Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Messi nu e Maradona!

„Îl respect pe Maradona, dar îl plasez la ani-lumină în spatele celui mai bun fotbalist argentinian din istorie, care e Messi”, a spus stoperul lui Real Madrid și al Spaniei. Preocupat de cele două ceasuri ale sale, câte unul pe […]

...

Cu lecția neînvățată

După ce s-a calificat fluierând la Mondiale, cu 10 puncte peste România, lăsată pe locul 4 în grupă, Polonia a pierdut clar primul meci în Rusia, 1-2 cu Senegal. Clar întrucât cea dintâi reprezentantă a „continentului negru” victorioasă la această […]

...

Arbitraje fără greșeli?!

Într-adevăr, ele s-au rărit, dar n-au dispărut și probabil că nici nu vor dispărea. Pare logic să se întâmple așa cât timp deciziile nu-s luate de o mașină, cum și-au închipuit unii, ci tot de către oameni. Iar aceștia sunt, […]

...

Lustrul de campioană

Nu încetează să fie considerat neverosimil socotind că s-au întâlnit locul 1 din ierarhia FIFA la zi cu ocupanta poziției a 15-a. S-a dovedit însă iar că în fotbal orice e posibil. Ca atare, există pericolul ca însăși campioana lumii […]

...

Pământeanul Leo Messi

Adevărat e că foarte rar s-au mai jucat 4 meciuri într-o zi ca în Rusia, unde numărul penalty-urilor acordate a crescut și în urma intervenției așa-zisului arbitru video. Care ar fi trebuit, părere larg răspândită, să mai impună o lovitură […]

...

De ce atât de târziu?!

După ce a pierdut sâmbătă la Botoșani în minutul 87, Craiova a depus o contestație privind starea necorespunzătoare a terenului.

Permalink to De ce atât de târziu?!
duminică, 12 februarie 2017, 4:56

„Noi suntem obișnuiți să jucăm pe iarbă, nu pe gheață”, a răbufnit Mulțescu, care a recunoscut însă, sportiv, că „adversarii au meritat victoria”. Comentând demersul făcut de olteni la capătul unei confruntări disputate la minus 10 grade, Grozavu le-a urat acestora, ironic, să fie sănătoși și le-a dorit baftă!

Fără îndoială că reclamația înaintată la LPF nu-i va folosi Craiovei. Din clipa în care arbitrul a dat drumul partidei, rezultatul va fi cel consemnat la fluierul final. Nu există o prevedere regulamentară care să ajute formația din Bănie, ea a pierdut, la revedere! Pe de altă parte însă, revolta alb-albastră se justifică pe deplin, deoarece în cadrul hibernal de sâmbătă numai fotbal nu s-a numit ce a fost la Botoșani! Adevărat că jucătorii au părut mai preocupați să rămână în picioare și să nu se accidenteze decât să paseze și să tragă la poartă! Totuși, scuzați banalitatea, amândouă echipele au evoluat pe aceeași suprafață, așa că a arunca vina pe starea terenului constituie o scuză rezonabilă, nu și un argument convingător.

Nu mai zic că nici la Craiova, pe stadionul Extensiv, nu-i altfel pe zăpadă și pe ger. E tot arătură. Zic însă, ba chiar insist, că nu-i normal ca în Liga 1 să se desfășoare meciuri în asemenea condiții. Sigur, în România frigul mușcă în ianuarie și în februarie, iar iarna, hă, hă!, nu-i ca vara. Ca atare, jucăm și pătimim. Cu precădere, interesele „naționalei” explică o asemenea concentrare a calendarului intern, n-are rost să ne învârtim în jurul cozii.

Întrebarea care se pune, și pe care FRF și LPF o evită cu încăpățânare, e dacă nu s-ar găsi soluții pentru a diminua riscurile la care sunt expuși în această perioadă jucătorii și, într-o proporție mai mică, înșiși spectatorii, din ce în ce mai puțin dornici să dârdâie în tribune? Subiectul e de discutat, măcar în ideea că partidele din Liga 1 încep nepermis de târziu! De pildă, în etapa 23, aflată în derulare, meciul Iași – Astra s-a amânat, două s-au programat de la orele 20:00 (ASA – Timișoara, Chiajna – Dinamo) și alte două (Gaz Metan – CFR, Steaua – Voluntari) la 20:30!

Dacă e să ne uităm la cei de la care avem de învățat, ce constatăm? Că în actualul week-end, Arsenal – Hull și Crotone – Roma s-au jucat de la 12:30, că Betis – Valencia a luat startul la 13:00 și Burnley – Chelsea la 13:30, iar lui Bayern și Barcelonei nu le-a căzut rangul să dea piept cu Ingolstadt, respectiv cu Alaves, la ora siestei, nu în cursul serii! Tristă, concluzia e că la noi nu se poate ceea ce la alții se întâmplă în mod curent și fără ca vreo echipă să umble cu jalba-n proțap!

Lucrurile stau astfel în România pentru că decid televiziunile, care întrețin practic campionatul oferind majorității cluburilor circa jumătate din bugetul anual. Dar nu înțeleg, oare numai eu?, de ce nu se pot disputa partide și de la orele 14:00 ori 15:00, când e mai cald și, în plus, nu mai apar costuri legate de aprinderea nocturnei? Oamenii s-ar deplasa mai ușor pe lumină decât pe întuneric, mai relaxați, la fel cum s-ar și întoarce la casele lor.

De acord ca televiziunile să-și impună punctul de vedere, dar ele trebuie să țină cont de interesul echipelor și, evident, de al spectatorilor. S-ar cuveni ca FRF și LPF să intervină, nu să asiste impasibile, parcă legate la ochi, cum alunecă fotbalul tricolor pe tobogan. Nepăsarea lor pare sinonimă cu complicitatea. Sau chiar e.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Fram (6 comentarii)  •  12 februarie 2017, 17:11

Pct de vedere realist. Ora tirzie e o prostie.

ionnis (96 comentarii)  •  12 februarie 2017, 17:21

oamenii vor sa vada steaua in prime time ;)

iordache (29 comentarii)  •  12 februarie 2017, 17:28

@ionnis. Zau, Steaua nu poate juca prost decat in prime time? Hai ca esti glumet

costi 42 (35 comentarii)  •  12 februarie 2017, 17:42

CREDETI CA EXISTA CELE DOUA FORURI POMENITE ? ASTEA SE FAC VAZUTE NUMAI LA COMISII PT.AMENZI SI SANCTIUNI CARE NU REFLECTA ADEVARUL,DEPINDE DE ECHIPA,DACALI DIN NORD (VEDETI GOLOFCA) DACA E PE LA MIJLOC (VEDETI MURESAN- RUSESCU) ATUNCI O SA VA DATI SEAMA CA ACESTE FORURI TOTUSI EXISTA,ASTA E ROMANIA!!!

Jean Valjean (211 comentarii)  •  12 februarie 2017, 17:47

Cui sa ii ceri ca Burleanu nu stie si oe Iorgulescu il intereseaza doar sa faca bani cu carciumile. Bilantul e zero.

alex (15 comentarii)  •  12 februarie 2017, 18:01

intrebare telrviziunile sunt interesate sa transmita meciuri care incep la ora 12,30 13,30?

jeryman (23 comentarii)  •  12 februarie 2017, 18:02

@ionnis care steaua

Blaj Gabriel (1 comentarii)  •  12 februarie 2017, 18:10

Adevarata valoare a Universitatii Craiova se va reflecta in cele doua meciuri cu eternii rivali fcsb si fcdb .Vor fi doua meciuri total diferite pe doua terenuri care vor arata altfel, si zic eu cu vreo 15000 de spectatori la Tr.Severin si tot atatia la Bucuresti.

Bârgaoanu Dragoş (93 comentarii)  •  12 februarie 2017, 18:18

Eh...nu credeam să mai apuc vremea când nea Ioanițoaia să scrie ceva cu introducere, miez şi sfârşit.Bravo, bre!Ține-o tot aşa!

ionnis (96 comentarii)  •  12 februarie 2017, 18:27

Steau e numai una, ne mandrim cu ea in toata lumea :))

Andrei F (966 comentarii)  •  12 februarie 2017, 18:47

Deci...televiziunile nu ar mai trebuii sa rida de numarul scazut de spectatori pentru ca intr-o masura li se datoreaza...?Daca nu mentionati v-as fi amintit de conditiile de la Craiova...Avind in vedere cite meciuri se joaca acolo Craiova ar trebui sa zica merci...si este o neobrazare sa te legi de conditiile pe care le asigura altii...Si...Craiova a reusit sa-i capaciteze la maxim pe botosaneni...La meciul tur s-a lasat cu multe injuraturi...Pentru ca etapa viitoare Craiova joaca cu Steaua si s-a plins de arbitraj,la meciul tur Craiova-Botosani 1-0 arbitrul a eliminat gratuit un botosanean si astea sunt spusele unui mare arbitru oltean pe nume Craciunescu...Asta pentru ca tot ii place presei scandalul...

Vlady (139 comentarii)  •  12 februarie 2017, 18:48

@alex. In Anglia, Italia, Germania si Spania sunt interesate ar trebui sa fie si la noi. Atunci iubitorul de fotbal nu ar mai ajunge acasa la miezul noptii ca sa mearga a doua zi la slujba.

mihaix (4 comentarii)  •  12 februarie 2017, 18:49

Greseala este a celor de la LPF care au stat capra pentru banii televiziunilor. Si a cluburilor care au fost de acord cu asa ceva. Dar ma intreb, de ce nu exista sanctiuni in cazul in care nu este pornita instalatia de incalzire a terenului. De ce se mai cere si verifica la inceput de sezon existenta acesteia daca atunci cand trebuie sa functioneze nu se ia nici o masura? De ce nu se verifica instalatia de catre comisia de licentiere la startul perioadei friguroase?

Andrei F (966 comentarii)  •  12 februarie 2017, 18:49

@alex ...desigur!Cind meciurile vor fi retransmise in China!(de asta se intimpla in campionatele tari)Deci ...niciodata!

Giulesti (51 comentarii)  •  12 februarie 2017, 18:51

Ionnise, mai ai rabdare doua ceasuri si o sa vezi ce tare te poti mindri cu FCSB ca Steaua mai exista decit in mintea oierului si a *** lui.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei Cristian (26 comentarii)  •  12 februarie 2017, 19:10

Televiziunile fac bani de la cei care se uita la... la... la... ? La televizor! Uau, ce idee revolutionara, nu?! Ca atare, meciurile se dau la orele la care gigeii vin de la munca si pot urmari meciurile, respectiv se pot uita la reclamele pentru betoane si agregate si pariuri. Eu inteleg ca dumneata esti pensionar sau macar liber-cugetator, deci nu te intereseaza ora. La fel cum sunt indivizi care ingroasa randurile de someri neraportati. Insa "publicul tinta" nu vine acasa la orele "matinale". Asa ca etapa se rasfira pe patru zile, de la orele 20:00 incolo. Pentru ca bani si alte alea.

Bogdan (242 comentarii)  •  12 februarie 2017, 19:33

@Andrei Cristian. Romanasii nu se omoara lucrand in timpul saptamanii daramite in weekend. Ai dreptate nu.

Dilimache (351 comentarii)  •  12 februarie 2017, 19:36

Ca de obicei pigmeul de Burleanu *** cata oara?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pruteanu (1 comentarii)  •  12 februarie 2017, 20:03

Ai imbatranit degeaba

Vali (27 comentarii)  •  12 februarie 2017, 20:29

Lasand la o parte ora, de ce trebuie sa se joace la inceputul lui februarie si in asemenea conditii meteo?!!! Cui foloseste o astfel de programare ? Pana la urma, la echipa nationala, ponderea o detin cei care joaca in alte campionate. Meciul de la Iasi a fost amanat. Iar cel de la Botosani, in aceeasi zona si conditii meteo, s-a jucat ! In mod cu totul si cu totul intamplator, zonele laterale ale terenului nu au putut fi curatate ! Arbitrii de ce nu-si asuma responsabilitatea si sa nu accepte disputarea jocurilor in asemenea conditii ?! Culmea, in luna iulie vor fi probleme legate de canicula !? Numai cand vremea este normala, se joaca mai putin !

Barbu (64 comentarii)  •  12 februarie 2017, 20:40

@Pruteanu. Gaina beata, ce vrei sa spui in afara ca jignesti fara motiv? Ai ceva de spus spune, dar scuteste-ne de gagisme. De vina e gsp ca permite mostre de prostie ca a ta.

ALIN (460 comentarii)  •  12 februarie 2017, 20:44

Iata ca aici mugeste o rumegatoare. Raspunde la numele de Pruteanu. Nu il lasati liber ca musca, bagati-l inapoi la uluci.

Bimbo (203 comentarii)  •  12 februarie 2017, 21:19

Asa ar trebui sa se intample dar nu gandeste nimeni la varful fotbalului. E o prejudecata ca lumea vrea meciuri seara. Le vrea dupa amiaza la sfarsit de saptamana ca apoi sa poata iesi in piata si sa il injure ori pe Iohannis ori pe Dragnea. De injurat sunt insa amandoi.

floydro (2 comentarii)  •  12 februarie 2017, 23:04

motivul pentru care in spania si anglia se joaca acum la orele alea sta tot in televiziuni, doar ca aici este vorba despre cele asiatice. haideti sa cumpere chinezii si liga 1 si vor impune ei meciuri de la 14:00 :)

AliBaba (182 comentarii)  •  12 februarie 2017, 23:21

@floydro. Teoria ta nu mai e valabila in Germania si in Italia, campionate pe care nu le dau televiziunile asiatice.

Encipi (1 comentarii)  •  13 februarie 2017, 0:21

Discuția e mai veche și din păcate tot degeaba discutam și acum. E simplu de gândit ca vara când sunt 30 de grade..E logic sa se joace la ora 20-21, pe 30 de grade la prânz sau pe la ora 16-17 nu vine nimeni sa se prăjească în soare. Tot la fel de logic e ca iarna se poate aplica metoda inversă. E prea frig la -10 grade la ora 20-21. O diferență de câteva grade, contează atât pt jucători cât și pt spectatori. La ora 14..15 sau 16 sunt măcar 5 grade mai puțin, și altfel stai și în tribuna și pe teren. Părerea mea ca federația și liga ar trebui sa aibă prioritate 0, readucerea oamenilor pe stadion. Și un meci frumos cu 6 goluri, tot nu are farmec cu 1000-2000 de oameni. Se pot demara tot felul de campanii de marketing și se poate merge și pana la aplicarea marketshare-ului pe modelul Champions League și la noi. Astfel, determini cluburile sa se implici în acțiuni de tot felul, cu scopul de a aduce oameniI la stadion.

Vladimir (3 comentarii)  •  13 februarie 2017, 3:50

Legat de programari explicația e simpla: se doreste televizarea tuturor meciurilor. De ce? Ma depaseste. In Anglia, de exemplu, se televizeaza 6 meciuri pe etapa (din 10). Atunci normal ca si programarile sunt decente. La noi, in schimb, etapa se lungește de vineri de la amiază pana luni la miezul nopții iar marti incepe etapa intermediara care tine tot asa până vineri. Asta are si alte efecte, nu doar legat de conditiile de joc. Parerea mea e ca asta dus si la scaderea asistentei pe stadioane si audientelor meciurilor televizate. Pe stadion parca nu iti vine sa mergi la un meci care se termina luni la 23:30 cand trebuie sa te trezești la ora 6 sa mergi la munca. Iar audiente TV, pur si simplu romanii sunt suprasaturati de fotbal. Apropo de meciuri disputate luni. MAJORITATEA meciurilor disputate lunea s-au disputat in conditii neregulamentare. ROAF-ul specifica foarte clar ca meciurile din Liga 1 de desfășoara vineri, sambata si duminica. Lunea se pot disputa meciuri doar daca o echipa a jucat in cupele europene, JOIA, in DEPLASARE. De exemplu, maine se joaca doua meciuri. A jucat JOI vreo echipă romaneasca in DEPLASARE si nu stiu eu? Teoretic, rezultatele meciurilor disputate maine nu ar trebui sa poata fi omologate. Oricare din echipele implicate maine ar putea sa conteste rezultatul din teren.

florian (39 comentarii)  •  13 februarie 2017, 10:50

daca garsonierele cu antena se cheama televiziuni, atunci le zicem asa...romania e plina de televiziuni si posturi de radio..de produs, nu se produce mai nimic in afara de gargara...

zorro (50 comentarii)  •  13 februarie 2017, 10:56

Nea Ovi, chiar nimic nimic pana la aceasta ora despre marea victorie a Stelei in memorabilul meci cu imarea echipa a primarelui Pandele din Voluntari? Se poate asa ceva?

Ing (38 comentarii)  •  13 februarie 2017, 11:19

De acord cu Vali. De vina sunt si fluierasii care nu au sange in instalatie sa amane meciul cand conditiile sunt precare.

observator (2 comentarii)  •  13 februarie 2017, 11:58

Musiu Ovidiu, referitor la cuvintele '' tot aratura'', se pare ca nu prea esti in tema. Nu exista termen de comparatie intre gazonul de la Botosani si cel de pe Extensiv. In conditii normale de joc, gazonul de la Botosani este printre cele mai bune din tara, in timp ce pe Extensiv, indiferent de vreme, este aratura. Inclin sa cred ca a fost o scapare, desi dupa ce Craiova a pierdut ,toata lumea din studiourile tuturor televiziunilor era foarte abatuta. De, noi suntem din nordul Moldovei.

Marius-Traian (53 comentarii)  •  13 februarie 2017, 13:38

In celelalte campionate se joaca la pranz ca sa pice la ora buna in celalalt capat al lumii, adica seara de la 9 in prime time... tot drepturile tv dicteaza si acolo. Sa vedem daca la vara o sa se joace numai pe seara in Spania, Anglia, Italia etc. Nici poveste. Hai sa nu mai credem ca toti ceilalti sunt mai destepti si mai integri si ca numai la noi e haos. Altfel analiza e pertinenta, mai ales ca liga 1 nu e retransmisa nici macar in Moldova, deci meciurile se pot pune de la orice ora...

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  13 februarie 2017, 14:41

" Oamenii s-ar deplasa mai usor pe lumina decat pe intuneric.." O noua lapalisada marca Ioanitoaia...

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord