Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Arbitrii în roș-albastru!

Apreciez, și nu sunt singurul, că n-a fost penalty nici la Goulon, nici la Varela. Ca atare, niciunul dintre ei nu trebuia sancționat cu galben.

Permalink to Arbitrii în roș-albastru!
duminică, 20 martie 2016, 4:27

Viitorul-Steaua a însemnat un meci echilibrat până în minutul 35, când “centralul” Marcel Bârsan din Capitală, prost sfătuit de “adiționalul” Lucian Rusandu din Sf. Gheorghe, a dictat 11 metri în favoarea campioanei, iar Hamroun a transformat. Într-adevăr, Goulon a pus o mână pe Stanciu, doar că, fotbalul nefiind baschet, nu orice atingere constituie automat și fault ca să trebuiască pedepsită. Părerea mea e că Bârsan și Rusandu au greșit. Nu era de arătat punctul cu var, la fel cum nu se impunea ca fundașul Viitorului să ia cartonaș galben și a  luat! Veți înțelege imediat de ce insist asupra acestui aspect.

Între altele, deoarece în minutul 74, la 0-3, arbitrul bucureștean a mai dres busuiocul, fluierând în compensație penalty și pentru echipa lui Hagi. Unul acordat însă la fel de ușor: Rusu s-a împiedicat în careu, iar “centralul” l-a scos țap ispășitor pe Varela și a indicat 11 metri! L-a iertat însă pe căpitanul Stelei de al doilea cartonaș galben pentru că, dacă i l-ar fi arătat, trebuia să-l elimine, Varela având un avertisment încă din minutul 44!

Apreciez, și nu sunt singurul, că n-a fost penalty nici la Goulon, nici la Varela. Ca atare, niciunul dintre ei nu trebuia sancționat cu galben. Dar dacă i-a dat galben lui Goulon, Bârsan era dator să-i dea și lui Varela, nu să judece același tip de infracțiune, de abatere, cu unități de măsură diferite. Din păcate, a aplicat regulamenul nu după litera ori spiritul acestuia, ci după cum i s-a năzărit lui, după ureche.

De presupus că eventuala eliminare a lui Varela cu un sfert de oră înaintea finalului n-ar fi modificat radical datele meciului de sâmbătă. Probabil însă că absența stâlpului defensivei ar fi contat în a 4-a etapă de play-off, contra Pandurilor, asta chiar e de reținut.

Mai ales suporterii steliști vor sări de partea arbitrului, întrebând ce mare eroare a comis el din moment ce, fie și eronat, a acordat câte un 11 metri pentru fiecare echipă?! De acord că a greșit împotriva Viitorului, dar a și compensat, nu? Nu. O asemenea judecată minte, e falsă întrucât una e să primești penalty la 0-0 și alta, infinit mai puțin, la 0-3 și doar cu 15 minute înaintea ultimului fluier. Hai să nu încurcăm borcanele și unii dintre noi să facem pe naivii, pe niznaii!

Cântărind prestația lui Bârsan, notată cu 4 în Gazetă, Adrian Porumboiu a spus, cu un remarcabil simț al umorului, că “singura lui decizie corectă din prima repriză a fost când a fluierat finalul acesteia!”. Plastic și exact dacă punem la socoteală și “detaliul”, termen folosit ironic de Hagi, că Ad. Popa a desprins-o pe Steaua la 2-0 după ce și-a potrivit balonul cu mâna în drum spre gol: henț clar, indiscutabil, fără dubii! Culmea, deși el trebuia să vadă cel mai bine faza, fiind excelent plasat, cu fața la minge, Rusandu n-a intervenit! A bifat astfel încă o gafă de începător, impardonabilă.

În ciuda forcing-ului din final al Viitorului, lipsit însă de vigoare, Steaua a câștigat până la urmă fără probleme la Ovidiu. Ar fi însă fair să recunoască, bărbătește, cavalerește, că a reușit și cu ajutorul arbitrilor. Recunoașterea n-ar schimba clasamentul, dar ar schimba imaginea.

Comentarii (53)Adaugă comentariu

Lucian (6 comentarii)  •  21 martie 2016, 14:34

Ce coincidenta ca toti haterii "nu au vazut" faultul clar la Stanciu. Si multi din presa desigur, dar aia e ptr. audienta :)

Vyndros (3 comentarii)  •  22 martie 2016, 12:48

Ok, chiar nu inteleg de ce nimeni nu pomeneste faptul ca Goulon il loveste pe Stanciu intai cu genunchiul stang si apoi cu genunchiul drept la faza acelui penalty? Parca toata presa sportiva a facut fixatie pe acea mana pusa pe Stanciu care, intr-adevar, nu poate fi cauza de penalty si nu vede loviturile din alergare pe care Goulon le aplica. Nu zic ca a facut-o intentionat, mai degraba pare un exces de zel in tentativa de a ajunge la minge, dar acelea sunt LOVITURI CLARE in momentul in care Stanciu era in actiune deci e clar penalty (ganditi-va si la cat de mare si puternic e Goulon si la statura sub medie a lui Stanciu...).

Alexutu1 (5 comentarii)  •  1 aprilie 2016, 10:59

Felicitări!

Comentează