Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Vânătoare interzisă

Povestea nu-i deloc complicată. Patru membri ai lotului de tineret, Ionuț Nedelcearu, Alin Dudea, Vlad Olteanu și Patrick Petre, au băut în avionul care-i ducea în Spania pentru un stagiu de pregătire.

Permalink to Vânătoare interzisă
joi, 23 martie 2017, 5:59

Că s-au afumat cu whisky cumpărat de la duty free, versiunea federală, ori numai cu vin, mărturisirea celor în cauză, contează mai puțin. Pare-se că unul a ridicat tonul la aterizarea pe aeroportul din Malaga. Al doilea a coborât din avion împleticindu-se, iar al treilea, ca să nu se dea de gol, a șters-o pe furiș în cameră. Bizar, despre al patrulea nu ni s-a spus nimic.

Indiferent cum și-au justificat respectivii atitudinea, afirmând că l-au sărbătorit pe Olteanu, cel mai vârstnic dintre ei, pentru împlinirea a 21 de ani, comportarea lor a fost reprobabilă și nu trebuia trecută cu vederea. Ca atare, după ce l-a sunat din Spania pe Christoph Daum, antrenorul lui U21, Daniel Isăilă, a decis trimiterea acasă a „consumatorilor”. Aceștia s-au și întors la București miercuri seară. De ce a fost nevoie ca Isăilă să se consulte cu selecționerul, când delegația avea un conducător, n-am priceput, însă nu asta-i cheia problemei. Pesemne că Daum nu se ocupă la FRF doar de chestiunile tehnice, ci și de cele etice. Așa o scrie în fișa postului său.

Pe lângă excluderea din lotul reprezentativ, dinamoviștii Nedelcearu, Dudea și Petre jr., „câine” e și Olteanu, dar împrumutat la Sepsi Sf. Gheorghe din liga secundă, au ajuns retrogradați sine die la echipa a doua și amendați. După faptă, evident și răsplată. Contează mai puțin sau deloc dacă ei au băut pentru că le-a fost frică de zbor, cum li se întâmplă multora, inclusiv subsemnatului. Contează că au băut și, ca sportivi de performanță cuprinși într-o acțiune oficială, le era interzis, așa că e normal să suporte consecințele. Să fie trași la răspundere și sancționați.

Numai că, din păcate, împotriva tinerilor menționați, cu precădere a lui Patrick, fiul ex-internaționalului Florentin Petre, 52 de prezențe în „națională”, s-a dezlănțuit o adevărată prigoană. O vânătoare, un fel de poteră. Surprinzător, s-au trezit să-și dea cu părerea, e drept, fiind stârniți, oameni din fotbal străini de subiect, dar care au simțit nevoia să intre în pielea lupilor moraliști. Între alții, s-au băgat în vorbă Mircea Rednic, care i-a tras o scatoalcă lui Petre jr. și una mai zdravană tatălui acestuia, apoi Dănuț Lupu și Dorinel Munteanu. Dacă Lupu, care n-a pretins niciodată c-a fost ușă de biserică, a cerut clemență pentru vinovați, Dorinel le-a bătut obrazul, deși se aude că el nu-i chiar un dușman al băuturilor spirtoase. Vreun ascet, vreun călugăr.

Ciudat că nici Rednic, nici Munteanu n-au sesizat momentul delicat pe care-l traversează Florentin Petre, divorțat de mama lui Patrick și recăsătorit. E logic ca el să-și apere băiatul în public și să-l urecheze în particular. Totuși, sângele apă nu se face.

Colac peste pupăză, consilierul federal Andrei Vochin a invocat la DolceSport un episod ceva mai vechi. Referindu-se la abaterile disciplinare comise după numirea lui la FRF, sfetnicul președintelui Burleanu a amintit de „delictul” lui Florinel Coman, jucătorul Viitorului care, plecat în străinătate cu U16, „a ieșit din hotel fără permisiune și a mers o sută de metri până la un chioșc să-și ia o ciocolată”! Absolut ridicol, exemplul în discuție i-a prilejuit internautului Dorins o replică savuroasă: „Wow, ce depravare, un copil de 16 ani să-și cumpere o ciocolată?!”.

Petre jr. et Comp au greșit și plătesc. Se impunea să plătească. Dar noi, ceilalți, ar trebui să ne oprim și să nu dramatizăm mai mult decât e cazul. Să realizăm că tinerețea nu iartă orice, dar iartă multe, adică să nu-i ținem numai în pumni pe cei patru! Ei au comis-o, să le permitem s-o dreagă!

Comentarii (30)Adaugă comentariu

dinamo_fan (127 comentarii)  •  23 martie 2017, 18:17

Eu si a 2-a zi dupa acel exemplu al donului Vochin nu pot sa cred ca exemplul a fost dat pe bune si nu cumva a fost vreo gluma prost inteleasa sau luata gresit din context. Nu pot sa cred ca a zis-o pe bune.

calinescu (96 comentarii)  •  23 martie 2017, 18:23

O INTREBARE DE BUN SIMT D-LE IOANITOAIA ! DACA NEDELCEARU AVEA CONTRACT CU PRODANCA SE MAI FACEAU ACESTE TRIBUNALE INCHIZITORII ??? NICI VORBA ....!!!! NEDELCEARU ERA IN LOTUL MARE SI ERA PE LISTA CELOR MAI MARI CLUBURI DIN EUROPA ....!!!!!! ACEST RADU NAUM SI TOTI APLAUDACII LUI GIGI, I-AU DESFIINTZAT PUR SI SIMPLU PE ACESTI COPII PENTRU O NEVINOVATA ONOMASTICA SARBATORITA IN GRUPULETZ....!!!!!!! "NU TRAGETI IN PIANIST" PENTRU CA, SA PRESUPUN CA VRETI SA-L TERMINATI PENTRU MECIUL DIRECT , DAR FITI FARA GRIJA CA TOATE TZEPELE SI PUNGULITZELE SI TOATE FAPTELE VOASTRE HIDOASE SE VOR INTOARCE IMPOTRIVA VOASTRA ....!!

fakinlol (26 comentarii)  •  23 martie 2017, 18:23

Azi dimineata cafeaua avea un gust ciudat. Cred ca e vina lui Daum.

XX (28 comentarii)  •  23 martie 2017, 18:37

Nu ma deajeaza Daum dar nu inteleg cum de a devenit el centrul fotbalului romanesc desi nu are rezultate. Isaila sa il intrebe si cate lingurite de zahar sa puna in cafea.

Burebista (114 comentarii)  •  23 martie 2017, 18:47

Ioanitoaia iar cu fun dul in doua luntrii... pe de o parte aproba pedepsirea celor patru pe de alta parte iar se ia de vochin si de Daum... subtil, dar se ia... eu cred ca e ceva normal ca Isaila sa il informeze urgent pe Selectioner inainte ca acesta sa afle din presa,mai ales avand in vedere ca cel putin doi dintre jucatori sunt in atentia lui Daum... deci nu inteleg de ce trebuia Daum adus in discutie. Isaila a reactionat corect si profesionist... cu vochin are dreptate daca chiar a zis exact asa... cei patru trebuie pedepsiti dar trebuie sa li se dea inca o sansa... dar nu imediat ci ei trebuie sa lupte si sa arate pe teren si in afara lui ca o merita. Punct.

Marius (1 comentarii)  •  23 martie 2017, 18:52

Hai sa-i "albim" si sa le gasim circumstante atenuante!!!! Ca tatal este divortat....... dar recasatorit cu o alta "minunatie".... ca aveau rau de avion..... de parca erau prima data in "aer"......Vax albina! Trebuiau lasati in aeroport sa se intoarca pe cont propiu. PS.... Asta-i "viitorul" nationalei...... Si ca o paralela...... cam asa-i si in "real life"! Cat despre "asemanarile" cu Lupu, Rednic, Munteanu & Co.....

dan t (81 comentarii)  •  23 martie 2017, 18:58

asa si este...! ce sa i ceri unui tanar de 20 de ani,plin de teribilisme si hormoni? mai rau e cand o fac cei maturi din staff uri ...sau cei ce se cred cei mai in masura sa.....ridice piatra!

Liviu (5 comentarii)  •  23 martie 2017, 19:07

Întradevar mi se pare exagerat modul în care s-a tratat în emisiunile tv de sport cazul acestor tineri fotbalisti. Au gresit vor suporta consecințele si dacă au minte vor învăta din această întîmplare. În mod ipocrit comentatorii de la Dolce Sport parcă erau de la UTC sau partid în alte vremuri.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  23 martie 2017, 19:15

Daum o sa ne califice la mondialul rusesc de pe locul doi ...nea Ovi scrie cu picioarele ...inca un articol prost ...

BYBY (41 comentarii)  •  23 martie 2017, 19:16

Buna seara, Ma bucur foarte mult ca mai scrie cineva cu toleranta.Ce fotbalist a fost DOBRIN!Lasati copii in pace!Lasati-i sa arate in teren ce pot si ce stiu! Certati-i pe cei care-i cearta si uita de ce faceau ei! Sanatate!

ALIN (626 comentarii)  •  23 martie 2017, 19:53

@ovidiu3003. Eu pun la bataie o lada de vin, pui si tu un pahar de apa ca Daum nu va califica echipa la mondiale? Omul e bun sa dea din gura ca in rest face exact echipa cu care a mers Iordanescu la euro. Ce jucatori din cei 4 erau in atentia lui, gafeurul de Nedelcearu sau fantele de Petre? Tu gandesti cu picioarele iar asta pentru ca nu ai cap.

cita (2118 comentarii)  •  23 martie 2017, 19:54

Regretabil, Dar in avion de CE nu i-a tras nimeni de maneca? E sat fara caini lotul national? Poate ca ei au crezut ca se pot imbata lejer in avion. Dar vataful lor CE pazea acolo, ***, sau CE? Vataful trebuia intors in Tara SI apoi schimbat, nu ei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (331 comentarii)  •  23 martie 2017, 19:56

Chiar crede cineva ca Ioanitoaia are vreo parere aprofundata si personala despre subiect? Pentru el e doar un alt motiv sa "dea" in dusmani. Facem pariu ca daca federatia ii ierta, Ioanitoaia era primul care se reprezea sa "infiereze" toleranta si sa le reproseze ca "ne strica viitorul fotbalului"?

Titus (16 comentarii)  •  23 martie 2017, 19:57

Felicitari pentru un articol realist. Si nu va luati dupa haterii care injura ca ei asta e tot ce stiu. Un grobian ca ovidiu _3003 habar nu are ca echipa noastra ocupa cel mai prost loc 2 din 9 si e eliminata de la baraj. Prostii cred ca au intotdeauna dreptate.

John (564 comentarii)  •  23 martie 2017, 20:36

@Razvan. Pune pariu cu tine ca sa fii sigur ca un fraier va castiga. Un zero ca tine nu a auzit de spirit polemic.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  23 martie 2017, 20:53

Nea Ovi, te-ai inspirat cumva din cele doua postari pe care mi le-ai cenzurat azi ? Lui tolo poate ii e frica ca-i stric socotelile, dar tie ce sa-ti mai stric ? Te superi ca o ***. Te-am avertizat ca te faci partas la cenzura doar ca-i pacat pentru intrega activitate. Oricum nu mai esti „tinar frumos si liber“ - te-am citat din memorie – ca Stucan si domnul (sic) Vochin – care uite ca sta domnul la VIP, cistiga triplu, merge peste tot cu nationala, daca se everveaza se imbraca si in trening, ii face tactica lui Lucescu, Daum si dupa cum iti spuneam declara ca … EL nu l-a pedepsit pe Coman ! - ca sa ai fantezia lor debordanta – de la vitamine, votca, nu conteaza – si sa scrii timpenii ca ei, dar care se citesc. Sa cenzurezi iti mai lipseste. La tine comentariile dau culoarea. Daca o sa continui sa cenzurezi o sa ai parte doar de: „bravo nea Ovi“, „inca un articol ...“, „plictisitor mai esti“, „ultima oara pe blog“, … Eventual se cearta internautii intre ei: „Andrei prost mai esti“, „Andrei are dreptate“, „ba tu ai un neuron“, „tu ai doi“, … --------------------------------- Nea Ovi, eu nu ies. Eu rezist. Ma bucur ca-ti mai dau cite o idee. Poate miine ii dai si o sugestie de echipalui Daum. Nu ma supar. Te citesc oricum. Bolsevicul si alti doi trei pot scrie ce vor, eu nu citesc. Tu ai avut o cariera uimitoare, ai avut un cuvint greu de spus in fotbal, ai contribuit la multe succese. Nu-i pacat sa te lasi tirit in cenzurari si suparari de ***, sa faci si gazeta mai mica decit e ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (77 comentarii)  •  23 martie 2017, 21:18

Declaratiile lui Sumudica si Danut Lupu sunt de fapt subiectul fierbinte mai presus de ceea ce au facut sau n-au facut cei 4 tineri...De aceea poate nu reusim sa-i aducem pe calea pe care o iau croatii,sarbii,ucrainienii ...Noi avem doar chef de caterinca ieftina in loc sa le spunem ca nu s-au mai maturizat si sunt niste viitori jucatori ratati in timp ce altii la 18 sau 19 anii rup plasele in liga campionilor sau in campionatele cele mai tari.Noi ii invatam ca asa au fost fotbalisti altfel n-ar fi fost.Sa le zic imbecili celor doi "veterani" de mahala ? Oricum nu le foloseste la nimic nu-i mai schimbi.

gogu (3 comentarii)  •  23 martie 2017, 21:22

Iar se ia nea *** de Daum, are ce are in trei articole din cinci il mai musca pe neamt ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

george (7 comentarii)  •  23 martie 2017, 21:33

Nesimtitul, cum si-a permis sa-si ia o ciocolata! Trebuia whiskey si droghe, ca restu'!

Leonida (1 comentarii)  •  23 martie 2017, 21:38

Flosc! Cu profesionismul, cu performanta, cu educatia, etc , CE FACEM? Nu se pune problema sa-i ierte cineva, pentru ca nimeni nu are aceasta putere. Normal este sa nu se mai comenteze si sa nu se mai auda de ei niciodata.

Romica (63 comentarii)  •  23 martie 2017, 21:58

@gogu. Nu il musca pe meamt, doar pune o intrebare. Chiar nu era nevoie de parerea neamtului sa dai afara 4 jucatori din lot ca doar nu era el seful delegatiei. Trebuia sa il intrebe pe Burleanu ori pe Stoichita care e seful comisiei tehnice.

cita (2118 comentarii)  •  23 martie 2017, 23:25

Stimate moderator, dupa CE veti citi balada populara cu autor necunoscut Miorita si-I veti intelege mesajul milenar, cu siguranta ca nu veti Mai taia dintr-un text postat normal SI cu bun simt exact sinonimul personajului principal din balada esentiala a umanitatii.

Jean Claru (42 comentarii)  •  24 martie 2017, 0:21

17 Nentori Tirana are vreo 700 de comentarii in care te desfiinteaza, nea Ovidiu! Astia ar trebui interzisi! El nu comenteaza articolul in sine, pe fond. El doar iti arata ce smecher e ziaristul esuat de Vochin... Atat! E revoltator, pare sa nu mai conteze continutul articolului..

Jean Claru (42 comentarii)  •  24 martie 2017, 0:21

Si articolul este destul de obiectiv... Atat cat se poate

Jean Claru (42 comentarii)  •  24 martie 2017, 0:22

Daca sunt profi... Sa nu mai bea! Isi asuma!

pawn (64 comentarii)  •  24 martie 2017, 0:53

cel mai bun raspuns dat unuia ca vochin, ar fi ca florinel coman (de pilda), care este un viitor superjucator european, pur si simplu sa ceara cetatenie olandeza. ca olandezii nu au jucator la nivelul asta de varsta comparabil cu florinel. si p. petre la fel. nu, la genul asta de ticalosie si ipocrizie + exagerare morala, trebuie decizii radicale. renuntarea la romania. punct.

Ilie (369 comentarii)  •  24 martie 2017, 3:14

Nea Ovi, va tineti de astea .. Spuneti-i lui Isaila ala ca e un mare nepriceput : pe Daum il suna el sa ceara un sfat ?? Ala risca sa-i spuna de ce nu i-a dat jos din avion, daca tot s-au facut baietii manga cu staff-ul in jurul lor. Mai bine il suna pe Sumudica, ca asta stie cum se face, ca doar baietilor lui chiar el le aducea lazile cu bere .. Pai romani sintem noi ori ce ?

MrSport (1 comentarii)  •  24 martie 2017, 5:26

Sa vorbeasca numai cine nu a gresit in tinerete! Daca luam in discutie si un episod despre care stim noi, episodul Zurich, (cate alte episoade de acest gen, despre care nu stim, mai sunt?), problema e grava: antrenorii, directorii sportivi si alte modele formale si informale pentru jucatorii tineri, "trag betii de pomina" nenumarate. Iar cand se afla de ele, nu patesc nimic, nu sunt sanctionati. Mai mult, se pune in miscare un 'mecanism' de minciuni ("fantana de branzeturi m-a stricat la stomac"), care in final ii scoate vinovati si mincinosi pe cei care au denuntat evenimentele. Cine e de vina?

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  24 martie 2017, 10:45

" Numai că, din păcate, împotriva tinerilor menționați, cu precădere a lui Patrick, fiul ex-internaționalului Florentin Petre, 52 de prezențe în „națională”, s-a dezlănțuit o adevărată prigoană. O vânătoare, un fel de poteră. Surprinzător, s-au trezit să-și dea cu părerea, e drept, fiind stârniți, oameni din fotbal străini de subiect, dar care au simțit nevoia să intre în pielea lupilor moraliști. Între alții, s-au băgat în vorbă Mircea Rednic, care i-a tras o scatoalcă lui Petre jr. și una mai zdravană tatălui acestuia, apoi Dănuț Lupu și Dorinel Munteanu. Dacă Lupu, care n-a pretins niciodată c-a fost ușă de biserică, a cerut clemență pentru vinovați, Dorinel le-a bătut obrazul, deși se aude că el nu-i chiar un dușman al băuturilor spirtoase. Vreun ascet, vreun călugăr." Sa lasam la o parte formularea nefericita cu, printre altele, repetari fara rost ale unor cuvinte cu acelasi sens. Dar, pana la urma, care este logica? "..oameni din fotbal străini de subiect.." Subiectul fiind? Fotbalul? Pai, sunt fosti mari fotbalisti ! Bautura ? Au baut si ei, Lupu fiind chiar dat exemplu. Exprimarea fiind usor confuza, nu ne ramane decat sa speculam ca "maestrul" a consumat putina "tarie" inainte de se apuca de scris . Oricum, compunerea e chiar mai slabuta ca de obicei..

laurentiu (26 comentarii)  •  24 martie 2017, 11:56

De fiecare data cand va citesc, remarc echilibrul si discernamantul dvs. Scrieti f bine pentru poporul roman, care, ca de fiecare data, exagereaza atat cu laudele cat si cu acuzele. Este normal ca cei afectati de entuziasmul extrem al acuzelor sau laudelor sa va critice. Nu va faceti griji... Eu va citesc cu placere, dle Ioanitoaia.

Comentează