Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Un străin generos

Miercuri seara a avut loc, în Sala Atlas a Hotelului Radisson Blu din București, a doua ediție a Trofeelor Alexandrion.

Permalink to Un străin generos
joi, 9 februarie 2017, 4:01

Dedicat excelenței în sport, evenimentul patronat de Fundația Alexandrion a atras o asistență nu doar numeroasă, ci și temerară, ținând cont de viscolul care asalta Capitala în orele respective.

În prezența a peste 200 de persoane, între care Camelia Potec, Corina Ungureanu, Tiberiu Dolniceanu, Mihai Leu și Florin Segărceanu, au luat premii 22 de campioni, majoritatea performeri ai JO de la Rio 2016. Au urcat pe podium (vezi imaginea de sus) spadasinele Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop și Loredana Dinu, campioane olimpice în Brazilia, canotoarele din barca de 8+1, gimnaștii Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, handbalista Oana Manea și judoka Alex Bologa, bronz la Jocurile Paralimpice, în vreme ce trofeele celor ce n-au putut onora manifestarea, jucătoarele de tenis de masă Daniela Dodean și Eliza Samara, luptătorul Albert Saritov, tenismenii Horia Tecău și Florin Mergea, au fost ridicate de rudele acestora ori de reprezentanți ai federațiilor de specialitate.

Fiecare dintre laureații aflați în sală a rostit câteva vorbe, scurtul discurs de mulțumire al nevăzătorului Bologa emoționând până la lacrimi. De notat că toți premianții au primit un trofeu, conceput de ziaristul Cornel Nistorescu, o diplomă și o sumă de bani importantă.

Socotind că pe parcursul serii au cântat Antonia și Carla’s Dreams din Chișinău, artiști en vogue ce trebuie să fi solicitat onorarii substanțiale, de presupus că manifestarea a costat destul. Spre lauda și satisfacția organizatorilor, ea a însemnat o reușită deplină. Un triumf.

În spatele acțiunii s-a aflat, ca și la ediția precedentă, Nawaf Salameh, finanțatorul și președintele Alexandrion Grup, cel mai mare producător de băuturi alcoolice din țara noastră.

Născut în 1965 la Marmarita, o destinație estivală preferată de turiști, acest sirian ortodox a sosit în România în urmă cu 34 de ani. Simțindu-se ca și acasă la București, unde au venit pe lume cei trei copii ai familiei, a absolvit Facultatea de Medicină și Colegiul Național de Apărare, apoi a cerut și obținut cetățenia română.

Îl cunosc de bună ziua pe doctorul Salameh, atât. Nu mi-e apropiat și cu atât mai puțin prieten, însă trebuie să observ că acest străin, care se recomandă „om de afaceri român”, face pentru sportul românesc, în folosul acestuia, mai mult decât fac compatrioții noștri cei mai bogați.

Pe când românașii se bat cu pumnii în piept, dar umblă rar și timid la buzunare, Nawaf chiar investește în comunitatea în mijlocul căreia trăiește. Iată de ce am scris textul de față, ca o plecăciune adusă unui om de ispravă cu adevărat generos. Ca o felicitare.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Marius-Traian (63 comentarii)  •  9 februarie 2017, 16:54

Spune multe despre noi faptul ca un om care are cetatenie de 30 de ani si copiii nascuti in Romania este numit strain... spune ceva trist!

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  9 februarie 2017, 17:07

Lu'matale ți-a dat ceva "la pachet", sau scrii mondenități din pasiune?Eşti din ce în ce mai nostim, nea Ovi!

FYRY (37 comentarii)  •  9 februarie 2017, 17:14

Taci,***,***,***,nu ti ar fi rusine ,ar trebui sa fie incadrat la publireportaje ,oda ta nesimtita,urat ai fost ,urat imbatranesti,huooa !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nicolae (4 comentarii)  •  9 februarie 2017, 17:25

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gino (513 comentarii)  •  9 februarie 2017, 17:35

@Bargaoanu. ***. Din cauza unor *** ca tine care stiu decat sa verse venin bate tara asta pasul pe loc, Tu pari mandru de tine desi ar trebui sa iti fie rusine de *** ce esti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian (206 comentarii)  •  9 februarie 2017, 17:39

Multi nesimtiti aici. Nu poti sa lauzi pe cineva ca sar ei cu gura ca iei spaga, ca esti vindut si alte asemenea marlanii. Rau s-a mai stricat fibra acestui popor din pacate,

John (564 comentarii)  •  9 februarie 2017, 17:43

Bai nefericitilor care nu dati un leut pentru altii, cind altul da cu ambele maini in loc sa il laudati voi il injurati. Sunteti negri in cerul gurii, de plans. Huo miticilor.

John (564 comentarii)  •  9 februarie 2017, 17:47

@FYRY. Nu imbatraneste ziaristul urat, esti tu un *** de compatimit . Voi tinerii frumosi si liberi deveniti tot mai jalnici. Multor ar fii cazul sa va fie rusine de voi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marean (270 comentarii)  •  9 februarie 2017, 17:52

Intai sa dati ceva de la voi si edupa aia sa ii judecati pe cei care dau. Niste nesimtiti in frunte cu fyry.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  9 februarie 2017, 17:58

Am in biblioteca cele trei volume Brancoveanu editate de acesti domni. Le-am primit cadou. Fac o impresie buna, mai toti carturarii care au trecut pe la mine au vrut sa le frunzaresca. Astept si niste tratate de medicina, daca se poate tot asa de groase ca sa umplu un raft. De ce nu, ceva cu Aparare si Securitate Nationala, ca asta ?, ...nea Maior, cred ca a citit deja o sumedenie, ori macar Operele lui Adrian Nastase. Dar tot asa, cartonate si de aceeasi dimensiune. -------------------------------------------------------- Dupa poze a fost frumos ! Pare sa fi fost peste fastul lui Vrabi si Iubi Secu la Londra. Au gusturi. Cica Salam era in turneu. Sinteti sigur ca n-a fost acolo si Academia Română, simbol al spiritualităţii neamului, forum al consacrării, spaţiu al cercetării fundamentale … I-a incercati maestre sa va vindeti cartile produse ori ale altora, sa vedeti ce darnic deveniti. -------------------------------------------------------- Ati citit ceva ? Mai aveti jigniri ? Jignirea de ieri a falimentat o intreaga industrie si agricultura. N-a mai primit 35 milioane anual de la Stat, n-a gasit bulgari sa-i lucreze pe gratis, aleluia, gata, 20 mii isi astepta si azi salariile. Pai sunati-va tigareta si idolul sa intre si ei in afacerea cu produse de sarit la cap. Sa vedem daca reusesc. --------------------------------------------------------- PS Laudabil totusi ce fac sirienii pentru noi, dar sa nu exageram. Facem reclama si li se termina stocul de Brancoveanu. Maestre, Hagi a facut si el ce-a putut. Tiriac n-a facut nimic. Mi-a zis sa-l scuzati. Scirtari. In schimb Isarescu nu v-a dat doar dobinzi si comisioane triple ca cele primite de europeni, v-a dat si turneul de la Budapesta. Maestre, eu zic asta merita si el o oda de multumire. Cu ce ne delectati miine ?

razvan (331 comentarii)  •  9 februarie 2017, 18:15

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Viktor (278 comentarii)  •  9 februarie 2017, 18:39

Asa e Razvane, traim vremuri grele si din pricina unora care (nu) gandesc ca tine. Banuitori, speculanti si in cele din urma primitivi. Nu e nimic de capul lor dar ei se considera alesii neamului. Vai mama lor.

razvan (331 comentarii)  •  9 februarie 2017, 19:54

Viktore...ca gandesc sau nu, cateva sfaturi: Razvane se pune intre virgule, "speculant" are alt sens decat crezi tu (ala e speculativ), inainte de "primitivi" e din nou virgula, la fel intre "capul lor" si "dar". Stai dreac jos, repetentule...ai scris 3 randuri si ai facut 20de greseli, "alesul neamului".

Vasilique (3 comentarii)  •  9 februarie 2017, 19:58

Da, domnule ... Interesant!

Alin Ion (1 comentarii)  •  9 februarie 2017, 20:33

Bravo lui! Face mai mult decat fac ai nostri!

George (164 comentarii)  •  9 februarie 2017, 20:39

Razvane, *** avea tu dreptate in privinta gramaticii lui Viktor, dar esti picat la logica si la politete. Altfel nu iti stergeauca postul din cauza mojiciei. Mai ai pana sa dai lectii, iar dlui Ioanitoaia nu vei apuca sa ii dai niciodata. O seara buna! PS. Am pus corect virgulele, domn' profesor?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ALIN (626 comentarii)  •  9 februarie 2017, 21:19

Tara de smecherasi ingrati, asta e Romania anului 2017.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  9 februarie 2017, 22:18

@gino: ...Neah...mai bine, lasă!

Gelu (7 comentarii)  •  9 februarie 2017, 23:03

Cum e posibil ca dintr-un eveniment frumos si bine facut, cativa golani care comenteaza sa strice tot! *** cel care va plateste, postsci jalnici, la seful vostru ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Barbu (100 comentarii)  •  9 februarie 2017, 23:20

Va intreb direct de ce tolerati pe blog smuciti gen Bargaoanu care nu stie altceva decat sa improaste cu noroi. Cred ca la GSP democratia e prost inteleasa.

Escu (1 comentarii)  •  9 februarie 2017, 23:21

Cred ca articolul merita sa se incheie cu: "Ca o felicitare si o multumire!" Cred ca trebuie sa-i si multumim, nu numai sa-l felicitam!

mashca23 (30 comentarii)  •  10 februarie 2017, 0:05

V-am "injurat" de o mie si o suta de ori datorita articolelor, la un moment dat aproape zilnice, inpotriva d-lui Daum. Imi mentin parerea, niste articole scrise cu o rautate comparabila cu rautatea juristilor de ocazie pe care i-am vazut pe strazi zilele trecute. Insa, trebuie sa va felicit pentru acest articol si sper sa mentineti aceasta linie, pentru ca ceea ce ati facut in lunile precedente nu cred ca va caracterizeaza.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  10 februarie 2017, 1:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (166 comentarii)  •  10 februarie 2017, 1:49

@ Taci,***,***,***,nu ti ar fi rusine ,ar trebui sa fie incadrat la publireportaje ,oda ta nesimtita,urat ai fost ,urat imbatranesti,huooa ! Din cauza nimicurilor ca tine dupa ce ma trag din multe, multe generatii de romani m-am hotarit sa parasesc Romania definitiv .

Adrian (52 comentarii)  •  10 februarie 2017, 9:02

Ziaristi din presa scrisa si audiovizuala, medici, juristi, tot felul de lume pestrita a absolvit Colegiul National de Aparare. La ce le foloseste in cariera profesionala acest lucru? Sa intelegem ca toti sunt acoperiti?

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  10 februarie 2017, 9:36

O compunere pentru care care un elev de nivel primar ar lua cel mult nota 5, in care constructia "ca si acasa" nu isi are rostul. Locutiunea prepozitionala "ca si" este folosita nejustificat, deoarece expresia "ca acasa" nu este o cacofonie. Cat despre generozitatea respectivului, cine are habar de Legea 32/1994, stie care este scopul.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  10 februarie 2017, 9:41

Cum acoperiti ? Sint la vedere. Noile Stefan Gheorghiu au fost facute de Adrian Nastase si alti "baieti buni" gen Izmenaru Cezaru. Se pregateau cadre. Singurele fabrici. Doctori, fizicieni, fetite care aspirau, toti schmecherii rivneau sa studieze, sa-si perfectioneze "munca". S-a format mai curind o grupare. Crema organizata a societatii. Cine poate vinde volumele Brancoveanu. Cine nu, opereaza, cu placere si cite 20 de furuncule pe zi, altii curata WC-uri, altii mai studiati curata cite 50 de danturi pe zi. Sint condamnati la cariera de piatra.

Dan (273 comentarii)  •  10 februarie 2017, 11:22

Bravo sirianului, rusine romanilor.

daniel (223 comentarii)  •  10 februarie 2017, 13:14

iar un ,,mare investitor" sirian, convertit la ***? bine, e ortodox (nu inteleg daca apartine bisericii ortodoxe orientale, care nu este in comunitate cu b.o.r., sau bisericii ortodoxe din antiohia, in comunitate cu b.o.r.!??)..in rest poveste cunoscuta..romanii la munca in alte parti, ,,pretinii" arabi adusi de ceausescu, la afaceri prin romania.. nu conteaza ca au lucrat din plin cu securitatea!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lucian (206 comentarii)  •  10 februarie 2017, 14:44

@Titu. Iar bati campii. Nu e cacofonie ca acasa in scris pentru ca nu vrei tu, rasule. Tipic pentru limitati de teapa ta e ca repetentul sa dea lectii premiantului clasei.

Lucian (206 comentarii)  •  10 februarie 2017, 14:47

Nimic despre sundance kid. Cu *** nu exista dialog. Si mai bine ca te-ai dus, s-a mai eliberat staulul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex (54 comentarii)  •  10 februarie 2017, 14:49

Nu e zi fara doua articole cu infractorul care a furat Steaua. Incetati, aveti decenta sa o faceti. Incetati sa numiti echipa lui Steaua. O, am uitat, Becali e principalul cotizant la Gazeta...

andrei (262 comentarii)  •  10 februarie 2017, 14:57

Doamne Dumnezeule, cati frustrati care nu au facut nimic in viata isi permit sa ii judece pe cei care fac si sa ii injure golaneste. Te ia groaza cata rautate si prostie zac in niste nerealizati care stiu numai sa ponegreasca. Bietii de ei nu isi dau seama ce esecuri reprezinta...

dodo (205 comentarii)  •  10 februarie 2017, 16:50

Nea Ovi, cand anunti performanta lui Razvanel de a pierde acasa cu un om in minus ? Ca a fost huiduit nu trebuie sa spuneti.

Giulesti (85 comentarii)  •  10 februarie 2017, 17:22

@dodo. Esti sarit de pe sine daca te legi de Razvan si in cel mai bun an al carierei lui de antrenor. Astia care stiti doar sa criticati si sa cartiti deveniti tot mai greu de suportat. Mie mi se face sila si mila de voi.

dodo (205 comentarii)  •  10 februarie 2017, 20:35

Nea Ovi, ne mai fierbi mult cu ultimul rezultat al lui Razvanel cu un om in plus acasa ? Unii zic ca ar fi fost fluierat copios, dar eu nu cred !

Comentează