Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Capitala de la Cluj

Se vede cu ochiul liber că Bucureștiul, prost condus, dacă nu cumva și furat uneori, a rămas rău de căruță

Permalink to Capitala de la Cluj
vineri, 4 martie 2016, 5:03

Când Iordănescu a zis că n-ar vrea ca “amicalul” cu Spania din 27 martie să se joace la Cluj-Napoca de teamă că gazonul va lăsa de dorit, Emil Boc a tăcut. Câteva zile mai târziu însă, după declarația lui Reghecampf cum că “e o pată pentru România să meargă echipa națională la Cluj”, primarul ardelean a replicat prompt: “Noi, clujenii, nu suntem de vină că Bucureștiul nu-i în stare să organizeze un meci cu campioana Europei!”.

Sigur că Boc avea și are dreptate. Nu răspund clujenii pentru problemele bucureștenilor și nu pot fi ei socotiți, sub nicio formă, spectatori de rang inferior, de mâna a doua. Dimpotrivă, Clujul și, în sens mai larg, Provincia ar merita ca selecționata de fotbal, și nu doar ea, să le viziteze mai des, să nu le ocolească. Atât că în teritoriu există puține stadioane omologate internațional, foarte puține! La Cluj, la Ploiești și la Piatra Neamț. Din 2017 va fi și la Craiova.

Comparativ, primii noștri adversari din grupa de la Euro, francezii, au disputat 6 partide de verificare în 2015: 3 la Paris și restul la St. Etienne, Bordeaux și Nice. Iar până la startul CE mai au programate 3 teste, unul în Capitală, al doilea la Nantes și ultimul la Bordeaux. Revenind, clujenilor li se cuvine oricând un meci al României, numai că normal e ca acesta să fie prins în calendar și repartizat din vreme, nu atribuit ca soluție de avarie.

S-a ajuns la această tevatură, evit s-o numesc vrajbă, din pricină că Primăria Bucureștiului amână redeschiderea Arenei Naționale, ale cărei porți sunt zăvorâte de 4 luni! Consiliul Local al Municipiului arată cu degetul spre ISU, spre Pompieri și invers, pentru ca, la rându-le, acestea să arunce pisica în curtea Primăriei! Între timp, se pierd credibilitate, prestigiu și bani!

Ca să-l citez pe Ionuț Lupescu, e aberant să pui semnul egalității între un stadion cu 55.000 de locuri și un club de noapte cu maximum 500, ba să le și tratezi la fel! Primarul interimar trebuie să-și asume responsabilități ori să se ridice de pe scaun. Altminteri, dacă nu ia taurul de coarne, crește pericolul ca Bucureștiului să i se retragă cele 4 meciuri încredințate la Euro 2020. Nu exclusiv din această cauză riscă Bucureștiul, e și povestea cu metroul până la Otopeni, însă atârnă și ea greu. Retragerea ar crea o gaură imensă în bugetul orașului și, încă mai trist, ar leza onoarea tuturor românilor.

Ne place sau nu ne place nouă, sudiștilor, capitala sportului, reprezentarea acestuia, se mută încet-încet la Cluj- Napoca. După duelul cu Cehia, acolo se va juca și întâlnirea de Fed Cup cu Germania. La fel, inaugurată în 2014 și capabilă să primească aproape 10.000 de oameni, Sala Polivalentă din Transilvania va găzdui în 2017 CE de gimnastică și o grupă a Europenelor de baschet masculin.

Dată fiind anvergura lor, era logic ca întrecerile amintite să se desfășoare la București, dar unde?! În parc, la Muzeul Satului?! Pe lângă că Polivalenta de pe Dâmbovița, depășită, datează din 1974, capacitatea ei e la jumătatea celei de pe Someș, așa că, să fiu iertat, Emil Boc n-a vorbit aiurea. Se vede cu ochiul liber că Bucureștiul, prost condus, dacă nu cumva și furat uneori, a rămas rău de căruță.

Comentarii (67)Adaugă comentariu

dani (86 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:23

Bucurestiul are doua cluburi de superclasa, cum nu se gasesc nicaieri in lume:Dinamu si FCSP. Traiasca si sa infloreasca, fotbalul Mafiot, condus de LPF!

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:26

...stadionul este cel mai sigur din lume ...insa romanii au cei mai prosti lideri din univers ...

pandiani (1 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:26

Vrajba asta va tot exista domnule Ioanitoaia atat timp cat va tot referiti la Romania ca "provincie". Sigur ca initial Boc a tacut, dar nu poti sa stai sa-ti toarne oamenii in cap jigniri peste jigniri si sa nu spui nimic. E clar ca jurnalistii din capitala au multa ura fata de CLuj, dar eu am o singura nedumerire. De ce nici unul din jurnalisti nu a pus problema invers? Este sigura Arena Nationala la redeschidere? Care sunt cauzele lipsei avizului? Ce inseamna un plan de evacurare? Ce inseamna un acoperis inflamabil? Si mai ales in cat timp se poate evacua un asemenea stadion in caz de incendiu de la vreo fumigena sau de la o problema electrica? Chiar Mircea Sandu zicea, inainte de Colectiv, ca Arena are probleme majore si trebuie modernizata. Dar asta nu conteaza, conteaza doar sa nu se joace la Cluj, indiferent de riscuri. Si in final in nici o tara din UE, repet, nici o tara, presa sau oricine altcineva nu ar indrazni sa ceara demisia unui primar pentru ca lipsesc toate avizele unei cladiri publice. Suntem de pe Marte.

Reti Robert (102 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:27

Adevarat, nationala Romaniei nu este numai pentru Bucuresteni. Orice stadion din afara capitalei se poate umple daca nationala o viziteaza. Problema e si la mentalitatea celor din Bucuresti. Nu li se cuvine sa aiba parte de toate activitatile sportive si culturale, doar pentru ca sunt multi acolo. E si problema de la FRF, aceste evenimente se organizeaza pe National Arena pentru ca pot, repet, pot aduce mai multi bani. Noi, clujenii abia asteptam sa vedem nationala Romaniei, si de ce nu, nationala Spaniei la noi in oras. Iar un articol mai lung, despre aceeasi tema, sa scris pe hotnews acum 3 zile: http://sport.hotnews.ro/stiri-teamball-20835802-fotogalerie1-sufocat-coruptie-bucurestiul-pierdut-favoarea-clujului-toate-evenimentele-sportive-importante-efectele-coruptiei-asupra-capitalei.htm

mihai (133 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:28

asa ,,da,, capitala:)))

Gelu Romanu (3 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:34

Auzi! Bucurestiul furat! :))Nea' Viducule, o vorba romaneasca zice "hotul/hotii striga hotii!".

Mircea (663 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:36

Foarte corect. Un pct de vedere realist

gioni (109 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:53

da Bucuresti ul are clona blatista FCSP DOMNESTI faranume fara stadion f suporteri dar cu licenta de flotant

Dragos Sturzoiu (1 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:57

pandiani, greșești. Acoperișul National Arena, acel Duraskin, nu este inflamabil. Problema cu el este că nu este omologat de autoritățile române. Același acoperiș există și în Germania, și în Elveția (parcă), și în țări arabe. Acoperișul acela este mai sigur decât oricare alt acoperiș folosit în România. Singura problemă este aceea că autoritățile române (ca de fiecare dată) își arată incompetența. Și mai e o problemă dar asta ține de alți factori. Aceea este frica. Frica de DNA. România a ajuns în situația în care primarii nu mai semnează nicio hârtie fără să îi fie frică să nu fie anchetați (și automat, într-un mod ***, etichetați vinovați). Nu contează ce semnează. Starea asta de teamă este generalizată. Și asta va întoarce România cu zeci de ani în urmă. Cazul Arena Națională este cel mai elocvent exemplu de frică a oricărei autorități de a lua o decizie pentru care sunt plătiți din bani publici să o ia. Justiția în România nu mai este înfăptuită de către judecători, ci de către procurori(care sunt simpli avocați). Mi-e rușine că trebuie să trăiesc în asemenea condiții.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

clujan (8 comentarii)  •  4 martie 2016, 17:59

Nea Ovidiu,de ce nu scrii clar sa inteleaga toata lumea ? Bucurestenii sunt prost condusi si, in mod sigur,furati tot timpul de catre cei care-i conduc.Cazul cel mai clar este chiar Arena nationala care a costat de cel putin 3 ori mai mult decat in realitate si,culmea ironiei,tot nu este gata.

anta (565 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:02

Si mai e ceva: oamenii sunt tristi aici in Bucuresti. Propun sa schimbam numele in Tristesti in loc de Bucuresti si sa mutam capitala la Cluj.

Cata (8 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:03

Nu inteleg de ce primarul ar trebui sa isi asume responsabilitatea. El trebuie sa verifice dacatoate actele sunt in ordine. Cum nu sunt, nu deschide. Si trebuie sa se asigure ca actele vin, in caz ca nu exista. Dar e gresit sa deschida pe persoana proprie, tocmai ca nu e un club de 500 de persoane. Sa zicem ca deschide, se intampla un incendiu, mor omanei (cativa, asa, 63, o nimica toata cum ar zice unii), iar el merge la puscarie ca a deschis pe peroana proprie. Ajuta pe cineva treaba asta? Hai totusi sa facem treburile cu cap, nu cu heirupisme populiste.

Kossu (3 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:04

Hmmm... Ia să vedem noi, peștișorule... Unu: Capitala s-a mutat la Cluj - checked. Doi: Miticii au rămas toți la București - checked. În fine, trei. Trei? Peștișorule, ia adă și mie o Cola de la gheață.

Sapas (1 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:06

Bine ca n-a ramas Boc prim ministru inca 4 ani ca facea si popicarie in Cluj. Sa tot construiesti arene sportive in orasul natal cu bani de la bugetul de stat si dupa aia sa zici ce gospodari suntem noi...

gino (513 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:13

@Gelu Romanu. Beeeei, tu esti dus cu cercul? Pai doctorul Oprescu si consilierul ala al lui de e la parnaie ce au facut daca nu au furat cu amandoua mainile? Dar sala polivalenta promisa de escrocul de Oprescu unde e? Inainte de a debita prostii incearca sa si gandesti daca ai obiectul muncii.

cita (2118 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:15

Va dau dreptate, stimabile OVI, comunistii le-au dat clasa pseudo-capitalistilor de azi prin investitii sanatoase si inteligente in infrastructura sportiva in toata tara, nu doar in Bucuresti. Acum avem ce meritam: trafic auto infernal, poluare si aproape nici o oaza cu aer curat pentru sport de calitate. Nici locuri unde sa batem mingea nu mai gasim prea multe in dragul nostru Bucuresti.

Zorro (67 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:19

Kossule, vezi ca s-au inventat medicamente si impotriva prostiei cronice. Daca nu le gasesti la farmacie da-mi un telefon si ti le procur eu. Ai nevoie urgent de ele ca poate te mai vindeci desi ma indoiesc in ce faza a balii de cap te afli.

marius (1 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:20

mai sapas mai,,,,ia fa o analiza la costul stadionului din capitala,si cel de la cluj!! cate stadioane se putea face??daca mai ramanea boc,,asa cum era el,,era mai bun gospodar ca si oprescu,si asta de dupa el,,,,facea si la craiova,facea si in timisoara,iasi,,,nu ?? problema miticilor e, ca sunt buni de gura,da,astia din ardeal tac....si fac!!!

bogdan (395 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:23

De data asta imi scot caciula. Sunteti primul care aveti curajul sa recunoasteti. Felicitari.

Alex (2 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:31

@gioni - pacat ca tu ai licenta de cocalar. In alta ordine de idei, legislatia nu ii permite, in acest moment, D-lui Primar al Capitalei sa se blindeze 100% impotriva unui eventual (Doamne fereste) dezastru. Da, sunt de acord ca parca suntem in povestea lui Creanga, aceea cu drobul de sare, soba, copilul si pisica, in care toate femeile din casa jelesc de mama focului ca daca se suie pisica pe soba, poate darama drobul de sare in capul pruncului care e asezat langa soba si il omoara - si exact ca si in poveste, toti stam si jelim / comentam dar nu miscam un deget (ma refer la organele de control si decizie, evident). ISU nu da unda verde deschiderii stadionului pentru ca testele membranei (cerute de constructor / firma de administrare) au fost facute in alta tara si in lege scrie ca trebuie facute in Romania, iar Primaria nu isi pune semnatura pentru ca nu are acordul ISU. Daca se stia despre aceasta problema, de ce nu s-a facut noua omologare a membranei in Romania din capul locului, ca sa se evite tevatura si sa stim cum se prezinta membrana din punct de vedere al standardelor legale din Romania? Nepasare crasa si amatorism, zic eu. Unii tipa pe forumuri ca ei vor sa se deschida stadionul care a fost construit din taxele lor pentru ei. Vor sa iasa in strada, sa puna presini sociale pe Primarie. Am o singura intrebare - daca se deschide stadionul si se intampla vreo nenorocire si ii mor prieteni / membri de familie, pe cine da vina? Evident ca pe cel care a semnat pe proprie raspundere deschiderea unui obiectiv public desi nu era 100% la adapostul legii si al testelor si al mai stiu eu ce.

tudor (301 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:44

@sapas. Afla ca Boc nu mai e premier din ianuarie 2011 iar Cluj Arena s-a dat gata in septembrie 2014. Asadar bati campii. Ma bucur ca un ziarist de talia dlui Ioanitoaia a indraznit sa clarifice situatia.

M Mihai (36 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:45

Toti factorii de decizie pentru redeschiderea Arenei Nationale sunt niste fricosi ***. Daca acelasi acoperis exista in Germania ar trebui imediat omologat si in Romania. Am ajuns noi in domeniul sigurantei mai buni decat nemtii ? Nu le e rusine ca mor oamenii cazand in canale, copiii in fose, la un cutremur cade un sfert din cladiri si ne aratam muschii cu aceasta arena moderna. Toti cei care au inchis arena si au tergiversat redeschiderea ei (pe modelul drobului de sare) ar trebui anchetati de DNA pentru sabotaj, s-au pierdut zeci de mii de euro in acest timp.

Montgomerry (60 comentarii)  •  4 martie 2016, 18:57

Problema care se pune,nu e mutarea meciului de la Bucuresti la Cluj,e ce se intampla cu Arena Nationala,pe care am asteptat-o zeci de ani si in sfarsit, cand o avem,ne cramponam de niste avize.Hai sa punem problema si altfel.Cate scoli din Romania,nu au aviz de functionare din partea Ministerului Sanatatii,chiar si de la ISU?Sunt sute.Dar activitatea se desfasoara normal.Cate Firme,cate Sali de spectacole,cluburi,restaurante,hotele etc.au primit avize din partea ISU,dar in realitate sunt un butoi de pulbere gata sa explodeze in orice moment?.Dar,Arena Nationala,ramane inchisa.Exista un organ in Romania care poate controla activitatea inspecorilor ISU,in afara de cei din interior?. Daca exista de ce nu o face?.Din cauza caracatitei care si-a intins tentaculele peste intreaga societate romaneasca.Suntem infectati cu virusul coruptiei, nu mai avem scapare.Si Arena Nationala ramane tot inchisa.Oare ce culoare politica o avea intermarul Bucurestiului?Vi se pare SF,daca afirm ca acum, cand s-a rezolvat problema amicalului cu Spania,in cateva zile interimarul si ISU vor bate palma?Chiar,ce culoare politica o avea interimarul?Va candida la alegerile locale?Ia sa vedem,ala micul,Boculet vrea inca un mandat,nu? O mai fi in PNL,sau e langa stapanul Ciclop?Daca nu mai are in spate un mamut, nu strica de loc,un amical cu Spania,da bine.SF?.Nu,asta e caracatita,tentaculele ei sunt nebanuit de mari.La celelalte evenimente sportive,organizate de Boculet,nu uitati de caracatita.Bucurestiul cica se chinuie sa construiasca o sala polivalenta,ei,ala micul a construit la pachet si acum culege roadele.Ce bine e sa fi fost prim-ministru.

Adrian (2 comentarii)  •  4 martie 2016, 19:04

Pandiani mai multe prostii scrise intr-un singur comentariu ca in al tau nu am vazut. stadionul este sigur pentru redeschidere. Faptul ca nu are aviz e o problema pur birocrata. Adica acelasi material e sigur in Germani, validat in Italia la cel mai bun laborator din Europa, recunoscut de toate autoritatile europene fotbalistice si nefotbalistice si nu e bun in Ro? Sunt mai prosti nemtii decat noi? Ai fost vreodata pe Arena? Planul de evacuare din Arena in caz de urgenta prevede scoaterea a 55.000 de oameni chiar si in 7 minute. Toate gardurile din jurul arenei se deschis complet asa ca poti iesi din Arena in toate directiile posibile. Ura din partea jurnalistilor din Bucuresti? Probabil nu cunosti notiunea de jurnalist. Plus ca sunt multi clujeni care lucreaza in Bucuresti in presa. E o prostia asta cu ura. Cat despre M Sandu, mai citeste-i si declaratiile de la inaugurare. Sandu spune orice ca sa faca actualii oficiali FRF sa arate prost. La Arena problema e parcarea. Dar nu joaca nimeni parcare. Meciuri se pot juca si cu parcarea inchisa. Iar domnule Ioanitoaia, Reghe nu e cel mai bun orator din lume, dar rusinea nu era ca joaca nationala la Cluj, ci pt ca era programat la Bucuresti si ca trebuie sa mutam meciul dintr-o problema care nu exista defapt. Nu era chiar asa de greu de inteles ce a vrut sa zica LR. Sunteti ziarist cu de trei ori mai multi ani de experienta decat eu de viata, nu-mi inchipui ca ati inteles ca LR a fost ca e o rusine sa joci la Cluj. Cluj Arena este a doua cea mai moderna arena sportiva din Romania. Cel mai modern stadion olimpic din tara, nici manelistu de LR nu-si inchipuia ca e o tragedie sa joci pe un asa stadion.

adi (3 comentarii)  •  4 martie 2016, 19:29

nea ovi, peste tot in lume exista coruptie deci si la bucuresti dar si la cluj si sunt sigur ca si la poplaca... diferenta dintre coruptii din occident si cei mioritici consta in abordare... in tariile civilizate felia de tort pe care o opresc coruptii ajunge la un maxim de 10% iar la noi depaseste 60% in tariile civilizate se tine cont de necesitatiie comunitatii si se incearca rezolvarea acestora pe cand la noi toti se inhameaza la investitii nefolositoare de unde pot fura linistiti vezi terenurile de sport construite in panta spatii verzi in plin camp sau izolarea termica a zidurilor cimitirelor si de obicei toate investitiile sunt facute din bani de la bugetul local sau de stat in niciun caz cu fonduri europene... pentru ca fondurile europene sunt contorizate strict si nu poti sa furi ca in codru... atata timp cat mai avem si codrii... coruptii nostri au un scut format din intregul partid... trebuie sa fie un cod al hotilor gen nu ai furat cu mine dar suntem din aceasi bransa asa ca am grija sa nu patesti nimic dar si tu sa faci acelasi lucru...suntem furati si din pacate vom fi in continuare

dodo (205 comentarii)  •  4 martie 2016, 19:38

nea Ovi, scoateti virusii va rog !

ZONA MAGHERU (166 comentarii)  •  4 martie 2016, 19:38

In fiecare zi ma trezesc cu stiri proaste . In urma concursului de la casa de sanatate nici unul , nici macar unul din doctorii aia carae ocupau pozitiile respective deja , nu a trecut testul nici macar cu nota minima adica 5 !! Imi aduc aminte ca pe timpul meu se cadea la medicina cu 8.60 !! Unul cu doctorat a obtinut nota 3 !! Adica mai pe romaneste un profesor doctor docent a picat examenul lamentabil .

Userul_banat (22 comentarii)  •  4 martie 2016, 19:42

Prin acest articol ati demonstrat perfect de ce tara aceasta nu este si nu o sa fie prea curand una democratica. Pana si Rusia mult hulita e de zece ori mai democratica decat Romania. Noi suntem mai aproape de Corea, in unele privinte se pare ca am depasit-o, noi am trecut de etapa de indoctrinare si suntem la cea de manipulare pe toate fronturile.

ZONA MAGHERU (166 comentarii)  •  4 martie 2016, 19:43

@ M.Mihai Pai tocmai din cauza psihozei asta cu DNA-ul se intimpla ce se intimpla . Jos Dna !

clujeanul (92 comentarii)  •  4 martie 2016, 20:09

Articolul nu derzvolta subiectele doar le enumera dar o face in mod corect, fara partizanat. Dl Ioanitoaia nu a aratat niciodata ca iubeste Clujul iar de CFR sa nu auda insa reuseste sa fie obiectiv. Respect pentru asta.

coco (401 comentarii)  •  4 martie 2016, 20:53

Ar trebui comparate si costurile. Cluj Arena a costat de 6 ori mai putin decat Arena Nationala adica la Bucuresti s-a furat mai mult ca la Cluj.

Ștefan Varga (30 comentarii)  •  4 martie 2016, 22:21

Este o ironie de proportii ce se intimpla. Daca la Cluj sint conditii intrunite si acceptate normativ si legal, asta este. Conducerea primariei Bucuresti trebuie sa faca ceva sa rezolve problemele locale. Este sau nu, Bucuresti-ul capitala? De ce nu poate primaria sa fixeze problema acoperisului? Cu ce se ocupa acesti functionari ai publicului? Se pare ca se fuge de orice responsabilitate, si cei loviti vor fi iubitorii sportului.

make (8 comentarii)  •  4 martie 2016, 22:47

Domnule Ioanitoaia, voi bucurestenii reusiti sa fiti antipatici chiar si cand vreti sa fiti obiectivi. Cand vorbiti despre "provincie" cu aerul acesta superior, ca vezi Doamne e normal sa fie tinute la Bucale competitiile majore (de ce ?), in timp ce toate tarile normale organizeaza echilibrat aceste evenimente, pe tot teritoriul national unde exista facilitati pe masura... Nu va dati seama cat dispret starniti in "provincie" cu aerele acestea de primadone de Dambovita. Voi ati ramas cu ideea idioata ca "ora exacta se da la Bucuresti", dar intre timp romanii s-au desteptat, s-au emancipat mai abitir decat credeti voi. Circula prin lume, vad cum e in alte tari, numai voi o tineti gaia-matu cu importanta unui targ prafuit din Baragan care-si inchipuie ca e important ca s-au adunat acolo doua milioane de insi. Sunteti penibili si anacronici.

pop ion (38 comentarii)  •  4 martie 2016, 22:53

de la idiotul de rege nu te poti astepta la mai mult. Este un biet limbric, atacat de o boala incurabila, prostia abisala.

Ing (47 comentarii)  •  5 martie 2016, 1:04

@make. Tu esti penibil si anacronic daca interpretezi pe dos acest articol sau numai te prefaci, In toata lumea intrecerile sportive cele mai importante se desfasoara in orasele cu cel mai mare numar de locuitori indiferent daca orasele acelea sunt capitale. Pentru reteta financiara si pentru facilitatile de transport. Deoarece Bucurestiul e de vreo 4 ori mai mare ca populatie decat Cluj Napoca ai deja raspunsul. Nu cred ca il vei intelege deoarece pari limitat in gandire si agresiv. Autorul articolului nu are aerul superior pe care il infierezi tu cu manie proletara si e de laudat pentru pozitia adoptata. Tu de compatimit pentru reactia de om frustrat.

STFB TM (5 comentarii)  •  5 martie 2016, 2:06

Primăria si primarul din Cluj dacă aveau demnitate, după toată umilința si batjocura primită , ar fi trebuit sa nu permită organizarea meciului , sa se joace pe la Piatra Neamț sau Constanta ca acele stadioane sunt pe gustul FRF ului .

suporter (2 comentarii)  •  5 martie 2016, 3:05

primarul are dreptate--pai cum sa dai tu nene cu semnatura cand documentele nu sunt in ordine .Sa va dau un ex-- toata lumea zice ca acea copertina exista si in germania si ii ok-- daca ii adevarat f bine , inseamna ca i de calitate si sigura --dar imi pun o intrebare --unde sunt actele care sa ateste ca acea copertina este sigura ?--cand cumparam o masina cine ofera toate actele de garantie si calitate ale pieselor ? , cine este responsabil daca daca sistem,ul de franare se constata ca i defect--concesionarul sau constructorul ?.Pai exact asa stau problemele si cu stadionul--de ce primarul sa de a cu pixul acuma , ? , de ce cei de la ISU sa de a cu pixul acuma , daca nu au acel certificat de garantie si calitate de la producator--si constructor care a instalato ? pai ce sunt nebuni la cap sa si riste libertatea pentru niste fosti incompetenti care si au bagat capul intre ..... , si acuma stau pe margine si se uita de circul creat--ca de fapt este un circ---Atat ala a lu Prodanca , cat si Iordanescu pe care sincer l am stimat si respectat ca si fotbalist si antrenor , a cam dat cu bota n balta acuma .Daca tot a costat mai mult de 2-3 ori acest stadion , de ce mama dracului nu se formeaza o echipa de specialisti sa verificee pas cu pas toate problemele de acolo , iar cei care trebuiau sa fie responsabili sa de a cu subsemnatul . sa i vedem si noi , sa stim si noi unde au plecat banii publici.

doca (1 comentarii)  •  5 martie 2016, 3:28

Ce-l mai bun articol al saptamanii ;) bravo

Marius (4 comentarii)  •  5 martie 2016, 7:00

Poate ne explicati D-le Ioanitoaia si mutarea meciului cu Lituania la Giurgiu? Adica de la Cluj cu un stadion de 30.000 de locuri pe unul cu 8500 ? Nu se mai pune problema bugetului federatiei? O fi gazonul prost? Pai atunci se mai putea juca pe stadionul CFR care si asa cu peluza inchisa poate gazdui dublu ca Giurgiu. Plus ca nu mai puneai nationala pe drumuri. Tare ma tem ca cineva confisca Nationala si o vrea Particulara.

MSM (4 comentarii)  •  5 martie 2016, 7:21

Spuneti ca "Provincia ar merita ca selecționata de fotbal, și nu doar ea, să le viziteze mai des, să nu le ocolească. Atât că în teritoriu există puține stadioane omologate internațional, foarte puține! La Cluj, la Ploiești și la Piatra Neamț. Din 2017 va fi și la Craiova" Sa intelegem ca, Capitala are mai multe? Foarte multe? Care? Ca n-am prea inteles afirmatia Dvs. Si nici pe asta: "Sala Polivalentă din Transilvania va găzdui în 2017 CE de gimnastică și o grupă a Europenelor de baschet masculin.Dată fiind anvergura lor, era logic ca întrecerile amintite să se desfășoare la București" De ce spuneti asta din moment ce polivalenta din Cluj e cea mai mare si mai moderna din tara? Va e teama ca nu va fi plina sala? D-le Ioanitoaia tare ma tem ca nu puteti renunta la clisee specifice unui anumit teritoriu nici macar cand doriti sa scrieti un articol onest.

Sebastian (1 comentarii)  •  5 martie 2016, 7:40

Ma scuzati,se tot vorbeste de starea gazonului de pe Cluj arena,dar nimeni nu a spus despre starea gazonului de pe National arena in momentul inaugurarii, atunci nu a fost pusa in pericol integritatea jucatorilor?Mai putina vorba si multa multa munca.Va multumesc.

Doru (23 comentarii)  •  5 martie 2016, 8:21

ovidiu_3003 (356 comentarii) • 4 martie 2016, 17:26 ...stadionul este cel mai sigur din lume ...insa romanii au cei mai prosti lideri din univers O scurta matematica arata ca: = romanii i-au votat = romani ***.. ! Sa intelegem ca vorbind in numele tuturor, te autointitulezi p..st si tu p..st. Ba chiar, nu unul oricare ci din tot universul :) Esti haios !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan t (11 comentarii)  •  5 martie 2016, 8:23

se va aplica si pe site ul d voastra regula de pe site ul concurent "***"? acolo vad ca daca cineva a postat ceva anti fcsb....e blocat IP ca sa nu mai dea com....!:) nu e vorba de ...o singura persoana....deci pur si simplu....nu ai cum da com...:) ireal

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Un simplu cetatean (1 comentarii)  •  5 martie 2016, 9:37

Unde este scris ca NATIONALA de fotbal, sau de oricare alt sport, trebuie sa joace in capitala ???? NATIONALA e a tuturor, deci sa joace orice meci in orase diferite, sa aiba toti posibilitatea de a asista la meci ! Aaa, nu e bun gazonul ?? Investiti si in alea milioane de euro,pentru ca, si bugetul statului apartine tuturor, nu doar capitalei. Deci hai sa nu o imbranzim mai mult decat trebuie..

geq (1 comentarii)  •  5 martie 2016, 10:17

Tot ce se intimpla in tara face parte din planul axat pe divide et impera folosit la nivel national pentru invrajbirea romanilor care asa pot fi minati in orice directie se doreste. Este metoda de realizare a tarii. La numitii ardeleni a prins deja deoarece au inceput sa si creada ca ei chiar au ajuns „altceva“ desi nu sint in stare sa vada ca guvernele au fost intesate de ardeleni la maximum ca si acum cu rezultate pe „masura“ care se vad si nu convin nimanui. Normal ca prima lor grija era sa scufunde Bucurestiul in dauna altui oras si sa faca si zgomot pe tema asta lucru care se si intimpla. Altfel guvernele au fost dominate la modul total de provinciali lipsiti de constiinta nationala dar si de alte calitati cu exceptia ambitiei de-a parveni cu cea mai mare viteza prin orice mijloace. Chiar si asa numiti bucuresteni care au mai nimerit prin guverne erau la origine proveniti tot din familiile flotantilor anilor 50-70 in mod special. Sa nu uitam ca orasul avea in 1945 doar 500000 de locuitori iar in anul 1970 aproape 2 milioane. Bucurestenii erau mai putin de jumatate din populatia orasului in 1945 iar asta insemna ca traiau acolo de cel putin 4 generatii. Odata cu invazia satenilor s-a schimbat totul si cum acestia au fost promovati atit de stat prin legi cit si intre ei prin cumetrii bucurestenii care in mare parte nu aveau dosare bune au fost daca nu inchisi izolati intr-o societate dominata in general de cei de provenienta rurala. Da, romanii circula in lume insa de obicei ei nu inteleg nimic nici macar din ceea ce vad in tara lor iar din ceea ce se petrece in tarile vizitate nu se pune problema. In mare parte intraga lor apreciaere pleaca de la vitrine si se opreste prin cartierele locuite in general priviligeatii societatilor vestice ajungind invariabil la concluzia ca pe acolo trebuie sa existe si ploile cu salam dar si strazile unde sa calci pe parmezan. Mare civilizatie! Peste tot in lume capitalele tarilor sint in fata provinciei cu multe lucruri si in acele orase au lor mult mai multe evenimente decit in toata provincia luata impreuna. Diferenta este ca cetatenii straini nu sufera de frustrarile romanilor in mare parte de provenienta rurala (81% in 1945) si care resimt ca o tragadie faptul ca nu se vad sefi sau daca le lipsete un piedestal fie el si virtual ca cel in discutie. Nicaieri in lume nu exista ura tipic romaneasca fata de capitala tarii si toti stiu ca provincie reprezinta un cuvint care arata o simpla stare de fapt care nu are conotatiile negative pe care le atribuie numai romanul. Toti refuza sa vada ca Bucurestiul este plin de provinciali de-ai plingaretilor acuzindu-i de fapt ca sint dupa chipul si asemenarea criticilor. Bucurestenii sint la aceata ora o foarte mica minoritate deoarece mare parte dintre ei n-au avut copii deloc sau cel mult unul. Deci au cam plecat iar altii au emigrat intre timp de zeci de ani deoarece erau satuli de viata alaturi de provincialii needucati care dominau orasul total incepind cu anii 80. Va spun ceva anii acestia? Puteti face o analogie mica si continua cu ea mai departe spre anii 90 si sa ajungeti la astazi? Daca da atunci cred c-a vanit momentul sa faceti cunostinta cu voi provincialii!!! Mai citesc iarasi expresia cu adevarat rusinoasa si degradanta „tarile civilizate“. Aceste tari exista din pacate doar in legendele mioritice si nu in realitate. In Romania s-au furat in ultimii 10 ani 2,1 miliarde. Numai la aeroportul din Berlin au disparut 5 miliarde si nu se stie unde sint! Un elvetian a spus despre romani ca sint un popor naiv care se crede smecher si destept in revista Forbes ca sa ne stie toata lumea! Din comentariile facute pe acest blog se vede acest lucru din plin. Poate nu stiti dar strainii citesc ca sa vada ce ginditi si cum voi nu prea excelati la acest capitol platiti din plin la gramada si conform traditiei nu sinteti in stare sa vadeti acest lucru simplu. Tot unul simplu ar fi ca nu tot ce s-a realizat pe bani mai multi ascunde furturi dar se pare cu asta este deja ceva complicat pentru romanul nou de astazi. Si ca sa inchei Ovidiu Ioanitoaia nu este bucurestean si nici nu poate deveni unul. Explicatia este simpla: nu domiciliul hotaraste cine este! Si nu mai cenzurati cuvinte normale ca taran, satean, rural!!!! Este un fapt rusinos si pe care ar trebui sa-l pricepeti insa trebuie sa recunosc ca nu pot avea petentii prea mari. Oricum sinteti singurii care traiesc numai din ura si lipsa de respecte la adresa pripiei natii si tari. Daca n-ati inteles pina acum aflati ca se culeg roadele dupa modul in care va definiti.

17 Nentori Tirana (871 comentarii)  •  5 martie 2016, 10:17

"iexact". Arena e "pisica aruncata" din curte in curte. Desi la Texas e obiceiul ca inainte de alegeri sa se arunce cu gaini moarte. N-a fost Dragnea. El sarbatorea cu domnul Ponta si citeva gaini vii. Nici Taricenau, asta confunda curtile. Nici Zgonea, asta isi facea selfie ca sa agate si el ceva copile, sa moara mama Mareane, u-i ce sucar cite gaini a sacrificat de dragoste, pupici, pupupu, lu asta ii dau fundita pa codita. Lupescu spune altceva, Arena e nepotrivita pentru Mexico. E merzan bre, nu logan. E ca in bancul: Un mexican îşi conducea Mercedesul şi deodată face pană de cauciuc. Se dă jos din maşină să schimbe roata. Un alt mexican apare şi îl întreabă: - Ce faci aici, mînca-ţi-aş? - Păi scot roata. Atunci al doilea mexican sparge parbrizul şi spune satisfăcut: - Gata, atunci frate, tu iei roata, eu iau casetofonul. Bre, daca vrei sa pastrezi merzanu intreg trebuie sa-l ti inchis. Il deschizi doar la alegeri, il inchizi, iar in 2020 va fi ca nou. Tata puiu a zis doar ca „ieuro“ vrea stadion nou. Logic ?

Andrei F (1607 comentarii)  •  5 martie 2016, 10:31

,,Bucurestiul ala prost condus,, a fost si sub conducerea priceputului de la Cluj care da replici acum prin ziare.Clujenii pot fi multumiti de el pentru ca a pus umarul la investitiile de acolo.Bucurestiul vine si cu alte probleme.Sigur ca o sala de 500 de locuri nu e totuna cu un stadion dar si eu daca ar trebui sa semnez pentru Bucuresti m-as gindi mai bine.Nu sunt aici cele mai mari si mai rele galerii?Nu aici presa a scris ca ,,stadionul a luat foc,, facind referire la sourile pirotehnice ale fanilor?Nu la Bucuresti ne asteptam ca jucatori sau arbitri sa fie multumiti cind sunt luati la tinta cu fumigene sau petarde?Observ ca sunt acum multi clujeni care se infoaie de bucurie.Chiar astazi este un articol in presa in care se spune ca intr-un judet se construiesc stadioane acolo unde nu este fotbal...Oare ar trebui sa fie in primul rind stadioane sau in primul rind echipe de fotbal?Cum naiba sa faci fotbal fara infrastructura?...Asa se zice si de autostrazi ca trebuie construite numai unde este industrie.Cine se duce pe cimpuri sa faca sport sau activitati economice daca nici drumuri sau stadioane nu au?Poate priceputul de la Cluj trebuia sa vada mult mai multe locuri din tara asta nu numai unde a fost primar...

haideusicfr (287 comentarii)  •  5 martie 2016, 11:22

Nici chiar asa.CFR-ul a scris istorie in Ch League ceea ce Steaua nu a mai reusit demult.Manchester United,Roma,Bayern sunt cateva dintre echipele pe care Bucurestii nu le-au vazut demult.Si fara *ajutorul* FRF ,CFR putea sa ramana acolo sus.Si Paskany are parte lui de vina ,dar posibil sa-si fi dat seama ca miticii s-au *pus * pe el. Asa ca nu va mai fandositi veniti la Cluj,va asteptam cu drag.Hai Romania!

haideusicfr (287 comentarii)  •  5 martie 2016, 11:28

Corect comentariul lui *sapas*.Asa este.Oricum Clujul mai are un stadion privat si omologat Cel al CFR-ului.

Șerban (147 comentarii)  •  5 martie 2016, 14:24

Știți foarte bine că: Boc, Cioloș, Johannis, Blaga, Dâncu & comp., ardeleni de frunte, cât pot - atâta dau! De sila unora ca ei au plecat strămoșii mei din arealele TG.Mureș și Sobiu, încă din secolul XIX. Oricum clujenii au demonstrat, de multă vreme, adică din vremea când îl realegeau pe Funar, că degeaba li se releva relevă care-i realitatea (crudă uneori!), că ei au ambâț și le pică fisa greu, dar, dacă au posibilitatea, fac presiuni din greu.

Comentează