Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Răsplata încrederii

Pasămite, la indicația acestuia, Viitorul și-ar fi apărat în dorul lelii șansele în Gruia și, cedând duminică, a ajutat-o pe CFR să câștige campionatul. Am mai citit prostii pe blog, dar asta le întrece pe toate. În realitate, FCSB a […]

...

Campioana liniștii

A luat titlul CFR Cluj, cu emoții, dar l-a luat, așa cum am anticipat aici, când am scris deunăzi că FCSB a pierdut ultimul tren. Practic, s-a întâmplat ceea ce era de presupus că se va întâmpla, în condițiile în […]

...

Chiorul din țara orbilor

La un moment dat, văzând ce declară Florin Bratu, acesta mi s-a părut prea sigur pe el pentru un antrenor tânăr și fără licență. Am avut impresia că siguranța lui e vecină cu infatuarea, că atinge aroganța. Asta din simplu […]

...

Pisica moartă

Fiecare tabără umblă s-o sperie pe cea adversă, sau măcar s-o șicaneze, astfel încât să capete un avantaj. Fie el și mărunt. Aici se înscriu zvonurile și insinuările, uneori răutățile, lansate de-o parte și, în replică, de cealaltă. Evident, niciuna […]

...

Trenul pierdut

Așadar, titlul se va decide în ultima etapă de play-off, când urmează să se joace, duminică, CFR – Viitorul și FCSB – Astra, ambele de la 20:45. LPF a făcut bine că, revenind asupra propriei hotărâri, a programat meciul dintre […]

...

Bețiile lui Reghecampf

Puteți să-i reproșați lui Reghecampf că nu-i pregătit ori inspirat ca antrenor. Că Steaua joacă prost din cauza lui. Dar nu și că-i bețiv. Din ce-am constatat eu, nu-i nici măcar băutor.

Permalink to Bețiile lui Reghecampf
luni, 6 martie 2017, 4:15

Ați văzut în Gazeta de duminică și puteți revedea azi în acest colț de pagină ce-a scris tabloidul britanic The Sun în 4 martie, text pe care s-a grăbit să-l preia întreaga presă sportivă europeană, ziare din Spania, Portugalia, Germania etc.

Din articolul iscălit de Dave Fraser în The Sun ați aflat că „Managerul Stelei bea o sticlă de vodcă înaintea fiecărui meci din cauza unei superstiții ciudate”! Conform sursei respective, Laurențiu Reghecampf, căci termenul englez de manager se traduce în românește prin antrenor, „se îmbăta cu directorul său (n.r. sportiv, Mihai Stoica) înaintea fiecărui joc”, iar asta s-ar petrece frecvent din 2010 încoace!

Vorba a fost aruncată de Victor Pițurcă la Dolce Sport. După care, asemenea bulgărelui de zăpadă ce crește rostogolindu-se la vale, a căpătat amploare, deși nici chiar ex-selecționerul n-a pretins că Reghecampf ar fi un consumator. Pițurcă a afirmat doar că i s-a părut că antrenorul vicecampioanei e uneori mai roșu la față decât în mod normal. După care, sub umbrela anonimatului, un insider a declarat, inclusiv pentru Gazetă, că oficialii Stelei „se puneau pe băut în ziua meciului încă de la prânz. Jucătorii n-au participat niciodată, în schimb, cei din staff și nu numai erau prezenți. De la antrenori până la bodyguarzi”!

Să-mi fie cu iertare, dar nu prea cred, sau nu cred deloc, în mărturisirile celor ce-și ascund identitatea. Dacă ai ceva de spus, îndrăznește și nu te da pe după cireș! Știu însă că veștile urâte circulă mai repede decât cele frumoase. E și motivul pentru care The Sun, al cărui tiraj zilnic depășește două milioane de exemplare, a luat din zbor ce a sugerat Pițurcă. Dacă Reghecampf ar fi donat o sumă consistentă pentru construirea unei biserici, fiți convinși că The Sun n-ar fi dedicat un rând unei asemenea știri!

Nu vreau să lungesc discuția, de aceea recunosc că n-am idee despre ce s-a întâmplat la Zurich. Aș merge pe mâna lui Gigi Becali cum că Mihai Stoica n-a mai ajuns la stadion deoarece s-a matolit, dar sunt rezervat. La Gigi gura vorbește adesea fără el și, ca să epateze, latifundiarul scapă caii și se umflă-n pene. Nu mai e nimeni ca el. Ce știu însă, din ce-am trăit și din ce-am auzit, e că Reghecampf nu bea mai mult decât un om obișnuit. Are alte defecte, însă nu-i bețiv. E opinia unuia care îl cunoaște suficient pe cel despre care scrie, l-a întâlnit de nenumărate ori și în varii situații.

Nu sunt prieten cu antrenorul Stelei, iar avocatul lui nici atât. Major și vaccinat, el se poate apăra singur la o adică. Inclusiv în instanță. Rămân însă la părerea că nu-i în regulă ce se înflorește pe seama lui, zvonuri precum cel colportat de The Sun periclitând cariera unui tehnician de numai 41 de ani. Pe care, de pildă, nicio echipă din țările arabe, în care consumul de alcool e limitat și chiar prohibit, nu-l va angaja vreodată citind că termină o sticlă de vodcă înainte de meci! Inventată, rumoarea că trage la măsea îi face antireclamă celui vizat, dar afectează și imaginea întreg fotbalului românesc. Totuși, Reghecampf a câștigat, între alte trofee, două campionate cu Steaua ca jucător și două ca antrenor.

Puteți să-i reproșați lui Reghecampf că nu-i pregătit ori inspirat ca antrenor. Că Steaua joacă prost din cauza lui. Dar nu și că-i bețiv. Din ce-am constatat eu, nu-i nici măcar băutor.

Comentarii (76)Adaugă comentariu

sundance kid (148 comentarii)  •  6 martie 2017, 19:39

Consider ca cel mai mare ziarist sportiv nu ar trebui sa acorde atita spatiu acestui subiect !! Faptul ca fotbal club steaua bucuresti nu impresioneaza pe terenul de joc in ultima vreme nu are nici o legatura cu consumul de alcool al cuplului reghe /mm stoica !! Comunistii aveau o expresie . " Minti ca o gazeta americana " ! Se confirma cam des !

gilos (73 comentarii)  •  6 martie 2017, 19:49

Nea Ovi, In Anglia, The Sun este un tabloid, echivalentul "Click"-ului sau "Cancan"-ului de la noi. Niciun om cat de cat sanatos la cap nu ia de buna o stire publicata acolo. Ca Reghe, Piti si Prodanca se balacaresc pe unde apuca este alta mancare de peste. Ce trebuia sa te bagi si matale in ciorba asta ? Aveam pretentii, bre....

bebe (7 comentarii)  •  6 martie 2017, 19:57

nici eu nu cred ca i bautor..dar nici antrenor...sau mai bine zis ,este bautor in aceeasi masura pe cat e el de antrenor:))

Paul (16 comentarii)  •  6 martie 2017, 20:06

Aceasta pozitie echilibrata va onoreaza. Nici eu nu il vad pe Reghe betiv. Nu il vad nici antrenor dar asta e alt subiect.

mg (136 comentarii)  •  6 martie 2017, 20:10

..era vorba de noua "vodka fără alcool" pentru copii şi şoferi (a uitat Piţi să zică), arabii pot sta liniştiţi.. :)

Cosmo (179 comentarii)  •  6 martie 2017, 21:00

Daum este de vina, selecția deficitara și rezultatele slabe ale naționalei l-au făcut pe marele antrenor Reghecampf sa cada in patima alcoolului. :)

Dilimache (343 comentarii)  •  6 martie 2017, 22:27

Piturca e un golan iar cine a scris a facut-o doar pentru tiraj...

Vlaicu (14 comentarii)  •  6 martie 2017, 22:58

Din betie te mai trezesti, dar din prostie niciodata. Aviz unora din cei care posteaza aici tot felul de aberatii. Sa il inveti pe Dl Ioanitoaia ce e si ce vrea ziarul The Sun e pe linia acestor aberatii.

Petrica (11 comentarii)  •  6 martie 2017, 23:06

Ioanitoaia, cand declari asta cu "Daca ai ceva de spus, indrazneste si nu te da dupa cires", te referi cumva la angajatii GSP care nu-si semneaza articolele? Apropo, cati din redactia GSP cunosc Constitutia propriei tari? Cati au auzit de articolul 30 din Constitutia Romaniei care se refera la "Libertatea de exprimare" si care la punctul 2 zice asa: "Cenzura de orice fel este interzisă". Dumneata cunosti acest lucru?

Burebista (65 comentarii)  •  6 martie 2017, 23:31

Dar de Daum e voie sa ne luam ca a tras pe nas? Sau de Burleanu ca poarta ochelari ... prea le masori cu doua jumatati de masura ... si sa nu vina iar altii pe aici sa scrie ca nu, marele maestru o.i. nu a scris asa ceva, ca a scris... din pacate... si lui reghecampf nu ii pune nimeni cariera in pericol decat el insusi... punct.

LEFTER POPESCU (141 comentarii)  •  6 martie 2017, 23:46

Domnule Ioanitoaia, o sticla de vodka bauta de cei doi ; 200 grame snagoveanu' din Targoviste si 500 grame galagiosul nr.1 din Galati pare sa aiba acoperire . La 200 de grame consumate , un nebautor -cum il numiti dvs.- are nasul rosu si nu-i mai vine sa se ridice de pe banca ca-l vad "rezervele" clatinandu-se. La cel din Galati e problema ...si el un nebautor , precum o declara - cele 500 de grame l-au lovit, atat de tare, in moalele capului incat a ramas cu creierii in giratoriu de nu a mai ajuns la meci ....Acum ce vrea targovisteanu', sa-l dea in judecata pe odorel ca nu a baut singur o sticla de vodka ?

BD la munte (130 comentarii)  •  7 martie 2017, 6:39

Eu consider ca nu e nici antrenor, cu bautul e treaba lui, viata lui. Noi vrem performanta, nu scuze la interviuri

Montgomerry (50 comentarii)  •  7 martie 2017, 6:45

Pe zi ce trece,constat cu stupoare ca acest ziar de traditie,devine tot mai mult un fel de The Sun mioritic. Daca acest articol era scris de un Udrea,Stucan sau mai stiu care trepadus de prin redactie,nu insemna mai nimic,ca oricum nu era citit, dar cand e scris de seniorul Gazetei,e deranj.

talpaiadului (13 comentarii)  •  7 martie 2017, 7:36

"Dacă Reghecampf ar fi donat o sumă consistentă pentru construirea unei biserici, fiți convinși că The Sun n-ar fi dedicat un rând unei asemenea știri!" Bineinteles ca nu ar fi dedicat un rand, englezii sunt oameni normali, nu pupatori de moaste!

Cosor Ion (10 comentarii)  •  7 martie 2017, 8:13

Se intampla lucruri de neinteles cu Steaua sub Reghe.La antrenamente ii merg toate schemele,jucatorii trag pe spatial portii,dar in meciuri oficiale,nu prea ies calculele.,se trage deobicei peste poarta sau aiurea.ma intreb,oare acesti jucatori nu exerseaza,trasulla poarta din miscare si din pozitii dificile?Ceva se intampla la Steaua.uneori ma gandesc,stiind ca Gigi ,face caz de religie si de credinta,daca nu cumva,au aparaut ficele mamei omida cu vrajitorii,ca prea nu le merge jocul in partide oficiale.

horia (6 comentarii)  •  7 martie 2017, 8:26

acest play-off va fi un dezastru pentru fsb,viitorul se va ineca la mal cu hagi antrenor,tot astra are sanse mari,a dat jucatori buni dar tot e in top,antrenorul e cheia unei echipe.

secob (18 comentarii)  •  7 martie 2017, 9:10

Te pomenesti ca in sticla pe care o tot tinea reghe in mana la meciuri si ii mai tragea cate un gat, era ceva ''aditiv'', la cat de des si putin bea din ea !!!! Oricum, el se afla acum intr-o situatie disperata, este ca o fiara incoltita,pentru ca daca este dat afara in acest moment de la Steaua, va avea cel mai prost cv si nu-si va mai gasi echipa sa antreneze, mai ales pe banii pe care este invatat.Poate ceva de liga a 2-a sau chiar liga intai dar pe salariu minim si poate si bonuri de masa

victor L (160 comentarii)  •  7 martie 2017, 9:19

"Dacă Reghecampf ar fi donat o sumă consistentă pentru construirea unei biserici, fiți convinși că The Sun n-ar fi dedicat un rând unei asemenea știri!" Imi pare bine ca am aflat: "The Sun" este oficiosul Bisericii (anglicana, catolica, ortodoxa, nu conteaza). Concluzie: pentru acest motiv Becali nu este luat in colimator de catre The Sun :P

Zagna (44 comentarii)  •  7 martie 2017, 9:37

Mai bine daca ar fi betiv, betia trece a doua zi ! El nu are nimic cu meseria de antrenor si asa ramane toata viata lui...

dorel (1 comentarii)  •  7 martie 2017, 9:42

Nenea ziaristu, vezi ca rumoare nu inseamna ce crezi matale... Cat despre golf, omul a facut o excursie pe acolo s-a dus *** fara *** si s-a intors cu ***, nu bautura a fost problema, pur si simplu asta e nivelul

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aldo_m (126 comentarii)  •  7 martie 2017, 9:55

si cand ma gandesc ca era un curent in presa ca soarele doamnei sa antreneze si nationala la steaua au fost adusi cei mai buni jucatori dar se pare ca nu soarele e cel care ai poate face sa joace bine cred ca daca ar antrena barcelona dupa un timp reuseste sa-i strice si singurul sau remediu e sa-i cheme la un gratar ca altceva nu stie

Francisc (104 comentarii)  •  7 martie 2017, 11:55

Poate umbla si beat numai sa mai cistige si el niste meciuri. Daca o da in bara si in playoff ar fi cazul sa il trimita Gigi dupa tigari.

ALIN (451 comentarii)  •  7 martie 2017, 12:03

Nenea Dorel, nu te da mai cult decat esti. Vezi in Dex ca rumoare inseamna murmur, susur sau zgomot de voci si pricepe ca termenul e folosit in text la locul lui. Esti altul care face pe desteptul fara sa fie.

Cristi (3 comentarii)  •  7 martie 2017, 13:33

Sa ne mai surprinda ca nimeni din presa nu si-a adus aminte de episodul asta,desi nu s-a incheiat nici un an intreg de atunci http://www.evz.ro/reghecampf-scandal-intr-un-club-din-capitala-antrenorul-stelei-ar-fi-lovit-cu-capul-in-gura-un-minor-de-17-ani.html

Run away (16 comentarii)  •  7 martie 2017, 13:46

Trecand peste faptul ca subiectul consuma prea mult interes, consider, domnule Ioanitoaia ca aveti dreptate... cu o singura obiectie: arabii nu il mai vor pe Reghecampf nu pentru ca bea alcool, ci pentru ca si-au luat deja o teapa cu el cand i-au dat bani multi crezand ca au angajat un mare antrenor.

Steaua1986forever (8 comentarii)  •  7 martie 2017, 14:05

Wow. A titrat "the sun". Probabil cele 3 randuri iar deasupra era articolul cu ce silicoane si-a mai pus cine stie cine iar sub el era articolul cu ala rapit de extraterestrii. Dar articolul principal al ziarului probabil a fost gaina carr naste pui vii. Da, avem si noi multe "the sun" in Romania. Pacat in schimb ca nu avem si Times.

Comentează