Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Steaua trăiește

Reghe a surprins trimițând în teren o echipă greu de anticipat, chiar fistichie.

Permalink to Steaua trăiește
luni, 14 martie 2016, 4:15

Alibec parcă a fotografiat acest Steaua-Astra, 2-0, când a recunoscut că “Ne-au bătut clar și n-are rost să mai discutăm. Au fost mult peste noi”. Chiar așa au stat lucrurile.

Dacă trupa lui Reghecampf a reușit să se concentreze într-un moment crucial, cea a lui Șumudică a clacat, arătând insuficient pregătită fizic și psihic pentru un duel fără menajamente. Oricât se străduiește Șumi să adoarmă vigilența celorlalți, să-i păcălească, el pare mai degrabă resemnat decât viclean.

Reghe a surprins trimițând în teren o echipă greu de anticipat, chiar fistichie. L-a introdus pe Tamaș fundaș dreapta, l-a titularizat pe repudiatul Momcilovici, deunăzi luat în bâză de Gigi Becali, l-a urcat mijlocaș pe Enache și l-a împins vârf pe Chipciu. În plus, poate surpriza numărul 1, a apelat la doi închizători! Era de presupus că, la așa alcătuire, Steaua va adopta un joc de tatonare, mai prudent, mai închis.

Din contră, ea s-a repezit asupra adversarului și nu l-a slăbit  până nu l-a răpus. Reghecampf s-a dovedit de data asta foarte inspirat.Cei mai buni oameni ai Stelei au fost iarăși Fl. Niță și N. Stanciu, lângă care trebuie amintit Momcilovici, dar greul bătăliei l-au dus Pintilii și Bourceanu. Transpirând abundent și cu folos, aceștia au revenit spectaculos în prim-plan deși nu puțini le cântaseră prohodul. Come-back-ul Stelei se datorează în mare măsură celor doi maratoniști.

Adevărat e că replica anemică a liderului i-a înlesnit misiunea Stelei. Incapabilă să suplinească plecarea lui Budescu, Astra a părut o formație cenușie, tristă, posacă, cu capul în pământ. Tocmai pentru că ulciorul nu merge mereu la apă, ci se mai și sparge, Astrei i-a întors spatele și norocul ce-i surâsese nițel cu CFR și din plin la Botoșani. Când ai o singură ocazie de gol pe parcursul întregii partide, ratată de Alibec în prelungirile reprizei întâi, nu poți pretinde altceva. Îți accepți soarta, adică suporți înfrângerea și înghiți în sec.

“Centralul” Al. Tudor n-a avut probleme, dar nici n-a prins o zi fastă. De teamă să nu scape meciul din mână, a făcut exces de zel împărțind cartonașe în stânga și în dreapta. La un moment dat a lăsat impresia că fluieră cu Steaua, n-a sancționat palma administrată de Varela lui Alibec în colțul terenului și nici un henț al aceluiași Varela comis în marginea careului, dar tocmai împotriva Stelei a greșit cel mai grav: nu l-a eliminat pe Boldrin după ce brazilianul, deja avertizat, l-a lovit pe Toșca!

Oricum, nu era indicată prezența lui Al. Tudor la meciul de la Pitești după erorile în favoarea Stelei de la întâlnirea directă de 3-1 din decembrie 2013. Delegarea cu pricina a tensionat atmosfera și le-a permis astralilor, îndeobște lui Șumudică, să speculeze, să înflorească, să pună presiune. Trasă de păr, dar presiune. Duminică seara, încântați de ce-au văzut și, firește, de rezultat, fanii roș-albaștri au scandat la final “Campionii, campionii!”. E încă timpuriu pentru asta, prea devreme. Învingând convingător liderul, Steaua a demonstrat că trăiește, că respiră, dar atât. Neîndoios că ea păstrează șanse reale pentru titlu, șanse de-acum în creștere, dar până să-l obțină mai rămâne drum lung. Lung și presărat cu capcane.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

bogdan (395 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:29

Corect comentariul, mai putin ca Tudor a avantajat-o pe Steaua ca nu a fost asa. Giurgiuvenii au fost mari simulanti mai ales tatarul de Alibec.

AliBaba (223 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:39

Nea Ovi, victoria asta ti-a venit ca o manusa sa poti sa ii ridici in slava pe favoritii dumitale. Astept curios ce vei scrie dupa bataia pe care o vor lua stelistii de la viitorii lui Hagi.

Kyro (61 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:45

La Tudor parca mai sunt 2 faze de imputat: 1. Al doilea galben la Bourceanu si dublu-penalty-ul la Bawab

observator_federal (53 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:46

Domnule Ovidiu, cred ca articolul vi l-a dictat Meme Stoica. Nici Jiji nu s-ar fi laudat mai bine dupa un meci... Ciudat, foarte ciudat...

sumio (911 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:47

Mie nu mi s-a parut un meci ultra-spectaculos si nici atractiv-interesant, dar aveti totusi dreptate sa spuneti ca Reghe a fost un bun strateg in actuala batalie.

antonela (565 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:52

Am fost in tribuna ca e aproape de casa mea si, decat sa nu pot sa dorm de urlete mai bine ma duc eu sa urlu la meci. Sunt si stelista, asa ca-mi prinde bine. Prin anii 80 inainte de Revolutie frati-miu era cat p-aci sa fie recrutat de Marea Steaua de atunci, asa ca am ramas stelista cu sufletul. Dar FCSB-ul, din pacate, n-are nici o legatura cu acea minunata echipa, in primul rand datorita actualului patron-cioban mioritic originar din partea de nord a Greciei continentale.

mihai231 (20 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:53

sa speram ca nu se vor preda viitorul si mai ales pandurii, cum se vorbeste pe la colturi, si cu una si cu ceaalalta fcsd aka fcsp aka fcsb va avea probleme....

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:53

D-le Ioanitoaia, . pe Pintilii, cel din echipa lui GIGI VALIZA , cine are curajul sa-l elimine de pe teren ?. Acestui taietor de lemne ii trebuie o pauza mai lunga de meditatie , ca tot e in tendinte, sau sa se lase definitiv de fotbal pentru ca a devenit un pericol . Cica el pune osul la treaba dar pune cu mult mai cu spor oasele adversarilor in mare pericol.

Cheetah (2118 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:57

Steluta a jucat bine datorita strategiei antrenorului, dar a dezamagit cu spectaculozitatea jocului din ultimul an datorita ambitiilor uneori elucubrante ale actualului patron.

Radu (178 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:58

@ observator. Ia mai citeste odata ce zice Alibec si oprste-te. Ioanitoaia a dat destul in Steaua dar cand e de laudat nu se da inapoi. Iar aseara chiar a fost cazul o spune unul care nu e stelist.

gannicus (2 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:58

Dl. Ovidiu , poate amintiti de de penalty-ul clar la Bawab trecut cu vederea de dl. Tudor , pt a respecta deontologia profesionala

JE (15 comentarii)  •  14 martie 2016, 16:59

Sa nu uitam de penalti, si care hent? daca e faza care cred eu e piept toata ziua

zapacitu (911 comentarii)  •  14 martie 2016, 17:02

Mai aveati nitel si-i compuneati un cantecel de sorginte plagiat dupa ala celebru cu "Jana nu e moarta, Jana se transforma... ". :) @*** frate, unde esti bre sa-mi dai dreptate? Pai ce, n-am? Am, dar daca AM, AM pentru mine! :)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

DODO (205 comentarii)  •  14 martie 2016, 17:09

De acord ! Pintilii și Bourceanu alearga, deposedeaza, paseaza scurt si des, chiar trag la poarta. Stanciu trebuie sa invete sa ridice capul, sa paseze scurt, sa nu mai dea pase lungi, paguboase ! Atunci ne vom apropia de Ti ki ta ka ! Si nu de Barcelona vorbesc, ci de T. Stoica, Boloni, Majearu, Balan, Barbulescu, Balan ...

SAG (132 comentarii)  •  14 martie 2016, 17:10

Felicitari pt. victorie si joc, FC Steaua ! Vrem insa performanta ! E doar un pas spre titlu dintre cei 8 ramasi..., dar sansele au revenit intr-un procent sporit. S-a jucat cu maxima seriozitate tehnico-tactica(datele din caseta tehnica a meciului si notele acordate de GSP sunt concludente). Steaua mai putea inscrie 2-3 goluri. Acum, intrebarea noastra a stelistilor este : va fi capabila Steaua sa repete asemenea joc de inca 8 ori ??? Raspunsul meu este: matematic, Steaua poate fi campioana daca va castiga cele 8 partide. Mai sunt si alte variante dar aceasta este cea mai directa, cea mai dificila, dar acceptabila pentru o echipa ce vrea sa faca PERFORMANTA !

costi42 (37 comentarii)  •  14 martie 2016, 17:18

nu-mi vine sa comentez,lumea e atat de lmpartita ca nu mai stiu ln ce fel de tara traiesc,ce fel de oameni santem,vad dreptatea cu capul spart si pe ovidiu nedrept,partinitor,cat despre tudor,acelas arbitru usor influentabil plin de sine,care vrea mereu sa iasa ln evidenta dar nu numai decat ln bine.ATAT.

Constantin (7 comentarii)  •  14 martie 2016, 17:23

Băi nene,eu nu înțeleg un lucru?!?!De ce nu sa revoltat armata până să intre jijică la paidamos?????Probabil obțineau niște spăgi grase de la ”mioritic”?Când a închis robinetul cioănașul,hop și armata....vrea nu vrea cere , nu cere.....Gigiii.....băi Gigi!!!!Păi are dreptate makedonul când spune ca va aduna un milion de oamenii împotriva armatei,defapt sunt oameni împotriva sistemului din România și împotriva comunismului mascat.Oare Sahktar Doneț cu patronul Ahmetov a plătit armatei Ucrainei sigla si palmaresul cănd a preluat echipa?Probabil că nu ,dar toată vina este a fotbalului românesc și conducerii acesteia pentru că a permis înca de acum vreo cinșpe ani ca locurile să fie cumpărate din A în B și invers,cel mai bun exemplu este Unirea Urziceni ,investești ,antrenor bun ,plătești unde trebuie și te retragi.....până la urmă am senzația că Becali se luptă cu morile de vânt......fcsb sau Steaua este mai puțin important.Cine scoate pieptul în față în Europa este cu adevărat important....Horia Tecau,Simona Halep,Alina Dumitru,Ana Maria Branza,Handbal Feminin,Rugby masculin ....și ceei ce urmează!

Robert (1 comentarii)  •  14 martie 2016, 17:36

esti doar o ' epava ' a ziaristului care erai 'pe timpuri '... trist !!! dar in același timp îți înțeleg ' foamea de bani ' ... dar totuși....,trist pt' valoarea care te crezi ' !!! 😉

Marius22 (347 comentarii)  •  14 martie 2016, 18:15

Roberte, nu realizez ce te-a deranjat la aceasta relatare. Te rog sa vii cu amanunte or te consider un dinamovist lovit de invidie si atunci te inteleg.

Dilimache (657 comentarii)  •  14 martie 2016, 19:14

@Robert - e clar ca nu esti un comentator si un cititor al site-urilor gsp ci doar un postac platit, iar foamea de bani e a ta, care te cobori pentru un pol sa arunci cu mizerii, asa ca pentru tine am un singur cuvant, sictir!

coco (401 comentarii)  •  14 martie 2016, 19:18

Ce penalti visati ma la Bawab, aveti vise erotice?

alex (1 comentarii)  •  14 martie 2016, 20:00

Pe langa neeliminarea lui boldrin a mai fost si iertarea de al doilea galben a lui morais...+ un penalty neacordat la bawab...

Archie (73 comentarii)  •  14 martie 2016, 20:26

Coco uita-te la rezumatul de pe Digi. Acolo vezi clar dublu fault in careu la Bawab. Si apoi vorbim de vise ...

coco (401 comentarii)  •  14 martie 2016, 22:44

Multumesc de invitatie. M-am uitat si nu e 11 metri, puneti ochelari!

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  14 martie 2016, 23:24

Steaua a jucat dezastruos ultimele 10 minute, delasare totala, mingi pierdute usor, faulturi aiurea. N-au mai respectat tactica, s-au lungit si au creat spatii. CFR a dat doua goluri in min 90 ! Cred ca Reghe ar trebui sa revada aceste ultime 10 minute jalnice si sa faca ceva. Imi amintesc de prea multe finaluri nefericite. In rest aveti dreptate, un meci foarte bun, tinind seama ca Sumi a jucat si schimbat perfect. Titularii nu m-au surprins. Reghe prefera sa inceapa cu echipe la care mai poate aduce ceva in plus prin schimbari. In functie de forma si situatie putea si muta jucatorii pe alte posturi, Enache fundas, Stanciu la inchidere, Chipciu oriunde e nevoie, putea schimba din mers si sistemul. Daca Moncilovici juca sters sint sigur ca juca cu trei in spate la cum a aratat Astra. Dar a fost inspirat, macar atit ar trebui sa recunoasca toti. Asa da. Au incercat toti sa fie primii la minge, au pasat repede, au sutat, au patruns. La Bawab se putea da penalti. Lui Tudor nu i-a placut ca s-a oprit, n-a patruns decis in viteza, cautind parca un contact. Mai bine nu se putea arbitra un meci cu atita tensiune. La exagerari, poate sint subiectiv, cred ca i-a dat prea usor galben lui Chipciu. In rest asta e stilul, il stia si Sumi, care de altfel n-a comentat arbitrajul.

Adu (70 comentarii)  •  15 martie 2016, 1:31

domnu Ioanitoaia, cu tot respectul, as reclama la GSP daca as avea unde, dar dvs. ca director raspundeti de acesti profesionisti care posteaza "Halep o va întâlni pe cehoaice Barboa Strycova." :D

Adu (70 comentarii)  •  15 martie 2016, 2:15

pentru mine ramane un mister cum Steaua a batut cu 2-0 pe Astra, care a batut cu 2-0 pe Viitorul, care a batut cu 4-0 pe CSU Craiova, care a batut cu 3-0 pe Voluntari, care a batut cu 4-1 pe Steaua! :D Dar probabil sunt eu greu de cap si nu ar trebui sa vad ca meciurile se decid intre patroni, iar LPF si FRF sunt doar acoperire pentru mafioti! :D hahaha

aldo_m (164 comentarii)  •  15 martie 2016, 6:57

nea ovidiule dupa atata experienta a lu mata in fotbal mai bine spuneai ca se cere UN CONTROL ANTIDOPING pai niste jucatori care abia alergau se transformsa brusc in niste atleti care CULMEA ALEARA PANA IN MINUTUL 90 un mare semn de intrebare DOPINGUL ca oricum la noi nu se fac controale mi s-a parut suspecta voiciunea unora

cici jiji (2 comentarii)  •  15 martie 2016, 9:20

Ce play off ciudat?? Cum se chinuie ei arbitrii sa termine toti egal! Numai fcsbeaua mizeria blatistă a României câștigă"spectaculos" 3 pct!!? Asa e la federatia sistem zRegheBlat!

cici jiji (2 comentarii)  •  15 martie 2016, 9:20

Ce play off ciudat?? Cum se chinuie ei arbitrii sa termine toti egal! Numai fcsbeaua mizeria blatistă a României câștigă"spectaculos" 3 pct!!? Asa e la federatia sistem zRegheBlat!

Ghencea (129 comentarii)  •  15 martie 2016, 12:14

Alo antistelistii lui peste, ce altceva mai inventati pe langa controlul antidoping propus de desteptul de aldo? Va deranjeaza rau cand bate Steaua si nu stiti ce sa mai scorniti contra ei.

sorin munteanu (45 comentarii)  •  15 martie 2016, 16:11

Ali Baba si Observator federal. Aveti cred cda 120 % dreptate. Poate i-a soptit ceva si perechea manea.

sorin munteanu (45 comentarii)  •  15 martie 2016, 16:12

Si ce era asa greu de anticipat echipa? Crezi a mai fost cineva surprins in afara de tine?

sorin munteanu (45 comentarii)  •  15 martie 2016, 16:16

Inca ceva. Oare al cite-lea comentariu penibil este asta? D-le Ioanitoaia vezi ca s-a terminat de mult stilul " Minoiu, minutul si scorul", presa este libera si la alt limbaj decit ala de lemn. A consemnat..., ros-albastri, l-a inrosit , si alte expresii prafuite

Comentează