Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Reghe și contestatarii

Spre finalul sezonului regulat, când roș-albaștrii aproape că nu mai băteau pe nimeni, iar fanii îi cereau demisia în cor, Reghecampf declara că "pe adevărata Steaua o veți vedea în play-off".

Permalink to Reghe și contestatarii
luni, 13 martie 2017, 4:33

Duminică, tehnicianul s-a ținut de cuvânt, însă numai pe jumătate. În sensul în care Steaua și CFR au fost egale în majoritatea timpului, Steaua desprinzându-se abia în ultimele 10 minute. În numele acestora, victoria ei trebuie socotită meritată. Justă.

Între alte plusuri, vicecampioana a avut o posesie superioară și ocazii de gol mai numeroase. În fiecare repriză însă, primele șanse mari de a înscrie le-au aparținut ardelenilor. Omrani și apoi Ad. Păun au ratat din poziții ideale: franco-algerianul l-a trimis după țigări pe Momcilovici, dar Niță a deviat salvator în bară, pentru ca, scăpat singur, Păun să-și lungească mingea copilărește! Atât că atacantul clujean plecase dintr-un ofsaid nesemnalizat. La mustață, dar ofsaid. În faza următoare, Fl. Tănase a șutat peste poarta goală din 2 metri! Dacă-l pui să repete execuția, cu siguranță că nu va mai rata o dată dintr-o mie de încercări!

Visând să câștige, antrenorii ambelor formații au forțat și au recurs la un al doilea vârf de meserie. Reghe la Gnohere, Miriuță la Bud. I-a ieșit însă numai celui dintâi, probă că Gnohere a deschis scorul. Fără să entuziasmeze, acesta s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit. Când confruntarea părea sortită unei remize albe, ex-dinamovistul s-a aflat la capătul unei centrări impecabile expediate de Enache: voleu cu stângul și 1-0! Inspirate au fost și celelalte schimbări operate de Reghecampf. „Hamalul” Pintilii a adus ritm și echilibru la mijloc, în vreme ce Tănase a înviorat ofensiva printr-o mișcare permanentă și derutantă.

La rându-i, în ciuda intențiilor, Miriuță nu și-a atins scopul nici cu Bud, nici cu Gomelt, nici cu Sorsa. Dimpotrivă, intrarea lui Bud l-a scos din joc pe Omrani. Retras în bandă, cel mai periculos atacant clujean de până la pauză a devenit o mână moartă, care nici măcar n-a terminat meciul pe teren. Lăudabil, CFR a arătat ca o formație solidă, energică și determinată. În special la Cluj, ea va crea probleme serioase.

La unison, comentatorii l-au desemnat pe Ov. Popescu MVP-ul partidei, cu precădere pentru superbul lui gol din prelungiri. Deși reșițeanul a făcut cel mai bun meci al său în tricoul Stelei, rămân la părerea că number one al roș-albaștrilor merita considerat din nou portarul Fl. Niță. Providențial în două situații, acesta și-a ținut formația în viață și ar trebui chemat la „națională”.

De notat că Alibec, mai generos, dar și mai proaspăt, n-a mai bătut toate loviturile libere și n-a mai vămuit fiecare minge. I s-ar recomanda să nu-i mai sară țandăra de câte ori e faultat și să se expună aiurea. Să riște. În faza în care era gata să-i tragă un cap în gură lui Gomelt, doar 2-3 centimetri i-au lipsit „centralului” Radu Petrescu (care a condus remarcabil) să transforme cartonașul galben în roșu! Unui fotbalist cu pretenții îi e cu desăvârșire interzis să se comporte ca un mardeiaș, asta trebuie să înțeleagă Denis.

Cum Steaua a pornit lansat în play-off, Reghecampf le-a mai închis gura grăbiților săi contestatari. Atât că ultimul rezultat e important, nu și decisiv. Să vedem continuarea și mai vorbim.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

Mihai (182 comentarii)  •  13 martie 2017, 16:44

Analiza succinta si realista. In lupta cu fanii e 1-0 pentru Reghe insa matchul abia a inceput. De acord si cu observatia despre tafnosul Alibec.

fakinlol (26 comentarii)  •  13 martie 2017, 16:49

offsaid-ul ala doar la mustata nu a fost. A fost foarte clar dar sa ne amintim ca Petrescu a dat fault la Beto in meciul Sibiu CFR CLuj, cand portarul alunecase la degajare. CU decizia aia au luat campionatul in anul ala. Deci tusierul lui Petrescu a venit cu lectia facuta. Reghe in schimb a avut noroc, echipa tot nu joaca nimic. Un gol norocos si o executia cum nu o sa mai prinda Popescu in viata lui. Reghe nu intra nici macar in Europa Leaguea, asta daca printr-o minune prinde loc de europa. Prefere sa castige Viitorul sau Astra, echipe care nu-si bat joc de fotbal. Echipe cu antrenori, nu betivi si drogati.

Adrian (2 comentarii)  •  13 martie 2017, 16:53

Voleu cu stangul? La ce meci ai adormit tataie?

Dolph Lundgren (6 comentarii)  •  13 martie 2017, 16:53

Domnule Ioanitoaia, poate ca ati vazut alt meci, dar faceti niste confuzii GRAVE !!! CFR-ul " PRETINULUI " miriuta a dominat copios fcsb in prima repriza ! Nu stiu de ce continuti *** *** DEFUNCTA fcsb ? Probabil ca inca va "stimuleaza " financiar ***, *** va DISPAREA DEFINITIV din fotbalul romanesc !!!

pick pook (8 comentarii)  •  13 martie 2017, 16:53

Domnule ziarist, sa nu stiti oare ca un meci de fotbal se incheie la ultimul fluier al centralului? Reghed a promis ca Steaua va juca altceva si s-a tinut de cuvant 1/1 nu doar 1/2!

adi_stelistul (359 comentarii)  •  13 martie 2017, 16:55

In conditiile in care beneficiezi de cei mai multi bani pentru transferuri, de jucatorii cei mai bine platiti, etc., lasati-ma cu veleitatile lui Reghecampf. Ma intreb si eu, ca neofit, ce facea Sumudica daca avea conditiile lui Reghe. In sfarsit, cu acesta din urma suporterii au avut multa rabdare. Ganditi-va ca in sezonul anterior venirii lui un antrenor mult mai discret era dat afara dupa ce castigase tot pe plan intern. Banuiam ca pentru mai bine. Tot ce a urmat a fost de fapt mai rau, dar asta e. A, sunteti contrazis de statistica: posesia Stelei a fost superioara celei a copiilor de mingi probabil, pentru ca CFR a avut posesie de 51%. Dar asta conteaza mai putin, Steaua a facut un meci destul de bun aseara, insa asta nu poate sterge cu buretele mult prea numeroasele evolutii slabe din tot sezonul actual.

ionnis (103 comentarii)  •  13 martie 2017, 16:59

daca se termina egal nu stiu ce articol mai scriai nea ovi. ii mai laudai sau ii criticai?

Teo (36 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:03

@adi stelistul. Unde ai citit tu despre posesie ca Gazeta da 52 % pentru Steaua. Nu mai stii sa citesti sau citesti pe dos...Ce va mai place unora sa va dati de gica contra numai pentru a face pe desteptii. Iar daca Steaua ia campionatul o sa vreti sa vi se dea dreptate la infinit.

Teo (36 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:04

@ionnis. Daca si cu parca se plimbau in barca...

fakinlol (26 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:06

@ Adrian - lasa-te de prizat legale si uita-te inca o data la reluari. Este voleu cu stangul.

Andrei (213 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:10

De data aceasta, Steaua a reuşit să învingă, de fapt, arbitrajul potrivnic, nu că a jucat mai bine. Oare ce se întâmpla dacă Păun marca dintr-un ofsaid nesemnalizat de un metru (*** de Ghinguleag tuşier), la scorul de 0-0 ? Steaua alerga după un egal chinuit şi iaraşi vorbeam de un meci ratat al Stelei. Nu uităm că, acum o lună, la Cluj, Steaua nu a scos decât un egal deoarece a avut două penaltiuri, clare ca lumina zilei, refuzate !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos (250 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:11

Pentru suedezul Dolph...Folosesti majuscule si ghilimele din ratiuni stiute numai de tine si aiuristice. Chestia cu stimulatul financiar e chiar o mizerie in conditiile in care domnii Ioanitoaia si Becali nu se saluta de vreo zece ani. Continua politica unor frecangii de a posta doar ca sa se afle in treaba ori de a imprastia dejectii. Qui prodest?

alex (35 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:12

Steaua, o echipa care nu a facut doua pase. O echipa antrenata pentru atletism, un antrenor fara viziune. Nici un fel de creatie, doar jucatori biciuiti de critica.

futulescu (10 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:20

Te cam grabesti cu linguselile, dle Sabia lui Temistocle! Meciul a fost extrem de echilibrat si numai NOROCUL a facut ca fcsb sa castige. Un rezultat de egalitate ar fi fost mult mai echitabil! *** ***, el rasplateste slugile pt asemenea articole.

Ghencea (129 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:21

Va arde la bojogi cind va spune Nea Ovidiu adevarul. Afirmatie valabila pentru zurbagiii de la Peluza Sud dar si pentru aplaudacii lui CFR care au vazut ei ca echipa lor a jucat mai bine. Poate in alt meci ciumecilor!

Ghencea (129 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:23

@Andrei. Daca iar o dam pe arbitraj ne furam caciula singuri. Steaua sa marce un gol mai mult ca adversarul si sa ne uitam mai putin la arbitrii.

Unuloarecare (2 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:23

FCSB nu steaua...cam evident ca esti fan,n.ar trebuii sa se vada la un jurnalist cu "pretentii"..dar asa vinde steaua jucatori nu? Sau asa te vinzi tu?

Unuloarecare (2 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:30

fcsb nu steaua. Cam evident ca esti fan fcsb pt un jurnalist cu "pretentii", nu crezi? Sau asa mai vinde steaua un jucator? Ori..sau..asa te vinzi tu? Asa text..asa antrenor...asa echipa..asa club...

adi_stelistul (359 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:32

@ Teo http://www.flashscore.ro/meci/MoJBPPmg/#sumar-meci Tu probabil nu faci pe desteptul pentru ca esti prea usor de demascat.

mihai (133 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:33

Aoleu,nu mai poti deschide internetul ,s-au tv.-ul fara sa vezi ,,marea,, victorie a lei regheblat cu ceferistii din Cluj!!!Bleah! Rabdare,mai sunt 9 meciuri,si abia atunci,dupa,sa vad comentariile!

Stoian (4 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:35

Futulescule, gandesti cum te cheama. Era echitabil un meci egal ca asa vrea mintea ta putina. Privind sabia lui Temistocle iti propun un concurs de latina si cultura generala cu Ioanitoaia ca sa te trezesti bagat in buzunarul de la ceas. L-am auzit pe Ioanitoaia cum scandeaza ceasuri intregi din poetii latini deci inchide gura si vezi-ti de drum. Compara-te cu pigmei ca tine, nu incurca tintele.

Ducu (121 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:37

Polemic si realist. Un sincer bravo.

Lup (13 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:43

Domnule Ioanițoaia, Reghecampf nu a închis - eventual! - decât gura suporterilor de rezultat. Celorlalți nu are cum să le închidă gura, pentru că motibvele acuzate de aceștia nu au fost acoperite de Reghe: imaginea proastă făcută Stelei de ieșirile lui și ale nevestei, rezultate foarte slabe de până acum, ratarea campionatului anul trecut, scandalurile permanente și momente rușinoase (gen Elveția, dar și cele date de incompatibilitatea majoră de a avea jucători impresariați de nevastă-sa, adică luând bani de la jucătorii săi), JOCUL ȘI URÂT ȘI FĂRĂ REZULTATE ȘI FĂRĂ PERSPECTIVE, faptul că beneficiază de cel mai valoros lot și în doar ultimele 6 luni a beneficiat de transferuri care au costat cât investițiile întregii Ligi 1 în ultimii 6 ani, faptul că nu are concurență, celelalte partenere fiind fie moarte, fie moarte și îngropate , fie cu pomana de trei ani făcută, faptul că marele Reghe s-a văzut că era de fapt mare Neubert + fotbaliști foarte valoroși etc. etc. etc... Nu e o problemă de câștigat campionatul, nu-l salvează câștigarea campionatului. Reghe nu are perspective!

Emanuel (9 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:45

Ce "ocazie" dintr.un offside mare nesemnalizat a avut CFR. Daca avea Steaua asta, sa vezi cum se aoleau frustratii.

Verid (2 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:47

Au castigat cu noroc si cu marea greseala a lui Mireuta (asta daca a fost greseala si nu intentie) de a-l scoate din joc si apoi de pe teren pe Omrani.

Mq (45 comentarii)  •  13 martie 2017, 17:49

Esti meserias nea Ovidiu

Anca (109 comentarii)  •  13 martie 2017, 18:09

@futulescu. Ai grija ca ai gresit adresa. Dl Ioanitoaia a terminat scoala de umanism cu greaca veche, latina si alte materii uitate azi. Ne inghesuiam sa il auzim cum recita si din Divina Comedia la SSJ unde a predat cu ani in urma. Era o adevarata placere.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  13 martie 2017, 18:33

...Nita trebuie chemat la Nationala ca al patrulea portar ...batranul Ioanitoaia nu ne spune in locul cui sa l cheme Daum ...doar sa l cheme ...ce hot ...ii este frica sa spuna pe cine ar exclude din cei trei portari ...

gino (513 comentarii)  •  13 martie 2017, 19:23

@ovidiu3003, daca Nita era de la Craiova sau macar oltean transpirai pe aici sa fie chemat la lot. Imi e lehamite cat sinteti unii de partinitori si frustrati.

viorelu (113 comentarii)  •  13 martie 2017, 19:24

steaua a avut cel mai potrivnic arbitraj. IAR. asta se vede clar si ca una din cele 2 ocazii ale clujului au fost din afara jocului. Nu inteleg de unde razboiul arbitrilor contra stelei. cine se grabeste sa zica ceva sa vina cu statistica ultimilor 2 ani. e horror. Steaua joaca prost. ieri parca un pic mai bine dar tot foarte slab. jos palaria pentru dinamo in meciurile din cupa. in rest furt dupa furt in ultimii 2 ani.

tindar (1 comentarii)  •  13 martie 2017, 19:38

de data asta norocul a fost de partea ros-albastrilor,daca marcau ardelenii alta era soarta meciului, e o singura floare in primavara asta,sa nu imbatam cu apa rece,urmeaza meciuri grele.

cita (2118 comentarii)  •  13 martie 2017, 19:48

Care Steaua, Maestre? Unde SI de cand Steaua? Care Reghe, Maestre? Afaceristul? Nuuuuu, imi pare Rau s-o spun. Poate ATI confundat cu Lacatus, ma scuzati VA rog.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  13 martie 2017, 19:52

...ba,prostule ...trebuie spus in locul cui ...eu l as chema in locul lui Tatarusiunea ...Nita e mai bun decat Tatarusinea ...

MZM (390 comentarii)  •  13 martie 2017, 19:53

Domnule O.I., cred ca ratarea lui Paun, plecat dintr-un ofsaid nesemnalizat, (ofsait clar, nu "la mustata"!)merita mai multa atentie din partea dv. Daca Paun inscria e foarte probabil ca Steaua nu mai castiga acest joc, deci ar fi fost viciere de rezultat! Daca era invers, Steaua sa fi beneficiat de un ofsaid nesemnalizat, atunci vedeam cum sareau ca arsi toti dusmanii Stelei si cum se gaseau destui ziaristi care stiau "sigur" de ce tusierul respectiv i-a avantajat pe stelisti! Oricum, Steaua nu a facut un meci grozav (apararea se clatina la fiecare adiere de vant!), dar a si pierdut destule puncte chiar cand a jucat mult mai bine decat adversarii ei. In jocul de aseara are meritul ca a dat doua goluri (unei echipe solide!) si nu a primit niciunul.

Cosu (98 comentarii)  •  13 martie 2017, 20:00

Domnule , 1/2 de metru nu prea este la mustata .

Jean Claru (42 comentarii)  •  13 martie 2017, 20:17

Eu nu inteleg ce atatea comentarii, ca fu, ca nu fu.... Asa cum ii cheama pe unii care comentau msi sus- dupa cum le este numele, de altfel... Nea Ovi, nu lua rautatile in seama!

Jean Claru (42 comentarii)  •  13 martie 2017, 20:17

Ca nici rezultatele clare nu mai sunt clare...

Dilimache (657 comentarii)  •  13 martie 2017, 21:13

Analiza pertinenta, ma doare capul cand vad ce spun unii....

AliBaba (223 comentarii)  •  13 martie 2017, 22:32

Nita in locul cui? In locul oricaruia din cei 3 pseudoportari convocati de Daum pentru meciul cu Danemarca.

Lucian (206 comentarii)  •  13 martie 2017, 23:12

Terminati cu prostia ca e fcsb si nu Steaua. Cat timp e Steaua in actele federatiei normal ca presa o numeste asa. Restul e vrajeala ieftina.

Adrian (52 comentarii)  •  14 martie 2017, 9:14

Victorie muncita, in conditiile in care echipa nu joaca nimic, e in pana de idei, cu un antrenor depasit si jucatori plasati pe alte posturi.

dodo (205 comentarii)  •  14 martie 2017, 9:25

Nea Ovi, despre mentorul Luce nu ne spui ca e pe faras in Rusia ?

dodo (205 comentarii)  •  14 martie 2017, 9:29

Steaua a avut si un penalty clar, dar nu invocam nici ghinionu, nici tramvaiu, nici arbitrii...

luci (39 comentarii)  •  14 martie 2017, 9:45

Relatare corecta. Nu va mirati ca fanii stelisti va contreaza si nu va lasati impresionat. Ei nu se inteleg intre ei si ar vrea ca echipa lor sa fie laudata si cand joaca prost. Il ataca pe Reghecampf pentru ca ar ataca orice antrenor si nici castigarea titlului nu i-ar incanta.

Cetatean (38 comentarii)  •  14 martie 2017, 10:33

"..scăpat singur, Păun să-și lungească mingea.." Devenita, din rotunda, de forma unei vinete, mingea nu a mai putut fi controlata de Paun spre disperarea acestuia. Cat despre compunerea in sine, "maestrul" Ioanitoaia(sic!) nu-si dezamageste fanii(sic!!). Aceeasi exprimare de gimnaziu, cu indulgenta, in care sunt amestecate aiuristic cuvinte din limba engleza cu expresii de argou, totul fiind o (alta) lapalisada tipica.

Razvan (331 comentarii)  •  14 martie 2017, 10:55

Cu ce a inchis Reghe gura contestatarilor? A jucat la fel de bramburit si victoria a venit pe niste executii personale si mult noroc, nicidecum pe mana antrenorului. Reghecampf executa fidel ordinele lui Gigi (vezi pozitie Popescu, Alibec faze fixe, etc), singura lui contributie fiind ca ii ameteste pe restul de jucatori, jucandu-i pe pozitii cu care nu sunt obisnuiti (asa a distrus n jucatori, ajunsi sau pe cale sa ajunga la Eliade sau mai stiu eu pe unde).

Obiectivul (23 comentarii)  •  14 martie 2017, 10:58

Ioanitoia,ia-ti amatorii si denigratorii ce scriu despre csu craiova si aruncativa-n prapastie!

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  14 martie 2017, 11:45

@Anca " Ai grija ca ai gresit adresa. Dl Ioanitoaia a terminat scoala de umanism cu greaca veche, latina si alte materii uitate azi. Ne inghesuiam sa il auzim cum recita si din Divina Comedia la SSJ unde a predat cu ani in urma. Era o adevarata placere." Stimate domn, in numele unui colectiv intristat de vremea de afara, va multumesc pentru ca ne-ati inseninat ziua. Imaginea din stanga paginii alaturata recitarii din Divina Comedie ne-a facut sa radem cu lacrimi. Ba chiar, unii dintre noi au cazut pe spate de pe scaune cutremurati de accese incontrolabile de ras homeric. Va multumim si va mai asteptam cu alte comentarii savuroase!

D1 (1 comentarii)  •  14 martie 2017, 14:26

Adrian (1 comentarii) • 13 martie 2017, 16:53 "Voleu cu stangul? La ce meci ai adormit tataie?" Era mai OK daca zicea ca a lovit mingea din aer, fara ca ea sa atinga pamantul dupa centrare, cu opusul piciorului drept? Te incalzea mai mult asa? :)

daniel (223 comentarii)  •  14 martie 2017, 15:18

eu zic ca au jucat sporting club becali si cfr cluj..ca asa le cheama..aia cu steaua e pentru atras lumea...!

Comentează