Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

De ce n-a ajuns Mutu la Steaua

Becali i-a împrumutat 120.000 de euro, bani pe care nu i-a mai văzut niciodată! Și ce a pățit cînd i-a cerut înapoi ...

Permalink to De ce n-a ajuns Mutu la Steaua
luni, 18 ianuarie 2016, 5:02

Cel mai simplu e să-l iei peste picior pe Mutu, să-l ironizezi că la 37 de ani, împliniți pe 8 luna aceasta, se încăpățînează să mai joace și chiar speră să prindă lotul național pentru Euro 2016.

Mă rog, să nu-i spui direct că-i terminat, dar să-i sugerezi că timpul lui a trecut și că ar face mai bine să se retragă cîtă vreme publicul încă nu-l fluieră. Numai că Mutu, care s-a purtat mereu ca un rebel, ca să folosesc un termen elegant, îți va fi inamic oricum îl vei judeca.

El trăiește cu convingerea, sau o interpretează cu talentul unui actor genial, că a avut totdeauna dreptate. Inclusiv cînd a tras pe nas, cînd a înnoptat prin baruri ori cînd a dat cu ranga într-un chelner, el n-a greșit. Invariabil au greșit ceilalți.

În ciuda deselor sale ieșiri în decor, majoritatea greu de explicat și infinit mai greu de scuzat, fostul Briliant continuă să reprezinte un produs căutat de marketing. Numele lui nu încetează să atragă, probă că la prezentarea ca nouă achiziție a Petrolului a strîns pe stadion în 2014 peste 10.000 de oameni! Deși n-a rupt gura tîrgului în ce-a urmat, a disputat 21 de meciuri și a marcat doar 6 goluri, clubul și suporterii prahoveni s-au declarat mulțumiți.

Maurul, citiți Mutu, și-a făcut datoria și nimeni n-a arătat cu degetul spre el.

Faptul că, întors din India după o experiență mai degrabă nereușită, Adi a repetat în auzul tuturor că ține morțiș să joace la turneul final din Franța a îndemnat multe echipe să-l curteze. Fiecare dintre ele a socotit că, recent însurat pentru a treia oară, Adi s-a cumințit. Că i-a venit mintea la cap. Înaintea înrolării sale la ASA Tg. Mureș, pe lista grupărilor interesate au mai figurat Pandurii, Craiova, Rapid și chiar Steaua. Către actuala campioană l-ar fi îndreptat, în stilu-i caracteristic, ex-președintele LPF, Dumitru Dragomir, în clipa în care l-a sfătuit pe Gigi Becali să nu fie fraier și, o dată cu Marica, să-l ia și pe Mutu!

Numai că, surd chiar și la insistențele lui Reghecampf, Gigi a zis nu și nu a rămas. N-a cedat din pricină că atunci cînd Chelsea l-a pus pe liber cu scandal pe Mutu, Becali i-a împrumutat, prin 2005, 120.000 de euro, bani pe care nu i-a mai văzut niciodată! I-a cerut înapoi, însă Mutu i-a trîntit telefonul, l-a jignit și l-a amenințat că-i rupe mîinile! Dacă mai iartă, latifundiarul nu uită.

Realizînd că nu el îi întinde o mînă de ajutor echipei din Tg. Mureș, cît ea îi oferă lui șansa de a dovedi că mai e capabil să joace la nivel înalt, Adrian a acceptat un salariu lunar de 7.000 de euro pînă în vară. A solicitat 10.000, a primit 7.000, care-i vor fi plătiți abia după încasarea ultimei tranșe din drepturile de televizare, nu la semnătură.

În fine, permiteți-mi să cred că, uzat în atîtea bătălii și, să mă ierte, în atîtea paranghelii, Mutu nu-l va impresiona pe Iordănescu încît acesta să-l remarce, să-l selecționeze și să-l transforme în cel mai vîrstnic “tricolor” convocat vreodată la o competiție de anvergură. Temerea mea e că steaua lui a apus, însă m-aș bucura primul să mă fi înșelat. M-aș bucura sincer.

Comentarii (55)Adaugă comentariu

raton blue (3 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 17:17

si bine ii facea , se bucura toata romania !

kendall (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 17:24

Daca ASA prinde playoff-ul, si termina campionatul pe 2-3, iar Mutu impresioneaza, mai si marcheaza 7-8 goluri, e imposibil sa nu il chemi la nationala. Si acest lucru e posibil avand in vedere la ce campionat slab valoric avem.

Radu (8 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 17:27

Si eu m-as bucura sincer domnu’ Ioanitoaia. Si nu doar ca locuiesc la 50 de km nord de Targu Mures iar ASA e echipa de suflet.Insa m-am saturat de atatea „paranghelii” cum ziceti dvs. si ar dovedi astfel ca inca se mai poate.Sa nu uitam unii il mai au exemplu.

simplu suporter (37 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 17:30

aveti dreptate. in afara de un produs care face audienta la tv (mai ales pe rubricile de cancan) mutu nu mai e nimic. ca fotbalist a esuat lamentabil la petrolul si cu siguranta la tg mures unde sunt mari probleme nu va face mare branza. poate ne inselam noi si scoate o ultima brilianta pe final de cariera

Liviu Dragnea (48 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 17:33

Da, nea Ovi, sa selectioneze gloabele de la fcsp si de pe la un Osmanlyspor, pe unde au mai ajuns acestea.

ovidiu_3003 (1630 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 17:36

…nu mai credeti toate minciunile …ai vazut matale ca i a dat banii ?…si mai ales l ai auzit matale ca l a amenintat ?…daca nu …ce te iei dupa ce spune unul si altul in chestuini greu de crezut ,..

sumio hirohito (565 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 17:42

Poate face si el ceva la ASA si-l baga nenea Puiu la lot, cine stie?

Cheetah (2118 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 17:44

N-avea cum sa vina la Steaua cu Marica in tandem, sa fim seriosi!

Anta (565 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 17:47

Sa-l vedem cum joaca in paly off, si-apoi vom incerca sa judecam ceva, si noi, dar si domnul Anghel Iordanescu.
Sincer, nu cred ca Reghe si nici preparatorul fizic nu si l-au dorit in lot la FCSB.

Viktor (278 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 17:57

Excelent, imi aduc aminte de incident. Chapeau.

MZM (390 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 18:00

Sa fie sanatos Mutu si sa mai joace fotbal pana la 50 de ani, dar nu la Steaua, doamne fereste!

Moș Gerilă (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 18:14

„Mutu…l-a amenințat că-i rupe mîinile!”
Se poate trăi și fără mâini. Mai grav era dacă-l amenința că-i rupe capul!

vlad (140 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 18:24

Ploiestenii sunt multumiti de Mutu??? Pai pentru el s-au dat afara atacanti foarte buni si eficienti… el nu a facut nimic, a avut un salariu urias si uitati-va unde este Petrolul acum…. da, sunt sigur ca sunt in extaz ca a trecut Mutu pe-acolo

Stelu (2 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 18:32

Maestre, puteati spune asa: Maurul, adica Mutu, cand si-a facut datoria nimeni nu a aratat cu degetul spre el. Este un adevar !!! Dar mai departe, ce vrea sa demonstreze ,,FANTOMA,, lui mutu ??? Nimic, la fel cum e si el !!!

Jiji (59 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 18:40

E terminat decand a plecat la Internazionale, în istorie v a rămâne ca drogatul fotbalului românesc. Atât.

mihai gabriel (20 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 18:45

Eu desi dinamovist, cand a plecat de la Dinamo mi/am pus mereu speranta ca la apusul carierei sa se intoarca la Dinamo, apoi desele derapaje m/au descurajat si l/am criticat mereu ca pe unde a fost nu a facut mare branza , l/am criticat nu pentru ca noi am fi perfecti si cuminti si nu am avea scapari in a bate cluburile ori a intrece masura la un sprit cu prietenii, l/am criticat ca alegandu/si o astfel de meserie, scurta ca durata de viata, trebuie sa/i dedice toata energia si nu doar aceasta meserie, mai sunt si altele. Însa nu am tinut cont de un lucru elementar niciodata, + geniile fie ele in sport , in literatura sau muzica au fost toate capricioase. Mutu dupa parerea mea este ca a avut talent mai mare decat Hagi, care dealtfel mai muncitor si l/a cizelat si nu a inselat acest sport, pe cand Adrian si l/a risipit.Acum, cred ca asta mai spera de la cariera :sa mearga la un campionat european unde poate sa spele toate petele negre si la care cu un gol inscris il depaseste pe Hagi la goluri marcate pentru nationala.Si cum il stim foarte ambitios nu este exclus sa si reuseasca si ma refer si la faptul ca poate sa fie selectionat, depinde doar de el ,insa sunt convins ca si aici primeaza vointa sa puternica din toate punctele de vedere.
Acum chiar nu as mai fi dorit sa se intoarca la Dinamo pentru ca nu am inca certitudinea ca sa cumintit in totalitate si ii nu/i va duce pe calea derapajelor pe jucatorii mai tineri ai echipei.
Cat despre Mutu, eu nu eram pe atunci, insa dumneata poti sa spui si sa confirmi daca este adevarat , eu am trait mereu cu impresia ca a fost facut din acelasi aluat cu idolul sau sau nu?….Gicu Dobrin, si daca nu va fi convocat la nationala poate peste ani si ani….va ramane aceasi legenda identica aceleia lui Gicu, care nu a jucat in Mexic si cei care vor mai urmari acest sport vor spune candva : …daca ar fi fost Mutu in teren…!….
Sa vedem cum joaca si sa speram in ceasul de pe urma ca va reusi, merita poate ultima sansa……

Vrabie (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 18:51

Altu mai bun ca Mutu nu avem, cine minte ca a dezamagit fanii Petrolului se inseala, a dat un gol ca-n filme la Plzen , un gol de la 35 de metri exact in paianjen .

denethor (37 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 19:06

daca cocaina ajunge la euro ,suntem jalnici. cu generalu’ n frunte.
nici o icoana din cele care stau la pupat nu ne mai salveaza.
trag ratatii nostri la nationala ca musca la substanta….

bereta59 (7 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 19:23

Mutu? Un drogat, betiv notoriu la fel ca Tamas, scandalagiu, isi atrage colegii in cercuri mizerabile si in scurt timp sa vedeti batai cu N’Doye.Este un ratat.

madskills (46 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 19:28

Daca mai ramanea si Tamas la echipa, atunci trebuia adus Mutu. Daca dpdv sporiv cei doi fiind „morti” de cativa ani, macar sa fi aparut pe pagina tuturor ziarelor de sport la nivel global, tinand cont de ce sunt in stare astia doi cand ies in oras :))

Nicusor (29 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 19:39

Mutu e un betiv, o spune si Nea Ovidiu, dar si cel mai bun marcator din istoria Nationalei la egalitate cu Regele caruia intreaga presa ii pupa mana.

Un antrenor (214 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 19:43

Un portret exact al lui Mutu cu bune si cu rele. Fraza cu parangheliile e antologica. Restul de vazut deoarece Mutu e capabil de orice. Chiar si sa joace bine si sa ajunga la Euro. Eu insa cred ca si Dl Ioanitoaia.

Lordul (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 19:48

Stai linistit Nea Ovidiu ca nu te inseli. Mutu si-a trait traiul si a mancat malaiul, e umbra fotbalistului de odinioara. Acum vrea in disperare dar si-a baut talentul.

coco (401 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 20:19

Cu Marica si cu Mutu Steaua castiga la pas campionatul de old boys la clasa fosti jucatori…

Daniel (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 20:21

„… să-l transforme în cel mai vîrstnic “tricolor” convocat vreodată la o competiție de anvergură…” – Conform traditiei GSP-iste, nici Ioanitoaia nu face exceptie. Adica nici-unui angajat GSP nu-i pasa de sport, poate chiar de loc. In numele unei natii (romane) indobitocite zilnic cu buna stiinta de catre unii sustinatori fcsb-isti platiti sa fie impartiali, dar care debiteaza numai postari cu si despre fcsb si jiji icoana lor suprema,ii cer iertare lui Mondragon, portarul care si-a permis la 43 de ani sa apere poarta Columbiei la un Campionat Mondial, competitie nu de asa anvergura ca cea pomenita de autorul postarii de mai sus.

Bingo (96 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 20:36

Hai sa vedem, nu va mai grabiti ca fetele mari la maritis. Mutu va ajunge sa dea pase, sa bata bine lovituri libere si sa traga vestiarul dupa el. Asa isi va merita toti banii care nici asa nu sunt multi.

Ilie.De la scularie. (16 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 21:05

Nu numai ca i-a trecut timpul dar fiind un prost, nu a pus ban pe ban, asa ca in vreo cativa ani o sa-l vedeti cu mana intinsa prin statiile metroului. Bineinteles, insotit de a patra sau a cincea nevasta !

Rusu (25 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 21:13

Stilul de neconfundat al lui Mutu e sa ia cu doua maini si sa uite sa mai dea. Un golan de ultima speta.

Gugu (72 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 21:18

Daniele, esti dus sau nu stii citirea? Pai Mondragon e roman (tricolor) ori visezi urat…Mama mama ce va mai place unora sa va dati mari si sa faceti pe lupii moralisti…

Gellu (7 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 21:21

Nu vreau sa stiu de ce nu a ajuns, dar e spre binele echipei ca nu a ajuns. Mari scule i-a oferit Dinamo Stelei cu Tamas, Mutu si chiar Marica, niste cai troieni.

Dilimache (657 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 21:27

Pacat ca nu a avut minte-n cap si s-a comportat intotdeauna ca miezul din fanta. Acum trage ponoasele. Felicitari pentru articol!

Vlad (77 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 22:01

De unde sti matale ca i-a dat 120.000? Si ca l-a amenintat ca-i rupe mainile? Erai langa Mutu sau langa Becali? Sau zice prietenul Dragomir?

Chiar astept un raspuns…o sursa…ceva!

Archie (73 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 22:20

@Daniel esti exemplul tipic de superficial care face pe grozavul. E vorba de (asa cum chiar tu ai citat) tricolori, adica de români!

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 23:13

@Vlad. Nicio legatura cu Dragomir. Atunci s-a discutat despre imprumut iar sursele nu se dau in vileag. E dreptul tau sa nu crezi.

Marius (22 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 23:14

Serios ați cam luat-o pe arătură.. Acest băiat, Mutu, a avut în viața lui multe exemple de profesionalism, echipe splendide unde a avut(naiba știe cum!!),șansa să joace.
A învățat ceva? S-a prins ceva de el? Nimic,absolut nimic…
În schimb noi dezbatem acum dacă va fi apt pentru Euro.
În Italia sau chiar în Spania îl mâncau de viu ziarele pentru simplul fapt că vrea la Euro.. Să nu pomenesc de englezi, care l-ar fi dat ei jos din autocarul naționalei.
Nu îi mai cântați în strună nea Ovidiu, nu îi mai alimentați grandomania, spuneți-i omului ce trebuie să știe, asta înseamnă să relatezi adevărul, asta înseamnă să respecți cei care fac „plata”.
Dinozaurii au dispărut, ne plac, vorbim de ei dar nu înseamnă ca îi vrem înapoi. Le-a trecut vremea,pur și simplu…

fulk_nera (6 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 23:17

Mutu este o puslama batrana

Jianu (12 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 23:25

E de vazut. Poate ca cantecul lebedei il va reintroduce pe Mutu in echipa nationala. Daca va juca super se va creea presiune mediatica pe Iordanescu cacsa il cheme la lot.

dragan (9 comentarii)  •  18 ianuarie 2016, 23:40

o fi venit cu intaritoare din India, ca altfel……

Filbert (32 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 0:25

Peste alte doua neveste o sa-i ia locu’ lui tariceanu la senat c-o iesi si ala odata la pensie…

Alx (141 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 1:18

Mutu a avut sansa lui.Ar fi bataie de joc oricat de bine ar juca (oricum cred ca va reusi eventual sa bata vreun chelner in Mures nu sa joace fotbal), ca locul unor tineri care au muncit pentru aceasta calificare sa fie luat de acest personaj care chiar daca a fost un fotbalist bunicel ca om a lasat de dorit din toate punctele de vedere.Daca e adevarata povestea cu Becali, ar merita o bataie pe cinste.Un om care schimba nevestele ca pe ciorapi probabil nici cati copiii are nu stie, o scursura.

Jos_cenzura (114 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 2:52

Găsiți voi alt român care a dat peste 100 de goluri într-un campionat de țop.

alunelu (56 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 8:18

@Marius. Sigur ai dreptate, dar uiti un lucru esential. Acela ca in ciuda defectelor sale de caracter Mutu trebuie considerat cel mai talentat jucator din generatia lui. De 100 de ori mai talentat decat Chivu sau Chiriches. Asta ii da dreptul sa spere ca poate fi selectionat pentru Euro. Gandeste-te la Totti sau la Ronaldinho.

Marius (22 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 10:00

@alunelu
În ceea ce îl privește pe Mutu singurul lucru pe care eu unul îl rețin e numărul de goluri la națională și faptul că a ratat cu Italia.
În rest orice alăturare, așa cum faci tu, cu Totti sau Ronaldinho,să mă ierți te rog dar mi se pare un sacrilegiu.
Tu spui ca Mutu „trebuie considerat”… NU, mutu nu trebuie considerat, fiecare dintre noi îl percepe cum vrea însă el era cel care TREBUIA să își arate măsura talentului.
Cum scriam în postare, a beneficiat de profesionalism, a avut exemple în acest sens dar nu s-a lipit nimic de el.
Mi-am amintit… am terminat de citit cartea lui Zlatan. Știi ce spune despre Mutu?
Ca e nebun,ca petrecea ca un nebun și ca ” păcat de el”, ar fi fost bun dacă era serios.
Am impresia ca îi facem un defavor cântând-ui în strună…
Aferim.

Craiovean (2 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 10:19

Ce să caute Mutu la națională? A jucat cumva în Preliminarii și am uitat eu? Să stea la Tg. Mureș. Poate se însoară și acolo. Păcat de talentul care l-a avut. S-a ratat ca și Romulus Gabor.

andy99ro (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 11:25

Ai reusit sa ma enervezi. Daca tu crezi ca noi, suporterii Petrolului am fost multumiti de mutu, ne jignesti grav. A fost o mare deziluzie si prin venirea lui si a lui zicu a inceput declinul nostru. Capra, mario si contra sa le faca loc lor pentru comisioane, a renuntat la fotbalisti adevarati tot pentru comisioane (Hamza, Damian, Dore si Benga). Nu mai scrie in articolele tale despre Petrolul, daca te aberezi.

junior (152 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 15:28

decit a.popa sau nu stiu care alta speranta la nationala mai bine MUTU. poate daca asta marcheaza cu Buffon 11m.

lebron (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 15:43

„O dată cu Marica” ????

Poate „odata cu Marica”, nea Ovidiu….

Jeannot (40 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 19:00

@lebron. Esti un ratat care se crede savant. Corect e in text, nu cum bodogani tu. O data adica impreuna, asa se scrie. A fost candva, adica odata, e altceva.

Barbu (100 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 19:07

Andy99, tu enervezi. Nu a stralucit Mutu dar au stralucit ailalti si de aia sunteti coada cozilor, pregatiti temeinic de divizia matineu. Are dreptate Dl Ioanitoaia, Mutu nu a incantat insa nici nu s-a facut de ras. De ras te faci tu cu pretentiile tale de parca Petrolul o fi echipa mare. Nu mai e de vreo 40 de anisori.

Ciolanus (28 comentarii)  •  19 ianuarie 2016, 19:38

Intrebarea e: cine l-a chemat sau dorit la Steaua?

Comentează