Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Fratele lui Spiderman

M-au mâhnit, ba și dezgustat, acei fani din Groapă care i-au jignit pe ex-dinamoviștii Tamaș și Marica, mai ales pe ultimul.

Permalink to Fratele lui Spiderman
luni, 7 martie 2016, 4:27

Spre deosebire de meciul de Cupă disputat joi, unul șters, plictisitor, Dinamo-Steaua de duminică a onorat titulatura de derby. Fără s-o numesc Derby de România, care sună pompos, partida a oferit un fotbal de calitate, dar și altceva. Tensiune, controversă, polemică. Steaua a jucat mai bine în prima repriză, iar Dinamo, profitând și de pasul înapoi al adversarului, în cea secundă. Ca atare, scorul egal poate fi socotit echitabil, deși Rednic și Reghecampf au pretins fiecare că ar fi meritat victoria! Nu-i de mirare, toți trăim cu impresia că stofa costumului nostru e cea mai fină.

Personal, m-a impresionat în mod special Niță, portarul campionilor primind în GSP, el și Bicfalvi, cea mai mare notă, 8. Măcar în 3 rânduri, dacă nu în 4, el a intervenit providențial. În minutul 19, în care l-a blocat pe Essombe scăpat singur, Niță a părut fratele lui Spiderman, Omul Păianjen! În urmă cu câteva luni, când am scris că Niță ar trebui luat în calcul pentru lotul tricolor, destui s-au îndoit și unii chiar au râs. Acum, m-aș bucura să fiți atenți la Rednic, “Norocul Stelei a fost Niță, el a salvat-o pe Steaua!”, apoi să începeți, măcar cu jumătate de gură, să-mi dați dreptate.

M-au mâhnit, ba și dezgustat, acei fani din Groapă care i-au jignit pe ex-dinamoviștii Tamaș și Marica, mai ales pe ultimul. L-au înjurat pe Ciprian când a părăsit gazonul accidentat, ba destui spectatori de la tribuna a II-a l-au și scuipat! Foarte urât, comportament pentru care orice galerie din lume ar trebui să roșească și să-și ceară scuze. Bălăcărindu-l pe Marica pentru că, pasămite, a sfidat culorile alb-roșii când a semnat cu Steaua, respectivii uită însă că și Bicfalvi al lor, autorul golului egalizator, ar putea fi inclus în categoria “trădătorilor” de vreme ce a evoluat în Ghencea între 2007 și 2012! Niciodată să nu-i faci altuia ce ție nu-ți place, de acord?

De prestația lui Ovidiu Hațegan s-a declarat dezamăgit până și Puiu Iordănescu, de obicei rezervat în aprecieri la adresa cavalerilor fluierului. Totuși, v-aș invita să nu-l desființați pe arbitrul arădean, deși el a sfârșit prin a nemulțumi ambele tabere! Indiscutabil că Hațegan a mai greșit, dar nici des, nici grav. Înscris ori nu din ofsaid, însă mai degrabă din, golul lui Hamroun nu i se poate imputa “centralului”, ci asistentului Seb. Gheorghe, iar asta într-o situație în care în mod obișnuit se lasă credit atacului.

Hațegan e vinovat, indiscutabil, că nu i-a acordat lui Pintilii al doilea galben când, în minutul 67, l-a faultat în afara careului pe Palici. La fel și când, remarcă justă a lui Reghecampf, i-a permis lui St. Filip, pe care-l eliminase, să rămână în teren și să obțină, provocându-l pe Hamroun, eliminarea stelistului! Arădeanul n-a comis alte erori flagrante, însă a condus cu frică, timorat, fără anvergura unuia care peste 3 luni va oficia la Euro! Culpa e a lui, dar și a șefilor CCA, care l-au cocoloșit ca pe-o domnișoară de pension, l-au tot protejat!

Astfel se explică, neconvingător, cum Hațegan a arbitrat până azi numai 3 întâlniri Steaua-Dinamo, față de 7 ale lui Tudor și 8 ale lui Balaj! Asemenea copiilor, și pe arbitri îi ai cum îi crești.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

bazileon (167 comentarii)  •  7 martie 2016, 21:28

Stimate Nea Ovi, ati facut un caz teribil din "cobaizarea" lui Hagi, desi era vorba doar de un presupus penalty neacordat (care nici n-a fost!!! S-o lasa Hagi de fotbal, cum a declarat?). Iar ieri, cand Dinamo primeste un gol probabil neregulamentar, si e privata de o superioritate numerica pe care o constatati indubitabil, cum, arbitrajul e OK? Adica Dinamo nu a fost defavorizata? Halal!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  7 martie 2016, 21:33

...fcsb ...nu prinde nici locul trei ...

dudu (34 comentarii)  •  7 martie 2016, 22:11

Cand am vazut titlul articolului, am zis "Hpa, ia sa vezi cum ne momeste maestrul cu un titlu despre Nita, casa profite de situatie si sa il spele pe Hategan!" Bineinteles, nu m-ati dezamagit! Probabil ca l-ati fi spalat mai bine (a fost epocala incercarea dvs. de a-l spala pe Coltescu dupa meciul Astra-Steaua, la care inclusiv 99% din redactia GSP a etichetat arbitrajul ca fiind echivalent cu o executie). Dar trebuia sa punctati ideea pe care o tot vehiculati - cum ca CCA nu il deleaga pe Hategan la meciuri grele - asa ca i-ati administrat o spalare "lights". Acum sper ca v-ati lamurit de ce nu il deleaga CCA-ul: Pentru ca omul nu e in stare. Tot meciul a arbitrat fara a-si asuma nicio responsabilitate. A inchis ochii la duritatile lui Pintilii, pe care nici macar nu l-a admonestat. Apoi a inchis ochii la faza in care Chipciu a fost trantit in careu, langa linia de fund. Simptomatic pentru stilul lui de arbitraj e comportamentul avut la faza celor doua rosii. Sf. Filip l-a trantit brutal pe Hamroun, arbitrul de linie a semnalizat faultul, dar in secunda urmatoare Hategan a intors capul in alta directie, sperand ca totul se va rezolva de la sine. Si cand Hamroun l-a inghiontit pe Sf. Filip s-a facut ca nu vede. In momentul in care Sf. l-a luat de ceafa pe algerian, Hategan s-a oprit din alergare si a facut cativa pasi inapoi, de parca se gandea "Mama, iese cu bataie, mai bine o tulesc!" Pica si varianta ca s-a dat deoparte ca sa judece faza - i-a lasat pe aia sa urle si sa pocneasca sub nasul lui, Papp si Anton meritau lejer macar galben la cum s-au manifestat. Apoi, cand l-a vazut pe Sf. Filip ca se duce spre Hamroun a doua oara, la fel, a intors capul si s-a facut ca scrie in carnet. Asta e arbitrul Hategan - un pampalau fricos care nu vrea sa isi asume raspunderea. CCA nu e de vina ca nu il deleaga la meciuri grele (asa cum amuzant interpretati dvs.), ci e de vina ca il tine in brate, ridicandu-i artificial cota si delegandu-l doar la meciuri de adormit in fata televizorului.

coco (401 comentarii)  •  7 martie 2016, 22:54

Unora le e peste poate sa priceapa un lucru elementar caun ofsaid milimetric ca al lui Hamroun nu se pune la central, ci la tusier. Si nici ca faultul lui Pintilii era de inca un galben sau nu. Ce e discutabil poate sa acuze dar cu masura omeneasca.

red424 (1 comentarii)  •  8 martie 2016, 7:41

Nici nu ma asteptam la altceva de la dl ioanitoaia. cu tot respectul, dansul Inca traieste in 1970, daca II plac arbitrajele astea romanesti, cu intreruperi la fiecare 5 secunde si rosii pt price atingere. Mare tupeu Sa criticati dinamovistii, cand dumneavoastra personal ATI inventat circul SI mizeria in fotbalul romanesc (remember procesul etapei?)

Valentin (13 comentarii)  •  8 martie 2016, 7:47

A fost un scor echitabil dupa aspectul jocului. Cu Marica in teren, Steaua castiga meciul.Dupa caseta tehnica a meciului, Steaua a fost echipa mai buna. Interesant este faptul ca, echipa a II a a Stelei in meciul de cupa, a jucat mai bine decat echipa titulara. Dinamovistii se agita mult prea mult, dupa doar un egal, uitand ca in ultimii ani au incasat-o pe banda rulanta !

drako (50 comentarii)  •  8 martie 2016, 7:53

articol si opinii pertinente. ziarist adevarat ! gretoasa atitudinea asa zisilor suporteri...

daniel (223 comentarii)  •  8 martie 2016, 9:52

in acest campionat, dinamo a fost favorizata deseori, asa ca, s-o lase balta cainii, cu defavorizarea lor...rugati-i va rog, pe colegii (colegele) d-voastra de la gsp, sa nu mai prosteasca microbistii cu doua clase, cum ca romania va inscrie doua echipe in liga campionilor si trei in europa ligue (cupa cupelor a fost desfiintata de imbecilii de la uefa!)..echipele romanesti vor juca in preliminarii, vara, asa cum pe vremuri, se disputau, cupa de vara, iar apoi, uefa intertoto! din septembire incep meciurile in cele doua competitii si atunci, echipele romanesti eliminate de timpuriu, se screm in meciuri mediocre de campionat! .... nu mai faceti atata tam-tam cu asa zisul campionat euro, fiindca e un fel de daciada (24 de echipe la start!)..in plus, conform organizatorior, datorita amenintarilor teroriste, unele meciuri se vor disputa fara spectatori! hala c.e.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  8 martie 2016, 10:50

Pina sa iasa Marica Steaua a fost net superioara tactic. Parea ca se va distanta. Toti jurnalistii uita un lucru: Marica s-a accidentat iar Reghe ramas fara solutii a trebuit sa schimbe conceptul. Nu stiu daca e doar ghinion, dar 10 transferuri n-au reusit sa repare nici ce-a stricat Radoi. Noroc ca a plecat Breveld altfel intra si asta in lucul lui Pintili care s-a lovit noaptea la cap. Trebuie intrebat ce l-a apucat sa bage alunecari in terenul advers la linia de margine. Macar daca il nimerea, asa mai intelegeam. Stanciu a fost urcat mai sus, unde a fost tinut cu spatele la poarta si nici n-a fost lasat sa preia. Altfel Muniru care se departeaza de Rotariu si il lasa sa centreze ori sa patrunda central nestingherit, altfel ca Pintili, nedormit, care pune copita abia dupa ce adeversarul a preluat. Merci. Cu Breveld, Muniru si Tade aveam varza lui Radoi, care nu speria nici iepurii. Toti jurnalistii uita ca Steaua il avea pe Rusescu si Iancu, care puteau combina si suta, ii avea pe Szukala si Gardos care erau periculosi in careul advers si siguri in cel de aparat. Uite ca Gaman, asa batut cum pare sus aduce cu capul 6 puncte de unul singur iar Papp poate mai risipeste odata 30 de milione de unul singur. De Anton si Erik nu mai zic. Pe primul l-a trimis Radoi la Dinamo, al doilea n-a fost vazut si ca inchizator. Gaman, asa batut cum e, ne-a batut singur, l-a batut si pe Hagi, Anton ne-a batut cu 3:1, Erik ne-a egalat si putea sa ne bata. Tade, sa fim seriosi, in min 93 n-a sutat, n-a deviat, s-a lovit pur si simplu mingea de el ca de gard. Daca Marica si Bawab chiar nu pot juca o luna, Steaua trebuie sa aduca urgent un atacant ! Cu astfel de arbitraje Steaua pierde si locul doi. Popa, Chipciu si Hamrun, jucatori care intra in dueluri, sint permanent „controlati“ la ghete si in coaste, dar arbitrii vad fault in atac daca se vaita agresorii. Groaznic arbitraj, practic nu-i lasa sa joace. Astia sint diplomati nu arbitrii. Acum am ramas si fara Hamrun, faulat, calcat si apoi prins in menghina de Anton si Filip, luat de git ca pe strada ! Rosu clar, Ovidiule, sa nu uiti sa-i multumesti lui Vochin. Ovidiu. Pai i-a cerut intr-o compunere Vochin sa-i multumeasca. Uite altul care n-are treaba cu fotbalul, care nu-si asuma nici o raspundere, care fluiera diplomatic tot ce cer jucatorii si ajunge mare. Daca fluiera asa si la EURO se face de tot risul. Spre norocul lui a avut secunzi mai in forma ca deobicei, altfel stica tot meciul. Vezi Vochine sa-l recomanzi pe micul balerin cu Astra, ca sa sparga stelistii televizoarele si apoi sa-si bata si nevestele !

lucian (206 comentarii)  •  8 martie 2016, 13:39

Bravo Nea Ovi, ti-a iesit la fix cu Sumudica. Uite ca presa are mai multa forta decat regulamentul si suporterii echipei campioane. Chapeau.

Sumio (911 comentarii)  •  8 martie 2016, 14:31

@daniel, daca e adevarat ce afirmati in legatura cu Liga Campionilor, Liga Europa si Campionatul European, sa le numim pe scurt aici LC, LE si CE, pentru unul ca mine care e absolvent cu diploma de 10 si nu de doua clase, evident ca n-ar strica sa oferiti gratuit cititorilor maestrului niscaiva probe care sa va sustina prelegerea. Prea ne-am obisnuit toti sa facem afirmatii gratuite, pe baza de informatii auzite din "gura targului", atat de draga noua romanilor din cele mai imemoriale timpuri, nu credeti c-ar trebui totusi sa schimbam ceva in bine?

Andrei F (1607 comentarii)  •  9 martie 2016, 10:46

,,FIFA a sancţionat 23 de jucători şi oficiali din Italia pentru implicarea în meciuri trucate .Investigaţiile au raportat faptul că au existat meciuri aranjate şi pariuri ilegale în perioada 2014-2015 în diferite competiţii din Italia.,,Prosport de astazi... Deci ar trebui informat si dl. Ioanitoaia care ne spunea ca Bufon doar a fost atentionat…Poate ca Sumudica a pariat legal contra regulamentului….Altfel trebuiti sa fiti felicitat...Cele mai mari diferente de interpretare la regulament intre comisii au fost toate in asentimentul dv..Reamintesc:Muresan,Kovacs si acum Sumudica...

Comentează