Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Arbitrul din vecini

Șumudică a exagerat declarând că arbitrul a venit de la 30 de kilometri. Distanța dintre Genk din Belgia și Haarlem din Olanda, unde locuiește Gozubuyuk, e de 200 de kilometri.

Permalink to Arbitrul din vecini
vineri, 24 februarie 2017, 3:55

Astra n-a mai repetat la Genk victoriile de la Londra, Plzen și Viena, așa că, învinsă la limită în Belgia, a ieșit din Europa League. A părăsit însă competiția onorabil și i se cuvin felicitări pentru cel mai lung traseu românesc din actuala stagiune.

Fiind singura noastră echipă prezentă în primăvara continentală, ea a adunat cele mai multe puncte pentru coeficientul țării, 9. Bilanț superior celui al Stelei (6,5) și, firește, al codașelor Viitorul și CSMS Iași (câte 0,5).

Judecând obiectiv, Astra nu merita să se califice în dauna lui Genk, mai bună pe ansamblul celor două partide. Puțin mai bună, dar suficient pentru a-i permite să meargă mai departe. Practic, campioana a pierdut cursa pentru „optimi” pe teren propriu, unde a izbutit să egaleze abia în minutul 90!

Conform obiceiului, ea n-a dezamăgit în deplasare. Dimpotrivă, a jucat curajos, cu tupeu. Din păcate, Budescu a irosit în minutul 42, șut peste din poziție ideală, cea mai mare ocazie a meciului! Una pe care altădată n-ar fi ratat-o și să fi vrut!

Iată însă că i se poate întâmpla și unui „artist” să fie trădat de glezna fină! Să greșească la fel cum a comis-o Lung jr. în clipa în care, păcălit de vânt, n-a calculat corect traiectoria loviturii libere executate de la 25 de metri, spre colțul lung, din care au înscris gazdele. Nu-i însă normal, de acord cu mine?, să aruncăm cu pietre în doi jucători care în repetate rânduri au pus zdravăn umărul la izbânzile Astrei.

Deși D. Niculae a alergat 70 de minute ca la 20 de ani, campioana a resimțit, logic, plecarea lui Alibec.

Acesta fixa 2-3 fundași adverși, îi căra după el. Dar și fără Denis, Astra a fost periculoasă. A acoperit judicios terenul, s-a lăsat rareori depășită de elanul adversarilor și, spre lauda ei, nu s-a închis. N-a refuzat jocul. În apărare, banda ei dreaptă, cu mijlocașul Al. Stan coborât fundaș, a început foarte rău, dar și-a revenit pe parcurs. Cert e că rareori s-a observat, dacă s-a observat vreodată, că Genk evoluează acasă și are o medie de vârstă sensibil mai mică.

Altfel, giurgiuveanul care sunt n-ar dori să-i ridice mingea la fileu lui Șumudică și, purtat de valul patriotismului local, să arate cu degetul spre arbitrul Serdar Gozubuyuk. Deciziile eronate ale acestuia, majoritatea nefavorabile Astrei, mă obligă să afirm însă că UEFA a gândit prost când a trimis la Genk un „central” de 31 de ani, deci fără experiență, ba și dintr-un oraș situat în apropiere.

Șumudică a exagerat declarând că arbitrul a venit de la 30 de kilometri. Distanța dintre Genk din Belgia și Haarlem din Olanda, unde locuiește Gozubuyuk, e de 200 de kilometri. Oricum, Comisia UEFA, în care e membru și Kyros Vassaras, președinte CCA, trebuia să evite o asemenea delegare. Tocmai pentru că, iată, ea a putut naște suspiciuni și speculații. Și chiar a născut.

Nu pretind că Astra a pierdut meciul și calificarea din pricina unui „central” pokerist și suspectat de blaturi, vezi articolul lui Theo Jumătate din pagina 9! Totuși, olandezul a umplut formația dunăreană de cartonașe galbene. L-a sancționat aiurea pe Al. Stan, dar la intimidare, încă din minutul 10.

Apoi, la lovitura liberă din care a înscris Pozuelo, Boubacar a pus mâna stângă pe acesta, dar nici nu l-a tras, nici nu l-a împins pe spaniol. Cum fotbalul rămâne un sport de contact, jocul trebuia lăsat să continue.

Părerea mea, ca și a lui Ion Crăciunescu, e că Gozubuyuk nu i-a acordat Astrei penalty la J. Morais în minutul 28. Ulterior și la Budescu în minutul 56 (portarul Ryan n-a atins mingea, ci picioarele românului), însă n-are rost să ne facem sânge rău! Chiar a fost frumos, dar și frumosul are un sfârșit. Bravo, Astra!

Comentarii (37)Adaugă comentariu

fakinlol (26 comentarii)  •  24 februarie 2017, 16:06

dar si in meciul tur i-au ars cu arbitrajul asa ca putem spune ca meritau sa se califice cel putin la fel de mult ca belgienii. Sumi, cand ai putin timp, suna-l te rog pe reghe si invata-l cum sa foloseasca jucatorii pe posturile lor, eventual cum sa pregteasca un meci in ansamblu. Doar daca ai timp, mersi mult, dau o bere cand ne vedem.

gioni (109 comentarii)  •  24 februarie 2017, 16:14

TRUCAJ nereusit la pariuri

mihai (133 comentarii)  •  24 februarie 2017, 16:16

Nota 10, nea Ovidiu!Multa sanatate!

Marco (4 comentarii)  •  24 februarie 2017, 16:20

Esti *** ca si craciunescu, na fost nici un fault luativa ochelari de vedere

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

edis (60 comentarii)  •  24 februarie 2017, 16:34

Astra a jucat frumos si merita sa se califice au fost peste Belgieni asa cu echipa in pioneze, tot meritul este al lui Sumudica un antrenor imens in mocirla asta de fotbal romanesc

ionnis (103 comentarii)  •  24 februarie 2017, 16:53

Ce poza ati pus cu sumudica :))) NU ma bag Man :))

arbitru (109 comentarii)  •  24 februarie 2017, 16:59

Mai nea Ovidel???? cum sa mearga footbalul din Ro.???? cand Burleanu cu suita lui merge sa ia lectii de la iranieri?????in ale antrenoratului,arbitrajului,manageriat,etc,etc,etc.?????noi am ajuns in lumea footbalului din lume patra,si CEASCA,tot din Iran sa intors cand I sa dat sfarsitul poate ca acum cand vin alegerile si Burleanu @FRF???isi vor da duhul,caci zau tare rau am ajuns sa nu putem lua lectii din Europa:Anglia,Germania,Holanda,Italia,care in ale footablului dupa miopistul nostrum au ajun de jale in ale balonului rotund.PACAT,dar rau este cand un B****sevic a ajuns sa coduca destinele acestui sport numit:FOOTBAL.

gino (513 comentarii)  •  24 februarie 2017, 17:07

@Marco. Zii *** ca te pricepi mai bine decat Craciunescu si Ioanitoaia in analiza fazelor?!?! Ar trebui sa iti fie rusine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Prof. Nica (125 comentarii)  •  24 februarie 2017, 17:13

Nu stiu la Junior Morais insa la Budescu a fost 11 metri indiscutabil. Caraghiosul de Zota vorbea la Dolce despre faptul ca portarul a avut intentia sa joace mingea cu ambele maini (zicea el). O aberatie pentru ca la fault nu se pune problema despre intentie ca nu e hent. Cand il vad pe Zota ce important se da si ce prostii scoate pe gura chiar imi pare rau ca nu l-a prins Iorgulescu cand l-a alergat jumatate de stadion.

Cetatean (38 comentarii)  •  24 februarie 2017, 17:52

@gino...Ioanitoaia..aaa..pardon..gino (sic!).. Forma corectă de imperativ afirmativ, persoana a doua singular, a verbului "a zice" este "zi". Cu un singur "i" prietene! Si inca ceva : imperativ afirmativ nu este o injuratura cum, probabil, ai fi tentat sa crezi..

Dodo (205 comentarii)  •  24 februarie 2017, 17:59

Nea Ovi, care ti-e mai drag: ghinionistul Luce sau ghinionistul Sumi ? Greu de ales: ambii anti Steaua, anti fotbal si furati non stop de arbitrii.

Anca (109 comentarii)  •  24 februarie 2017, 18:07

Cetatene, esti hazliu daca inveti un pilot de Formula 1 sa conduca masina... Du-te nene si te plimba pe la colt ca poate gasesti busola pierduta.

gino (513 comentarii)  •  24 februarie 2017, 18:11

@Cetateqan. Comparatia ta ma flateaza. Felicitari, am impresia ca esti mai destept decat masa mea din sufragerie.

exidpol (264 comentarii)  •  24 februarie 2017, 18:15

=cel mai corect ar fi ca meciurile echipelor romanesti sa fie conduse de arbitrii romani (nu mai departati de 30 km.), cum ar fi Tudor de exemplu, iar acestia sa acorde in primele cinci minute trei lovituri de pedeapsa, astfel ca oaspetii sa regrete ca au venit sa joace - ca tot pierdeau cu trei la zero... (profesore! ai vazut alt meci...)

Alin (626 comentarii)  •  24 februarie 2017, 18:16

@Dodo. Asa e ca te bucuri ca Luce a pierdut calificarea in minutul 90? Tipic romanesc, fiecare se iubeste doar pe sine si nu mai vrea sa moara doar capra vecinului. Vrea sa moara chiar vecinul.

Mircea (663 comentarii)  •  24 februarie 2017, 18:53

Eu nu inteleg de ce daca aveati informatii ca arbitrul e gambler nu ati spus inaintea meciului. Trebuia sa stim ca prieten cu Piti.

Brandremist (29 comentarii)  •  24 februarie 2017, 19:42

M-am întrebat ieri dacă Astra ar fi reușit un rezultat pozitiv cu Alibec pe teren. N-o să aflu niciodată răspunsul . Arbitrul se aseamănă cu Avram când vine vorba de incompetență, dar beneficiază de un pașaport vestic care-l ferește de consecințe. A făcut praf meciul Kazahstan-Polonia din grupa noastră, dar nu i-a păsat nimănui. L-au delegat mai departe la un alt meci internațional drept recompensă. Cum a făcut Hațegan greșeli în AMICALUL dintre Spania - Anglia, cum a vuit presa străină despre prestația lui. Dar despre olandezul Serdar n-am auzit nimic, nici atunci și nici acum. Probabil că va arbitra liniștit în continuare.

Mario (56 comentarii)  •  24 februarie 2017, 20:19

Si eu cred ca Astra si Sumudica merita felicitari pentru frumoasa lor comportare in stagiunea europeana. Daca erau FCSB si Regheblat in locul lor s-ar fi incins blogul de atatea commenturi. C'est la vie...

cita (2118 comentarii)  •  24 februarie 2017, 21:14

Felicitari Sumudica SI Astra chiar daca au pierdut parcursul

lucian (206 comentarii)  •  24 februarie 2017, 21:25

De data asta de acord. Fu cam furaciune. Si mie mi s-a parut 11 m in ambele cazuri dar ***,

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cezar (10 comentarii)  •  24 februarie 2017, 22:15

Articolul seamana mult cu o pledoarie de tip american pentru cativa km distanta,o fi Sumudica mai din topor ,dar are are dreptate.Pe langa cartonasele galbene au fost unele momente in care am remarcat o chestie foarte urata care numai tine de fotbal,arbitrul tragea de timp .Chiar si momentul eliminarii lui Sumi a fost parerea mea o tragere de timp intrerupand aproape 2 min. meciul sau momentul cu Geraldo care la fel a fost aproape 3min.Nu pot sa zic ca Genk a meritat calificarea,in momentele cand Astra punea presiune ,precum in box cand esti aproape de knockout venea si batea gongul acest arbitru.Ce pot sa spun cu placere ca am putut sa rezist fara sa adorm pana la final datorita fotbalului jucat in special de Astra care a aratat aseara,ca daca avea putina sansa ar fi eliminato pe Genk si in tur sa vazut ca abia intrase in competitie.

17 Nentori Tirana, romani, iesiti azi in strada, dusmanul e comun (871 comentarii)  •  24 februarie 2017, 22:38

Asa da maistre, ce vina aveti ca sinteti giurgiuvean, macar nu fentati cintarul. ------------------------------------ Ca Suncu. Baraj, Hotogan si Pietrescu i-ar fi dat trei de 11 m. Nici macar Avram n-ar fi fluierat la nimicul care a dus la gol. N-a fost absolut nimic. „Negrul“ olandez era turc toata ziua, jucator si cacialmist, era omul lui Suncu daca n-ar fi fost nesimtit sa-l faca olandez inainte de meci. Turcii nu iarta. Ca turc era egalu lui daca il gidila putin sub coada. Baraj ne-a procopsit cu doua penaltiuri ca cel de nimic invocat in articol. Era un izilic pentru turc sa-l dea daca Suncu isi tinea macar gura. Si da, meciul l-a pierdut la Giurgiu, cind a asteptat sa fie atacat. S-a vazut clar ca-i o tactica paguboasa. ----------------------------------------- Am vazut ambele meciuri. Frumoase. Jos palaria Teixeira. Restul … Iar adversarul cu mult sub Botosani. As lua si eu ce-a luat Suncu daca e capabil sa viseze la C L, E L, la anul … si la multi ani !

cita (2118 comentarii)  •  24 februarie 2017, 23:09

Bre Nentori, care strada, bre? Din Chiajna, Voluntari, care? SI CE dusman? Unde-l vedeti SI de ce-I comun? Comun pt cine? Pot Sa ies la carciuma in loc de strada? Imi dati voie? Pot Sa vin SI in Voluntari, daca recomandati, e un grec acolo cu papa bun, din ce-mi amintesc. Nenea OVI e obiectiv, chiar daca-I giurgiuvean, desi la origine ilfovean. Grey cu informatiile Astra de PE NET-ul nostru cel de toate zilele....

Dimi (65 comentarii)  •  25 februarie 2017, 1:02

Nu doar la noi arbitrii sunt smenari ci si la altii. Avem exemplul Olandei.

Dodo (205 comentarii)  •  25 februarie 2017, 8:47

@Alin: Cum sa nu ma bucur, Stanciu si Chipciu sunt romani, nu au furat 3 ghete de aur, nu si-au batut joc de generatia de aur in 1985, nu au retrogradat-o pe Poli Tm, nu au trucat sute de meciuri cu arbitrii de casa Velea din Craiova, Macavei din Deva so on.

17 Nentori Tirana, romani, iesiti azi in strada, dusmanul e comun (871 comentarii)  •  25 februarie 2017, 9:30

@cita ----------- Ce-ar fi sa ne lase maistrul si pe noi sa formatam un text ? Ar fi greu ? Puteti iesi oriunde si oricind stimate domn ! Informatiile despre dusmanul comun le puteti procura cu siguranta si de „la grec“ cu conditia sa nu stati singur intr-un colt. Daca e cumva un „grec“ care se vrea stilat si lumea buna vorbeste in soapta va recomand sa dati pe la mese un chestionar cu doua intrebari: 1.- Ce sintem noi ? Suporteri, ultras, bugetari, muncitori, pensionari, … ? 2.- Avem dusmani comuni ? Care ar fi: OUG 13, Steaua, Dinamo, Becali, DrAgnea, … ? ---------------------------------------------------------- Dar asta mai pe seara. Pentru acesta dimineata v-as recomanda o bere in loc de cafea.

Cetatean (38 comentarii)  •  25 februarie 2017, 9:44

@gino(sic!) "Felicitari, am impresia ca esti mai destept decat masa mea din sufragerie." zise unul care in scurta, si inutila, trecere prin scoala din satul natal nu a aflat ca limba romana are o componenta numita gramatica..Macar ai invatat cu ocazia asta ca imperativ afirmativ nu este o injuratura.. @anca(sic!) Amice, se vede de la o posta, ca exprimarea este de barbat..Nu ca as condamna anumite aplecari...@Ioanitoaia. Mai penibil decat compunerile astea stangace pline de erori gramaticale este sa te lauzi singur prin conturi false..

MZM (390 comentarii)  •  25 februarie 2017, 10:26

Domnule O.I., era de asteptat sa va spuneti parerea si in legatura cu atitudinea incalificabila a lui Sumudica fata de arbitru, la care s-a rastit la, fiecare faza de joc si a gesticulat timp de 90 de minute incontinuu, amenintator, cu pumnul inainte, injurandu-l ca la usa cortului! I se citeau pe buze toate injuraturile neaose romanesti, suburbane. Noroc ca limba noastra e vorbita si inteleasa numai de romani. Altfel UEFA cred ca il suspenda vreo cativa ani. Oricum, antrenorul Astrei a dus si in Europa spectacolul degradant pe care il face in tara la fiecare joc. Vina o poarta FRF si Liga, pentru ca nu-l sanctioneaza, dar si dv. ziaristii care apreciati faptul ca ..."Sumudica face spectacol"!? Spectacol degradant, domnilor, cand omul injura arbitii, cand isi da pantalonii jos si-si arata dosul la ziarist sau cand ii spune unei ziariste: "Ei, da, de aia nu mai am eu erectie pentru ca-mi pui d-ta intrebarea asta"! Si, atunci, de ce sa ne mai miram ca la unele meciuri din Europa, ale nationalei Romaniei se scandeaza: "***, ***"?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (390 comentarii)  •  25 februarie 2017, 10:55

Corectie: ... se scandeaza: "rromii, rromii"!

Brandremist (29 comentarii)  •  25 februarie 2017, 14:13

Mourinho i-a băgat degetul în ochi lui Guardiola și s-a luat la ceartă cu un arbitru în parcare. Și câte și mai câte. Și tot e alintat"the special one". Câteodată mi se pare că sunt pretenții prea mari de la niște oameni care abia au terminat liceul. Peste tot sunt caractere de astea. E fotbal, nu șah.

Adriani (10 comentarii)  •  25 februarie 2017, 14:23

Giurgiuvean si dumneata, iata de ce ii tii spatele lui Iorgulescu. Pel el si lpf nu i-ai criticat niciodata, dar de burleanu si de frf nu ai loc zilnic.

Anca (109 comentarii)  •  25 februarie 2017, 14:34

@cetatean. E treaba ta ca nu iti place Ioanitoaia, dar nu te obraznici calificand articolul ca fiind o compunere pentru ca nu ai dreptate. Analiza arbitrajului e inedita. O prostie e si povestea cu numele meu. A fost un mare fotbalist Pe care il chema asa si banuiesc ca era barbat. Ioanitoaia mi-a fost profesor la scoala de jurnalism si te asigur ca stia foarte multa gramatica. Unii ca tine care il injura din orice se mira ca exista si unii care il apara. Ca sa il injuri pe Ioanitoaia trebuie sa nu il cunosti.

Tache (17 comentarii)  •  25 februarie 2017, 15:01

Cetatene, eu nu cred ca pe Ovidiu Ioanitoaia il intereseaza parerea unui nimeni ca tine. Daca e ceva de capul tau spune cu voce tare si nu mai fa fasoane.

17 Nentori Tirana, romani, iesiti azi in strada, dusmanul e comun (871 comentarii)  •  25 februarie 2017, 16:45

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valeriu (9 comentarii)  •  25 februarie 2017, 22:38

Foarte corect articol. Il astept pe cel despre arbitrajul banditesc de la Dinamo-Craiova.

gio (59 comentarii)  •  26 februarie 2017, 0:17

Arbitrul a fost corect. Cele doua faze de asa zise penaltyuri sunt o gluma nesarata, hai ca ma asteptam la sumudica sa viseze penaltyuri din orice dar asta nu era stilul lui ioanitoaia. Iar la lovitura libera a fost jenare, se putea da si a dat.

Mutu (14 comentarii)  •  26 februarie 2017, 17:43

@gio. Dar Craciunescu? E si el din Giurgiu ori din Valcea?

Comentează