Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Craiova visează

Pe lângă că îi suflă în ceafă Stelei, trupa lui Mulţescu a prestat sâmbătă un fotbal de clasă la Mediaş

Permalink to Craiova visează
duminică, 23 octombrie 2016, 5:04

Am evitat o vreme să scriu despre CSU. N-am ştiut dacă e sau nu succesoarea Craiovei Maxima după ce Mititelu şi CraiOlguţa au primit fiecare câte o hotărâre judecătorească favorabilă! Sincer, nu ştiu nici azi. Am decis să scriu însă deoarece CSU, clonă ori nu, se află pe o pantă ascendentă, trage la titlu şi continuă să câştige de partea sa publicul din Oltenia. Pe lângă că îi suflă în ceafă Stelei, trupa lui Mulţescu a prestat sâmbătă un fotbal de clasă la Mediaş. A oferit la 2-2, mai ales în repriza secundă, un meci entuziasmant, poate cel mai frumos din actualul sezon. La spectacol a contribuit, fireşte, şi formaţia locală, „o nucă tare”, cum o caracteriza Cristi Pustai. Nu întâmplător, tehnicianul Gazului e alintat Profesorul.

Apropo de Mulţescu, oraşul l-a primit cu neîncredere, cu răceală. Fanii au reclamat etatea celui mai vârstnic antrenor din Liga 1, va împlini 65 de ani pe 13 noiembrie, dar şi trecutul său dinamovist. „Câinii” sunt priviţi ca duşmanii tradiţionali ai Craiovei. Muncitor şi serios, dar şi îndrăzneţ, Gigi Mulţescu n-a întârziat să demonstreze că poate reuşi acolo unde alţii au clacat. Între altele, lui i se datorează spiritul ofensiv al echipei, dorinţa de a ataca fără teamă de adversar. Din acest punct de vedere, afirma deunăzi preşedintele Marcel Popescu, originar din Corabia, judeţul Olt, „Gigi e ca atitudine mai oltean decât mulţi dintre noi”. Spre lauda lui, Mulţescu a transformat rezerva publicului în simpatie.

Altfel, Vătăjelu, Băluţă şi Ivan, primii juveţi, celălalt dâmboviţean, sunt vedetele care dau ritm şi culoare Craiovei. Dintre ei, doar Ivan a prins de 3 ori echipa naţională, debutat de „ruginitul” Iordănescu la 18 ani! Născuţi în 1993, Vătăjelu şi Băluţă mai aşteaptă, după ce Daum l-a anunţat pe Vătăjelu în lotul lărgit cu Muntenegru şi a renunţat la el. Acum l-a sărit din schemă şi pentru partida cu Polonia din 11 noiembrie, la care i-a chemat însă, nu e nicio glumă, pe Cojocaru, care n-a apărat un minut la Crotone, pe Enache, pe Latovlevici, pe St. Filip, rezervă la Dinamo contra Pandurilor, pe alţii!

Ferm în defensivă, fâşneţ şi eficient în atac, autor a două goluri, între care unul cu Steaua, cu calităţi convingătoare şi de mijlocaş, căpitanul Craiovei ar merita convocat înaintea oricărui fundaş, dar uite că nu e! Mă opresc însă aici ca să nu-i zgândăresc prea tare pe neosteniţii aplaudaci ai selecţionerului neamţ.

Surprinzător, e pace în Bănie, acolo unde apele erau mereu agitate întrucât, cum se ridica un jucător sau antrenor, se şi năpusteau doi, trei ori mai mulţi să conteste. Domneşte liniştea şi deoarece CSU n-are restanţe la nimeni. Salariile nu-s foarte mari, dar se plătesc la timp. Din Bucureşti, investitorii Mihai Rotaru, Adrian Andrici şi Laviniu Beze, pe care nu i-am cunoscut personal, îi lasă pe Popescu şi pe Mulţescu să lucreze fără presiuni, nu-i sâcâie. Şi datorită lor, Craiova visează cu ochii deschişi, sperând că istoria glorioasă de odinioară se va repeta. Pe moment, CSU reprezintă o promisiune, însă drumul până la certitudine pare drept şi scurt. Poate chiar e.

Comentarii (60)Adaugă comentariu

ipsilante (3 comentarii)  •  24 octombrie 2016, 11:25

De când asteptam o reactie cerebrala, normala, inteleapta si realista a d-lui Ioanitoaia fata de Universitatea Craiova. Da, pentru ca CS Univ. Cv. este UNIVERSITATEA CRAIOVA. Punct. FORZA STIINTA!

dansy (42 comentarii)  •  24 octombrie 2016, 12:03

Domnule Ioanitoaia,multumim pentru cuvintele frumoase,dar vin prea tarziu si nici macar acum nu spui lucrurilor pe nume si anuma ca Universitatea Craiova a pierdut din nou trei puncte datorita nemernicului de Sovre care nu a semnalizat un offside clar la golul doi ai Gazului,si nici ca Steaua a castiggat un punct la Mures cu un ggol din offside.Niciodata nu ai avut sange in instalatie ca sa spui adevarul si asa ai ramas si acum cand cred ca ar trebui sa teretragi. Nu spui nimic de faptul ca Balasz este trimis la Iasi la un joc intre doua echipe modeste ,iar steaua si Craiova sunt arbitrate de pitici.Nu te intrebi de ce??? Rusineeeeeeeeeeeee!!!!!

Motatei (29 comentarii)  •  24 octombrie 2016, 12:24

@Dansy. Nu mai vorbi prostii ca nu a fost ofsaid. Sovre e unul dintre cei mai buni tusieri si trebuie mers pe mana lui. O prostie e si critica la adresa dlui Ioanitoaia privind delegarile aiurea. Pe tema asta a scris cel mai mult si a fost cel mai vehement, dar hai sa ne aflam in treaba ca da bine sa faci gura mare.

alex (84 comentarii)  •  24 octombrie 2016, 12:32

Bună ziua! Echipa Craiovei joacă la acest moment un fotbal, spectaculos, plăcut ochiului, cu multe ocazii de poartă ce se traduc în goluri date sau primite. Este meritul antrenorului Mulțescu care nu s-a abătut de la filozofia lui de joc-spectacol cu toate riscurile aferente. Eu, pentru acest lucru deschid televizorul sau merg pe stadion; pentru a trece prin stări diferite, a mă face să simt, iar la sfârșit să fiu împăcat ca spectator că echipa pe care o susțin a făcut tot ce putea să câștige. Fotbaliștii au nevoie de încredere, de susținere, de motivare! Golul și fazele de poartă sunt esența fotbalului! prefer un 2-2, 3-3 sau 4-4 acasă, frumos și spectaculos, unui 1-0 în deplasare urât și plictisitor! Într-o lume a show-bizzului dacă fotbalul nu produce emoții contradictorii, o să moară! Referitor la jucătorii Craiovei, așa cum am mai menționat sunt mulți jucători valoroși și spectaculoși acolo. Faptul că banca este scurtă (momentan) s-ar putea să-i uzeze în timp. Vătăjelu este căpitanul de care Craiova are nevoie - bătăios, ofensiv și energic poate imprima echipei aplombul de care are nevoie. Ivan este un tânăr de perspectivă care trebuie să treacă peste provocările vârstei. Tehnic și dispus la efort îmi place că face faza defensivă. Ar trebui să renunțe la anumite artificii tehnice riscante la mijlocul terenului. Băluță este piticul care de multe ori nu se vede, dar viteza lui și ruperile de ritm sunt benefice pentru echipă. Dintre străini îmi plac Acka - pentru siguranța și puterea sa, Zlatinski pentru viziunea în joc, Rocha - un adevărat om de echipă și portarul Calancea - nespectaculos, dar sigur! Măzărache, Briceag, Bancu, Kay, Popov sunt muncitorii fără de care ceilalți nu ar ieși în evidență. Îmi pare rău că Mateiu este în dizgrație - nu cunosc motivele reale, dar ce pot spune este că îmi plăcea că este pozitiv și implicat în jocul echipei. Dacă are ca impresar pe soția antrenorului stelist, atunci înțeleg și scepticismul conducerii craiovene în a evita orice formă de pervertire a echipei. O zi bună să aveți!

mickey13 (23 comentarii)  •  24 octombrie 2016, 12:55

@dansy... Esti un balbait chior! Steaua a marcat dintr-o ocazie, nefiind vorba de niciun off-side, dintre zecile de ocazii avute! Daca spui ca Moke a fost in off-side fie esti chior, fie esti idiot! Alegeti tu varianta corecta!

ciurescu petru (9 comentarii)  •  24 octombrie 2016, 12:57

Domnule ,daca pot sa-ti spun asa, Pustai chiar este profesor. De matematica,nu de bambilici.Deci,elevii sai il respecta,nu-l alinta. In rest cauta mata' tot felul de "misteri"semidocti care conduc echipe si destine in fotbalul romanesc. Eu mi-as cere scuze.

sumio (2118 comentarii)  •  24 octombrie 2016, 13:59

Multumim Mastre pentru articol! Speram in revenirea Stiintei in fotbalul care conteaza in Romania. SI sper sa vad din nou fotbal spectaculos SI frumos la stadion. Brava lor!

Dany boy (1 comentarii)  •  24 octombrie 2016, 17:08

Cred că formarea acestui joc si a acestei echipe i se datorează și lui Daniel Mogosanu. Clona sau nu, consider că este echipa orașului și trebuie să o susținem. Hai știință !!!!!!!

Obiectivul (23 comentarii)  •  24 octombrie 2016, 17:28

Desteptul asta de ioanitoaia nu realizeaza nici acum k mititelu nu are nimic si k acesta a distus fotbalul in Craiova! Continua sa pronunte Crai'Olguta cu ironie cand aceasta femeie a realizat mai mult decat toti primarii post decembristi ai Craiovei! Ioanitoaia,degeaba ai ,100'de ani de gazetarie daca n-ai invatat sa deslusesti binele de rau!

Stefan.. (17 comentarii)  •  27 octombrie 2016, 14:19

Ciudata, de aceasta data, pozitia mai putin agresiva a batranului Ioanitoaia fata de Universitatea Craiova. Asta, in conditiile in care, la concurenta cu “Gigi-Sport”, “Gigi-zeta Sporturilor” incearca sa ne tot aminteasca faptul ca suntem “CESEU” sau “CraiOlguta”. Fara eficienta. Pentru ca, vorba suporterilor,craioveni, “Stiinta suntem noi!”. Noi, cei care, 2-3000, i-am umilit pe consumatorii de seminte ai echipei lui Gigi Becali, la ei acasa. Noi, cei 10 000, care, la Severin, cu Dinamo, am fost ca la Craiova. Noi, cei care, la momentul redeschiderii stadionului “Ion Oblemenco”, va vom reaminti, meci de meci, cum sunt suporterii al Stiintei. Da, batrane! Stiinta nu este nici a lui Netoiu, nici a Olgutei, nici a lui Rotaru si, spre durerea voastra, nici a lui Mititelu. Stiinta suntem noi!

Comentează