Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Glezna cea mai fină

Convins că subiectul nu va face audienţă, insist că succesele Gazului se datorează seriozităţii şi unităţii de grup. Prieteniei. Atmosferei.

Permalink to Glezna cea mai fină
marți, 6 decembrie 2016, 5:22

Gaz Metan nu trebuie socotită revelaţia sezonului doar pentru că, administrându-i lui Dinamo un 4-0 fără recurs, a urcat pe podiumul Ligii 1. Formaţia prezidată de Ioan „Limoniu” Mărginean şi pregătită de Cristi Pustai are şi alte argumente.

Luând în calcul şi Cupa României, n-a pierdut de 13 meciuri, ceea ce reprezintă o reală performanţă în ideea în care discutăm despre o nou-promovată! Cei menţionaţi, dar şi ex-preşedintele Ioan Horoba, merită felicitări. Nu le interpretaţi ca pe-un bilet de favoare, ci ca pe o recunoaştere a faptului că Gazul chiar joacă fotbal. Un fotbal de calitate.

Corect, a ajutat-o şi arbitrul Al. Tudor să deschidă scorul în partida cu Dinamo când a mutat în careu faultul comis la 17 metri de Ceccarelli asupra lui Llullaku. N-a fost 11 metri deoarece la faulturi se ia în considerare unde începe neregularitatea, nu unde se termină.

La împingeri şi la ţineri, lucrurile se petrec invers, decide locul de încheiere a acţiunii. Totuşi, ca suporter roş-alb, n-aş fi foarte pornit pe arbitru, nervos, revoltat. Deoarece până la penalty-ul inventat în minutul 30, „centralul” le refuzase ardelenilor un 11 metri clar atunci când, în minutul 11, Marici îl agăţase pe Eric în suprafaţa de pedeapsă.

Aş fi însă cătrănit din pricina comportării sub orice critică a „câinilor”, umbre ale învingătorilor din recentul derby de 3-1 cu Steaua. De data asta inclusiv speranţele S. Filip şi D. Rotariu au dezamăgit crunt, alegându-se cu nota 4 în Gazetă! Tinereţea lotului nu scuză comportarea lamentabilă, chiar ruşinoasă, a trupei lui Andone. Ca atare, s-au înmulţit vocile care-i cer antrenorului să dea milităria jos din pod. Să mai folosească şi biciul.

De remarcat că Gazul şi-a continuat ascensiunea în ciuda insolvenţei, stare ce nu-i va permite să participe într-o competiţie europeană. Au băgat-o în insolvenţă, dacă am înţeles bine, nişte datorii istorice mai degrabă mărunte, dar şi disputele de orgolii dintre Sibiu şi Mediaş, rivalităţile judeţene.

Neplătiţi de 4 luni, băieţii lui Pustai nu-şi smulg însă părul din cap şi îşi văd de treabă, convinşi că banii vor sosi curând. Întorşi la echipă odată cu promovarea în A, Eric din Arabia Saudită, Llullaku de la Iaşi, V. Creţu de la Cottbus etc., ei înfruntă dificultăţile umăr la umăr, solidari. „Ca o familie”, preciza Llullaku.

Convins că subiectul nu va face audienţă, insist că succesele Gazului se datorează seriozităţii şi unităţii de grup. Prieteniei. Atmosferei. Înaintea dezinvolturii brazilianului Eric de Oliveira, cea mai fină gleznă din Liga 1, ca şi a eficacităţii albanezului Llullaku, golgeterul detaşat al campionatului, parcursul Gazului se explică prin muncă, prin perseverenţă şi prin disciplină. Mă opresc însă aici, conştient că unor asemenea vorbe le-a trecut vremea. Expirate, ele aparţin unei grele şi apăsătoare moşteniri, nu-i aşa?

Apropo, e de mirare, dar şi regretabil, că selecţionerii nu l-au băgat în seamă pe Eric înainte ca brazilianul să împlinească, pe 5 decembrie, 31 de ani. L-au ignorat pe „stranierul” numărul 1 al anilor 2010 şi 2013, pasator de superclasă, devenit cetăţean român după căsătoria cu o medieşeancă, fostă handbalistă, cu care are doi copii. Alţii nu ezită să naturalizeze, însă noi, fuduli, ne umflăm în pene că suntem mai cu moţ. Din păcate, nu suntem.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Andrei F (1607 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 17:39

Oare ce o fi mai de condamnat?Sa muti un fault in careu sau sa nu vezi unul in careu?Mare dilema!

Vio (188 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 17:47

Desi sunteti dita directorul salut faptul ca va ocupati si de cei mai mici, nu doar de Steaua si Dinamo. Va multumesc pentru aceasta atitudine.

Stefan (3 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 17:53

Aveti perfecta dreptate!

ionnis (103 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 17:55

il vede daum pe eric :))

haideusicfr (287 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 18:05

Toti jucatorii Stelei ar putea fi dati afara. Cu fumurile lor cu tot.Mai sunt si altii alaturi de Eric . Camora de exemplu.

BYBY (41 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 18:33

Buna seara, Eric si multi alti fotbalisti care au adus valoare fotbalului romanesc puteau sa ajute si nationala si sa nu mai fim de rusine ani de zile.Cand aveti timp va rog sa faceti un ,, inventar" al strainilor care au facut ceva istorie pentru echipele romanesti (Cadu , Julio ,....etc). Sa traiti sanatos! Vedeti ca in faza de la Viitorul Hagi este cel care a declansat scandalul punand EL primul mana-n gat!.Nu trebuie judecat prea aspru strainul Rambe!.

Calin (37 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 18:51

Un mare merit are Limoniu ca l-a facut pe Pustai sa nu mai puna gura le tarie. Pustai e meserias dar il strica bautura. De cand s-a lasat echipa joaca tit mai bine. Frumos articol.

Liviu (24 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 19:00

Daca la Steaua nu erau atatea si atatea interese vis-a-vis de cine trebuie adus si cine nu, Eric era acolo de prin 2010. Cu siguranta merita asta. Ma refer la Steaua deoarece a fost si este singurul club capabil de a realiza cate ceva pe plan european pe o perioada ceva mai lunga. La nationala merita de asemenea sa joace inca de acum 6-7 ani, dar cine sa-l aduca? Piturca cel cu "coloana"? Sa fim serioasi. Acum are omul peste 0 de ani... ce sa mai discutam... Pacat! Merita si el si meritam si noi sa-l vedem acolo!

Gigel (2 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 19:12

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eu, sibianul (4 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 19:30

Sunt cel putin 3 informatii gresite in articol: 1. hOROBA a adus acest club in halul in care este (insolventa), deci nici vorba despre merite. 2. ce rivalitati intre Sibiu si Medias, poate frustrarile mediesenilor... 3. ce grup sa constituie aceasta echipa, campioana a blaturilor in precedenta participare in liga I... Iar despre profesor, eu am spus de cand au jucat prima data in liga I cu el antrenor: orice antrenor adevarat, cu lotul de atunci si cu stabilitatea financiara de la acel moment, facea mult mai mult...

Liviu (333 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 19:35

Circ va fi daca Gazul va castiga titlul si nu va putea juca in Europa. Deci sa se dea la o parte ca sa castige Steaua si sa isi umple oierul buzunarele.

aadvark (96 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 19:47

nu am nimic cu baiatul, dar este supraponderal, ca sa facem cu el la echipa nationala, unde meciurile se joaca in alt ritm?

dan (100 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 19:48

Cluburile sub insolventa au voie in play off? daca da; mi se pare cea mai mare prostie! Mi se pare mie sau se zvonea ca, Daum, vrea sa naturalizeze un findas stanga, si cineva a sarit de fund in sus? Cica ar fi un juvete speranta prin banie....

Marco Polo (42 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 20:01

Maestre, indraznesc sa va pun si eu o intrebare... Nu credeti ca o nationala a Romaniei cu supraponderalii Eric si Alibec s-ar face de ras in toata Europa?! Eu cred ca Daum procedeaza corect. Nu poti convoca jucatori numai pentru talentul si glezna lor! Daca nu dau dovada de profesionalism, nu au ce cauta in nationala! Si respectul pentru organismul tau tine de profesionalism, caracter si seriozitate si in cazul sportivilor... Mai ales in cazul lor!

vio brasov (1 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 20:08

ai dreptate nea ovidiu,gazu joaca un fotbal placut ochiului,te face sa te uiti la meci si lui pustai aici i-a iesit cel mai bine.cu ce nu ai dreptate,cu audienta articolului,pt. ca sunt stelist si am citit articolul,nu pt. ca a pirdut dinamo cu ei,ci pt.ca joaca fotbal si merita sa-i privesti.in alta ordine de idei bafta in europa pt. amandoua echipele romanesti.

cita (2118 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 20:45

Felicitari Gaz Metan Medias precum si dlui Ioanitoaia ca scrie si de altii in afara eternelor foste-militarizate Steaua si Dinamo. NE indreptam sore normalitate, in pas de broasca testoasa ce-I drept, dar important e sensul, adica trendul in Limba RO-EN atat de draga copiilor nostri.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 20:54

Tudor este un arbitrul prost nici mai bun nici mai rau decat toti ceilalti arbitrii romami ...toti o apa si un pamant...

dani (31 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 20:59

Surprinde arbitrajul echidistant-chiar daca a facut doua greseli mari-al bucuresteanului tudor, delegat sa arbitreze militzienii. Eram sigur ca tudor va trinti meciul pt militzieni, dar n-a fost asa. La Timisoara borfashul hotzomanu, a viciat rezultatul partidei Poli-Dinamo. Naravul din fire, n-are lecuire...

MZM (390 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 21:10

Intre Dinamo si Gaz Metan este o "fratie mutuala" veche de ani si ani, cu castig numai pentru Dinamo. Va mai amintiti ca acum cativa ani Gazul eliminase pe Mainz (echipa de Bundesliga!), dar cum s-a intalnit cu Dinamo a pierdut la Medias cu 0-5, ca sa nu si-o ia in cap, desigur! Ce s-a intamplat aseara probabil ca nu trebuia sa se intample, dar Dinamo are din cand in cand cate un puseu de autosupraevaluare si ce o fi zis: hai sa jucam pe cinstite ca suntem tari. Dar nu sunt! Insa lucrurile vor intra repede in "normal" la jocul de cupa dintre cele doua echipe. Sa vedeti ce surpriza, cum o sa arate mediesenii total schimbati, cum o sa dea ei mereu pe langa minge, cate indisponibilitati o sa aiba! Se poate chiar sa protesteze ca nu sunt platiti la zi! De ce tocmai la meciul cu Dinamo? Pentru ca... asa e obiceiul la noi: asa a procedat si Astra, si Pandurii, tot cu Dinamo au "protestat"!! va castiga Dimamo triumfal! Pai ce, isi face fiecare de cap?!

Tyty (127 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 21:55

Iar nu vreti sa intelegeti. Nea Ovidiu nu zice sa il ia acum pe Eric la lot, se mira ca nu l-au luat inainte de a face 31 de ani.

Bingo (96 comentarii)  •  6 decembrie 2016, 22:35

Frumos. Nu mai vreau doar Steaua, Steaua si nitel Dinamo. Gsp sa afle de la seful ei ca mai sunt si alte echipe in campionat.

ovi (6 comentarii)  •  7 decembrie 2016, 0:31

coane ioanitoaie,las o balta cu naturalizarile,pt ca asa fac altii.O prostie ramine prostie si daca este rostita de milioane de oameni.Nationala de aia se numeste nationala ca sa fie compusa din romani get beget,asa este natural si normal.Daca tu te erijezi in apostolul globalizarii care vrea desfiintarea natiunilor si distrugerea popoarelor(atentie,nu si a evreilor care nu se corcesc cu goimii si care vor fi noii vechili).N au decit *** sa joace la echipe de club,***.***.Iar tu sti lucrurile astea foarte bine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

george (164 comentarii)  •  7 decembrie 2016, 0:48

Ca sa fie luat in seama cum ziceti dv Eric ar trebui sa mai dea jos vreo 3-4 kile. Daca ar alerga mai mult ar fi cu adevarat competitiv. Ca nu loveste mingea ci chiar o mingiie.

ZONA MAGHERU (166 comentarii)  •  7 decembrie 2016, 1:45

Dinamo are ceva sanse sa joace in europa league cu conditia sa termine pe primul loc in play out !

Marcello (80 comentarii)  •  7 decembrie 2016, 3:50

Eh, nea 'caisa', pai cum vine asta ?... Nimic de Burleanu ?... Care in doi ani de cind a venit la FRF, a distrus toata frumusetea de fotbal pe care'l aveam ?!?... Nimic de Daum care a preluat o echipa nationala a Romaniei care tocmai se intorcea de Campionatul European unde s-a acoperit de GLORIE si sa batut pe viata si pe moarte cedind in ultimul meci numai cu 1 la 0 in fata MAGNIFICILOR albanezi ?!?... Nu se poate... Pai contam pe matale...

Jos_cenzura (114 comentarii)  •  7 decembrie 2016, 7:08

Subscriu, deși simpatizez cu o echipă bucureșteană (pentru că acolo m-am născut), aș prefera sa citesc mai multe și despre alte echipe decât doar Steaua și Dinamo ad nauseam. Oricât de simpatic o fi Reghe, cu grătarele lui de team building, sunt curios ce-o avea și Pusztai în cap, sau alți antrenori.

emilian (12 comentarii)  •  7 decembrie 2016, 8:46

@ovi. Numai un tip incuiat si obtuz poate gandi ca prin acest articol Dl Ioanitoaia devine un apostol al globalizarii care cere desfiintarea natiunilor!!!Huo, huo, e prea mult. Intoarce-te la realitate si constata ca asa ceva fac nemtii, francezii, spaniolii si toti ceilalti si nu ii acuza nimeni. Din cauza unor indivizi marginiti ca tine nu ne vom schimba niciodata.

Bratu (104 comentarii)  •  7 decembrie 2016, 8:52

Mama, Marcello esti mai subtil ca un marfar plin cu cherestea. Dar si, sa ma scuzi un prostanac care se crede inspirat. Nu ai reusit dar contam pe tine in viitor, nu are nimeni voie sa se indoiasca de genialii Burleanu si Daum care sunt doua exemple clasice de impostura. Sunt platiti pentru ceva ce nu stiu sa faca.

Dilimache (657 comentarii)  •  7 decembrie 2016, 9:13

Hai ca si la un subiect benign cum e acesta se gasesc doi trei destepti sa-si dea aiurea cu parerea!

dinu (427 comentarii)  •  7 decembrie 2016, 10:42

F corect. Ne-am saturat de prea mult FCSB si Gigi Becali, schimbati macazul.

calinescu (96 comentarii)  •  7 decembrie 2016, 17:42

ACUM SPUI ASTA ??????????? BATRAN .....!!!!

ovi (6 comentarii)  •  7 decembrie 2016, 17:53

@EMILIAN.pai schimba te tu bai pacaliciule.Devino si tu gay,pedifil,zoofil,ca doar asa e la moda.Daca nemtii,francezii(care nu au nici un francez adevarat in nationala)fac ce fac si maria ta considera ca trebe copiati,dai bataie.Eu incerc sa copiez lucrurile bune de la altii,nu sodomia,corceala raselor,etc.

Cristi (1 comentarii)  •  8 decembrie 2016, 8:12

Felicitari mari pentru acest articol Dommule Ioanitoaia ! Nota 10 !

Comentează