Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Cu musca pe căciulă

Ne-am obişnuit cu erorile cavalerilor fluierului, atât că ele s-au înmulţit dramatic de la un timp şi, încă mai trist, au căpătat dimensiuni ieşite din comun.

Permalink to Cu musca pe căciulă
miercuri, 24 august 2016, 12:42

În etapa a 5-a, 4 meciuri din 7 au stat sub semnul gafelor de arbitraj, fapt îngrijorător, de-a dreptul alarmant.

Despre scăpările lui Radu Petrescu la derby-ul Steaua-Dinamo am scris luni, aşa că nu mai revin. Într-un moment în care numeroşi useri mi-au reproşat că am fost îngăduitor cu RP, repet că nu pot fi tranşant atunci când fazele incriminate se pretează la interpretări, când sunt discutabile. Dacă nici după 7-8 reluări video nu eşti în măsură să te pronunţi ferm, e recomandabil să te abţii şi să-i dai credit arbitrului.

Din păcate însă, în această ultimă rundă s-au consemnat greşeli atât de grave şi de flagrante încât „centralii” chiar n-au ce argumente să invoce în apărarea lor. Nu pot cere înţelegere, iar clemenţă nici atât.

Să inventariem: Lucian Rusandu, nota 2 în Gazetă, i-a refuzat Astrei un 11 metri evident în Gruia la scorul de 1-1, campioana pierzând în cele din urmă, şi după ce Săpunaru a irosit un penalty, cu 1-5. Surprinzător la experienţa sa, Alexandru Tudor, ecuson FIFA, a comis-o în partida dintre Voluntari şi Pandurii, 0-0, în sensul în care le-a privat pe gazde de un 11 metri, dacă nu de două! În minutul 78, Grecu a jucat mingea cu mâna în careu ca la volei, dar Tudor a lăsat meciul să curgă! La ACS Poli-Craiova, 3-2, Robert Dumitru a mutat în interiorul suprafeţei de pedeapsă intervenţia lui Acka asupra lui Bărbuţ, deşi alunecarea timişoreanului se petrecuse cert, fără echivoc, în afara liniei de 16 metri, trebuie să apreciem că arbitrii s-au făcut de râs în această etapă mai rău ca oricând. Întrucât acelaşi R. Dumitru l-a iertat pe Şeroni de 11 metri la 2-2, fault la A. Ivan, putem afirma că unii arbitri chiar au stabilit rezultatele finale şi au fixat ordinea în clasament!

Nu-i lesne de răspuns la întrebarea cine-i vinovat că arbitrajul românesc a scăzut până la cota de avarie? Fără să fie singurul în culpă, preşedintele Comisiei Centrale, grecul Kyros Vassaras, e în situaţia de a se simţi primul cu musca pe căciulă. El are meritul, subliniat la vremea respectivă, de a-l fi ajutat pe Ovidiu Haţegan să oficieze la Euro şi, ulterior, la JO 2016, dar altceva? Reamintind că Haţegan n-a rupt gura târgului la Rio, fiind aspru criticat de ambele tabere după semifinala Brazilia-Honduras, 6-0, altceva nu mai rămâne de semnalat. Zero, vraişte, crivăţ!

Una că nicăieri în lume forul naţional al arbitrilor nu-i condus de un străin (Collina în Ucraina şi Rosetti în Rusia au lucrat ca instructori, ca supervizori) şi alta că, din nou la noi ca la nimeni, CCA e alcătuită, cu excepţia vicepreşedintelui Al. Deaconu, numai din foşti tuşieri (Mîrţ, Szekely, Nica, Dumitrescu, Ciubotariu)! Cu un şef care stă mai mult la Atena decât la Bucureşti, ce-ar fi să ia exemplu de la selecţionerul Daum?, Comisia Centrală şi-a pierdut autonomia şi dansează după cum şi ce îi cântă fanfara federală. Fireşte că nu vine nimeni din spate deoarece n-are cine să-i urmărească şi să-i îndrume pe arbitrii tineri, subiectul merită dezvoltat, dar după întoarcerea dintr-o scurtă vacanţă.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

Mormolocul (3 comentarii)  •  24 august 2016, 12:53

Sunt perfect de acord cu dumneavoastra! Arbitrajul românesc este o rușine la ora actuală. Legăturile dintre FRF și Dinamo sunt evidente. Se laudă unii pe alții, iar arbitrajul de la Derby s-a văzut în ce direcție a mers

gin (25 comentarii)  •  24 august 2016, 12:54

Pe vremea lui Craciunescu, Igna si Deaconu, curgea numai lapte si mniere in arbitrajul romanesc. Al catelea comentariu cu tema?

Kyro (61 comentarii)  •  24 august 2016, 13:02

Tinand cont de arbitrajele din finalele de cupe europene de anul acesta eu zic sa ne concentram pe "fotbal" si sa lasam scuzele cu arbitrajul... Sa nu uitam ca in mare masura este vinovata si FIFA care in loc sa simplifice regurile le fac din ce in ce mai ambigue. A se vedea cazul hentului unde arbitrul trebuie sa pedepseasca intentia si nu fapta iar de anul acesta au mai bagat si aprtea cu "devierea din alta parte a corpului nu se mai pedepseste"

calorifer (1 comentarii)  •  24 august 2016, 13:08

Poate ca e momentul sa iesiti la pensie :)

kassandra (911 comentarii)  •  24 august 2016, 13:11

Vacanta placuta, si, daca cumva mergeti spre Atena in scurta vacanta, va rog sa-i faceti o vizita de curtoazie si sefului CCA Kyros Vassaras si sa-i traduceti articolul in Greaca veche, mult mai apropiata de Rumana milenara. Sper ca-i va folosi pentru ajustarea planului de management si a analizei SWOT. Iar daca sunteti cumva nedumerit de ce seful arbitrilor este un elen si nu un ruman cum ar fi fost normal, va raspund printr-o intrebare: Mai gasiti Dvs vreo tara in aceasta Mare Europa intre Urali si Oceanul Atlantic in care coruptia, smecheria si banul castigat prin nemunca sa fie atat de raspandite precum in Hyperboreea sec. XXI??? (e vorba de spatiul din preajma Carpatilor si Dunarii pe ultimele 1050 mile fluviale pana la varsarea in mare la Sulina, pentru cei ce intamplator nu stiu) NU!!! Bineinteles ca nu gasiti! Nici macar vestita axa mafiota pe spatiul intre Napoli si Palermo in Italia de Sud nu are atata imaginatie si aptitudini inascute la furat la toate nivelurile precum in Carpati. Le dam lectii la orice ora, iar arbitrii de fotbal, in marea lor majoritate, le pot conduce chiar lucrari de doctorat, daca se inscriu la timp. Dar, despre asta vom mai vorbi cand va intoarceti din micro-vacanta, petrecere frumoasa va dorim si treceti si prin peninsula Kassandra sa stam la o tacla, sunteti bineveniti :)

dinamo_fan (127 comentarii)  •  24 august 2016, 13:14

Problema arbitrului roman nu e ca greseste, problema dpmdv este ca arbitrul roman isi face propriul regulament si arbitreaza dupa ureche. Daca el simte ca echipa X merita un penalty atunci muta un fault de la 17m in careu. Daca nu vrea sa elimine un jucator trece cu vederea cine stie cate faulturi sau din contra la cel mai slab da cartonas galben. Daca urmarim deciziile unui arbitru din minutul 0 pana in minutul 90 observam o monstruoasa inconsecventa. La faulturi identice ia decizii complet opuse. La faulturi clar de galben nu se acorda galben pentru ca implicit ar urma eliminarea. Cand vine vorba de hentzuri totul devine un circ de aia am vazut de exemplu la Viitorul-Steaua o minge preluata cu mana DE DEASUPRA CAPULUI de Hamroun in propriul careu care in mod halucinant a fost trecuta cu vederea in timp ce la Pandurii-Steaua s-a dat penalty pentru o mana lipita si minge deviata de la 1 metru intr-o fractiune de secunda. Nu as vrea sa termin comentariul fara a aduce in discutie cartonasul galben dat pentru simulare care lipseste cu desavarsire in 90% din cazuri dar care culmea apare des la faze in care caderea este urmarea naturala a unui contact in suprafata de pedeapsa chiar si afara circumstantelor de penalty. Arbitrii romani reinventeaza fiecare in parte arbitrajul cu foarte rar exceptii, unul dintre ei fiind din pacate la ultimul sezon inainte de retragare.

Popa (1 comentarii)  •  24 august 2016, 13:15

Olteanul tot oltean, nu te-am auzit niciodata in istoria recenta sa iei apararea Politehnicii Timisoara in nenumaratele randuri cand a fost victima sistemului mafiot de la FRF condus de Sandu si Dragomir, pentru ca erai coleg de sprit cu ei si nu puteti sa fi onest fata de public pentru ca aveau de suferit protejatii tai. Rusine, mai bine te pensionezi.

Alexbibirica (144 comentarii)  •  24 august 2016, 13:18

problemele sunt aceleasi ... ca-n urma cu 6-7 ani....kovacs,popa,rusandru,robert dumitru ... sunt niste hoti

Alexbibirica (144 comentarii)  •  24 august 2016, 13:19

tudor ori e hot ,ori e slab preggatit ... sebi coltescu ori e hot,ori e marioneta cuiva.

Liviu Dragnea (48 comentarii)  •  24 august 2016, 13:22

Pleci si matale la Atena dupa Vassaras?

dinamo_fan (127 comentarii)  •  24 august 2016, 13:26

@Mormolocul - in ce directie a mers arbitrajul din derby cand in minutul 17 Tamas e iertat de un galben evident ce ar fi lasat Steaua in inferioritate pentru tot restul partidei ? Invoci cumva acel plonjon olimpic al lui Hamroun sau mai stiu eu ce faza in care un jucator static e calcat in careu ?? la nivel european vestic nimeni nu se coboara intr-atat inct sa ceara penalty la asa ceva. Poate prin Korea de Nord sa se dea asa penaltyuri dar doar cu aprobare de la seful statului.

disneyland (16 comentarii)  •  24 august 2016, 13:29

Mi se pare exagerat. Da, sunt de greseli de arbitraj, dar rar se mai vede un arbitraj cu tenta, cum erau o gramada pe vremea lui Craciunescu ori Igna. Radu Petrescu mi s-a parut ok la derby, un arbitraj modern, in care a incercat sa calmeze jucatorii, care erau destul de incinsi. Da, ar fi putut sa il dea afara pe Tamas, da, ar fi avut acoperire regulamentara pentru un penalty, dar ambele decizii ar fi fost prea drastice si ar fi stricat jocul. Nu se poate spune ca a decis Radu Petrescu rezultatul... La Tudor nu am vazut fazele, deci nu pot sa ma pronunt. Dar Rusandru a facut tot ce se putea, se loveau aia de la Asta si CFR la fiecare faza. Ar fi trebuit sa dea ca la baschet, penaltyuri de la o poarta la alta... Pana la urma Astra a pierdut pe mana ei, nu poate nimeni spune ca a pierdut cu arbitrul. Iar la Robert Dumitru, eu in viata mea nu am vazut meci asa greu pentru un arbitru. Numai faze la limita, la care trebuie sa te uiti de 10 ori ca sa intelegi ceva si la care daca intrebi 10 persoane iese 6-4 intr-un sens. Da, si mie mi se pare ca a fost in afara careului daca ma uit de cateva ori. Si penaltyul acordat lui Ivan e discutabil, si penaltyul Timisoarei de 2-2 e discutabil, mai e si un hent la care nu da nimic care e discutabil... Dar saracul de el, la ce faze a avut... Eu zic ca uitam prea usor ca sistemul anterior i-a creat pe de alde Altmayer si Coltescu si sarim sa ii dam in cap grecului. Pana la urma, e bine ca sta mai mult prin Grecia, nu il gasesc presedintii de cluburi sa ii dea spaga.

FYRY (37 comentarii)  •  24 august 2016, 13:47

BUN ARTICOL,MERITI VACANTA,BON VOYAGE...SI CHIAR CA SUBIECTU TREBUIE DEZVOLTAT...DUPA CONCEDIU

Soos Vilmos (189 comentarii)  •  24 august 2016, 13:48

Daca arbitrajul din Romania este o rusine ( trist adevar ) nici de jurnalismul roman nu cred ca se poate spune altceva, iar ioanitoaia este portdrapelul ziaristilor aserviti patronilor de club.

ottonelu (23 comentarii)  •  24 august 2016, 14:04

Domnule Ioanitoaia, va respect carierele, cea comunista, cea iliesciano-protevista si asta post-fotbal, asa ca lasati-l ***. de aprecieri. Le stiu toti, ce dracu?! Iesiti la pensie, dom'le!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioteatza (72 comentarii)  •  24 august 2016, 14:10

Se pare din ce in ce mai mult, ca maestrul Ioanitoaia trebuie sa aloce mai mult timp vacantelor decat scrisului, altfel exista riscul sa-si pateze frumoasa-i imagine zugravita pe parcursul vietii de ziarist,

Nicse (17 comentarii)  •  24 august 2016, 14:51

Intr-adevar, regulamentul este sofisticat, multe lucruri sunt lasate la interpretarea arbitrilor si mi se pare normal, un arbitru bun ia deciziile in spiritul jocului. Dar noi romanii ne pricepem la orice....inclusiv la arbitraje...mie nu mi se pare arbitajul mai slab cu Vasaros...e la fel de bun sau la fel de slab ca atunci cand conducea Craciunescu CCA-ul. Multi comentatori de TV sunt pe afara la regulament, faptul ca TV sustine fotbalul nu da dreptul televiziunilor sa fie discretionare. De ce sa iasa la lumina simpatiile / antipatiile comentatorilor atunci cand comenteaza un meci ? Sunt multe de vorbit despre profesionalismul in fotbal si din pacate se cauta scuze in oricare alta parte decat in calitatea precara a fotbalului practicat. Uitati-va ce echipe penibile sunt la Timisoara si Tg Mures... Daca tot vorbim de arbitraj as propune sa nu se mai reia fazele litigioase decat cel mult o data, sa judece toti in spiritul jocului si in timp real...altfel ajungem la enormitati de genul: se vede ca i-a atuins sortul, uite cum s-au atins soldurile, il atinge mingea 2 cm mai la dreapta....

randy (17 comentarii)  •  24 august 2016, 15:31

Hotii sunt si in legatura cu casele de pariuri..Intorc rezultatele.Vezi Poli Craiova.Oare cat s a pariat pe victoria oltenilor,sau timisorenilor!?.

Cosmo (237 comentarii)  •  24 august 2016, 15:34

Oare arbitrajul să fie mai slab acum decât era pe vremea când alt Meyer căra șampaniile lui Borcea dau gino îl fugărea pe zotta pe teren? Sau când porumboiu și matean Iancu se plângeau în fiecare etapă de ni se rupea sufletul? Dar fotbalul, fotbalul din liga 1, la ce cote e?

i mera (1 comentarii)  •  24 august 2016, 15:36

bade ionitoaia noi cam ne-am saturat de remarcile tale .incearca sa fi in rand cu tineretul.este singura ta sansa..

Geo (2 comentarii)  •  24 august 2016, 16:02

domnu' Ioanitoaia, cu tot respectul, dar se stia ca Vasaras e de forma ca presedinte CCA. Delegarile le face Deaconu, omul stelei. El ar trebui inlocuit pentru a nu se mai face gafele astea in mod VOIT

Andrei (276 comentarii)  •  24 august 2016, 16:27

Aspru criticat la un meci de 6-0? De ce, a fost viciere de rezultat? Era cat pe ce sa bata Honduras daca nu ii lucra Hategan? Altfel, in privinta arbitrajelor d-l Ioanitoaia a ramas prizonier in formatul "Procesul Etapei", unde leitmotivul era "sa mai vedem o data faza". A ajutat fotbalul romanesc sa devina obsedat de arbitraje, treaba unica in Europa, si sa uite ca de fapt problemele sunt altele. La fel, l-a ajutat sa devina material de scandal, nu de discutie constructiva.

mihaic3001 (42 comentarii)  •  24 august 2016, 17:03

Arbitraje mai odioase decât pe vremea marelui "specialist TV" Crăciunescu, în perioada 2002-2004 cu Corpodean, "fanta de lumină", furăciuni ca-n codru în favoarea lui Dinamo (la Constanţa, Timişoara ,Bacău şi meciul direct cu Steaua = 12 puncte) care a şi ieşit campioană, n-am văzut. Din păcate e prea târziu acum ... dar tare mult m-aş bucura să-l văd pe domnul "specialist TV" luat la întrebări de instituţiile statului, cu ce ocazie se plimba prin SUA invitat de Neţoiu (probabil pe "teritoriul" lui Borcea), şi dacă aceste plimbări au avut vreo legătură cu titlul câştigat de Dinamo ? Arbitraje atunci, mai odioase chiar şi ca cele din sezonul trecut când toată "spuma fotbalului românesc", dar mai ales arbitrii, au tras cu Astra ptr. a câştiga titlul.

Steaua1986forever (2 comentarii)  •  24 august 2016, 17:47

Numai când Stelei sunt anulate 3 (trei) goluri e un arbitraj bun dl.Ioanitoaia. Dacă e câtuși de puțin furat prietenul dumneavoastră (care oricum pierdea la scor chiar și cu acel penalty) atunci arbitrajul e la pământ. Anul trecut nu ați fost deloc vocal deși campioana a fost decisă de arbitraj. Dar deh, prietenia e mai importantă decât meseria, nu?

haideusicfr (287 comentarii)  •  24 august 2016, 18:10

Domnu* Ioanitoaia, ma dezamagiti.Nu exista vreun meci la noi in campionat sa nu fie arbitrul vinovat de ceva.Si nu de orice.Adica arbitrul e la doi metri de faza cu pricina ( la meciul CFR-Astra) si dumneavoastra vedeti mai bine...Jucatorul acela al Astrei este renumit pentru inscenari.Cum am maispus se intampla si pe strada din graba sa mai calci pe cate unul (una) pe calcai ,dar nimeni nu cade jos.Iti ceri scuze si cu asta basta.Nu stiu celealte faze ,dar mi se pare ca sunteti depasit.Nu au scazut arbitrajele ,dumneavoastra ati ramas defazat.In timp...CFR a batut-o pe Astra cu 5-1.Pana si jucatorii Astrei au recunoscut ca au pierdut pe * merit*.Oricum au primit un 11 metri cadou.Pe care l-au ratat .Acolo s-a rupt meciul.Nu mai spun de faza golului lui Jakolis cand mingea intrase in poarta si arbitrul adat 11 metri.Daca Christian rata ca si Sapunaru? Lasati plangocelile astea absurde si miticesti contra ardelenilor ! Si ei sunt oameni.Fiti barbat si ziarist!Daca va mai puteti schimba...

haideusicfr (287 comentarii)  •  24 august 2016, 18:33

Domnu* Ioanitoaia ,nu prea aveti * sustinatori*. Era o gluma mai demult( va rog sa o luati ca atare) : daca unul iti spune ca esti beat si tu il contesti ,s-ar putea sa ai dreptate.Cand al doilea ,la fel ....mai treaca mearga.dar cand vine si al treilea sa-ti spuna la fel e momentul sa mergi la culcare.Nu mi-o luati in nume de rau,dar sunteti pe o pista gresita.Inafara de Steaua ,cocolisita cum nu s-a mai vazut nici o echipa din romania nu este favorizata de nimeni.Greseli mai sunt ,cui totii suntem oameni.Dar nu in halul in care faceti aluzii...

Vasile (1 comentarii)  •  24 august 2016, 18:35

E normal ca fiul unui membru al CCA-(Szekely) sa nu reușească la examen și sa fie promovat cu marele program ,,talente"? La fel ca predecesorii pe care respectivul ii critica la vremea respectiva? Nu trebuie sa mai spunem nimic de valoarea arbitrilor. Pe aceștia ii avem, cu ei defilam.

Tudorache (3 comentarii)  •  24 august 2016, 20:04

@Popa. Hai ca esti prost. Toti vreti corectitudine dar numai daca ea va pica bine. Altfel da-l incolo de adevar. Voi sunteti hotii care striga hotii, mostenitorii echipei de mercenari a lui Netoiu. In loc sa faceti pe moralistii si sa improscati venin ar trebui sa va crape obrazul de rusine.

Tudorache (3 comentarii)  •  24 august 2016, 20:10

Daca Popa e o surpriza, Soos Vilmos nu, el e un recidivist in materie de nerozie, un adevarat campion mondial. Daca Dl Ioanitoaia e aservit cluburilor de ce nu produce acest hater rasuflat o dovada, una singura. Raspuns: pentru ca e usor sa injuri fara sa ai argumente. Sa judeci e greu. Sa arunci cu noroi usor.

exidpol (264 comentarii)  •  24 august 2016, 20:30

-ceeace nu intelegeti voi este ca este ca arbitrii nu fac erori, ei stiu dinainte ce trebuie facut...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  24 august 2016, 22:02

Craciunescu e un fost arbitru corupt ...care neaga evidenta ...chiar asa am ajuns ?...sa ne prosteasca in fata ?...nu are nicio credibilitate in opinile sale partinitoare ...

++ (194 comentarii)  •  24 august 2016, 22:19

deci fiecare saritura in careu a lui ivan-picioare scurte- trebuie sa fie 11m si daca dupa a 10 reluare inca nu e clar daca faultul craiovenilor a fost in careu sau poate numai pe linie trebuieste refuzat orice 11 m. bineinteles ca cei de la craiova au si dreptul de a nu "comunica" cu televiziunile ca doar ele ii platesc si sa afiseze doar zimbetul sarmant stralucitor a lui multescu . doar oltenii sint cei care sint "furati" de arbitrii, nimeni altii si toate astea trec neobservate de autorul articolului.

++ (194 comentarii)  •  24 august 2016, 22:27

si bineinteles nu se poate da 11 m la faza la care Popov depasit in careu il joaca pe Popovici si nu mingea . un alt caz clar de misarbitraj.

pif (194 comentarii)  •  24 august 2016, 22:45

ma mira ca Banatenii astia au tupeul sa bata o echipa a Craiovei atit de frumoasa, cu cam 4 jucatori romini, mari si lati.

ANDREI F (1607 comentarii)  •  24 august 2016, 23:23

Una din probleme este la dv.. Să ne gindim că arbitrii urmăresc meciurile de interes pentru fotbalul nostru...Văd meciul după care dv. scrieți articolul,,Steaua lui Gaman,, ,un meci la care arbitrul greșește în ambele părți dar spuneți că nu e bine deoarece prima greșeală a avantajat Steaua... Momcilovici îi sparge capul unui jucător de la Viitorul...Eu dacă aș fi arbitru deja aș ști cum să arbitrez jmechereste...Prima greșeală să fie sigur împotriva Stelei și m-am scos!... Să revenim la arbitru...Vede apoi cum Golubovici trebuie schimbat după un contract cu englezii avind un ochi închis...Ce spune în articolul său mai marele ziariștilor?Nimic!Deci e clar! Poți greși dar numai dacă o faci pentru Steaua e de rău... Să zicem că arbitrul nostru mai vrea să învețe cum e cu hentul... Dacă e în discutie Steaua iar e de rău...Meciul de la Pandurii... Mingea îl lovește dintr-un contact om la om pe Popa...mingia deviata de un jucător de la 3m îl lovește pe Hora...Desigur la Popa se vorbește de intenție,la Hora desigur că nu,unde să-și bage mîna, desigur distanța mică!?Vede faza cu Grecu care degajează mingea în mîna sa...(Am rîs de Lazaroiu care punea și aici problema de intenție...)Am văzut la CE cum un neamț sare la cap cu un adversar.Ghinion!Mingea îi vine în mîna!Ce intenție?Ce distanța de unde vine balonul?Penalty clar,nimeni nu comentează... Neglijență!Nici maestrul nu a spus nimic de albanezul care trebuia eliminat,de golul nostru anulat eronat pentru obsayt...Am mai zis.Nici de rosul pentru ochiul lui Golubovici nu a zis... Să fi fost de vină scorul mare?Nu ține.La un Dinamo Chiajna 4-0,unde la începutul meciului arbitrul greșește grav contra Chiajnei,apoi au fost probleme și la un gol dinamovist a lăudat Dinamo...Apoi Ruxandru a greșit și el la un 5-1... Nu-l bag in ecuație pe Sumudica... încă.Treaba este că nu aveți logică atunci cînd vorbiți de arbitrii... Să fi greșit Ruxandru mai tare decât Coltescu?Decit Gaman de la meciul cu ASA care nu a dat fault și henț la Sepsi?Mai rău decât arbitrul care nu a eliminat pe Mureșan,N Doie și nu dat penalty la Tănase ci simulare? Desigur nu.Voalat se băga la grămadă mai multe meciuri,mai multi arbitrii.De ce?Pentru o acțiune care după Coltescu era... să nu cădem în cealaltă extremă și de acum să fie avantajată Steaua...la... trebuie Sumudica sprijinit!Pe față! Și din nou!Nu deja s-a vorbit de interes national!?

nea caisa (81 comentarii)  •  24 august 2016, 23:52

Cred ca un urias muscoi pe caciula ar trebui sa aiba toti cei implicati in miscarea olimpica romaneasca, de la sportivi la oficiali: o socoteala aproximativa facuta de comentatorii de la Eurosport Romania afirma ca Romania a cheltuit semnificativ mai mult pentru fiecare medalie obtinuta la JO de la Rio, decat Marea Britanie, locul 2 pe natiuni la aceasta Olimpiada. Ceea ce tradeaza o uriasa risipa de bani si un amatorism managerial, profesional si sportiv. Sa cheltuiesti, pentru o medalie, mai mult ca UK si sa-ti umble sportivii imbracati in *** asta da, performanta. Cred ca ministerul sporturilor, ca si organizatiile de control, trebuie sa ia la control cheltuielile federatiilor sportive.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

durden (338 comentarii)  •  25 august 2016, 0:15

Daca am ajuns in masura in care sa ne plangem de arbitrajul romanesc, avand in vedere la ce nivel e fotbalul, inseamna ca ioanitoaia tre sa iasa la pensie in secunda doi

Cristian (3 comentarii)  •  25 august 2016, 1:08

Jaap Uilenberg - olandez (fost?!) presendite a comisei de arbitrii in Turcia Hans Rijghwart - olandez fost presedinte a comisiei de arbitrii in Cipru greseala (voita) e in selectie ... iar greselile arbitrilor vin din inabilitatea de a analiza ceea ce vad in teren, din proasta pozitionare sau din lispa curajului de a dicta o decizie cu consecinte

Bogdan (4 comentarii)  •  25 august 2016, 10:09

@durden. Dupa judecata ta stramba Ioanitoaia ar trebui sa laude arbitrajul. Atunci ar trebui sa mai lucreze 20 de ani. Tu si cei care gandesc asa sunteti de compatimit. La atatia straini la frf solutia ar fi si un presedinte strain, Burleanu demisia.

arbitru (109 comentarii)  •  25 august 2016, 16:08

pe vremea mea cand arbitram in RO.?????ROAF?????? era respectat cu strictete,indiferent de numele arbitrului,greseai erai susupendat s-au ???dat afara din arbitraj.eu ca arbitru ii apreciam si catam sa-i copiezpe:Limana,Rainea,Nesu,Gradinaru-Resita si alti I ca sa ajung sus!!!si am ajuns,deoarece si la varsta asta arbitrez si toti imi zic!!!!!!esti HAGI din carpati in ale arbitrajului?????stau si ii ascult nu dau raspuns.

Sile (24 comentarii)  •  25 august 2016, 17:17

Nea Ovidiu, daca mata ai vazut penalti la interventia lui Seroni la Ivan , schimbati naibii ochelarii si da-ti demisia. Repede, ca te faci de rusine ! Pai e posibil ? ... Aia a fost o interventie la minge ... ca la manual...! Putina rusine...

olandezu (49 comentarii)  •  25 august 2016, 19:38

de acord ...CALORIFERULE....!!!!!

John (4 comentarii)  •  25 august 2016, 20:19

Sile, tu esti alt Dainea ca si eu am vazut 11 m pt ca il ia cu fulgi cu tot, e agresiune. Si mai incet cu remarcile de cocalari ca Ioanitoaia nu le baga in seama. Omul e in vacanta la Vegas si ii pasa nu de hateri ca tine.

nea caisa (81 comentarii)  •  25 august 2016, 23:51

Off-topic: Bravo Astra, o palma pe obrazul lui Becali!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  26 august 2016, 6:10

Craciunescu este depasit ...si partinitor ...nu poti sa pui baza pe spusele lui ...afara cu Craciunescu de la Digi ...

ghita (15 comentarii)  •  26 august 2016, 11:47

hai ca mai convins cu "inceputul sfarsitului ? " ,NU mor caii cand vor ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gogu (58 comentarii)  •  26 august 2016, 12:15

Daca fotbalul romanesc este "in avarie"de mai multi ani, arbitrajul, care face parte din fenomen de ce n -ar fi ? Diriguitorii fotbalului au boala experimentului cu strainii. Din pacate, nu cu cei valorosi, ci cu cei ieftini. L arbitraj cu grecii, la fotbal cu Daum. Este o vorba: putin dai, putin ai. Sa vedem ce va fi si cu nemtul.

@Gou (194 comentarii)  •  26 august 2016, 13:36

arbitrajul e intentionat tinut in starea asta. altfel nu poti explica arbitraje favorabile care apar brusc pentru o echipa. deaceea se si fluiera orice, sa se si poata "gresi" cind e nevoie. partea prostra e ca dupa atiti ani nimeni nu mai arbitreaza ca lumea in campionatul asta. se si vede la citi arbitrii de "succes" avem, Hateganu e un exemplu clar. neavind campionat si nici arbitraj corespunzator nici cei ce vor sa vinda jucatori, ca Becali sau Hagi nu reusesc. simptomatic e ultimul transfer a lui Filip de la Viitorul lui Hagi la Debrecin in Ungaria si faptul ca nu a vindut nici un singur jucator anul asta. se pare inasa ca nu le pasa, atita cit tin arbitrajul mai mult sau mai putin sub control. Daum e pentru Rominia scump, s-a vazut si in presa. insa ma indoiesc ca va scoate cine stie ce din materialul care il are. e unul din cei mai buni motivatori alaturi de Hitzfeld din fotbalul German. banii dati pe el sint bine plasati, munceste pentru ei, nu sta ca Piti la vinatoare cu saptaminile. vom vedea rezultatele.

pac (194 comentarii)  •  26 august 2016, 13:46

nici vorba sa fie 11 m la sariturile lui ivan peste minge la faza cu Seroni. Craciunescu a analizat faza si are dreptate. e oltean si din cauza asta nu e partinitor in cazul asta. ivan are picioare scurte si va trebui sa sara asa mai des. in faza respectiva a fost jucata mingea inaintea sariturii atit de dramatice. dealtfel nu a fost singura in tot meciul.

Comentează