Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Triumful stagnării

S-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple: fotbalul românesc n-a reușit să se sustragă de sub semnul imposturii, al șmecheriei și al servilismului. A ales stagnarea, nu schimbarea. Totuși, niciun doctor, cât de priceput, nu poate vindeca un bolnav […]

...

Cu bâta-n baltă

Fie și numai din editorialul de marți, povestea trebuie că vă e cunoscută. Ca atare, n-o mai iau de la capăt. După ce Răzvan Burleanu a pretins, plecând de la un răspuns furnizat de Nyon la solicitarea FRF, că Ionuț […]

...

Cine a mințit și de data asta?!

Lăsând impresia că a descoperit America, dacă nu și India odată cu ea, Burleanu a arătat o hârtie care demonstra, se amăgea el, că Lupescu a mințit când a spus că a demisionat de la UEFA pentru a participa la […]

...

Dorul de Rapid

Citeam că s-au vândut foarte multe bilete, dar nu credeam, convins că e o viclenie la mijloc, menită să-i împingă pe oameni să vină la meci. Să ambiționeze fiecare tabără, ca nu cumva cea adversă să fie mai susținută. M-am […]

...

Mielul blând

„Sunt jucător cu experiență, nu meritam să mă schimbe la pauză. Și-au făcut treaba cu mine, după care m-au scos la pauză și n-am înțeles de ce. Nu e normal! Noi, jucătorii de 30 de ani, merităm puțin mai mult […]

...

A șasea înfrângere

Neamțul a renunțat la ideea năstrușnică, debitată și de Burleanu, că meciul cu Danemarca nu-i decisiv ("toate au fost și vor fi decisive!"), asta doar după ce câțiva jucători l-au contrazis.

Permalink to A șasea înfrângere
miercuri, 22 martie 2017, 5:09

Veștile dinaintea meciului cu Danemarca sunt amestecate, unele bune, altele nu. Începând cu ultimele, să notăm că, pe lângă suspendatul Fl. Andone, au mai ieșit din cărți Lung jr. și B. Stancu.

Accidentați, ambii reprezintă pierderi, dar nu foarte mari. Lung, al treilea portar, ar fi urmărit confruntarea de la Cluj de pe bancă, ceea ce probabil i s-ar fi întâmplat și lui Stancu. Acesta n-a mai înscris în Turcia din 28 august trecut! Transferat în ianuarie 2017 de la Gencler la Bursaspor, încă n-a dat gol în tricoul noii formații!

Am mai spus-o, Daum a făcut de data asta o selecție greu de contestat. Unii obiectează însă că nu l-a convocat pe Hoban, titular la acel 0-3 de tristă amintire cu Polonia. Cei care-i reproșează tehnicianului german că l-a omis pe mijlocașul de 34 de ani al lui Beer Sheva, locul 1 în campionatul Israelului, insistă că Ovidiu a marcat deunăzi, la 4-0 cu Maccabi Haifa, un gol senzațional, ba a fost desemnat și MVP-ul partidei. Poate că trebuia chemat și Hoban, dar a ne lega de absența acestuia e ca și cum i-am căuta nod în papură lui Daum.

În categoria veștilor bune trebuie incluse problemele cu care se confruntă adversarii. Norvegianul Hareide, omologul lui Daum, pare să aibă serioase bătăi de cap deoarece oamenii săi de gol, Jorgensen de la Feyenoord și Dolberg de la Ajax, sunt incerți pentru duminică. Aflați în cantonament la Munchen, ambii acuză dureri mari la aductori. Dacă nu vor putea fi recuperați la timp, ofensiva nordicilor va slăbi considerabil. Sigur, Hareide le va găsi înlocuitori, însă nu-i de crezut că ei se vor ridica la nivelul golgeterilor din Eredivisie, liderul Jorgensen cu 19 goluri și Dolberg cu 13.

Altminteri, folosindu-se de reunirea băieților, Daum s-a dovedit același tip optimist, care știe să motiveze, să îmbărbăteze. Vorbește frumos, înflăcărat, numai că, să nu mi-o ia în nume de rău, nu de fraze meșteșugite va avea nevoie „naționala” pe Cluj Arena, ci de goluri.

Neamțul a renunțat la ideea năstrușnică, debitată și de Burleanu, că meciul cu Danemarca nu-i decisiv („toate au fost și vor fi decisive!”), asta doar după ce câțiva jucători l-au contrazis. Urmând să împlinească 25 de ani chiar pe 26 martie, Benzar a precizat că „De ziua mea, victoria e obligatorie!”, în vreme ce Chipciu a atras atenția că „Nu acceptă nimeni o necalificare în numele unei reconstrucții!”.

Așa stau lucrurile, iar Daum ar trebui să înțeleagă exact afirmația mea, să n-o considere un afront. Cu atât mai puțin o agresiune. Concret, el s-a angajat să ducă România la Mondialele din 2018 și abia apoi, în subsidiar, să pună umărul la restructurarea fotbalului românesc, la primenirea lui.

Nu-i exclus ca declarații  șugubețe de genul „Vom ataca din primul până în ultimul minut” să-i impresioneze pe unii. Nu și pe mine, care am tot auzit astfel de lozinci, de calambururi. Eu și mulți alții dorim să vedem o „națională” capabilă să joace frumos și să învingă, care să mulțumească publicul. Iată ce trebuie să ofere Daum, nu doar charismă și promisiuni. Dacă azi e prea repede, nu cumva va fi din pripă și mâine, iar istoria se va repeta poimâine?! Mai trebuie așteptat, de acord, dar cât?

Proba că Danemarca nu-i o  sperietoare, chiar nu e!, ține de detaliul că de la 0-2 cu România din decembrie 2014, „dublă” Keșeru la București, ea a mai susținut 8 meciuri în deplasare și n-a câștigat niciunul! Zero succese! A remizat în Armenia, Bosnia-Herțegovina și Cehia, a pierdut pe linie în Franța, Portugalia, Suedia, Scoția și Polonia! Ca atare, n-ar fi o surpriză să sufere la Cluj al șaselea eșec. Drumul nostru spre victorie e deschis, e liber.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Poli 21 (140 comentarii)  •  22 martie 2017, 17:50

Chiar si titlul ( neamtul ...) arata cit de josnic este acest asa zis jurnalist in relatia cu oricine in afara lui becali.

Tudorache (157 comentarii)  •  22 martie 2017, 18:03

Absolut de acord. Mai putina vrajeala si ceva rezultate bune. Daca ne bate Danemarca adio turneu final deci plasa luata cu Daum.

Suru (81 comentarii)  •  22 martie 2017, 18:05

Sunt de parerea Dv. Hai Romania!

Claudiu (255 comentarii)  •  22 martie 2017, 18:14

De data asta sunteti mai obiectiv decat in alte dati cu Daum. Deci se poate daca vreti. Faptul ca nu mai criticati selectia e un plus chiar daca mai strecurati cate un fitil. As vrea sa ii batem pe danezi ca sa nu sara presa la gatul lui Daum si sa ii ceara demiterea. Ori atunci cum sunteti gica contra o sa ii luati apararea ca sa faceti trafic.

ovidiu_3003 (1224 comentarii)  •  22 martie 2017, 18:17

...sa fim seriosi Daum nu da doi bani pe parerile lui nea Ovi ...nea Ovi care nu vede blaturile din campionatul nostru ... Nu i pasa neamtului de ce zice nea Ovi ?...sa crezi ca te bagaq Daum in seama ...e prea de tot ...

ottonelu (16 comentarii)  •  22 martie 2017, 18:17

Cine e bărbosul ăla gelat din spatele lui Daum în poza dumneavoastră de articol? Aiasta e problema ce mă apasă în articolul dvs, dom'le Ioanitoaia, doar, nimic altceva.

Ioanid (7 comentarii)  •  22 martie 2017, 18:21

@poli 21. Tu esti un ageamiu si inca de rea credinta pt ca nu ai priceput nimic. Titlul se refera la o noua infrangere a danezilor care ar fi a sasea, nu la a romanilor. Lui Daum sa ii fi zis engleul ori spaniolul, mai prostul clasei, daca omul e neamt?

Adrian (6 comentarii)  •  22 martie 2017, 18:28

Tataie lasa-ne. Am inteles ca ai *** si ca vrei sa o *** facand public relation pentru Piti si alte personaje din anturaje de trista amintire. Dar mai disperat, esti chiar fara bun-simt. Lasa omu sa-si faca treaba si dupa aia vorbim. ***?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (2 comentarii)  •  22 martie 2017, 18:31

Din pacate Daum e slab antrenor A jucat in Kazakstan 4-2-3-1!!! Cu Polonia cu un mijloc slab pe aparare Eu de Bogdan Stancu nu mai vreau sa aud e mult prea slab Trebuie sa incepem reconstructia dar fara Daum Hai Romania!

ALIN (445 comentarii)  •  22 martie 2017, 18:39

Poli 21. Fraiere, articolul a fost pentru tine redactat in limba chineza.

dan (94 comentarii)  •  22 martie 2017, 18:46

Domnul Ioanitoia, care este afirmatia ta? Ca nu prea am inteles. Dupa cite stiu eu, decisiv inseamna ceva care determina o concluzie definitiva. Daca batem, ne califiam sigur? Ori daca pierdem, pierdem calificarea? Este acest meci decisiv pentru calificare? Eu cred ca nu. Deci mai usor cu critica sau poate nu am inteles eu articolul. Da este un meci important, dar va rog sa incercam sa fim optimisti ca ne-am saturat de negativisti! PS: ce sa mai caute Hobam, daca nu suporta sa fie rezerva lui Razvan?

dan (94 comentarii)  •  22 martie 2017, 18:59

mai ia dictionarul si vezi ce inseamna "decisiv" si o sa vezi ca nu este un meci decisiv pentru calificate, important DA dar nu decisiv. Vad ca mi-ati sters comentarul precedent! Traiasca presa ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gianni (6 comentarii)  •  22 martie 2017, 19:07

Daca nu batem Danemarca Daum ar trebui sa aiba onoare si sa se retraga. Ne-a ingropat sperantele mai repede ca oricine.

Gianni (6 comentarii)  •  22 martie 2017, 19:10

@Dan. Daca pierdem cu Danemarca s-a dus calificarea deci meciul e decisiv din acest punct de vedere. Noi cu 5 puncte si Polonia cu 13 nu mai avem ce vorbi. Tu faci teoria chibritului fara gamalie.

++ (149 comentarii)  •  22 martie 2017, 19:26

valahul a scris din nou articolul sau preferat, impotriva lui Burleanu si pe urma il toaca si pe Daum, nimic nou sub soare.

dani (31 comentarii)  •  22 martie 2017, 19:30

Cu jucatori maruntzi, lentzi, care nu pot sa dea doua pase-mingea buclucasha ori fuge la adversari, ori in aut-cu jucatori care nu stiu sa loveasca mingea cu capul, cu aceiashi jucatori care nu stiu sa shuteze la poarta, nici Gurdiola si nici Mourinho nu poate face echipa, cit de cit competitiva. Ce poate face DL Daum mai mult cu aceshti nuputincioshi? Calificarea este in proportzie de 80% compromisa. Avem cel mai slab fotbal din 1950 incoace. Trebuie o revolutzie in fotbalul romanesc:luat totul de la O.

mihail (8 comentarii)  •  22 martie 2017, 19:44

Meciul trebuie castigat cu orice pret. Deci e decisiv, restul e ala bala portocala unui antrenor lipsit de rezultate dar plin de vorbe in gura.

Sile (8 comentarii)  •  22 martie 2017, 19:55

@Adrian. Nimeni nu il impiedica pe Daum sa isi faca treaba dar nenorocirea e ca nu prea si-o face bine daca are rezultate slabe. El raspunde de rezultate deci trebuie sa raspunda de cele slabe. Raspunde intr-un singur fel daca ele persista si Romania pierde si cu Danemarca: pleaca de unde a venit.

Andrei (234 comentarii)  •  22 martie 2017, 20:37

Inca un articol intre sutele (miile?) scrise de Maestru in cheie rabinica ("pe de-o parte x, pe de alta y") care-l confirma (mai era nevoie?) drept cel mai plictisitor editorialist care a activat vreodata in presa sportiva romaneasca. Presupusa obiectivitate ascunsa cu o incercare ridicola de paralepsis ("Daum a gresit ca nu l-a convocat pe Hoban, dar hai sa nu discutam subiectul") nu convinge pe nimeni, toata lumea cunoscand aversiunea obsesiva pe care a dezvoltat-o Maestrul fata de selectioner & FRF.

helioglobalus (26 comentarii)  •  22 martie 2017, 21:06

Vreau victorie, chit că e un autogol în minutele de prelungire. Nu vreau victorie din penalty inventat sau cu gol din offside ca la Constanţa, dar nu cred că vom fi favorizaţi cu occidentalii, acum când şi-au dat arama pe faţă cu Europa cu mai multe viteze. Nu mă pot bucura de o hoţie, pentru că nu suport hoţia, deşi trăiesc într-o ţară plină de asemenea ***. În schimb, am boală maximă pe ipocriţii din vest, care s-au îmbogăţit din sclavie şi colonialism, şi care acum în plin neocolonialism, au tupeu să dea lecţii de morală, ei, care sunt nişte *** plini de ***. Să-i batem oricum, cu un joc infect a la Piţurcă, dar să-i batem, dar corect. Toată lumea să ia Cappy pulpy la meci că...avem nevoie de bulan!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

GHITA (65 comentarii)  •  22 martie 2017, 21:22

Cand nu mai ai deplasari platite de federatie este normal sa *** cu ***,unii imbatranesc tare urat

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21 (140 comentarii)  •  22 martie 2017, 21:41

Pentru un oarecare ioanid :faptul ca postezi pe site nu te ridica mai sus decit ***, asa ca probabil ai familie in care poti sa imparti epitete care te caracterizeaza , ***, *** , etc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dilimache (331 comentarii)  •  22 martie 2017, 21:49

Si ce o sa mai rad duminica, dar ce o sa mai rad de d-astia precum Ghita!!

radu.dd (2 comentarii)  •  22 martie 2017, 22:07

Aceeasi isterie, aceleasi asteptari tampite. Pe presari ii suspectez ca doar incearca sa creeze interes, dar suporterii care vorbesc de calificare nu stiu pe ce lume traiesc. Romania e o echipa care nu conteaza in fotbal, suntem in categorie cu alde Kazakhstan, Finlanda, Cipru sau Lituania. Numai noi avem impresia ca ne`am bate pentru calificare. Stati sa vedeti isterie in presa daca fac astia vreun egal sau bat cu 1-0, desi sansele la calificare tot sub 5% ar fi.

Claudiu M (10 comentarii)  •  22 martie 2017, 22:07

Ce HOT ești mai nea Ovi!!!! Cu acest articol împuști doi iepuri dintr-o lovitura. Dacă o sa învingă naționala noastra parca si văd un articol in care o sa Spune-ți ca Danemarca nu are valoare si era si normal sa învingem, in caz contrar. . . . . Daum O sa fie mitraliat din toate părțile de dv si restul subalternilor!!!! Păcat de cariera dv!

Mateias (36 comentarii)  •  22 martie 2017, 22:08

Ghita, Dl Ioanitoaia s-a deplasat pe banii federatiei cand erai tu destept, adica niciodata. A condus ziare care nu au stat niciodata drepti si nu a cerut nimic de la federatiei. Esti prost informat dar fii calm. E rolul care te prinde bine.

Prof. Nica (124 comentarii)  •  22 martie 2017, 22:15

@Andrei. Rau si obsedat, tu esti chiar cel mai plictisitor de pe blogul acesta. Ai uitat sa folosesti sintagma cu compunerea si sa te semnezi cu numele intreg. Adevarul e ca ne-am plictisi fara indivizi ca tine frustrati si rosi de ura. Crede-ma ca esti un personaj mai trist decat o tragedie antica.

Andrei (234 comentarii)  •  22 martie 2017, 23:34

@Prof. Nica. Sunt atat de plictisitor, incat te-ai decis sa imi raspunzi mie in loc sa te referi la articol. Esti troll-ul perfect.

pif (149 comentarii)  •  23 martie 2017, 0:14

Andrei are dreptate.

gigi (128 comentarii)  •  23 martie 2017, 0:17

Doamne, cate capete seci se produc aici...Il citesti pe Ghita si te lamuresti ce inspirat a fost baiatul cand si-a ales numele. Asa ii spuneam eu defunctului meu godac.

Ilie (298 comentarii)  •  23 martie 2017, 4:56

Ce ziarism de cartier .. Pina la goluri evident ca ai nevoie de 'fraze mestesugite' cind nu ai nici-un talent pe teren ! Restructurarea fotbalului romanesc nu e 'subsidiar' deloc, ci chiar prioritar, ptr cine acorda prioritate fotbalului si nu rezultatului cu orice pret. Calificare la CM2018 cu acest joc si aceasta echipa ?? Ptr ce, sa ne facem de ris planetar cu jocul de doi lei pe care doar dvs il mai sustineti ? Dvs si Chipciu, scuzati. Nimeni din tribune, caci sint goale. Mentalitati ca ale lui Daum sint singura scapare, insa e un proces lung, nu de peste noapte. Nu mai dati in el. Pe noi, cei care nu vedem fotbalul ca dvs si nu ne mai uitam la el, nu ne intereseaza nici rezultatul, nici calificarea, nici chiar a cita infringere a danezilor. Ne intereseaza doar sa regasim fotbal si mentalitate sportiva, nu de cartier. Dvs mai stiti ce-i aia sau v-ati pierdut cu alde Sumudica si alte romanisme de tribune goale, mama lor de Burleanu si de 'neamt' ?

cutzu (1 comentarii)  •  23 martie 2017, 5:16

sunteti praf, bre! danemarca, prin jocul prestat, e cea mai buna echipa din grupa! si pentru ei victoria de la bucale va fi un nou inceput spre locul 2...

haideusicfr (259 comentarii)  •  23 martie 2017, 7:05

Nemtilor le apreciem seriozitatea,educatia ,comportamentul ,masinile in care ne place sa ne " lafaim" ,banii lor ,economia , dar ....sa nu vina sa ne dea lectii! Sa stea la ei in " Nemtia" ,ca noi ii avem pe ai nostri : Piti (mai ieri fura cu o camera la cazinou), gen Iordanescu si fiul sau ,Lucescu ...nu Luce e corect si are vorbe bune despre Daum . Sa stea si el ..in Rusia. Pleaca ai nostri ,vin ai nostri ,este domnu * Ioanitoaia? La vremuri (asa zise) noi,...tot noi!

haideusicfr (259 comentarii)  •  23 martie 2017, 7:07

N-am castigat cu Muntenegru pentru ca vedeta ultraumflata Stanciu a ratat 11 metri! Este sau nu clar? Si mai avem o victorie ,la scor inca ,dar s-a uitat.

Prof. Nica (124 comentarii)  •  23 martie 2017, 7:43

@Andrei. Ce are articolul de faci atat pe exigentul? Mai lasa chestiile cu troll-ul si cauta sa fii obiectiv. E dreptul tau sa il urasti pe Dl Ioanitoaia si te folosesti de el din plin, dar nu si sa il acuzi ca e plictisitor cand comentezi fiecare articol al dansului in stilul si in nota care iti convin. Parerea mea e ca te irosesti si ca repetand acelasi lucru despre fiecare articol (unele chiar foarte bune) devii penibil cu speculatiile tale bolnave. In activitatea mea am intalnit multi tipi frustrati si furiosi ca tine. Mai exista varianta de a fi pus si nu m-ar mira. Nu ai fi singurul.

Balauru (11 comentarii)  •  23 martie 2017, 9:07

Ioanitoaia abia asteapta(si spera) sa piarda Romania, ca sa aiba motiv sa mai scrie cateva articole anti Daum si anti Burleanu. Ca Danemarca nu-i sperietoate, ca drumul spre victorie e liber bla bla bla Ioanitoaia isi pregateste deja urmatoarele "articole-fituici" cu care sa atace FRF. Se simte miros de jurnalism securisto-comunist...

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  23 martie 2017, 9:42

@Prof. Nica(sic!) "Sintagma" cu compunerea imi apartine "maestre". Si, daca tot veni vorba. si compunerea de azi e tot de nota -5.

durden (265 comentarii)  •  23 martie 2017, 10:31

Te implor, iesi la pensie!

Olteanu (460 comentarii)  •  23 martie 2017, 11:23

Oamenii Burleanului, mai rasfirati, baieti, mai rasfirati! S-a retinut mesajul vostru, nu mai transpirati degeaba! Aduceti contraargumente daca aveti ca de injurat poate orice prost. Deci si voi.

Trubac (3 comentarii)  •  23 martie 2017, 12:57

Am decis ca de acum nici sa nu mai intru pe blogul dumitale, dupa cum scria "balauru" mai sus, pregatiti urmatoarele articole, dupa care sa scrieti, "v-am spus eu". Mi-e sila!

vasco (2 comentarii)  •  23 martie 2017, 13:26

@Dani, ai dreptate suta la suta.Nici un antrenor(selectioner)din lume nu ar face nici o treaba mdupa douazecisicinci de ani de batjocura a fratilor puscariasi si a lui sandu si dragomir.Nu mai exista baza de selectie,fotbalul romanesc ar trebui resetat(ca si intreaga societate),dar cine sa o faca?Imediat apar casandrele si fidelii celor de dinainte,care fac ceeace face si autorul acestui articol,manipuleaza,denatureaza si defaimeaza.Mai direct,mai mascat in laude sau sfaturi,deh,tehnici vechi...

Dunga (6 comentarii)  •  23 martie 2017, 16:44

Astia care cititi una si intelegeti alta sunteti comici. Voi credeti ca dl Ioanitoaia e interesat sa para Mafalda? Gresiti. Omul exprima o parere si o face civilizat, nu ca unii pe aici. Nu trebuie sa fii de acord cu ea fara ca asta sa insemne ca trebuie sa sudui. Astia provoaca sila, Trubace.

Comentează