Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Vinovăţie infinită

Germanii, consideraţi pretutindeni maeştrii seriozităţii şi ai corectitudinii, exemple de onestitate, i-au dat credit total lui Hoeness şi au mers pe mâna lui

Permalink to Vinovăţie infinită
duminică, 27 noiembrie 2016, 5:15

Vă e cunoscută povestea lui Uli Hoeness, născut pe 5 ianuarie 1952, ex-atacantul lui Bayern care a jucat de 35 de ori în „naţionala” RFG şi un deceniu pentru formaţia din Munchen. A câştigat cu ea 3 campionate şi tot atâtea Cupe ale Campionilor. Apoi a condus, ca preşedinte, clubul bavarez din 1979 în 2014. Pe 2 iunie 2014 a ajuns în închisoare, condamnat la 3 ani şi jumătate ca urmare a unei fraude de 28,5 milioane de euro. După 21 de luni, dintre care 14 petrecute în semilibertate, a fost liberat condiţionat pe 29 februarie 2016, pentru ca deunăzi, pe 25 noiembrie, să fie reales şef la Bayern! Din 7.152 de membri cotizanţi prezenţi în Adunarea Generală de la Audi Dome, 6.986 au votat pro Hoeness, 97,67 la sută, 108 contra, în timp ce 58 s-au abţinut. O victorie scontată şi zdrobitoare, ovaţionată de întreaga asistenţă. Întrucât rar mai întruneşte cineva unanimitate azi, s-au auzit şi fluierături în sală. Pierdute însă într-un ocean de aplauze.

Asemenea lui Hoeness, a păţit-o şi Gică Popescu, al treilea jucător al nostru ca număr de selecţii all-time (115), căpitan al Barcelonei în seara cuceririi Cupei Cupelor 1997, câştigător al Cupei UEFA şi al Supercupei Europei cu Galata în 2000 etc. Cel desemnat în 6 rânduri fotbalistul român numărul 1 al anului a stat în închisoare 20 de luni, din 4 martie 2014 în 4 noiembrie 2015, fiind condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte consemnate în scurta perioadă în care a acţionat ca impresar. Detaliile cazului vă sunt familiare, deci nu mai insist.

Simt nevoia să remarc însă că germanii, consideraţi pretutindeni maeştrii seriozităţii şi ai corectitudinii, exemple de onestitate, i-au dat credit total lui Hoeness şi au mers pe mâna lui. Însuşindu-şi punctul de vedere al acestuia că „am comis o imensă eroare, însă am plătit”, s-au grăbit să-l aleagă în fruntea celui mai important club din Bundesliga. Au dovedit astfel că ştiu să scuze păcatele şi să ofere încă o şansă. Oare îi oferim şi noi una lui Gică Popescu, deşi el a greşit, măcar în privinţa prejudiciului, infinit mai puţin?

Regret s-o spun, dar cântărind reacţiile celor care nu-l scot pe Popescu din puşcăriaş, din bandit şi din infractor, unul scriind pe blog că „trebuia să stai în pârnaie 20 de ani, nu 3”, iar altul notând, cu bolnavă satisfacţie, că „m-am îmbătat de bucurie când te-au condamnat”, răspunsul e nu. Din păcate, un nu hotărât. Ferm.

Sigur că, neachitând impozitele datorate din transferurile unor jucători, varianta justiţiei, Gică a încălcat legea. Bună, rea, legea se respectă, nu se discută. Dar de aici şi până la a-l socoti pe marele internaţional de altădată vinovat pe viaţă e un drum de ocolit, de evitat. S-ar impune să gândim şi noi ca nemţii, adică să judecăm că Popescu a greşit, dar şi că, ispăşindu-şi pedeapsa, are dreptul omenesc la o a doua şansă.

Nu neapărat în calitate de aspirant la preşedinţia FRF, cum mă vor înfiera haterii că sugerez, deşi Gică însuşi a repetat că n-are de gând să mai candideze, ci ca simplu cetăţean. Ca om care merită cântărit şi după victoriile repurtate, nu exclusiv după eşecurile suferite. Numai că noi, mulţi dintre români, suntem prizonierii răutăţii, ai invidiei şi chiar ai urii. Incapacitatea de a ierta şi de a uita nu ne onorează. Dimpotrivă.

Comentarii (140)Adaugă comentariu

Emilian (143 comentarii)  •  27 noiembrie 2016, 23:24

Foarte frumos articol, principial, corect...., da' totusi, de Burleanu nimic?!? :) . Revenind la articol, as remarca faptul ca atat pe parcursul procesului, cat si ulterior Popescu a avut o atitudine sobra, demna si...devotat becalienilor. In rest, numai de bine!:)

Che Guevara (363 comentarii)  •  27 noiembrie 2016, 23:28

NU. Popescu a gresit fundamental si nu mai poate ocupa o functie de conducere niciodata. Din fericire nemtii nu au probelemele noastre cu coruptia si acolo institutiile statului chiar functioneaza. De aceea nemtii isi pot permite sa ierte. Noi reusim foarte greu sa prindem, sa dovedim si sa inchidem infractori. Mai ales in cazurile de coruptie este un intreg calvar pentru societate pana cand scapa de cate o capusa de-asta care *** bani, de regula, de la bugetul de stat. Din aceasta cauza noi nu ne permitem sa iertam.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Filip (31 comentarii)  •  27 noiembrie 2016, 23:34

La nemți a fost o frauda de aprox 25 milioane de EUR ,la noi de aprox 700 mii EUR , deci ca sa fiu in ton cu postacii FRF ,propun sa stea toți jucătorii generație de aur la pârnaie in semn de solidaritate... ne meritam soarta.

Vlad (309 comentarii)  •  27 noiembrie 2016, 23:35

Cristiane, daca Gica Popescu e mafiot, tu esti mama lui Florin Piersic. Chestia cu Becali e o alta magarie a postacilor federatiei pt ca nu exista legatura intre acest articol si familia Becali. Ioanitoaia e un mare ziarist pe care il apreciaza o tara intreaga si il injura servitorii lui Burleanu. Aia care il apara si pe Daum care pana acum a aratat un mare fas. Doar a dat interviuri si a pierdut meciuri.

miky (23 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 0:05

Perfect adevarat ce-ai scris nea Ovi dar ca sa scriu si eu in stilul ce te caracterizeaza , neamtu-i neamt iar romanul nerecunoscator .Cea mai mare greseala pe care Gica Popescu a putut-o face a fost in momentul in care s-a asociat cu Victor si Ioan Becali .Nea Ovi , suporterul de rand este atat de pornit impotriva acestei familii, implicit si a lui GigiBecali incat au uitat pur si simplu cine a fost Gica Popescu drept dovada si comportamentul sau comentariile la adresa lui Hagi . Ziceati ceva de genul 97,..% procentajul prin care Hoennes a fost ales , pai ati facut un sondaj vis-a-vis de sustinatori ai lui Gica Popescu ? Cred ca la ora aceasta nu mai are nimeni dubii referitoare la ceea ce credeti si pozitia dumneavoastra fata de Burleanu si nou conducere FRF . Greseala imenesa pe care ati facut-o cu toate ca orice roman si-a dat seama ca ne este ceea ce trebuie la conducerea FRF a fost cand ati lovit in Daum si in orice altceva ce avea legatura cu Burleanu & Co. Daca ati face un sondaj in randul cititorilor nu v-ar veni sa credeti cati simpatizanti ati putut pierde din momentul in care ati lovit in Daum , stim cu totii ca nu poate face minuni dar stim cu totii si de ce material dispune la ora asta selectionerul . Pai daca avea macar 1/2 de Messi si macar1/2 dintr-un Ronaldo si nu stia sa-i aseze in teren sau nu avea performante mai ziceam . Ideea acestui comentariu era ca alianta cu Becali i-a fost fatala lui Popescu si de fiecare data cand romanul se gandeste la el se gandeste la incultura , furt , infatuare , nimic bun intr-un cuvant .Pe de alta parte norocul lui Gica este ca pentru alegerile FRF parerea romanului de rand nu conteaza si nu are nici o valoare , alegerile sunt facute de sefi de club nu ? Frumos gestul de al mai albii pe Gica , sunt sigur ca suntem multi care te vor aprecia pentru asta. Am o intrebare nea Ovi : Gica nu si-a recunoscut vinovatia asa cum sustine cineva aici ? Din cate stiu a fost primul care a achitat prejudiciul imediat ce s pronuntat instanta . Nu stiu daca dar am o asa zisa teorie a conspiratiei : Daca Gica Popescu este defapt nevinovat ? Daca fiind la inceput de drum , nestiind toate mismasurile , legile vis-a-vis de ceea ce inseamna impresariere , impozitare etc a fost pacalit de fratii Becali Ioan si Victor . Daca de aceea el nu s-a declarat niciodata vinovat stiind ca de fapt a fost si el inselat si pacalit la randul lui prin faptul ca a avut incredere in frati ? .... Nea Ovidiu de ce nu incerci sa aflii adevarul , uite ti-am dat un subiect . De moralitatea si cinstea clanului Becali la ora asta nu se mai indoieste nici un roman cu siguranta .Stiu ca-i greu de dovedit cum greu de dovedit este si ca meciurile Steaua -Viitorul se joaca in teren dar poate merita incercat .

Doctor (6 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 0:40

Nu e normal ca un puscarias condamnat pentru ca fix a furat din banii echipelor sa mai declare ca nu avem juniori, jucatori, perspective! BAAA, NU VA E RUSINE !?

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 3:27

...de ce Ioanitoaia ii apara pe hoti ?...pai el se crede cinstit ca n a fost prins nicioidata...

The Undertaker (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 4:45

che ? ti-ai luat pastila ? sau mai bine spus ti-a platit-o burleanu ? ba nebunule care esti , mi-as dorii sa stai macar 1 zi la puscarie si sa vezi ce inseamna . Tu nu ai gresit NICIODATA? Daca te-ar condamna si pe tine cineva ptr o greseala recunoscuta si reparata cum te-ai simti ? BA ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Eugen DELCEA (56 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 5:13

ziare.com, 27.09.16 : "Fostul capitan al Barcelonei sustine ca a ajuns sa fie implicat in acest caz pentru ca a acceptat sa joace rolul de traducator in transferul lui Lucian Sanmartean la Panathinakos. Popescu marturiseste ca a fost chiar rugat de impresarul Victor Becali si de presedintele Gloriei Bistrita, Jean Padureanu, sa asiste la perfectarea mutarii pentru ca cei doi... nu stiau limba engleza! "E normal sa ai o anumita mahnire cand te duci sa traduci un contract si esti acuzat de spalare de bani. Scuza-ma! Eu la Sanmartean am fost pentru ca nu stiau engleza nici Victor Becali si nici Jean Padureanu si mi-au zis vino cu noi sa traduci contractul. M-am dus si am fost acuzat de spalare de bani. Doi ani! Asta nu pot s-o accept niciodata. Dar, ma rog, nu am pregatirea necesara pentru a face afirmatii legate de partea juridica, probabil ca nu aveam voie sa fac nici macar acest lucru. Mi-am asumat acest lucru, am suportat cu decenta, cu demnitate tot ce s-a intamplat." romanialibera.ro, 04.03.14 : "Gică Popescu a fost condamnat definitiv, marţi, de instanţa Curţii de Apel Bucureşti la 3 ani, o lună şi 10 zile închisoare cu executare. Anterior , el a fost achitat de Tribunalul Bucureşti şi condamnat cu suspendare de către o altă instanţă a Curţii de Apel Bucureşti, potrivit vechilor coduri penale. În urma recursurilor, Inalta Curte a decis retrimiterea dosarului la Curtea de Apel pentru a se mai administra probe, respectiv audierea unor martori ai apărării şi o expertiză. Între timp, au intrat în vigoare noile coduri penale, aşa că în dosarul aflat la Curtea de Apel Bucureşti s-au pronunţat, marţi, sentinţe definitive. Se pune întrebarea de ce a fost condamnat cu executare Gică Popescu, deşi a fost achitat de o instanţă ( a Tribunalului), de o alta ( a Curţii de Apel) a fost condamnat cu suspendare, în plus el fiind singurul care şi-a recunoscut vina încă de la începutul urmăririi penale şi a şi plătit taxele la stat pentru transferuri." Celor acuzaţi nu li s-a aprobat expertiza financiar-contabilă cerută, baza condamnărilor fiind...estimările DNA !! GP plătise impozitele în Turcia, nu şi în România, crezând că exista Acord împotriva dublei impuneri. Când daţi cu pietre, mai informaţi-vă !

Marcello Kazan (80 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 6:34

Mai nea 'caisa', daca-l iubesti atit de mult pe aceasta Tzoapa de om alias Popescu Gh. ia-l dom'le acasa la d-ta dar nu ni-l mai baga noua pe git !!!... Chiar consideri ca toata lumea trebuie sa gindeasca dupa acelasi tipar cu dumneata ???... NU se poate... Acum citiva ani cind acel "poet de curte" a crapat ai dovedit inca o data O MARE LIPSA DE BUN SIMT si chiar de omenie IGNORIND TOTAL faptul ca acel *** ne tortura psihic si ne rasucea cutitul in rana ridicindu-i osanale "barbatului din Carpati" de citeva ori pe saptamina... Cit de NESIMTIT AI PUTUT FI !!!... Iar acum ni-l bagi pe git pe "prietenul" dumitale 'popescu gh.' pentru ca, vezi doamne, spre deosbire de Hoeness, nu a pacalit statul decit cu o JUMATATE DE MILION DE DOLLARI !!!... fara sa mai punem la socoteala faptul ca el a luat din acel transfer MAI MULTI BANI DECIT CLUBUL pentru ca a fost "jmecher" de la scoala lui Giovani... Nene Ioanitoaia, VIATA A FOST MAI MULT DECIT BUNA CU ACEST INDIVID, Dumnezeu i-a dat cu amindoua miinile dar NEAMU' PROST NU S-A MULTUMIT... Pe de alta parte, daca un club din Romania vrea sa-l faca presedinte, asa cum si Hoeness a primit presedentia unui club, E PERFECT O.K... dar sef la FRF NU ARE CE CAUTA !!!... Si repet, pe linga faptul ca si-a dovedit in mod "LEGAL" caracterul JOSNIC, nici cel putin NU STRALUCESTE DE ATITA INTELIGENTA !!!... Un AGRAMAT care NU a citit nici macar ocarte in viata lui... Ia-l dom'le acasa la d-ta dar inceteaza cu ACEASTA NESIMTIRE si nu ni-l mai scoate in fata !!!...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu (204 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 7:07

Maestre,maestre...Cumnatul regelui ramine un infractor,un condamnat ,un fost puscarias,inca observat 8 ani..DEgeaba incerci sa-l speli..Prost afacerist-fiasco in tot,complice al clanului becaliot..Sa respectam adevarul..Doare??????????????Si terminati odata ca cei 2 cumnati cu Dumitrescu Ilie au inventat futbolul in Romania....

simplu (37 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 7:40

iarasi faceti erori evidente de logica. cum faceti adesea in articole. e pacat sa va dedati la asemenea lucruri mici. hoeness a fost condamnat pt evaziune fiscala, adica a facut un dribling cu statul german si cam atat. ce a facut gica popescu: nu doar a fentat statul roman, a prejudiciat vreo 2 cluburi de fotbal, si s-a asociat in grup infractional. nu vorbim deloc de aceeasi speta. in schimb dvs uitati sa comparati carierele manageriale ale celor doi. uitati-va la rezultatele de manager ale lui hoeness si la cele ae lui popescu. si spuneti-ne dupa aceea de vinovatii. in plus la jocul politic a dovedit deja ca pierde - atunci cand a pierdut alegerile la frf. fiti mai obiectiv si nu mai incercati manipulari gen antena 3

vasco (363 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 8:19

Nu sunt "postac al federatiei",cum repede i-ati etichetat pe cei anti sandu,mitica si anti clanul becaliot,sunt din nordul tarii,deci departe de jocurile din capitala,am jucat fotbal candva ,pana la nivel de esalonul doi.Dupa 1990 ,ca si in restul societatii romanesti,si in fotbal,in structurile lui,s-au oplosit tot felul de indivizi cu legaturi din lumea activistilor de partid si a securitatii,deci cu proptele si protectie,la adapostu carora si-au facut mendrele.Treaba,adica fotbalul ,rezultatele au mers o vreme din inertia organizarii vremurilor trecute,apoi asazisul management al noilor stapani ,adica matrapazlacurile cu transferuri,blaturile pentru drepturi TV,pentru cine sa iasa si cine sa nu iasa campioana,cine sa retrogradeze...cine sa fie selectioner,cine sa fie selectionat,functie de interesele lor ,ale clanului mafiot becaliot si nu numai,clan din care tripleta popescu,hagi,dan petrescu au facut si fac parte,au facut jocuri pe care azi nu le mai pot face si de aceea nu e bun Burleanu.Trompetele,adica presa prietena,plus de-alde prunea,dr.nationalei si alti perdanti trambiteaza peste tot cum sunt nedreptatiti ei,mitica zbiara pe la televiziuni impotriva justitiei(oare si-ar permite asta in Germania lui Hoenes?)sandu,mai persiv ,tace dar face,asa incat nici el nici mitica nu au ajuns deocamdata acolo unde trebuiau sa fie de mult.@Vlad zice ca Gica popescu nu ar fi mafiot,stie el sigur,dar despre fratii becali ce parere ai Vlade,ei sunt mafioti?,ca ei asa se lauda...Cum crezi ca Gica al tau ar fi putut ramane fata fecioara facand parte din acelasi clan(firma)?D-le ioanitoaia,pacat ca ne crdeti chiar pe toti atat de naivi ca pe Vlad....veniti cu aceleasi perdele de fum si ceata ...Mafia s-a repliat dupa ultimele alegeri de la FRF,probabil ca,din pacate,Burleanu va pierde urmatoarele alegeri,iar fotbalul romanesc va disparea cu desavarsire,oricum ,daca te uiti la tribunele goale.... deja nu mai exista.Pentru ca,daca ati uitat,totusi fotbalul exista pentru spectatori,de unde ar trebui sa- si traga si banii si nu din matrapazlacurile unora.

Alin (3 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 8:25

Legea trebuie sa fie una pt tot. Ai gresit, nu mai poti fi ales! Burleanu a venit dupa mafia lui Mircea Sandu , Dragomir, Neamurile Becali. Fostii internationali trebuiau sa se rupa de aceasta Mafie!

theo (17 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 8:35

Bun, sa se bucure de libertatea conditionata si sa fie fericit. Are o multime de treburi de facut, ce tre sa fie sef la federatie? E vorba de puterea exemplului. Sa il aleaga Besiktas sau Barcelona sef la club, care e problema? Maestre, maestre. Bayern e club privat, poate sa-l puna si pe Ponta, daca vrea. Si Gica poate sa fie, da nu la Federatie. Poate la Viitorul, daca o vrea nea Hagi. In rest perfect de acord.

ZONA MAGHERU (166 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 8:39

"Userul" che guevara aka bianco a explicat perfect care e situatia . Dupa ce i-am citit comentariul am ajuns la concluzia ca nu mai am nimic de adaugat .

anarhist (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 8:43

Uli Hoeness a demonstrat, inainte sa incalce legea, ca este un bun manager. Gica Popescu, inainte sa demonstreze ca e un bun manager, a ales sa incalce legea. In plus, neamtul nu a fost carpa vreunui clan de bisnitari (sa nu le zicem mafioti, ca aia au si un cod al onoarei functional). O fi si asta vreun motiv pentru care, desi "a furat" mai putin, Gica Popescu este mai vinovat?

gilos (96 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 8:43

Nea Ovi, Faci matale ce faci si tragi mortul pe Academiei... 1. Lui Hoeness i s-a reincredintat postul pe care il avea inainte de a fi condamnat, presedinte la Fc Bayern Munchen. 2. Presedinte la un club privat nu inseamna Presedintele Federatiei Germane de Fotbal. 3. Faptul ca Hoeness isi reocupa o functie, nu inseamna ca i s-a albit cazierul. Condamnarea ramane o pata in cazierul lui si nu sunt putini cei care ii reproseaza aceasta situatie. PS Daca observati cu atentie si fara patima, veti remarca usor ca si la noi , la fel ca le nemti, oamenii care au fost condamnati in fotbal si eliberati si-au racapatat pozitiile avute inainte de pedepse. Ex : Gigi Becali, MMStoica, Gica Popescu

Dragos (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 9:04

Sansa la o functie de conducere in fotbal, in nici un caz. Dupa ce a pus ghetele in cui, Popescu nu a realizat nimic, nici o scoala de fotbal, nici in business. A dat gres si ca impresar si l-a costat enorm!

Razvan (331 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 9:08

Eterna flexibilitate romaneasca! Popescu a furat, deci e hot! Ca a furat 5 lei sau 5miliarde e irelevant, conteaza ca a furat si a facut'o stiind bine ce face! E ca si cu spaga, maestre! 3-4 pui sau 3-400, tot spaga se numeste, asa ca nu mai da tu lectii de moralitate!

specialista din… Buzau (84 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 9:13

Intrebare: Antrenorul actual al nationalei Romaniei ce natie este ?

ANDREICA (35 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 9:42

DOMNULE IOANITOAIA, DE ACORD CU DVS., FACEAM DIN GICA UN SIMBOL; DAR CREDETI-MA IN ABSENTA UNEI RECUNOASTERI GEN HOENESS "AM COMIS O MARE EROARE !", IMI ERA SI-MI ESTE GREU ; COROBORAT CU FRAUDELE CARE SE MANIFESTA IN CVASITOTALITATEA DOMENIILOR DE ACTIVITATE , IMI CREEAZA O ALTA IMPOSIBILITATE, PENTRU CA EU VROIAM CA GICA SA FIE UN SIMBOL PE CARE SA-L AFISEZ PESTE TOT SI CARE SA MA AJUTE SA DUC ROMANIA INAINTE; CXPLICATI-MI DVS. CUM SA TAXEZ GESTUL LUI GICA, CARE A FIGIT REPEDE ACASA , A LUAT BANII SI I-A DEPUS, INTR-UN GEST PE CARE TREBUIA SA-L FACA DE MULT

ion (7 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 9:48

Sintem un popor, care toata viata lui a trait din : "sa moara si capra vecinului", din invidie, din falsitate. Alegerile , pe vremea lui Caragiale sau a lui Musatescu erau la fel ca azi Astia sintem, popor nativ inteligent, dar semidoct,cu destui analfabeti, invidios, "mamaliga , care explodeaza greu", etc. Ce ne mai miram despre ce vorbim ? Popescu a fost condamnat pentru o vina minora, "prostul" chiar a dat banii inainte, si cu o zi inainte de a fi ales presedinte FRF,a fost condamnat "cu executare" desi TOATE celelalte instante ii dadusera "ci suspendare:" Unii s-au bucurat, altii s-au intristat, insa noi ne-am pricopsit cu altii, mult mai neperformanti ca M Sandu, si cu atata mai mult ca si Gica Popescu. Sa spui ca te bucuri de necazul unui arata un creier mic, o inima impietrita etc. Avem ce meritam, meritam ce avem !

gin (25 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 10:34

Este la fel cum ai asemana conducerea unei multinationale cu guvernul Romaniei. Bayern poate sa-si puna orice penal doreste, chiar este foarte bine ca omul sa nu fie stigmatizat pe viata. Are drept la reabilitate. Cand e vorba de o institutie publica lucrurile se schimba. Si se schimba in rau chiar pentru el, fostul penal. I-ar placea fostului mare jucator sa i se strige tot timpul "Huoooo, la puscarie"?

gigelos (108 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 10:53

Radea Stoicikov de Popescu , ce te gatesti ma asa , ce te dichisesti atat , cine te crezi , Ito era intr-o geaca de piele , Balon de Aur ce sa faci iar Gica se operase la nas ,implant de par , mare crai se dadea la nevestele altora ( vezi Andi Moisescu ...)si aranjat ca o cocota. Prin reactii saracul a dovedit ca este un fazan , i-a facut Giovanni de comanda . Sa fie sanatos , sa-si faca program , echipa , campanie electorala , sa candideze si poate fi ales . Nu-l alegem noi . Cat despre iertarea noastra , ma indoiesc ca-l intereseaza , nu da doi bani pe asta . Asa e la fotbal , lume mai nervoasa , marii impresari au praduit pana la faliment echipele noastre , asta e isi varsa si lumea nervii pe cine poate

Augustin (268 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 11:07

Cei care gandesc ca Razvan sunt mai daunatori pentru societate ca orice hot. Razvane, in loc sa te rusinezi tu esti mandru si trambitezi prostii. Daca ai peste 16 ani e grav.

oy (4 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 11:08

Fiti corect si prezentati faptele pana la capat: 1. Uli Hoeness a recunoscut faptele si nu a facut apel la sentinta. Prin comparatie, Gica Popescu a facut apel si nici astazi nu si-a recunoscut faptele. El tot o trage ca ar fi fost pacalit si ca acum plateste pentru altii, in dulcele stil romanesc. Nu a avut barbatia neamtului. 2. Uli Hoeness a fost ales prin vot presedintele unui club de fotbal privat. Nu la FRF sau federatia din Germania. Nimeni nu i-a pus lui Gica Popescu vreo restrictie in a candida pentru un post similar in Spania, Germania sau Romania. Cat de tare vor cantari faptele sale si faptul ca nu le-a recunoscut sau dorinta patronilor de a isi asocia imaginea cu a lui, vom vedea cand va fi sa isi doreasca un astfel de post.

un roman (20 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 11:23

Ce faci nea Ovidiu , te-ai trezit dimineata si te-ai hotarat sa albesti puscariasi ???? Pai toti vrem un parlament fara penali , cu oameni seriosi , integri , si are au realizat ceva in viata , si vii cu asemenea aberatii ??????S-au terminat oamenii cinstiti ca sa fim reprezentati de fosti puscariasi ????? Inainte putem lua alte exemple de la germani nu sa incepem cu greselile si rebuturile lor !!!!!!Lasa-l pe Popescu , el pe mine nu ma reprezinta !!!

Alex One (161 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 11:30

D-l Ioanitoaia,ati pus problema stramb. Oare ce il impiedica pe Gica Popescu sa fie, precum Hoeness, presedintele unui club privat ? Eventual chiar la Viitorul cumnatului Hagi ? Exista vreo dispozitie legala care i-ar interzice sa ocupe o astfel de functie ? Federatia Romana de Fotbal parca e totusi altceva, sau ar trebui sa fie. Sa nu confundam situatiile.

Razvan (12 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 11:32

Nu stiu de unde ni se tot spune ca suntem un popor primitor,cald,deschis si ospitalier.Cand practic intr-o proportie covarsitoare nu suntem deloc asa.Suntem rautaciosi,invidiosi,meschini...

Zuzu (1 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 11:53

La nemti o fi altfel...Aia oricum uita repede (vezi cum au uitat ororile razboiului 2 mondial) La noi, hotul ramane hot, chiar daca a furat un ou. Maine, o sa vedeti, va fura boul, d-aia vrea la FRF.

Jean-Paul (120 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 12:00

D-le Ioanitoaia, Dupa ce am citit articolul dar si toate comentariile pana la acest moment afirm cu mana pe inima ca singura concluzie ce poate fi desprinsa, este ca suntem un popor fara sanse de a progresa. Din cauza rautatii, a urii viscerale, a prostiei si, poate, a ignorantei in materie de morala, lege si convietuire. Multi dintre cei care il injura si il urasc si acum pe Gica Popescu, o fac fiindca ei considera ca a tradat Universitatea Craiova in momentul cand a acceptat sa joace pentru Dinamo. Si acei olteni patimasi nu sunt dispusi sa-l ierte orice ar face acum. Apoi, sunt cei care cred ca Gica Popescu a fost un membru al clanului becali si ar trebui omorat cu pietre din cauza asta, desi el a fost o victima fiindca becali l-au pacalit, atunci cand i-au spus ca el poate lua comision cat vrea daca se intelege cu clubul platitor. Iar el, a avut incredere in ei.... In fine, mai toti se arata neinduplecati fata de greseala comisa, adica se arata mai catolici decat papa si uita ca oricine poate gresi. In fine, mai toti nu vor sa priceapa ca si neamtul a fost condamnat pentru evaziune fiscala, altfel ce treaba ar fi avut statul sa-l condamne. Nu are importanta ca era sef la un club privat, el a gresit pentru frauda tot cu impozitele. Apropo, de asta si Popescu a gresit fiind la o firma privata. Nu voi face judecati de valoare vis a vis de managementul lui Gica Popescu in domeniul imobiliarelor sau al scolii de fotbal , fiindca nu am toate datele ca sa pot emmite o decizie corecta, dar am sa incerc sa spun altceva. Gica Popescu a fost un jucator impresariat de catre fratii becali. Probabil, el a fost multumit de modul cum i-au servit interesele de fotbalist, pe toata perioada cat a jucat. Nu cred ca fratii becali i-au spus lui in acea perioada cum fenteaza ei statul cu comisioanele de impresar. Este clar ca Gica Poescu era un tip corect, altfel nu l-ar fi ales capitan la Barcelona si daca nu ma credeti n-aveti decat sa va uitati la ce jucatori poarta banderola de capitan. Primul pas dupa ce a pus ghetele in cui chiar a fost gresit, privit prin prisma consecintelor . Nu sunt in masura sa spun cata cota din greseala cu evaziunea a fost din naivitate si cata din rea vointa. Dar un adevar este clar ca lumina zilei: Gica a fost singurul care a platit suma datorata statului din chiar momentul inceperii urmaririi penale. Asta spune mult despre fibra morala a omului Popescu. Si aici chiar ar fi trebuit aplicata regula cu greseala recunoscuta, e pe jumatate iertata. Aici a intervenit prima fisura evidenta intre Gica si fratii becali. Este de asemenea evident ca atunci, inca inainte de prima candidatura la sefia FRF, Gica a parasit firma si si-a indreptat preocuparile spre scoala de fotbal si imobiliare. Ca sa reusesti in afaceri ai nevoie nu doar de pricepere personala ci si de oameni corecti pe care sa te poti baza, plus un mediu de afaceri propice. Sunt convins ca Gica stie unde gresit, in sensul ca n-ar fi trebuit sa se asocieze cu fratii becali, dar el este un oltean mai diferit, nu poate scuipa acolo unde anterior a batut palma, si de aceea cred ca nu a facut dezvaluiri senzationale despre fratii becali. Adica, nu a spus ce vroiau procurorii, din moment ce nu avea informatii in acest sens. Nu vreau sa ma lungesc. Gica a fost pedepsit pentru ce a gresit, mai dur decat ar fi meritat. Orice om care a facut inchisoare are dreptul la o a doua sansa. Este o rautate si chiar prostie sa-l apelezi cu "puscariasul" sau "infractorul". Uitati-va ce zice legea in acest sens. Nu fiti voi mai catolici decat papa. Si de ce nu-l credeti pe Popescu cand afirma ca nu-l mai intereseaza sefia Frf? Comentariile au aratat ce fel de oameni sunt: rai, pana la extrem, ura cat incape, ignoranta in privinta legii, etc etc. Oricum , mi-a lasat un gust foarte amar citind comentariile.....

DARA 2501 (50 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 12:13

Pai daca tot ne comparam cu Germania am si eu nedumeririle mele: -De ce nu avem salariile lor? -Cine ne-a furat autostrazile? -Spitalele din Germania parca sunt mai de secolul in care ne aflam, nu? -Am trecut si eu prin Germania si nu am vazut atata mizerie ca in Romania. - - - etc. Sau mai vreti si alte deosebiri?

california (349 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 12:58

se zice ca vulpea cand nu are de lucru, se linge sub coada pana se face rana... nu mi-a placut atitudinea blogerilor care dupa "succesele" nationalei, in loc sa se indrepte cu critica spre principalii vinovati, au tabarat pe d-stra ca pe inamicul public; totusi, lasati-l din brate pe gica popescu si nu-i mai incalziti lumanarea, ca nu se compara cu hoeness; dupa ce s-a lasat de fotbal, hoeness a fost presedintele clubului bavarez 35 de ani, daca e asa cum spuneti si probabil ca e si actionar important si la audi si probabil ca a investit si financiar in club; in schimb, gica al nostru, nu a fost in stare sa se ocupe de ceva onorabil, in afara de a se baga *** la ion si victor becali, a caror principala specializare a fost bisnita, urmata de negotul de persoane, pardon, de jucatori.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Laurentiu (50 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 14:04

E o diferenta foarte mare intre Hoeness si Popescu,atat ca fosti fotbalisti,cat si ca oameni. In al doilea rand,Hoeness vine ca presedinte de club,pe cand Popescu se vrea presedintele Federatiei. Nu cred ca e omul potrvit pt asa ceva. Sa nu uitam legaturile bolnavicioase pe care le are cu neamul becalienilor si ura declarata fata de o anume echipa din Romania. In cazul asta,unde mai e impartialitatea de care ar trebui sa dea dovada un om intr-o asemenea functie????

Ilie (369 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 15:06

Dl Ioanitoaia, unde gresiti cu logica este comparatia insasi ! In Germania frauda reprezinta o EXCEPTIE la regula, contrar noua. Nu mai vrem aceasta 'regula' locala si nu-i mai vrem in functii (nici macar aspiranti) pe ingerii coruptiei locale. De unde si diverse reactii, probabil unele exagerate, dar unele doar, marea majoritate nefiind cele citate. Asa a fost si cu episodul 'Colectiv'. Lumea s-a saturat de banditi. Da, banditi

Mihai (52 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 15:40

Maestre, diferenta dintre Uli Hoeness si Gica Popescu stii care e ? Primul si-a recunoscut fapta, nu a facut apel in instanta si a 2-a zi a demisionat din functia ocupata. Gica Popescu, stim prea bine ...

Jean-Paul (120 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 16:16

D-le Ioanitoaia, Nici daca ati fi vrut, nu ati fi starnit viesparul acesta impotriva lui Popescu. Ura este principala calitate a postacului moralist. Atat Fc Bayern cat si FRF sunt societati de drept privat. Asta ar fi prima greseala sau confuzie, generata de ignoranta acestor acuzatori vitriolanti. FRf nu este institutie de drept public, cine nu crede nu are decat sa citeasca statutul FRF. Popescu nu mai are dreptul sa impresarieze jucatori pe perioada de monitorizare, dar in rest are toate drepturile conferite de justitie. Am ramas inmarmurit citind violenta de limbaj folosita de catre multi participanti . Nu stiu cu ce le-a gresit Popescu tuturor acestor postaci, daca sunt in stare sa-l linseze in piata. Cred ca multi dintre postacii violenti sunt inca cu cashul la gura si habar nu au de spiritul justitiei. Pe de alta parte, ar trebui sa ne amintim spusele lui Isus: "cine se crede imaculat, adica n-a gresit niciodata, sa ridice primul piatra si sa o arunce". Am ramas pur si simplu dezgustat de ura viscerala ce se degaja din postarile multora.Uite, desi sunt complet dezamagit de acestia, am taria sa spun: "iarta-i, Doamne, ca habar n-au ce spun, fiindca sunt rai si ignoranti".

Serban (35 comentarii)  •  28 noiembrie 2016, 16:39

Spune-mi cu cine te aduni,ca sa-ti spun cine esti!Hotul apara intotdeauna hotii!Atat Hoeness cat si Gica,sunt hoti!***! Hoeness e un hot ***,care a praduit statul nu cu 25 de milioane,cum gresit ai citit pe undeva.Cand te pui sa scrii un articol,informeaza-te.***,roaga-l pe Tolo,ca el e cu investigatia! La proces a luat pedeapsa pentru 28,5 milioane!Trei ani si jumate!Daduse de buna voie vreo 10 mile mai devreme,sperand ca scapa doar cu atat.Dar dupa proces au mai aparut ceva banuti bagati prin Elvetia,nimeni nu mai spune exact cat(ca doar nu am inventat noi,mamaligarii,coruptia!).Cert este ca prin septembrie,ca sa primeasca concediu(ca la noi,la Poarta Alba,furi de spargi si stai acasa prin concedii,vesela puscarie!),a platit toate datoriile inapoi,adica inca 30 de milioane!!!!Ciordise deci in jur de 40!!!(suma exacta aflata de adevaratii jurnalisti de investigatie,nu zerourile de la noi,este de 42.612.148 EUR,scrisa in catastifele judecatoriei din München!!!). Ca sa faci insa 42 de milioane(tine cont,numai impozit neplatit,intelegi probabil,desi nu cred ca mai poti sa socotesti,cat e suma intregului castig!!!) ,din speculatii financiare,trebuie sa fi cel putin un geniu! Deci,chiar daca e un hot ordinar,o firma privata,precum Bayern München,isi poate permite sa angajeze un manager mai mult decat competent,care ii mai condusese cu mare succes afacerile si inainte de incident.E treaba lor!Oricum fac afaceri extrem de necurate(ca dealtfel toate cluburile mari din Europa si din lume),cu vanzari de jucatori.Crezi ca toti declara exact ce primesc si ce platesc?!Asa ca e mai bine sa pui un hot in fruntea afacerii,e la obiect!Dar un hot genial,***. Dar Gica Popescu ***!A pierdut in tot ce a facut(ai auzit de afacerea aia nemaipomenita cu bazarul falimentar?!).S-a luat apoi cu mafiotii ca sa-si recupereze pierderile si a pierdut si acolo.Sigur ca la Federatie ar fi fost foarte bun...pentru familia Becali si pentru ceilalti mafioti din fotbalul nostru.O marioneta perfecta*** si inglodata in datorii.A fost un fotbalist mare si...atat!Azi nu mai e bun de nimic si s-a facut si de ras! In toate federatiile din lumea asta este coruptie totala.FIFA si UEFA sunt cele mai corupte institutii din lume!Hoti notorii precum Blater si Platini,umbla liberi dupa ce au furat fara masura.Germania aia corecta si serioasa de care ziceai,a dat spaga ca sa ia CM 2006!Insusi preacuratul Kaiser Beckenbauer a fost implicat pana in gat si...umbla liber!!!! La noi e posibil sa dispara si coruptia din fotbal,caci nu vor mai avea mafiotii ce vinde,nu mai apare nici macar vreun fotbalit mediocru!S-or satura si aia din vest sa ia la infinit tepe gen Tatarusanu,Chereches si Stanciu! Si,sa nu uit,cred ca te-ai intelege bine cu Hoeness!Sunteti pe aceeasi lungime de unda!El este murdarul care,in urma cu multi ani,atunci cand Daum urma sa fie ales selectionerul Germaniei,fiind cel mai bun antrenor din Bundesliga,a sarit ca ars,"dezvaluind" presei excesele drogatului Christof,la ordinul mafiei de la Bayern care-si vedea periclitate interesele la nationala!Nu ti se pare cunoscut?!Germanii aia corecti si integri!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ME (16 comentarii)  •  2 decembrie 2016, 18:21

Am crezut foarte mult in carcaterul lui Gica Popescu, mare jucator la PSV, Totteham si Barcelona, Galatasaray - chiar capitan la Barca, un adevarat exemplu de seriozitate si profesionalism ca jucator. Din pacate consider ca a fost impins catre asemena fapte de mafia fotbalului romanesc si dorinta lui de a se imbogati peste masura. Inca nu-mi explic prietenia cu fratii Becali, nu vad ce-i lega asa tare si nici alegerea lui de a semna cu Dinamo (ca si fan Craiova). Dar tot nu cred ca merita sa ajunga in inchisoare, ca suporter al Craiovei am reusit dupa mult timp sa-l iert si sa revin la sentimente mai bune fata de el, pana la urma oricine poate gresi ... Nu ar trebui sa ii fie interzis sa candideze, a fost un mare jucator, si-a ispasit pedeapsa cu demnitate, a suferit acolo si o pedeapsa e de ajuns.

Comentează