Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Aberație și jignire

Fiind amândoi giurgiuveni și copilărind la câteva străzi distanță, mă leagă o veche prietenie de Petre Buduru, actualul președinte al Consiliului de Administrație al Astrei.

Permalink to Aberație și jignire
miercuri, 8 februarie 2017, 3:40

La el am apreciat mereu, pe lângă calitățile de fotbalist, echilibrul și discreția, faptul că nu i-a plăcut niciodată să se afișeze. La fel, chiar dacă uneori împotriva curentului de opinie, m-am raportat cu considerație la magnatul Ioan Niculae, patronul echipei campioane și, implicit, șeful lui Buduru.

Poate că Niculae a meritat să ajungă dincolo de gratii, unde a stat 16 luni, ori poate că i s-a inventat vinovăția, cum nu încetează să reclame, nu-i treaba mea să mă pronunț. A făcut-o instanța. Știu însă că miliardarul i-a oferit Giurgiului o echipă care a câștigat titlul în 2016 și un stadion de toată frumusețea. Parcă-i și aud pe unii bombănind că a avut de unde da și că, oricum, n-a sărăcit dând! Avea balta pește, nu-i așa? Nici pe aceștia nu-i judec. Le amintesc numai că e foarte simplu să le ții socoteala altora. Cel mai simplu.

În ciuda mărturisirilor de mai sus, nu mă sfiesc să afirm că oficialii Astrei au greșit în clipa în care i-au declarat război lui Șumudică și continuă să greșească prin aceea că, vrând să-l amendeze cu 45.000 de euro pe antrenor, toarnă gaz peste foc. De ce 45.000 de euro, cumva a comis o crimă?! De acord că Șumudică, rău de gură, a sărit calul. Și-a bârfit patronul la TV, i-a îndemnat pe băieți să scandeze trivialități la adresa Stelei în vestiar. N-avea voie să procedeze așa. Pe de altă parte însă, nici nu-i logic să-i ceri o sumă astronomică, ba și să-l pui la zid că „a lezat imaginea clubului”! Să fiu iertat, oare intrând în pușcărie, vinovat ori inocent, domnul Niculae n-a afectat chiar mai tare imaginea clubului?

Mai nou, în timp ce justiția și comisiile fotbalului analizează speța, Astra i-a mai găsit tehnicianului o culpă. Pasămite, în iulie 2016, a somat clubul să-i achite restanțele, deși era informat că prin vistieria acestuia sufla vântul. După care, în completarea scenariului, i-ar fi instigat pe jucători să se plângă la FRF pentru recuperarea datoriilor. Atitudinea a fost numită de Buduru „lipsă de fair-play”.

I-aș mai contrazice o dată pe oficialii de la Dunăre, în ideea că nu-i lipsit de politețe, iar de fair-play nici atât, unul care-și cere drepturile consfințite printr-un contract. Mă refer la drepturi, nu la privilegii. Bun sau nu, un contract devine lege din momentul semnării. Ca atare, nu-i normal să-i reproșezi lui Șumudică, oricui în situația lui, că a pretins să i se achite ce i se cuvenea. În fine, ca paranteză, cel mai bogat român chiar n-ar avea de unde s-o împrumute pe Astra cu un milion de euro ca să depășească momentul dificil?

Evit să mă transform în avocatul lui Șumudică, dar am impresia că, pe fondul enervării lui Ioan Niculae, clubul i-a căutat și îi caută noduri în papură antrenorului. Tehnicianului care, în pofida ieșirilor în decor, a pierderii busolei, a replicilor deplasate, a scos-o campioană. Luptând adesea singur împotriva tuturor. A contesta asta susținând ridicol că Plzen a calificat-o pe Astra în primăvara europeană pentru că a bătut-o pe Austria Viena în ultimul meci din grupă, nu Șumudică și elevii lui, e o aberație. Încă mai mult, o jignire. Cunoscându-l pe Buduru, nu mă îndoiesc că îmi dă dreptate în sinea lui. Dar e silit să danseze cum i se cântă.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Nicolae (4 comentarii)  •  8 februarie 2017, 16:34

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Șerban (147 comentarii)  •  8 februarie 2017, 16:40

Felicitări, domnule Ioanițoaia! S-ar putea zice și că patronul, un cetățean nedreptățit, în dorința de descărcare a amarului acumulat, a căutat un „paratrăznet” și s-a oprit la cel mai bine poziționat la care îi prmit să ajungă abilitățiile proprii.

olandezu (49 comentarii)  •  8 februarie 2017, 16:43

Nicolae are voie sa si afecteze si imaginea de la bombeuri sau de ori ude vrea musciul lui ,pentru ca oface pe banii lui.pe cata vreme mumudica.............!!!!!!!!!!!

marian (145 comentarii)  •  8 februarie 2017, 16:43

buduru e mai cunoscut cu afacerea tigareta nu ca fost fotbalist.

Bogdan (395 comentarii)  •  8 februarie 2017, 16:50

Nota 10 de data asta.

jiji (59 comentarii)  •  8 februarie 2017, 17:31

Buduru a fost cu tigareta,Niculae a furat la greu,deci conducerea e alcatuita din 2 fosti infractori,Sumuica e o mizerie de om si ma bucur ca este tratat asa cum merita,hai sa nu l face mare antrenor,ca nu e

Geo (41 comentarii)  •  8 februarie 2017, 17:43

Fiecare dintre cei doi are si merite si lipsuri majore in crearea actualei situatii. Pana una alta, Sumudica a dovedit ca are stofa de antrenor, dar prea sare calul in relatie cu multi si nu era cazul sa o faca si cu omul care il plateste. Adevarul e undeva la mijloc si, mai mult decat probabil, noi cei din afara clubului nu stim tot. Cel mai bine ar fi fost sa discute fata in fata si sa-si stranga mainile ca doi parteneri care au avut ceva succes. Se pare insa ca orgoliile (nu-mi dau seama ale cui sunt mai mari) nu pot sa-i puna fata in fata la o discutie barbateasca si clarificatoare. Pacat!

Suru (108 comentarii)  •  8 februarie 2017, 18:00

@marian. Buduru a jucat zeci de meciuri in liga 1 la Ramnicu Valcea si la Farul dar trebuie sa te pricepi ca sa stii. In afarea tigareta desi a fost retinut trei luni nu i s-a gasit vina, asa ca nu a mai ajuns la proces. E placerea romanului sa vorbeasca de rau nu de bine. Suntem o tara de Sumudici.

militari (120 comentarii)  •  8 februarie 2017, 18:04

Cu toate ca sunt stelist, deci, socotit inamic de Sumudica, trebuie sa va dau dreptate. Ai semnat un document ca platesti plateste si nu mai arunca vina in stanga si in dreapta.

Brandremist (29 comentarii)  •  8 februarie 2017, 18:05

Eu cred că clubul nu mai vrea să-l plătească. Sau să-i dea cât mai puțin posibil din salariu. De asta l-au și amendat cu suma aia. Și lui Săpunaru i-au spus că pleacă în Turcia doar dacă renunță la bonusuri restante de 50k. Iar la transferul brazilienilor, s-au înțeles cu Becali să le dea el restanțele salariale neplătite de Astra. Asta e, fiecare dansează după cum le dictează patronul, doar e patron.

radu (60 comentarii)  •  8 februarie 2017, 18:20

Mai nou au spus ca e sifonul Stelei , el le-a raspuns , ca doar nu e prost sa taca. Credeam ca veti face referire si la asta, ca e mai recenta intamplarea.

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  8 februarie 2017, 18:22

https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Ioan_Niculae Asta, aşa...ca să faceți idee cam care-i istoria to'arāşului milițian Ioan Niculae.Îți cam plac milițienii bre, nea Ovi!Că şi cu Milițică Dragomir ai fost delicat până te-a dat pe goarnă că-ți dădea o "atenție" constând în pui de găină pe vremea lui Ceauşescu...Nu'ş de ce, dar când văd cum scrieți mă gândesc la Iliescu!

Nicolae (1 comentarii)  •  8 februarie 2017, 18:32

Olandezule,mai du-te pe la scoala si nu mai chiuli la limba romana !

n00dles (21 comentarii)  •  8 februarie 2017, 18:49

Fiind amandoi giurgiuveni si legandu-te o veche prietenie de Buduru, ranchiunos, revansard si pizmuitor cum esti, nu ai ratat ocazia sa il transformi in carpa de sters pe jos pe Buduru, in ultima fraza a textului tau. Nu te supara, cam ce ar trebui sa facem ca sa te cari odata din presa asta, asa saraca cum e ea, cu mizeriile tale cu iz iliescian?

gino (513 comentarii)  •  8 februarie 2017, 18:57

Bargoane, pana acum credeam ca esti doar rau. Constat ca esti si prost. Tine-o asa si perfectioneaza-te ca mai ai putin pana sa dai intreaga masura. Pe langa Ovidiu Ioanitoaia valorezi cat unghia de la degetul mic al piciorului meu stang.

gino (513 comentarii)  •  8 februarie 2017, 18:58

Ori tu crezi Bargaoane, saracie ca Niculae a devenit multimilionar de fraier ce e.

Franz (406 comentarii)  •  8 februarie 2017, 20:10

Foarte corect. Trebuia alt tratament.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  8 februarie 2017, 20:16

„o aberație. - numai una ?- Încă mai mult, o jignire“ Exact. La adresa tuturor celor care mai judeca.

++ (194 comentarii)  •  8 februarie 2017, 20:17

de fapt lui niculae trebuia sa-i dea peste cinci ani puscarie, era singura sansa ca echipa sa cistige inca odata campionatul.

Dilimache (657 comentarii)  •  8 februarie 2017, 20:22

Golanie si prost gust, cam la asta se rezuma fotbalul nostru...

Titu Sandronicus (110 comentarii)  •  8 februarie 2017, 20:23

" Poate că Niculae a meritat să ajungă dincolo de gratii, unde a stat 16 luni, ori poate că i s-a inventat vinovăția, cum nu încetează să reclame, nu-i treaba mea să mă pronunț. A făcut-o instanța." Tot instanta a hotarat ca echipa de fotbal patronata de Becali nu mai mare voie sa poarte numele Steaua. In aceasta speta insa, v-ati pronuntat in sensul ca hotararea instantei este " o judecata stramba". Orice alt comentariu devine de prisos...P.S. Nu va mai puneti postacii sa injure. Si eu stiu sa injur dar, sub un anumit nivel, nu pot sa cobor. P.S. 2 Sunt tare curios daca va aparea acest comentariu...

Radulian (110 comentarii)  •  8 februarie 2017, 20:47

Noidles, problema e daca Ioanitoaia are ori nu dreptate cand scrie despre Buduru ca danseaza cum canta Niculae. Daca are atunci ai face bine sa taci si sa te cari tu. Stii cum se cheama un prost care se crede destept?

caco (1 comentarii)  •  8 februarie 2017, 21:13

toti sunt curati ca lacrima numai Sumi este hot pentru banii lui,lui cine ii REPEREAZA IMANGINEA coane Ovidiu

Andrei F (1607 comentarii)  •  8 februarie 2017, 21:33

Domnule,ieri te intrebam de ce nu faci si contabilitatea Astrei...Se poate verifica! Astazi insa darimati toate zidurile! Ne spuneti ca nu trebuie sa -i tinem socoteala lui Niculaie! Deci avem un singur fraier,Becali!Apoi pe cazul de astazi...Sa fi uitat cum Sumudica negocia cu o echipa turceasca? Totusi atentatele din Turcia nu au legatura cu Nicolae desi aveti dreptate, este razboi,al lor...Auzi Sumudica,victima!

Olteanu (478 comentarii)  •  8 februarie 2017, 21:42

@Titu Sandronicus. Stai calm ca nu te injura nimeni pentru ca prezinti importanta zero. Poti scrie ce vrei.

Obiectivul (23 comentarii)  •  8 februarie 2017, 21:44

Ioanitoaia,maine asteptam un articol despre victoria imaginara obtinuta de febletea ta mititelu in procesul desfasurat azi! Cat de jos a ajuns fituica voastra(altadata un brand in presa sportiva) din punct de vedere profesional ,dand mereu atentie unui tembel care a distrus cu mana lui un nume in fotbalul romanesc ,dupa care vrea sa fie despagubit, aruncand mereu vina pe altii!

sorry`n (3 comentarii)  •  8 februarie 2017, 22:12

Domnule Ioanitoaia felicitari. Nu credeam sa reusiti vreodata sa ma surprindeti cu un articol atat de bine scris,incisiv dar cu bun simt,obiectiv si lucid. NOTA +10. Imi pare rau de Sumi, ca n-a stiut sa-si tina gura, si acum sta ca cersetorul cu caciula intinsa, dupa banutul muncit. Cat despre conducerea clubului Astra mai bine sa nu mai vorbim, unul mai nesimtit ca celalalt. ***. La cati bani a bagat Sumi in clubul Astra puteau sa-i faca si o statuie frumoasa din bronz sa pazeasca intrarea la stadion. Si tot mai aveau de unde sa cheltuie cu echipa inca doua sezoane de acum incolo. Astia suntem si nu ne scapa nimeni.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Steaua1986forever (36 comentarii)  •  8 februarie 2017, 22:22

Inca un articol in apararea "prietenului" dumneavoastra, cel care singur s-a numit "Tilica". Al catelea este maestre? Nu zic ca nu aveti dreptate pe undeva insa deja incepe sa devina plictisitor cu articolele astea laudative, a inteles toata lumea ca sunteti prieten cu baiatul acela din Giulesti (cica el a trait la Piata Romana, ciudat, eu acolo m-am nascut si crescut si nu imi aduc aminte de el dar ....hai sa zicem) si ca sunteti giurgiuvean dar gata. "Enough is enough" cum spune englezul domnule Ioanitoaia. Cum zice ceva de prietenul dumneavoastra (inclusiv cand spune ceva si LEGEA) cum automat vine un articol in care ne spuneti ca e baiat bun ba chiar foarte bun si ca e un antrenor genial. Am inteles asta. Cate articole mai urmeaza pe acest subiect?

Dragos (52 comentarii)  •  8 februarie 2017, 23:35

Nea Ovi, degeaba spui ca eviti sa te transformi in avocatul lui Sumudica. Matale i-ai tine partea si daca l-ar opri Politia in Giurgiu si i-ar suspenda permisul, pe motiv ca e mort de beat. Doar a castigat campionatul cu Astra, nu? In rest, articolul ar fi echilibrat doar daca nu i-ai fi luat apararea inainte. Acum ti-ai pierdut din obiectivitate. Pe care, fie vorba intre noi, ai pierdut-o de vreo 5 ani incoace. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

coco (401 comentarii)  •  9 februarie 2017, 0:00

@Andrei F fabuleaza iar, stati si va inchinati! Beeei bezme, unde e vorba in articol despre socotelile dlui Niculae???? Nicaieri, doar in capul tau atins de filoxera. Si mai se agita unii ca Dl Ioanitoaia ii ia apararea lui Sumi de parca ar fi ilegal. Spumosul Steaua1986forever intreaba cite articole despre Sumudica urmeaza. Sigur mai putine decat va scrie acelasi jurnalist despre fcsb si oierul albanez.

bazil (77 comentarii)  •  9 februarie 2017, 0:13

Excelent. De aceast data Sumi chiar trebuie aparat.

Dr.Acu (13 comentarii)  •  9 februarie 2017, 0:16

Ceea ce se intampla la Astra este o situatie specifica intr-o lume de derbedei, caci lumea fotbalului nu este altceva. Bani pentru jmecherie si jmecherie pe bani. Sloganul in aceasta lume este "***", jucatorii pe cluburi, iar cluburile pe jucatori.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doru (1 comentarii)  •  9 februarie 2017, 0:30

Şumy demonstrează-le încă odată că esti cel mai bun antrenor din țară. FORȚA ASTRA.

Damian (6 comentarii)  •  9 februarie 2017, 0:30

Cu părere de rău vă informez că părerea, aprecierea, afirmația lui Ionuț Lupescu referitoare la avizul favorabil pentru CSA de a evolua in cupele europene Nu Este un RĂSPUNS OFICIAL al UEFA. Echiple departamentale nu au drept de participare in competiția organizată de UEFA. Ce se întâmplă daca ceea ce ați comunicat dumneavoastră sr dovedește a fi dezinformare - "păi a spus Lupescu"...hmmmm

Bargaoanu Dragos (133 comentarii)  •  9 februarie 2017, 2:18

@ gino : De destept si cinstit ce este Niculaie a infundat puscariile, milionarul tau favorit!*** ***!***, nici nu te baneaza pt limbaj vulgar!!!!Pupati mana militienilor si parnaiasilor, neam de *** ce esti!

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 februarie 2017, 4:51

@ coco Esti demn de numele ales!Mai citeste odata articolul! Vezi ca la inceputul lui spune despre Nicolae ca a ridicat un stadion frumusel,a luat campionatul ,a bagat ceva finante dar multi vor spune ca avea de unde,,,avea balta peste ,,si termina fraza spunand ca e usor sa le faca unora contabilitatea...socotelile...

ofsaid (21 comentarii)  •  9 februarie 2017, 8:15

exista multe adevaruri in acest articol.pe cand unul despre magicianul *** care face transferurile,el alege jucatorii,el face tactica si strategia echipei cine si pe ce post joaca.ia dati-l repede jos pe burlica ca a aparut salvatorul fotbalului romanesc,dar asta nu inainte de a-i da si licenta "pro".vai de noizice o vorba populara,toti cu...cracii goi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian (52 comentarii)  •  9 februarie 2017, 9:47

Nici Sumudica si nici jurnalistii nu vor sa priceapa pentru ce a fost sanctionat Sumudica. In finalul meciului Dinamo -Astra 1-4 din campionatul trecut, când suporterii dinamovisti strigau la jucatori sa se lase batuti, Sumudica s-a dus in mijlocul galeriei dinamoviste si a inceput sa scandeze obscenitati la adresa FCSB. Acest lucru este inadmisibil pentru un antrenor, iar eu nu cunosc precedant pe plan mondial. Faptul ca federatia nu l-a sanctiont , nu scuza gestul acestui golan. Un mare fotbalist dinamovist, Danciulescu nu a acceptat niciodata sa intre in aceste scandari, si a avut mult de suferit. Sigur, absolut intamplator, meciul din tur de la Giurgiu, Astra-Dinamo s-a terminat cu scorul 1-4. O problema care nu intereseaza pe nimeni, nici macar pe ziaristi, este felul in care sunt tratati fotbalistii. Umiliti de patroni, neplatiti cu lunile, trimisi sa se antreneze in parcuri daca nu accepta prelungire de contract, lasati sa vina pe jos de la Cluj etc.. Acesta este statutul jucatorului profesionist in Romania, tara in care GB declara ca fotbalistii sunt *** si el stapan.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian (52 comentarii)  •  9 februarie 2017, 10:05

Ciudat, cnd GB a facut apublic aceasta afirmatie, nu ati considerat necesar sa-l "moderati".

Cetateanu (38 comentarii)  •  9 februarie 2017, 10:42

@olteanu. Titu Sandronicus are dreptate. Gargara asta cu respectarea deciziilor instantei e praf in ochi sa creada fraierii ca unii ar fi niscai deontologi. Cat despre cei care le canta in struna respectivilor ...inspirati mila!

pinty (5 comentarii)  •  9 februarie 2017, 10:57

Chestia cu patronal care baga banii lui, nu prea tine la noi. Care e "patronul" care a castigat banii aia cinstit ? Numiti unul ! Nenea Ioanitoaia comentariul despre Nicolae e cat se poate de corect. Dar nici Buduru nu e sfant. Indiferent cine te plateste nu poti sta drepti in fata unor decizii aberante, nascocite de mintea ingusta a unui parvenit si penal ca Nicolae. Sunt stelist de cand m-a facut mama dar mizeriile indurate de Sumudica m-au determinat sa fac acest comentariu. Dreptatea si bunul simt au galerie pe toate stadioanele.

Tihi (1 comentarii)  •  9 februarie 2017, 11:25

Mai scrieti si de baschetul feminin !!! Va ocupati de politica,de monden,de justitie,si lasati in afara unele sporturi de traditie! Acum au loc meciurile Cupei Romaniei si All Star Game,si taceti *** in gradina !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Jean Valjean (280 comentarii)  •  9 februarie 2017, 11:41

Niculae s-a suparat ca Sumudica l-a criticat si ii demonstreaza cine e seful. Simplu si urat, dar tipic pentru personajul in cauza.

Comentează