Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Fotbal fără fotbalişti!

Surprinzător însă, FRF n-a invitat niciun fotbalist la ceea ce s-a vrut o mare sărbătoare a fotbalului, niciunul, niciunul!

Permalink to Fotbal fără fotbalişti!
luni, 17 octombrie 2016, 4:16

Secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, căruia Burleanu i-a înfiinţat postul ca partenerul său de la minifotbal să mănânce o pâine albă, declara deunăzi că FRF negociază cu Daum prelungirea contractului. Ideea se susţine, deşi bilanţul de două remize și o singură victorie nu-l prea recomandă pe tehnicianul german. Dar nici nu-i normal să-i pretinzi acestuia rezultate imediate şi, dacă nu le obţine, să-l înlocuieşti cu unul care, la fel ca el, va reclama că i-a lipsit timpul să se informeze. Să se familiarizeze.

La auzul ştirii că FRF tratează cu selecţionerul, a sărit ca ars Emilian Hulubei, şeful sindicatului fotbaliştilor (AFAN) şi membru în Comitetul Executiv. Printre puţinii care nu stau drepţi în CEx, Hulubei a precizat că, numai şi pentru a demara dialogul despre contract, Burleanu trebuia să primească mandatul Comitetului Executiv. Întrucât nici măcar nu l-a cerut, reiese că, discutând cu Daum, preşedintele FRF a încălcat Regulamentul!

Cu siguranţă că Burleanu va primi aviz în condiţiile în care, cu excepţiile menite să confirme regula, CEx e alcătuit din yes-meni devotaţi. Reprezentând diviziile inferioare, sectorul de juniori, de sală ori de fete, când urmează cel de plajă?, aceste persoane sunt plimbate gratis în deplasări, ultima oară în Armenia şi în Kazahstan, de aceea nu se dau în lături să-şi arate recunoştinţa. Adevărat, repudiatul Mircea Sandu i-a luat primul pe „executivi” la meciurile de peste hotare, dar n-a venit Burleanu să schimbe realităţile din fotbal, să le revoluţioneze?! Din păcate, nu le-a schimbat.

Altfel, să nu ne mirăm că preşedintele nu consultă CEx dacă să-i prelungească ori nu înţelegerea lui Daum, de vreme ce n-a consultat forul respectiv nici când l-a adus pe neamţ?! Încă o dovadă că respectarea Regulamentului e o chestiune facultativă pentru Burleanu şi pentru trupeţii lui, opţională. Nu caut nod în papura nimănui, m-am obişnuit cu acest reproş, dar asta-i situaţia.

În altă ordine de idei, sâmbătă s-a lansat la Arena Naţională logo-ul CE 2020, cu care prilej Bucureştiul va găzdui 3 partide din grupele turneului final, plus o „optime”. Ceremonia s-a bucurat de o asistenţă numeroasă, fiind prezenţi, pe lângă oficialii FRF, oaspeţi de seamă ca primarul general al Capitalei, directorul Companiei Naţionale de Investiţii, şeful Comisiei Tehnice UEFA şi, personajul principal, ex-internaţionalul Davor Suker, preşedintele federaţiei croate şi membru în Comitetul Executiv UEFA.

Surprinzător însă, FRF n-a invitat niciun fotbalist la ceea ce s-a vrut o mare sărbătoare a fotbalului, niciunul, niciunul! Afară de Vlădoiu, de Geolgău şi de Vl. Munteanu, angajaţii lor, Burleanu et Comp. n-au catadicsit să cheme măcar unul dintre jucătorii care au participat la cele 5 ediţii europene bifate de „tricolori” din 1984 încoace. Nu pretind să-i fi invitat pe componenţii Generaţiei de Aur, căci Hagi, Popescu şi ceilalţi le stau în gât, dar să nu-i fi uitat pe Silviu Lung, pe Coraş, pe Cămătaru, pe Rednic, pe Chivu, pe Ad. Ilie, pe Contra, pe Lăcătuş, pe Mutu, pe Marica, pe alţii. N-au făcut-o din pricină că, superficiali şi infatuaţi, mahării de la FRF îşi imaginează că fotbalul a început şi se termină cu ei! Se înşală amarnic.

Comentarii (66)Adaugă comentariu

Ilie (369 comentarii)  •  17 octombrie 2016, 21:37

Of, ziua si atacul la FRF. De unde stiti dvs ca membrii executivi sint yes-meni sau sint pur si simplu de acord ? Chiar daca ar fi asa, l-ati si atacat pe Burleanu ca n-ar avea autoritate. Normal ca membrii executivi reprezinta toate bransele fotbalului. Asa se face in toate tarile civilizate, informati-va. Doar din cei din Liga 1 si 2 este formata LPF-ul. Pe acestia si pe seful lor nu-i atacati, ca nici acolo nu sint voci 'disidente' ?

sumio (565 comentarii)  •  17 octombrie 2016, 21:54

Aveti VA rog grija, printre maharii de care vorbiti se afla SI Andrei Vochin, om crescut de Dvs. Asta de bine ce l-ati format ca journalist SI ca OM.

George (164 comentarii)  •  17 octombrie 2016, 23:17

@ilie. Nu te da rotund daca nu stii. Liga 2 e la federatie, nu la liga. Data viitoare lasa aici si nr de telefon sa il ia dl Ioanitoaia ca sa afle cand poate scrie despre Burleanu si cand nu. De acord cu cel care scria mai sus ca problema e daca dl Ioanitoaia are dreptate in ceea ce expune sau daca greseste. Aici e cheia si cred ca nu greseste el ci tu si alti pareristi de mahala.

Burebista (114 comentarii)  •  17 octombrie 2016, 23:18

@viktor: sa stii ca razvan cam are dreptate... slugarnic fata de clanul ce aproape a distrus fotbalul romanesc... prea de tot e foc si para pe fedetatie si daum... burleanu o fi el incompetent si daum n-o fi el mare scula de antrenor dar deranjeaza la culme pe cineva... nea ovi al tau e doar trompeta acestora... chiar nu iti dai seama? Sau nu vrei? Ziua si articolul despre Daum si burleanu... prea pe fata... de ce nu a dat atata in piti si sandu???

Schumy (5 comentarii)  •  17 octombrie 2016, 23:56

Din pacate domnul Ioanitoaia incepe sa nu imbatraneasca frumos. Fiecare al doilea articol este un atac la adresa FRF. Sigur, partea cu n persoane care se duc in deplasari trebuie schimbata, daca este adevarat. Dar in multitudinea de atacuri, marea majoritate neintemeiate, lucrurile care poate sunt corecte incep sa nu mai fie luate in consideratie in ploaia de atacuri zilnice. Pacat. Mai ales ca din echipa FRF fac parte si oameni ca Andrei Vochin. Ani de zile a fost bun la GSP, acum e rau. Orice om se poate schimba in bine sau in rau, de acord, insa intre Mircea Sandu & Co si Burleanu&Vochin&Co sunt diferente de ani lumina in favoarea celor din urma. Generatia de Aur - tot respectul pentru ceea ce au realizat ca jucatori! Dar in afara de Gica Hagi cu centrul de copii, ceva Dan Petrescu ca antrenor pana sa dea de dolarii arabilor, eventual Dorinel Munteanu tot ca antrenor, de care alt fost component al Generatiei de aur stim ca a realizat dupa perioada activa ceva notabil? Nu ziceti Prunea ca manager ca-mi vine sa plang..... Traiesc acum in Germania si nici aici in afara de directorul sportiv Oliver Bierhoff nimeni din conducerea federatiei Germane nu a jucat fotbal. Si nu cred ca asta e ceva rau, daca stiu bine Germania e campioana mondiala la zi:-)

george (1 comentarii)  •  18 octombrie 2016, 7:43

Nu stiu de ce sa-l suspectez pe Dl Ioanitoaia: partinire, obiectivitate, etc? Un lucru este clar pentru mine: semnalizeaza ce se intampla la nivelul FRF mai acid sau nu, important este ca aflam cate ceva. Ce anume: ca FRF nu invita fotbalistii - ma refer la cei adevarati, ca stau la top hotels ca cei ai lui Sandu, ca nu avem realizari, ca cei din conducere sunt inca nepregatiti (sau pregatiti pentru altceva: de exemplu secretarul general in afara de faptul ca a jucat in diviziile inferioare cum s-a implicat pana in 2012 in fotbalul din prima divizie? poate s-a implicat din plin - arbitrii, etc?), negociaza prelungiri de contracte sau ca dau afara angajati la o cina festiva, ca tolereaza feuda dpdv management, premierea este ca pe vream lui Sandu: stai sa vedem cam cat au luat cand se calificau ai lui Sandu: aha, deci hai ca noi sa luam putin mai putin decat ei, nu exista performanta si ca nu au identificat metodele de imbunatatire altele decat centre de excelenta oferite pe ochi frumosi ptr asigurarea unui viitor luminous dupa plecarea de la FRF, etc. Pentru mine este important sa fiu (correct) informat :)

vasco (363 comentarii)  •  18 octombrie 2016, 7:53

@Schumy, absolut de acord cu ce spui,mai ales prin comparatia cu Germania,unde exista cohorte intregi de beckenbaueri,mulleri,multipli campioni mondiali si europeni care nu au cerut statului german favoruri,hoteluri si tot felul de privilegii,si fara de care fedreatia germana merge snur si fotbalul german nu mai vorbim.Statui,titluri de rege,baci,pretentii la subventii pentru academii care le aduc tot lor castig...,functii in FRF,LPF,selectioneri,totul supervizat de catre fratii samsari,cam acesta e tabloul oferit de "generatia de aur "a unui unic sfert de finala la un mondial.Penibil!

Adrian (52 comentarii)  •  18 octombrie 2016, 8:07

Care fotbalisti? Cei romani din liga I cu greu ar fi putut activa in divizia B in urma cu 30 ani. Strainii sunt sau liberi de contract, sau cotati la 100.000 euro. Campionat de tineret nu exista si viitorul nu suna bine.

Ghencea (129 comentarii)  •  18 octombrie 2016, 8:17

@Schumy. Da exemplu despre un singur atac neintemeiat. Ce descrie azi e grav daca e adevarat si nu cred eu ca le infloreste. Cu Germania las-o mai moale ca mai stim si noi ori acolo nr 2 din fotbal nu e unul care se lauda ca nu a vazut un meci in viata lui inainte sa ajunga sef la federatie. E descalificare si blam sa faci o sarbatoare a fotbalului fara fotbalisti..

Carol K (77 comentarii)  •  18 octombrie 2016, 8:25

Pai cum era sa lipseasca Firea ? Primarul de la S4 ...Gabi Szabo(in calitate de pesedista si prietena a lui Firea ?) Alte figuri necunoscute probabil directori din Primarie si undeva stingher Davor Šuker ! Pai sa se ocupe Primaria atunci cu modernizarea stadioanelor,din cate stiam o face Guvernul singurul care si-a asumat raspunderea sa finalizeze lucrarile declarand aceasta campanie una de interes national...sau poate ca unii (Firea & Co) au abonament la evenimentele de PR neavand alta treaba de facut prin orasul asta ? Iar Burleanu nu rateaza nici o ocazie sa se gudure mai marilor zilei asa a ajuns la FRF asta stie,atat stie, asta face.

*specialista* din buzau (84 comentarii)  •  18 octombrie 2016, 11:11

Deja articolele tip ioanitoaia - atac la frf si burleanu au devenit OBISNUINTA, iar publicul receptiv si bine intentionat deja il trag de orechi pe acest mos. In popor exista o zicala: Cand 2 tipi iti spun ca esti beat du-te si te culca. Se pare ca omul asta ori nu stie proverbul ori ii e teama ca nu (i) se mai scoala. Nici nu ma agit deja obisnuinta a luat locul acestor atacuri murdare si sub centura, iar Burleanu mai mult decat atat: LE IGNORA. Ioanitoaia ! Ai uitat de Becali ?

dan (4 comentarii)  •  18 octombrie 2016, 11:19

fotbal fara fotbalisti, presa fara jurnalisti ...

Carol K (77 comentarii)  •  18 octombrie 2016, 11:41

Era sa uit....doar PANDELE mai lipseste din poza.

mike (21 comentarii)  •  18 octombrie 2016, 11:48

Pentru domnul Ioanitoaia LPF nu exista. Acolo toate lucrurile merg struna, echipa de acolo in frunte cu Gino Iorgulescu este alcatuita din oameni perfecti si mai ales nepatati. Ramine FRF ul calul de bataie. In conditiile astea nu te duce gindul la faptul ca domnul Ioanitoaia este (cum spunea un comentator) *** unor interese mai mult sau mai putin obscure ? Iar George postacul fidel nu poate fi decit *** trompetei.

mike (21 comentarii)  •  18 octombrie 2016, 11:50

@Ghencea. Care fotbalisti ?

Ilie (369 comentarii)  •  18 octombrie 2016, 14:10

@George : tu atat ai inteles colegule din ce-am postat ?

Comentează