Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Gata, fără răutăcisme!

Rezumând, vă invit să nu ridicăm acest 1-1 la nivel de dramă chiar dacă el s-a consemnat în compania unei reprezentative mai degrabă obscure şi, din câte s-a auzit, lipsită de 3-4 vedete.

Permalink to Gata, fără răutăcisme!
joi, 26 mai 2016, 3:43

Acest 1-1 de la Como cu RD Congo, ex-Zair, a avut două reprize distincte. Iniţial, „tricolorii” au controlat partida, au deschis scorul şi se puteau lesne desprinde de nişte africani, să fiu iertat, cam bezmetici, dezordonaţi. Dispuşi pe teren la ce-o fi şi ce-o ieşi, într-un fel de mişcare browniană. Adevărat e însă că golul lui Stanciu i s-a datorat mai puţin acestuia şi mai mult lui Bompunga, care i-a servit stelistului mingea pe tavă. Practic, l-a ajutat să înscrie. Bompunga, ca să ne lămurim pe cine am întâlnit, joacă la Victoria Club Kinshasa. Însuşi căpitanul „leoparzilor”, Zakuani, evoluează la Peterborough United, în liga a 3-a engleză.

Pe fondul dominării noastre, africanii n-au arătat nimic până la pauză în afara vitezei şi, cu excepţia vârfului Bakambu de la Villarreal, a unei tehnici modeste. Totuşi, li se cuvenea un penalty în minutul 29, când Pantilimon a ieşit imprudent şi, cu genunchiul în faţă, l-a doborât în careu pe acelaşi Bakambu. „Centralul” italian s-a făcut că plouă, dar trebuia să fluiere 11 metri.

După o jumătate de meci în care băieţii noştri au vrut şi, mai important, au putut, ţinând de minge şi trăgând des la poartă, ei s-au stins asemenea unor lumânări ce s-au consumat prea repede. În consecinţă, adversarii i-au călărit minute în şir şi au restabilit egalitatea spre sfârşit. Părerea mea e că pe merit.
La final, Iordănescu a recunoscut că „în repriza a doua am scăzut în joc”. Corect, numai că aşteptam de la selecţioner să constate, dar şi să explice de ce s-a întâmplat aşa. Asta în condiţiile în care, din păcate, niciuna dintre schimbările operate pe parcurs, cronologic, Prepeliţă, Torje, Maxim, Hora, Keşeru şi Toşca, n-au adus nicio înviorare. Sincer, n-am înţeles de ce l-a mai introdus pe fundaşul Toşca în minutul 89 şi la 1-1!

În condiţiile în care actuala listă de 28 va fi restrânsă la 23 pentru Euro, logic că fiecare „tricolor” a căutat să impresioneze. Dacă n-au reuşit toţi, s-au remarcat Stanciu, Ad. Popa, Pintilii şi, să nu zâmbiţi!, Chipciu, mai determinat ca de obicei, mai prezent. În frunte cu căpitanul Chiricheş, căruia Bakambu i-a cam scos sufletul, ceilalţi au dezamăgit. Au fost şterşi, anonimi, figuranţi. Nici Alibec, la cea dintâi titularizare, n-a sedus, dar nici n-a primit suficiente mingi. Deşi a exprimat forţă, fixând şi hăituind 2 apărători adverşi, el n-a avut o sarcină uşoară câtă vreme în spatele lui s-a aflat o tripletă, Popa-Stanciu-Chipciu, de culoare roş-albastră, înţelegeţi unde bat?

Rezumând, vă invit să nu ridicăm acest 1-1 la nivel de dramă chiar dacă el s-a consemnat în compania unei reprezentative mai degrabă obscure şi, din câte s-a auzit, lipsită de 3-4 vedete. În ajun de Euro, haideţi să nu umblăm, vorba lui Hagi, cu răutăcisme, ci să fim pozitivi, să-i încurajăm şi să-i mobilizăm pe băieţi în speranţa că vor prinde şi zile mai senine! De ce nu duminică la Torino contra Ucrainei? Ca atare, mă conformez şi, spre a nu mai fi bănuit de defetism, scriu că prestaţia din „amicalul” cu RD Congo n-a fost slabă, pe alocuri foarte, ci acceptabilă, cu notă de trecere. La limită, dar de trecere. Hai, România!

Comentarii (50)Adaugă comentariu

dr jivago (4 comentarii)  •  26 mai 2016, 16:10

b

MARK (10 comentarii)  •  26 mai 2016, 16:14

Rautacisme este marca inregistrata de catre Marius Lacatus.Cat despre insinuarea ca mijlocasii de la Steaua l-au ocolit cu mingile pe atacantul de la Astra,e o prostie fara margini.Adevarul este ca unii jucatori nu pot mai mult daca sunt iesiti din angrenajul echipei de club,unde toata lumea joaca pt ei.

Steaua1986forever (18 comentarii)  •  26 mai 2016, 16:15

Da domnule Ioanitoaia, de aia a jucat slab Alibec: ca sunt in spatele lui 3 stelisti. Asta tot prietenul cu pariurile v-a pus sa o scrieti?

Cosmin (6 comentarii)  •  26 mai 2016, 16:17

"Determinat", dle Ioanitoaia? O dam pe romgleza?

gicapuia (38 comentarii)  •  26 mai 2016, 16:18

tipic romanesc. HAI SA PUNEM BATISTA PE TAMBAL. RUSINE!

akka (16 comentarii)  •  26 mai 2016, 16:32

UN ARTICOL PUERIL , CU ATAT MAI MULT CU CAT VINE DE LA UNUL CARE SE DA MARE PRIN GAZETARIA SPORTIVA , DAR CARE DE FAPT NU A AVUT CEVA DE SPUS SAU CEVA DE CERUT DE LA LUMEA SPORTIVA . CU TOATE ACESTEA ISI PERMITE SA-SI DEA CU PAREREA DESPRE UNUL , DESPRE ALTUL . MA ROG E PAREREA LUI . DACA E PE ASA PAREREA MEA , PAREREA NOASTRA UNDE LE PUTEM EXPRIMA ? O SA SPUNETI CA AICI . NU CITESTE MAI NIMENI PE AICI . ASTA E SMECHERIA . NE FRAIERIM SINGURI CA PUTEM SA NE EXPUNEM OPINIA . NEA OVIDIU , NU TE CREDE DOMNE FANUS NEAGU ! ESTI MIC , MICUT , MICUTEL , UN FEL DE CIOLOFAN .

Andrei F (1607 comentarii)  •  26 mai 2016, 16:33

Aoleu...Ce va contraziceti! Odata il enumerati pe Tosca ca nici el nu a inviorat meciul apoi mentionati ca a jucat doar 2 minute.Pentru mine asta inseamna ca Tosca a avut 2 minute sa se invioreze el si nu jocul echipei...Apoi spuneti ca nu trebuie sa folosim rautacisme.Eu cred ca este o actiune binevenita din partea dv..Totusi articolul cu secretomania lui Puiu in ce categorie intra?Deci pe o parte ,,o echipa mihnita,, pe alta ,,fara rautacisme,,...Ce ar fi daca ati fi primul care ati fi intr-o singura barca...Si tot rautacism este sa-l salvati pe Alibec pentru ca in spatele lui a fost ros-albastrii...

Jean (280 comentarii)  •  26 mai 2016, 16:34

Cand lauzi e rau, cand critici e rau, romanii sunt niste figuri imposibil de inteles. Articol excelent.

Regheblath (1 comentarii)  •  26 mai 2016, 16:45

Sigur ca intelegem domnule Ioanitoaia, e greu de crezut ca fotbalistii stelisti pot sa fie in primul rand romani si sa incerce sa dea mingi varfului care apartine echipei care tocmai le-a furat titlul . Iar bietul Iordanescu, stelist si el, ce era sa faca decat sa puna tunurile pe Alibec si nu pe celebrul mijloc stelist care nu i-a furnizat nici o pasa .

Un suporter (58 comentarii)  •  26 mai 2016, 16:47

De ce n-au jucat cu echipa de tineret, sau Avicola Crevedia, daca mai exista ? Sigur tricolorii erau feriti de accidentari. Iordanescu trebuie sa strige: Hai adunarea!

Cristian (12 comentarii)  •  26 mai 2016, 16:49

pai si dupa ce au iesit adi popa si chipciu cate goluri a marcat marele nostru atacant alibec?

unu (22 comentarii)  •  26 mai 2016, 17:11

un articol banal scris probabil ,in timp ce nea Ovi isi bea cafeaua.Din cate am invatat prin clasa a cincea,nu se pune virgula dupa o conjunctie care leaga doua propozitii, pai matale pui virgula dupa conjunctia SI..?!

Carol K (14 comentarii)  •  26 mai 2016, 17:12

Iordanescu se da intransigent cu Andone desi baiatul ala face exact ceea ce le lipseste celorlalti si anume e strans conectat intr-o competitie oficiala si are un obiectiv imediat.Vazandu-i ieri pe ceilalti mi-am dat seama ca ei sunt si obositi fizic si deconectati mental n-as opri nici 11 pt turneul final.

omidiu (2 comentarii)  •  26 mai 2016, 17:12

Pe Tosca l-a bagat in teren ca sa isi treaca in cv un meci in plus la nationala, inainte sa il trimita acasa.

verid (5 comentarii)  •  26 mai 2016, 17:16

Nu pot incuraja aceasta incropeala,numita echipa. Ma gandesc ca puteam chiar sa pierdem,daca un cofetar numit Bompunga,nu ii pasa altui cofetar ,numit Stanciu in fata careului. Iordanescu habar n-are ce face,dar din pacate el nu realizeaza asta.

ALIN (626 comentarii)  •  26 mai 2016, 17:16

Foarte bun articol obiectiv c u o observatie. Nu i-ati laudat destul pe fecesebisti si s-a suparat alde1986forever. Frustratii ca el uita ca FCSB e doar una dintre fostele campioane si ca titlul l-a castigat Astra Giurgiu. Baieti sunt importanti dar sufera cu memoria.

raul (23 comentarii)  •  26 mai 2016, 17:29

Romania nu joaca NIMIC. Nu stiu ce cautam la Euro. Poate ca n-au de cine sa faca aia misto si ne-au chemat pe noi...

Manix (25 comentarii)  •  26 mai 2016, 17:31

Nu mai condamnati baietii. In ziua de azi nu mai sunt echipe slabe. Toate meciurile trebuie abordate cu seriozitate. Asa spuneau jucatorii congolezi.

Rares (113 comentarii)  •  26 mai 2016, 17:42

Cica hai sa nu fim rautaciosi. Dupa o pagina in care doar criticati echipa nationala. Nea Ovidiu....neprofesional. Tipic romanesc. Cand o sa vad un articol de la D-voastra in care sa incercati sa aduceti suporterii langa echipa nationala cat de putin..macar sa incercati. de ceva timp toata presa stiti numai sa aruncati cu noroi. Sa va fie rusine.

dinu (427 comentarii)  •  26 mai 2016, 17:53

@unu. Asta mai lipsea sa il inveti pe Dl Ioanitoaia unde si cand sa puna virgulele... Unii nu mai aveti niciun dram de rusine...Altii gen filozoful de Andrei se cred genii neintelese...Multe balarii in gradina Domnului...

utraian (123 comentarii)  •  26 mai 2016, 17:57

Stati linistiti, nu ati inteles care e faza. Domnul Ioanitoaia ii ia apararea lui Alibec, pentru ca altfel se trezeste pe cap cu mama, cu matusa, cu Sumudica, cu purcelul lui Alibec pe cap, cum s-a intamplat saptamana trecuta cand mama lui Alibec a inceput sa planga pe site, ca nu ii e selectionat baietasul. Poftim, a jucat 90 de minute impotriva unei echipe haotice. N-a avut nici o ocazie macar, mai mult, risipea prin driblinguri inutile baloanele in timp ce coechipierii se demarcau pe flancuri. E tare subtire faza ca a avut 3 stelisti in linia mediana si de-aia nu a fost jucat. Acum sa presupunem ca n-a facut nici o branza impotriva rezervelor Congo, dar va da 3 goluri Frantei?

DODO (205 comentarii)  •  26 mai 2016, 17:58

Stim unde bati nea Ovi, la Agentu 007 de la Șaptior. Da el nu ne califica: ghinion, arbitri si tramvaie dusmanoase !

Nelu (213 comentarii)  •  26 mai 2016, 18:04

@unu. Baiete vezi ca te faci de ras cu gramatica ta. La Gsp exista un serviciu de corectura ca la orice ziar iar ce citesti tu e articol de ziar, nu postare pe facebook. Si daca dl Ioanitoaia ar scapa ceva desi nu cred ca e cazul ar interveni corectura si ar indreapta. Asa ca nu mai aiura aici.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  26 mai 2016, 18:14

Pe Tosca l a introdus ca sa conserve rezultatul ...sa castigam un punct ...o fi uitat ca este amical ...

onu (2 comentarii)  •  26 mai 2016, 18:33

Bompunga e numele care sare in ochi din articol. In rest: sa fie bine, sa nu fie rau, ai, n-ai mingea, dai la poarta, daca tie- frica de Bompunga nu intri pe stadionul din Como. Din Italia. Din Europa.

Montgomerry (60 comentarii)  •  26 mai 2016, 18:40

..Deşi a exprimat forţă, fixând şi hăituind 2 apărători adverşi, el n-a avut o sarcină uşoară câtă vreme în spatele lui s-a aflat o tripletă, Popa-Stanciu-Chipciu, de culoare roş-albastră, înţelegeţi unde bat?'' Da coane,aici ai perfecta dreptate,gura pacatosului adevar graieste.

Citanul (2118 comentarii)  •  26 mai 2016, 18:59

Da, intru totul de acord cu dvs, cu o mica amintire legata de generatia de aur: Acei baieti minunati (atentie, nu afirm ca si cei de-acum pot deveni minunati) faceau spectacol de zile mari, dadeau goluri multe si spectaculoase, inclusiv in meciurile de pregatire, sau, mai ales in acestea! Asta-i diferenta, iar antrenor era tot nea Puiu, cu acelasi stil in principiu.

Marean (270 comentarii)  •  26 mai 2016, 19:21

Ma mir ca nu v-ati prins ca tot finalul textului e la misto. Ironic la cei care i-au scris lui nea Ovidiu sa nu ii mai critice pe tricolori.

Mircea Serban (15 comentarii)  •  26 mai 2016, 19:39

Cu scuzele de rigoare draga domnule jurnalist si patron dar, comentariul dumitale denota faptul ca esti zaharisit precum cel pe care il cocolosesti, si ceea ce este trist tocmai faptul ca, faci comentarii despre ceva ce nu a fost deloc fotbal! Si matale esti depasit de fenomenul sport!

BLAGA NICULAE (9 comentarii)  •  26 mai 2016, 19:47

DA IN CONGO ACOLO UNDE A EMIGRAT NASTASE POATE NU SANT "RAUTACISME " .AI IMBATRANIT POLONEZULE !!!

BLAGA NICULAE (9 comentarii)  •  26 mai 2016, 19:49

AI IMBATRANIT POLONEZULE !!!

Andrei F (1607 comentarii)  •  26 mai 2016, 19:55

@dinu si toti aplaudaci care cadeti pe spate mai la fiecare articol de pe acest blog...Eu va rog sa cititi si penultimul articol pe care-l gasiti tot pe acest blog...Apoi daca ati văzut meciul si ati gindii cu propriul cap vă aminteati ca a fost o pasă a lui Popa pentru cineva care cind juca Steaua comentatorii rideau de executiile lui...Tade se numea atunci acum ...Alibec...Mint eu sau voi cautati scuze...?In articolul in care maestrul ridea de tactica de a se ascunde,de a face antrenamente inchise presei,publicului erau oameni care deja spuneau ca Puiu este depasit...acum s-a schimbat moda,trebuie ,,fără rautacisme,,...Cum poate fi si alba si neagra in acelasi timp?

Olteanu (478 comentarii)  •  26 mai 2016, 20:33

@mircea serban. Acest text nu cocoloseste pe nimeni, dimpotriva critica. ***. In loc de jigniri prostesti ar trebui sa aveti argumente si nu le aveti. Sunteti jenanti sau rau intentionati. Deci tot jenanti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (1607 comentarii)  •  26 mai 2016, 21:12

Cum bate vintul!?...Dupa meciurile reusite de Stanciu la națională,maestrul ne spunea să mai asteptam...Dupa meciul la care Alibec a fost titular stai sa vezi ca asta a avut in spate 3 ros-albastrii...Ce a ajuns gazetaria...Sper ca si Alibec si cei 3 stelisti sa facă un CE mare...Poate asa se vad cei,, mici,,...

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  26 mai 2016, 21:35

...adevarul este ca nu am jucat nimic ...fara nicio rautate...

nea caisa (81 comentarii)  •  26 mai 2016, 21:39

Maestre Ioanitoaia, cred ca Iordanescu nici nu trebuia sa constate si nici sa explice, ci pur si simplu sa nu se intample. Nu pot crede ca bateti undeva cu Alibec: inca pe cand eram in liceu, unul dintre colegii mei de scoala, stelist infocat, a reusit sa aiba o convorbire de o ora cu fotbalistul Nastase, cel care a marcat Impotriva Barcelonei chiar la ea acasa, iar acesta i-a zis cateva dintre metodele folosite de jucatori pentru ca atacantii sa nu se descurce si sa le para tribunelor prosti facuti gramada; din cate imi amintesc dupa atata amar de ani, fusesera specificate centrarea in pozitie ideala dar la nivelul gatului si pasa data la nivelul genunchiului. A refuza sa dai pase pentru atacant e prea brutal.

Tyty (10 comentarii)  •  26 mai 2016, 22:04

@Andrei F. Ne lasi? Prea le stii tu pe toate ca un om mare si dl Ioanitoaia nimic! Esti de Ras.

Dilimache (657 comentarii)  •  26 mai 2016, 22:22

@Akka- ce bine ar fi sa ne scutesti de frustrarile tale si de caps lock-ul in exces. Fa un pustiu de bine omenirii si scuteste-ne!

nea caisa (81 comentarii)  •  26 mai 2016, 22:41

Sa nu uit: numele de Academica asociat cu al lui Becali mi se pare o chestiune de prost gust.

Steaua1986forever (18 comentarii)  •  26 mai 2016, 23:17

Domnule Ioanitoaia, astazi ati reusit sa va intreceti pe sine. Sincere felicitari. Chiar vorbeam azi cu niste prieteni despre ce articol o sa apara la dvs. dupa interviul cu sumudica de azi care ne spunea ca Alibec nu a fost chiar atat de rau, dar de fapt, el a fost chiar bun, altii au fost rai, mult mai rai. Dar nici unul dintre noi nu si-a putut imagina ca o sa ne povestiti ca marele atacant Alibec nu a inscris pentru ca in spatele lui era o tripleta stelista. Si prietenii mei nu erau stelisti, ba chiar unul l-a apreciat foarte mult pe 'domnul Sumudica' in trecut, el fiind rapidist vechi. Insa acest articol mi-a dat in sfarsit raspunsul la intrebarea "de ce a coborat atat de mult nivelul calitativ al presei sportive romane". Pai daca dumneavoastra, un etalon (inca) al presei sportive romanesti ati ajuns sa scrieti asa ceva, ce nici macar un ultras al adversarilor echipei Steaua nu si-ar permite sa scrie, fara absolut nici o logica, fara absolut nici cea mai mica dovada, niste fantasmagorii de-a dreptul SF, astept un articol in care sa ne spuneti ca special "stelistii de la nationala" o sa faca tot posibilul sa piarda Romania sa iasa pe locul 4 din grupa (cel mai probabil loc predestinat pentru echipa noastra) numai ca sa il faca "de ras" pe atacantul atat de iubit de "domnul" Sumudica. As fi vrut sa termin cu o expresie pe care a folosit-o acest "domn" cand nu stia ca este filmat la pariuri insa ma gandesc ca o sa imi dispara comentariul daca as scrie asa ceva, plus ca mai e o problema: nu am folosit in viata mea astfel de expresii.

ion (1 comentarii)  •  26 mai 2016, 23:18

*** de nationala.punct. interese.punct,

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marcel (190 comentarii)  •  26 mai 2016, 23:50

Ii supara pe unii insa adevarul e ca stelistii au jucat mai mult intre ei decat cu Alibec. Nici nu poate fi prietenie intre ei dupa razboiul din campionat. Dar steaua1986 crede ca in Romanica nu exista alta echipa afara de iubirea lui.

Mircea Serban (15 comentarii)  •  27 mai 2016, 0:39

... celui cu *** limbaj - "olteanu": argumentul esti chiar tu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Leilyia (7 comentarii)  •  27 mai 2016, 5:24

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Unu (5 comentarii)  •  27 mai 2016, 8:22

De la o vreme vad ca dumneavoastra aveti ceva cu stelistii. E vreo problema? Nu ne inghititi? Alibec a jucat slab ca stelistii nu au vrut sa ii paseze. Tampenie mai mare ca asta nu mi-a fost dat sa aud... Va respectam destul de mult si va respect, dar daca o tineti cu rautacisme gratuite contra stelistilor, imi schimb parerea. Inca astept scuzele publice pentru ceea ce ati scris in articolul "Nepotii lui Fane Duru". De la dumneavoastra aveam niste pretentii...

Cainepanalamoarte (121 comentarii)  •  27 mai 2016, 8:52

@Unu. Nu cred ca Nea Ovidiu are ceva cu Steaua. Sigur nu are cat de prezenta e echipa asta in Gsp, Becali, Stoica, Reghecampf, Chipciu si restul. Doar atrage atentia din cand in cand ca echipa ta de suflet nu e singura din campionat. E bine sa retineti.

valentin (10 comentarii)  •  27 mai 2016, 8:58

cu o echipa de pigmei n-ai cum sa castigi in fata oricarei echipe atletice si bine pregatite fizic.asta am vazut la tv.cu franta va fi cu atat mai greu si mi-e frica de un scor de la 4 in sus.

andrei (1 comentarii)  •  27 mai 2016, 9:57

romania nu se arata, vrea sa mearga la Euro vazuta ca si o echipa slaba, apoi cand vin meciurile oficiale o sa ne aratam coltii e o gluma !

JJ (98 comentarii)  •  27 mai 2016, 14:08

Citit si placut.

Vasilique (2 comentarii)  •  14 iunie 2016, 18:11

Bravo, domnule Ioanitoaia!

Comentează