Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

„Vânătoarea de englezi”

Declanşate pe Stade-Velodrome din Marsilia cu ocazia meciului Anglia-Rusia şi continuate în zona Vechiului Port din oraşul respectiv, manifestările huliganice continuă să preocupe aici, la Euro, în cel mai înalt grad

Permalink to „Vânătoarea de englezi”
marți, 14 iunie 2016, 9:43

Conform surselor oficiale, scenele de război au generat 35 de răniţi, dintre care 7 spitalizaţi. Majoritatea britanici, aceştia acuză mai ales traumatisme faciale: nasuri rupte, maxilare fisurate, plăgi craniene etc. Un englez de 51 de ani, lovit în cap cu o bară de fier, încă nu şi-a recăpătat cunoştinţa. Starea lui e gravă după ce, victimă a unui prelungit stop cardiac, a avut nevoie să fie reanimat. Concomitent, 10 persoane, reţinute în diferite comisariate de poliţie, urmează să fie judecate în regim de urgenţă pentru violenţă asupra organelor de ordine şi distrugere de bunuri publice. Se preconizează alte arestări în finalul operaţiunii identificate de presa din Hexagon ca fiind „La chasse a l’Anglais”. Vânătoarea de englezi, în traducere liberă.

Ameninţări gratuite

Ca primă consecinţă, UEFA a întrunit Comitetul Executiv şi a dat un ultimatum taberelor implicate. Ameninţând cu descalificarea echipelor Angliei şi Rusiei, „în cazul unor noi violenţe”, le-a atras atenţia celor două guverne şi federaţii să intervină energic pentru ca suporterii lor să se comporte „cu responsabilitate şi cu respect”. Dacă Londra a reacţionat imediat comunicând că va suplimenta contingentul de poliţişti trimis peste Canalul Mânecii, Moscova s-a făcut că plouă, deşi e clar că ruşii au început şi tot ei au alimentat scandalul. Cât despre ameninţarea cu posibila excludere din competiţie, nimeni nu crede că se va pune în aplicare. Vorbim totuşi despre două mari puteri din lumea fotbalului, şi nu doar, greu de sancţionat. În paralel, şi despre mii şi mii de fani, unii fără vină, ale căror drepturi nu pot fi călcate în picioare. Pe cât de frumoasă, democraţia înseamnă o treabă destul de complicată. Nu-i normal să pedepseşti pe unul deoarece a greşit vecinul său.

Franţa în culpă! Doar ea?

Cel mai simplu e să condamni Franţa că n-a luat, în calitate de organizatoare a turneului final, toate măsurile spre a fi evitate asemenea încăierări. Să-i reproşezi că e incompetentă, neputincioasă. Într-adevăr, aşa şi e, dar numai până la un punct. Până acolo unde, de pildă, nu s-a îngrijit suficient ca între suporterii ruşi şi cei britanici de pe Stade-Velodrome să existe o zonă neutră. Ori, ca ultimă soluţie, un baraj de poliţişti (jandarmi) mai amplu. Atunci ruşii n-ar fi năpădit ca o hoardă, n-ar fi produs atâtea victime şi atâtea stricăciuni.

Într-un moment în care, eveniment comic, un fan croat a pătruns nestingherit pe gazonul de la Parc des Princes din Paris pentru a sărbători alături de Modrici golul înscris de acesta în poarta Turciei, am avut încă o dovadă că dispozitivele de securitate din stadioane lasă de dorit. Eu însumi am trăit o experienţă de acest gen când am ajuns la Stade de France, vineri seara, cu maşina proprie fără să fi fost controlat foarte atent! Înainte de intrarea în parkingul oficial, pentru care primisem ecuson, poliţiştii mi-au deschis portbagajul, dar nu s-au uitat la el decât vreo 5 secunde! Sub hainele de-acolo, ca şi sub cele întinse şi pe bancheta din spate, puteam să ascund un întreg arsenal sau chiar nişte bombe! Evident că, ironia unui coleg, figura mea prezenta încredere, atât că nu glumeşti în asemenea împrejurări şi nici nu iei lucrurile la preţ de matineu!

Trenul cu bere!

Slăbiciunilor generale li s-au adăugat, din păcate, unele locale. Bunăoară, în ziua partidei Anglia-Rusia, cotată de risc ridicat, vânzarea băuturilor alcoolice s-a interzis numai în zona arenei, nu şi în restul oraşului. Fanii au băut nestingheriţi în centru, mulţi dintre ei au venit la stadion pe trei cărări. Am văzut într-un ziar o imagine semnificativă: vagoanele TGV-ului care i-a transportat pe insulari de la Paris la Marsilia erau pline de cutii goale de bere, cu sutele, cu miile!

A fost, şi e, cu atât mai greu să-i stăpâneşti pe suporterii străini luaţi de apă cu cât parte dintre aceştia au ales să intre în Franţa nu direct, ca să fie verificaţi la aeroport, ci din Elveţia sau din Italia. De unde se trece în Hexagon ca prin brânză. Surse autorizate pretind că englezii trebuiau să expedieze o listă cu 3.000 de huligani care au interzis pe stadioane. Au expediat-o, dar degeaba: niciunul dintre aceştia n-a fost depistat la graniţă! Ruşii, care ar deţine şi ei o listă cu numai 150 de nume, nici măcar nu s-au obosit s-o trimită. Deşi e cunoscut şi recunoscut faptul că derbedeii din Funny Friends, ultraşii lui Lokomotiv Moscova raşi în cap şi tatuaţi de sus până jos, sunt organizaţi în stilul unei grupări paramilitare. Unii dintre ei n-au lipsit de pe Stade-Velodrome!

UEFA arătată cu degetul!

De acord că şefii fotbalului continental au serioase motive să le reproşeze gazdelor CE că au rămas datoare pe ici, pe colo. Că sunt descoperite la unele capitole, în special la cel privind vigilenţa pe stadioane, condiţiile de securitate. Pe de altă parte însă, francezii nu pleacă ochii în pământ, se apără şi, în stilul „tricolorilor”, contraatacă mai tăios ca aceştia. Organizatorii le impută oficialilor UEFA că, din raţiuni economice şi pentru a le face pe plac televiziunilor, au impus ca al 3-lea meci al fiecărei zile să se dispute în grupe de la ora locală 21:00! Să înceapă şi, mai ales, să se termine foarte târziu, programare ce-ar favoriza, sub protecţia nopţii, ieşirile huliganice.

Promptă, reacţia de la Nyon a sărit că nicio municipalitate n-a refuzat să găzduiască o anume partidă, fie ea şi cu risc sporit, aşa că le sugerează membrilor Comitetului de organizare să se uite mai des în ograda proprie şi mai rar spre deloc în a altora. Evident că fără polemică nu se poate, dar asta contează mai puţin. Dacă, Doamne ajută!, incidentele de la Marsilia nu se vor repeta, Euro 2016 va fi apreciat drept o reuşită şi din punctul de vedere al securităţii. Iar noi, cei de-aici, ne vom bucura c-am scăpat uşor.

Paris, 13 iunie 2016

Comentarii (37)Adaugă comentariu

adi_stelistul (359 comentarii)  •  14 iunie 2016, 9:59

La ora actuala rusii sunt printre cei mai doriti turisti in Europa. Vin in valuri si cheltuie in nestire. Asa ca e foarte greu de luat masuri impotriva lor. Dar daca nu se intampla asta, vom mai avea astfel de situatii. Pentru vestici ce au facut rusii la Wroclaw si Varsovia in 2012 n-a prea contat, ca nu i-a afectat direct. Ei uite ca acum ii afecteaza. Sper ca francezii sa faca liste cu huliganii, sa le trimita tuturor tarilor UE, sa-i expulzeze pe acestia si sa le fie interzis accesul in UE si spatiul Schengen (deci inclusiv Elvetia) pentru 10-15 ani. Altfel nu facem nimic!

benaflek (27 comentarii)  •  14 iunie 2016, 10:01

unde sa si mai imparta fortele si franta ? sa pazeasca euro de teroristi sau sa i calmeze pe bagabontii care fac prapad? e usor sa i critici dar cine ar putea face fata pe atatea fronturi deschise?pana si rusii si au imbracat in civil trupele de elita si i au trimis pe capul lor

Bârgaoanu Dragoş (133 comentarii)  •  14 iunie 2016, 10:10

Felicitări pt.articol, domnule Ioanițoaia!V-a luat ceva timp, dar o asemenea bijuterie jurnalistică necesită o documentare profundă şi o gândire extraordinară pt a o aşeza în pagină.

andrei (3 comentarii)  •  14 iunie 2016, 10:17

"...si-a pierdut cunostinta..." Unchi, verisor, sau un simplu prieten? Pe toate posturile TV, aceasi greseala...si dvs., stimabile domn Ioanitoaia folositi "cunostinta", cand va referiti la termenul medical de "pierdere a CONSTIENTEI" ?! Aparent o greseala minora, ce se perpetueaza la infinit pe toate canalele media si implicit intipareste in memoria cititorilor ca asa e corect...fara suparare, e penibil!

v1ad (16 comentarii)  •  14 iunie 2016, 10:20

Cand oamenii se bat intre ei pentru ca nu ai fost in stare sa le organizezi rute separate la un meci cu asa grad de risc, se cheama nu te-ai organizat. Cand rusii baga pe stadion lansatoare de rachete de semnalizare, lansatoare ce au forma unui pistol, se cheama ca nu oferi securitate. Pentru o tara care a trecut prin asemenea dificultati, care au vizat inclusiv organizarea turneului in alta tara, lucrurile stau foarte prost. Nu e destul sa pui o pusca in strada si sa crezi ca nu se mai intampla nimic.

Vlad (1 comentarii)  •  14 iunie 2016, 10:39

Rusii sunt rai daca ii provoci. Dar englezii, ooooo traiesc printer ei de4 ani si mi-e sila de cat de marshavi pot fi. Adevarate *** fara pic de bun simt ori corectitudine. Cum spunea nu cuplu de batranei veniti sa viziteze Londra de spre englezii: "absolutely pigs". Sa fii tu emigrant in Anglia si sa ai un comportament de genul sa vezi atunci ce *** de primal pagina fac din tine. Asa ca.... Spor la vanatoare de englezi !!!

daniel (1 comentarii)  •  14 iunie 2016, 11:00

englezii beau mult si ei si femeile lor si fac scandal pe unde ajung, asta se stie..rusii sunt si ei si femeile lor si mai mari betivi si-n acest sens, ar fi trebuit sa se ia masuri dure la marsilia..dar otoritatile franceze sunt total depasite, desi au mintit ca totul e perfect..nici vorba..neatentie maxima la perchezitii, asa cum povestiti d-voastra (de ce cu masina proprie, nu aveati ceva cu motor, la redactie?), naivitate, complezenta (se uitau la englezi si rusi cum se bat, in loc sa intervina foarte hotarat)..ia sa fi fost meciul prin germania, sa fi vazut batuta ca la hotii de cai data la rusi si la eventualii englezi, de-i racorea imediat...

Citanul (2118 comentarii)  •  14 iunie 2016, 11:11

Articol foarte bun si dens, felicitari. Merita completat si cu putina istorie, caci a tine cont de aceasta inseamna sa ne raportam mai realist la prezent. Cei mai in varsta dintre noi le pot povesti celor mai tineri ca violenta pe, dar mai ales in afara stadionului (la venire si la plecare, deopotriva), generata in special de: 1. alcool, 2. sentimentul apartenentei la o natie puternica, superioara, 3. dragostea exagerata, cu nabadai, pentru echipa de fotbal favorita, 4. instinctele razboinice ale suporterilor pe care le au in subconstient inca din frageda pruncie (alimentate cel putin de jocurile pe calculator si desenele animate cu violenta), 5, 6,... mai insiruiti si voi, ca sunteti suficient de inteligenti, ei bine, aceasta violenta nu e deloc ceva nou si neasteptat, o regasim la luptele celebre intre englezi si italieni de la aceleasi celebre meciuri intre echipe din aceste tari. Si-acum, mai nou pentru ca au bani multi de cheltuit si se cred evident superiori ca natie, rusii intra si ei in "joc" sa dovedeasca lumii cat de "tari" sunt. Daca organizatorii unor astfel de competitii sportive cu grad ridicat de risc vor sa tina situatia sub control, merita sa arunce un "ochi" in istorie asa cum zic mai sus dar sa tina cont si de cauzele profunde ale acestor huliganisme care fac din pacate victime nevinovate, care cauze sunt, in primul rand, de natura psihilogica, prin manipularea nefasta a lumii interconectate profund in care traim de cateva zeci de ani incoace.

antonela (565 comentarii)  •  14 iunie 2016, 11:17

Cine-i vinovat? Pai evident ca cine a lasat sa se joace la Marseille meciul intre rusi si englezi. Pai voi stiti ce-i la Marseille, ati fost vreodata acolo? Daca stai in masina in parcare publica cu poseta in mana si cu geamul masinii deschis, poti fi sigura ca vine *** pe care nici nu-l vezi, ti-o smulge si fuge cu ea! Daca nu ma credeti, duceti-va acolo, mai ales cu numar de masina altul decat cel specific regiunii de Sud a France.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dragos (52 comentarii)  •  14 iunie 2016, 11:17

@andrei: "CUNOȘTÍNȚĂ, cunoștințe, s. f. 1. Cunoaștere (2). ◊ Expr. A avea (sau a lua) cunoștință de ceva = a ști, a fi informat. A aduce (ceva) la cunoștința cuiva = a informa pe cineva (despre ceva). A aduce la cunoștința publică = a da de știre tuturor. În cunoștință de cauză = cunoscând bine ceva. ♦ Facultatea de a simți, de a primi impresii din afară. ◊ Expr. A-și pierde cunoștința = a nu mai ști de sine, a leșina. (Rar) A-și veni în cunoștință = a se trezi din leșin. ♦ (Rar) Minte, rațiune. 2. (La pl.) Totalitatea noțiunilor, ideilor, informațiilor pe care le are cineva într-un domeniu oarecare. 3. Persoană pe care vorbitorul o cunoaște. ◊ Expr. A face cunoștință cu cineva = a lega relații sociale cu o persoană. (Fam.) A face cuiva cunoștință cu cineva = a prezenta pe cineva cuiva. 4. (Înv.) Mulțumire, recunoștință. – Cunoaște + suf. -ință (3 după fr. connaissance). Sursa: DEX '09 (2009) " Mai pune mana pe carte. V-ati apucat sa il invatati pe Ioanitoaia limba romana...

sumio san (911 comentarii)  •  14 iunie 2016, 11:25

Imi imaginez ce-ar fi fost daca juca Japonia cu Anglia, stelute, sabiute, cagule de culoare neagra, miscari agere si precise :) :) :) Evident ca ce spun eu mai sus e o gluma ironica, NICIODATA nu veti vedea vreun japonez beat care sa se comporte asa cu adversarii de pe teren, tine un pic si de educatie chestia asta. Regret, dar multi englezi si multi rusi nu au educatia primara, de acasa, pe care o gasiti la nordici, germani sau japonezi, asa ca, despre ce vorbim? Din pacate am auzit ca si romanii s-au dat in stamba (unii dintre ei) - si e foarte bine ca echipa de rugby militara Steaua il va exclude din lot pe unul care a facut de ras in primul rand Romania, apoi acest nobil sport (rugby) si aceasta mult-iubita echipa romaneasca (Steaua). Din pacate pentru cariera lui de sportiv, eu zic ca foarte bine i-au facut cei de la club din Romania.

Andrei F (1607 comentarii)  •  14 iunie 2016, 11:35

In primul rind ar trebui salutat ca in incinta stadionului suporterii romani au fost minunati...Au fost momente cind ei se auzeau mai bine decit suporterii gazda...Au lipsit si incidentele care la noi sunt aproape mereu prezente...petarde,fumigene,injuraturi...Sa ne imaginam cum se juca cu o echipa franceza asediata de fumigene ,petarde,brichete?...Poate va aplecati si la asa ceva si poate nu mai vedem in ziare glorificate galerii care aprindeau stadioanele...

gigi (2 comentarii)  •  14 iunie 2016, 11:39

Mor cand vad ca toti aveti ceva cu rusii...de cand a inceput campionatul asta,peste tot s.a spus despre englezi ca fac scandal si ***...acum,cand si.au luat.o pe cocoasa sunt victime...sunteti patetici

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (276 comentarii)  •  14 iunie 2016, 12:14

Articol superficial, tipic pt d-l Ioanitoaia, care e mereu cu pixul in doua luntre, din ciclul "pe de-o parte x, pe de alta y." O scalda infiorator.

Alex (144 comentarii)  •  14 iunie 2016, 13:53

Bai Andrei, ia mai scuteste-ne de intelepciunea ta gaunoasa si plmba ursul de aici! Articol de clasa, merita nota maxima, dar nu e pentru mintea ta. Ce draq e scaldat in acest articol, ce faci pe exigentul cand nu e cazul, hai sictir!

catio (15 comentarii)  •  14 iunie 2016, 13:54

Ca englezii se bat cu rusii sau polonezii se bat cu irlandezii ori francezii cu englezii ar fi cat de cat de inteles: rivalitatea de pe teren se mai transmite uneori si in tribune, sau e vorba de...istorie. Dar ca sa te duci tu sa-ti sustii echipa nationala tocmai in Franta, iar acolo sa te bati cu cei cu care ai plecat impreuna la drum e specific numai idiotilor. Pentru ca suntem singurii care ne-am batut intre noi. Imi pare rau sa spun asta, dar noi suntem idiotii idiotilor!

andrei (3 comentarii)  •  14 iunie 2016, 15:04

@Dragos nu mai lua tot ce gasesti pe net, scris de alti maimutoi de genul tau. Te-as face INCONSTIENT, dar probabil mi-ai sugera ca se spune corect "incunostintat", din moment ce spui ca e corect "ti-ai pierdut cunostinta"...in fine, sper s-o gasesti intr-un final, "incunostinciosule"!

nea caisa (81 comentarii)  •  14 iunie 2016, 15:35

Unul dintre contributori este in acord cu mine: am avut de a face cu o aplicatie a unor forte neconventionale. "Turistii" din Romania '89, continuati de "omuletii verzi" si "suporterii" din Franta 2016. *** doresc ei, iar la nevoie pentru a ocupa portiuni din aceasta. Justificarea este copilareasca: oropsiti zeci de ani de un sistem justitiar eficient, englezii nu mai au huliganii de alta data; de ce sa ii ataci pe epigonii acestora? Dar daca, in locul huliganilor, ar fi fost primaria din Marsilia? Dar daca, cate 200 de rusi ar fi aparut nu intr-o piata in care niste englezi cam batraiori si cu burta, ci langa un obiectiv important din orasul francez? Din cate am inteles din media, gruparile ruse au si ajuns inapoi acasa, urmand a reveni in cazul in care Rusia ajunge in finala, adica au dat si au fugit. Ne aflam, deci, cu perspectiva unei finale insangerate de lupte de strada, in care rusii vor ataca pe cine oare? Pe arabii parizieni? Pe francezii insisi? Pe suporterii celeilalte finaliste, in urma carora echipa nu are decat sa fie exclusa de la europenele din ...2016. E bine sa remarcam complicitatea Rusiei in a strica ceea ce ar trebui sa fie o sarbatoare a sportului rege; e o razbunare - ca arma a prostului - pentru penalitatile la care este supusa Rusia de catre statele UE. E o lovitura interna de imagine: iata ca "baietii nostri" sunt mai barbati decat amaratii aia din NATO, pe care o sa-i facem praf chiar si cu mainile goale. Mi-e teama ca, in curand, Putin va ajunge la popularitati depasind 120%. Solutia, oricat de greu ar fi si oricat de tentanti ar fi banii rusilor, nu este decat una: excluderea lor din relatiile europene, sportive sau de orice alta natura; pe plan sportiv, excluderea lor de la aceste europene si mutarea locului turneului final al cm din 2018; ridicarea dreptului de a intra in UE pentru toti rusii. Fara mila pentru ei, ca sa nu plangem de mila noastra mai tarziu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

QED (2 comentarii)  •  14 iunie 2016, 16:37

Perfidul Albion a luat-o pe cârca in mod corespunzător . Huliganismul in fotbal doar este patentat in uk . Noi Romanii am fost sistematic umiliți dar niciodată nu am făcut plângere la forurile competente si este vina tot a noastră iar in timp vânzându-ne cât de slabi suntem am ajuns de rasul tuturor.Totul a început la meciul de la Cardiff in Noiembrie 1993 unde am obținut calificarea la Mondialul din SUA. Va mai amintiți ce sa petrecut dupa acel meci in care Tara Galilor a ratat calificarea? Toată delegația Romană a fost fotografiata si amprentată in frunte cu Hagi deci umilita in râsetele polițiștilor. Nu sa depus nici o nota de protest cu toate ca fotografiile au apărut in presa deci batjocura la adresa României a fost maxima. Va reamintiți Domnule Ioanitoaia si de modul pervers in care cu doua luni mai devreme televiziunea franceza a transmis meciul de Cupa UEFA P.S.G. v Universitatea Craiova ? Toată transmisia a fost împănată cu calupuri de mesaje subliminale jignitoare la adresa României. A spus cineva ceva atunci ? Nu. Totuși prin estul Europei mai sunt si popoare cu coloana vertebrală Rușii Ungurii Polonezii. De Sârbi au avut grija sa nu se califice ( câte nu poate face o drona in ziua de astăzi). Ei si uita asa se mai întâmpla cand " simpaticii " din vest dupa provocări si insulte o ia pe coaja in mod corespunzător. Cine seamănă vânt culege furtuna iar Estul nu are nici o vina.

jalabert (11 comentarii)  •  14 iunie 2016, 17:08

citez din ce scrieti in articol : Moscova s-a făcut că plouă, deşi e clar că ruşii au început şi tot ei au alimentat scandalul. aceasta afirmatie este mincinoasa domnule ioanitoaia cu tot respectul. chiar ziarul GSP publica inainte de inceperea turneului cum ca huliganii englezi au creat dezordine si debandata in marsilia cantand unde e isis? citez articolul publicat in gazeta in data de 11 iunie: Sânge la Marseille! Fanii englezi s-au bătut joi noapte cu ultrașii locali şi cu poliţia. incidentele cu rusi au avot loc ulterior.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  14 iunie 2016, 17:16

...maine o sa luam un punct ...

Mircea (2 comentarii)  •  14 iunie 2016, 17:17

Englezii sunt renumiti pentru distrugerile si violentele pe stadioane. Ei au inventat termenul de "hooligans", ei au ucisi suporteri adversi la Bruxelles, pe stadionul Heysel! Pana in anii 2010 englezii erau spaima tuturor. Intre timp, rusii au inceput sa aiba libertate de miscare si bani de cheltuit si au inceput sa circule liber... E clar ca rusii se pricep mai bine la violenta decat englezii... Acum toata lumea e "oripilata" ca englezii iau bataie pe stadion si pozeaza in victime... Ca sa va spun sincer, eu ma bucur cand englezii pleaca cu buzele sparte... S-a schimbat suprematia batausilor... Gore l-a batut pe Mitu, vorba lui Margineanu... Ce nu inteleg eu este de ce UEFA se da tocmai acum de ceasul mortii cu civilizatia pe stadioane?... Cand bat rusii este altfel decat cand bateau englezii?

jalabert (11 comentarii)  •  14 iunie 2016, 17:21

la aceasts publicatie este un puternic curent rusofob iar dumneavoastra dovediti ca sustineti prin articolul de fata discriminarea fata dec un grup, al rusilor. discriminarea ar trebui interzisa. incercati sa prezentati corect si fara discriminare evolutia evenimentelor. cei care au inceput scandalul in franta au fost englezii. rusii au raspuns violentei englezilor cu violenta. acesta este adevarul.

PIF (67 comentarii)  •  14 iunie 2016, 17:27

Imi aduce aminte de paramilitarii turci trimisi la un turneu final sa apere suporterii lor. Ziceau ca la nevoie pot actiona ca o armata de cateva mii de oameni, desi sunt cateva zeci, si ca daca cineva da foc la steagul turcesc vor face macel. Pai si rusii care au experienta prin Cecenia, Gagauzia si Siria s.a.m.d. de ce ar fi mai prejos? Sunt si trimisi de stat si dopati si antrenati, orice englez normal la cap ar trebui sa vada meciul la televizor (valabil si pentru galezi si pentru "prietenii la nevoie se cunoaste" din Slovacia).....

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  14 iunie 2016, 18:51

cica inainte cu trei zile de a incepe vanatoarea de englezi ...englezii declansasera vanatoarea de arabi membri ISIS...stiti cum era aia ?...intrau peste francezi in casa si ii intrebau ...unde i ISIS...rusii le au aratat ...

Cristi (42 comentarii)  •  14 iunie 2016, 19:13

@Jalabert. Vorbesti prostii. Eu sunt in occident si citesc presa. Toate ziarele afirma ca rusii au intrat peste englezi in tribuna si i-au atacat in mod organizat numai tu stii altceva. Tu te dai interesant si informat dar nu ai dreptate.

Zodiac (2 comentarii)  •  14 iunie 2016, 21:43

jalabert are dreptate. Am prieteni care locuiesc acolo si mi-au spus ca englezii au facut prapad in tot orasul si ei i-au cautat pe rusi ca se umflase berea in ei. Evident ca si-au furat-o si acum toata lumea urla ca rusii au facut scandal. Englezii aveau cutite la ei iar rusii i-au caftit cu mainile goale. Si nu, britanicul de 51 de ani nu a luat nici-o bara in cap, sunt filmari cu momentul, l-au lovit cu pumnii.

almaviva (43 comentarii)  •  14 iunie 2016, 21:58

Dl. Ioanitoaia are perfecta dreptate: federatia de fotbal rusa si mai toata "elita" lor politica sunt cel putin complici la comportamentul animalic al suporterilor rusi. In timp ce englezii au criticat huliganii englezi - Hart si alti cativa englezi au si lansat clipuri in care cer suporterilor sa se comporte civilizat - rusii nu isi asuma nici un fel de vina. De exemplu, ministrul sportului Mutko era pe stadion dupa meci si ii incuraja si aplauda pe fanii rusi, chiar in zona unde ei atacau englezii. Igor Lebedev, vice-presedinte al Dumei si membru al federatiei de fotbal spunea chiar ca e mandru de ce au facut rusii la Marsilia, ca ei trebuie protejati, nu condamnati. Vladimir Markin, spokesman pentru FBI-ul rusesc, insinueaza ca asa procedeaza barbatii adevarati, francezii pana atunci vazand 'barbati' numai la parade gay. Vezi Doamne, in fiecare zi in Franta e o parada gay. Genul asta de *** sunt cei care conduc Rusia si carora li se incredinteaza organizarea viitorului mondial? Asa ceva este inadmisibil!! FIFA a facut cea mai mare prostie imaginabila acordand Rusiei si Qatarului organizarea viitoarelor mondiale.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

almaviva (43 comentarii)  •  14 iunie 2016, 22:02

@Zodiac - ce video ai vazut tu? Se vede clar ca este lovit, cazut fiind, cu bate si scaune. Si unde exact locuiesc prietenii tai de erau chiar la locul si ora respectiva vazand totul?

Dilimache (657 comentarii)  •  14 iunie 2016, 22:41

Rusii sunt primitivi si violenti, la fel sunt si romanii! Stiu ca doare dar asta e adevarul, ne incaieram la fotbal, in trafic, de la bautura, suntem tot timpul cu capsa pusa, agresivi si instinctuali. Punct!

Insurgentu (1 comentarii)  •  14 iunie 2016, 23:09

Trolii rusnaci sunt prezenti peste tot, dar degeaba. Stim toti cum sunt rusii si postarile voastre platite cu un pumn de ruble nu au cum sa ne convinga de contrariul.

jalabert (11 comentarii)  •  15 iunie 2016, 0:19

englezii s-ai batut din nou de data asta cu galezii dar binenteles gazeta ne prezinta doar problemele facute de rusi. englezii deja au recidivat dar voi nici un cuvintel. sunteti rusofobi si infierati doar actele de huliganism ale rusilor. RUSINE!

Donald (10 comentarii)  •  15 iunie 2016, 0:25

Insurgentule, pentru tine trimitem un tanc, ma, ca esti periculos rau...:)) Nu, dle Ioanitoaia, nu au inceput rusii, au inceput englezii. Aaa, ca unii rusi au venit in ziua meciului pentru bataie, da, dar ispravile englezilor fusesera trompetate in toata presa lumii in zilele precedente, as putea zice cu multa "satisfactie", deh... sunt englezi si lor le permitem. Rusii s-au comportat primitiv, e adevarat, lovind spectatori obisnuiti, daca esti zmardoi te bati cu unul ca tine, nu cu "cetateni".

Serban (35 comentarii)  •  15 iunie 2016, 6:31

Ioanitoaia!Tot lingau ai ramas!Ca in vremurile bune,la "Flacara".Ce naiba,mai ai putin si parasesti aceasta lume,nu crezi ca e cazul sa-ti indrepti putin coloana vertebrala?!Te asteapta aia la judecata de apoi si daca stai drept,primesti mai putin "Infern".In trecut lingeai la comunistii autohtoni in frunte cu stapanul tau Ceausescu(via Adrian Paunescu!!!),la rusi si la Pactul de la Varsovia,acum lingi la americani si aliatii lor!Cum bate vantul local! Ai trait "Heysel"-ul,ai trait toate nenorocirile pe care le-au facut huliganii englezi peste tot pe unde au fost,cum poti fi atat de sigur ca rusii au inceput?!Departe de mine sa am cel mai mic sentiment de simpatie fata de acest popor ce ne-a chinut atatea zeci de ani,dar de cand ati inceput cu "Putin e vinovat de tot ce se intampla in lumea asta","sportivii rusi se dopeaza in masa"(o dati toti de exemplu pe Sarapova,care are cu Rusia in comun doar primii 5 ani de viata,de atunci a plecat in Florida si tot ce e in jurul ei e american!)...etc...etc....ni-i faceti mai simpatici pe rusi si mai hidosi pe occidentalii ale caror *** ati ajuns si carora ne-ati vandut tara,aducandu-ne la sapa de lemn!Nenorocititilor!!! P.S.:Stiu ca nu-mi vei publica comentariul,dar sunt bucuros ca-l citesti,poate mai ai un pic de respect de sine si devi,acum la spartul targului,JURNALIST obiectiv.

Comentează