Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Campioana respiră!

Spre deosebire de partidele în care conta pe jucătorii vânduți între timp Stelei, Astra n-a mai arătat ca un tăvălug, ca o forță.

Permalink to Campioana respiră!
vineri, 17 februarie 2017, 4:25

Șumudică s-a temut să nu ia gol în turul cu Genk de la Giurgiu și a luat două! S-a întâmplat așa pentru că defensiva Astrei a lăsat, mai ales până la pauză, largi spații libere și pentru că adversarul s-a dovedit redutabil. Peste ce-am crezut noi despre el. Deși se află la mijlocul clasamentului în Pro League, Genk a acoperit inteligent terenul. Mobilă și agresivă, a avut vioiciune și a avut ritm. Pasând abundent, n-a închis jocul nici la 1-0, nici la 2-1 pentru ea. În condițiile în care Anderlecht a trecut în aceeași seară la pas de Zenitul lui Mircea Lucescu, iar Gent a răpus-o pe Tottenham, ne-am mai edificat o dată că fotbalul belgian e superior celui românesc. Trufași, noi acceptăm însă greu acest adevăr. Din păcate, ne place să ne îmbătăm cu apă rece.

Spre deosebire de partidele în care conta pe jucătorii vânduți între timp Stelei, Astra n-a mai arătat ca un tăvălug, ca o forță. Mai întâi a readus-o în meci golul antologic realizat de Budescu pentru 1-1, apoi modificarea sistemului prin urcarea lui Săpunaru la mijloc. Interceptând numeroase baloane, acesta și-a împins echipa de la spate, a înviorat-o. La rându-i, Budescu și-a reconfirmat vocația de artist, capabil de execuții superbe după ce pare că ațipește pe gazon, străin de efortul coechipierilor. Ca să crească și, eventual, să candideze cu șanse reale la un loc în „națională”, Budi trebuie să fie mai constant. Să elimine momentele de indiferență, de reverie.

Altminteri, să nu ne repezim asupra „centralului” norvegian Moen și să-i reproșăm că n-a fluierat penalty în faza în care, în minutul 12, fundașul Uronen l-a „încălecat” pe același Budescu. Corect, a fost fault, însă el s-a petrecut cu jumătate de metru în afara careului. Și mai precizez, cu părere de rău pentru suporterii giurgiuveni, mai prezenți la stadion ca oricând, că ambele goluri ale oaspeților s-au marcat din poziții regulamentare. Acuzația lui Săpunaru că „belgienii au dat gol din ofsaid” e fantezistă.

S-a creat o discuție aprinsă pe marginea faptului că Șumudică l-a introdus pe vârful Sergiu Buș în minutul 64 și, argumentând că n-a alergat suficient, l-a scos în minutul 80! Decizia tehnicianului, una rar întâlnită, l-a surprins neplăcut pe Florin Lovin, absent joi din cauza cartonașelor. Mijlocașul de 35 de ani n-a ezitat să declare să Șumudică s-a comportat urât, „că a greșit și l-a umilit pe Buș!”.

Nu știu dacă Șumudică a greșit ori nu. Poate nu se impunea, cunoscându-l pe Buș, să recurgă la serviciile unui jucător mai comod, mai puțin bătăios. Sunt însă convins că a intervenit salutar când a schimbat sistemul din mers prin avansarea lui Săpunaru. La fel și când l-a înlocuit pe Al. Ioniță II cu D. Florea, ultimul expediind centrarea din care Takayuki a egalat la 2 chiar în minutul 90. Acum, dacă Șumi a greșit, era de competența analiștilor ori a tehnicienilor să se pronunțe, nicidecum nu era treaba unui jucător activ, care s-a trezit criticându-și public propriul antrenor! De acord că Lovin a sărit, simțindu-se solidar cu Buș, să-și apere colegul. Gest frumos, nimic de zis, curajos. Atât însă că Florin și-a depășit atribuțiile, iar un club care se respectă n-ar tolera o asemenea „frondă”.

Fără să entuziasmeze, ba și dominată uneori, Astra n-a dezamăgit și merită laudată. Numai și pentru că e singura noastră reprezentantă în Europa, unde  a ajuns în ciuda unei conjuncturi nefaste. Dacă formația belgiană a devenit favorită la calificare după acest 2-2, campioana noastră rămâne în cărți și speră. Deoarece a demonstrat că-i în stare să joace foarte bine în deplasare, să tragem nădejde că va izbuti să repete la Genk victoriile obținute la Plzen, Viena și Londra. Cine a câștigat la West Ham poate câștiga oriunde, nu-i așa?

Comentarii (26)Adaugă comentariu

FYRY (37 comentarii)  •  17 februarie 2017, 17:06

asa i

adrian (2 comentarii)  •  17 februarie 2017, 17:14

*** *** *** *** ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jimmy (27 comentarii)  •  17 februarie 2017, 17:23

In general corect dar sperantele Astrei sint ceva mai mari de zero. Cam 5 din 100.

Niku (275 comentarii)  •  17 februarie 2017, 17:53

Normal ca nu mai e astra cea fara Alibec si ceilalti plecati dar nu mor caii cand vor cainii si nici cand vor stelistii.

George (3 comentarii)  •  17 februarie 2017, 18:11

Se califca.Si? Astra-i o echipa fara viitor.Cu un lot imbatranit, cu un antrenor contestat de -culmea prostiei!-patron, fara suporteri. Mutarea echipei la Giurgiu s-a dovedit a fi nefasta. Cum o fi fost mutarea lui O.i. de la Peris la Giurgiu?!! Altfel, HAI FARUL!!

Brandremist (29 comentarii)  •  17 februarie 2017, 18:18

Astra va lupta așa cum poate ea. Eu sper să se și califice mai departe. Ar fi un câștig și pt fotbalul românesc.

Sergiu (53 comentarii)  •  17 februarie 2017, 18:26

@George. Lasa-i tu pe altii si nu mai plinge pe umerii Astrei cit timp Farul tau e purceaua moarta in cocina. Astra e singura noastra ambasadoare in cupele europene si Nea Ovidiu are motive sa o laude. Desi buzoian sunt mindru de ce face Astra.

Dragos (250 comentarii)  •  17 februarie 2017, 18:29

Ca si in partidele anterioare Astra Giurgiu pleaca si contra lui Genk cu sansa a doua. Chiar asta poate fi cartea ei castigatoare. Succes.

Razvan (331 comentarii)  •  17 februarie 2017, 18:30

Astra tavalug? Sincer nu am vazut niciun meci (mai ales in Europa) unde Astra sa poata calificata ca "tavalug". Mereu a mers la ciupeala si contra-atac, altfel o tactica perfect respectatbila si de inteles in conditiile date.

Marulis (16 comentarii)  •  17 februarie 2017, 19:07

@Razvan. Cind a batut-o pe Steaua la Giurgiu si i-a luat afumatura din ciorba de fasole Astra chiar a fost un tavalug. Nu i-a lasat Stelei nici a mai mica sansa. Acum joaca la ciupeala. Inainte isi indoia adversarii.

ALIN (626 comentarii)  •  17 februarie 2017, 19:12

Va dau dreptate cu Lovin. Atata timp cat mai e jucator sa joace mai mult si sa comenteze mai putin. Nebunul de Sumudica a facut prea multe pentru Astra ca sa-l ia la intrebari si sa il judece orice fitecine. Ca nici pe Lovin nu l-a judecat lumea lcum merita cand a parasit terenul in cazul bricheta.

cita (2118 comentarii)  •  17 februarie 2017, 20:22

ASA e, draga Maestre, speram intr-o victorie in orasul unde se fabrica prima mea masina luata la ocazie😊 In rest, bucuros ca avem SI noi rumanii o echipa de fotbal in Primavara Europeana. Felicitari Astra!

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  17 februarie 2017, 20:42

Dorel al asa zisului jurnalism sportiv loveste din nou identificand cauzele remizei dintre Astra si Genk. Primul reper : " S-a întâmplat așa pentru că defensiva Astrei a lăsat, mai ales până la pauză, largi spații libere.." Intr-adevar, cu totul altfel ar fi stat lucrurile in cazul unor spatii libere dar stramte, foarte inguste, reduse la dimensiuni microscopice.. Al doilea, sa-i zicem, argument : "..si pentru ca adversarul s-a dovedit redutabil." Aici de vina este FRF care ar trebui sa propuna UEFA ca echipele romanesti sa joace doar intre ele in cupele europene. In caz contrar, exista pericolul, pertinent semnalat de Ioanitoaia, unor adversare redutabile (sic!) care, dupa cum se dovedeste, au dorinta nerusinata de a elimina vulnerabilele (sic!) noastre reprezentante..

lucian (206 comentarii)  •  17 februarie 2017, 21:09

@Sandronicus. ***, *** lasa-ne cu observatiile astea de ***. Tu daca traiesti trei vieti nu ii ajungi dlui Ioanitoaia nici pina la glezna.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Clau (107 comentarii)  •  17 februarie 2017, 21:23

Padurea e plina de uscaturi gen titus sardonicus. explicatiile din text mie mi se par corecte. Nu mi-am imaginat nici eu ca o echipa fara nume ca Gent poate juca asa bine. E adevarat si ca merita sa cistige cum lasa de inteles dl Ioanitoaia.

Albu (88 comentarii)  •  17 februarie 2017, 21:30

M-am mirat foarte tare auzindu-l pe crainicul meciului cum il lauda in mod repetat pe Geraldo despre care cred ca a fost cel mai slab din echipa Astrei. As vrea sa stiu parerea dv cu privire la acest aspect neprins in articol. Multumesc anticipat.

17 N T propun in modul cel mai serios numele „Stina Becali” (871 comentarii)  •  17 februarie 2017, 23:35

respira cam greu. si sint doar la al doilea meci. Scuze dar nu-i vad bine.

Teodor (43 comentarii)  •  17 februarie 2017, 23:39

Cariera europeana a Astrei s-a incheiat si cred ca a fost ultima. La vara pleasca *** si Astra trage definitiv pe dreapta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  18 februarie 2017, 8:35

@lucian. Amice, nu toata lumea are IQ 85 ca tine..

Cetatean (38 comentarii)  •  18 februarie 2017, 9:18

@ Titu Sandronicus Cuvantul larg este definit in DEX ca o suprafata mare iar cuvantul liber ca un spatiu in care poti sa te misti in voie. Pe scurt avem un pleonasm! Nu e prima oara si, cu siguranta, nici ultima cand Ioanitoaia o comite in contextul in care limba romana este o necunoscuta pentru "maestru". Cu toate ca "maestrul" afirma acum ceva timp : "fiecare om e alt om" se vede cu ochiul liber ca Maria Grapini, agramata care sustine ca a participat la olimpiada de limba romana, este echivalentul feminin..

Andrei (213 comentarii)  •  18 februarie 2017, 12:05

Campioana respiră precum găina din zicala, "Curaj găină că te tai". Ovi, nu e cazul să te entuziasmezi, campioana a smuls ,in extremis, un egal acasă cu o echipă de pe locul 7 din Belgia, venită cu rezervele, media de vârstă 22 ani, faţă de 32 ani la Astra. Astra s-a autodepăşit dar, s-a extenuat şi efectele se vor vedea în meciurile din campionat, nu ştiu dacă mai prinde play-off-ul

Dilimache (657 comentarii)  •  18 februarie 2017, 12:25

Ha ha ha, daca nu e vorba de steaua sau burleanu nu se inghesuie haterii!

Bratu (104 comentarii)  •  18 februarie 2017, 12:34

Niste gugumani pretind aici ca stiu limba romana. Se insala, dau lectii desi nu au bagajul necesar. Si discuta pe linga subiect doar ca sa para interesanti. Sint doar niste recidivisti ai prostiei.

Bratu (104 comentarii)  •  18 februarie 2017, 12:37

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Remus (29 comentarii)  •  18 februarie 2017, 13:34

Corect, Ioanitoaia e un *** care trebuie sa primeasca lectii de la filologi ca Titu si altii. Ii citesc pe inchipuitii astia si ma apuca rasul plansul cat sunt ei de bine pregatiti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin (128 comentarii)  •  18 februarie 2017, 17:57

Respira dar greu. Foarte posibil ca la Gent sa se sufoce.

Comentează