Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Liderul fără aer

Subliniind că Hagi face o treabă excelentă la Ovidiu, unde a construit un adevărat imperiu fotbalistic, scriam deunăzi că echipa lui, deși conducea detașat în clasament, nu prea avea față de campioană. Din cele 6 puncte la care se distanțase […]

Permalink to Liderul fără aer
luni, 20 februarie 2017, 4:04

Subliniind că Hagi face o treabă excelentă la Ovidiu, unde a construit un adevărat imperiu fotbalistic, scriam deunăzi că echipa lui, deși conducea detașat în clasament, nu prea avea față de campioană. Din cele 6 puncte la care se distanțase atunci de Steaua au mai rămas 3 după ce a pierdut la Giurgiu, ba și fără drept de apel. Cu părerea de rău a celui ce elogiază demersul lui Hagi, notez că Viitorul a arătat că nu-i place și nu-i priește să joace sub presiune. În urma eșecului de duminică, mulți și-au reamintit că trupa lui Gică a clacat în play-off-ul precedent: a obținut o singură victorie în 10 partide!

Când Hagi declara că, în ciuda ascensiunii fulminante, formația sa nu țintește titlul, nu trage la campionat, unii l-au bănuit de ipocrizie. I-au reproșat că una gândește și alta spune tocmai pentru a detensiona atmosfera. Se adună însă semnele că Gică era sincer. Înaintea tuturor, el cunoaște cel mai bine de ce-s capabili Benzar et Comp., cât se întinde plapuma acestora. Evident, Hagi speră ca istoria de anul trecut să nu se repete, dar pare pregătit sufletește și pentru cazul că se va repeta. În întreaga lui carieră a demonstrat că știe să câștige și, deopotrivă, să piardă.

După 0-1 la Giurgiu, Gică și-a stăpânit cu greu nervii. „N-avem ce vorbi pentru că n-am jucat nimic, să uităm repede seara asta!”, a comentat el vădit deranjat de întrebările reporterului, sâcâit de ele. Avea toate motivele să fie negru de supărare întrucât Viitorul a decepționat în orașul lui Titi Teașcă. Exact când trebuia contrariul, a făcut cel mai prost meci din actualul sezon! A lăsat impresia unei echipe lipsite de curaj și de atitudine, ștearsă, anonimă. Deoarece Astra întâlnise joi pe Genk în Europa League, se sconta că Viitorul va fi vioara întâi, garnitura mai proaspătă. Surprinzător, n-a fost așa, Viitorul a pus foarte puține probleme. Puține și minore. Practic, cu excepția ocaziei ratate de Morar în minutul 67, un cadou de la Pițian, oaspeții n-au amenințat nici măcar o dată poarta lui Lung jr!

În compania unui lider imatur și nesigur, Astra a dovedit din nou că i se potrivesc de minune confruntările cu miză. Deși i-au plecat numeroși titulari, campioana și-a respectat blazonul. Grație unui presing avansat, înlesnit de sistemul cu 3 apărători, idee năstrușnică a lui Șumudică adesea ironizată de ceilalți tehnicieni, dar și a experienței, Astra a etalat un plus de decizie, de determinare. Inclusiv în minutele în care, spre final, Hagi și-a trimis, în disperare de cauză, ambii fundași centrali în atac! Astfel, survolând dificultățile de ordin material și fricțiunile din interiorul clubului, Astra a bifat al cincilea succes consecutiv, care o recomandă pentru calificarea într-un play-off ce părea la un moment dat iremediabil compromis. Probabil că Astra și Șumudică încă nu și-au spus ultimul cuvânt. Cred că mai au resurse, inclusiv de energie, și pentru alte izbânzi.

În tabăra giurgiuveană au excelat, ca de obicei, Teixeira și Budescu. Portughezul de 36 de ani, care a înscris unicul gol, parcă întinerește cu fiecare zi. La rându-i, Budescu și-a onorat ziua de naștere prin câteva execuții de maestru. La 28 de ani, Budi nu lovește mingea, mai degrabă o dezmiardă și e o reală plăcere să-l urmărești, o încântare. Uneori parcă nici nu calcă pe gazon, ci plutește deasupra lui. Unii pretind c-ar trebui să depună mai mult efort, să alerge și să transpire mai tare. De acord, dar atunci ar mai oare fi artistul de astăzi?

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Ghencea (129 comentarii)  •  20 februarie 2017, 16:54

Ce ai mai vrea dumneata sa castige iar Astra campionatul dar nu mai pupa. *** sa zica merci daca reuseste calificarea in play off si sa nu isi faca alte iluzi. Pentru Giurgevo a zburat puiul cu ata. Viitorul mai are de asteptat. In privinta asta iti dau perfecta dreptate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (663 comentarii)  •  20 februarie 2017, 16:58

Ce faci Nea Ovi il incurajezi pe Budescu sa fie lenes? Zilele trecute parca il indemnai sa se puna pe fuga, ar trebui sa te hotarasti.

Mishu (234 comentarii)  •  20 februarie 2017, 17:03

Nu neg ca Viitorul a fost de nerecunoscut dar nu sunt de parere ca echipa trebuie judecata cu asprime dupa un meci slab. Nici dv nu v-ar conveni sa vi se puna nota mica dupa un articol nereusit chiar daca va imaginati ca scrieti zilnic numai articole memorabile.

Dan (27 comentarii)  •  20 februarie 2017, 17:03

Nu-i place sa joace sub presiune, dar ii place "s-o dea la pace".

Vasilique (3 comentarii)  •  20 februarie 2017, 17:24

Forza Sumidika, vinci per nimeni

Mq (45 comentarii)  •  20 februarie 2017, 17:26

Bine le zici nea Ovidiu

Cetatean (38 comentarii)  •  20 februarie 2017, 17:32

@Dan "A dat-o la pace" la porunca ciobanului.. Dinamo nu trebuie sa ajunga in play-off ! Un blat penibil..

gigi (152 comentarii)  •  20 februarie 2017, 17:44

Sunteti in forma. A doua analiza la zi obiectiva. Forza Steaua!

Manea (7 comentarii)  •  20 februarie 2017, 17:49

Se simte ca ti vrea sa il ajutati pe Hagi dar nu aveti cum. Observ insa ca i-ati dat liber lui Burleanu si clicii lui de profitori si nu inteleg din ce motive ati schimbat macazul. Daca e tradare sa o stim si noi.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  20 februarie 2017, 18:21

Dorel Ioanitoaia ataca din nou limba romana ! A se citi urmatoarea fraza, in special ultima parte, in cautarea coerentei : " Grație unui presing avansat, înlesnit de sistemul cu 3 apărători, idee năstrușnică a lui Șumudică adesea ironizată de ceilalți tehnicieni, dar și a experienței, Astra a etalat un plus de decizie, și mai determinată." De pus in rama...

John (564 comentarii)  •  20 februarie 2017, 18:34

@@Titu Sandronicus. De data asta ai dreptate, trebuie ca a fost o greseala de redactare. Dar a ii spune Dlui Ioanitoaia Dorel e o marlanie pe care GSP nu ar trebui sa o permita. Si ar trebui sa mai intelegi ca esti un nimeni cu ifose pe langa Dl Ioanitoaia.

Gellu (26 comentarii)  •  20 februarie 2017, 18:38

Va intreb foarte direct si simplu: 3 puncte in play-off nu inseamna mai mult decat 1,5 in campionatul regulat? Daca da, atunci cred ca, desi Astra a castigat ieri, Viitorul va castiga "maine".

Ovidiu Ioanițoaia (6 comentarii)  •  20 februarie 2017, 18:39

@Titu Sandronicus, Ai dreptate, am îndreptat eroarea care nu mi-a aparținut. Era însă datoria mea să verific textul.

ALIN (626 comentarii)  •  20 februarie 2017, 18:49

Frumos ca nea Ovidiu isi recunoaste greseala si o indreapta. Cred ca a dictat textul si nu l-a verificat in forma finala. Nu e normal sa ii imputi unui jurnalist de talia dansului ca nu stie limba romana dupa ce a predat la cateva facultati de profil si a semnat mai multe carti. Unii au uitat de respect.

horia (6 comentarii)  •  20 februarie 2017, 19:58

"Viitorul a arătat că nu-i place și nu-i priește să joace sub presiune",bla,bla ,*** coane ioanitoaia,spune adevarul in fata,hagi nu a fost, nu este si nici nu va fi un antrenor de top,cum se intalneste cu unul mai rasarit cum face plecaciuni si i se incurca limba-n gura la declaratii.,e bun ca afacerist,administrator ,bucatar etc dar ca antrenor nu are stofa,langa sumi el e maseur.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  20 februarie 2017, 20:10

...viitura nu a jucat nimic ...probabil a vrut sa piarda ...meci penibil suspectat de non combat ...

mihnea (47 comentarii)  •  20 februarie 2017, 20:10

Horica, Hagi trebuie sa antreneze, nu sa tina discursuri. Incurci borcanele ca orice stelist bolnav cu capul.

ionnis (103 comentarii)  •  20 februarie 2017, 21:20

"Subliniind că Hagi face o treabă excelentă la Ovidiu, unde a construit un adevărat imperiu fotbalistic" Ovidiule mai usor cu exagerarile! Care imperiu?? :))

Viktor (278 comentarii)  •  20 februarie 2017, 21:26

Hagi a facut ce nu a facut nimeni la Romanica. Ionnis, ciocul mic si capul in pamant!

bubucul (35 comentarii)  •  20 februarie 2017, 23:41

Părerea mea este că Hagi nu este și nici va fi vreodată un antrenor mare. Ca jucător a fost un titan, dar ca antrenor va fi un mediocru până la sfârșit. Oricum!, Cinste lui pentru ceea ce face!!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  21 februarie 2017, 6:42

viitura nu i buna de nimic ...produce rebuturi pe banda rulanta ...ultimul ...Razvan Marin ...

Aurelian (15 comentarii)  •  21 februarie 2017, 7:21

Sunt foarte curios cum va ramine cu opinia ca Hagi e un antrenor de pluton in cazul in care Viitorul va castiga campionatul!!! A rostit unul prostia asta si altii au luat-o de buna dar faptul ca Viitorul se bate la titlu arata ca Hagi e un antrenor cu multe calitati. Mai ales ca nu doar antreneaza echipa ci a si creat-o.

Razvan (331 comentarii)  •  21 februarie 2017, 8:52

:))) daca se intreba cineva unde a disparut spiritul si geniul poporului roman, va spun John, Viktor, Gino si alti mahniti cu liceul la seral: s'a distilat si s'a intrupat intr'un ziarist, autor a miliarde de carti relevante pt omenire (gen "nimeni nu are nimic de ascuns"...doar citind dubla negatie din titlu iti dai seama la ce sa te astepti), conferentiar la facultati de prestigiu (probabil Titu, Spiru, Cantemir si alte chestii similare care transforma pitipoancele in avocati), omul pt care (practic) a fost inventata limba romana (tamplaria si rindeaua).

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  21 februarie 2017, 9:50

Acum ceva timp a aparut un editorial in care afirmai despre Hagi ca nu stie sa se exprime si dadeai exemple. Chiar acum, la rubrica share este postata o afirmatie a lui Hagi, scopul fiind clar : ironizarea unui om. E drept ca Hagi nu poseda abilitati de comunicare dar, ca fotbalist, a fost cunoscut de toata planeta. Dumneata, ca fotbalist, esti profan. Ca ziarist insa, ar trebui sa fii fara greseala ! Afirmatii de genul "fiecare om e alt om" sau "oamenii circula mai bine ziua decat noaptea" dovedesc faptul ca toti suntem supusi greselii iar putina moderatie nu ar strica. In alta ordine de idei ar fi de retinut o afirmatie a lui Elbert Hubbard : "Pentru a evita critica nu spune, nu face nimic ; fii nimic" P. S. Dorel a fost creat ca un personaj simpatic. Folosirea acestui nume ca apelativ nu are nimic denigrator !

Gabriel (13 comentarii)  •  21 februarie 2017, 10:21

In fotbal se pierde si se castiga, nu exista echipa sa nu treaca prin momente dificile, marea Barcelona a mancat bataie la Paris si nu a spus nimeni ca este terminata, PSG dupa marea victorie face egal cu o echipa de pluton, etc, de aceea este frumos acest sport, este imprevizibil, si nu-l mai ridicati atat in slavi pe Sumi, ce scheme de joc s-au vazut in ultimul meci? Ce scheme de joc se vad in meciurile din campionat? Noi jucam in stil "turma" si spunem ca facem "presing agresiv", nu legam mai mult de 4 pase si astea pe latul terenului. Castigam cu chiu cu vai cu 1-0 pe o greseala de marcaj la un corner si spunem ca am obtinut "o victorie categorica". Ce este categoric la un 1-0 din 2 suturi pe spatiul portii ? Ca adversarul a fost mai impiedicat decat tine nu te face automat categoric bun. Si de ce sa te lupti sa castigi un campionat slab si apoi sa dea cu tine de pamant o echipa adevarata, intr-o cupa in care nu ai ce cauta datorita finantelor care nu-ti permit un lot pentru o asemenea aventura? A castigat ceva Steaua ca a fost data de pamant de City? Cred ca ar trebui sa ne propunem obiective care se pot atinge si sa lasam utopiile, UCL nu este pentru echipele romanesti, poate cu un car de noroc prindem cate o grupa si luam bataie in 5 din 6 partide. Ne place sa fim umiliti?

Olteanu (478 comentarii)  •  21 februarie 2017, 11:11

Ovidica, nu e bun Razvan Marin dar nici Vatajelu vostru nu rupe gura targului. Numai prostii plang de grija altora...

Olteanu (478 comentarii)  •  21 februarie 2017, 11:18

In eroare e si Titu pt ca Dl Ioanitoaia nu a scris niciodata urat despre Hagi, deci, nu a dat nici exemple ca nu ar sti sa vorbeasca. Afirmatia ca un ziarist nu are voie sa greseasca e o mare gogomanie. Nu e om care sa nu greseasca. Citatul din Hubbard e alta gogomanie destinata sa demonstreze ce culti suntem noi.

Comentează