Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

O grabă suspectă

Și de aceea, asumându-mi o cauză delicată, pe care însă n-o socotesc pierdută din start, consider sancțiunea dictată de Disciplină ca forțată.

Permalink to O grabă suspectă
miercuri, 2 martie 2016, 4:03

Ezit să-l apăr pe Șumudică, suspendat 6 luni și amendat 100.000 de lei, deoarece el însuși a mărturisit, sinceritate păguboasă, că a jucat la pariuri. Deși susține că a mizat numai de două ori online și niciodată pe echipa sa, a încălcat regulamentul și e logic să suporte consecințele.

Numai că a plăti e una, iar a fi decapitat altceva. Pentru că, din păcate, asta i se întâmplă acum lui Șumudică din moment ce i s-a interzis până și să asiste la antrenamentele Astrei, darămite să le conducă! Când îi găsești o vină cuiva, îl pedepsești, dar îl lași să respire, să trăiască. Nu-l omori cu zile, nu-l distrugi.

Apropo, nu agreez opinia că FRF și-a propus să ofere un exemplu de intransigență cu Șumudică. Că l-a trosnit ca să ia aminte ceilalți și să nu cadă și ei în ispită. Așa ceva nu-i în regulă deoarece în actul de justiție nu trebuie să existe exemple. Fiecare răspunde pentru ce a greșit, dar atât.

Părerea mea, și nu numai, e că vorbim despre o sancțiune exagerată, prea aspră. Nu zic, ca Adrian Porumboiu, că n-am încredere în Comisia de Disciplină, al cărei președinte, Daniel Cernat, “e de pe timpul lui Stalin”. Dar nici nu mi se pare normal că forul în discuție l-a lovit fără milă, sub centură, pe unul dintre antrenorii români en vogue, aflat pe val. Uneori simpatic, alteori cabotin, invariabil polemic, Șumudică rămâne un profesionist, un meseriaș. E chiar mai mult, un personaj.

Și de aceea, asumându-mi o cauză delicată, pe care însă n-o socotesc pierdută din start, consider sancțiunea dictată de Disciplină ca forțată. Dacă Marius Șumudică merita pedepsit, și merita, putea să primească o suspendare mai mică și o amendă mai mare.

Nu cer iertare pentru el, ci clemență. Solicit ca Apelul să-i reducă suspendarea sau să amâne aplicarea acesteia până după încheierea stagiunii, astfel încât toate candidatele la titlu să beneficieze de condiții egale. Știu, conform regulamentului, Șumudică putea ieși mai rău, mai șifonat. Dar să ne aducem aminte că, prins și el pariind, celebrul portar italian Buffon a primit doar un avertisment. Iată, alții își permit să fie mai puțin drastici.

Afirm că Șumudică merita circumstanțe atenuante pentru sinceritate. În loc să-i plimbe cu vorba pe federali, să-i ducă din fanta-n cola, el și-a recunoscut bărbătește vina. Totodată, trebuie să observ, invitație și pentru publicul larg, că speța lui s-a decis foarte repede, în vreme ce situații similare, ale lui Napoli și Stoican, de asemenea bănuiți de participarea la pariuri, trenează de peste jumătate de an! Procesul se întinde ca pelteaua. Argumentul că aceștia n-ar fi sub contract pică întrucât Napoli e angajatul lui CSMS Iași.

Îndrăznesc să cataloghez ca suspectă graba cu care CD a tranșat cazul lui Șumudică și s-o leg, cu scuzele de rigoare, de amănuntul că Astra a intrat în play-off de pe locul 1, din postura de lider. Clar că ea deranjează. Poate că și din pricina asta, patetizez aiurea?, s-a tras în antrenorul ei furibund și cu gloanțe dum-dum.

Comentarii (89)Adaugă comentariu

mihai (182 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:14

Ce a recunoscut Sumudica e o gluma. Nu stiu cat e de relevant pt dvs, dar Sumudica minte cu nerusinare. Sunt multi oameni care l-au vazut in case de pariuri si pariind pe fotbal, nu pe volei. Ma numar printre ei. Deci sinceritatea lui (nici acum nu pot crede ca sugerati ca ar fi trebuit sa minta) e mimata. Iar comisia nu respecta regulamentul oricum, sanctiunea pt ce a facut fiind, de fapt, mai mare.

Don Vega (25 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:19

Regulamentele și legile sunt respectate ...doar de fraieri,în Ro. ...smecherii eludează legile ( făcute doar "să dea bine la U.E.")...păi de ce nu o pedeapsă exemplară,d-le Ioanițoaia?... de ce?

granicerul (5 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:21

sa scos scheletul exact la timpul potrivit de catre Burleanu inainte de Play off , inscrierea echipei in liga 1 , folosirea numelui steaua in campionat sunt doar unele suspiciuni in legatura cu presedintele FRF plus scandalul cu jucatorii la nationala unde nu se ia o pedeapsa "exemplara" ..a plecat Mircea Sandu si incepem sa avem indoilei cu noul presedinte!!!

bumptzibumptzi (2 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:22

nea Ovi....lasa-neeeeeee

dac.impielitzat (15 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:24

cum adica prea aspru? pai nu e litera regulamentului? din ce inteleg eu a luat minim. deci, ca sa fie mai buna treaba in caz ca regulamentul e prea dur, trebuie schimbat regulamentul. dar bineinteles ca noi ne trezim intotdeauna dupa ce incepe sa ninga ca nu avem pluguri de zapada.

dac.impielitzat (15 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:28

"Clar că ea deranjează" ? :) o sintagma atat de lipsita de sens. pe cine deranjeaza? care sunt cei deranjati care au puterea sa faca ceva, sa influenteze decizii ale comisiilor si sa le urgenteze? domnule daca spuneti ceva spuneti-o pana la capat si cu dovezi. gazeta nu ar trebui sa fie ziar de can-can. din pacate este. acum inteleg de ce lasati toate titlurile alea *** in gazeta. multumesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

valentin (10 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:29

da,comentariul dv este corect si eu sunt pt o sanctiune mai blanda si doar daca mai greseste o data sa fie luate masuri severe.dar de unde,cand in comisie sunt numai stelisti si dinamovisti la fel se impart si arbitri.sa vedeti macel in a doua parte a campionatului.propun sa i se dea o pedeapsa de 2-3 ani cu suspendare si dupa aceia numai daca trece prin fata unei case de pariuri sa primeasca pedeapsa cu executare.

uk (2 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:33

regulamentele FRF si LPF nu sunt aplicate proportional pentru toate echipele din Romania si doar dupa relatii , simapatii, valize, este cunoscuta hotararea curtii supreme in cazul CSA vs fcsb pentru sigla si folosirea numelui steaua , regulamentele se inaclca zilnic de catre FRF , pana cand justitia si DNA nu intra cu bocancii in fotbal sa faca curatenie nu vom avea fenomen in romania la inalt nivel , se ajunge sa se ceara redeschiderea arenei Nationale , pe ce baza ? fiecare apare la televizor fara un temei , se cere presedintelui Iohannis sa deschida arena te apuca rasul !!

Mircea Vladescu (3 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:34

Domnule Ioanitoia , sa treci cu masina pe rosu iar Politia sa-ti suspende carnetul este o solutie "fortata" ???? Nu , asta e legea si toti ca vrem sau nu trebuie sa ne supunem deoarece traim intr-o comunitate guvernata de reguli!!! Sumudica a gresit , deci sa plateasca deoarece orice alta solutie si daca fiecare am face ce vrem asta ar insemna ANARHIE !!!! Eu nu vad nimic fortat in asta , vad doar NORMALITATE !!!!!!

liviu tabrea (2 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:34

Asa este . Aveti dreptate. Frica de Astra e fff mare. Cu Sumi pe banca, Astra ar prinde sigur unul din primele doua locuri ca si Dinamo. Rednic si Sumudica sunt cei mai buni din tara. Rezultatele vorbesc ( nu au luat jucatori de la rivale) Puteau sa-l suspende dupa play-off. Se injumatatesc si punctele....e clar si pe fata ca se trage pt. fcsb Pitesti. Urat ca se intampla asa ceva in sport. Vom vedea si arbitrajele......

RealGiulești (167 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:35

100% deacord cu Dl. Ioanițoaia. Facem pariu că dacă în culpă s-ar fi aflat Hagi sau Rednic , ca să nu mai vorbim de super antipaticul Reghecampf , deznodămîntul ar fi fost CU TOTUL ALTUL? Astra deranjează. Șumudică deranjează. Valoarea deranjează... în Romînia. Clica stelistă urît mirositoare infiltrată peste tot... FRF... LPF... CD... și-a spus cuvîntul încă o dată. Să le fie de cap.

adi_stelistul (359 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:35

Este evident ca, prin comparatie cu lentoarea din cazul Napoli, comisia iese in off-side. Adica pare ca e dispusa sa aplice litera regulamentului fara ezitare si fara amanare doar in anumite cazuri. Ceea ce, ca sa fiu bland, nu e in regula. De fapt e mai mult de atat. Pe de alta parte, intr-un fotbal in care se vorbeste despre mii de ilegalitati niciodata pedepsite (din lipsa de probe, scuza invariabila), sa nu pedepsesti cand exista probe nu da un exemplu prea bun. Nu pedeapsa trebuie sa fie exemplara (aici sunt de acord cu dumneavoastra) ci decizia celor ce sunt chemati sa aplice legea. Ori la noi, spre deosebire de fotbalul italian si cazul Buffon pe care-l evocati, numai de aplicare a regulamentelor nu putem vorbi. Odata cu aceste demascari, daca observati, au iesit la iveala sumedenie de aluzii referitoare la molima pe care pariurile o reprezinta in liga 1. Toti isi amintesc ca au vazut pe altii pariind. Se dau cifre (80% din fotbalistii si oficialii Ligii 1), se dau nume, dar cu directie si cu tendentiozitate (Porumboiu vorbeste de aproape toti fotbalistii fostei sale echipe, dar il numeste direct doar pe Stanciu)... Ce nu spune nimeni, doar sugereaza, e cat de mult a fost afectata competitia, biata de ea, de acest viciu al competitorilor. Putem banui, dar pare-mi-se ca nimeni nu vrea sa afle raspunsul corect. Din acest punct de vedere pedepsirea lui Sumudica s-ar putea dovedi salutara. Intrebati un procuror sa vedeti cat de mult se dezleaga limbile cand are loc o retinere sau o masura cat de mica de pedepsire a cuiva considerat apriori imposibil de atins.

Andrei (213 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:37

D-le Ioaniţoaia, decât să mai scrieţi articole din ăstea, mai bine ieşiţi la pensie. Cum adică, sancţiune forţată, vreţi să nu se aplice regulamentele ? Eu credeam că o să fiţi revoltat că nu se aplică integral regulamentele, că Şumudică a fost sanţionat numai cu o jumătate de an suspendare şi nu cu doi ani, cum prevede regulamentul. D-le Ioaniţoaia, nu vă supăraţi, deveniţi penibil !

JAX (9 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:39

Sa se opreasca mai bine publicitatea agresiva si excesiva a caselor,siteurilor de pariuri carei-ai cad victime zilnic zeci poate chiar sute de copii care devin dependenti mai rau ca la droguri.Multi oameni s-au nenorocit cazand victime ale acestei dependente blestemate,pariurile.

kassandra (565 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:39

@granicerul, de acord cu ce ati postat. Eu sa fiu comisia de disciplina, daca as avea temei legal as cere si o situatie pe contul acela de pariuri, daca a pierdut sau a castigat per total. Daca a castigat, oricat de putin, va trebui sa-si asume si suspendarea, si amenda, prima ceva mai scurta si a doua mai "grasa", asa cum propune nea Ovidiu; in caz ca a pierdut, eu i-as lasa doar amenda si l-as pune in drepturi ca antrenor pina la sfarsitul playoff-ului, pentru ca altfel noi suporterii vom propune FRF infiintarea unui consiliu al concurentei in fotbal, pe principiul celui din afaceri, si le-as da in cap cu deciziile (la figurat, bineinteles) celor de la comisia de disciplina.

critasiros (62 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:42

Șumudică își merită soarta. Legea e lege pentru toți. Spectacolul pierde, dar nu se poate face excepție de la lege, că ajungem în haos.

Kyro (61 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:42

Daca nu era depistat de UEFA Sumudica scapa exact ca si ceilalti. Asta a fost ghinionul lui. Oricum a fost scapat pe cat posibil de FRF fiind incadrat la "bis" din regulament si pedeapsa minima...

LEFTER POPESCU (145 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:45

De acord cu dvs. Cand s-a aflat ca Stoican o cam cotesteste spre casele de pariuri acesta antrena pe Dinamo si nu s-a grabit nicio comise sa-l judece pe repede inainte . A trecut cam un an si Stoican e bine merci. Despre Napoli, antrenorul lui CSMS IASI, s-a aflat la inceputul returului ca si el cocheteaza cu casele de pariuri si iarasi comisiile dl Burleanu au mers pe burta. Prunea cu porta vocea sa , a la MIMI Stoica, a spus la vremea respectiva ca nu Napoli a jucat ci fiul sau a jucat pe contul tatalui . Gluma inghitita de toti din FRF. Acum Prunea ne anunta clasarea cazului lui Napoli de parior , asta in urma grabei de a-l suspenda dubios de repede pe Sumudica pentru - cum am mai spus-o - a facilita cu toate fortele si din toate pozitiile , de catre FRF SI LIGA , castigarea a inca a unui titlu nemeritat de catre echipa lui GIGI VALIZA.

ovi (2 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:46

Aveti dreptate masura e drastica:))) masura corecta trebuia sa fie 2 ani si 300 de mii, dar gandirea dvs. balcanica nu poate percepe ca o lege indiferenta ca e buna sau nu, trebuie respectata. Nu cautat tot felul de chichite balcanice in regulament cand cineva incalca lege. A pariat Real Madrid ? a pariat - ura si la gara - 2 ani , 300 mii, dar aceeasi mascarici de la comisii cu aceasi gandire balcanica si ingusta ,ce au zis, lasa ba ca il bagam ca a pariat liga 1 de la noi , ignoram paragraful UEFA , asa ca ii dam decat 6 luni..... Da ..sunt milioane de oameni in Romania care pariaza si ce, si hoti sunt la fel -DAR- doar uni sunt prinsi- in cazul de fata mascariciu TV - Sumudica. Cazul Napoli si Stoican - bet365 e de alta speta si totul e blocat si va ramane asa definitiv deoarece FRF , comisia nu are access la probe si nu poate demonstra ca Napoli si Stoican a pariat- deci nu are ce sa judece , pe cand treaba cu Mascariciu TV , reclamatia si probele ca a pariat au venit de la UEFA.

Nutelyba (6 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:48

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

luciann (38 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:48

Domnule Ioanitoaia, a luat 6 luni inloc de 2 ani!!! Sa zica merci ca a scapat ieftin! A mai si mintit in decembrie...chiar trebuie dat un ecemplu cu pariurile!

Ion (24 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:51

De acord cu dvs dar numai pana la un punct. Spuneti "in vreme ce in situatii similare, ale lui Napoli si Stoican".In nici un caz nu vorbim de situatii similare. In absolut nici un caz . Despre Stoican si Napoli spuneti "de asemenea banuiti de participare la pariuri". Cei doi sunt banuiti , Sumudica a fost prins de UEFA. La Sumudica nu e vorba de a recunoaste. La el e cert. Cu dovezi.In plus FRF a introdus, pentru Sumudica , acel punct b.) cu reducerea pedepsei. Dar de la intelegere pana la a cere sa-l suspende pe cat timp si cand vrea ( cum vrea Sumudica) e cale lunga. Si multa nesimtire. In plus inainte de a 'patetiza aiurea', era de vazut daca plangerea UEFA nu avea un termen de raspuns. Ca nu s-a vrut distrugerea lui, e dovada faptul ca judecarea lui s-a facut dupa modificarea regulamentului( lit.b).

vasglo (208 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:52

Nea Ovi, chiar crezi ca omul asta, "omul Sumudica", merita sa te compromiti pentru el?? Chiar nu ai vazut ce caracter are si cu cine ai de-a face? Sumudica e ala care, lovit in brat de o moneda, s-a luat cu mainile de cap, s-a prabusit la sol si a cerut interventia medicilor zicand ca moare! Sumudica e ala care a spus ca s-a lasat de "drogul" jocurilor de noroc, dar l-au prins astia la pariuri! Sumudica e antrenorul care scandeaza cu galeria mascari televizate in direct contra Stelei spre deliciul jurnalistilor care-l considera "baiat istet". Sumudica e singurul antrenor din lume a carui echipa a ajuns pe locul 1, dupa ce a castigat un meci de 6 puncte marcand numai doua goluri, in timp ce adversarul a marcat trei goluri REGULAMENTARE!....Ecce homo, Nea Ovi!......-:)

Roberto (7 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:55

Nea Ovidiu, nu pot sa cred cu ce usorința ai cazut in plasa lui șumi ca și cei de la comisie. Acest mascarici care mai degreaba e un mincinos profesionist decât antrenor este un mare parior la casele pariuri . L-am vazut eu personal anul trecut când ieșea de la o agenție cu ochelari negrii mergând spre mașina parcata dar și nenumerate conturi online active pe care mai are și acum dar pe numele pesoanelor apropiate. Cred că pur și simplu a uitat ca mai are un cont activ pe numele lui altfel il ștergea in timp. Pentru mine este clar, din 100 de cuvânte pe care le pronunță șumi, maxim 1 este adevărat. Dovada e că și acum spune că a fost lovit la cap la meciul cu dinamo când bricheta a atâns doar mâna. Desigur camerele nu au vrut sa filmeze acel moment chiar dacă era el in prin plan. Este oare omul acesta demn de incredere sau este doar un bifon mai șmecher care face de râs fotbalul românesc pe plan mondial?

sumio (911 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:55

Aceasta masura e anticoncurentiala si va crea un precedent periculos; si-asa planeaza multe suspiciuni pe corectitudinea competitiei fotbalistice interne, asta ne mai lipsea sa vina unul si sa dea in gat pe altul ca joaca la pariuri ca sa-l traga in jos si sa-i ia locul in campionat. Chestia asta e tare periculoasa, dar cel mai important lucru e ca se creeaza un precedent nu in sensul dorit de comisie (adica sa se sperie toti si sa nu mai joace nelegal), ci in celalalt sens, cel opus (adica un competitor din campionat va "turna" pe altul ca joaca, pentru a-i lua ulterior locul). Dar nu ma mai mira nimic, suntem o tara de turnatori unii pe altii, intre noi, inca de pe vremea lui Ceausescu, ascultati ce va zic voi astia mai tinerei! Atunci iti turnai vecinul sau prietentul la Securitate ca poarta corespondenta postala (ati auzit BINE, scrisori prin posta) cu prieteni sau rude aflate in actuala UE de Vest, sau USA, Canada, si asta le putea "dauna" celor turnati in foarte multe feluri (Ex: retrogradarea din functie la munca, bani mai putini la salariu, neacordarea de grade militare sau chiar degradarea in armata/militie, ascultarea telefonului, neacordarea unor drepturi civile cate erau, etc, etc, etc. Studiati istoria recenta (cea adevarata) si-o sa-mi dati perfecta dreptate. Concluzie la actualul articol: Masuri neo-securistice de intimidare, anticoncurentiale si antidemocratice, asta practica "intinerita" FRF actuala!

kos_tyn (23 comentarii)  •  2 martie 2016, 16:59

...si cu legea cum ramane?.......unde este coloana vertebrala a unui formator de opinie care "A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii"???

aham (140 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:02

sanctionarea lui sumudica este o gluma.. in mod normal trebuie exclus pe viata din orice activitate care are legatura ca sportul de performanta. ba mai mult, pentru ca paria, este evident ca a avut legaturi cu rezultate suspecte. trebuie deschisa cel putin o ancheta serioasa si daca e gasit vinovat.. puscarie. nu ca exemplu, ci pt ca asa e normal. sa aperi asa ceva.. gasesc ca e cel putin suspect, iresponsabil si gresit

Vlad (309 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:05

Pai e bine asa, dle Ioanitoaia, in sfârșit ia cineva o măsură si voi săriți sa il scăpați?!... uite asa am ajuns la cazul "Colectiv".. pt articolul asta ar trebui sa va autosuspendati cat e suspendat si Sumi. Rușine.

mihai (1 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:06

Cereti clementa ca de la parior la parior ? ?Din cate am auzit sunteti mare amator de asa ceva (si nu e ilegal ) Nu pot sa uit cum Sumudica zicea ''Sa moara mama daca am intrat eu in agentie de pariuri... '' si se pare ca omul avea dreptate .Ori statea in masina (in fata agentiei de pariuri ) si trimetea un prieten sa-i puna biletetele ori statea acasa si paria online .Sumudica ar trebui sa fie furios pe astia de la Rombet si pe patronul de la Winmasters pentru ca au reclmat Bet365 si din cauza asta si-au pierdut licenta ..Daca Bet365 nu pierdea licenta nu stia nici dracu ca Sumudica paria online ,pentru ca FRF si LPF nu aveau autoritate sa solicite si sa verifice daca cineva din fotbal pariaza . De fapt sunt multi care au pariat si pariaza ...dar o fac pe site-uri legale si din aceasta cauza nu am auzit de ei . Problema este ca multi dintre ei aranjeaza meciuri ,in special la Liga 2 si Liga 3 .Dar saracii o fac de foame pentru c nu au salarii mari si nu le ajung banii pentru bautura si lautari.Ar fi si o echipa care in momentul de fata e prin Liga 1 si a promovat in doi ani din Liga 3 in Liga 1 cu ajutorul acestor tipuri de meciuri .Chiar si primarul orasului s-a imbogatit din aceste meciuri...dar pe el nu l-a verificat nimeni pentru ca nu paria de pe contul lui de Bet365...sunt curios daca prietenii sau rudele lui au avut castiguri de pe urma meciurilor disputate de acesta echipa .. ?? daca o sa verifice cineva , o sa vada ca da . Mai sunt curios daca o sa imi lasati comentariul..desi cred ca nu

xray (22 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:14

Bre, nea Ovi, te-ai cam moleșit! Eu zic să ceri răspicat *** Comisia de disciplină care și-a permis să aplice regulamentul Sincerului Circar (cum l-ați numit chiar voi, GSP) și să-l suspende! E posibil, domnule, o așa lucrătură și abuz? Păi ce, Comisia nu știa că Șumudică o are mică? Cum să-i dea pedeapsă mare. Nu? :))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dilimache (657 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:23

Bai nene, omu' a jucat la pariuri nu a dat in cap la colt de strada, un pic de masura in judecata daca s-ar putea ar fi bine!

sumio (911 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:26

Domnule @Vlad, rusine e intreg fotbalul romanesc, pentru ca toti joaca pe ascuns sau prin intermediari, dar nu recunosc sau nu sunt turnati pentru ca-s deocamdata neinteresanti, n-au iesit in fata, n-au scos capul in lume cum se zice; hotul neprins e negustor cinstiti, de acord si cu asta; dar cand o astfel de masura poate influenta altfel decat pe teren ierarhia clasamentului dupa playoff, imi cer scuze dar miroase a discriminare prin aranjamente in comisii de la o posta. Sumi si-a facut harakiri cum se zice la noi, din onoare; dar ceilalti? Ceilalti isi fac freza ca sa se pregateasca sa se urce pe podium, acolo unde spera sa ajunga prin aranjamente de culise, nu prin joc cinstit asa cum ar fi normal. Si multi rad in barba ca i-au facut-o lui Sumi, ca l-au ingenunchiat, si ei, unii mult mai patati de incalcarea regulilor decat el, isi freaca mainile ca poate ii iau locul negresit in clasament. Eu personal, lor le zic Rusine! - in nici un caz lui Sumi sau Ovi, domnule Vlad!

Flaviu Amarandei (13 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:28

Parafrazand o fabula celebra as spune: "sa se aplice legile, dar nu lui Sumudica" ca e el simpatic, "meserias" dupa cum spuneti. Sper ca vor fi pedepsiti la fel de aspru toti cei care sunt implicati in pariuri, fara discriminare sau argumente irelevante de genul ca e antrenor"en-vogue". Ai gresit platesti, indiferent ca esti antrenor, jucator sau maseur la Steaua, Dinamo sau FC Botosani.

observator_federal (53 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:28

Aveti perfecta dreptate domnule Ioanitoaia in tot ce sustineti in articol. Cred ca doar un esec rusinos (previzibil!) la Euro va atrage, poate, atentia asupra dezastrului - moral, inainte de toate - din fotbalul nostru. Pai acum ceva timp, impreuna cu fostul prim ministru (imi scapa numele) defila, la fel de surazator si dezinvolt in declaratii, Burleanu; ca "sa compenseze" probabil afisarile anterioare in public ale lui Mircea Sandu cu un mare boss de la UEFA (Platini... parca). S-a facut o tranzitie fortata (politica? prin santaj?) de putere atat la FRF cat si la LPF si am crezut ca o sa fie mai bine... Ei bine, nu. Ca dovada, s-au pastrat (si or sa infloreasca in finalul campionatului) toate vechile practici care au discreditat ideea de competitie fotbalistica. Masura aplicata lui Sumudica este exemplara, asa sunt pedepsiti cei care spun adevaruri delicate (din seria Mititelu, Marcel Puscas), cei care nu plac nici comisiilor si nici juristilor federatiei si ai LPF. O sa vedeti si arbitraje scandaloase (cu cartonase galbene, rosii si ros-albastre), si rezultate bomba - in Play Out mai ales, ca de-aia s-au intarit incredibil unele echipe din suburbii, ca sa dea peste cap pariurile "sportive"; o sa apara si suspecte deteriorari ale situatiei financiare la cluburi implicate direct in lupta pentru titlu, de asemenea vor fi si noncombat-uri ale unor jucatori transferati cu anticipatie de catre adversare. Si o sa mai fie si o lipsa absolut jenanta de impartialitate in comentariile din presa sportiva. De calitatea fotbalului practicat am zis? Nu? Nici de publicul din tribune? Pai ce ar fi de zis... ne vom lamuri la Euro. Sau poate dupa Euro, cand ma voi gandi daca mai vreau sa sponsorizez plata drepturilor de televizare, cea care este miza acestui simulacru de intrecere sportiva.

giulesteanul (1 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:28

Mama, mama ce se mai gudura stelistii si dinamovistii ca li s-a- deschis larg usa catre castigarea campionatului. Astra ii incurca pe "granzii" Romaniei infintati cu ajutorul tancurilor sovietice si deci trebuia pusa la punct. Felicitari domnule Ovidiu Ioanitoaia pentru curajul de a infrunta falsele mari puteri ale fotbalului romanesc. Respect.

ghita florin (76 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:30

Nu inteleg de ce va mira aceasta suspendare,aceste comisii sunt *** credincioase la stana ciobanului excroc de ani de zile,apoi aceste manevre si impingeri de la spate prin metode mafiote sau politice a ,,celui mai titrat'' club din tara[poate doar in furaciuni si blaturi]se petrece inca de la infiintarea lui,acum daca arbitri nu prea mai vor sa riste,trebuia gasita o modalitate ca ,,,maaaarele'' adorat de presa sa se laude ce mare antrenor este

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gugu (72 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:33

Imi place cum faceti valuri si ii puneti la punct pe dinamvisti, stelisti si hagisti ofticati ca luati partea lui Sumudica si a Astrei. Daca Sumi antrena la ei ce s-ar mai fi strofocat de nervi baietasii care acum sunt foarte indignati.

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:39

Stiati ca aparandu-l pe Sumudica va puneti in cap patru echipe din fruntea clasamentului si suporterii lor asa ca nu trebuie sa va supere injuraturile lor. Pozitia va onoreaza si incep sa il cred pe prietenul meu care va socoteste un rapidist mascat. Frumos gestul Dv.

dati demisia gloaba dinamuista (1 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:39

Dati demisia gloaba de turnator si hirtie de sters la cur a lui oprea *** gabriel Daca era un stelist precis cereai sa il spinzure in centrul orasului ca asta faci dinam uistule retadat A jucat era importiva gata bilciul. Cun adica sineritatea e de vina cind aveau dovezi.

Mircea (16 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:44

D-le Ioanitoaia despre ce discutam aici? Daca problema semnalata de dvs se refera la faptul ca regulamentul spune ca Sumudica trebuia sa primeasca 2 ani suspendare atunci sunt de acord cu dumneavoastra ca este vorba de o graba suspecta. O graba prin care se musamalizeaza un caz de incalcare al regulamentului. Daca discutam de faptul ca sunteti de parere ca pedeapsa este prea mare atunci avem o problema. Sumudica a incalcat regulamentul pe care il stia. A facut-o in cunostiinta de cauza si drept urmare si-a asumat indirect si vina pentru cele facute. In concluzie intrebarea mea ramane: despre ce vorbim.

Fibra (150 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:44

Atunci,hai sa desfiintam orice regula si sa jucam la noi,fara pretentii de Europa. Nu UEFA a atentionat FRF ca Sumudica are cont la pariuri si a jucat? Vorbim sa ne aflam in treaba.Daca ajunge la TAS,probabil ca va primi o pedeapsa mai mare.Sa nu ne mai miram ca Europa ne priveste cu suspiciune.,cand facem pe grozavii incalcand bunul simt elementar.

Vic (22 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:49

@ mihai. Multumesc ca l-al demascat pe dl Ioanitoaia care stiu sigur ca a castigat la pariuri sportive 645 896 de euro din care si-a luat un transatlantic si trei munti, unul de platina si altul de aur. Stii de ce ti s-a lasat postarea desi credeai ca nu se va intampla? Ca sa aiba cei cu judecata de cine rade.

Andrei F (1607 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:54

Ca sa vezi...Sa ne reamintim.In cazul la care Rusescu a fost bagat in spital ati spus ca Muresan si arbitrul nu trebuiesc pedepsiti drastic...Si nici nu prea au fost...In cazul Mirel Radoi ati spus franc ca acesta trebuia sa parcurga pasi necesari pina sa ia o echipa ca Steaua,ca Becali si-a asumat un antrenor fara experienta si scoala...si desigur ca ati avut dreptate.Radoi a si clacat ,a fost si suspendat...Dar in cazul Sumudica ,despre meciurile caruia scrieti dar nu vedeti comicariile,jignirile de la fiecare meci cind injura o anumita echipa,nu vedeti cind minte pe fata facind presiune la arbitru si Tosca detorita actorului Sumudica a patit-o,nu vedeti declaratiile contradictorii din propriul ziar pe care le da Sumudica si se contrazice cind vorbeste despre pariuri...Desigur aveti tot dreptul sa spuneti ca regulamentul nu este bun,comisia este cum vreti dv. pentru ca la fel ca si arbitrajul in care ne spuneti ca nu e rosu cind majoritatea(fara Craciunescu...) crede altceva,cind un singur penalty va emotioneaza asa de mult incit arbitrul devine de aruncat desi alte echipe au patit-o si mai grav fara sa va deranjati a scrie ;sau cazul Kovacs care nu a vazut pe Rusescu cu singe de a intrat in spital,nu a vazut pe N,Doi,nu a vazut penalty la Tanase dar dv. spuneti ca nu trebuie condamnat arbitrul...Cu alte cuvinte nici regulamentele nu trebuiesc interpretate decit de initiati...Daca in regulament scrie-si ziarul dv. asa spune- ca cei care pariaza risca suspendari care pot merge pina la 2 ani si amenda de pina la 3 mil. lei eu cred ca Sumudica ar trebui sa zica mersi ca nu a luat mai mult si cred ca federatia si presa il protejeaza deoarece la fiecare meci prolifereaza injuraturi...la fiecare meci el are propriul meci cu arbitrii...Chiar nu vreti sa vedeti?

sorin munteanu (45 comentarii)  •  2 martie 2016, 17:55

Nu trebuie scapat. Dar iar se judeca diferentiat. Probabil, ca marele investitor din fotbal trebuie sa cistige. Da doamne sa-l puna-n fund si sa ii mai taie elanul celui care nu se baga in birfe si can-can-uri ( sa zica sa moara AM ), deci sa-l puna in fund oricare dintre celelalte echipe. Nici nu ma intereseaza care. Vorbesc de marea Steaua cu care tine toata lumea, cea umflata si ramolita in acelasi timp

razvan (331 comentarii)  •  2 martie 2016, 18:04

Urmand aceeasi logica comunista, ar trebui ca Ion Niculae Sa iasa din inchisoare (sa aiba si Astra patron), sa se amane play-off-ul pana isi revin titi accidentatii, Sa se anuleze totate suspendarile..sa aiba titi sanse egale si sa fie Ioanitoaia multumit.

mal. (71 comentarii)  •  2 martie 2016, 18:05

Ziceți, dle Ioanițoaia, că Șumudică rămâne un profesionist... Profesioniștii nu încalcă legea și nu fac circul ăla cu bricheta... Scuzele pe care le stoarcem la limita bunului simț pentru tot felul de pungași au dus la societatea manelizată de astăzi și la pseudofotbalul care se practică (mi-e greu să spun că se joacă) în România... Și la râsul cu care suntem tratați de oamenii serioși...

emg (79 comentarii)  •  2 martie 2016, 18:20

vrem ordine si corectitudine, dar si cand o primim plangem ca ne doare.

GSz (1 comentarii)  •  2 martie 2016, 18:22

Dreptatea trebuie facuta indiferent de 1.) antrenorul carei echipe este vorba si 2.) indiferent de stadiul campionatului. Cand sa aplici pedeapsa unui antrenor? La inceputul campionatului nu e bine, la finalul lui nu e bine, in perioada de transferuri nu e bine, cand participa la cupele europene nu e bine... Orice scuza trebuie lasata deoparte.

Sir (42 comentarii)  •  2 martie 2016, 18:31

Bai muciosilor dar la italieni cum s-a putut si la noi nu se poate? A facut marele Burleanu cel mai stupid regulament din lume care incalca flagrant libertatile omului. Astia care mancati cu polonicul ia raspundeti voi la intrebarea de mai sus. Sustin sa i se dea FCSB ului titlul de pe acum ca doar a declarat Becali ca are lot la fel de bun ca al Barcelonei.

geo (41 comentarii)  •  2 martie 2016, 18:31

Sumudica nu este nici favorizat nici defavorizat. I s-a aplicat o pedeapsa pentru ceva ce a facut nu pentru ceva imaginar. Nu este cazul sa suspectam pe cineva ca l-a urmarit pe Sumudica. Cine l-a pus sa parieze? Daca n-o facea, n-avea nimeni ce sa-i reproseze. Numai ca pare asa ca o pedeapsa divina pentru toate rautatile, lipsa de respect, circul si provocarile la adresa multor adversari. Da, este un antrenor bun spre foarte bun, are fler, curaj, inspiratie. Numai ca ii lipseste caracterul. Aici tinde spre zero.

Comentează