Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Jucăria stricată

În ziua de Crăciun, către prânz, Gigi Becali a anunţat că, indiferent de ce-i rezervă viitorul Stelei, el nu va renunţa.

Dacă Armata va câştiga definitiv procesul, iar Steaua va falimenta, va trece 5-6 jucători pe altă societate, una pe […]

Permalink to Jucăria stricată
luni, 26 decembrie 2016, 5:01

În ziua de Crăciun, către prânz, Gigi Becali a anunţat că, indiferent de ce-i rezervă viitorul Stelei, el nu va renunţa.

Dacă Armata va câştiga definitiv procesul, iar Steaua va falimenta, va trece 5-6 jucători pe altă societate, una pe care o va achiziţiona în liga a 3-a, apoi îi va împrumuta pe cei 5-6 Stelei până la eventuala dispariţie a acesteia! Vreo 3 ore mai târziu, s-a răzgândit. Avertizând că „ar trebui să fie tâmpit” ca să mai bage un sfanţ într-un club ameninţat cu desfiinţarea, s-a folosit de exemplul lui Junior Morais: „cum să-l mai vinzi din faliment?!”.

Personal, în lipsa tuturor elementelor, mă abţin. Sfârşitul poveştii nu-i uşor de anticipat câtă vreme două instanţe judecătoreşti au dat sentinţe diametral opuse privind marca şi numele Steaua! Un lucru îmi sare însă în ochi. „Războinicul luminii” nu mai e atât de sigur pe el şi nici atât de vocal ca altădată. Nu mai are aceeaşi anvergură, aceeaşi viteză. Pericolul de a plăti aproape 40 de milioane de euro despăgubiri în cazul pierderii litigiului chiar îl preocupă. Îl stresează. Bravează că nu-i speriat, dar e.

Se vede asta şi din atitudinea faţă de jucătorii pe care intenţionează să-i ia. Pe lângă Alibec, curtaţii Budescu şi Teixeira sunt atât de valoroşi în percepţia lui încât „îşi pot pune ce salarii vor!”, deşi ultimul a împlinit 36 de ani! Lui Gigi, care bătea cu pumnul în masă, i-a luat locul unul mai echilibrat. Nicidecum mai înţelept, nu, doar mai şiret. Cât nu derapează într-un misticism delirant, ai zice că-i un om de înţeles.

Surprinzător, ca o dovadă în plus că n-a reţinut nimic din ce i s-a întâmplat, e gata să meargă pe drumul care l-a coborât pe 2 în clasament, în spatele puştimii lui Hagi. Iată, a hotărât să se despartă de Golubovici, Mitrea, D. Popescu, Jakolis, Bourceanu şi, poate, Enceanu, Aganovici şi Tudorie, ca să aducă, alături de Alibec, alţi 3 de la Giurgiu, pe Budescu, Teixeira şi J. Morais. Vorba cuiva, de ce nu-l cumpără şi pe Lung jr. ca să-i spună echipei Astra 2?!

Situaţia s-ar repeta numai parţial, deoarece nou-veniţii, sosiţi de la aceeaşi adresă, sunt obişnuiţi să joace împreună. N-ar mai solicita o perioadă de acomodare, de omogenizare. Dar întrebarea e dacă ei chiar vor ajunge sub comanda lui Reghecampf ori Gigi îşi va reaminti că-l pândeşte falimentul şi va sista negocierile?! Să-mi fie cu iertare, însă latifundiarul pare adesea mai tentat să se răzgândească decât să gândească!

Marea vină a lui Gigi, una dintre principalele cauze care au provocat declinul roş-albastru din toamnă, se leagă de faptul că a adus cu precădere, majoritar, fotbaliştii care i-au plăcut lui. Care l-au impresionat pe el şi numai pe el, rareori pe alţii. Veţi spune că e buzunarul lui şi, ca atare, îşi rezervă dreptul de a lua pe cine doreşte şi când doreşte. De acord, numai că la performanţă nu se ajunge schimbând loturile ca liniile la hochei, jumătate de efectiv odată!, ci transferând în funcţie de necesităţi şi, obligatoriu, la recomandarea tehnicienilor, a specialiştilor. Ceea ce Becali n-a respectat, el considerându-se expertul experţilor. Şi mai grav, proprietarul adevărului absolut. A avut în mână o jucărie frumoasă, râvnită de oricine, pe care însă a stricat-o. N-a vrut să-i facă rău, dar i-a făcut şi, spre regretul fanilor, continuă să-i facă.

Comentarii (74)Adaugă comentariu

costy (4 comentarii)  •  26 decembrie 2016, 23:42

Becali cand a luat in mana "jucaria" Steaua trebuia sa se gandeasca mai bine daca poate sa-i mentina mecanismul functional. Daca a intrat "in hora" trebuie sa joace in continuare si sa nu compromita istoria (care e la el!) a celei mai mari echipe care a existat in Romania.

Marius (1 comentarii)  •  26 decembrie 2016, 23:46

Dacă o sa plece și Becali o sa vedeți ce o sa se întâmple! Toți îl înjurau pe Copos... A plecat și uite unde e rapidul.

Misu (3 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 2:57

"Sfârşitul poveştii nu-i uşor de anticipat câtă vreme două instanţe judecătoreşti au dat sentinţe diametral opuse privind marca şi numele Steaua!" Domnule asa zis ziarist, dumneata te-ai documentat sau ai scris din auzite, eventual poate ai scris dupa o discutie cu oierul, altfel nu vad cum ai putut scrie o asemenea ineptie. Uite adevarul! Marca a fost definitiv castigata de CSA si numele Steaua tot de catre CSA a fost castigat si interzis firmei lui bekali sa-l mai foloseasca(dosar: 31705/3/2015 - CAB, linkul: http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000660029&id_inst=2). PS. Va rog sa nu mai scrieti din auzite, trebuie sa va documentati inainte, asa procedeaza un ziarist competent! Solutia: Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că:Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele"Steaua", "Steaua Bucureşti"sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. Obligă pe pârâta ONRC la efectuarea radierii elementelor "Steaua Bucureşti" din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Steaua Bucureşti SA. Respinge cererea de acordare a daunelor cominatorii.Obligă pe intimata -pârâtă SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA la plata cheltuielilor de judecată către apelanta-reclamantă efectuate în primă instanţă şi apel, în sumă de 450 lei. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică Document: Hotarâre 989/2016 21.12.2016

Jijiii cu trei de „i” (14 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 4:58

da, aprob curatirea stelei de tot raul

critasiros (62 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 6:25

FCSB nu are suflet. E doar o chestie de făcut bani. O să dispară.

cca (1 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 6:57

nu ai vrea dl ioanitoaia sal chemi in emisiune si sa ai o discutie cu nea gigi

arbitru (109 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 7:08

Nu vreau sa comentez despre CIUBENUL,il site o tara intreaga,pacat unde a ajuns FOOTBALUL Ro.condus de o sleata de HOTI,dupa "89.Echipe cu traditie au disparut ,si nu mai vreau sa dau ex.ca se stiu.PACAT.

Dilimache (657 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 7:33

Craciun fericit! Duca-se!

BarfaDeTeatru (106 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 8:09

Who gives a sh8 ce se va intampla, trebuia de mult sa inceapa in Liga a 4-5 imediat dupa 1989. Clubul Ministerului era cel mai avantajat de sistemul comunist, si sa incercat prelungirea puroiului, dar de niste neica nimeni de bisnitari care sa infiltrat flagrant si prin hotii in fotbalul Romanesc. Si de vreo 10 ani incoace se vede roadele. -Cazul Valiza -Cazul Bricheta etc.. etc.. Ce tot bateti apa in piua de atatia ani, cand doar stiati Escrocheria cu fam becali si asa zis club "Steaua", care el nu avea nimic official, doar copy-paste fara numar ...fara numar? Vreti sa intervina UEFA si Interpolul sa faca curatentie in ograda noastra? UEFA oricum o sa intervina, imediat ce va afla de ultimul Verdict, despre falsul facut de fam Becali cu clubul Steaua. De ce nu cumpara clubul securitatii Victoria Bucuresti, un Dragomir sau chiar Becali, ca tot Romania este in plina batjocura din 1989, asta asa in a SFIDA tot ce inseamna Roman.

Dănuț (1 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 8:16

Amestecați..procesele! A pierdut un proces pt folosirea numelui Steaua...dar mai are o cale de recurs! Altfel, procesul în care se cer despăgubiri..nici n-a început! Și...poate uitați că CSA se luptă cu FCSB...nu cu JIJI:)) Dar..la cât de nemernici ați ajuns toți jurnaliștii....nu mai mă miră umilința prin care a trecut Corina Drăgotescu!!!!

biancorossi (60 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 8:18

amuzant. unii de la o echipa invinsa in 2 meciuri cu un total de 9-3, se muta la o alta echipa, invinsa de acelasi adversar doar cu 7-2 in 2 meciuri, in aceleasi competitii. sunt tare buni, indiscutabil. si tineri nevoie mare. adevarate sperante ale Casei de Pensii Giurgiu. cat despre starea deliranta a subiectului Dvs, ea este opera celor care i-au cultivat-o, mentinut-o si incurajat-o 12 ani in mod continuu. tot delir era si cand alerga in direct cu sacosa de bani dupa autocarul unora, tot delir era si cand ateriza la London cu teancuri de bani inveliti intr-o punga de plastic, tot delir a fost si cand a vrut sa cumpere un titlu mituind o terta echipa, tot delir a fost sa infecteze Romania, prin aparitii zilnice la Tv, care l-au propulsat pana in Parlamentul Romaniei fix la Comisia Juridica si apoi in parlamentul Europei !!! tot delir era si cand la orice emisiune de sport se cerea musai opinia marelui producator de lactate fotbalistice, si tot delir era si cand acelasi personaj a insultat, jignit, calomniat, umilit, batjocorit toata lumea fotbalului romanesc, de la A la Z, prin tot comportamentul lui execrabil. alea jacta est, just remember all.

eo (6 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 8:47

Continuati sa promovati puscariasi gen Popescu si în contrapartida, haha, sa condamnati oameni normali, e ce faceți mai bine. Giovani ce mai face, l-ati vizitat la Bahaus, prieteni buni ce sunteți? Credibilitatea sursei.

cj666 (51 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 8:56

Marius, difernta dintre Copos si Becali e mare. Copos nu truca campionate. Iti reamintesc ca Becali este obisnuit sa fuga cu valize dupa jucatorii altor echipe, sa fie avantajat de arbitraje, sa asculte odele federatiei si ligii (vezi ineptiile debitate mai deunazi de purtatorul de cuvant al ligii, ineptii care ar trebui sa duca la autosesiizarea DNA) si sa aiba non-combat din partea echipelor satelit si a jucatorilor impresariati de sotia antrenorului. Copos nu a facut nimic din toate astea, dar Becali a distrus un camionat intreg Daca s-ar retrage ar fi cel mai bun lucru pentru fotbalul romanesc.

biancorossi (60 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 9:44

cj666@ exact asta a fost si opinia mea, si a altora. just.

Albu (88 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 10:31

@Misu. Vezi ca sunt doua procese. In cel cu marca si numele are dreptate dl Ioanitoaia.

gino (513 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 10:36

@eo. ***, vezi ca puscariasul la care te referi tu, postac federal nenorocit, a fost capitanul Barcelonei si a adus glorie tarii. ***. .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ALIN (626 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 12:14

@eo. Tu mai lipseai sa faci pe moralistul...Gino ti-a raspuns ce trebuia insa sunt multi ca tine care se dau importanti si fac pe judecatorii. Desi nu au reusit sa lase urme pe unde au trecut...

Alex (106 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 13:56

Faptul ca folositi numele "Steaua" referindu-va la FCSB-ul lui Becali inseamna o ignorare a legilor, inseamna ca legalizati furtul comis de acest personaj. Trist.

edi (18 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 14:07

Daca George Becali are incredere, atat in Dumnezeucat si in capacitatea sa de a creea un grup performant si eficient: sa mearga la Piatra Neamt. Are stadion de 3 *; centru de copii si junori care poate creea plus valoare;fanii moldavi sunt recunoscuti ca sustinatori ai gruparii patronate de dansul & bonus puterea divina generata de centru crestin format de manastirile din Moldova... e doar o idee...

specialista din buzau (84 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 16:03

Justitia noastra se poate numi INJUSTITIE. Doar cine nu vrea sa vada, nu vede ceea ce este clar ca lumina zilei Doar o sa reamintesc in fuga: Admit ca la preluarea stelei de Becali au fost, in 2003, lacune. De ce nu a spus nimeni nimic in toti acesti ani ? De ce nu a contestat nimeni preluarea locului in divizia A, a lotului de UEFA, a lotului de jucatori ? De ce abia in 2014 generalii de carton au intentat procese, pierdute initial si apoi, probabil la ORDIN, castigate ? Imi este scrba de tara in care traiesc, imi e scarba de aceata INJUSTITIE... De ce a acceptat armata, steaua lui Becali, locul in liga I si in UEFA de ce i-au inchiriat complexul Ghencea, de ce au acceptat scaunele, modernizarea complexului Ghencea, tabela de marcaj, nocturna etc. In acele momente cand Becali DADEA nu era aceiasi Steaua preluata in aceleasi conditii? De a au accetat profitorii de ocazie ai armatei plata de catre Becali a tuturor datoriilor ? Lacatus, inventatorul cazaturii teatrale se poate numi om ? mai degraba se poate numi alt profitor de ocazie, un nimeni. Rolul armatei este APARAREA PATRIEI, poate ii spuneti si lui tALPAN. Ma opresc aici pentru ca multi corupti influenteaza INJUSTITIA. In orice caz, indiferent ce va decide aceasta injustitie, LA ORDIN, ADEVARUL este cunoscut, iar generatiile urmatoare, dupa ce vor apune generatiile actuale CORUPTE si INFLUENTABILE vor spune, fara frica STEAUA.

Andrei F (1607 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 16:15

@Alex (25 comentarii) • 27 decembrie 2016, 13:56 Si ce a furat dupa tine Becali?Dupa mintea ta poti fura de la cel cu care apoi inchei contracte pe firma care acum este data furata?In anii in care Becali platea si impozitul pe stadion ...cand pe acesta evolua Nationala crezi ca Becali lua macar un leu?Si asta avea nocturna,loje ,amenajari,inchiriere legala...Problema este ca Becali la preluare a constituit alta societate pentru a plati mai putin din datoriile istorice...De aceea se certa Becali cu Bodu...In timpul acela la fel au procedat toate echipele...De asta palmaresul se spune ca nu a fost niciodata la Mititelu si poate ajunge acum la Craiolguta.Asta nu inseamna ca Becali a procedat 100% corect dar oare Armata crezi ca vrea sa plateasca ceva din datoriile de pana in preluarea lui Becali?..Desigur ca Becali pus sub lupa nu poate fi curat dar poti afirma ca Armata(clubul)ar iesi mai curata de sub lupa...?

vasco (363 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 13:00

La ce ne foloseste noua ,spectatorilor,existenta acestui fotbal plin de *** precum sandu,dragomir,becali si toata slahta?FALIMENTUL GENERAL!!!Oricum e numai un simulacru de fotbal,in spate fiind bani putini investiti si doar smecherii pentru bani proveniti din tot felul de altceva decat management serios,profesionist!TRibunele goale sunt expresia faptului ca acest " fotbal" exista degeaba din moment ce-i lipseste esentialul:spectacolul si implicit spectatorii.Duca-se pe pustii,atat becali cu fcsb al lui cat si tot fotbalul romanesc!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Octavian Onea (1 comentarii)  •  3 ianuarie 2017, 20:24

Steaua şi Becali Am avut, de când mă ştiu, foarte multă încredere în armata română. Eu însumi, înainte de absolvirea Liceului "I.L.Caragiale" din Ploeşti, am vrut să devin pilot militar. Cum nu împlinisem 18 ani, a trebuit să iau acordul Tatei. Dar Tata, care scăpase din încercuirea de la Cotul Donului şi a trăit toată viaţa cu gerul în oase, mi-a spus că a făcut el armată pentru încă şapte generaţii. Am avut norocul să cunosc îndeaproape câţiva ofiţeri desăvârşiţi, în primul rând pe cei din familie: Gyusi (colonelul Iuliu Vig) - cumnatul verişoarei mele primare Florica, Mugur (colonelul Gheorghe Paul) - vărul meu primar, dar şi din afară: lt. col. Ioan Ambrosă, cavaler al Ordinului Mihai Viteazul. Gyusi a fost campion naţional la decatlon şi campion în tot ceea ce făcea, cu o naturaleţe şi bună disposiţie pe care cred că le-a avut şi când a urcat în luntrea lui Caron. Lui i se datorează proectele de început ale terenurilor de sport de la Ghencea, la care desena şi făcea schiţe şi acasă. Mugur, comandant al unei unităţi militare performante, a rămas acelaşi mucalit şi băiat de bun simţ, care-l făcuseră pe directorul Andrei Vijoli să-l numească şeful infirmeriei Internatului Liceului Caragiale, posiţie privilegiată, care-l scosese din cele două dormitoare de câte 150 de paturi fiecare. D-lui Ambrosă, care în anii 1946-1947 fusese redactor sportiv la ziarul Glasul Armatei, pe când clubul sportiv militar se afla în curtea ANEF, i-am publicat, în 1999, la Editura Verva din Câmpina, cartea Te-am aşteptat zadarnic - Cu o prefaţă de Octavian Onea, în Colecţiile Maeştrii umorului şi Memoriile Cavalerilor Ordinului Mihai Viteazul. Şi aş putea continua cu o carte, ca să enumăr multele exemple ce vin în susţinerea vechii mele simpatii faţă de armată. Ceea ce se întâmplă însă în conflictul dintre Clubul Sportiv al Armatei şi Gigi Becali - cumpărătorul echipei de forbal Steaua, mă face să-mi iau seama. Să precisez că nu am fost suporter al echipei CCA / Steaua Bucureşti. (Acum sunt.) Simpatiile mele au fost (şi au rămas) Petrolul Ploeşti, UT Arad, Sportul Studenţesc, Universitatea Craiova, Farul Constanţa, Politehnica Iaşi, Universitatea Cluj şi Poiana Câmpina. Şi nu l-am văzut niciodată pe Gigi Becali. Decât la televizor. A cumpărat Gigi Becali cu rea credinţă ? A cumpărat el echipa Steaua fără să cumpere şi numele acesteia ? S-a precisat în contractul de vînzare-cumpărare lucrul acesta ? Clubul Armatei şi-a revendicat numele echipei Steaua în lunile următoare sau la sfîrşitul anului în care s-a făcut vînzarea? Aş fi curios să văd acel contract, spre a avea o imagine limpede. Mai ales că vînzătorul avea în spatele său o armată întreagă, de la strategi şi tacticieni, la experţi în dreptul internaţional al răsboiului. Şi zic răsboi, pentru că în faţa noastră se desfăşoară un răsboi insolit, între armata română şi un cioban. Dar un cioban stăpân pe sine şi pe îndeletnicirea sa, pe care o cunoaşte foarte bine şi de care nu s-a dezis niciodată, cioban care, în adâncurile fiinţei sale, este şi păstrătorul unei civilisaţii ancestrale. (Am cunoscut în copilărie, în satul Ciobăniţa din Dobrogea, unde părinţii mei erau învăţători, mulţi din aceştia. La stabilizare s-au dus la centrul de schimb cu care de fân, încărcate cu saltele de bani.) De ce a declarat armata acest răsboi distructiv ?, pe care, cu tertipuri avocăţeşti, l-a şi câştigat până acum, in justiţie, nu-mi dau seama. (Dar, oare, ea îşi dă seama ?!) Cert este că, prin agenţii ei de influenţă, armata a atras de partea ei şi cei 30-40 de mii de suporteri constanţi din Bucureşti, care pot constitui o masă de manevră incontrolabilă. (Îmi aduc aminte cât de atent era vechiul regim - de ce oare ? - când se constituia vreun grupuleţ de o mână de oameni. La 9 Ianuarie 1975 înfiinţasem, la Muzeul memorial "B. P. Hasdeu" din Câmpina, Salonul literar-artistic "...n...o...u", după modelul Rotondei 13 şi al Prelecţiunilor Junimii. După a treia şedinţă, am şi fost chemat de D-l profesor Ion Şt. Baicu - preşedintele Comitetului Judeţean de Cultură şi Artă, care primise ordin de la primul secretar al judeţului, să mă dea afară, fiindcă, la somaţia directorului Muzeului Judeţean de Istorie, nu închisesem Salonul. D-l Baicu trăeşte, şi-i urez şi de-aici încolo mulţi ani ! Merită.) Stau şi mă'ntreb: dacă Gigi Becali falimenta Steaua, ar mai fi fost el chemat în judecată ? Oare armata i-a dat în judecată pe cei care au falimentat excepţionala noastră industrie de armament ? Dar pe cei care au trimis la topit câmpuri întregi de tancuri şi de amfibii, sau armamentul greu de tot felul ? Până la acest răsboi, care aşează armata la colţul străzii, echipa de fotbal Steaua era percepută ca aceeaşi veche echipă a armatei, prin această percepţie armata continuând să primească asupra ei toate isbânzile Stelei, fără ca ea să investească în echipă nici un cent. Privind această aură, Gigi Becali ar fi fost el cel îndreptăţit să pretindă bani de la armată, pentru publicitate, şi nu invers. Dar să stăm şi noi strâmb şi să judecăm tot aşa. Şi să credem - ceea ce înşişi iniţiatorii proectului distructiv nu cred - că noua echipă, înfiinţată de Clubul Armatei, va deveni la fel de puternică. Şi dacă nu va deveni ? Vor suferi cu ceva cei care provoacă previzibilul dezastru ? Riscă ei şi familiile lor ceva ? Îşi pun ei în joc averile personale, aşa cum a făcut-o şi o face Gigi Becali ? Cine le va da zecile de milioane de euro, de care noua Steaua va avea nevoe ? Uite, eu risc o întrebare. În 1968, când am făcut armata, la unitatea de la Aeroportul Otopeni a Şcolii de Ofiţeri de Rezervă din Bucureşti, pe unele centuri se putea citi clar numele fabricantului Mociorniţă. Dan Grigore, Mărculescu (fost Ministru al Agriculturii), Bodnăraş, Cira Emil, Ţiţeica, vă mai aduceţi aminte ? (Sper ca prin mărturia noastră să nu divulgăm un secret militar.) Între timp, a găsit armata bani să înlocuiască centurile de piele fabricate de Mociorniţă înainte de răsboiul mondial ? Până să vedem ce-o mai fi, să ne bucurăm că, sportivii unuia dintre iniţiatori, Borţoi parcă, au adus de la Rio de Janeiro şaptezeci de medalii olimpice şi că, în consecinţă, el a fost cocoţat în fruntea Comitetului Olimpic Român. Semn că a mai rămas ceva de distrus în sportul românesc, nu numai fotbalul. Dar mă rog lui Dumnezeu să n'am dreptate... Şi încă ceva. Steaua, în armata română, este un transplant rusesc, până la ocupaţia sovietică fiind folosite numai tresele, aşa că nu văd de ce Clubul Armatei ar perpetua această oribilă amintire. Pe când, în ograda lui Gigi Becali, ea redevine un însemn creştin. Octavian Onea

Comentează