Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Şi din vina lui Reghe!

Dacă Steaua nu trebuia să tremure în ghete, în schimb, era datoare să ia lucrurile foarte în serios şi le-a luat în uşor, de aceea a suferit mai rău ca oricând

Permalink to Şi din vina lui Reghe!
miercuri, 17 august 2016, 4:18

Era de aşteptat ca Manchester City s-o pună la grea încercare pe Steaua, dar nu şi s-o bată cu 5-0. Înainte de orice, cea mai drastică înfrângere suferită acasă de roş-albaştri în istoria participării lor în cupele continentale se explică prin diferenţa de clasă dintre echipe. Repet ce-am scris ieri la cald: jucătorii lui City nu-s valoroşi pentru că s-au dat pe ei zeci de milioane de euro, ci s-au dat pe ei atâtea milioane tocmai pentru că sunt valoroşi. Şi iată cum, comparativ cu Sterling ori cu Nolito, vedeta Ligii 1, Stanciu, s-a văzut ca prin ceaţă, laudele lui Guardiola fiind de complezenţă. Nicuşor impresionează în ograda noastră îngustă, dar trece neobservat în duelurile cu granzii Europei. UCL înseamnă alt nivel, altă dimensiune.

Faptul că omul numărul 1 al Stelei a fost portarul, providenţial în câteva rânduri, depune mărturie despre superioritatea insularilor. Deşi partida a constituit o execuţie în direct, o corecţie, vă invit să ne imaginăm ce-ar fi consemnat tabela în cazul în care, pe lângă plonjoanele salvatoare ale lui Fl. Niţă, Aguero n-ar fi ratat două penalty-uri şi oaspeţii n-ar fi irosit 4-5 ocazii imense, despre ce scor am fi vorbit atunci?!

Reghecampf a declarat că întâlnirea s-a pierdut din pricina erorilor individuale şi a lipsei de agresivitate. Îl contrazic. Inversând ordinea, agresivitate a existat, altminteri n-ar fi apărut, corect acordate, loviturile de la 11 metri. Ea s-a manifestat însă unde şi când nu trebuia. Dacă jucătorii lui n-au putut mai mult, probă că n-au câştigat niciun duel unu la unu, s-a întâmplat aşa şi din cauza aşezării lor defectuoase. În principal, a cedării centrului terenului, zonă în care City a exploatat amnezia Stelei şi a decis invingătoarea.

Poate că Reghe nu s-a informat suficient cu privire la forţa lui City, din care motiv, în loc să aglomereze jocul, să-l îngheţe, să-l blocheze, el le-a ordonat elevilor săi să se ia la trântă cu nişte adversari mai talentaţi şi mai puternici. Să se ia de piept. În loc să-i evite şi să caute să-i păcălească pe englezi, el i-a expus nebuneşte pe ai săi, iar ideea de a ieşi imprudent la luptă s-a transformat în bumerang.

Sună fals şi refrenul că s-a aventurat spre a oferi tribunelor o bucurie. Un clişeu nefericit deoarece un meci de genul celui de marţi se joacă numai cu gândul la calificare, scop căruia i se subordonează celelalte argumente. Bref, fără a-l contesta pe Reghecampf, antrenor cu reale calităţi şi cu frumoase perspective, de data asta el a încurcat socotelile.

N-au servit atmosferei din vestiarul Stelei nici aroganţele lui Tamaş. Trebuie că au dăunat stării de spirit miştourile că Aguero e sub N. Stanciu, că argentinianul nu-i de speriat când el, autorul a 3 goluri, chiar era. Glumiţele respective au adormit vigilenţa roş-albaştrilor, nu-mi place expresia, dar găsesc că ea se potriveşte ca o mănuşă. Dacă Steaua nu trebuia să tremure în ghete, în schimb, era datoare să ia lucrurile foarte în serios şi le-a luat în uşor, de aceea a suferit mai rău ca oricând. I-a rămas mulţumirea de a fi adus la Bucureşti o superechipă de calibrul lui City într-un moment în care rivalele ei se uită la cupele europene cu ocheanul. O satisfacţie minoră însă în raport cu visele ei de mărire. Încă o dovadă că exagerata încredere în sine nu pică bine.

Comentarii (70)Adaugă comentariu

Manix (25 comentarii)  •  17 august 2016, 22:40

"Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului." Domnilor ziaristi si artisti!!!!!!!!!!!!! IMPOSIBLLLLL.Nu am jignit pe nimeni Pai ce am gresit???? "Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului"???????????? Ce am gresit? De ce nu publicati mesajul meu? Ca am scris Reje în loc de Raj Kapur???Acolo vad corectare. Doar acolo vad stelute(nu fac aluzie la Steaua.Serios,pe bune.Nu are legagura)Eminescu a scris despre meciul asta. La Steaua care a apus, umilita/E-o cale atât de scurta....bleaga/5 la 0 a trebuit stelistii sa-nteleaga..........fotbalul se joaca la fel/cu Steaua(sau fara)în teren.

ovidiu (6 comentarii)  •  17 august 2016, 22:57

@vix0603 Domnul Ioanitoaia ieri a scris, insistand ca toata mass media, pe partea financiara "ca să fim sinceri, nici nu prea era de așteptat altceva marți seara câtă vreme formația gazdă a plătit 200.000 de euro pentru titularul Vl. Achim, iar cealaltă 55 de milioane pentru Stones, un fundaș! Pentru a pune punct comparațiilor, să mai reamintim două lucruri. Că lotul lui Man City valorează de 22 de ori mai mult decât al Stelei și că Guardiola primește într-o săptămână, hai într-o săptămână și o zi, salariul lui Reghecampf pe un an!" Azi, vazand si din comentarii ca lumea sa saturat de justificari de genul "n-avem bani, la toti nii greu", a schimbat discursul si, copiind fara jena ne explica ca "un jucator nu este valoros pentru ca costa 55 de milioane, ci este cumparat cu 55 de milioane pentru ca are valoare". E din comentariul meu citatul, ti se pare cunoscut :-) ? Da, multa experienta o fi avand domnul Ioanitoaia, dar scrisul si coerenta discursului nu sunt pentru dumnealui, care oricum vad ca nu raspunde nici cand e acuzat ca mai fura de pe ici pe colo cate-o fraza!

Robertinho (6 comentarii)  •  17 august 2016, 23:24

@Dolf Lundgreen - apropos de pungute, la ce echipa mor jucatorii pe teen-? Oare de la pungute / pastilute, etc?

eul (4 comentarii)  •  18 august 2016, 1:46

Am întrebat si eu : unde joaca Steaua, pe ce post se da? Mi s-a zis ca pe ProTv. Dar am insistat: bai acolo se vede doar City, dar pe Steaua unde pot s-o văz jucând?

Claudiu (94 comentarii)  •  18 august 2016, 6:07

Nea Ovi.. Hai sa vedem si partea buna: Reghe a avut curaj!!! Nu suntem oare satui de stilul toata lumea in aparare si asteptam o executie, pe stilul Piti? Cred ca orice echipa din play-off juca cu City in acea seara nu scapa fara minim 3. Sa nu uitam ca a fost primul meci al lui Pep pe banca lui City iar jucatorii si-au dorit sa-i arate antrenorului potentialul lor. Poate de acest meci in Europa a depins soarta lor ca titulari pentru intreg sezonul. Toti factorii s-au adunat de partea lor: talent, motivatie, disciplina, valoare.. iar stelistii au fost total coplesiti de emotii! Ma intreb cati dintre ei au putut dormi cu o noapte inainte? Acesta a fost un meci de povestit nepotilor. Iar publicul a venit sa vada spectacol si a fost. Haide sa-i sustinem totusi, sunt in Europa League si sa nu uitam in ce deriva era Steaua cand a preluat-o Reghe de la Radoi.. si acum a ajuns sa joace cu City, calificata in EL. Curajul uneori te pedepseste dar fara el, nu poti ajunge nicaieri!

Razvan (331 comentarii)  •  18 august 2016, 6:42

Nu il plac in mod deosebit pe Tamas, dar comentariu din final legat de "aroganta" lui e total aberant. Tamas a aratat ca a fost printre putinii (poate chiar singurul) care nu a facut pe el de frica in acestest meci, iar astfel de declaratii au darul de a incuraja colegii mai tineri(cum e Stanciu). Hai sa nu cautam motive acolo unde nu sunt...cu faptul ca Reghencampf a fost total depasit sunt perfect de acord. Scos din mediul sau (de prietenii, relatii si intelegeri)el isi dovedeste clar limitele si superficialitatea tactica (cum a facut'o si in Golf sau Bulgaria).

cosor Ion (11 comentarii)  •  18 august 2016, 7:40

comentariul in parte contine si adevar.sa nu uitam insa ca englezilor,mass-media romaneasca le-a facut un mare bine.i-a declarat invincibili in meciul cu Steaua.a tot Laudat jucatorii straini,fara a tine cont,ca mai tinerii nostril jucatori,aveau nevoie de incurajare. au intrat timorati pe teren.Reghe,ingandurat de spusele presei romanesti a mers pe totul s-au nimic.linia noastra de mijloc aproape inexistenta,speriata,de exagerarea jurnalistilor nostril.cred ca presa areo mare contributie negativa la acest rezultat.era mai bine daca tacea.acum baietii au vazut pe pielea lor,ca dracul nu-I chiar atat de negru si o sa vedem la retur,unde sunt convins ca nu va mai fi ploaie de goluri.

Emilian (143 comentarii)  •  18 august 2016, 8:09

Comentariu de chibit "specialist" dupa "razboi". Faci niste consideratii tehnico-tactice de doi bani. "Luat la tranta", " cedarea centrului terenului" (ca si cum daca le zicea Reghe sa nu cedeze centrul terenului, asa s-ar fi intamplat!!). Nea Ovi, la fel ca multi altii, inclusiv la Euro si la Olimpiada, ai asteptari nerealiste si refuzi sa vezi prapastia de valoare.

vincet (1 comentarii)  •  18 august 2016, 8:45

Domnule Ioanitoaia, sincer sint dezamagit sa vad mai toata presa sportiva din Romania,cum plange acesta situatie, creata in urma acestui meci. Ba chiar am vazut reactii asemanatoare in presa straina. De ce nu scrieti domnule adevarul? Gigi Becali un samsar ,aliat cu alt samsar Reghe,au doar un singur scop,sa gaseasca jucatori cu putin talent in Liga 1,sa ii spele, frezeze,parfumeze ,presa sa ii ridice la nivel star. Apoi inevitabilul ei doi sa faca avere! Adevarul gol golut. Astia nu sint oameni veniti sa faca investitii in scopul obtinerii performantei, astia sunt samsari ordinari penali,nu au nimic in comun cu sportulde preformanta. Ati promis ca veti fi obiectiv ,just ..vorbe in vant . Continuati in aceiasi linie Atata timp cat vom avea aceasta atitudine ,vom avea 0 valoare la echipa nationala

lord belial (434 comentarii)  •  18 august 2016, 9:40

hai steaua! felicitari, reghe, pt ca ai avut curaj si nu ai stat cu fundul in poarta!

nea caisa (81 comentarii)  •  18 august 2016, 10:06

Domnule Ioanitoaia, in principiu, desi am ras pe socoteala geniului lui Reghecampf, nu-l condamn pe antrenorul becalist pentru faptul ca a dorit ca echipa sa sa iasa la joc. Sunt insa doua mari chestiuni: prima este ca diferenta s-a dovedit asa de mare, incat cu siguranta ca jucatorii romani nu au reusit sa puna in practica nimic din ceea ce le - o fi spus antrenorul. Iar a doua, ca suspicionez ca aceasta atitudine antrenoreasca a fost nu pentru ca spectatorilor sa li se ofere spectacol, ci pentru ca, prin joc mai deschis, alti cativa jucatori prodanesti sa fie vazuti pe plan international. Ce - i drept, asta a reusit: au fost vazuti; exact asa cum sunt si cat pot. Ceea ce a devenit suspicionabil este atitudinea lui Becali fata de actiunea coregrafica de la stadion. Fara sa-i tin partea, Becali are dreptate, ceea ce noi numim farsa, teapa,..., are denumiri echivalente in penal si in materie de daune; mai mult, un anumit gen de literatura sociala recomanda in unanimitate ca raspunsul la o astfel de actiune sa fie actiunea imediata in justitie. Becali insa se fereste si am impresia ca nu e vorba de a nu-si inrautati relatiile cu suporterii dinamovisti, am senzatia ca nu doreste ascutirea unui conflict in care ar mai putea iesi lucruri interesante despre el, la iveala. Cred ca, mai mult, pot depune cereri penale o buna parte dintre spectatorii de la stadion si pot cere despagubiri morale si mai multi. Totusi, Becali nu sustine nici revendicarile unor persoane care s-ar putea simti lezate ca spectatori. Cum a nu face nimic este considerat cel mai prost raspuns cu putinta, deoarece incurajeaza repetari si escaladari, inseamna ca Becali ar mai putea avea lucruri de ascuns.

brod (69 comentarii)  •  18 august 2016, 10:16

adică, dacă înțeleg eu bine, domnule Ioanițoaia, Reghekampf ar fi trebuit să „temporizeze” - așa, ca pe vremea lui Angelo Niculescu sau, mai nou, Iordănescu?

ior….ga (1 comentarii)  •  18 august 2016, 10:40

da-l, doamne iarta-ma pe reghe, un arogant. vb lui hagi: daca eram patron , ma dam afara" gigi e un berbec ca-l iarta!

ZONA MAGHERU (166 comentarii)  •  18 august 2016, 10:55

Maestre norocul nostru este ca am prins fotbalul romanesc din anii 80 cind 3 cluburi romanesti faceau istorie in europa si deja pusesera pe ganduri marile cluburi europene de atunci . Stiti foarte bine la fel ca mine ca nu vom mai prinde noi doi niciodata asa ceva . Sincer am avut o copilarie si o adolescenta frumoasa din punct de vedere sportiv . Pacat ca a innebunit ala si regimul lui privandu-ne de o televiziune libera caci sincer aveam ce vedea atunci . Bine macar ca i-am prins in direct pe nastase, nadia , patzaichin , hagi si restul de sportivi de mare calitate si profesionalism caci acum s-a ales praful si pulberea de tot si de toate . Repet si cu asta am incheiat . Niciodata nu vomai prinde 3 echipe romanesti sa joace la fotbal 6 semifinale din cele mai importante competitii europene de club de la acea vreme . La sfarsitul anilor 80 atit steaua cit si dinamoi s-ar fi sters undeva cu City la fel cum facuse mai devreme Craiova cu a treia echipa de la acea vreme din Anglia . Leeds United . Vorba olteneasca . Fuse si se Duse !

Jos_cenzura (114 comentarii)  •  18 august 2016, 11:19

Au venit impresarii străini să-l vadă pe marele Stanciu, dar până la urmă, cred că pleacă cu Niță în locul lui.

Cloe (2 comentarii)  •  18 august 2016, 11:55

Reghe nu stie prea multe

dan (273 comentarii)  •  18 august 2016, 11:59

@Razvan. Ai dreptate sa il lauzi pe Tamas ca si el a avut dreptate. Numai in mintea lui imbibata de alcool Stanciu a fost peste Aguero ca pe teren lucrurile au stat exact invers. Trebuie sa ne intrebam ce a vrut Reghe de la acest meci. Sa lase impresie buna ori sa incerce sa se califice. Nu a reusit nici pe o parte si nici pe cealalta. Deci guilty.

a (73 comentarii)  •  18 august 2016, 12:22

@17Nentori Tirana: offf

Owen (7 comentarii)  •  18 august 2016, 12:33

Eu zic ca orice comentariu este de prisos, cu toata tactica pe care ar fi facut-o orice antrenor din lume, actualul lot al Stelei sau al oricarei alte echipe din Romania, ar fi patit acelasi lucru cu Manchester City. Diferenta s-a facut din punct de vedere valoric, orice asezare tactica ar fi facut Steaua, tot ar fi pierdut, fix la acelasi scor sau la scorul la care voiau englezii. Chiar nu suntem in stare sa vedem ca avem jucatori slabi din toate punctele de vedere: fotbalistic, mental, psihic, etc. Fotbalul romanesc este extrem de slab, fotbalistii care mai reusesc cate un transfer afara, fie sunt rezerve, fie titulari la echipe din campionate din Asia. O sa se vada si cu Stanciu cel Magnific, cum va prinde un transfer afara, va ajunge ca Maxim, moare speranta.

Andrei F (1607 comentarii)  •  18 august 2016, 13:41

Daca Guardiola a putut sa-l invinga pe Mourinho cu 5-0 de ce o fi o rusine ca a patit-o si Reghe?Nu toti au norocul sa se faca de ris cu albanezi,feroezi...Nu toti au norocul sa joace cu cea mai tare ehipa pe care a intilnit-o fotbalul romanesc dupa spusele lui Sumudica care a patit-o cu 3-0 .Este vorba de Copenhaga care toata lumea uita ca totusi antrenorul asta slab de la Steaua chiar a invins-o acum citiva ani...

Comentează