Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mortul de pe Academiei

În replică la articolul meu din 1 martie, intitulat "De râsul curcilor", Comisia Centrală a Arbitrilor a răspuns prompt, numai că mincinos!

Permalink to Mortul de pe Academiei
vineri, 3 martie 2017, 4:50

Într-un comunicat lung cât articolul, altminteri însă elegant, necontondent, CCA a reluat ceea ce îi transmisese lui Cristian Balaj însuși, neoficial, în clipa în care îl anunțase că nu-l va include în lotul observatorilor de Liga a 3-a. Dincolo de complimentul că „performanțele obținute de domnul Balaj în cariera de arbitru îl recomandă să fie observator la toate cele trei eșaloane de fotbal profesionist din România, Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a”, forul condus de grecul Kyros Vassaras și-a argumentat refuzul prin aceea că a trebuit să se conformeze hotărârii Comitetului Executiv al FRF din 18 iunie 2012. Pasămite, ar fi fost obligat.

Hotărârea invocată stipula ca „oficialii din arbitraj să nu mai poată comenta sau analiza în spațiul public deciziile și performanțele arbitrilor”. Drept urmare, întrucât Balaj s-a înțeles deunăzi cu Dolce Sport, el n-ar putea deveni observator din pricina vechii hotărâri a CEx. În realitate însă, lucrurile nu stau cum le înfățișează autorii comunicatului. Într-adevăr, în ședința CEx din 18 iunie 2012 s-a dezbătut problema amintită. Președintele FRF din epocă, Mircea Sandu, aflat la cuțite cu Ion Crăciunescu, pe atunci șef la CCA și, în paralel, comentator la Digi Sport, a insistat să se interzică respectivul dublu statut. Atât că discuția nu s-a finalizat, ea a rămas în coadă de pește. În consecință, decizia la care CCA face trimitere în prezent și o numește, la derută, „solicitare” n-a existat. În 2012 nu s-a aprobat așa ceva, iar dacă eu greșesc, aștept să văd stenograma ședinței, încheierea ei. După care, dacă va fi cazul, îmi voi cere scuze.

Tocmai spre a găsi o justificare să-i trântească ușa în nas lui Balaj, apropiat de Generația de Aur și socotit unul dintre adversarii lui Răzvan Burleanu după ce a recunoscut că nu l-a votat pe actualul președinte în 2014, CEx a validat luni, 27 februarie 2017, ceea ce CCA pretinde că ar fi făcut pe 18 iunie 2012! Altfel spus, CCA induce în eroare ca să motiveze o măsură strâmbă. Ca să-l blocheze pe Balaj, posibil candidat la viitoarele alegeri federale, minte, fabulează, falsifică.

În 2012, n-a mai fost nevoie de o decizie împotriva lui Crăciunescu, care să funcționeze contra lui Balaj, deoarece Mircea Sandu l-a demis repede pe vâlcean de la CCA, deci n-a trebuit să-i mai interzică acestuia să apară la TV. Crăciunescu a dat FRF în judecată și, câștigând în instanță, s-a reîntors în funcție pentru 4 luni, până la denunțarea de comun acord a contractului. Cea mai clară dovadă că nu era în vigoare restricția trâmbițată acum de CCA e că de-a lungul celor 4 luni Crăciunescu a comentat bine mersi la Digi! Iată de ce așa-zisa decizie s-a transformat, șmecherește, în „solicitare”. Ca să fim duși de nas și să acceptăm, fraierii de noi, că onor CEx a aprobat în 2017 ce a discutat în 2012!

Tras de păr, comunicatul devine de-a dreptul comic când autorii lui, aidoma milițienilor din banc, umblă să mute mortul de pe strada Edgar Quinet, nume greu de scris în procesul-verbal, pe Academiei! Conform textului, „în RODAAF, la articolul 115, punctele 11 și 12, se precizează clar că arbitrilor nu le e permis să comenteze în media prestațiile lor și ale colegilor lor”. Corect, dar ce-are a face baba cu mitraliera și, mai ales, ce-l privește pe Balaj fragmentul reprodus, de vreme ce el nu mai e arbitru, ci e fost arbitru?! Îi invit pe cei de la CCA să caute naivi în altă parte, dar mă îndoiesc, prietenește vorbind, că vor găsi pe unii dispuși să înghită asemenea gogoși.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Luci (39 comentarii)  •  3 martie 2017, 17:28

I-ai prins iar Nea Ovi. Oamenii lui Burleanu mint cum respira.

Soos Vilmos (189 comentarii)  •  3 martie 2017, 17:46

Ce bine ar fi ca cei de pe Academiei sa fie ca in titlul articolului.

Fiscu (5 comentarii)  •  3 martie 2017, 17:56

Nea Ovi, unii dintre noi nu stim bancul cu militienii! Poate ni-l spui si noua, sa radem impreuna cu membrii CCA, ca ei oricum nu-si dau seama ca bancul e despre ei!

GabiPloiesti (2 comentarii)  •  3 martie 2017, 18:13

Ăștia mai lucrează și ei? Stau toată ziua și se ceartă ca nebunii

Filip (31 comentarii)  •  3 martie 2017, 18:17

Nu e prima minciuna a lui Kyros si a lui Bricheta, trebuiau sa găsească o varianta prin care sa se folosească de experiența lui Balaj. Este un etalon pentru tot ce înseamnă arbitraj.

Georges (164 comentarii)  •  3 martie 2017, 19:10

Excelent. Mai suculent decat primul pe aceeasi tema. Exprienta lui Balas ar trebui fructificata dar meltenii de la cca cunosc doar interesele lor.

Montgomerry (60 comentarii)  •  3 martie 2017, 19:40

Coane esti sigur ca in 2012, Sandu nu a finalizat demersul in CEx? Nu de alta, dar asta ar fi,cum sa zic,un fleac,pe langa magaria cu dezafilierea Craiovei. In rest, nu ma mai mira nimic la actuala conducere a CCA si FRF. Se continua sintagma daca nu esti cu noi,esti impotriva noastra.

mihnea (47 comentarii)  •  3 martie 2017, 20:52

Daca Balaj a anuntat ca vrea sa candideze la presedintia frf evident ca Burleanu si clica lui ii pun toate piedicile posibile. Iar perversul de Vasaras face parte din piesa asta.

Dilimache (657 comentarii)  •  3 martie 2017, 21:11

Pai ce sa zic, *** loveste din nou, sa nu ii lasam sa vorbeasca, sa le punem pumnul in gura si ajung sa fie de-a dreptul nostimi in demersurile lor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costin (46 comentarii)  •  3 martie 2017, 21:28

Domnule profesor, toata stima , vorba aceea " tinerii vin sa vi se alature nu sa va inlature"!

Dragos (250 comentarii)  •  3 martie 2017, 21:31

Balaj trebuia atras la federatie dar daca va fi concurentul lui Burlan astia ii vor da in cap cat vor putea. Lupta pentru ciolan e fara jumatati de masura. Ar fi reprobabil ca experienta lui Balaj sa se iroseasca la tv.

Jean Claru (42 comentarii)  •  3 martie 2017, 22:30

Pai, cum sa nu minta, nea Ovidiu?!? Cum sa justifice altfel tot ce fac pe sest?!?

Jean Claru (42 comentarii)  •  3 martie 2017, 22:31

Ce ghinion pe noi cu asemenea conducere la FRF...

Anghel (107 comentarii)  •  3 martie 2017, 23:04

Lui Burleanu ii e frica de Balaj la alegerile de anul vgiitor si din acest motiv il vrea cit mai departe de oamenii din fotbal. Numai ca de ce iti e frica nu prea scapi...

Jean Claru (42 comentarii)  •  3 martie 2017, 23:58

Se vor preface ca au dat-o in 2012... Poate chiar apare

talpaiadului (22 comentarii)  •  4 martie 2017, 6:59

Bai nene, in Romania a murit fotbalul, eu nu m-am mai uitat la vreun meci de mai bine de un an. Ca nu am ce sa vad. Cu Balaj sau fara Balaj, cu Burleanu sau cu altcineva, conteaza prea putin in momentul de fata.

Gogu (1 comentarii)  •  4 martie 2017, 8:21

***. Craciunescu a fost reangajat ca urmare a deciziei unui tribunal si nu ca urmare a deciziei cncd. Balaj nu vrea arbitru la liga 1 unde castiga 1200 de euro (ramanea cu 900 in mana) dar vrea observator la liga 3 pentru 100 de euro. ***. Cat a fost arbitru vbalaj a respectat aceasta regula acum e dicscrinare. Noi suntem prosti si el e bun. Uraaaaa

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexandru Chis (58 comentarii)  •  4 martie 2017, 9:01

Este firesc ca adeptii sloganului comunist "Cine nu este cu noi, este impotriva noastra", sa sustina la unison ca Balaj trebuie mazilit inainte de a accede la candidatura pentru sefia FRF. Ma astept ca vochimii si burlenii sa "stringa rindurile" si sa faca un nou "front comun" impotriva lui Balaj si, implicit, impotriva "Generatiei de Aur" care doreste ca fotabalul romanesc sa fie condus de adevarati oameni de foltbal si nu de "parasutati politici" care declara sus si tare ca vor candida si in 2018 si ca vor cistiga!

Florin (66 comentarii)  •  4 martie 2017, 9:30

Daca am ajuns sa-l comparam pe Balaj cu Politrucul Burleanu , înseamnă ca serviciile chiar funcționează in România, ( ceea ce e bine ).Rusine politicienilor gen Dancu sau Dragnea care susțin un mincinos ratat.

exidpol (264 comentarii)  •  4 martie 2017, 9:49

nea Ovi, o întrebare (pe lângă subiectul articolului); încă nu s-a înțeles că echipa din Mediaș va fi scoasă din cursă?

gino (513 comentarii)  •  4 martie 2017, 11:59

@Gogu. No, ca tu chiar esti. Balaj a facut ceva deosebit in viata, tu ai cu ce sa te falesti? Ia sa auzim...

gino (513 comentarii)  •  4 martie 2017, 12:02

@Gogu. Tot pentru stiinta rta: a fi arbitru e o munca, a fi observator e o distractie. Primul se antreneaza, alalalt priveste, dar cui sa ii explici cat timp cei ca tine pricep cat lemnul.

Craiu (67 comentarii)  •  4 martie 2017, 16:00

Teme-te de greci si cind fac daruri, dar Vassaras nu face daruri. A invatat doar sa le ia.

Avram (23 comentarii)  •  4 martie 2017, 19:13

E o pierdere ca Balaj nu a ramas in arbitraj. Ar fi putut servi drept model pentru tineri si era obligatoriu sa fie cooptat in comisia centrala. Acolo ar fi deranjat insa mismasurile facute de grec si de bricheta. Ceilalti sunt decorativi.

Comentează