Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Excepția din Gruia

Într-un play-off secetos, sărac în goluri, CFR i-a administrat Craiovei în Trivale un 4-1 la care puțini se așteptau, mai ales după ce formația din Bănie eliminase pe Dinamo din Cupa României.

Permalink to Excepția din Gruia
duminică, 2 aprilie 2017, 4:30

Și dacă admitem că diferența de scor consemnată sâmbătă a fost exagerată, tot trebuie să convenim că echipa clujeană a câștigat absolut pe merit.

Într-adevăr, meciul s-a tranșat într-un singur minut, 68, când Gustavo a ratat egalarea la 2 dintr-o poziție ideală, iar Gomelt a înscris în faza următoare pentru 3-1, dar asta nu schimbă radical datele problemei. Superioară ca organizare și efort, având în Deac un lider în formă, CFR și-a depășit cu o clasă adversarul. Dacă nu chiar cu mai multe.

Pe lângă sublinierea că „Ivan a ajuns prea repede căpitan”, la care mă asociez fără să neg talentul lui Andrei, Mulțescu a aruncat vina pe oboseală. „Contează când o echipă are o zi de odihnă în plus”, a remarcat corect cel mai vârstnic antrenor din Liga 1. Evident, el a făcut trimitere la faptul că băieții lui Miriuță au jucat în Cupă marți, iar ai lui miercuri. Logic, a invocat și trambalarea pe ruta Severin-Craiova-Pitești.

Gigi Mulțescu are și n-are dreptate. Punctual, are. Așa au stat lucrurile, de necontestat. În ansamblu însă, n-are, asta dintr-un motiv foarte simplu. Întrucât Craiova va susține următoarea partidă din play-off joi, 6 aprilie, la Ovidiu, unde va întâlni Viitorul lui Hagi, formație care va juca la Giurgiu împotriva Astrei luni, 3 aprilie, de unde concluzia că trupa olteană va avea două zile în plus pentru refacere!

Jucătorul number one al echipei din Gruia la Pitești, ba și cel mai bun de pe teren, a fost Ciprian Deac. Pentru că a marcat două goluri, primul fiind o realizare de colecție (șut năprasnic cu stângul de la 25 de metri, intrat în plasă după ce a izbit bara), dar nu exclusiv pentru asta.

Pentru o întreagă prestație entuziasmantă, Gazeta i-a pus 9, notă rară. Consider că la 31 de ani, împliniți pe 16 februarie, acest fotbalist cu 8 trofee în palmares, între care titlurile de campion cu CFR în 2008 și în 2010, dar și Cupa Germaniei cu Schalke 04 în 2011, mai are perspective, viitor. Probabil că și pentru el a luat loc selecționerul Daum pe stadionul „Nicolae Dobrin”, ne vom lămuri la viitoarea acțiune a „tricolorilor”.

La final, MVP-ul partidei a declarat că „eu sunt un jucător de echipă, nu neapărat marcator”, modestie care a reamintit de cuvintele rostite de el după recenta victorie obținută de CFR în fața Astrei, 3-2. Întrebat atunci, la jumătatea lui martie, dacă nu regretă că n-a fost chemat la lot pentru confruntarea cu Danemarca, Deac a răspuns cu o sinceritate emoționantă. „Alții sunt mai buni decât mine, mai valoroși. Cred că în acest moment nu merit să fiu convocat”, a zis el și l-a lăsat pe reporter cu ochii în soare, fără replică.

Să fiți de acord cu mine că îți trebuie realism, educație și caracter ca să răspunzi așa într-o lume în care, de regulă, fiecare pretinde că i se cuvine mai mult decât primește. Deac reprezintă excepția de la regulă, alt motiv pentru care trebuie felicitat și dat exemplu. Pentru că fotbalul românesc, sportul nostru în general, duce lipsă de talente, ba chiar, înaintea acestora, de modele. Ca să aibă tinerii de la cine să învețe, pe cine să imite. Măcar să încerce, să spere.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Francisc (107 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 16:36

Deac merita acest laudatio si un loc in lotul national sau chiar in echipa.

Emilian (143 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 16:55

Nu stiu exact ce n-a mers la Schalke, dar Deac este categoric un jucator de clasa si de caracter. Il asteptam in nationala.

Mirel (153 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:01

Finalul acestui text face toti baniii. Mare dreptate aveti.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:03

...da putini ne asteptam sa pierdem la acest scor ...prima fraza este adevarata ...CFR a castigat pe merit iar este adevarata ...apoi insa spui bazaconii ...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:07

...meciul l am pierdut in primele minute cand CFR ul a facut 2-0 ...s a vazut ca nu e ziua noastra ...Deac a prins un sut rarisim pe care il prinzi de trei patru ori in viata ...apoi Bancu a pierdut usor o minge si gata ...s a vazut clar ca nu mai putem intoarce rezultatul ...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:10

CFR dupa 2-0 a stat la cutie si ne a asteptat ...nu are nicio clasa peste noi ...ultima data i am batut noi cu 2-1 ...sa ne bata regulat si atunci putem spune ca are clase peste noi ...acum au benefciciat de multe conjucturi favorabile ...noi neavand stadionul gata si cu asta am spus tot ...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:13

Ivan merita capitan fiind cel mai bun si cel mai vechi jucator al nostru decand am revenit in liga a doua ...I hagi merita cap[itan la viitura ca era echipa lui ta su ...sezizeaza tu diferenta ...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:20

Ce are un meci cu altul ?...acum am fost obositi la viitura o sa fim odihniti ...ai dat un exemplu ca nuca in perete ...ce logica ai ?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:24

Cel mai periculos jucator al lor a fost musulmanul ala de culoare care i a centrat luji Gomelt si lui Deac pentru goluri ...tremuram decate ori era la minge ...dar gusturile nu se discuta ...fiecare e liber sa creada ce vrea ,..

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:27

...daca l am chema pe Deac la Nationala ...s ar vedea cat de bun este ...cu el in echipa am bate Polonia cu 2-0 ...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:28

Deac este un jucator inconstant ca aproape toti jucatorii romani de la nationala cu exceptia lui Ivan ...

Cosmo (237 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:47

Mă mir că ovidiu 3003 nu comentează nimic, mai ales că în articol e vorba și de csu craiolguta. Păcat, părerile lui sunt extrem de importante pentru noi. :(

filip (10 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 17:53

la fel o sa o ia pe coaja si dinamomu si viitorul ,cfr-ul e o candidata serioasa la castigarea campionatului,cine crede ca viitorul cu hagi antrenor sau steaua cu reghe antrenor o sa castige campionatul e naiv,lupta se va da intre astra si cfr.

Ghencea (129 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 18:00

@ovidiu3003. Cred ca ai obosit debitand atatea prosti.. S-a imbolnavit varu-tu de la Bailesti si nu ai cu cine vorbi si te-ai hotarat sa ne faci pe noi cu capul. Articolul e foarte obiectiv dar nu pentru mintea ta ingusta de oltean. Deac e inconstant? Glumesti, eu credeam ca e Messi ori Neymar...

dan (151 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 18:02

Multescu are dreptate. Exemplul dat de dvs este fortat deoarece nu puteti compara meciul din cupa, terminat dupa 00.30 - cu prelungiri si 11m - meci extrem de epuizant mai ales prin prisma faptului ca oltenii au jucat vreo ora in 10 oameni, cu un simplu meci din playoff. In rest va dau dreptate, Deac merita felicitat pentru ca este un exemplu rar de bun simt.

Laur (111 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 18:18

@Ghencea. Nu e frumos sa il iei imprejur pe ovidiu 3003. El e oltean si trebuie inteles. Atit poate atit face. Nu trebuie sa ii ceri mai mult ca se rupe de la "miljoc" in jos spre Strehaia.

Laur (111 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 18:20

@dan. Dai un exemplu prost. pentru ca si CFR a jucat prelungiri si a ajuns la 11 m nu doar Craiova. Adica unii obosesc si altii nu.

xx (1 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 18:25

Ovidiu, plimba-ti frustrarile in alta parte si incearca sa cosumi prunele imediat ce le-ai cules, nu fermentate

dorulet (74 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 18:28

Cred ca, Craiova a iesit din lupta la titlu si a intrat CFR. Ar fi o alta premiera nedorita sa castige titlu CFR si sa nu poata juca in UCL din cauza ca e in insolventa. Ce rade Europa de noi acum dar atunci chiar s-ar prapadi.

ALIN (626 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 18:35

Articol reusit dar se simte ca duminica e zi libera. Cum azi nu lucra lipsesesc de la apel oamenii lui Burleanu sa ii atraga atentia lui Ovidiu Ioanitoaia ca scrie ca prescolarii, nu stie gramatica si imbatraneste urat. Baietii sunt asteptati la serviciu maine dimineata sa treaca sa isi faca bine datoria.

dan (56 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 18:42

Cfr s-a dat la o parte in cupa cu timisoara....mare respect pt competitie. Cum facea Cartzu in cupa,cica odihnea jucatorii ca avea derby cu Bragadiru peste 2 saptamani! Adica daca joci la mai putzin de 48 de ore n are importantza. CFR a dat o lectie de smecherie cu insolventzasi cu realegerea lui mircea sandu orchestrata de ei. sa traiesti nea Ovi dar imbatranesti diferit de nea Vanea.

george (7 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 18:44

Uite ca se poate si articole pozitive domnul Ioanitoaia

Poli 21 (189 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 18:49

Atunci cind Ionut Popa a spus ca echipa este obosita, avind de jucat 3 meciuri in 7 zile cu deplasari dintr-un capat in celalalt al tarii, voi asa zisii ziaristi ati ris de el, dar daca Multescu zice ceva de oboseala, parca vorbeste Mesia.

Vâţeglo (32 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 19:40

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (347 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 19:56

Domnule Poli, Nea Ovidiu l-a laudat atat de tare pe Ionut Popa acu vreo saptamana ca mi-a fost frica sa nu... il ceara in casatorie. Dar cine trebuia sa citeasca vad ca nu a citit.

Alex (13 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 19:59

Buna ziua! In campionatul romanesc de fotbal exista doua echipe puternice si echilibrate valoric: CFR si Astra! Craiova la ora actuala, raportata la lot, este o echipa de locul 4-5! Si-a diminuat sansele la primele trei locuri din momentul in care a ramas fara Vatajelu (ofensiv), Aka (puernic), Kay (polivalent), Madson (travalui) si Rocha (marcator). Acestia reprezinta jumatate de echipa cu care se putea face fata la meciuri din 3 in 3 zile! Craiova desi are un joc spectaculos, desi ineficient, nu are momentan calitate suficienta pentru primele 3 locuri! Imi place noul Fundas polivalent - Screciu. Aveti grija de el! Interviul de dupa meciul cu Dinamo m-a convins! In timp ce In studio se spunea ca nu ar fi trebuit, dar ca alti jucatori tineri, in alte campionate sunt paralei, Scraciu Isi asuma senin si barbateste hotararea. Bravo, Vladimir! Ivan Andrei este un jucator bun, insa nu ar trebui sa fie fortat cu laude si banderole, imi place de el, dar mi-e teama pentru el si viitorul lui! Baluta e un jucator care daca nu-si va canaliza energiile intr-un mod pozitiv se va autodistruge! Bancu este un stangaci de care fotbalul romanesc are nevoie, un fel de Deac in tinerete, mai elegant! Mateiu este un jucator pe care l-as pune capitan! El primul, Baluta al doilea, Scraciu al treilea! Ca o concluzie proiectele pe termen lung ar trebui SA urmareasca formarea unei filozofii de joc, atacul, formarea si promovarea de jucatorii tineri, educarea jucatorilor intr-un spirit sportiv si atragerea spectatorilor la stadion! Imi doresc o echipa ofensiva cu jucatori de caracter! Seara buna SA avem!

haideusicfr (287 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 20:16

Un articol corect ,la obiect. Intr-adevar Deac este un lider. Care ascos un alt lider pe Ruiz. Pana acum ,nu am fost de acord. Ruiz ,Nascimento, Nouvier faceau un trio de aur. Si cu Bud inainte. CFR-ul si curajosul Miriuta au venit cu reteta de rezerva . L-au inlocuit pe Ruiz cu Deac si pe Bud cu Omrani. Sunt norocosi clujeni sau au fotbalul in sange? Muresan et.co. Solutii peste solutii.Binenteles ca Deac e deasupra multora de la Nationala. Mijlocul Nationalei Romaniei este unul lancezitor.Nu se intampla nimic .Nu exista un lider. In ciuda reclamelor Stanciu in special. In urma cu multi ani Deac era mai tanar ,in plina forma.La un meci la Vaslui vedeta Sanmartean il nenorocea cu o piedica de la spate.Ca la ju-jitsu sau cum ii spune acelui sport. L-a scos din circuit cel putin o jumatate de an. Dupa ce si-a revenit a incercat in Germania .Nu a mai fost ca inainte. Pentru un fotbalist piciorul cu ruptura multipla inseamna sfarsitul .Norocul lui ca era tanar. Deac trebuia selectionat in meciul cu Kazahstanul.Juca acolo ,era obisnuit cu caricaturile alea de terenuri si facea fata cu brio.Le-a dat sfaturi " colegilor " de la Nationala. Ce-o fi fost in sufletul lui numai el stie. Eu sper ca singurul pericol ce-i poate afecta cariera ,Steaua sa nu ajunga in viata lui.Nu merita .Si nu-l merita debandada aia miticeasca .

Jean Claru (42 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 20:21

Pai, chiar e un jucator bun!

Jean Claru (42 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 20:23

@xx nu inteleg asta de ce se agita, pare sa fermenteze el....

mircea (663 comentarii)  •  2 aprilie 2017, 21:43

Clar ca nea Ovidiu cand vrea poate mult. pacat ca e obsedat de Daum ca in privinta lui Burleanu sunt de acord cu atitudinea sa repetat critica

De (3 comentarii)  •  3 aprilie 2017, 5:47

Spre deosebire de Deac, Ivan a declarat: "Nu voi mai veni la Naționala, păi eștia își bătură joc de mine, m-au pus să merg la Cluj și acoloo jucai decât 12 minute, eu, cel mai mare atacant român!"

Nelu (213 comentarii)  •  3 aprilie 2017, 8:03

E specialitatea casei sa faceti presiuni pentru introducerea unui jucator in lot. Acum v-a casunat pe Deac si o sa insistati ca si cu Nita. Probabil ca sunt ceva interese la mijloc.

haideusicfr (287 comentarii)  •  3 aprilie 2017, 8:13

Cred ca cele mai mari pericole pentru Deac acum sunt Steaua si ..Nationala. Dobrin ,Domide ,Musznai, Sabau chiar ,sa numesc doar cativa de ale caror nume imi aduc aminte (inca unul Dan Anca ,pe el l-am cunoscut personal) si-au rupt aripile cand au fost " promovati". Norocul lui Sabau a fost Dinamo si nu Steaua. Va fi luxat de zerouri precum Stanciu , Pintilii, Keseru, Alibec si alte nulitati cu aere de vedete.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  3 aprilie 2017, 9:51

"Consider că la 31 de ani, ...mai are perspective, viitor." Dictionarul explicativ al limbii romane defineste cuvantul "perspectiva" si ca fiind ceea ce poate ajunge cineva in viitor. Alaturarea cuvintelor "perspective" si "viitor", duce la concluzia ca, si aici citam un forumist (sic!) : "...Ovidiu Ioanitoaia scrie ca prescolarii, nu stie gramatica..".. P.S. Nici compunerea de mai sus nu face exceptie de la nota obisnuita : -5!

Angheliu (87 comentarii)  •  3 aprilie 2017, 16:31

@Titu. Boulene, e o idee intarita, o figura de stil. Mai lasa lumea in pace cu *** tale! Ia-ti banii de la frf si ramai in ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Martis (20 comentarii)  •  3 aprilie 2017, 16:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează