Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Nu mai trageţi în Rotariu!

Viitorul lui depinde şi de oamenii din preajmă, datori să-i fie alături şi să-l încurajeze pe tânărul ce va împlini 21 de ani pe 29 iulie.

Permalink to Nu mai trageţi în Rotariu!
vineri, 20 mai 2016, 4:00

S-a scris puţin despre finala Cupei României, pe care mai degrabă a pierdut-o Dinamo decât a câştigat-o CFR. Totuşi, n-ar strica remarcate încrederea clujenilor în forţele proprii manifestată şi, legată de ea, inteligenţa tactică a portughezului Conceicao. Triumful CFR-ului n-a găsit ecoul cuvenit şi din pricină că, la scurt timp după izbândă, vechii şefi ai grupării din Gruia au fost acuzaţi de DIICOT de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.

Nu m-am omorât niciodată, colecţia stă martoră, după Paszkany ori Mureşan. Pe lângă contraperformanţa de a băga în insolvenţă un club care încasase sume uriaşe din participarea în Champions League, m-a deranjat aroganţa de grofi a celor doi. Asta nu înseamnă însă că le doresc să ajungă după gratii. Până când nu se va dovedi că au deturnat sau au furat, dacă se va dovedi, ei beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Revenind la finală, a surprins răutatea cu care unii l-au pus la zid pe Dorin Rotariu, nu răutate, ci de-a dreptul cruzime! Atitudine deplasată chiar şi în condiţiile în care, ratând lovitura decisivă, Dorin a mutat trofeul de pe Dâmboviţa pe Someş. Evident că el a greşit, numai că nu-i singurul care a tras slab de la punctul cu var. Au comis-o şi jucători de talie mondială, mai cunoscuţi şi mai versaţi ca el. De aceea, în ideea că traversează un moment dificil, mama lui suferind de o maladie cumplită, iar prietenul său cel mai apropiat, camerunezul Ekeng, murind lângă el pe gazon, tragedie care l-a marcat profund, Dorin trebuie înţeles şi sprijinit, nu ironizat şi huiduit.

Viitorul lui depinde şi de oamenii din preajmă, datori să-i fie alături şi să-l încurajeze pe tânărul ce va împlini 21 de ani pe 29 iulie. Născut în aceeaşi zi cu Mircea Lucescu, ca şi cu Marius Tucă, Dorin n-a încetat să creadă că zodia lui e norocoasă, că steaua lui e de succes. Trebuie să realizeze însă că drumul spre vârful muntelui presupune numeroase obstacole şi că doar cei puternici reuşesc să-l parcurgă până la capăt. Când Dorin are de demonstrat că-i unul dintre aceştia, un învingător, el nu trebuie lăsat singur, ci ajutat să treacă blocajul psihic actual şi să iasă la lumină.

Câteva cuvinte despre arbitrajul din finala Cupei, prestaţie în urma căreia Ovidiu Haţegan a primit nota 5 în Gazetă. I s-a reproşat că n-a sesizat, aidoma adiţionalului S. Colţescu, pumnul tras de Kortzorg lui T. Lopes în minutul 67, indiscutabil, lovitură de cartonaş roşu! Cum i-a scăpat şi faultul lui A. Mureşan asupra lui Gnohere, dictând penalty abia la intervenţia adiţionalului Al. Tudor, rezultă că Haţegan n-a văzut mai nimic din ce trebuia! Practic, primul „central” român care va oficia la Euro la 28 de ani după Igna, a părut depăşit în multe faze-cheie. A pierdut uneori jocul din mână, din care motiv jucătorii şi oficialii de pe margine s-au încăierat în câteva rânduri ca-n Şapte păcate!

Înainte de a dezvolta subiectul, să precizăm că Haţegan e cel mai bine cotat arbitru român, ceea ce nu înseamnă însă că e şi cel mai bun. Să nu confundăm termenii şi să nu încurcăm borcanele, cel mai bun se numeşte Cristi Balaj, băimăreanul desemnat number one în 2015 de AFAN, de Clubul Sportiv al Jurnaliştilor etc. Vom mai vorbi despre asta.

Comentarii (55)Adaugă comentariu

ISRAELIAN (73 comentarii)  •  22 mai 2016, 11:28

Aseară târziu Hapoel Beersheva a câștigat campionatul cu HOBAN TITULAR ȘI ÎN MARE FORMĂ.El vine în ITALIA poimâine cu farfurioara de campion după un meci f. greu ,dar câștigat cu8 3-1. A fost nebunie pe stadion și în oraș până la 04 dimineața. HOBAN E F. APRECIAT AICI ȘI E ÎN MARE FORMĂ. E EFECTIV RĂSFĂȚAT.

ISRAELIAN (73 comentarii)  •  22 mai 2016, 11:28

Aseară târziu Hapoel Beersheva a câștigat campionatul cu HOBAN TITULAR ȘI ÎN MARE FORMĂ.El vine în ITALIA poimâine cu farfurioara de campion după un meci f. greu ,dar câștigat cu8 3-1. A fost nebunie pe stadion și în oraș până la 04 dimineața. HOBAN E F. APRECIAT AICI ȘI E ÎN MARE FORMĂ. E EFECTIV RĂSFĂȚAT.

nea caisa (81 comentarii)  •  22 mai 2016, 11:51

Sa nu il mai cainam pe Rotariu, iar daca se nu se simtea bine se putea retrage de la penalty-uri! Zic insa ca bilantul activitatii sale in acest sezon este profitabila pentru Dinamo, asa incat nu are sens sa lipim acest penalty langa acela al lui Constantin de la Tokyo. Rotariu este un jucator prea bun si prea util ca sa ne uitam la un sut. Si apoi, ca ar mai insemna "efectul de demonstratie" daca nu ar fi fost aceasta intamplare? Oricum, intotdeauna gasim argumente: daca li se intampla jucatorilor slabi, zicem ca de aia se intampla, ca sunt slabi; daca li se intampla jucatorilot buni, zicem ca soarta e perversa. Asa ca, suportericeste, sa il iertam si sa il incurajam pe Rotariu in frumoasa-i cariera fotbalistica. Altfel, pentru delatorul Pascani, am intotdeauna prezumtia de vinovatie! Bai, Pascani, iti mai parasti concurentii prin e-mail la Basescu?

Sandro (4 comentarii)  •  22 mai 2016, 14:44

Ioanitoaia, a comentat, pe vremuri un meci a lui Dinamo. la Jiul Petrosani, Cand Dimamo a castigat cu 1-0, gol im primul minut!!! Parca comenta in reluare, atat de jalnic era!!! D.l Topescu nu a putut comenta acel meci, iar Ioanitoia ne maltratat auzul!!! Penibil!!!

calare pe breazul (565 comentarii)  •  22 mai 2016, 15:46

@unul si @Jean Valjean sunt bufonii regelui de cele mai multe ori pe blogul asta. Uneori pozeaza hazlii si simpatici, alteori dau viguros cu bata in balta.

Comentează