Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Messi nu e Maradona!

„Îl respect pe Maradona, dar îl plasez la ani-lumină în spatele celui mai bun fotbalist argentinian din istorie, care e Messi”, a spus stoperul lui Real Madrid și al Spaniei. Preocupat de cele două ceasuri ale sale, câte unul pe […]

...

Cu lecția neînvățată

După ce s-a calificat fluierând la Mondiale, cu 10 puncte peste România, lăsată pe locul 4 în grupă, Polonia a pierdut clar primul meci în Rusia, 1-2 cu Senegal. Clar întrucât cea dintâi reprezentantă a „continentului negru” victorioasă la această […]

...

Arbitraje fără greșeli?!

Într-adevăr, ele s-au rărit, dar n-au dispărut și probabil că nici nu vor dispărea. Pare logic să se întâmple așa cât timp deciziile nu-s luate de o mașină, cum și-au închipuit unii, ci tot de către oameni. Iar aceștia sunt, […]

...

Lustrul de campioană

Nu încetează să fie considerat neverosimil socotind că s-au întâlnit locul 1 din ierarhia FIFA la zi cu ocupanta poziției a 15-a. S-a dovedit însă iar că în fotbal orice e posibil. Ca atare, există pericolul ca însăși campioana lumii […]

...

Pământeanul Leo Messi

Adevărat e că foarte rar s-au mai jucat 4 meciuri într-o zi ca în Rusia, unde numărul penalty-urilor acordate a crescut și în urma intervenției așa-zisului arbitru video. Care ar fi trebuit, părere larg răspândită, să mai impună o lovitură […]

...

Vânzoleala roș-albastră

Iată, Gigi Becali a vândut de 15 milioane de euro în actualul sezon, incluzând și profitabilele transferuri ale lui Stanciu și Chipciu în Belgia, însă a cumpărat doar de 7 milioane.

Permalink to Vânzoleala roș-albastră
marți, 7 februarie 2017, 3:46

Scriam ieri că drumul Stelei spre performanță e blocat, măcar îngustat, de repetatele schimbări din lot, prea dese. Practic, asistăm la un du-te vino amețitor al jucătorilor, plecați și sosiți pe bandă rulantă. Firește că aceste mutări afectează omogenitatea echipei, o pun în pericol ori chiar o uzurpă. Că lucrurile stau așa o demonstrează fără putință de tăgadă comparația dintre garniturile aliniate de Reghecampf în ultimele partide directe cu CFR Cluj.

Pe 22 septembrie 2016, la 1-2, meci disputat la București, Steaua a folosit formația Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Aganovici (21 Momcilovici) – Moke, Boldrin (54 Jakolis) – Ad. Popa, Fl. Tănase, De Amorim (45 Bourceanu) – Golubovici, pentru ca duminică, pe 5 februarie 2017, ea să evolueze în formula Niță – Bălașa (76 Ov. Popescu), Tamaș, Moke, Momcilovici – Pintilii, Muniru – Jakolis (48 Enache), V. Achim (55 Gnohere), De Amorim – Alibec. De observat că față de confruntarea din toamna trecută s-au schimbat nu mai puțin de 7 jucători!

Dacă Boldrin și Fl. Tănase continuă să fie în lot, Toșca, Aganovici, Bourceanu, Ad. Popa și Golubovici au părăsit vestiarul, unii vânduți, alții puși pe liber din princina randamentului sub așteptări. Firește, le-au luat locul alții, Alibec, Gnohere, Bălașa ș.a.m.d., numai că frecventele schimbări n-au servit exprimării. Dimpotrivă, au întârziat-o, au îngreunat-o.

Nu insist asupra ideii că toate cluburile vând și cumpără jucători. Că fotbalul înseamnă, printre altele, și acest comerț, al cărui scop e să capaciteze spectatorii. Pretutindeni, noutățile atrag.

Numai că la cluburile de top, cu pretenții, se păstrează un echilibru între sumele plătite și cele încasate. Nimeni nu merge exclusiv pe câștig și nu tezaurizează, politica urmărită de Steaua de la un timp. Iată, Gigi Becali a vândut de 15 milioane de euro în actualul sezon, incluzând și profitabilele transferuri ale lui Stanciu și Chipciu în Belgia, însă a cumpărat doar de 7 milioane. Ușor de calculat, a reinvestit mai puțin de jumătate!

Veți zice că-s banii lui și că îi drămuiește cum vrea. Nu-i treaba noastră să-i ținem socoteala. De acord, atât că în asemenea condiții, când modifici substanțial lotul la fiecare 5-6 luni, nu ești în situația de a-i cere antrenorului să alcătuiască o echipă care să rupă norii.

Care să zburde în campionatul intern și să obțină calificări în competițiile continentale. Nu-i nici misiunea, nici intenția mea să-l apăr pe Reghecampf. Când a semnat cu Becali, știa la ce se înhamă, la ce se expune. Nu era o experiență inedită pentru el. Pe de altă parte însă, vânzoleala de la Steaua, încurajată și dirijată din loja oficială, constituie o piedică în calea ascensiunii. Un obstacol imposibil de evitat.

În altă ordine de idei, ori poate nu, a impresionat o declarație a clujeanului Deac. După egalul din Gruia, acesta a recunoscut din proprie inițiativă, fără să-l fi zgândărit reporterul, că „golul Stelei a plecat din greșeala mea. Eu am pierdut mingea la mijlocul terenului”.

Adăugând pe lista eleganței o replică a lui Pintilii, „Nu comentez arbitrajul, întrebați-mă despre fotbal!”, haideți să constatăm că jucătorii noștri încep să se maturizeze. Dau din ce în ce mai multe semne că judecă bine și realist, ceea ce are darul să ne bucure. Deoarece pe fotbaliști trebuie să-i asculte picioarele și plămânii, dar să-i ducă și capul.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Marcel (110 comentarii)  •  7 februarie 2017, 16:11

Bine spus. Becali considera Steaua *** lui de muls si o mulge serios.

gigi (1 comentarii)  •  7 februarie 2017, 16:14

becali a cumparat de 7 milioane si a vandut de 15, a reinvestit 50% negoita a vandut in 4 ani de 12 milioane si a investit 100.000 euro ,adica 0,8 % !!!!! Nici macar 1% faceti un articol si pe tema asta,daca sunteti corect.

sirius (4 comentarii)  •  7 februarie 2017, 16:17

Dacă am avea un fundaș central Bun linga tamâș dar și un Eric la mijloc am ciștigam fără probleme ca m pina tul dar așa va fi mai greu deși nici o echipa poate cu excepția craioveni nu par destul de vrednice sa ne pună probleme

mihai (126 comentarii)  •  7 februarie 2017, 16:17

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (966 comentarii)  •  7 februarie 2017, 16:19

Domnule,mai ieri ne spuneati ca Astra si Sumudica au rupt norii! Daca este asa va rog,analizati mai des si acesti eroi...Poate ati uitat,inca mai exista Astra,inca mai este Sumudica antrenor...Ia sa le faceti si lor contabilitatea...Apoi tot reluati ghiveciul cu jucatorii vinduti si cei cumparati...Eu cred ca raportul achizitiilor este prea mare!...Uitam ca vinzarile au venit dupa ce ani de zile achiitiile de jucatori erau mult mai mari si ca si acum uriase fata de celelalte echipe...Uitam contestul in care s- a facut vinzarile...Numai la Stnciu vinzarea a fost irezitibila...Uitam de Chipciu care anterior declarase ca va juca doar la Steaua era subiect de gluma pentru spectatori si jurnalisti...Uitam ca Varela,Hanrumon,Cojocaru pornisera rebeliunea cu clubul...Uitam ca Popa pleca in vara...Uitam si ca salariile sunt mari la Steaua si ca Steaua inca plateste la timp...Sau poate eu inteleg altfel pentru ca ma bucur ca Steaua inca nu e in insolventa sau mai rau?

Florin Marin (1 comentarii)  •  7 februarie 2017, 16:21

Pai daca Steaua a cumparat de 7 mil. Este cam rau. Intrebarea Este cam decat au cumparat toate celelalte echipe din campionat Dl Ioanitoaia ????

Bârgaoanu Dragoş (93 comentarii)  •  7 februarie 2017, 16:31

Doamne, e atât de înduioşător nea Ovi cu grija dânsului față de banii lui Becali...Asta înseamnă să'ți iubeşti aproapele.Dacă i se dezechilibrează balanța lui Gigi?!"Duamne" fereşte!

Dtru (241 comentarii)  •  7 februarie 2017, 17:00

@Bargaoanu Dragos. Tu afara de venin nu mai secreti nimic. Daca ai inteles din articol ca il interseaza pe dl Ioanitoaia banii lui Becali nu ai inteles nimc. Articolul nu e laudativ, e critic, mai minte scurta.

mircea (1 comentarii)  •  7 februarie 2017, 17:06

Cine a investit mai mult ca Steaua? Dinamo,Craiova (nu zici nimic?) Viitorul?

doru (87 comentarii)  •  7 februarie 2017, 17:07

Aceiasi atoatestiutori pe blogul dlui Ioanitoaia care se cred Napoleon, Papa de la Roma si Einstein impreuna. Problema ridicata de articol nu e cati bani a reinvestit ***, e vorba ca schimba echipa foarte des si aici dl Ioanitoaia sesiseaza exact lucrurile. Dar de destepti ca Andrei F si Bargaoanu nu mai ai loc sa intorci,

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (763 comentarii)  •  7 februarie 2017, 17:08

Ovidiu Ioanitoaia: Va disparea si „Steaua“ ? Sport, librarii, biblioteci, cultura, strazi, locuri de munca ? „Alta intebare !“ Ionut Vulpescu. In 2050 Ministrul Caloriferului: care, cum, Ioanitoai cine ? Hamlet a fost un mare scriitor. Tata, oricine te iubeste ti-ar spune doar una, jocurile astea banditesti nu mai sint pentru tine ! ------------------------------------------------------------------------------ Decit sa asistati pasiv la un joc murdar, mai bine va retrageti in glorie. Iar aici nu ma refer doar la jocurile murdare din fotbal - la care contribuiti si nu prin orbul gainilor ci prin pasivitate - si din sport in general, sport distrus de implicarea directa a politicienilor si a baronilor locali sub privirile romanilor. Majoritatea au privit pasiv cu binecunoscutul „ce ma rupe pe mine grija, ha, ha“, unora le-a convenit pe moment – atunci cind arbitrii se delegau in salonul lui Copos – dar n-au avut capacitatea de a intelege consecintele. Baronii si infractorii dispar in ceata, politicienii si partidele lor cad – desigur nu EI, ZEII, CEZARII, ci cad in gropi si mor niste amariti care ii insotesc si le deschid drumul - , o sa moara in mod natural si coloneii, generalii, baga in ei caci atita stiu, pina pleznec, poc. Anul trecut MTS anunta tragedia: sub 12 mii de elevi legitimati undeva intr-o ramura sportiva in toata Romania. Ministerul Cult pardon Caloriferului anunta sub 150 de librarii in toata Romania iar 50% obtin rezultate catastrofale la BAC iar 50% studiaza ca sa plece din Romania ! Au disparut echipe, patroni si infactori sint cautati de Interpol, azi 90% dintre echipe sint de fapt in faliment, sint clone, au clone mai mici, in fotbal echipe sanatoase, cu obiective clare, sint doar Steaua si Viitorul, poate si Dinamo daca ar avea si alte obiective decit supravietuirea, echipe pe care incercati sa le distrugeti. Crai Craiova e o clona politica psd-ista, fara identitate, inscrisa politic si ilegal direct in liga secunda in timp ce echipa hulitului Mititelu inca exista, echipa care apoi a fost alungata de Primarie din Crai Craiova. Cine nu vede ca odata cu disparitia din politica a acestei … care s-a lansat sub masa PRM va disparea si clona este de-a dreptul inconstient. Nu ajunge ca ***. ----------------------------------------------------------------------------------- Ieri, la articolul „Exces de Zel“, nici macar nu afirmam ca asistam la un compot evident, nu numai politic, impotriva valorilor care au mai ramas in Romania, impotriva privatilor romani si straini. Nici n-am spus ca un zeu comunist, un militaian si un analist la propriu si-au batut iar joc de Steaua. Am descris doar faze de fotbal. Ce-a fost ieri de moderat la mine ? Ce reguli ale Siteului nu am respectat ? Firma voastra mi-a inlocuit doua litere „o i“ cu trei stelute. „nu as fi prost“, la prezumtiv „n – o i fi prost“, nici macar la mindrutele unui cioban la „ o i“ nu m-am referit. L-ati intrebat pe VoChin ce v-am propus ? Ati anuntat palma ce urma s-o dati Stelei, dar ati tinut cont de ce v-am spus, de opiniile noastre. Nu. Nu raspundeti si credeti ca nu veti raspunde ! Scrieti, va luati banii, credeti ca va spalti pe miini daca altii ne modereaza si ne raspund. Mai rau decit „Alta intrebare !“. ---------------------------------------------------- 1*** ! Dar asta nu-i nimic. 1+ Ce scriem noi pe Blogul Ovidiu Ioanitoaia, in care poate avem incredere si ne place, ajunge la o Firma. O I crede ca s-a spalat pe miini. Nu. El nici nu rapunde. Greseste. Cum era aia cu usturoiul ? Nu. Oare de ce-ar fi nevoie de o Firma care sa faca ordine, sa ne invete sa ne aliniem, sa colecteze adrese, sa alcatuiasca profile si le dea mai departe ? Comentariile nostre sint ciuntite, sint intirziate ori nu apar. Ca in China. Cu diferenta ca acolo cenzureaza profesionisti. Citeva litere in plus, un „r“ in plus, motive suficente ca nu toti sa poata vedea comentariul. Doar unii. Sint si Bloguri pe care multi nici nu pot intra. Unul este chiar cel al lui Tolontan, chiar cel care tot spune ca libertatea si democratia trebuie aparata in fiecare zi. Nu. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bârgaoanu Dragoş (93 comentarii)  •  7 februarie 2017, 17:31

@D-tru... Bre, cam cum ți s-ar părea ție, ca eu să mă bag în seamă şi ca eu să-ți aduc critici despre felul în care-ți cheltuieşti tu banii???Mai ales când eu, în tinerețe, primeam "cadou" pui de găină de unul ca Mitică Dragomir??Despre ce mai secretă corpul meu...politețea mă face să te las într-o confuzie gravă.

Andrei F (966 comentarii)  •  7 februarie 2017, 17:32

@doru Vai ,bine ca- mi bagi tu mintile-n cap! Ia spune tu ce faceai in cazurile Varela,Cojocaru,Hanrumon care deja intrasera in conflict cu Steaua...Tot asa,ce putea sa faca Steaua in cazul Popa? Sa- l ia in armata? Sunt duse vremurile de care voua va este dor...In loc sa spuneti despre Steaua ca a ridicat prin sumele cerute nivelul jucatorilor voi criticati...O fi bine istetule sa- ti dai jucatori titulari cu citeva sute de euro? O fi bine ca un club ca Astra doar sa vinda? Asta nu te duce inteligenta?...

Teo (28 comentarii)  •  7 februarie 2017, 17:37

@17 Nentori. Refuz sa cred ca dl Ioanitoaia dialogheaza cu toti *** ca tine care abereaza. Repet doar ca nu redactia modereaza postarile, e o firma contractata pentru asta. Iar tu (iarta-ma) pari plecat de acasa foarte departe daca vezi numai comploturi imprejur. Poate sa fie compoturi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dtru (241 comentarii)  •  7 februarie 2017, 17:45

@Bargaoanu. Daca pui botul la dejectiile lui Dragomir esti de aceeasi teapa. Ai trait pe vremea cand nu se gasea nimic de mincare ca sa-l judeci pe unul ca lua trei pui de la un prieten? In caz ca da esti si mai defect. Cel mai grav e ca nu ai inteles nimic din articol. Cu asta basta, nu irosesc timpul ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dodo (152 comentarii)  •  7 februarie 2017, 18:27

Nea Ovi, stim cu totii ca *** atrage ura fata de Steaua. Te prefaci ca iti pasa de noi, dar noi cunoastem adevarul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai (126 comentarii)  •  7 februarie 2017, 18:46

***unde nu am jignit pe nimeni !doar am spus ca m-am saturat de aceasta echipa zi dezi,seara de seara !rusine !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (763 comentarii)  •  7 februarie 2017, 18:52

@Teo -------------------------------- dl Ioanitoaia nu dialogheaza cu nimeni. Tocmai asta e. Scrie, ia banii si crede ca s-a spalat. Eu scriu catre dl ***, poate si catre redactie, nu catre o Firma. Tocmai asta e ! Inconstienta. ---------------------------------- Daca eu iti scriu tie si tu ma trimiti catre SRI spre „moderare“, atunci eu sint *** si tu tradator. Asta este altceva. E OK. Aici e alt caz. *** e formator de opinii la subiectul zilei: Cojocaru ? --------------------------------------- Eu as fi departe - as scrie la prezumtiv dar „automatele“, vorba lui Crimson Veritas, chiar mi-au cenzurat „o“ urmat de „i“ – ***. Repet si eu, ti-am scris deja dar probabil a fost cenzurat, *** – iar asta este deja demonstrat, e in acte. OK, macar stii ca acolo vorbeste Tolontan cu cine vrea muschii lui, ***. Insa cea ce face *** de cind cu aceasta Firma e bataie de joc. Eu nu maninc compot, nici nu vad complot, vad pasivitate, nepasare, inconstienta. Mie imi pasa, le pasa si altora, cel putin 600 000, dar din pacate apar mereu unii ca tine *** …

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos (172 comentarii)  •  7 februarie 2017, 18:52

Dodo, ai dreptate, pe nen-tu Ovi il doare la bascheti de Steaua. Dar nu vad de ce ar trebui sa il doara de o echipa fara culori, sigla, palmares si public. Inca nu sunteti constienti ca va aflati pe marginea prapastiei.

Bogdan (242 comentarii)  •  7 februarie 2017, 19:07

Macar imi place de dta ca scrii numai sport, nu ca alti "angajati" de la gsp. *** ca Andries sau. Naum te ridica in ochii mei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

naica (43 comentarii)  •  7 februarie 2017, 19:32

.Toate cluburile abia asteapta sa vina STEAUA, sa faca ceva malai pe bilete. Si-atunci, e o echipa fara suporteri?

17 Nentori Tirana (763 comentarii)  •  7 februarie 2017, 19:35

@Teo ----------------------------------------------- Cum iti spuneam, mai rau ca in China, acolo macar „modereaza“ profesionisti, mai rau ca la luptatorul pentru libertate si democratie unde macar nu poti intra, asa ca n-ai de ce sa te enervezi. Poate n-ai aflat, ti-am raspuns. Un colaborator de-al meu inca n-a aflat. Mi-au cenzurat de trei ori „Ovidiu Ioanitoaia“, „ ***“, „automate“, „a manca“, pentru orice eventualitate au cenzurat si trei puncte „...“. Poftim ! Mai intelege-te daca poti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Teo (28 comentarii)  •  7 februarie 2017, 19:55

@17 Nentori. Dl Ioanitoaia pune pe blog articolul care apare a doua zi in ziarul tiparit. Nu cred ca se considera blogger si deci nici obligat sa raspunda. Si cui sa raspunda, tuturor celor care abereaza aici? Omul mai are si treburi mai importante.

Dilimache (351 comentarii)  •  7 februarie 2017, 21:50

Becali e raul Stelei, fara el lucrurile ar sta mult mai bine. Sa ramana sa-si dea cu parerea despre orice si sa ne lase!

Giulesti (51 comentarii)  •  7 februarie 2017, 23:29

O asteptam pe FCSB alaturi de Rapid in liga a cincea. Ar fi soarta meritata de un club care a furat de la fondare pana astazi.

Bârgaoanu Dragoş (93 comentarii)  •  8 februarie 2017, 1:19

@Dtru dacă nu era adevărată faza cu puii poți fi sigur că nenea Ovi îl pricopsea cu un proces.Am trăit vremurile alea, dar le-am trăit cu demnitate!Nu m-am mânjit cu doi pui dați de un milițian ca Mitică Dragomir!Chestie de coloană vertebrală, dar tu n-ai cum să-nțelegi chestiile astea...

Andy Sorin Boerescu (98 comentarii)  •  8 februarie 2017, 8:26

Pai dc patronul Gsp nu ar face profit unde ai mai scrie mata nea Ioanitoaia?Gigi fata de altii mai si baga bani in fotbal.Mai bine ati scrie de clubul armatei care a distrus stema si stadionul Ghencea.Acum cateva zile ,la stirile sportive de la PROTV era un baietel legitimat la clubul armatei care boxa cu un tricou de la Dinamo ,din lipsa de bani si armata isi face echipa de fotbal.

Dtru (241 comentarii)  •  8 februarie 2017, 12:02

@Bargaoanu. Acum mi-am dat seama ca esti un om deosebit si foarte demn. Ioanitoaia a dezmintit in GSP si pe urma erau prieteni. Asa au ajuns sa lucreze impreuna la sportul rosu. E nederept sa retii numai acest aspect din activitatea de ziarist a lui ***. Dar nimic nu e mai simplu decat sa injuri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

militari (80 comentarii)  •  8 februarie 2017, 12:22

Becali nu baga cit ar trebui dar tot baga mai mult decit altii asa ca degeaba ul ironizezi dumneata.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord