Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Borcane încurcate

Ruşii ne-au bătut la Groznîi înscriind în prelungiri dintr-un ofsaid incontestabil, dar ne-au bătut.

Permalink to Borcane încurcate
miercuri, 16 noiembrie 2016, 4:48

În ce ne priveşte, tristeţea e cu atât mai mare cu cât am reuşit performanţa de a juca mai prost chiar decât nişte adversari care au jucat ei înşişi foarte prost! Încâlcit, obscur, plictisitor. Mă lasă indiferent cum se prezintă Sbornaia, dar la ce puţin fotbal a arătat cu noi are mare noroc că se califică din oficiu la Mondialele pe care le va organiza în 2018. Altminteri, nu cred c-ar fi pupat turneul final.

În stilul cu care ne-au obişnuit întreaga toamnă, „tricolorii” s-au chinuit din nou. Dovadă că, exceptându-i pe Săpunaru şi pe Grozav, ambii cu 6, ceilalţi jucători folosiţi de Daum au primit în Gazetă nota 5, G. Enache 4, iar Latovlevici chiar 3. Ultimul a fost, ca să împrumut limbajul peluzei, caz de targă. În aceeaşi categorie l-aş include, cu scuze, şi pe selecţioner, de la care n-am înţeles deloc ce-a dorit de la „amicalul” cu pricina.

Daum a părut din alt film. Aşa a remarcat că „s-a muncit foarte bine pe flancuri” şi l-a evidenţiat pe D. Rotariu, „impresionant la primul său meci”. E drept, comparativ cu egalul lipsit de glorie din Kazahstan, după care se declarase „mândru şi fericit”, neamţul a mai schimbat discursul. A păstrat însă retorica. Într-adevăr, deşi mai degrabă rezervă la Dinamo, D. Rotariu a mişcat ceva în Cecenia, dar n-a strălucit. S-a distins mai ales în minutul 27, fază în care, servit pe tavă de Fl. Andone, a ratat singur cu portarul!
Titularizându-i pe D. Rotariu şi pe G. Enache, selecţionerul parcă a intenţionat să le dea cu tifla antrenorilor acestora de la club. Referitor la Latovlevici, veriga cea mai slabă, nu insist deoarece convocarea lui nu s-a justificat. S-o trecem însă, fără să fie unica, în contul originalităţii lui Herr Daum.

Sincer, n-am priceput ce-a urmărit acesta marţi. În măsura în care a căutat să testeze mai mulţi jucători, trebuie întrebat de ce n-a operat nicio modificare până în minutul 66, iar pe debutanţii Ţâru şi Nedelcu i-a introdus abia în prelungiri? Ultimul nici măcar n-a atins mingea! În cazul în care a vizat rezultatul, explicabil după durerosul eşec cu Polonia, tot a încurcat borcanele când a bulversat linia de fund prin scoaterea lui D. Grigore! Dacă şi-a propus, efectuând două schimbări în minutul 90, să tragă de 0-0, a greşit grav întrucât n-avea voie să umble la defensivă şi s-o destabilizeze. Iar dacă a vrut să-şi facă o părere despre Ţâru şi Nedelcu, era dator să-i bage mai devreme, nu la spartul târgului. Procedând astfel, i-a expus ridicolului, i-a pus într-o situaţie neplăcută.

În sfârşit, îi rog pe cei care mă atacă pe bloguri, inclusiv pe-al meu, să-şi mai cruţe energiile şi  să-şi mai domolească înjurăturile deoarece reacţiile lor, comandate ori nu, mă lasă rece. Nu mă intimidează. Pe de altă parte, Daum nu poate invoca faptul că nu-i cunoaşte pe „tricolori” întrucât ni s-a spus despre el, când a fost adus, că le-a întocmit acestora fişe complete la Euro! Cum nu i-a pus nimeni pistolul la tâmplă să preia „naţionala” României, ci a venit de bunăvoie şi nesilit de nimeni, s-ar cuveni să nu mai pescuiască scuze. Ne-am săturat de ele. Voi continua să scriu ce văd şi voi reveni.

Comentarii (79)Adaugă comentariu

Ciprian (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2016, 22:32

Buna seara Domnul Ioanitoia, Citesc tot timpul articolele dumneavoastra si ale colegilor si va respect opiniile. Vad ca il ultima perioada toate gloantele merg spre Daum si FRF cu acest tinar Burleanu . Eu ma intreb chiar ei sunt vinovati ca am ajuns in halul asta de slabi?!. Sincer eu nu cred ca e vi na lor ca ne bat toti si am ajuns personal sa plec capul umilit asa cum am plecat si de la Lyon cu sunetul acela scos de albanezi fluturandu mi steagurile in nas. MIRCEA SANDU ?! si domnii din anturaj care au condus dupa 90 FRF . Eu cred ca acolo sunt vinovatii reali. In afara de blaturi, si alte chermeze , generic vorbind NU S A FACUT NIMIC. Au fost bani, trebuiau create conditii, baze, pregatiti antrenori, kinetoterapeuti, doctori. ZERO DOMNUL MIRCEA SANDU TREBUIE SA TACA SI SA II FIE RUSINE DACA ARE ASA CEVA. Acestia care conduc acum nu au ce sa faca. Trebuie construit de jos. Avem modele peste tot. Vezi Italia, Franta, etc. Domnul Hagi tot respectul , a inteles ce trebuie facut dar fotbalstii dumnealui nu sunt pregatiti fizic, ar trebui sa isi ia un profesionist in domeniu si ar fi perfect. Sper si eu sa apuc sa mai vad nationala jucand ca si in 1994. RUSINE CELOR CARE NU AU CONSTRUIT NIMIC IN ANII DE DUPA REVOLUTIE IN FRUNTE CU ACEL MIRCEA SANDU.

Marcus (279 comentarii)  •  16 noiembrie 2016, 22:51

@Ciprian si altii. Tu ai dreptate caci raul e mai vechi. Dar in articol nu e vorba despre racilele fotbalului romanesc si nici despre greau mostenire lasata de Sandu si de Dragomir. A tot pune la infinit problema asa e o diversiune. In articol e vorba despre niste greseli care il descalifica pe Daum. Atacul e la obiect, nu in principiu. Nu stiu ce sa ma zic de Daum dar se pare ca au gresitcei care l-au adus si ii dau si un salariu faraonic. Sa mai vedem insa se aduna cam multe bile negre.

AliBaba (3 comentarii)  •  16 noiembrie 2016, 22:55

Tine tot mai putin vrajeala ca Mircea Sandu a distrus si a naruit. E adevarat insa nici Burleanu si gasca lui nu au facut nimic decat ca vorbesc frumos si se umplu de bani. Ei nu fac nici cat a stricat Sandu. Iar Daum nu justifica eforturile financiare facute pentru el si staful lui foarte numeros.

Jos_cenzura (114 comentarii)  •  16 noiembrie 2016, 23:03

Eu mi-am facut cont pe site-ul pe care l-ati promovat (arena fanilor), si nu numai ca nu au dat meciul cum promisesera, nici nu am posibilitatea sa-mi inchid contul. Sau daca exista modalitate, este atat de intortocheata ca nu am putut-o gasi.

Jos_cenzura (114 comentarii)  •  16 noiembrie 2016, 23:08

Este foarte usor sa criticati, asta facem si noi cand vedem jocul fara orizont al echipei nationale. Nu strica sa explicati motivele in spatele acestor esecuri (desi as prefera un pic mai multa tactica; desi cand star-ul nationalei si marea vedeta a lui Anderlecht nu poate face un stop sau o preluare cum trebuie, nu stiu cata tactica se mai poate discuta). Totusi, ne asteptam la mai mult de la dumneavoastra. Va rog oferiti si niste solutii, nu doar critica. Ceva nu merge - am inteles si suntem de acord. Dar care e solutia? (Pe termen scurt, mijlociu si lung). Fotbal obligatoriu la orele de sport in scoala? Import masiv de brazilieni sau africani din tari cu cultura fotbalistica? Ce fel de antrenor ar scoate mai mult cu lotul actual (nu trebuie nume, dar macar profilul unui antrenor potrivit in momentul asta)? Etc. Haideti sa fim mai pozitivi si sa oferim solutii - ca problemele le vedem toti cu ochiul liber.

wax (3 comentarii)  •  16 noiembrie 2016, 23:17

trebuie alungata *** inapoi la nemtii lui de 2 lei.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Troll (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2016, 23:27

Domnule Ioanitzoaia, daca atzi fi consumat macar 5% din cerneala si veninul pe care le consumatzi pe Daum ca sa il demascatzi pe Mircea Sandu - cel mai sinistru personaj din fotbalul romanesc in ultimii 27 de ani si responsabilul numarul 1 pentru dezastrul care domneshte azi - v-as fi respectat mai mult. Altfel, pot doar sa va spun ca nu avetzi caracter - ca multe alte *** din presa romana, ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai (2 comentarii)  •  16 noiembrie 2016, 23:37

Nea Ovidiu vezi bre ca si matale incurci borcanele.Mai bine spune-ne cat iti dau penalii din fotbalul romanesc sa-l ataci pe herr Daum.Nu ma asteptam sa fiti asa de impotriva fotbalului romanesc ca vorba aia aveti ceva experienta de condei.

Tyty (127 comentarii)  •  16 noiembrie 2016, 23:41

Postacii platiti de firma Burleanu, Vochin si asociatii, mai rasfirati-va baieti ca a inceput sa puta prea tare!

Luke (25 comentarii)  •  16 noiembrie 2016, 23:41

Pai de ce s-o lăsam mai moale Ioanitoaia? Si de crezi ca ar trebui sa ma plătească cineva sa scriu ce cred, când se vede cu ochiul liber campania condusă de gsp impotriva FRF si selecționer?! De ce sa te credem acuma, daca 20 de ani te-ai întreținut cu toți Hoții din fotabalul românesc, majoritatea lor au fost, sunt sau vor fi după gratii... S-a spus ca polonezii ne-au distrus, dar ei au avut 4 suturi pe spațiul Porții...dar e mai simplu sa dai cu pietre decât sa faci o analiza a ultimelor meciuri. Sau analiza ta e schimbările făcute in min 90 si convocările lui Rotariu si Lato...😂

mashca23 (30 comentarii)  •  16 noiembrie 2016, 23:44

Nenorocitii astia care au o alta opinie decat a dumneavoastra, sa stiti ca nu sunt platiti. Sau o mai si fi printre noi, eu stiu? Ce nu realizati e ca traim intr-o alta lume in care oamenii pot sa aiba si opinii diferite. Bine,ati scris ceva firav intr-un articol despre asta, insa doar ca sa va avantajeze pe dumneavoastra. Cred ca ne urati din toti rarunchii pe astia care avem alte viziuni si nu ne inclinam mafiei puscariabile cu care iti fumai tu tigarile prin studiouri.(ma scuzati ca ma adresez cu "tu", dar imi cam pierd respectul, respect pe care odata l-am avut fata de dumneavoastra). Va rog nu mai aruncati cu atata venin si terminati si cu apelativul "Herr Daum" folosit asa in scarba. Si noi vom reveni si stiu ca iti stam in gat chiar daca vrei sa pari indiferent. O intrebare? *** putin pe marele baci infractor cand ti-a venit in studio? Hai noroc

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos (52 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 0:11

O fi gresit Daum, n-o fi gresit, e meci de pregatire. Daca Ioanitoaia urmareste doar victoria, s-ar putea sa vada ca tirajul GSP e din ce in ce mai mic. E simplu sa criticam, fara sa avem solutii. Si fara sa ne gandim ca jumatate de echipa e in vacanta. Ioanitoaia imbatraneste urat, asa cum imbatranesc toti cei care au fost sefi in tinmpul vietii lor. In timpul vietii profesionale.

razvan (331 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 4:49

Bai astia cu alte pareri decat Ioanitoaia...sunteti postaci si sunteti platiti sa'l atacati pe apostolul dreptatii si martirul fotbalului romanesc. El ii recunoaste cel mai usor pe cei care iau bani...ca nah, are experienta de aproape 30de ani in acest domeniu!

Serban (35 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 6:37

***!N-ai putin bun simt!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ZONA MAGHERU (166 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 6:56

A-ti avut destul tact pentru un analist desavarsit si cu experienta dumneavostra !! Daca era vorba de un 0 -3 dar unde sa fi avut 2,3 ratari mari si un 11 metri ratat poate ca sa fi avut motive sa va cer sa ii mai dati circumstante atenuante insa cum dupa 94 de minute si o singura semi ocazie va rog sa nu ii mai dati nici un moment de "respiro" !! Va multumesc anticipat !

ALIN (626 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 7:24

@Dragos. Naimitule, de unde stii tu ca tirajul Gazetei scade? Chestia cu imbatraneste urait e fumata, ar imbatrini frumos deca ar face parte din gasca lui Burleanu? Daca l-ar chema Vochion? Risi ca tine posteaza la comanda si numai pacalesc pe nimeni. Problema e daca Dl Ioanitoaia are ori nu dreptate ca daca are parerea ta e kaka maka.

ALIN (626 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 7:30

@Luke. Nu exista campanie condusa de GSP impotriva lui Daumk, e o prostioara. Campania contra lui Daum e condusa de jocul mizerabil al nationalei pentru care Daum ia 50 000 de euro pe luna. In mod obisnuit foarte sensibili cind e vorba despre bani multi postacii nu scot o vorbulita despre salariul lui Daum si evita subiectul iata cea mai buna dovada ca fac jocul cui trebuie si nu gratis.

tisi (25 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 8:29

Dle Ioanitoia criticati intruna. Fiind specialist ca multi altii (inclusiv colegul lui mm din ultima actiune comuna, acelasi care solicita un hotel la munte pentru ca a jucat pentru Romania sau "prietenul" lui Penescu) propuneti macar o solutie pentru salvarea fotbalului romanesc ( lasati-o pe aceea cu academia regelui, pentru ca el face asta pentru bani, alceva nestiind ce sa faca .Asta nu este o critica pentru ca fiecare avem un job sau o afacere pentru a ne asigura un trai decent )... Nu sunt fan a lui Daum sau Burleanu , dar nici al celor care ne"interzic" sa vorbim despre acest fenomen doar pentru ca nu am facut parte din asa zisa "generatie de aur" sau din camarila Nasu- Corleone. Daca acesta ar fi un adevar despre handbalistii si volebalistii, intr-adevar de aur, ce am putea spune ? Cred ca , respectand bunul simt, putem si noi, muritorii de rand, sa ne exprimam o opinie... fotbalul fiind un fenomen de masa, nu ?! In rest va doresc succes in demersul pe care-l doriti, mai ales daca veti face un mic bine fotbalului romanesc , dar sa nu realizati o restauratie.

Gigi (8 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 8:50

Bai băieți,alooo,postacilor,sunteti jalnici bai băieți,va citesc,dar va citesc,cu scârbă,sunteti mereu aceeași fără excepție,cereti soluții,dar voi ați venit mă vreunul cu o soluție?, așa că "microbiști",chiar dacă părerea voastră nu contează!Chiar mă întreb? sunteți plătiți să faceți mizeriile astea la absolut orice articol?***.

Adi (8 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 8:51

Nea Ovidiu, nu mai scrie in numele tuturor, scrie doar ce gandesti matale. Nu scrie ca "ne-am saturat ", nu e corect si frumos sa vorbesti in numele altora, mai ales ca oamenii au pareri diferite.

Adrian (52 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 9:03

Nu stiu daca Daum a gresit sau nu, dar va supun atentiei doua rezultate: 1. Romania-Polonia 0-3 1. Polonia- Slovenia 1-1 ( Slovenia are o populatie cat Bucurestiul). Cred ca Daum a prins din mers metehnele autohtone: Keseru marcheaza in Bulgaria aproape in fiecare meci, iar la nationala joaca 8min

durden (338 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 9:10

*** ioanitoia crede ca suntem platiti :))) nu realizeaza ca se vede de la o posta ca e *** lui sandu si dragomir.unde erai mosule pe vremea lui iordanescu si piturca!?!?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Hombre (93 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 10:16

Eu nu sunt de acord cu altii cand zic ca n-avem cu cine. Ni se pare doar ca n-avem cu cine, pt ca meci de meci e selectionat acelasi Bogdan Stancu , mare maestru in devieri si ... cam atat. Scoateti jucatorii cu "abonament" din lot, si o sa vedem ce-o sa iasa. Am vrut antrenor strain ca sa nu fie marioneta FRF la selectii, dar se pare ca Daum e mai rau decat aia romani.

Doru (2 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 10:18

Citesc comentarariile si ma minunez, este incredibil. Niste copii care le stiu ei pe toate, nu stiu sa scrie in limba materna. Sa ma rezum la internautul Ciprian: "Domnul Ioanitoia". "Daum si FRF cu acest tinar Burleanu". Nici nu mai vreau sa citesc mai departe. Ce sa invat ? O alta limba materna adaptata ? D-l Ioanitoia are parerea d-lui si eu o sustin. Aceasta adunatura de la FRF, nu face nimic sau face: Primesc mai multi bani ca cei din fosta conducere a FRF, antrenorul nationalei are antecedente penale. Ce pot sa spun despre un om care a prizat cocaina ? Sa-l angajez ? E scump, mai bine ma duc pe fosta strada Socului, gasesc la antrenori.... Ce nu vedeti ? Ca Burleanu e adus si sustinut la FRF de oameni politici ? Consilierul Vochin a plecat de la GSP pe la 80 de kg si acum bate suta, lejer. O fi de rau sau o fii de bine ? Si mai sunt multi de enumerat. Multi.... E si normal ca FRF sa fie in interesul politicienilor, acolo se lucreaza cu sume mari si usor de spalat. In alta ordine de idei, in ultimii ani am auzit numai minciuni: Centre de excelenta ! Suntem ciuca batailor la toate categoriile de tineret. Academia lui Hagi e primul loc la Under17 si cum s-a facut selectia ? Comandata. Cati jucatori sunt de la marile centre de excelenta ? La fel si la nationala mare. Mr Daum introduce ce viseaza noaptea. Asa conducatori avem, asa rezultate o sa avem in continure !

edi (18 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 10:49

Daca ''cineva'' poate crede ca , a-ti posta propria opinie, care poate fi banala,inseamna neaparat ca AI LUAT BANI DE LA CINEVA [PENTRU ATATA LUCRU], inseamna ca nivelul de gandire [nu mai vorbesc de calitatile jurnalistice] atinge cote paroxiste. Eu personal, ma simt jignit, acest lucru determinandu-ma sa renunt la acest tip civilizat de comunicare.Fie ca ''voia'' dumitale sa se faca, dar ma tem ca ''boscorodeala'' de mahala,[ a se citi postari gazetaresti''] incepe sa-si piarda din efect. SA-TI DEA DUMNEZEU, CAM LA FEL CUM GANDESTI, ''mare patriot''.......

edi (18 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 11:28

...si poate explicati tinerei generatii de consumatori de presa, apropos de ''privilegiul de a fi sincer cu oamenii'', de ce : 1.in perioada comunista ati avut privilegiul [pe care putini il aveau] sa plecati in SUA? 2. de ce v-ati reintors pentru ca nu ''va placut sa lucrati [ munciti]in comert'' acolo? 3. de ce se spune ca inainte de 89' a-ti facut parte din asa zisa gasca a lui Ion Iliescu ? 4. de ce ascundem faptul ca in 90, fondand sportul romanesc, patronat de dumitru dragomir, vrand-nevrand, ati intrat sub sfera de influenta a acestuia 3. de ce ati parasit PROSPORT, lasand totul balta, plecand la gazeta concurenta GS, impreuna cu un grup masiv de subordonati? 4.de ce din postura de antreprenor[ cele 4 firme pe care le aveti ] mai are sens sa ''serviti'' gasca veche de hoti ai fotbalului romanesc ? ...PRIETENII STIU DE CE !

Expertul (1 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 11:36

Ianitoaia,precis nu ai vazut meciul sau esti rau intentionat cu privire la Latovlevici.ca urmare a articolului tau m-am uitat la reluarea meciului nationalei cu rusii si am analizat fazele din care tu necunoscator al fotbalului critici jucatorul in cauza:Latovlevici strange la adversar pe 16 m iar adversarul prelungeste mai departe spre Semedov care vine nemarcat de Grozav (nu a gresit Lato).;a gresit Lato o singura pasa in prima repriza dand-o la adversar.in a doua repriza Lato joaca din prima o pasa la Stancu la mijlocul terenului iar acesta pierde mingea care ajunge la Semedov iar acesta centreaza in careul nostru unde Sapunaru are o inerventie buna.La aceasta faza nu-l consider vinovat pe Lato,ceeace a facut bine in acest meci:a combinat bine cu Grozav,a dat trei centrari bune, a avut un sut pe poarta si o interventie decisiva in careu la un jucator rus .Daca contracandidatii lui la postul de fundas stanga ar fi avut aceste realizari tu si subalternii tai de la Gsp le-ati fi dat nu nota tre ci cel putin sapte.Pofta mare la un mic si o bere cum esti obisnuit sa primesti ca sa critici pe cineva.

gelu (30 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 11:40

D-le Ioanitoaia, Ar trebui sa va faceti mea culpa. Protejatul dvs, din Orodel, care ani la rand a adus la nationala mediocri gen Nicolita, Cocis, Stancu, care a facu negot de jucatori cu mafiotii-pe acest personaj l-ati sustinut neconditionat in cele 3-4 congrese n care a fost reales. Interesele poarta fesele. Cine se aseamana se aduna. Aceasta furie a dvs contra lui Daum, face doar sa stearga cu burelete tot ce ati facut si bine, cu multi ani in urma. Io zic sa va retrageti si sa lasati pe altcineva mai obiectiv.

pamfletaru (45 comentarii)  •  17 noiembrie 2016, 11:51

...Didi Prodan nu mai este, l-a convocat Dumnezeu sa joace in ceruri... R.I.P. !

Comentează