Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Lecție de ipocrizie

Pe 4 februarie 2017, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a menținut penalizarea de 14 puncte dictată în țară împotriva ACS Poli Timișoara, hotărâre definitivă și executorie care a încins spiritele pe malul Begăi. Personaj pitoresc, dar și necontrolat […]

Permalink to Lecție de ipocrizie
vineri, 10 martie 2017, 12:08

Pe 4 februarie 2017, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a menținut penalizarea de 14 puncte dictată în țară împotriva ACS Poli Timișoara, hotărâre definitivă și executorie care a încins spiritele pe malul Begăi. Personaj pitoresc, dar și necontrolat uneori, Ionuț Popa și-a permis câteva afirmații mai puțin ortodoxe. Ironic, a declarat că echipa sa a fost pedepsită „o dată sportiv și o dată și mai sportiv!”.

În ideea că, pe lângă 6 puncte retrase pentru neplata unor datorii, Timișoarei i s-au mai reținut 8 deoarece în sezonul precedent nu îndeplinise baremul, sancțiune care se aplica însă numai în cazul în care ACS ar fi retrogradat. Cum lucrurile nu s-au petrecut așa, argumentul antrenorului „violeților” merita luat în seamă. De altfel, consecință a polemicii iscate, s-a ajuns la concluzia că RODAAF era greșit și trebuia modificat! Ca atare, prevederea respectivă s-a scos.

Intervenția lui Ionuț Popa a primit un răspuns prompt și ferm de la Casa Fotbalului. Mărturisind că a susținut la Lausanne regulamentul în vigoare, FRF „a constatat cu surprindere și nedumerire că decizia TAS în ceea ce privește situația clubului ACS Poli a fost interpretată în mod eronat, iar reacțiile în urma acesteia lezează în mod nedrept imaginea FRF”.

Corect, mai grav ar fi fost să fii lezat în mod drept, dar să trecem. Spre a nota, obligatoriu, că forul condus de Burleanu e mândru când TAS îi dă dreptate. Din același motiv și apreciază, descumpănit, că s-a atentat la prestigiul lui. Cu alte cuvinte, invariabil de partea legalității, Federația a avut câștig de cauză în speța ACS, în vreme ce unii, mânați de interese meschine, nu contenesc să-i facă rău. Să-i știrbească onoarea.

Am fi tentați să-i credem pe Burleanu și pe trupeții lui dacă n-am ști că recent, pe 15 februarie, același TAS a infirmat hotărârea prin care FRF îi luase 3 puncte clubului Gaz Metan Mediaș. Și ce să vezi, atunci avocații dreptății de la Casa Fotbalului nu s-au mai simțit nici surprinși, nici nedumeriți! Au înghițit cu noduri, iar șeful lor suprem a promis pe 26 februarie, la Digi Sport, că „dacă problemele sunt într-adevăr la noi, vă asigur că se va lăsa cu demisii”. Nu vă amăgiți, nu s-a lăsat și nici nu se va lăsa! E veche tehnica de a vorbi discuții, de a te afla în treabă.

Nu dezgrop morții, însă reamintesc că FRF a depunctat Gazul pe 23 decembrie 2016, la sesizarea Comisiei de Licențiere. I-a imputat că n-a achitat lui Cernomoreț Burgas 90.000 de euro pentru transferul ghanezului Bekoe. Zadarnic s-a străduit Ioan Mărginean să-i convingă pe federali că, urmare a desființării clubului bulgar, n-are nicio adresă la care să expedieze datoria, niciun cont. Cum nimeni nu l-a ascultat, președintele medieșean a trebuit să se resemneze cu rolul de victimă. „Chiar cu riscul de a mă retrage din fotbal, nu mă voi opri aici și voi merge în civil”, a anunțat el după ce TAS, dezicându-se de FRF, a restituit punctele Gazului.

În rezumat, când instanța de la Lausanne adoptă o poziție similară cu a ei, FRF jubilează și se umflă în pene. Atunci se recomandă ca avocatul cauzelor drepte. Când se întâmplă însă invers, precum în dosarul Mediașului, bagă capul în pământ ca struțul în nisip și nu se mai plânge că i s-a deteriorat imaginea. Deși suntem martorii unei demonstrații de ipocrizie și de oportunism, persistă întrebarea cum rămâne cu onoarea FRF când TAS decide altfel?! Nicio grijă!, i-o reperează domn’ Răzvan, ca să-l parafrazez pe Caragiale.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

mal. (71 comentarii)  •  10 martie 2017, 12:27

Nu vreau să comentez despre „umorul” dlui Ionuț Popa... Zicerile sale provoacă mai mult grimase în loc de zâmbete... Subiectul este altul: depunctarea este pentru neîndeplinirea baremului, nu pentru retrogradare! (acesta este și motivul pentru care depunctarea nu este „sumă fixă”, ci diferența până la barem). Nu scandalizează pe nimeni că așa zisa promovare nu a fost sportivă (sau „și mai sportivă” - cum ar zice „umoristul” de pe Bega) ci de conjunctură? Asta se traduce direct prin îndeplinirea baremului care nu a fost îndeplinit??? Ce năzdrăvănii ale minții, domnilor!

victor (4 comentarii)  •  10 martie 2017, 12:40

Acest Burleanu e complet incompetent. O nulitate.

Buta Maximilian (3 comentarii)  •  10 martie 2017, 12:47

Inca unul din seria 'nea Ovi nu-l suporta pe Burleanu, vorba lui Sumi, nici cu un kg de lamai. Un jurnalist trebuie sa fie obiectiv bre 'nea Ovi, ce faci tu aici nu prea e etic, este? 'Nea Ovi, you're too old, let go, it's over... E engleza 'nea Ovi, rogi matale pe unul mai tinerel din redactie sa-ti traduca, pe unul din departamentul "Stiri genial-soc-si-groaza", aia-s tinerei cu totii, maxim 16 ani, si te pot ajuta.

ionnis (103 comentarii)  •  10 martie 2017, 12:52

Nea Ovi cand gazul a primit punctele inapoi de ce nu ati scris un articol pe tema asta? nu merita efortul? erau alte subiecte mai importante?

Buta Maximilian (3 comentarii)  •  10 martie 2017, 12:53

@victor: Pfooai ce l-ai uns pe 'nea Ovi la suflet cu comment-ul tau :) Brava! Brava!

demolarii (67 comentarii)  •  10 martie 2017, 12:55

E exact situatia in care se afla si presa sportiva. E incapabila de a alege o directie, pentru ca a permis ca de imaginea ei sa se foloseasca oricine (publica articole ce par scrise de roboti , aspect ce tine de selectia si capacitatea de a efectua selectia). In prezent simte ca trebuie sa faca ceva, dar simturile nu o mai ajuta. Nu mai are un concept despre normal, speculand un fapt din prezent, si transformandu-l dintr-o normalitate intr-un spectacol derizoriu. Asa e si la FRF. Buimaceala si dinozauri de genul Duru. Din mormanul de gunoi ce acopera societatea romana, ar trebuii extrase unele valori si ridicate ca pe un far, si nu nivelate si- ingropate. Ca tema de gandire: pe fostul 23 August se jucau cuplaje implicand echipele bucurestene Steaua, Dinamo si Rapid; cu 80000 de spectatori, si nu am auzit vreodata de bataie intre galerii. Nu era rivalitate, nu erau galerii, sau era vorba de o alta cultura de a viziona un meci de fotbal? Si terenul rezista!

g (27 comentarii)  •  10 martie 2017, 12:57

Tot fotbalul mondial este plin de hoti! Spui fotbal, spui mercenar, incult si alte epitete...P.s.- Burleanu este *** care nu merita bagat in seama.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad (309 comentarii)  •  10 martie 2017, 13:00

@Buta. Nen-tu Ovidiu a terminat institutul limbi straine ca sef de promotie si vorbeste 5 limbi, asa ca ai dat-o in bara cu glumita ta legata de tradus. Observatia lui e justa si deci etica, asa ca fa ma putin pe desteptul.

Razvan (331 comentarii)  •  10 martie 2017, 13:03

Mi-l si inchipui pe "maestru" google-ind zilnic dupa Burleanu, sa gaseasca ceva de care sa se poata lega, desenandu-i mustati si negi in poze, rupand si scuipand afise si ziare cu presedintele FRF, infigand bolduri in papusi botezate RB si altele. E prea multa ura si frustrare, nea Ovi, ca sa fie o simpla problema cu managementul si priceperea FRF, ba chiar si cu o "misiune" de "a da in ei" de la patronii matale. Hai spune-ne: ce ti-a facut? Noi, astia mai "suporteri", umarim cu amuzament gafele FRF, matale spumegi si improsti venin si cand nu ai motiv!

dinamo_fan (127 comentarii)  •  10 martie 2017, 13:07

In primul rand Timisoara nu trebuia sa promoveze. de drept in liga 1 trebuia sa joace UTA.

Gogu (15 comentarii)  •  10 martie 2017, 13:12

Ioatinoaia are 100 de articole contra lui Burleanu. Deci, atentie, contra lui Burleanu, nu a federatiei. Asta spune tot!

Marcel (190 comentarii)  •  10 martie 2017, 13:14

Razvane, in pornirea ta ai uitat sa o bagi pe aia cu imbatranesti urat...A critica pe cineva inseamna a uri numai intr-o minte bolnava. Problema e daca are sau nu dreptate sa critice si daca are atunci gresesti tu, nu dl Ioanitoaia

Marco Polo (42 comentarii)  •  10 martie 2017, 13:38

ACS Poli a retrogradat in editia 2015-2016 fara sa indeplineasca baremul! Acesta este un fapt, nu o iluzie. Ca fost "intoarsa" in liga 1 din motive de lipsa de participare ca si pentru a satisface interesul televiziunilor ce tin inca in viata acest fotbal decedat demult, este alta gasca, in alta traista. Faptul ca editia precedenta ACS a desconsiderat competitia predandu-se inca inainte de playout trebuia penalizat. Asa dupa cum, nici un club aflat in insolventa nu are ca cauta in primele doua ligi... Restul este cancan si manipulare!

GHITA (76 comentarii)  •  10 martie 2017, 13:41

Gasisi repede un subiect *** *** in Burleanu *** ca Poli a ramas in divizie datorita unei conjuncturi favorabile,fara a avea de aface cu latura sportiva si deci cele 8 puncte sunt luate pe drept

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (331 comentarii)  •  10 martie 2017, 13:53

Marcele, nu am cum sa spun ca "imbatraneste urat", pentru ca deja a facut'o si toti am observat asta! Stiu si eu diferenta intre "ura" si "critica", dar la Ioanitoaia, preocuparea pentru Daum si Burleanu deja e o chestie patologica, o obsesie (ca sa-i copiez stilul maestrului tau - cu multe apozitii si sinonime). Apropo, va incurajez pe tine si ceilalti mahniti (Dtru, Gino, Viktor si altii) sa aveti pareri si sa le scrieti, nu sa vanati parerile altora, ca niste bieti si decerebrati postaci!

Cetatean (38 comentarii)  •  10 martie 2017, 14:02

Se pricepe Burleanu la fotbal cum se pricepe Ioanitoaia (sic!) la compuneri ! Ca baba la mitraliere, parafrazand o expresie sugestiva..

mg (138 comentarii)  •  10 martie 2017, 14:03

..campania anti-Burleanu e evidentă. Întrebarea e : cui foloseşte ?

roman (9 comentarii)  •  10 martie 2017, 14:06

D=le Ioanitoaia,nu va lasati. Dar o rugaminte:- mai raspundeti la comentari,ca asa am impresia ca nici nu cititi ce se comenteaza pe forum.Aleatoriu,sau macar 1 coment.

@marco… (194 comentarii)  •  10 martie 2017, 14:11

daca e asa atunci de ce articolul in cauza a fost anulat in actualul regulament?

Loulou (274 comentarii)  •  10 martie 2017, 15:26

Razvane, crede-ma ca esti demn de mila. In toata lumea presa da cu barosul, asta e rolul ei. Chestia aluia care ii traduce lui Ioanitoaia din engleza e si mai penibila. Ori va pune politrucul de Burleanu ori chiar sunteti handi.

Loulou (274 comentarii)  •  10 martie 2017, 15:28

Iar tu Cetatean esti dovedit ca fiind impotriva. In loc sa raspunzi daca ai citit vreo carte scrisa de *** tu continui sa te faci de ras. Esti frustratul fara credibilitate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Freddy RE (34 comentarii)  •  10 martie 2017, 16:05

Așa este... dar, uite că are și ßurly fanii lui. Nici ei nu știu clar de ce, ***, ***, la Ioanițoaia, ***. Că e și democratic, și gratis.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marian (1 comentarii)  •  10 martie 2017, 16:12

Nu abandonați subiectul stadionului Dinamo! Vrem stadion!

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  10 martie 2017, 16:12

Acum...dacă este să fim corecți...nea Ioanițoaia este expert în limbi.Stăpâneşte vreo 6.Engleză, franceză, poloneză, română, italiană...şi parcă mai este una, da'am uitat-o eu!

Teo (36 comentarii)  •  10 martie 2017, 16:14

@roman. In principiu sunt de acord cu tine dar ma intreb cui sa raspuinda? Acei indivizi manevrati sau de rea credinta care in loc de argumente folosesc injuraturi nu merita. E ridicol ca un om care a infiintat ziare si emisiuni, care a luat numeroase premii , care a publicat carti premiate sa fie luat la rost zilnic de niste pitifelnicii care abia stiu sa se iscaleasca. Imi explic lipsa raspunsurilor ca fiind modul prin care Dl Ioanitoaia intelege sa se apere de mustele care il bazaie. De frustratii aia care il invata engleza, care il invata sa scrie si chiar sa respire.

sandi (5 comentarii)  •  10 martie 2017, 16:31

Limpede ca Ioanitoaia are d c sa se lege de Burlan. Cred ca o face si pentru ca sariti voi cu gura si il acuzati aiurea ca si cand *** Burlan ar avea imunitate. Ia lasati-l in pace si sa vedem cu reactioneaza. Multi dau impresia ca il ataca la ordin.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

XXX (2 comentarii)  •  10 martie 2017, 16:42

*** *** , ***? *** ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

unul (42 comentarii)  •  10 martie 2017, 17:28

Constatare..La acest ziar lucreaza doi fixisti, Ioanitoaia , i s-a pus pata pe Burleanu, si Tolontan, justitiarul neinteles ! P.s Nea Ovi a omis prin ......omisiune, sa ne spuna ca Burleanu a primit o functie importanta in cadrul UEFA !

coco (401 comentarii)  •  10 martie 2017, 18:42

Foarte bine zis.

jijij (34 comentarii)  •  10 martie 2017, 18:51

***,***,***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cita (2118 comentarii)  •  10 martie 2017, 19:12

FRF AR trebui Sa fie impartiali SI Sa nu umble cu favoritisme, ATI punctat f. Bine aici. Rusinos, sincer vorbind.

Paul (50 comentarii)  •  10 martie 2017, 20:39

Beei, ciocul mic ca omul le zice pe bune. Cind da TAS ca ei sunt jmecherii jmecherilor iar cind da invers se fac ca ploua. Nea Ovidiu i-a prins cu *** vopsita asta e adevarul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

unul (42 comentarii)  •  10 martie 2017, 21:39

Astazi erau vreo 20 de comentarii, acum sunt doar 7 ? Unde sunt celelalte ? :)))) Aaaaa. m-am prins, cine nu e cu noi, e impotriva noastra :))) Ati lasa doar unul contra, sa creada prostii ca sunteti obiectivi ? :))))

trustNO1 (1 comentarii)  •  10 martie 2017, 21:42

Sunt curios in ce tara civilizata mai gasesti un *** in fruntea federatie de fotbal...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Grecu (8 comentarii)  •  10 martie 2017, 22:41

Pe ei, pe ei, pe mama lor. Nu il vreau pe Gica Popescu, dar m-am saturat de basistul Burleanu care nu stie nimic. Sa plece Ciurli Burli!

watchdog (1 comentarii)  •  10 martie 2017, 23:43

Poli macar a facut 7 puncte si a fost penalizata cu 8. Echipe ca ASA sau viitorul au facut 0-2 puncte, alea chiar si-au batut joc de fotbal si nu au fost penalizate deloc!!! Sper sa scapam cat mai repede de sleahta asta a lui burleanu. Parea o alternativa buna la mafia creata de sandu, dar nu-i nici o diferenta intre indivizii astia care au pus la pamant fotbalul romanesc.

Vissu (88 comentarii)  •  11 martie 2017, 0:10

@unul. Ai deraiat rau. Nu cenzureaza decit creierul tau neted. Nu intereseaza pe nimeni ce visezi tu.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 martie 2017, 6:14

...articol prost scris ca sa se afle in treaba TAS nu face dreptate ...da sentinte ...nu inseamna ca ei nu gresesc ...

Filip (31 comentarii)  •  11 martie 2017, 9:52

Suntem sătui de minciunile lui Burleanu...arata din ce im ce mai mult ca este doar un politician travestit cu epoleți pe umeri.

Russu (25 comentarii)  •  11 martie 2017, 14:46

Da ovidele 3003, mai greseste si Tas . Numai un tip coclit ca tine nu greseste niciodata. Tu esti olteanul ales adica penibil.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  11 martie 2017, 19:18

...si tu moldoveanu care iubeste rusii ...unde ai citit tu ca eu am dreptate intodeauna ?

brod (69 comentarii)  •  12 martie 2017, 13:42

ce dezamăgire jalnică acest Burleanu!... râde Mitică... de se strică...

Comentează