Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Descoperitorii apei calde

Se constată cu ochiul liber că onor conducerea FRF e foarte interesată de impresia pe care o lasă, chiar obsedată de ea.

Permalink to Descoperitorii apei calde
joi, 24 noiembrie 2016, 9:49

Învăţaţi că imaginea trebuie să dea bine, Burleanu şi colaboratorii acordă o atenţie specială Departamentului de Comunicare, iar acesta, alcătuit din 5 persoane, chiar munceşte pe rupte.

Popularizează din răsputeri iniţiativele administraţiei federale. Între ele, şi cea intitulată „Performanţa are viitor”, program dedicat copiilor de 10-14 ani din mediul rural. La fel şi proiectul Fotbal pe uliţă, tutelat de FRF şi de Ministerul Educaţiei, adresat elevilor din clasele 1-4 şi a cărui primă ediţie s-a încheiat în luna martie cu finala pe ţară de la Cluj.

Indiscutabil că e în folosul fenomenului organizarea unor asemenea competiţii, inclusiv mixte, cu formaţii alcătuite din băieţi şi din fete. Numai că, oricât s-ar bate cu pumnii în piept Burleanu et Comp. şi s-ar ambala că deschid drumuri, nu ei au inventat întrecerile respective! Dimpotrivă, ele au avut loc şi înainte de instalarea lor la Casa Fotbalului. În anii 1997-2000, de pildă, s-a disputat la scară naţională Cupa Satelor, de care a răspuns regretatul Mircea Cezar Ionescu. La fotbal mixt, LPS Tg. Mureş a cucerit în 2009 Cupa Şcolilor Generale, turneu final cu 8 participante, ţinut la Sala Polivalentă din Bucureşti. În Capitală, s-au desfăşurat mai multe ediţii ale Trofeului Constantin Ardeleanu, rezervat băieţilor şi fetelor de 11-13 ani.

Ca atare, oficialilor FRF li se cuvin felicitări că sprijină asemenea acţiuni. Recomandabil ar fi să nu se mai împăuneze însă că ei au descoperit apa caldă ori gaura la covrig, dacă nu pe amândouă, nu le-ar strica să fie mai modeşti! Să recunoască meritele predecesorilor, realizând că fotbalul n-a început şi nici nu se va termina cu ei.

Moartea lui Prodan
Am tot scris că Răzvan Burleanu e paraşutat în jilţul de la FRF, tip care nu ştie cu ce se mănâncă fotbalul şi nici n-a învăţat nimic în 2 ani şi jumătate! Străin de domeniu, el s-a înconjurat de indivizi la fel de habarnişti, în frunte cu secretarul general Radu Vişan, iar împreună au căzut din capcană în capcană şi din greşeală în greşeală. Adesea s-au făcut de râs. Angajarea unui selecţioner străin, adus pe o căruţă de bani, deşi nu antrenase nicio „naţională” până la 63 de ani, reprezintă altă bilă neagră. De acord că trebuie să avem răbdare cu Daum, dar câtă?! Paharul pare să dea pe dinafară.

Atât că una-i una şi alta-i alta, de unde şi invitaţia de a nu încurca borcanele. Concret, în loc să-i acuzăm pe Burleanu şi pe trupeţii lui de moartea lui Didi Prodan, Dumnezeu să-l ierte!, să rămânem cu picioarele pe pământ şi, oricât ne-ar împovăra tristeţea, să nu-l implicăm pe actualul preşedinte în tragedia fostului internaţional! Într-adevăr, Burleanu s-a purtat urât cu Prodan, ca şi cu alţi „tricolori”, dar nu din pricina şefului FRF s-a prăpădit bietul Didi, l-a răpus un destin cumplit. Normal ar fi să nu exagerăm, ci să păstrăm măsura şi decenţa, să nu inventăm vinovaţi care nu există! Cei ce procedează aşa riscă să-şi piardă credibilitatea ori chiar şi-o pierd.

Comentarii (77)Adaugă comentariu

Vlady (150 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 18:34

@AKKA PULCO. Ce sa fii scris postace ca a luat 3 pui de la unul cu care era prieten pe vremea aceea? Ca sa vorbesc o limba pe care s-o intelegi *** *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ALIN (626 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 18:44

Apar tot mai multi postaci noi care il ataca mitocaneste pe dl Ioanitoaie. Alerta. Avocatii lui Burleanu incep sa se teama sa nu fie gasiti dupa id-uri si isi iau masuri de precautie.

Cosmo (237 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 18:55

Albule, vezi ca paharul lui nașu e gol. Fugi umple-il.

sumio (565 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 19:36

Foarte corect SI obiectiv acest interesant articol scris de un autentic profesionist al presei sportive. Sincere felicitari de la un federal din echipa Burleanu-Vochin.

colțosu` (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 20:48

E incredibil ce a putut face această echipă hilară de la conducerea FRF , seamănă mai mult cu echipa de deratizare din Cel mai iubit dintre pământeni decât cu o conducere modernă și competentă de federație europeană ! Tupeu , aroganță , nesimțire și dincolo de toate...lipsă de profesionalism ! Au îndepărtat toate valorile fotbalului românesc și s-au înconjurat numai de yes-mani și mercenari hoitari a căror singură grijă nu sunt performanțele ci zerourile din conturile bancare...Soluție - O NOUĂ REVOLUȚIE ...!!!

Alex (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 21:45

Cat de penibil începi să devii. Om bătrân, te injosesti să scrii orice de rău de Burleanu si daum ***. Asta a primit fotbalul putred acum 2 ani și voi vreți deja sa ii aveți pe Messi si C. Ronaldo formați. Belgienii au avut nevoie de 10 ani sa formeze echipa asta si tot nu fac atâta scandal că nu au rezultatele dorite. Dacă noi am avea jucătorii belgieni nu ați fi mulțumiți nici dacă am castiga cupa mondială și campionatul european. Tot ați cere demisia lui daum pe motiv că nu a avut costumul de culoare navi ci gri

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Che Guevara (363 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 22:37

Maestre apreciez faptul ca ai reusit sa scrii doua articole la rand fara sa o implici pe Steaua. Sa vedem cat poti sa rezisti fara sa aduci vorba de echipa ciobanului. Daca Dragomir are dreptate cu puii de Scornicesti nu ma mir sa-l aud pe Gigi ca ne povesteste si ceva despre miei si ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Radu C (19 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 22:40

Cenzurandu-mi comentariul (ce nu continea decat adevarul), e o dovada a "micimaniei" ce caracterizeaza jurnalismul romanesc. In acelas timp, ea ne da masura "sinceritatii" dumneavoastra cu care va prefatati biografia!

Radu C (19 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 22:43

Mea culpa! Va ofer scuzele mele, d-le Ionitoaia pentru acuzatia nedreapta de a fi cenzurat comentariul meu. Nu, n-ati facut-o si m-as bucura daca mi-ati accepta scuzele! Numai bine! RaduC

haideusicfr (287 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 23:10

Domnu* Ioanitoaia. Cine va monteaza (manevreaza ) impotriva lui Daum ? Si cat de *roman* trebuie sa fie antrenorul ? Bucurestean binenteles (era un film nostim pe vremuri : buletin de Bucuresti) si stelist pe deasupra. P.S Sa va spun un secret :in Canada nu exista buletine ! Cum pot trai fara asa ceva ,cum supravietuiesc intr-o tara federala unde Ottawa e doar capitala ..fara buletin ,fara federatie ,antrenori ,securisti , bani furati din sport , nu inteleg deloc. Romania ,,tara europeana.

dan (56 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 23:34

Dl ioanitoaia avetzi un scop in viatza, atacati l pe burleanu, pe nasul sandu niciodata in 20 de ani.curat obiectiv!

ClaudiuH (6 comentarii)  •  24 noiembrie 2016, 23:54

Ce aveti fratilor cu Sandu...pai amatori astia nici in 50 de ani nu vor face pe jumatate cat a facul Sandu..uitati-va cine ia decizii in FRF acum...uitati-va la rezultate...am fost eliminati de Albania...noi care am eliminat echipe cu traditie la europene si mondiale cei pentru care va strofocati atat sunt paraleli cu realitatea...pe mine nu mai mira nimic daca maine secretar general al FRF va fi numit un Japonez care pe la varsta de 11 ani a fost in lotul de polo sau de ce nu poate vreun frizer din Portugalia....este o mizerie ce se intampla cu fotbalul din Romania dar asa se intampla cand politicul isi baga nasul peste tot in tara asta...

Alex (2 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 0:03

Vorbește cel care a introdus bălăcăreala in fotbalul românesc, prin emisiunile sale penibile. Nea Ovi, parca îl regreți pe Sandu, clar era mi bun.

Doctor (6 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 0:17

Domnule Ioanitoaia, V-am reprosat de nenumarate ori dubla masura: foarte critic cu actuala conducere si cu antrenorul nationalei, spre deosebire de perioada cand fotbalul era condus de M Sandu si antrenor era RUDA dumneavostra, Razvan Lucescu. M Sandu avea destul timp la conducerea FRF, timp in care nu a facut nimic constructiv. Cu R Lucescu am avut un meci dezastruos la Piatra Neamt cu Luxemburg. Puteti explica, va rog, de unde diferenta de atitudine, de ce erati asa optimist si impaciuitor in 2011, cand eram la pamant? Puteti va rog explica diferenta intre prezentul articol si acesta: http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/2011/03/30/sfertul-plin-al-paharului/ Eu imi explic doar prin prisma prieteniei dumneavostra cu M Sandu si a relatiei de rudenie cu R Lucescu(nasu' mic). Multumesc. Un suporter care considera NOCIVA prietenia ziaristilor cu oamenii de fotbal.

++ (194 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 0:55

penibil.

Liviu Dragnea (48 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 3:28

La pensieeeeeeeee, bre.

Mihai (1 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 3:58

Nea Ovi,lasa-i ca-ti faci sange rau,lasa-i sa moara prosti,sa se zbata in micimea lor ! Tot ce e valoros si a performat in fotbal in tara noastra,pentru astia nu exista.Intre timp am ajuns pe locul 40 in lume...asta inseamna urna a 4-a valorica la urm. tragere la sorti...

Alex (54 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 6:09

De unde aveti mai atata ura? Articole nesemnate cu "analize GSP", vezi Ioanitoaia, cu titluri "Naționala se prăbușește: Daum distruge ce a construit Piţurcă!" Nu iti este rusine??? Ar trebui. A, nu mai sunt "pui" acum. Ai sarit in sus ca mafiotul de Corleone a exagerat, dar si daca erau numai "3 pui" tot mita se numea.... Acum nu mai vine... vremuri grele mon cher, vremuri grele...

Loulou (274 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 7:40

De acord cu ambele parti ale postarii. Ce posteaza unii aici seamana a razbunare dirijata si a reglare de conturi. Trebuie data urgent o lege care sa interzica criticarea lui Burleanu.

vasco (363 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 8:04

Penibil!Caractere "mari" precum popescu ,hagi,prunea,nu scapa nici o ocazie sa planga dupa vremurile cand o duceau bine cu nasu si cu mitica,sustinuti de presa aservita ,care pentru o ciorba ,care pentru o suta d euro...dimpreuna cu puscariasii frati si prietenii lor au dus la distrugerea fotbalului mioritic,dau cat de tare pot in noua echipa care le-a luat biberonul cu miere de la gura!De ce nu va ocupati de ceeace a dus la condamnarile minunatilor dvs.prieteni,d-le Ioanitoaia,de ce nu intrebati cum de mitica dragomir e inca liber si latra pe la toate tv-urile care il primesc?Dar nasul?El cum de e inca liber?Politicul?Sau doar in cazul " numirii " lui Burleanu e de incriminat politicul?Nu stiu daca e asa,dar daca numai politic a putut fi inlaturata clica mafiota de la FRF si LPF,atunci...bine!

Boc (1 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 8:36

dl burlan ,dl vochin lasati sa se ocupe defotbal meseriasii nu voi nu daumi=euro treaba nain vochi vezi ce e prin....Barurile din centru veci.Rusine sa va fie gropari ai footbolului .ja munca sugative de jove.

Adrian (52 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 9:07

De pe forum constat ca si in sport - fotbal in cazul de fata, s-a creat o prapastie intre cetatenii Romaniei. Fara sa ma implic de o parte sau alta, constat urmatoarele: 1. Cu aceeasi jucatori, Romania a obtinut calificarea la CE. 2. Antrenorii romani, buni sau rai, nu au beneficiat niciodata de suportul acordat dlui Dam. 3. In ultima saptamana am mai pierdut 5 locuri in clasamentul FIFA, fiind in prezent pe locul 39. Nu stiu pe ce loc eram când a preluat nemtul nationala, dar cred ca undeva pe 25. 4. Care va fi comportamentul sustinatorilor dlui Daum in eventualitatea foarte probabila ca vom pierde calificarea la mondial? Ii vor acorda aceeasi incredre si in viitor, intr-o noua campanie? Domnul Burleanu isi va asuma pierderea calificarii? Dl Daum are 63 ani. La varsta aceasta, si mai ales dupa o pauza de 2 ani, te retragi, iesi la pensie. In nici un caz nu debutezi ca selectioner.

Filip (31 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 9:36

De cand a fost ales,citesc aceleași comentarii in apărarea lui Burleanu,incompetenta șefului politic FRF nu a adus nimic nou in inspirația postacilor de la casa fotbalului;mai fraților,mai schimbați puțin nuanțele frazelor,chiar nu mai găsiți cuvinte noi sa va apărați stăpânul?

oy (4 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 10:19

Jenant. De la atacarea FRF cu orice mijloace (nu i-am auzit pe cei de la FRF laudandu-se ca au inventat competitiile respective, asa cum urat insinuati) pana la pomenirea decesului lui Prodan pentru a asocia acest tragic eveniment cu inamicii pe care ii aveti la FRF. Intrebarea care se pune este "cat de jos sunteti dispus sa coborati stacheta" pentru a va atinge scopul? Nu intelegeti ca distrugeti ce ati reusit sa faceti intr-o viata intreaga de jurnalist? Pacat. Si urat!

Specialista… din Buzau (84 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 12:04

Deja ai cazut in... P E N I B I L. Tu, un gazetar care primesti pui, carti cu dedicatie si cine mai stie ce (oare de ce?, presupun ca nu pentru ochii tai frumosi), asa cum singur recunosti in materialul publicat ieri. De unde stii ca Burleanu nu se pricepe la fotbal?, ca este parasutat acolo sus in acel fotoliu. Mosule, ar trebui sa stii ca alegerile democratice nu sunt sinonime cu *parasutare*, iar tot spre cultura domniei tale te informez ca inainte de acest fotoliu Burleanu a activat in fotbalul de sala. (bila neagra pt tine ca nu ai suficiente informatii despre el din acea perioada). Am inteles ca infractorul Gica Popescu este mai aproape de tine decat Burleanu. Dar, vorba ta, sa nu incurcam borcanele. In absenta (motivata) a lui Popescu a candidat altcineva. Sa intelegem ca dumneata esti TOBA DE FOTBAL ?, ca dumneata esti in masura sa dai sfaturi, ca dumneata detii adevarul absolut? Te inseli amice. Consider ca Burleanu, prin multele decizii importante, inclusiv prin numirea unui selectioner strain, incearca binele fotbalului nostru. Ca nu reuseste in totalitate, este altceva. Dar de aici pana la JIGNI fara motiv, de a critica pt ca nu-ti plac ochii lui nu poate fi de inteles. 2 cocluzii: 1. ai imbatrânit degeaba 2. apa calda e chestia aia cu care te uzi si te speli ?

gigelos (108 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 12:19

S-au calificat la CE , ok , Burleanu era , nu altcineva . Era altcineva presedinte ? S-a terminat , a plecat Puiu , hai sa cautam altul . Primul , Olaroiu - alegere corecta , parerea mea - nu poate , dezlegare 3 milioane . Lucescu , nu poate . Ce trebuia facut ? Reghe , Bursucul , Strambu , Falcosu', Nea ... , Nea... . Iar cu a luat de la Dinamo si nu a luat de la Steaua ... o bulibaseala . A incercat . Daum , parea o alegere grozava ... nu stiu , au trecut 3-4 luni , deja nu mai avem rabdare . Bani , ca ia 500 , Puiu lua 400 cu o armata de secunzi etc . Pitzi la fel .. Prostii . Am avut in echipa Mutu , Chivu ,Rat , Marica etc si nu ne-am calificat 10-15 ani , acum suntem cu Benzar si Hoban si suntem suparati ..caterinca

R Burleanu (369 comentarii)  •  25 noiembrie 2016, 14:39

Dl. Ioanitoaia, dumneavoastra vorbiti de obsesii ???

Comentează