Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Mersi, Șumi!

Am văzut meciul dintre West Ham și Astra într-o stațiune grecească aflată cam la jumătatea distanței dintre Salonic și Atena.

Permalink to Mersi, Șumi!
vineri, 26 august 2016, 4:40

Patronul unui hotel vecin cu cel în care locuiesc a apelat la serviciile unui laptop pentru a capta transmisia de pe Olympic Stadium, numai că la sfârșit omul s-a întristat. Mi-a dezvăluit într-un târziu secretul: pariase 300 de euro pe englezi!

În ciuda victoriei și a calificării, campioana României n-a făcut o partidă fabuloasă, de antologie. Inspirat așezată în teren și inteligent strunită de Șumudică, lăsat de UEFA să stea pe bancă, ea a jucat însă exact ce și cum trebuia.

A avut și ceva noroc, dar a știut să-și apere șansa cu încredere și s-o fructifice la momentul oportun. Spre lauda ei, nu s-a cocoșat sub presiunea celor aproape 60.000 de fani ai lui West Ham United, cam câți strânge formația giurgiuveană pe arena „Marin Anastasovici” pe parcursul unui întreg sezon competițional!

În condițiile în care n-am înțeles nimic din comentariul crainicului elen, cel mai bun dintre cei mai buni mi s-a părut Silviu Lung jr., salvator în toate situațiile și divin în câteva. Ca, de pildă, la „capul” lui Calleri și la șutul lui Fletcher, ocazii uriașe ale „ciocănarilor”.

Și mai zic unii, guri uscate, că acest excelent portar n-are ce căuta în lotul național! Să mai reținem că la faza unicului gol, realizare colectivă spectaculoasă, au participat Săpunaru, Daniel Niculae și, la finalizare, portughezul Teixeira, adică 3 fotbaliști care numără împreună fix o sută de ani! Clar că cine n-are bătrâni trebuie să-i cumpere!

Un cuvânt de laudă, pe deplin meritat, și pentru brigada germană condusă de Manuel Grafe. Ea a arbitrat ca la carte, imparțial, cursiv, modern. Nu le-a luat nimic gazdelor, dar nici nu le-a dat.

Altfel, de câte ori am pledat cauza lui Șumudică, suspendat just de UEFA, însă interzis abuziv de FRF, m-am ales cu o ploaie de „complimente”! Lesne de identificat ca fiind, majoritatea, steliști pasionali, userii m-au trimis în iad, la pensie sau în ambele direcții. I-a iritat faptul că am îndrăznit să-l consider pe Șumi tehnician de top!

Iată însă că dincolo de ieșirile lui uneori necontrolate, acesta a dovedit și la Londra ce mult înseamnă el pentru Astra când stă pe bancă. Cum o modelează și o transformă, ce echilibru și ce forță, mai ales morală, îi conferă. Vă scutesc de alte amănunte pentru că sunt convins că le cunoașteți.

Bref, Marius Șumudică e „caraghiosul” care a eliminat-o de două ori pe West Ham și „incompetentul” care a câștigat campionatul singur împotriva tuturor, ce le mai place unora, invidioși ori frustrați, să arunce cu pietre în pomul cu roade.

Bătând pe West Ham chiar în fief-ul ei, Șumi a demonstrat iar, dacă mai era nevoie, că e Antrenor cu A! Implicit, le-a închis gura contestatarilor, i-a readus, așa ar fi logic, la tăcere. La o tăcere respectuoasă.
Personal, le mulțumesc lui și Astrei pentru bucuria dăruită joi seara, pentru că mi-au înveselit aceste câteva zile programate pe malul Mării Egee. Ca român și ca giurgiuvean m-am simțit tare mândru aici, de unde vă urez un weekend senin, sănătate și liniște.

Comentarii (102)Adaugă comentariu

Giulesti (85 comentarii)  •  30 august 2016, 0:00

@thor. Dl Ioanitoaia nu poate pleca urechea la un *** care scrie dute legat. Locul unor asemenea tipi e la clasa pregatitoare, ca al majoritatii fanilor fcsb.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bleotu Gheorghe (3 comentarii)  •  31 august 2016, 13:59

Sunt "stelist"! Dar nu il inteleg pe Reghecampf! Exista prea multe orgolii la el vis-a-vis de NATIONALA! Si nu este pentru prima oara! Se pare ca patriotismul la el este cam "RUGINIT! Un subiect de articol maestre OVI?? Oare cine se crede ??

Comentează