Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Salvatorul

Din păcate, pe marginea recentei partide Craiova - FCSB, 0-1 la Severin, discutăm mai degrabă ce n-ar trebui.

Permalink to Salvatorul
marți, 11 aprilie 2017, 4:27

Acordăm o importanță deosebită, și nejustificată, erorii publicistice pompos intitulate Program de meci, dar neglijăm, expediindu-l în plan secund, emoționantul gest făcut de Florin Niță. Deși vinovată, o asemenea atitudine nu mai surprinde prea tare. Ne place din ce în ce mai mult, chiar ne-am obișnuit, să cultivăm urâtul și să-l preferăm frumosului, refuzând să înțelegem că a cultiva înseamnă și a încuraja.

De ce revin, fie și în treacăt, asupra secvenței în care portarul roș-albaștrilor a acționat prompt și i-a scos lui Andrei Ivan limba de pe gât? Pentru că s-au consemnat cazuri în care fotbaliștii s-au prăpădit pe teren, sufocați fiind din cauză că-și înghițiseră limba. În locul lui Niță, observând un adversar căzut la pământ, nu un coechipier, altul nu s-a fi băgat. S-ar fi mulțumit să ceară ajutorul medicilor, pentru ca respectivii, constatând că atacantul oltean e în pericol, să cheme la rându-le ambulanța. Spre lauda lui, goalkeeperul vicecampioanei n-a stat pe gânduri, și-a aruncat mănușile și s-a pus pe treabă fără să piardă o secundă.

Oricât aș ocoli cuvintele mari, afirm că intervenția lui Florin i-a salvat viața lui Andrei, care putea sfârși la 20 de ani. Veți zice că dramatizez, dar nu-i așa. Dacă Niță nu se mișca repede, exista riscul ca incidentul să se transforme în tragedie. Iată de ce mai laud o dată reacția portarului stelist, care merită cu prisosință un premiu de fair-play. Cum gestul lui valorează mai mult decât o mie de plonjoane spectaculoase, sper că AFAN sau LPF, dacă nu amândouă, nu va ezita să-i înmâneze un asemenea trofeu.
Ciudat e, întorcându-ne la meciul de la Severin, că Marius Avram n-a sancționat în niciun fel atacul cu cotul, fie el și lipsit de intenție, prin care Bălașa l-a lăsat lat pe Ivan, fără cunoștință. Crăciunescu și Porumboiu au opinat că trebuia arătat direct cartonașul roșu, în vreme ce Balaj, mai îngăduitor, a înclinat spre galben. Inexplicabil, „centralul” n-a fluierat nici măcar fault! Într-adevăr, faza a fost grea, iar poziția arbitrului nefavorabilă. Văzând însă consecințele agresiunii, Avram era obligat să ia măsuri, să nu rămână impasibil.

Atitudinea arbitrului a stârnit, logic, proteste în Bănie. Deranjată de modul părtinitor în care Avram a judecat și alte faze, aceasta a reclamat, îndreptățit, că un meci al ei contra unei echipe bucureștene, ba încă unul cu miză, a fost încredințat unui arbitru din București! Personal, nu pretind că alt cavaler al fluierului ar fi greșit mai puțin. Poate ar fi greșit mai mult, dar șefii CCA au sarcina să înțeleagă că delegări de acest gen provoacă totdeauna suspiciuni și polemici. De aceea trebuie evitate. Totuși, FCSB ar fi acceptat vreodată ca o partidă a ei cu Craiova să-l aibă la centru pe Sebastian Colțescu ori pe George Găman, ambii din Craiova?!

Să mă ierte Kir Vassaras, însă delegarea lui Avram nu-i singura controversată. De pildă, ce-a căutat Istvan Kovacs la CFR – Viitorul după ce în întâlnirea precedentă dintre cele două formații, pe 5 martie, i-a refuzat Viitorului un 11 metri evident la scorul de 0-0, la intrarea lui Deac asupra lui Fl. Coman?! Dar Ovidiu Hațegan la Astra – Dinamo în condițiile în care a iertat-o pe Dinamo de un penalty indiscutabil în recentul „sfert” de Cupa României cu Craiova, când Popescu l-a faultat în careu pe Bancu?! Să înțelegem că paza bună nu mai trece primejdia rea ori că arbitrii care greșesc grav sunt scoși basma curată și delegați imediat?! Subiectului i se cuvine o atenție în plus.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

Aa (2 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 16:38

Cine si a mai inghitit limba sa si o inghita si ivan? E o prostie inventata de fotbalisti si comentatori. Nu exista asa ceva din punct de vedere medical .

Franz (406 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 16:54

@Aa. Fugi de-aici ca habar n-ai, esti pafarist. Asa a murit Tabarcea de la Petrolul acum vreo 50 de ani.

Olteanu (478 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 17:05

Buna poanta cu Coltescu si cu Gaman. De ce nu?

Emilian (143 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 17:05

Chestiile cu delegarile arbitrilor tin de "folclorul" dambovitean : ca nu stiu care a mai fost nu stiu cand, ca Hategan a dat intr-o etapa niste decizii favorabile lui Dinamo, ca Kovacs n-a dat 11 Viitorului cu ceva timp in urma... etc. , toate astea sunt judecati subiective. Daca tu spui ca astea ar trebui sa fie criteriile de delegare, ai o problema de "***".

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lord belial (434 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 17:13

''În locul lui Niță, observând un adversar căzut la pământ, nu un coechipier, altul nu s-a fi băgat. '' -- de apreciat ca apreciati gestul lui nita. profund omenesc, jos palaria, nita! insa, sa stiti, stimabile gazetar, ca in fotbal mai toti jucatorii incearca sa acorde primul ajutor in caz de inghitit limba - mai tineti minte meciul in care fl andone incerca sa calmeze proprii suporteri ? ia revedeti accidentarea si vedeti - intervine acolo un fotbalist spaniol sa ii tina limba juatorului accidentat, au ba?

robertino2 (2 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 17:19

Nita nu avea pregatirea medicala sa intervina. L-a pus in pericol pe Ivan, Era medicul la 20 de secunde distanta. Pacat ca se amplifica ideea cu "Nita salvator". Ekeng avea infarct, nu trebuia miscat absolut deloc. Au sarit "salvatorii" pe el si i-au bagat degetele pe gat si au tras de el in toate felurile. Cine vrea sa vada cum se intervine corect, sa se uite la FOTBALUL AMERICAN - cand un jucator ramane lat in urma unei lovituri. Toti jucatorii asteapta medicul. Nimeni nu baga maini pe gat.

calinescu (96 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 17:21

EUI ZIC CA N-A FOST FAULT ....!!!! NU -I ASA MAI NEA OVIDIU ....????? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

AB (1 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 17:31

subscriu la comentariul de mai sus ("Aa"). Da, medical nu exista "inghitirea limbii", eventual obstructia cailor respiartorii de catre baza limbii. Primul ajutor nu consta nicidecum in prinderea cu degetele a limbii (asa cum am vazut si la medicii de medicina sportiva) ci hiperextensia capului. Printre altele, lucruri de genul ar trebui promovate in presa sportiva nu culoarea chilotilor prietenei lui Alibec. O zi frumoasa!

Cainepanalamoarte (121 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 17:36

@Emilian. Esti angajatul CCA? Daca un arbitru greseste flagrant, el nu trebuie delegat in etapa urmatoare ci suspendat. Cit e ajutat la greu fcsb totul e insa ok si mergem mai departe cu smenuiala.

ottonelu (16 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 17:39

Domnule Ioanițoaia, vă contrazic. Zicala cu "peștele de la cap se împute" nu e valabilă în acest caz extrem, al accidentării lui Ivan. S-a modernizat arbitrajul cu o modificare de termeni, mai mult pentru fundițe roz, decât pentru realitatea arbitrajului. Corect ar fi "arbitrii de linie", adică "tușieri", nu asistenți. În rugby, tușierii sunt la fel de importanți ca ăla de la centru.... ce s-o mai lungim atât! Asistenții din fotbal tac mâlc, n-au curajul să facă nimic, dar și aproape în neconcordanță cu hăbăuceala... Micile excepții confirmă regula. Când auzi de Avram, iți tremură picioarele ca tușier! Am ajuns la o pseudo-meritocrație și nepoto-oligarhi-arbitraj? M-ați înțeles, desigur, că asta spun de patruzej' de ani!

gelu (116 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 17:42

@calinescu. Ai dreptate. Nu a fost faultt, Ivan a avut comotie si s-a prabusit la pamant pentruca l-a lovit soarele in cap, nu Balasa. Un destept ca tine gasesti mai rar.

coldqball (6 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 17:46

Un batranel la limita senilitatii chiar nu mai realizeaza ca metaforele neslefuite din vechea scoala comunista nu mai prind deloc la un public supra saturat de culoarea rosie a cronicarului depasit de situatie. P.S Absolut nimeni nu s-a prins ca e un articol de critica pentru arbitraj...

Alin (626 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 18:01

Calinescule, iti dau dreptate. Fault a fost numai cand a fluierat piticul de Avram si cum el nu a fluierat decat in favoarea lui FCSB inseamna ca nu a fost fault. Contra FCSB se da fault numai atunci cand adversarul moare pe teren.

Alin (626 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 18:02

Completare: si doar in sezonul regulat. Sub nici o forma in play off. Asa ceva e exclus prin regulamentul CCA.

Horea (1 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 18:10

Felicitari si nu numai lui Florin. Respect Nita! Horea!

VVV (3 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 18:23

Aa, esti cumva medic? Daca da, credeam ca Academia Stefan Gheorghiu s-a inchis dupa Revolutie....

andy (103 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 18:28

Daca stam bine sa ne gandim Craiova a jucat mai bine si autorul e singurul care a vazut acest joc bun,pardon al 2 lea dupa batranul Multescu.

Cosmin (2 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 18:36

tin sa precizez de la inceput nu tin cu nici una .... nu am vazut meciul .... dar din punct de vedere principial , noi rumaniii, avem o grava problema.... suntem cei mai buni in a invinovatiii.... suntem primii care cercetam efectul actiunii si nu cauza ..... ce e atat de greu sa rupi de la radacina o iedera ..... cauza nu efect dragii mei.....

Dan (1 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 18:40

https://www.bzi.ro/tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-resuscitarea-de-baza-la-adult-230838 Este gresit formula ca cineva isi inghite limba. Din punct de vedere medical este vorba caderea bazei limbii. Este o urgenta medicala. Caderea bazei limbii este posibila din cauza starii de inconstienta si al posturii nefavorabile. Limba se da un pic inapoi si acopera epiglota incat se asfixiaza persoana respectiva. De inghitit nu poate fi vorba ca nu tine de de reactia de deglutitie.

dansy (42 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 18:58

Bravoooo domnule Ioanitoaia! In sfarsit v-ati dezlegat limba.Niciodata nu este prea tarziu si pentru asta incep sa ve respect,din nou.Aveti perfecta dreptate in ceea ce scrieti,dar au mai fost niste faze controversate:Ivan scapa singur are doar o lungime de gheata fata de fundasul FCSB si marele Miklos Nogy da offside in loc sa dea credit atacantului.Sa zicem ca este OK,dar mai tarziu nu fluiera dou-trei offsideuri cat roata carului ale atacantilor FCSB.E posibil asa ceva???Si va mai spun ceva.La faza cu accidentarea lui IVan centralui era ff aproape de faza si avea vizibilitate ff buna.Va rog sa revedeti acea faza.In rest va felicit inca odata.

dansy (42 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 19:01

AA- mai bine taceai caci habar nu ai ce vorbesti.Limba nu ajunge in stomac ci este trasa spre laringe si trahee si infunda caile respiratorii si uite asa mori axfisiat.

Jean (280 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 19:01

@coldqball. Eu sunt student, adica tanar si inca la jurnalistica, dar nu am gasit nicio metafora neslefuita in acest text. Iar chestia cu scoala comunista nu ma impresioneaza pentru ca parintii mei sustin ca scoala veche era mai serioasa si mai buna. Nici cu culoarea rosie nu pricep cum se leaga. Dl Ioanitoaia ar fi fost rosu in caz ca tinea cu Steaua, nu cu Craiova si nu vad pe ce argumente te sprijini cand il consideri depasit. In ce fel ar trebui sa exemplifici, nu sa folosesti vorbe goale. Fara suparare, toata postarea ta mi se pare nesincera si deplasata.

dansy (42 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 19:03

Emilian- Mai bine ai pleca de pe comentarii caci esti,in primul rand,needucat si in al doilea rand habar nu ai de fotbal sau esti rau intentionat.Cand doi iti zic ca esti beat te duci si te culci.

romica (63 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 19:40

Beeei Ovidiu Ioanitoaia nu e depasit cum tipa unii insa are doua mari defecte, Spune lucrurilor pe nume si nu e fan FCSB. Mai ales ultima atitudine ii deranjeaza pe alde coldball si alti sclifositi.

octavian (16 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 19:48

putea sa se intimple o mare tragedie

naica (43 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 20:01

Jos palaria Maestre !

Damian (6 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 20:18

Ovidele tati...nu uita "uritul vinde", frumosul in schimb implică"valori" cum ultima sintagmă este antagonikă rumunașului-neaoș.....iacă-tă, tocmai ți-ai răspuns la întrebare(polemică etc.) *** carpato-danubiano-pontice, iar ca un Epilog amuzant-parafrazăm alt Peronaj in viață (viu)/ Ghinion. Slavă celui de sus că preopinentul "trebăluiește vremelnik prin Cotroceni" și nu pe terenul de futbol. Respect Niță rar Om.✌

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Damian (6 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 20:38

Vite încălțate ce sunteți, zoaie ale unei societăți în putrefacție cenzurați gunoaielor, apropos - cînd aveți de gînd a vă plăti "dările" la ANAF??? Cit timp mai ridicați osanale statului milițienesc?? Evident fiind plătiți tot din banul public prin evaziune fiscală. *** infecte ce sunteți, scumpilor aștept un 89',secondo fără repetiții.dar mai cu seama Protagoniștii odraslele care ne-au schilodit bunicii și părinții ....să va fie rușine Putori Securiste coafate în diseuse de budoar....*** Gușterilor Sus Cenzura licheni scorojiți.

ionnis (103 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 21:11

coltescu era bun ca asta tine cu steaua pe fata :)) mai putin cand joaca cu astra :)) Nea ovidiule eu ti-am dat ideea cu arbitri din bucuresti la meciurile stelei si ale dinamoului :))

Georges (164 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 21:59

Forza Craiova!

Dilimache (657 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 22:30

Sunt cativa aici platiti sa improaste cu noroi indiferent de subiect. Ceea ce nu inteleg e de ce nu sunt banati, macar sa se chinuie pt banii aia pe care ii primesc, sa isi faca alte identitati, sa depuna efort

Burebista (114 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 22:56

@Aa +Ab si altii: mari destepti sunteti .... eu consider ca a procedat bine Nita... a reactionat intr-un moment de pericol si are tot respectul meu... clar putea sa astepte pana veneau medicii,,dar a reactionat dintr-un impuls omenesc nu a stat sa vina altii... a aratat raspundere si curaj... ar fi bine sa apreciem gestul si nu sa bagam de vina ca vezi Doamne il putea omori pe Ivan ca i-a bagat degetele pe gat... bine a facut zic eu... totusi ab are drepate cu ultima fraza...

Alecu (52 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 23:00

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Durden (338 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 23:31

stii carui subiect i se cuvenea o atentie in plus?!?!20 de ani de arbitraje in epoca sandu!!!partinitorule pe fata care esti!!!!!

contributor (1 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 0:13

Înghititul limbii este un mit tenace. Nu se poate "înghiti limba". Fiziologic este imposibil. În anumite accidente, în care persoana intra în coma, muschii locali (deci si ai limbii) se pot relaxa. Daca persoana este pe spate, relaxarea (muschilor) limbii provoaca asfixia prin obstruarea cailor respiratorii superioare. Asezarea accidentatului asa cum se vede în imagine (o imagine perfecta pentru exemplificare), adica lateral (observati pozitia membrelor sup. si inf. ) plus deschiderea gurii sunt suficiente. Limba va "cadea" lateral, pozitie care va permite respiratia. Mai trebuie retinut si grija deosebita la "întoarcerea" în pozitie laterala, Foarte lent si cu sustinerea capului într-o pozitie cât mai fixa, în caz de posibila fractura de vertebre cervicale. O "rupere" a maduvei spinarii la acest nivel = moarte instantanee. Un masaj cardiac, daca este nevoie si...iata-ne cum devenim buni salvatori ai accidantatilor strazii (sau în fotbal, daca putem intra pe teren). Asa ca nu mai bagati degetele în gura omului decât daca trebuiesc scoase obiecte straine (sau nu) provenite de la accident (mucus, pamânt, pietre, etc.) sau o proteza dentara degajata. Trebuie verificat întotdeauna. Daca este vorba de un epileptic, asteptati sa treaca criza, astfel va treziti cu degetele muscate ! Succes si explicati si altora chestia cu ..."limba înghitita". Mersi!

saruptunburlan (9 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 1:52

"Pentru că s-au consemnat cazuri în care fotbaliștii s-au prăpădit pe teren, sufocați fiind din cauză că-și înghițiseră limba" Ai inflorit-o si matale nea Ovidiu sau ne poti da, jurnalistic asa, un exemplu concret ?

pacific ionel (72 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 2:22

Ca de fiecare data din orice intamplare incercati sa scoateti un can-can. Felicitari lui Nita pentru promptitudine si curaj, dar nu inteleg de ce vedeti gestul lui la fel ca si cetateanul Buzarin, ca pe un act anormal, punand aici accent ca provine dintr-o tabara adversa si ca putea, sau trebuia sa nu se bage. Cred ca mai degraba gestul lui Nita este un gest omenesc si nu trebuie amintita rivalitatea fotbalistica si mai mult nu trebuie cautat spectacolul in aceasta situatie. Ati mai gasit domnule Ioanitoaia inca o ocazie de a mai crea un subiect de presa, a fabula si a rastalmaci lucrurile invocand ''dropul de sare'' ca arbitrajul ''a fost sau ar fi putut fi'', ''trebuia sau nu'' si asa dintr-un gest nobil a unui om nobil ati creat un articol specific presei de tabloid.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 5:46

Iar ai scris un "pârț" de articol!Matale-i citeşti pe Geambaşu, Andrieş, sau Tolontan??!!Chiar nu te simți penibil când vezi ce scriu ei şi ce scrii matale?!

haideusicfr (287 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 7:31

Gest nobil,sublim. Ar trebui sa para firesc ,insa nu stiucati dintre fotbalisti sunt capabili de unasemenea comportament.Pana la urma sunt colegi chiar daca la echipe diferite.Si sunt oameni.Mai mult sau ( unii) mai putin . Bravo Nita ! Exemplar.

conko (1 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 9:28

Dar e normal ce a făcut. Adică cine nu face asta e ***. Când nu ne va mai surprinde normalitatea? Numai într-o țară de *** mai poate surprinde așa ceva.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

drako (50 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 10:43

gestul lui Nita este laudabil,chiar daca,dpv. medical,a fost inutil... cat despre culpa lui Avram de a nu sanctiona faultul lui Balasa ( un cot in ceafa lui Ivan),sa nu uitam atacul monstruos al lui Muresan Gavril asupra lui Rusescu,gest trecut cu vederea de arbitru...nu mai inventa,Maestre,arbitri stelisti,dinamovisti sau ardelenisti ! nu sunt decat arbitri buni,dar putini,si foarte slabi-majoritatea !

Aureliana (15 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 11:52

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

BOB (1 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 11:58

REFLECSE FANTASTICE SI CA PORTAR SI CA OM ! NITA AM RAMAS ABSOLUT IMPRESIONAT SI SANT FOARTE BUCUROS CA STEAUA, ECHIPA MEA DE O VIATA ARE UN SPORTIV SI OM CA TINE! SUCCES IN TOT CE-TI DORESTI !

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 12:38

Doamne, ce se poate citi aici ! A fost un accident, Balasa a intins instinctiv mina caci putea cadea si el in cap, doar nu vreti sa insinuati un fault, ori mai mult o premeditare. Balasa a sarit la cap, Ivan nu, ca sa fiu elegant. Iar Nita a facut ce trebuia ! Steaua este un club profesionist, la Steaua se invata si astfel de lucruri ! ------------------------------------- In schimb „Programul“ a fost bine premeditat. O nesimtire in maniera celor scrise de colegul Oscar in Scinteia anilor 48-56 ! Iar atunci cind taranii au fost deposedati de pamint s-a lasat cu omoruri. Premeditata a fost si reactia oficialilor olteni caci sint iar in vizorul DNA. Clona nu are Istorie iar oficialii nu se lupta cu Sistemul ci cu DNAnticoruptie ! Au premeditat si parintii lui Ivan raminerea lui la o Clona. Un baiat exceptional, s-a vazut si in timpul partidei, un mare talent dotat bine si fizic, dar care n-a progresat. Nu asa se sare la cap, nu asa se protejeaza o minge, nu asa se obstructioneza, iar colegii si oficialii mai mult ii fac atmosfera decit sa-l ajute. Cu parere de rau, daca parintii lui nu inteleg ca Ivan nu are ce cauta la Clona, atunci ei sint vinovati iar Avram in nici un caz ! Il mai au pe Bancu, dupa mine jucatorul anului, pe Mazarache care nu poate juca nici el meci de meci, iar in rest talibani si rezerve IOC. I-au dat afara caci n-au vrut sa semneze contractul oferit de stapini ! Asta e adevarul, sper sa-l suportati !

Brandremist (29 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 15:44

De ce n-ați scris, dle Ioanitoaia, și despre meciul Fc Botoșani - Gaz Metan Mediaș pe care Avram l-a făcut praf dând 4 cartonașe roșii? Din cauza unui arbitraj mizerabil, de județeană, Gazul a pierdut play offul!! Știați asta ? Unde vă era indignarea atunci, dle Ioanitoaia?? Sau arbitrajul trebuie criticat numai când li se întâmplă echipelor de partid?? Restul să tacă și să îndure pitici incompetenți de la București, nu-i așa?? Asta vreți??

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 17:08

Domnele Ioanitoaia , afirmatia dvs. precum ca "Niță, observând un adversar căzut la pământ" ... este insuficienta. Nita a vazut cum colegul sau l -a lovit grav cu cotul pe Ivan ( ca sa nu spun intentionat - datorita presiunii teribile pe care GIGI VALIZA A PUS-O si O PUNE PE PROPRII JUCATORI) , a mai vazut evolutia loviturii primite de craiovean si merita toate felicitarile pt. ajutorul pe care l-a acordat . Insa trebuie criticat arbitrul de centru pentru atitudinea sa , CARE VAZAND GRAVITATEA ACCIDENTARII - intrase salvarea pe teren - nu i-a acordat cartonasul rosu aparatorului fcsebist. Ca sa nu mai spun de maniera in care acesta a arbitrat - "ajutat si de tusieri" . Golul s-a inscris in urma unui haut dictat gresit fcsebistilor din care imediat a iesit cornerul. Ceea ce este insa cel mai grav , e frica fluierasilor ca fecsebistii nu inscriu si ei sunt pusi in situatia de a ajuta aceasta echipa, sa castige meciurile , astfel vor sta linistiti - (ca de altfel toata Liga , comisiile si FRF-ul) si nimeni nu va intra in gura lui GIGI VALIZA cand acesta castiga prin orice mijloace . Cu Dinamo , a castigat doua puncte nemeritate, arbitrul neacordand un 11 m. Cu ASTRA , la 0-0 Tecseira si Daniel Niculae sunt opriti eronat in pozitie de offside . Nu stiu cum se derula jocul daca se facea 1-0 pt Astra. Per total Astra a jucat mai bine si a avut mai multe ocazii si numai arbitrii (Alibec , in preajma careului , a invatat ca toti fecsebistii , sa cerseasca - faulturi si le primeste cu darnicie ) si norocul proverbial i-au salvat pe fecsebisti. Daniel Niculae a avut trei ocazii singur cu portarul, apoi Ionita de doua ori , iar japonezul alte doua mari ocazii . Practic in ultimele trei meciuri echipa lui GIGI VALIZA a obtinut cu ajutorul fluierasilor intre 4 si 6 puncte . De noroc nu mai vorbesc ....acesta vine din scaldatoarea ce se intinde - de la ODESSA pana la Pacific . Deci : mare atentie la fluierasi . Pintilii nu trebuie lasat de acestia mai mult de o repriza pe teren , datorita numarului mare de faulturi si este iertat de fiecare data - la patru sau cinci faulturi dure primeste , cu scuzele de rigoare - doar un galben ) . Sper ca echipa lui GIGI VALIZA sa nu primeasca acceptul de a juca in cupele europene . Este o alta ilegalitate pe care o face - cu acceptul lui Agamita Dandanache de la conducerea FRF care s-a antepronuntat ,cum ca a anuntat UEFA ca totul s-a petrecut in litera si spiritul regulamentului . Acelasi regulament pe care l-au tot modificat intr-o noapte ca echipa Rapid - dupa un baraj inverntat- sa retrogradeze

Valeriu (2 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 20:18

@dansy: M-ai amuzat teribil cu expresia "sa mori axfisiat". Mai ai perle din astea, ca eu sunt culegator de perle?

florin (43 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 21:25

<> De ce "inexplicabil"??? E foarte explicabil! Acel "central" se numeste Marius Avram, unul dintre pigmeii arbitrajului din Romania! Daca se analizeaza intreaga cariera de "fluieras" de L1 a respectivului, se va observa clar ca tasul cu bile negre este mult, mult mai plin decat cel cu bile albe! Asta doar ca sa nu amintim si de felul in care s-a mentinut el in primul esalon in vremurile in care taticu facea ordine in arbitrajul romanesc! Si, in mod sigur, relele din domeniu nu se vor diminua atata timp cat arbitrajul romanesc va fi condus din Grecia!

duru (31 comentarii)  •  13 aprilie 2017, 8:02

@brandremist. Ca n-o fi Ioanitoaia Argus ca sa se uite la toate meciurile...Scrie si el ca director al ziarului despre meciurile importante. Tu faci teoria chibritului.

Comentează