Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Inventarul aiurelilor

Mai știți de ce a insistat Gigi să-l aducă pe vârful Golubovici de la Iași pentru a-i face vânt după numai 9 meciuri fără gol bifate în Liga 1?!

Permalink to Inventarul aiurelilor
marți, 14 februarie 2017, 4:44

Sfătuit de cineva din anturaj să mai tacă, Gigi Becali s-a răzgândit în privința lui Gnohere. Mai întâi a anunțat că îi oferă 100.000 de euro lui Dinamo să-l ia înapoi pe francez, apoi a întors-o ca la Ploiești. A zis c-a glumit. Rămân însă, ca să amuze, să irite ori amândouă, alte glume debitate de latifundiar, iar cea mai mare pare legată de Ovidiu Popescu.

Ex-timișoreanul menționat, care va împlini 23 de ani pe 27 februarie, promite. Poate fi de perspectivă. Deși n-a strălucit în ultima partidă, la 2-2 cu Voluntari, el are calități și, ca atare, viitor. Atât că, visând cai verzi pe pereți, Becali nu s-a sfiit să-l identifice drept „perla mea!”.

L-a comparat cu legendarul Frank Lampard, golgeterul all-time al lui Chelsea, 106 selecții în „naționala” Angliei, ba a și proclamat că-l va vinde cu 25 de milioane de euro! Fostul europarlamentar e sigur că se va umple de bani deoarece Popescu „E atât de puternic încât aleargă în lateral cu adversarul. Îl dă la o parte pe adversar și îl umilește. Aleargă cu el în spate 5-10 metri și după aia îl deraiază!”.

N-are nimeni nimic împotrivă ca Gigi să se îmbogățească din eventuala plasare a tânărului în discuție, însă e greu de crezut, de domeniul fanteziei, că va primi vreodată pe un jucător evaluat la 800.000 de euro (transfermarkt.de) o sumă de 30 de ori mai mare! Pentru că niciun fotbalist român nu s-a vândut în istorie cu peste 10 milioane, dar și pentru că fundașii și mijlocașii, posturile lui Ov. Popescu, sunt prețuiți mai puțin decât atacanții. Pretutindeni și de când există fotbalul.

Becali fabulează și în cazul în care, scăpând iar caii, anunță că Marian Pleașcă, înrolat recent de Steaua la 27 de ani, „va deveni cel mai mare fundaș dreapta din Europa”! Într-un delir cu accente mistice, patronul roș-albaștrilor explică și de ce îi prevede apărătorului născut la Caracal o carieră răsunătoare.

Pentru că îndată ce a semnat până în vară, cu opțiune de prelungire pentru două sezoane, Pleașcă „a mers la biserică”! Mai știți de ce a insistat Gigi să-l aducă pe vârful Golubovici de la Iași pentru a-i face vânt după numai 9 meciuri fără gol bifate în Liga 1?! Deoarece bosniacul „punea preotul să-i dea cu mir pe tălpi”!

Golubovici nu reprezintă singura plasă luată de Becali. Lista achizițiilor eșuate e foarte lungă. Aproape fără sfârșit. Pe lângă Tade, Mitrea și Aganovici, de care Steaua abia a izbutit să scape în această iarnă, figurează pe ea o grămadă de nume. De pildă, al lui Vali Badea („3 clase peste Inzaghi”), Mihai Răduț („Îl va depăși pe Xavi”), Ovidiu Petre („Cer pe el 10 milioane”, l-a dat cu 1,5 la Al Nasr), Mihai Onicaș („Va fi cel mai bun mijlocaș din Europa”) și, ca să nu mai pierdem timp, Alexandru Tudorie.

Despre acesta a spus că „Așa atacant nu găsești, peste 2 ani poți să iei pe el o sută de milioane”! Evident, unii dintre cei pomeniți sunt sau au fost jucători onorabili, cu merite. Din păcate, niciunul dintre ei n-a confirmat pe măsura superlativelor cu care i-a gratulat Gigi Becali. Dimpotrivă, n-au încântat, mai degrabă au dezamăgit.

Când Becali se bate cu pumnii în piept că e tobă de fotbal, convingere care-l împinge să se amestece în chestiuni tehnice, ba să dicteze și alcătuirea echipei („Ovidiu Popescu va juca doar mijlocaș. De ce? Că așa vreau eu!”), n-ar strica să i se aducă aminte că premonițiile sale s-au dovedit greșite, false. Nu numai atât, ci și, în majoritatea zdrobitoare a cazurilor, niște exagerări. Niște aiureli. Poate că a mai și nimerit-o cu unul ori cu altul, dar regula de bază a constituit-o datul în bară. Din pricina căreia Steaua a suferit și suferă în continuare.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Mq (45 comentarii)  •  14 februarie 2017, 16:58

Faptul ca nea Gigi greseste se intampla

g (27 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:03

Nu va mai "uitati in gura lui", domnule O.I...Cat sa ii mai facem recenzii? Scrieti mai bine despre Viitorul, cel din "Șampion Lig". E mai corect.

adrian_hora (26 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:03

chipciu, stanciu, chiriches, gardos... alte dezamagiri, pentru altii insa :).

sile (15 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:06

Cand esti oier miorosi a ***... si a brânză...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fiscu (5 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:07

Religia e pentru oameni prosti, inculti, fara carte. Daca ai mai mult de un neuron, nu ai voie sa crezi in astfel de prostii. George Becali pare un om scolit la Universitatea Coada Mielului de pe Soare. Orice spune el este egal cu Nulitatea!

Russu (25 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:21

Un parvenit care crede ca bogatia te face destept. Nu e cazul lui.

mircea (1 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:22

Lampard nu a jucat la Chelsea !!

g (27 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:23

Bă Fiscule, ti-a zis cineva ca esti frumos si destept? Sa stii ca a facut mishtou de tine, ba saracule!

nevertheless.. (1 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:31

cand joci cu chiajna sau cu voluntariu orice jucator in forma poate parea de 100 de mil..

Daniel (223 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:36

@mircea. Ai baut fara sifon?

ricco13 (6 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:39

lampard n-a jucat la chelsea,a jucat la mioveni

Căpcă1 (7 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:45

Cu tot respectul pentru dumneavoastră, pentru vârstă și pregătire, sunteți unul dintre cei mai lipsiți de inspirație ziariști. Vă place, ori ba, Gigi Becali a ajuns să-și dea cu părerea și să creadă că se pricepe pentru că a fost băgat în seamă de ziariști lipsiți de talent, care au promovat doar scandalul! În ziarul pe care-l conduceți nu găsești un articol despre tactica abordată de fiecare echipă ci doar bârfe și șușe! Cine-l bagă-n seamă pe Becali, Negoiță, Mureșan sau mai știu eu ce borcei și copoși, dacă nu tot voi, ziariștii lipsiți de orice har profesional ?! Nu voi îi luați interviuri unuia care nu are, formal, nicio poziție oficială la FCSB ? Acea persoană e un chibiț, lipsit de orice viziune despre fotbal, sau, ca să fiu rău, cam ca ziariștii de scriu pe acest blog. Nu mă credeți , uitați-vă la Vochin, nulitate ce conduce fotbalul românesc după regulile de Footbal Manager. Sunteți salvați de un Geambașu, Naum sau Cătălin Oprișan, deși, sunt oameni și ei, cât o să poată să vă ducă-n spate ?! Da, mă aștept să banați postarea mea, e politica blogului la care scrieți ! Cu respect !

unul (42 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:46

@mircea......Vrei sa ne luminezi matale, unde a jucat/joaca Lampard ?:))))))

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:48

Salut ca mai exista ziaristi care au curaj sa il ia in balon pe puslamaua de Gigi care se crede stapan in tarisoara asta de oameni nevoiasi. Si sa mai zica fraierii ca Nea Ovidiu e omul maimutoiului din Pipera, stipendiat de acesta si alte asemenea ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andy (103 comentarii)  •  14 februarie 2017, 17:58

Din cauza atator greseli facute Gigi este singurul patron din Romania care poate traii din fotbal.

militari (120 comentarii)  •  14 februarie 2017, 18:02

Ai dreptate insa si matale esti dintre cei care nu au loc pe lumea asta de Steaua. Se simte ca nu o inghiti si incep sa cred ca e adevarat ca tii cu Craiovita.

Aurelian (15 comentarii)  •  14 februarie 2017, 18:10

Capca1, ia te uita minune ca nu ti-a banat nimeni atat de inteligenta ta postare!!!Doar ca fara sa fie in acte Becali e cel care da banii la Steaua si are deci dreptul sa vorbeasca. Faptul ca spune numai prostii e de amendat si se si intampla. Si mai afla ca Geambasu, Naum si Oprisan au invatat meserie de la Ioanitoaia si au lucrat la ziarele conduse de Ioanitoaia. Asa a fost si nu a fost invers. Poate ca nu erai nascut pe vremea aceea asa ca poti fi iertat.

Geo (41 comentarii)  •  14 februarie 2017, 18:30

Domnule Ovidiu, daca nu ati reusit sa-l cunoasteti pe Gigi Becali in atatia ani chiar este surprinzator. El isi face singur "moral" sperand ca macar cateva dintre investitiile sale, de multe ori paguboase, sa confirme si sa ia potul cel mare. Pe langa "chiflele" luate a reusit, totusi, si cateva lovituri remarcabile (Chiriches, Gardos, Stanciu, Stancu, Radoi). Acum sper ca nu aveti pretentia ca toti care ajung la Steaua sa fie de top si sa se ia bani pe ei cu nemiluita. Asta nu se intampla la niocio echipa din lume. Lui Gigi ii place sa epateze, sa fie un pic fanfaron si cam de aici porneste povestea de fata.

Razvan (331 comentarii)  •  14 februarie 2017, 18:36

Pe Becali voi l'ati facut mare, care va ingramaditi la orice conferinta la care bate campii, va calcati pe picioare sa'i luati interviuri dupa meciuri si il prezentati ca Mesia fotbalului romanesc prin ziare. Abereaza Becali? Citeste GS, 80% din ziarul matale e cu si despre Becali!

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  14 februarie 2017, 19:13

"Becali FABULEAZA și în cazul în care, SCAPAND IAR CAII.." Greseala de exprimare care consta in repetarea inutila a aceleiasi idei formulata cu alte cuvinte se numeste tautologie. Multumim pentru distractie si ramanem in asteptarea urmatoarei "perle"..

naica (43 comentarii)  •  14 februarie 2017, 19:34

Becali daca nu tace din clanta si nu-si reconsidera rolul la echipa de fotbal, va duce aceasta echipa in liga a II a. De la o zi la alta arata ca paranoia pune stapanire pe el. Amesteca fanatismul religios cu fanatismul omului cu o educatie de la nivelul cel mai de jos. Adica, fara nici o educatie... Imi pare rau, sunt stelist infocat de peste 50 de ani.

Dr (34 comentarii)  •  14 februarie 2017, 20:02

@Titus. Du-te nene sa te cauiti. Intai citeste cate carti a scris Ovidiu Ioanitoaia si dupa aiaindrazneste sa deschizi gura. Exemplul pe care il dai e prost pentru ca a fabula nu e acelasi lucru cu a scapa caii.

Alex (144 comentarii)  •  14 februarie 2017, 20:04

E mult prea putin fata de ce merita acest fanfaron jalnic. Cel mai trist e ca ii ia de orosti pe cei din jur si ii umileste.

Lucian (206 comentarii)  •  14 februarie 2017, 20:37

Titule, dadusi cu bata in balta! Are dreptate Dr, gresesti dar te dai rotund. Pe Dl Ioanitoaia nunil prinzi in capcane de astea, e uns cu toate alifiile.

Dilimache (657 comentarii)  •  14 februarie 2017, 21:14

becali fabuleaza de cand il stiu, pacat de echipa, ca omul e complet plecat de pe planeta!

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  14 februarie 2017, 21:26

Ce-ai maistre in ultima vreme, ai fost in vacanta la Cernobil ? Dupa odele aduse unor ***** si ***** lui Chivulete, numit de UEFA „folcloristul“, te nemultumesc chinurile lui Becali ? Pai a luat si 30 bucati pe an ca sa aiba Romania nationala. Stii cine a afirmat ca CSM Steaua Exim si Dinamo nu stiu cum au probleme in CUPA caci trebuie sa folosesasca doi romani pe teren ? Asta e tema saptaminii ! Uite maistre, Dinamo mai are putin si-l aduce pe fiul lui de Niro ! Mai bine ne spuneai ce-a pariat „folcloristul“ ori de ce-a fost anchetat fi-su in dosarul Mita din elicopter. 4 din 8 meciuri ale ASA a facut praf *** de 20 de ani in doua luni. Altii la facultate, *** lu tata fluiera. -------------------------------------------------- Nu sint doar „aiurelile“ pe care le debitezi in ultima vreme, ma supara cenzura ta de toata jena. Ieri nici n-am amintit nimic de „folclorist“, nici de jafurile lui fi-su, am descris doar faza cu „penalty la Nita“ si am scris apoi doar un adevar la adresa repetentului Balaj si mi-a fost cenzurat totul ! Inca l-am laudat, impartial ca lemnul, l-a selectionat si moldoveanul de la MTS.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcus (279 comentarii)  •  14 februarie 2017, 22:09

Titlu inspirat. In rest nimic nou.

Marcus (279 comentarii)  •  14 februarie 2017, 22:16

Bai 17 Nentori, nu fi mai prost decat esti! Chivulete junior nu e deloc responsabil de ce a facut tatal lui, incurci rau borcanele! Si pari fumat dupa cum confuzi lucrurile.

Mihnea (29 comentarii)  •  14 februarie 2017, 23:38

Mi se pare interesant ca pe gsp.ro ai in fiecare zi ocazia sa citesti o aberatie debitat de cioban...destul de penibil ...poate ar trebuii sa publicam in fiecare zii cite un interviu cu oameni care intradevar inteleg fotbalul...

Andrei F (1607 comentarii)  •  15 februarie 2017, 8:51

Vai,de neacceptat,Gigi gindeste ca un megaloman!Vai ,ce gresala de neacceptat!Dar ia uitati-va aici...,,A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii,,........Nu am avut noi proba sinceritatii ieri?Nu vedem aproape zilnic in GSP cum un ,,jurnalist,,deraiaza?

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  15 februarie 2017, 9:28

@Marcus Sintem luati de prosti asa ca ... care e problema daca exageram si noi putin ? Unora le vine sa puna mina pe bite cind vad hotia pe fata din tara asta, caci unii incerca s-o mature sub pres, exempu maistrul venit din cine stie ce concediu nereusit, altii inceraca s-o legifereze. Juniorul a fost anchetat de DNA. A luat sase luni suspendare si i-au redus-o gasca Craciunescu Porumboiu la sase saptamini.Cine stie ce stie "folcroristul" despre ei ca sa-l apare in halul asta pe ***** ? L-au reclamat elvetienii la UEFA ca le-a trimis flautiste de prosta calitate in camera de hotel, poate astora le-a trimis ceva mai bun. Avea 20 de ani si facea praf meci dupa meci in prima liga ! Aceeasi poveste: fiul lui tata. Nu stie sa faca altceva, sa mature, sa care galeti ca tine in Anglia ? Daca ii place sa fluiere sa mearga in padure ! -------------------------------------------------------- PS Iti modereaza si tie folcloristul pariurile ? Ori erai fumat si ai vazut dublu fazele incriminate ? E hotie pe fata si nu trebuie sa fi destept ca tine ca s-o vezi. Sint atitia tineri de calitate care imbatrinesc in liga a treia iar niste ***** ajung imediat sus ? Esti de acord cu asa ceva ? Nu cred.

Arion (56 comentarii)  •  15 februarie 2017, 10:31

Gresesc amarnic cei care au asteptari de la Becali. E doar un branzar imbogatit si incult caruia i se da o importanta exagerata.

Cetatean (38 comentarii)  •  15 februarie 2017, 10:52

Perla examen bacalaureat : "In cunoscuta balada "Miorita", sunt descrise cateva intamplari in care sunt implicati doi criminali, o *** turnatoare, si un cioban ce socheaza prin prostia lui." Orice asemanare cu realitatea poate fi adevarata..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  15 februarie 2017, 11:38

@postacii Dr si Lucian. Doua "perle" ale "maestrului" : "Fiecare om e alt om" si "Pe lumina se merge mai bine ca pe intuneric" scoase asa, in scurt, demonstreaza ca omul nu are nicio treaba cu scrisul. Cat despre carti...si coana Leana scria. Tipul e varianta masculina a Mariei Grapini in proportie de, vorba "maestrului", 61 la 39 la suta. Comparati si pozele!

vasco (363 comentarii)  •  15 februarie 2017, 12:06

E ca si cum s-ar descoperi America!Gigi becali debiteaza aiureli....Nu zau!?

florian (42 comentarii)  •  15 februarie 2017, 13:51

bine 'nea Ovidiu, matale om serios, umblat pe la campionate euro si cupe mondiale, chiar il iei in seama pe gigi? nu prezinta importanta pentru nimeni ce zice el, mai ales acum, cand se duce de rapa jmecheria lui..a preluat o echipa super, si-a facut-o de tot rasul!

Claudiu (10 comentarii)  •  15 februarie 2017, 14:24

N-am mai ras demult asa! :)))) Foarte bun articolul!

Comentează