Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Bălmăjelile lui Burleanu

Ca să amuze lumea, Habarnam de la FRF a mai lansat deunăzi un porumbel

Permalink to Bălmăjelile lui Burleanu
miercuri, 6 iulie 2016, 4:12

În vicleana lui ignoranţă, preşedintele FRF a dat-o din nou la întors. De unde băga mâna în foc că România va ieşi din grupă la Euro 2016, deunăzi ne-a poftit să înţelegem că „prezenţa la CE este o performanţă”! Numai proştii nu-şi schimbă opiniile, dar asta nu înseamnă că Răzvan Burleanu are dreptate. Accesul la Euro 2016 putea fi socotit deosebit dacă nu s-ar fi calificat aşa multe echipe. De pildă, în 1984 au fost 8, iar în 1996, 2000 şi 2008 câte 16, referindu-ne la ediţiile şi cu participarea noastră. În 2016 însă, au ajuns în Franţa 24 de formaţii, mai numeroase decât oricând. Practic, o reprezentativă din două, UEFA incluzând 55 de „naţionale”. Ultima afiliată, Kosovo, n-a intrat în preliminarii, în vreme ce Andorra, Gibraltar, Liechtenstein, Luxemburg şi San Marino au făcut figuraţie. Evident că nu-i nicio scofală când se califică o echipă din două. Performanţă, nici atât.

Ca să amuze lumea, Habarnam de la FRF a mai lansat deunăzi un porumbel. A apreciat că „din Euro s-a scos maximum posibil”! Adică nicio victorie şi un singur punct din 9 posibile constituie tot ce-au reuşit „tricolorii”, pentru a căror plimbare în Franţa Burleanu a umflat 92.000 de euro! Fireşte însă, după cum el însuşi a spus, că i-a meritat întrucât „n-am ce să-mi reproşez”. Să admitem că n-are, din moment ce, în 2 ani şi 4 luni de trai pe vătrai, a izbutit să înfiinţeze un centru de excelenţă pentru juniori la Timişoara şi altul la Tg. Mureş, pe care le-a inaugurat ocolind legea şi le-a înscris în campionat ocolind regulamentul! Cezarului ce i se cuvine, nu?!

V-aţi imaginat o clipă că starostele federal, care le-a umplut buzunarele şi aplaudacilor din jurul său, pe care i-a adus şi i-a proţăpit în funcţii înalte, va dona căciula aceea de bani, măcar o parte din ea, vreunui cămin de copii ori azil de bătrâni? V-aţi înşelat, o asemenea iniţiativă, ca şi eventuala sa demisie după ruşinea de la CE, ar echivala, citez din şeful FRF, cu „un gest populist”, ba chiar cu „un act de laşitate”!

Venind la zi, să observăm că Burleanu et Comp. au pierdut şi pariul legat de desemnarea succesorului lui Iordănescu. Incompetent, preşedintele şi-a închipuit că Generalul va dărâma munţii la Euro şi el va fi silit să-l păstreze. Când nu te pricepi, poţi visa şi cai verzi pe pereţi, nu se miră nimeni.

Altminteri, nu se explică de ce, în condiţiile în care contractul lui Iordănescu urma să expire, Burleanu n-a căutat să găsească din timp un selecţioner, pentru ca respectivul, mai ales un străin, să se fi familiarizat în Franţa cu „tricolorii”. Să-i fi studiat în 3 meciuri cu miză, să-şi fi făcut o idee, cât de vagă, despre posibilităţile unei echipe care pe 4 septembrie, peste nici două luni, va aborda preliminariile CM 2018.

Când neamţul Christoph Daum, campion în Germania, Austria şi Turcia, dar fără angajament din martie 2014, după demiterea de la Bursaspor, a sosit la Bucureşti pentru a semna cu FRF, se aude că el va fi ajutat, pe lângă un belgian, de Isăilă şi de Badea, ex-secunzii lui Iordănescu. Logic, măcar la început, până când Daum se va dumiri, Isăilă şi Badea vor trebui ascultaţi. Un user chiar sugera că dacă foştii secunzii vor juca roluri importante, nu mai bine îi puneam direct pe ei?! Era nu doar mai simplu, ci şi mult mai ieftin.

Comentarii (123)Adaugă comentariu

Claudiu (94 comentarii)  •  7 iulie 2016, 7:36

Nu-i de mirare nea Ovi.. trecutul si prezentul se pare ca sunt pecetluite.. ce ar trebuie sa ne intereseze este durata contractului mustaciosului pentru ca e clar ca Ciurli Burli va zbura la urmatoarele alegeri si sa nu ne pricopsim cu acest individ semi-obscur pentru urmatorii 5 ani si sa-i mai si platum vreo 11 milioane de euro..

Dan (273 comentarii)  •  7 iulie 2016, 8:22

Dl. Ovidiu de ce nu sustineti ca antrenorul Nationalei trebuie ales de comisia tehnica a FRF Burleanu si bodescu nu sunt patroni sa si aleaga ei antrenorul...Sa aduca bani de acasa apoi sa si puna ce antrenori vor

Razvan (331 comentarii)  •  7 iulie 2016, 8:25

Nea Ovi se considera Alfa si Omegal presei sportive romanesti si crede ca lumea tremura la citirea articolelor sale, cu care poate face presiune (ca pe timpuri) pentru interese mai mult sau mai putin personale. Trezeste'te "maestre", esti un pensionar banal si insignifiant, vremea ta a trecut! Cat despre Burleanu, desi e un mare papagal, macar are de partea sa faptul ca a reusit sa deranjeze atatia dinozauri care considerau fotbalul romanesc propriul lor fief!

Alin (2 comentarii)  •  7 iulie 2016, 8:26

***Mai bine ne-ar povesti ceva despre meciurile cu Bulgaria,Croatia si inca ...altele.Baieti vine un profesionist impecabil ***.Imi pare rau pentru voi dar vremea voastra a trecut.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

calinescu (96 comentarii)  •  7 iulie 2016, 8:37

MAI NEA OVIDIU , CHIAR VA BATETI JOC DE SUPORTERII LUI DINAMO ....???? NICI O CORESPONDENTA , SAU MACAR UN INTERVIU TELEFONIC DE LA ULTIMUL AMICAL ....!!!!! ASTA SE NUMESTE TOTALA LIPSA DE PROFESIONALISM ....!!!!!

Stra Luce Nthory de Nord (205 comentarii)  •  7 iulie 2016, 8:45

Nea Ovi, vremea Agentului 007 de la Șaptior a trecut demult pentru ca nu a fost niciodata. Acum la rusi are 3 infrangeri din 3, iar fotbalul de-a latu si inapoi nu mai tine.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  7 iulie 2016, 9:42

Dragi comentatori, domul O I n-a pus problema „omului“ - ce bine - Daum ori a a antrenorului strain ci a dicutat despre: 1- cum si cind a fost ales, despre lipsa de viziune, 2- despre „strainii“ de fotbal care pun azi tot fotbalul in fata unui fapt implinit, despre cei 5-6 cocosi – fratii instalatori Vochin – care vor sa-si conduca ograda fiind in razboaie cu toate gainile, de parca le-ar face placere sa le violeze spre binele lor, al gainilor inrudite, al neamului romanesc si al omenirii. --------------------- 1- cum si cind: Fara sa se consulte cu cineva si mult prea tirziu. Ei care spun ca planifica n-au planificat ce se va intimpla peste doar doua luni ! Ce rost a avut sa-l lase pe „nea Puiu“ in Franta daca vor „albi“, sa mai si promita unui „nea“ vopsit, „inrudit“ nu numai cu fotbalisti dar si cu politicieni, o continuare a colavorarii cu ei. Adica cu fratii VoChin care se gandeau doar cum sa-si imparta prima de iesire din grupa, caci la rezultate normale te puteai califica si cu un punct si nu se gindea nimeni ca ne bate Albania. 2- „strainii“ de fotbal: maninca din fotbal, primesc pentru o saptamina doua jucatori antrenti si masati la cluburi. Profilul stabilit de instalatorul VoChin este al unui bun antrenor de club ! Daum nici nu intelege, el vine sa antreneze, poate vrea in doua zile sa-l faca pe Torje sa gandesca altfel, sa-l maseze altfel, … Doar lui VoChin ii trebuia un nume nemtesc – puslama mai bine – cu care EL poate discuta, sa-i spuna EL cum sta treaba. El l-a intrebat pe Do-ri-nel, neamt pentru ca are o cocioaba linga Köln. El recunoaste – din greseala – ca LUI nu-i trebuie un obtuz ca Magath. Profilul voChinian nu se ocupa de tineret, de viitor de planificari si viziuni, toate astea ramin pe seama instalatorului VoChin ! ----------------- Dragi comentatori, iata un om un profil, un neamt adevarat care s-ar fi apucat cu toata energia de toata treaba: Matthias Sammer, un nume mare care impune RESPECT, mare jucator si antrenor, dar mai important este ca a lucrat in federatie, a crescut jucatori, a planificat si este un perfectionist. Sammer a fost insa Director tehnic la federatia germana DFB intre 2007si 2012 ! Poate i-ar fi intrebat pe VoChini ce cauta ei p-acolo. Deci mai bine o puslama unsa cu toate alifiile, care la o adica poate fi controlata ! Asta este adevarul, adevar pe care il intelege pina si Prunea !

exidpol (264 comentarii)  •  7 iulie 2016, 10:18

-cred ca am ajuns in stadiul vecin cu ***, sunt facute cunoscute exclusiv pareri ale unor expirati, straini de fotbal - cum spuneti dv,, (dragomir, marica, vochin, sandu, burleanu, etc)...; situatie in care massmedia e compromisa definitiv,... (o sa mai citesc ziarele cand vor relata conflictul dintre acest antrenor si multpreamediatizatul boier...)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad (77 comentarii)  •  7 iulie 2016, 10:26

Voi nu vedeti ca urla toti coruptii la ce face Burleanu? S-a dus un sistem corupt de 25 de ani din care toti traiau si toti furau. Rezultatul se vede acum: insolvente, faliment, jucatori transferati in liga 2 din Turcia... Din tot acest sistem a ramas o parte din presa care latra....Ce trebuia sa faca Burleanu? Sa aduca un nou antrenor si sa-l prezinte INAINTE DE EURO? Apoi nea Ovi tipa ca e amator- cum sa negociezi cu cineva nou cat timp e tata Puiu principal? Romania facea aceeiasi branza si apoi sareau iar "latratorii de serviciu" ca e amator Burleanu. Nea Ovi, am crescut cu tine (a nu se intelege lipsa de respect cand folosesc persoana a doua singular)- mi-ai marcat pozitiv copilaria, adormeam seara cu vocea ta pe fundal si abia asteptam luni seara cand incepea emisiunea. Nu te mai compromite atata, nu mai scrie de FRF daca nu poti sa fi obiectiv si o faci frustrat si atacand personal un reprezentant al noii generatii. Scrie povesti, amintiri, probabil ai mii de pagini cu care sa ne bucuri. Vrem sa te pretuim cat inca esti cu noi si nu sa ne lasi pe zeci de ani (sper cat mai multi- cu sanatate) impresia unuia care in finalul carierei de jurnalism s-a "***" sau mai rau s-a "vandut" unor impostori care au falimentat fotbalul zeci de ani si l-au adus la stadiul de desert.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  7 iulie 2016, 10:42

Borleanu minte cum respira ...credea ca noi am uitat cand ne zicea ca o sa iesim din grupe si ca acesta i obiectivul ...

Cris (36 comentarii)  •  7 iulie 2016, 11:49

Când scrii cum scrie Ioanițoaia de câțiva ani buni, e riscant să folosești cuvântul „bălmăjeli“. Chiar dacă acum nu mai e doar bălmăjeală, sunt și ceva interese personale amestecate cu frustrare de dinozaur care își dă seama că Jurassicul s-a cam terminat.

Lordul (18 comentarii)  •  7 iulie 2016, 11:55

Vlade sa stii si tu ca gospodarul isi face iarna car si vara sanie. Nu putea sa caute selectioner inainte de Euro dar Burleanu trebuia sa il caute, era obligat. Tu si altii debitati aberatii.

Lordul (18 comentarii)  •  7 iulie 2016, 12:01

@Razvan. Ai o perceptie gresita. Domnul Ioanitoaia exprima o parere si e chiar foarte echilibrat in ce spune. nu pune suflet la faptul ca asmutititi postacii lui Burleanu il ataca dur. Altfel ar bana toate comentariile negative. In majoritatea cazurilor are dreptate, iar cu conducerea frf are mie in suta.

anta (16 comentarii)  •  7 iulie 2016, 12:15

Am citit bine si am ajuns la concluzia ca trebuie sa va transmit urmatoarele: Parafrazez o vorba folosita in politica romaneasca post-PCR, pentru cei ce ajungeau la putere, si anume "Sa-l lasam sa-si faca treaba in liniste si pace, apoi sa judecam dupa rezultatele obtinute, ca sa mearga tara bine inainte" - deci va propun acelasi lucru pentru antrenorul german proaspat uns la carma echipei reprezentative. Facem o incercare, sa vedem daca iese ceva bun din chestia asta, ca oricum noi n-avem cum schimba deciziile comitetului acela executiv FRF si nici ale sefului lor de acolo. Nici macar Dl. Ioanitoaia si alti jurnalisti de sport nu pot face asta, indiferent cata putere le da apartenenta onorabila dealtfel la aceasta breasla de oameni superiori.

akka (16 comentarii)  •  7 iulie 2016, 12:15

HABARNISTUL IOANITOAIA , SE DA MARE SI TARE CA UN *** INGHETAT. STIIND CA *** PE CARE I-A FORMAT , II SUNT FIDELI , DA IN BURLEANU ORI DE CITE ORI POATE , MOTIVAT SAU NEMOTIVAT , ATIT IL DUCE CAPU' . SE VEDE CLAR CA DE LA UN TIMP SENILITATEA A PUS STAPINIRE PE , SI ASA PUTINA , MINTEA ALTERATA DINTOTDEAUNA A ACESTUI MOSNEAG , CARE DE CURIND A TRECUT LA PURTATUL PAMPERSILOR IN REGIM PERMANENT .

Cita (2118 comentarii)  •  7 iulie 2016, 12:25

@Lordul, de acord, cu toate ca anumite posturi impertinente si cu jigniri/injuraturi suburbane precum al lui "@iustin (78 comentarii) • 6 iulie 2016, 17:16" nu ar trebui sa scape ochilor vigilenti ai copilasilor angajati de GSP pentru activitatea de banare.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  7 iulie 2016, 12:35

Borleanu nu a facut nimic pentru fotbalul romanesc ...decat si a dat prime si si a pus un salariu nesimtit ...

ciurescu petru (9 comentarii)  •  7 iulie 2016, 12:41

Ce sa vada noul selectioner la nationala prezenta la Euro? Fiti sigur,v-o spune un neofit,ca trei sferturi din ei nu mai pupa preliminariile pentru mondiale.

gilos (96 comentarii)  •  7 iulie 2016, 14:11

Nea Ovi, Ca sa fim corecti pana la capat trebuie sa spunem ca Burleanu nu este singurul care a incasat acest gen de prima( exagerata, evident ! ). Sume grase au decontat tot Comitetul Executiv al FRF, inclusiv Prunea, Gino Iorgulescu sau doctorul Pompiliu Popescu. Ca si jucatorii, dealtfel. Obiceiul de a sparge toti banii rezultati din calificarile nationalei nu este inventia lui Burleanu ci este un obicei pagubos brevetat de Mircea Sandu si acolitii sai. Daca macar o jumatate din acesti bani erau pastrati si reinvestiti in centrele de copii si juniori, cu totul altfel arata astazi fotbalul romanesc. Toate federatiile nationale care judeca si inteleg ca trebuie sa se gandeasca si la viitor asa fac. Primele sunt decente, legate strict de obiective si nu depasesc niciodata jumatate din banii incasati. Daca noi alegem sa spargem toti banii a doua zi pe prime si lautari, ce pretentie sa mai avem pentru rezultate si performanta ?

Belisarius (29 comentarii)  •  7 iulie 2016, 14:28

Este car ca, desi generatzia Burleanu are presentzii de modernitate, nu este prea moderna. Urmaresc de ani de zile aceste schimbari, si pot relata ca este foarte, foarte greu sa schimbi mentalitatea. Nici in canada, depinde unde sau ce provincie, nepotismul, favoritismul si incomptenntz daunitoare nu sunt scoase din radacina decat cu comissii, arestari. E ff rar aici, dar de explicat ca si aici trebue atentzie. In Romania, FRF a dat-o in santz cand nu si-a asumat responsabilitatea, fie si partziala, pentru dezastrul CE. Nu este FRF carmaciul federatziei? Directorul principal intereselor fotbalistice din Romania, club sau natzionala? E frustrant sa stii ca un gerant de nivel mediocru din Vest intzelege aceste principii mai bine decat RBFRF care are, in schimb, pretentzii de 'responsabilitate.' Al doilea esec monumental al FRF a fost in relatzia cu presa, a nu intzelege ca presa este critica dezvoltarii societatzii civile. Presa isi face datoria scotocind si expuzand. Criticand Presa, RB s'ai auto-critical propriile comptentze. Dar, 'devil's advocate', in favoarea sa- nu are experientza- dar cine ar avea in schimb? Daca invatza din greseli, ar iesi un plus. Primii comisari NFL NHL NBA nu au fost mai competentzi la inceput. Daca legifereaza reforma fotbalului, daca impune dezvoltarile la juniori, si plafond salarial rezonabil la Liga 1, 'si-ar redresa imaginea. Faptul ca nu a jucat fotbal nu conteaza- Garry Betman nu a jucat hockey. Cei 92,000, de asemenea, nu sunt de acord a fi inapiatzi din principiu deoarece nu existau clauze pentru asa ceva. DAR, in schimb, pot fi introduse pentru calificariile urmatoare, e.g. bonusuri a fi oferite dupa turnee si in functzie de rezultate. S-a votat e facuta; in viitor, sa nu mai fie. Atat deocamdata.

sgdnj (1 comentarii)  •  7 iulie 2016, 14:38

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sum (911 comentarii)  •  7 iulie 2016, 15:34

Da de ce a fost demis de la Bursaspor, stie cineva? Pai alegem pe unul pe care o echipa din Turcia, fie si din prima divizie, il demite? De ce l-a demis? Si de ce ar face treaba mai buna pentru patronul FRF decat pentru patronul turc de la Bursa? Stie careva sa raspunda?

Claudiu (94 comentarii)  •  7 iulie 2016, 18:39

Sursa: The Guardian Daum cocaine shame – Bayer Leverkusen, 2000 When the Bayer Leverkusen manager Christoph Daum was set to be appointed German national coach in 2000, the press reported rumours that he engaged in cocaine-fuelled orgies with prostitutes. Daum instantly threatened to sue and gave hair samples to the authorities to be tested and demonstrate his innocence. When the first sample came back positive for cocaine, Daum demanded that the second sample be tested. When that came back positive too, he called for them both to be genetically analysed to prove they were not his. This time no one took any notice. A year later he admitted to taking cocaine, but only "in private". He never got the German job. HP

Comentează