Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Lupul tânăr

Practic, meciul de la Erevan nici n-a început că s-a şi terminat!

Permalink to Lupul tânăr
duminică, 9 octombrie 2016, 4:36

În minutul 3, Malakian a oprit cu braţul balonul care intra în poartă, arbitrul rus a dictat prompt penalty şi eliminare, B. Stancu a deschis scorul, după care „tricolorii” i-au transformat pe cei 10 armeni în saci de box!

Cum au mai înscris Ad. Popa în minutul 10 şi Răzvan Marin în 12, partida s-a rezumat la un recital al oaspeţilor, încheiat cu 5-0. Dacă arbitrul era dator să fluiere la eventualul fault al aceluiaşi B. Stancu la Grigorian, fază premergătoare henţului de mai sus, e foarte greu de spus. Judecând ca suporter, zic bine că n-a fluierat!

Evident că pe elevii lui Daum i-au ajutat evenimentele din startul întâlnirii. La fel de adevărat e însă şi că aceştia au prins o zi fastă. Şi-au făcut-o în sensul în care, deşi desprinşi la 3-0, n-au ridicat piciorul de pe acceleraţie, ci au continuat să apese, să insiste. Au avut atitudine, au fost harnici şi concentraţi. Dăruirea lor l-a surprins, fireşte plăcut, şi pe selecţioner, care ne avertizase să nu aşteptăm mare lucru de la duelul cu Armenia. Iată însă că, bravo lor!, neamţul şi jucătorii chiar au oferit acel mare lucru.

În faţa unor armeni în genunchi, N. Stanciu et Comp. s-au distins, evoluând de măcar nota 7. S-au remarcat în mod special N. Stanciu şi R. Marin, „belgianul” cu un gol şi două assist-uri, constănţeanul cu un gol şi un assist, ambii strălucitori. Fiul de 20 de ani al ex-stelistului Petre Marin a lăsat impresia unui veteran al „naţionalei”, lipsit de trac, de orice complex. În schimb, a etalat siguranţa şi dezinvoltura unui fotbalist cu zeci de selecţii în spate! Nu-i o noutate că i se rezervă o carieră de anvergură, de star.

La Erevan a debutat şi dinamovistul Dorin Rotariu, născut în 1995. După ce el l-a substituit pe Chipciu, echipa a contat pe 3 tineri, Benzar, R. Marin şi Rotariu, promovaţi curajos de Daum. Cu sânge proaspăt în instalaţie, reprezentativa a arătat vie şi motivată, sugerând un lup tânăr şi flămând. De văzut însă cum va răspunde ea în disputa cu un adversar superior Armeniei, atunci e de aflat dacă şi cât o ţin balamalele.

Mă îndoiesc că, zdrobiţi în Muntenegru, 0-5, kazahii vor fi marţi adversarii care să ne creeze necazuri. Deşi ei, mai ambiţioşi decât armenii, obişnuiesc să alerge de le ies ochii din cap, anticipez că „tricolorii” vor câştiga şi la Astana. Abia apoi, pe 11 noiembrie, când vor veni leşii lui Lewandowski, ne vom lămuri cât ni se întinde plapuma. La Polonia-Danemarca, 3-2 final de la 3-0 sâmbătă târziu, am urmărit două formaţii din altă clasă, cu altă stofă. Ca atare, în măsura în care Muntenegru ne-a pus probleme, Polonia şi Danemarca ne vor pune unele mult mai mari!

Până atunci, îi invit pe moraliştii de serviciu să nu se agite deoarece voi continua să mă raportez la selecţionerul neamţ fără să-i dedic ode, ba îl voi dojeni de câte ori voi aprecia că greşeşte. Cum a procedat cu Raţ, care nu trebuia convocat, nu inclus în lot luni şi scos miercuri! Consider normal, absolut logic, să laud ca în cazul meciului cu Armenia, dar şi să critic când găsesc că lucrurile nu-s în regulă. De-aia şi e presa câine de pază, nu?

Comentarii (69)Adaugă comentariu

Mashca23 (30 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 22:18

Cainele de paza? Dumneavoastra actionati cu o rautate incredibila pentru un om cu o varsta si o cariera indelungata in presa.S-ar presupine ca aveti putina intelepciune,inda articolele aproape zilnice in care incercati sa discreditati atat conducerea tehnica a nationalei, cat si cea a federatiei, dovedesc contrariul.Sper ca sunteti platit sa faceti lucrurile urate pe care le faceti, pentru ca altfel chiar nu inteleg.

meron (28 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 22:43

Sorine ce sa ti spun? Tu ai iesiri nervoase, ai o iritabilitate crescuta. Sfatul unui *** ti-ar fi util. In rest n-am inteles ce punct de vedere sustii? Sa injuri am vazut, stii, dar ce ai in minte nu ai facut cunoscut.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iulian (190 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 22:47

Alo fraierii care o tineti snur cu pensia si rautatea, nu va mai obositi ca Dl Ioanitoaia o sa iasa cand vrea dansul, nu cand cer puslamalele. Chestia cu atacurile la adresa federatiei e de inteles intrucat Burleanu, Visan si ailalti sunt o clica de incompetenti smecheri.

oglinda veche (1 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 23:45

Te crezi caine de paza, *** ? hahahahaha Esti *** care e "in toate, in cele ce sunt, si-n cele ce maine vor rade la soare, in pruncul din leagan si-n omul carunt, in viata becalianului ce vesnic nu moare"... De-aia te ingrijoreaza "lupii tineri", ca *** ciobanului tau nu mai au loc asigurat, in mandatul daumului, si rumega blatiste, prin saivanul minciunilor spagare... Ghinion !

JJ (98 comentarii)  •  9 octombrie 2016, 23:47

Beliale, te bucuri pe toate blogurile cat sa dai in clocot dar nu cumva sa te grabesti si s-o iei in barba curand. Esti cazut in limba dupa Herr Drogen numai ca e simplu sa joci cu un om in plus un intreg meci

the_gunner (6 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 1:35

Debut fericit pt Razvan ! Daca mai sta mult Daum presimt ca intr-o zi mijlocul nationalei va fi Razvan Marin ,Ianis Hagi ,Vlad Dragomir. Cine a spus ca nu avem talente ?

kenzo (1 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 3:19

In sfarsit vad un jucator si la noi ca Steven Gerrard ,seamana cu el la stil de joc ,un fotbalist fabulos

Alex (54 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 4:01

Hopa, "hatersii" au devenit "moralistii de serviciu". Asa cum dumeavoastra scrieti despre sport si noi putem comenta articolele pe care le scrieti. Daca aveti dreptul sa aveti o opinie, si noi avem acelasi drept. E democratie, nu?

antoniu (29 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 4:22

ovidiu, cred ca nu esti cainele de paza al nimanui, dar bagi multe rautati si soparle . opreste-te ca deja esti deranjant.

Mirel (153 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 7:56

Ovidiu Ioanitoaia e un jurnalist de mare valoare care a trait multe. Pozitia lui fata de Daum mi se pare corecta. La bine e una si la rau alta. Cred ca si Daum are parerea asta.

Cristi (3 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 8:29

Orice câine de pază are și un stăpân. Să trăiască nasu'

eul (4 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 9:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

daniel (223 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 9:32

d-voastra scrieti cu talent, asta este clar..cand gresiti, accept, fiindca sunteti om, nu robot..nu cred ca sunteti rautacios, asa cum mazgalesc unii pe aici..totusi, daca scrieti ca presa-i cainele de paza, as aprecia ca presa din romania in general, se comporta deseori ca un maidanez si nu ca un doberman sau rotweiler, asa cum ar fi normal...

lord belial (434 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 9:35

@JJ - asa e, ma bucur pt romania care bate cu 5-0 si nici un spambot nu ma poate opri. asa cum nici logica ta nu poate - cu un om in plus am jucat si cu albania la euro si am fost invinsi. oricum privesti meciul cu armenia, rezultatul final a ramas romania 5 - armenia 0. hai romania, bravo antrenorului inspirat ,herr *** daum

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Martorul (28 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 10:23

Nu a fost prea bine, jocul a lăsat de dorit. Kesseru s-a făcut de râs la două faze care puteau fi tratate altfel. Grigore a început să dribleze fără sens, era să o mușcăm, așa din prostie. Popa nu a reușit prea multe centrări bune. Armenia a căzut și noi am profitat, dar cam puțin. Jucătorii trebuie să joace mai simplu, mai rapid, mai hotărâți. Prea fac pe vedetele și nu e cazul. Stanciu trebuie să fie mai incisiv. Îl văd pe Ali Beg vârf. Kesseru nu a confirmat la națională. Soluția cu Stancu a fost mai bună. Nu trebuie renunțat la Chipciu, are experiență și jucat altfel, poate da randament mai bun. Sper ca jucătorii să fie lucizi și să nu o ia pe arătură!!

gin (25 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 10:32

Citat din Meme: "Fiul stelistului Petre Marin". Ce pacat ca nepotul stelistului Rotariu n-a dat gol...

Lordul (18 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 18:02

@Alex. E corect ce zici dar ti se pare la fel de corect ca numai voi sa aveti dreptate? Sunt de a dreptul penibili cei care ii dau dlui Ioanitoaia lectii de fotbal, de limba romana, de deontologie, de moralitate, in general de viata. Si numai astia le stiu si numai ei au dreptate, iata o situatie nefireasca.

MZM (390 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 20:39

Domnule O.I., presa noastra de sport se transforma de cele mai multe ori din caine de paza in caine de circ, avand simpatii si antipatii dupa cum bate vantul. Dau un singur exemplu. Cand Razvan Lucescu era selectioner si a dus Romania pe locu 57 in lume, presa nu indraznea sa-l atinga nici cu o floare, desi acesta nu avea nici talent nici rezultate, in timp ce Piturca si Iordanescu erau mereu luati in suturi, desi calificasera de mai multe ori nationala la turnee finle. Acum il atacati pe Daum chiar inainte de a vedea ce-i poate pielea. Eu zic sa mai asteptati, vor veni si infrangeri, desigur, si atunci.. pe el! Probabil ca rezultatul jocului cu Armenia i-a deranjat pe muti jurnalisti care abia asteptau sa-l desfiinteze pe neamt. Cred ca presa si toti cei ce iubesc fotbalul ar trebui sa se comporte civilizat cu acest om chiar daca nu ne calific la mondialul din 2018. Ne place sa se spuna despre noi romanii ca suntem un popor ospitalier, nu-i asa?

sumio san (911 comentarii)  •  10 octombrie 2016, 23:35

Ma bucur ca sunteti din ce in ce mai obiectiv, asa ne place. Il felicitam si noi pe Daum si-l vom monitoriza cu multa atentie. In fond, are un contract platit din cotizatiile noastre, ale suporterilor infocati ai reprezentativei Romaniei la fotbal.

Comentează