Becali (aici chiar asa e, asta e un impostor)? De ce avea acceptul sa se antreneze pe terenul de antrenament din Ghencea? Toata treaba despre echipa Steaua se invarte in jurul banilor, astia din armata vor si ei sa le iasa niste bani personali, nu ii intereseaza echipa deloc! De ce a acceptat armata ca Becali sa plateasca datoriile mari de la AVAB, Tehnorob, etc? Astea sunt intrebarile de jurnalisti pe care trebuie sa le puneti!

Andreea (1 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 15:36

Nene, tu n-ai nici jena, nici logica! Daca te apuci tu sa vinzi sticle de Coca Cola fara sa ceri licenta de la producator, faci 300 mil profit. Si dupa 10 ani, vrea Coke sa-ti ia 10% din profitul mataluta, zic sa fii multumit ca nu faci parnaie pana la 120 de ani

widoqq (10 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 15:47

Nea Ovidiu, confirmi inca odata gandirea de fanariot din cetatea lui Bucur unde ciubucul si peschesul sant titluri de glorie. Ce tot povestiti atata? Daca legiutorul a zis ca Gigi Puscarie are FC FCSBeaua insemana ca au manarit bani el cu generalii lui si a obtinut venituri necuvenite .Asta inseamna...puscarie.. Concluzia: vorbiti doar sa nu tacesti spre binele lui Gigi Puscarie, sa mai faca el cateva ..meleoane!

Adinoshu (4 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 16:21

Tehnic pe banii castigati de pe urma marcii Steaua. Acestia nu ar fi existat in buzunarul Razboinicului Luminii daca nu se asocia cu Steaua.

Cosu (98 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 16:30

@17 Nentori.......outstamding once again . Keep up the good work Sir .

MZM (237 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 16:36

Domnule O.I., este o rusine (si un mare semn de intrebare) pentru presa de sport ca, in acest conflict dintre MApN si echipa lui Becali, niciun ziarist nu incearca sa se documenteze, sa faca o ancheta jurnalistica temeinica si apoi sa publice rezultatele si concluziile proprii. A spune "nu ma prea bag pentru ca nu cunosc detaliile afacerii", dar a sugera mereu lui Becali ca trebuie sa accepte sa se aseze la masa tratativelor, este o pozitie cam curioasa pentru un ziarist, este un mod tacit de a accepta punctul de vedere al armatei. Citim in presa de sport tot felul de anchete, superdocumentate, despre spitale, farmacii, dezinfectanti etc., dar nicio analiza serioasa despre masinatiile distrugerii celui mai prestigios brand din fotbalul romanesc, Steaua Bucuresti! Se evita o astfel de analiza, cred eu, pentru ca acela care s-ar incumeta s-o faca, in mod serios si corect, ar trebui sa incerce sa dea raspuns la mai multe intrebari... incomode precum cele ce urmeaza. 1. De ce guvernul Romaniei trateaza total diferit fostele echipe departamentale de fotbal? Respectiv, de ce Dinamo si Rapid nu au probleme in a folosi stadioanele si utilitatile ministerelor de interne si al transporturilor, iar Steaua este data afara din Ghencea de catre MApN? 2. De ce unor echipe (Craiova, Tg. Jiu, Dinamo, etc) guvernul roman le face stadioane noi, de zeci si zeci de mil. de euro, din banii contribuabililor, iar Steaua (FCSB) este alungata si de pe stadionul pe care patronul acestei echipe, Gigi Becali, l-a modernizat cheltuind 4,5 mil de euro? 3. De ce problemele pe care le are Becali cu MApN nu le are si Negoita, de la Dinamo, cu ministerul de interne? 4. De ce MApN ii ia Stelei sigla, palmaresul, culorile echipamentului, dar MAi ii lasa totul echipei Dinamo? 5. Cum se poate explica faptul ca Stelei, respectiv lui Becali, guvernul Romaniei, prin MApN, ii cere 3,7 mil de euro pe an pentru utilizarea siglei, in timp ce acelasi guvern, prin MAI, nu are nicio pretentie de la Dinamo, care poate utiliza pe gratis totul: sigla, culori, palmares? 6. Ce se urmareste prin hartuirea permanenta a echipei lui Becali, echipa care este nevoita sa se antreneze in comuna Domnesti si sa joace meciurile de "acasa" la Pitest, Ploiesti, Cluj etc.? 7. De ce FRF evita de ani si ani sa-si spuna clar si documentat punctul de vedere in legatura cu diferendul dintre echipa lui Becali si MApN?

eu (1 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 16:41

@Doru. Tu ai scris-o "pai lui Gigi ii merge acum ca nu are concurenta în campionat , ca atunci când a avut n-a luat nimic 7 ani de zile" Deci? De ce discutam? Vad ca dupa 27 de ani de la Revolutie, multi inca gandesc ca in comunism (COMUNism). Capitalismul (CAPITALism) inseamna alt ceva si exemple sunt destule. Trebuie sa inteleaga unii ca patronul/finantatorul face ce doreste cu afacerea lui, poate sa o si falimenteze, sunt in joc BANII lui, nu ai celorlalti. La o adica daca s-ar duce in jos dupa sfaturile unora, nimeni din suporteri nu l-ar ajuta. La greu toti fug ca potarnichile. Este afacerea lui, bani lui si poate sa-i dea pe toti la familie. ESTE DREPTUL LUI. Asa fac toti CAPITAListii, fie banci, fie impresari, fie vanzatori de toneta. Faptul ca ia mai ieftin si vinde mai scump, este afacerea lui. Exista o vorba. Prost nu este cine cere, prost este cel care da. Nu-mi place de cioban, de tot circul pe care il face, de tot ceea ce face in general, dar NU AM si nu aveti NICIUN drept sa-i gestionati afacerea. Nu va obliga si nu va sfatuieste nimeni sa tineti cu el. Judecatii in aceasi masura si pe cei care au dat. Repet, prost nu este cel care cere, prost este cel CARE A DAT. Daca se doreste comunismul iar, cu meciuri jucate la ordine, cu bani la bugetul echipei pe care ii plateste orice individ, indiferent ca este stelist, dinamovist, rapidist s.a.m.d sau ca nu este microbist, atunci PLANG PENTRU ROMANIA. Ori fotbal departamental sau amator, ori fotbal profesionist.

Mihai (3 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 16:42

"Nu m-am băgat dar ma bag acum". Specific pentru domnul Ioanitoaia. Mai departe „bună sau rea legea trebuie respectată”. Păi în gsp.ro s-a sfidat această lege încă din momentul în care instanța a hotărât că FCSB nu este Steaua, atitudine tolerată de dumneavoastră domnule Ioanițoaia prin faptul că nu i-ați atenționat pe redactori să se conformeze, adică să respecte legea. De fapt ati dat o mana de ajutor asa-zisului proiect al lui George Becali prin tot ce ati patronat și îndrumat în GSP în toti acești ani domnule Ioanițoaia. SI acum, ca de obicei, va extrageți din ecuație și veniți cu observații. Câtă ipocrizie!

eu (5 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 16:56

In ceva. Talpan a gasit niste chichite in lege si s-a agata de el. Nimeni nu a vazut inca concret actele de preluare a echipei. Legile sunt intr-o perpetua schimbare, poate ca la aceea vreme valoarea notariala a actelor era maxima, asa cum si pe vremea strabuncilor la o vanzare sau instrainare era sufiecient doar degetul pe act. Pentru corectitudine, trebuie raportate toate actele cu legile de atunci. Aduceti-va aminte ca Protocolul a fost semnat în 1999 între Armată şi AFC Steaua şi anulat de cabinetul Adrian Năstase prin HG 128/2003. Guvernul a anulat actele semnate în 1999 pentru că echipa fusese scoasă în privat şi numai putea beneficia de avantaje. Cu toate ca in Romania avem o Justitie corupta, cred ca pana la urma se va face dreptate

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord