Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Lăsaţi-l din braţe!

La întrebarea dacă era ori nu momentul ca FRF să apeleze la Daum, Boloni s-a dovedit, paradoxal, cel mai tranşant

Permalink to Lăsaţi-l din braţe!
joi, 17 noiembrie 2016, 5:13

Rezultatele slabe ale „naţionalei”, care au periclitat calificarea la CM 2018, dacă nu cumva au compromis-o, provoacă polemici legate de antrenorul străin. Concret, între argumentele aducerii lui Daum a contat şi acela că neamţul nu va mai fi manipulat de cluburile autohtone, cum s-ar fi petrecut lucrurile în mandatele predecesorilor săi.

Un fals, o invenţie, deoarece nici Piţurcă, nici Iordănescu, suficient de încăpăţânaţi şi de orgolioşi, n-au agreat imixtiunile. Au decis numai ei. Apoi, convocând mulţi jucători de la Steaua, clubul bănuit de manevre oculte, chiar Daum a infirmat teoria de mai sus.

La întrebarea dacă era ori nu momentul ca FRF să apeleze la Daum, Boloni s-a dovedit, paradoxal, cel mai tranşant: „România nu avea nevoie de un antrenor străin”! Paradoxal în ideea că Boloni, Ladislau la noi, Laszlo peste hotare, a contat el însuşi ca antrenor străin cât, născut la Tg. Mureş, dar şcolit la Clairefontaine, a lucrat în Portugalia, Belgia, Grecia, EAU şi Qatar. Mai departe, Boloni a pretins că reprezentativei i-ar fi trebuit „cineva care să cunoască bine logica lucrurilor locale”.

Mai diplomat, haină potrivită unui înalt oficial UEFA, Ionuţ Lupescu s-a arătat mai puţin ferm. A strecurat însă îndoiala când a mărturisit că nu ştie dacă România era pregătită pentru un antrenor de afară. A sugerat că mai degrabă nu, poziţie cu atât mai greu de înţeles cu cât, Ionuţ evoluând 8 sezoane în Germania, era de presupus că el va simpatiza un confrate neamţ. Surprinzător, n-a făcut-o.

Nici eu nu ştiu, sincer, dacă era momentul propice pentru un străin. Poate da, poate nu. Sigur însă, nu trebuia să vină unul ca Daum, care n-a antrenat o echipă naţională până la 63 de ani. Ba şi care n-a avut angajament 27 de luni înainte de a fi întâmpinat la Otopeni pe post de Salvatore della Patria. Îmi cer iertare, dar dacă Daum era aşa apreciat pe plan internaţional de se călcau în picioare cluburi renumite să-l angajeze, cum de nu l-a luat nimeni aproape 2 ani şi jumătate?!

Deşi lui şi unui colectiv de 20 de persoane, între care şi fiul său, atenţie, reprezentativa Franţei are 16 oameni în staff, a Poloniei 17 etc., li s-au oferit mână liberă şi, de reţinut, lefuri astronomice, echivalentul a 13 la sută din bugetul federal, comportarea a dezamăgit crunt. S-a invocat şi se invocă scuza că Daum nu cunoaşte jucătorii români! Cum adică nu-i cunoaşte, nu-i el cel ales de FRF deoarece la Euro 2016 le întocmise „tricolorilor” fişe amănunţite?! Ori atunci ni s-a servit o minciună, o intoxicare?!

Pe lângă declaraţii aberante, gen „vom ataca şi când mingea se află la adversar”, tehnicianul german trebuie tras de mânecă pentru prestaţia şi rezultatele „naţionalei”. Selecţie ciudată, titularizări eronate, schimbări aiuristice, promovări forţate etc. Vinovăţia trebuie însă extinsă şi asupra celor ce l-au adus, cu observaţia că iese din discuţie preşedintele Burleanu, căzut din pom şi habarnist.

Dar nu, o spun cu regret, şi consilierul Vochin, tip foarte inteligent şi tobă de fotbal. Plecând de la adevărul că, din păcate, toţi ne mai înşelăm, aştept ca fostul coleg de redacţie să-l lase din braţe pe Daum. Să-l judece ca pe un salariat, încă plătit regeşte, nu ca pe un oaspete de vază.

Comentarii (82)Adaugă comentariu

Meron (28 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 0:32

Dintr-un fundas dreapta pentru care si-a pus lumea in cap, a facut la Dinamo un nr 4 de exceptie. Si acest domn Rednic a muscat prima data mana care l-a crescut. Asta este si a fost mereu urat la Dinamo. Dar caracterul lui Lucescu contestabil, de multe ori a iesit ca Uleiul la Suprafata. Cand ai calitate asa se intampla.

pamfletaru (45 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 1:17

´´oaspetele de vaza´´ne face fotbalul si mai varza :)

Meron (28 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 1:42

Am vazut cu durere abia acum, ca sunt multi care arunca cu Invective Fara Ratiune. Nu le stim varsta, nu le stim CV-ul, nu le stim Stiinta, nu le stim nimic si din Nimic, Nimic se aduna. Este o teorie domnule Ioanitoaia ca cei la fel, se Aduna. Si dumneavoastra, nu va suparati, ca si in legendele Celtice, care au razbatut prin codrii nemasurati pana aici, aici unde se vorbea doar la gura focului, ca unii se Izoleaza si arunca flacari demonice. Asta-i probabil Vochin. Glumesc. Ma doare ca miscarea sportiva din Romania este rupta de aspiratiile nobile ale romanilor. Gimnastica, Handbalul, Voleiulul, Inotul, Tirul etc si acum Fotbalul. Romania nu mai are BUCURIILE Ei sportive. NU mai are Demnitate si dumneavoastra domnule Ionitoaia sunteti de judecat ca n ati Anticipat si nu Comentati Fenomenul la Radacina lui. Dati-l l naibii pe Daum. Imi este simpatic dar nu este POTRIVIT Momentului. Cauza este mult mai adanca. Romanul nu trebuie sa mai aibe nimic, inclusiv Fotbal. Cand veti scrie dspre Cauze Microbistii va vor fi alaturi. Va este frica ca la 75 de ani veti muri cu un glont in frunte? Nu. Atunci Scrieti despre Racilelelle Fotbalului Romanesc. Acum la Final....

Bogdan (6 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 6:16

Sincer , nici eu nu prea am văzut cum domnul Daum putea face treabă, am avut presimțirea că nu o să iasă bine

Bogdan (6 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 6:24

Sincer , nici eu nu prea am văzut cum domnul Daum putea face treabă, am avut presimțirea că nu o să iasă bine și nu era vorba că nu e bun antrenor , rezultatele dansului demonstrează că ştie antrena , chiar şi în Germania încă este văzut cu ochii foarte buni . Eu personal aş fii preferat pe cineva mai tânăr, cineva puțin mai energetic și cineva care chiar să își asume niște riscuri, să joace cat de cat mai ofensiv . Eu chiar nu mi-am putut imagina în nici o clipa , egal cu cine antrenor, că putem câștiga grupa aceasta . Dar pe cealaltă parte, îl prefer în orice secundă pe domnul Daum în locul precedesorilor săi! Un singur argument îmi e de ajuns sa îl consider mult mai bun față de cei ce au stat pe bancă înaintea sa , faptul că nu face drame prin emisiuni sau la interviuri certându-se cu toți specialiştii din țară.

pompilii iordachioie (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 6:52

Stimate domn Ioanitoaia. Subscriu celor care nu sunt de acord cu d-voastra. Consider ca sunteti expirat de mult si ar trebui sa nu ne mai obositi cu articolele d- voastra. O zi buna.

Arion (56 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 6:54

Un articol adevarat pentru care va adresez felicitari. Daum pare din ce in ce mai mult un bufon si timpul va dovedi asta.

Raku (25 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 7:38

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos (5 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 7:43

Ioanitoaia ***, dute dupa Mircea Sandu si lasa-ne in pace ai apus, scrii mai mult *** tu nu te vezi? Nu ti-a stricat tie centrele de juniori si echipa Daum in atatia ani ***....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 mentori Dementori (3 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 8:18

Eu propun președinte o fostă şi actuală glorie a fotbalului puşcăriesc, *** ironicus facebucistus (cu cojocul). Acest sclav *** se supune oricui doar şi când era student la universitatea jilava se supunea lui *** până făcea igrasie. ***, acest pupăcios prin garduri şi nu numai, va face ordine în fotbalul nostru şi poate vom câștiga şi un mondial cu el la cârmă.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gogu (204 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 8:41

O obraznicatura acest Vochin,cu tot carnetul lui de antrenor...Elevul tau ,maestre mina dreapta ca-n stinga statea saracul Tolontan...n-am uitat,,Vochin vede scroafa-n copaci si crede ca e privighetoare...La fel ca Ciuciluete care se crede Maria Ciobanul..Maestre trebuia sa-l inveti pe acest Vochin,despre bunul simt,limita bunului simtz..Da nu e bun Daum ca nu vrea Geambie,,Dumitrescu,Hagi cu finu infractorul-cumnatul de la Calafat,Decebal Radulescu care se screme fara folos si alti fotbalisti,ziaristi!Inclusiv tu maestre...Poate amintiti de anii cind erati ofiterde presa la FRF-nationala..ce betii,*** si nenorociri se faceau...Cum?Altul era antrenorul de fotbaliatori?Multumesc,sanatate maxima...!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marc (64 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 9:04

esti tot mai mojic

ofsaid (21 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 9:13

ovidele spui lucruri adevarate,daum nu trebuia adus.dae te porti cu manusi,insa,,cu descoperitorul...americii.chiar daca iti este confrate dar el a crescut in laboratoarele gsp,afisandu-si merikte de mai mult decat un simplu chibit.si treci sub tacere numele celui care l-a cooptat la frf,armeanul chivo,omul care a *** la mai multe vaci caruia i s-a dat cu picioruul cand s-a vazut clar ca vechiul coloperatist miroase bine ujnde sunt euroii.acum individul vrea sa se incununeze cu promovarea juventusului pe prima scena,deoarce nea ion de la salub l-a cantarit bine pe smecherul din orasul lui bacovia si se bazeaza pe relatiile lui cu arbitrii cu conducatori coruupti si cu burlica...omul venit din gasca basista,unde a invatat bine lectia de gargara si datul din maini de la profesorul sau.ceva este putred in...danemarca ,dar ov,bun coondeier dealtfel,slalomeaza perfect pe langa tintele care trebuie retezate.te rog eu ovi lasa partipliurile de-o parte si fii cu adevarat gazetar echidistant.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ub (22 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 10:14

Normal ca in momentul de fata ar accepta sa antreneze nationala noastra doar un antrenor fara oferte de munca,daca vorbeam de lotul din urma cu 1520 de ani atunci probalil ca alta era situatia, insa acuma hai sa fim seriosi. Daca e sa asteptam momentul "potrivit" atunci el nu ar sosi niciodata probabil. Legat de antrenorii romani am o singura intrebare, daca sunt atata de buni atunci de ce antreneaza doar camile sau in campionatul intern care e praf si pulbere? Hai sa terminam cu ce e romanesc e cel mai bun. In 25 de ani am reusit sa distrugem sportul, sistemul medical, invatamantul, industria, agricultura, simtul masurii si chiar bunul simt se pare.

jiji bec (42 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 11:30

mosule vezi ce a spus si marele tau iubit lucescu cel batrin ca si cel tinar,sau cind nu-ti convine nu-i mai bagi in seama;un ziarist corect si nu un ziarici(ca=***) ca tine comenta ambele opinii,nu numai cea care-ti convine alegindu-l pa bolloni cel unguras ca judecator suprem,asa ca mars la pensie tataie la o berica cu nasu si pompilica(cel cu *** mica)

doru (127 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 11:57

@jiji bec. ***, tu esti alt servitor, felicitarri pentru ca esti destoinic. Nici un Lucescu nu a spus ca Daum a facut echipa si schimbarile bine dar Mircea a cerut rabdare pentru neamt. Si Dl Ioanitoaia e de acord cu asta insa nu poate trece cu vederea greselile comise de marele antrenor de import. Are dreptate ca Daum a gresit sau nu are, ia raspundeti voi iobagii la intrebarea asta fara sa jigniti. Jignirea e singura voastra arma.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AncaCerneaEbarbat (2 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 12:00

Mai oameni buni, degeaba ai cunostinte, daca nu ai FILTRUL POTRIVIT prin care privesti lumea astfel incat sa folosesti cu cap acele cunostinte. Acel filtru se cheam CARACTER. Cu alte cuvinte, degeaba esti toba de fotbal, daca ai mentalitate de ***. La strain. Complexul strainului providential loveste din nou..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

lord belial (434 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 12:02

eronat. nu daum face ca nationala sa joace prost. ci frf, valoarea intrinseca a jucatorilor. mai lasati-ma cu alde olaroiu al vostru. doar dan petrescu ar fi putut antrena romania, dar e avar dupa bani si frf nu ar fi avut sa-i dea. si lucescu al batran, onorific, asa. in rest, daum cred ca nu are aghiotantii potriviti.

Geo (113 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 12:04

Hai bre nea Ovi..ceva nou nu stim? Iar Daum? Cat iei pe un articol de asta? Ca alta explicatie nu e. Tot insisti de vreo doua luni cu Daum in sus Daum in jos. E prea de tot...intinzi coarda prea mult si risti sa cazi in ridicol ( pt unii deja vad ca ai facut-o). Da gata...am inteles pozitia..ta (sa zicem) in ceea ce priveste Daum

brazvan (57 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 12:34

sanatate si virtute, nea ovidiu, ca bine le mai vezi matale. nu stiu de ce, da' ai avut oftica inca de la inceput pe neamt, acu ti-a venit si apa la moara. singura treaba mai nasulie e ca iei nuami parerile care-ti convin, asa-i memoria omului, selectiva. ps: cum o fi trecut de cenzura comentariul de la 11:30?

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 13:14

Aduc pe scurt – nu-i asa mereu ? - argumente pentru veredea O I comparind un german cu Daum si apoi argumente contra Bolondi. Apoi incerc o solutie, una posibila, nu una asa cum doar viseza Pruneeea. A lui nu-i posibila, razboiul asta face doar rau. -------------------- Germania a jucat in San Marino si apoi a perfectat un amical cu Italia. Erau practic doar tineri in lot. Löw a debutat ca titulari doi tineri – unul a inscris 3 goluri – iar apoi au mai intrat inca 3 cu San Marino. O sa ziceti … cine e San Marino ? Bine. Apoi DFB a perfectat un amical cu Italia. Doua zile au vizitat Roma apoi s-au intilnit cu Papa caci doar n-o sa-ai cumpere posete de la Milano. Pe San Siro, templul, in ultimul meci al anului, a riscat o bataie zdravana si a titularizat inca doi tineri, apoi au mai intrat 3 tineri in min 46, 60 si 60. Ultima a facut-o in min 70, dar nu ca sa intre un necunoscut, atunci a intrat Götze ! Müller si-a aratat dupa meci multumirea ca i s-a acordat privilegiul sa joace practic alturi de pusti cu dorinta de afirmare. Italienii au jucat foarte tare, Immobile trebuia sa vada rosu, au folosit titulari in acest meci de prestigiu, dar la pauza au introdus si ei un portar de 17 ani ! E vital sa cauti mereu singe proaspat intr-o echipa. Germania a avut si la C E una din cele mai tinere echipe. Nu ca Rusia si Ucraina care au mers in Franta cu o echipa imbatrinita si vedete saturate care de-abia asteptau banchetul. Dupa amicalul cu Italia Löw a putut trage niste concluzii ! ------- Sa-i laum acum FRF si Daum. Ce sa cauti in Cecenia tata ? Nu m-as duce nici sa ma plateasca. Inca odata, germanii au vizitat Roma si au vorbit cu Papa si apoi au jucat in templul fotbalului. Au fost huiduiti, dar asta e p-acolo, e de-ai nostri. Pe Grigore il stia, ce mai vrei de la el ? Hai sa zicem ca era curios sa vada un crescator de gaini in actiune cu niste … vai de capul lor, ca i-a batut cine a vrut. Ce concluzii a putut trage Daum, daca sperantele Tiru si Nedelcu au jucat doua minute ? Spuneti-mi voi ce concluzii generale a tras din aceasta deplasare in pampa trecutului – de fapt o depasare a functionarilor FRF ? Cine a organizat meciul si de ce, mai ales ca a plecat cine a vrut ? Noi, spre deosebire de Germania, inca nu avem titulari certi si nici relatii de joc ! Ce-au invatat si vizitat tricolorii la … aia acolo ? -------------------------- Depre Bolondi. Fotbalist mare, antrenor mare, fara indoiala roman, dar a plecat pentru bani de la Nationala. Ar antrena si doua camile pentru bani. Azi e rupt total de fotbalul romanesc si de noua mentalitate a baronilor din politica. De doi ani continua sa-l denigreze pe Stanciu. Stanciu a avut si alte oferte, a plecat ieftin zic eu la o echipa buna. Bolodi, deloc impresionat, zice ca el … in locul lui Anderlecht n-ar fi dat nimic. Dar Bolondi antreneaza camile, cind l-o lua azi cineva undeva in Europa mai vorbim. Va amintiti cum a revenit Radoi dupa doar 6 ani lipsa ? I-a refuzat pe nimic pe Teixeira, Geraldo, Anton, Alibec, Budescu, … iar dupa ce i-a dat afara pe Tamas, Tucudean, … si l-a vindut si pe Tanase a zis ca are un lot omogen ! Ce sa faca Bolondi azi in Romania, hai sa fim seriosi. Si de ce ar merita onoarea ? De facut ar face poate fata Hagi, Reghe, Petrescu, Rednic, Sumudica, Grozavu iar de meritat merita doar Hagi si poate Reghe. Lucescu poate, dar aici sint ferm, nu merita. Ce-a facut bun perntru fotbalul romanesc si Romania in general ? Ni l-a dat pe Razvan, a fost seful cooperativei, a falimentat fabrici si are afaceri conduse de securistul Gelu Eftimie. Nici sa cadem din lac in put. Decit asa, mai bine cu Daum, care oricm nu poate fi demis. ----------------------------------- O solutie posibila, avind in vedere EVIDENTA – adica un conflict evident intre cluburi, jucatori si FRF. Burleanau si Daum nu pot fi demisi, trebuie sa fim realisti. Chiar multi suporteri mai sint inca cu ei. Au facut greseli, dar se vede ca nu sint inca compomisi definitiv iar razboiul nu duce la nimic bun. Se paote schimba insa ceva in interiorul FRF ! Ar trebui inlocuiti citiva, anume doar 3 !, considerati de toata lumea ca vinovati cel putin in pornirea conflictului. Primul este evident VoChin, care ahtiat de bani fiind, profita de pozitia din FRF si cistiga imens la Dolce si in media in general, spune cu are de specialist vrute si nevrute si da impresia ca el conduce FRF si-i face si schimbarile lui Daum. Eu vad UN conflict de intesese si de DOUA ori impostura, altii probabil la fel. Avind in vedere si reultatele, este ABSOLUT normal ca fostilor fotbalisti sa le sara capacele. Deci pina si Pruneeea si prietenii lui ar trebui sa-si canalizeze eforturile sa schimbe mai intii 3 trepadusi acolo.Daca vrei binele, azi trebuie sa lucrezi cu Burleanu si Daum ! Mai sint sanse si de calificare la C M. Avem valoare, nu avem frica. Sint jucatori care de-abia s-au enervat si de-abia asteapta jocurile din primavara. Astia trebuie sa joace si sint convins ca vom vedea jocuri bune, daca nu chiar calificarea directa. Cine crede altfel sa mearga sa bata piloni intr-o fabrica asa cum zice ca a invatat la Politehnica nu s-o ia de la capat cu fotbalul. Ori sa-si ia ursuletul si sa merga la mama, care numai ea stie ce-a facut ca sa-l bage la Politehnica.

gebrail (5 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 13:48

bolloni a antrenat intai si intai in franta.. a fost pe la nancy, pe la rennes, aia batuti cu 2-0 de rapid, in uefa, cu ceva ani in urma! in alta ordine de idei, daum nu cunoaste jucatorii romani, dar nici jucatorii nu-l cunosc pe el, mai ales ca se negociase initial cu huub stevens. si omul are dreptate, cand afirma ca o sa ,,atace si cand mingea e la adversar.".jucatorii nostri stiu sa joace cand mingea e la adversari, dar nu stiu s-o faca atunci cand au ei mingea!!!!!!!!

Andrei (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 14:30

Gata cu suferinta, ne ajuta stiinta! Draga domnule Ionanitoaia, va prezentam programul ce poate salva fotbalul romanesc: 'Footballissimo'. Descriere detaliata aici: https://drive.google.com/open?id=0BxXius34chc2YWo4UnhMUkJFc2M

Hombre (93 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 15:08

Nu cluburile autohtone manipulau selectionerul, ci FEDERATIA. Altfel nu se explica de ce se insista cu jucatori din afara care-s mai mult rezerve (sau n-au echipa). Federatia e cea care dicteaza selectia, de ai impresia ca in afara astor 20 de jucatori nu mai exista niciunul. Si tot federatia e cea care si-a gasit o marioneta straina in persoana lui Daum. Oamenii din federatie iau comisioane pt selectii, si doar n-o sa lase ciolanul din mana aducand un selectioner cinstit. Strain sau roman, banii trebuie sa curga in buzunarele lor.

genu (29 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 15:15

Lupescu dorea, cred eu, sa sublinieze altceva - mitocania si xenofobia unor oameni de fotbal si a unor ziaristi sunt un handicap f mare pentru Daum. Pe deasupra, prins intre transeele unei lupte pentru putere de tip primitiv, Daum a ajuns un fel de iepure captiv in no man's land, ce alearga, speriat, in zig zag. In sensul asta, Romania nu e pregatita. La fel, contestatarii sai nu sunt pregatiti decat pentru rolul de turist prin locurile pe unde a lucrat herr Christoph.

MZM (390 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 15:27

De ce sa-l lase din brate tocmai acum cand echipa este pe locul 4? Cine accepta sa continuie de aici, sa rateze calificarea (deja ratata) si sa incaseze toate injuraturile? Propune matale, nea Ovi, un nou selectioner, sa vedem cine se ofera! Daum trebuie lasat sa-si continuie mandatul, sa incerce sa schimbe ceva in fotbalul nostru. Oricum, numirea sa la nationala Romaniei are si o parte buna: le-a inchis gura celor care tipau ca din gura de sarpe ca Piturca si Iordanescu, fosti jucatori la Steaua, aduceau in lotul national, de preferinta jucatori de la aceasta echipa(?!). Iata ca a venit Daum, care nu a jucat la Steaua (!), dar a selectionat aceiasi jucatori, plus 2 tineri. Deci nu Daum e de vina, nu numai el, ci generatia de jucatori pe care o avem. Dar, daca printr-un miracol Daum ne-ar califica la Mondialul rusesc, ce am realiza? Ce sa facem noi acolo? Ce am facut si la CE din Franta, adica nimic?

sorin (19 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 15:46

Maestre...daca Vochin era inteligent nu avea ce sa caute in tabara Burleanu..daca era toba de fotbal prelua o echipa..in afara sanatati cluj..pret de 3 zile.. cu celebrele lui lectii de fotbal..gen articolul publicat in timpul campionatului european din franta intitulat...fuga doar fuga....fuga de fotbal poate...

Un spectator (58 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 15:51

Sportul romanesc este in grea suferinta. Din pacate nu numai el. Prea mult sta la noi pe primul loc interesul personal. Este generalizata metoda, pe toate palierele societatii. Nu avem cum sa progresam in nici u domeniu. Au fost sporturi in care romanii dominau categoric altadata: volei, handbal, probe de atletism, numai vorbim de gimnastica, etc. Dar interese obscure a adus sportul romanesc acolo unde nu gandeam . Fotbalul cum sa scape? Boloni a avut dreptate, nu era nevoie de Daum. I-am criticat pe Iordanescu, Piturca, etc. Au avut rezultate, cu acesti jucatori. Calificarea este compromisa. Actuala cursa de calificare nu se va finaliza mai sus de locul 3, ba poate chiar 4. De loc onorant. Boloni, Mutu nu au vazut nimic la Nicusor Stanciu, si au perfecta dreptate. La CE nu a aratat nimic. Dobrin, Hagi, Mutu, Lucescu duceau echipa la victorie. Un individ vrea sa faca o afacere profitabila, si toti canta in cor dupa cum dirijeaza el. Presa ar trebui sa fie mai serioasa, sa stimuleze promovarea profesionalismului atat la echipele de club, cat si la nivel de federatii sau COR. Trebuie sa isi faca loc la toate nivele profesionistii, nu "aterizatii din pom".

MZM (390 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 16:32

Nu antrenorul nationalei este problema fotbalului nostru inapoiat, sarac si corupt, ci baza materiala de formare si selectie a jucatorilor, lipsa centrelor de copii si juniori, lipsa finantatorilor, a stadioanelor etc. De asemenea, ar trebui revizuite toate regulamentele dupa care se desfasoara activitatea competitionala in Liga 1 si in ligile inferioare. FRF ar trbui sa interzica participarea in comptitie, cel putin pentru Liga 1, a echipelor intrate in insolventa. Nicio tara din Europa nu permite asa ceva! Sau cum a permis FRF ca doua echipe ale aceluias club sa participe la aceeasi competitie si sa se intalneasca intre ele (Dinamo1-Dinamo2)?! Trebuie luate masuri drastice pentru pedepsirea echipelor care accepta trucarea jocurilor, mergand pana la eliminarea acestora din competitie si sesizarea DNA. Desigur, ar trebui luate si unele masuri de imbunatatire a arbitrajelor, cu aducerea arbitrilor straini, cel putin la derbiuri sau la jocurile care trezesc (cu anticipatie!) suspiciuni. S-ar supara cineva? Ar fi bine ca pe aceste probleme (si inca multe altele) Presa sa organizeze niste dezbateri serioase cu participarea FRF, LPF, sefi de cluburi, arbitri, reprezentantii spectatorilor, specialisti straini etc. pentru a incerca si impulsiona declansarea unor masuri radicale de redresare a fotbalului romanesc.

ZONA MAGHERU (166 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 16:33

@ UN SPECTATOR Economia nationala care a fost sabotata de Nicolae Ceausescu a adus sportul in situatia asta . Asta a fost capatul de acuzare care l-a adus pe dictatorul sabotor in fatza plutonului de executie . Apropo judecatorul care l-a trimis acolo citeva luni de zile mai tirziu a intrat in depresie si a fost gasit spanzurat la locul de munca ! Apropo aratau acum citeva minute la digi news primele informatii in legatura cu 16- 22 decembrie 1989 !! Cica nu a fost revolutie ci o diversiune !

George (1 comentarii)  •  18 noiembrie 2016, 16:40

Nu pot sa cred cata lume il înjură pe Ioanitoaia ,nu pot sa cred cata lume își arat frustrările aici :))..oameni buni ,sunteți penibili si jalnici ca jigniți un om asa,dar na sunteți romani ce pretenții sa avem de la noi ,imi e Rușine ca trăiesc intr-o tara cu oameni ca voi ...Halal

Alex (54 comentarii)  •  22 noiembrie 2016, 4:46

Klinsmann e disponibil. Ne bagam, il luam? Facem ca pentru Ateneu, dam fiecare 1 leu si ii platim salariul. Pe cine punem in locul lui Burleanu? Popescu are cazier, nu poate sa candideze, Hagi are club si e antrenor, plus a spus ca nu vrea sefia FRF. Lucescu e peste varsta maxima din statut... Sincer si fara nicio bascalie l-as pune pe Catalin Tolontan in frunte FRF. E tanar, destept, are spirit organizatoric, o sa reziste la presiuni financiare si mafiote. Ne bagam?

Comentează