Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Răzmeriţa medaliaţilor

Pretențiile lui Drăgulescu nu-s lipsite de logică și, ca atare, merită făcută o discuție pe marginea lor. În fond, argintul lui nu-i mai puțin valoros decît bronzul, să zicem, Paulei Ungureanu sau al Oanei Manea.

Permalink to Răzmeriţa medaliaţilor
marți, 29 decembrie 2015, 9:12

Probabil ați auzit că premierea suplimentară a handbalistelor după cucerirea bronzului de la CM din Danemarca i-a iritat pe laureații 2015 din alte discipline. Deși clasați și ei pe podiumuri, aceștia au primit de la stat, pe filiera MTS, strict ce permite legea, nici un ban în plus, nici un bonus, nimic cu caracter excepțional! Or, în cazul handbalistelor, Guvernul a crescut substanțial recompensele, fiecare fată încasînd 60.000 de lei. Fără generozitatea Cabinetului Cioloș, suma s-ar fi limitat, și dacă ar fi fost dublată la maximum conform normelor în vigoare, la 29.600 de lei. Atît, nici un leu în plus.

În fruntea protestatarilor s-a situat, iarăși nu-i o noutate, gimnastul Marian Drăgulescu. Întrucît pentru argintul obținut recent la CM de la Glasgow, cel care a strîns pînă la 35 de ani, împliniți luna aceasta, 26 de medalii la JO, CM și CE s-a ales cu doar 37.000 de lei (18.500 dublați), el nu și-a ascuns nemulțumirea, chiar a vorbit și despre discriminare!

Sigur că, la palmaresul și experiența lui, Drăgulescu ar trebui ascultat, nu luat peste picior. Asta comparînd sumele amintite și recunoscînd că argintul e un metal mai prețios decît bronzul, superior lui, inclusiv atunci cînd bronzul handbalistelor, dobîndit în condiții dramatice, declanșează o imensă emoție în rîndul opiniei publice.

Concret, Drăgulescu a cerut ca el și colegii lui cu argint pe parcursul anului în curs, Andreea Chițu și Corina Căprioriu de la judo, componentele “naționalei” de spadă, apoi gimnasta Larisa Iordache și sabrerul Tiberiu Dolniceanu, medaliați cu bronz, să fie băgați în aceeași oală cu handbalistele din “națională”. Să fie priviți și răsplătiți la fel.

Pretențiile lui Drăgulescu nu-s lipsite de logică și, ca atare, merită făcută o discuție pe marginea lor. În fond, argintul lui nu-i mai puțin valoros decît bronzul, să zicem, Paulei Ungureanu sau al Oanei Manea. Deși cel supranumit Marocanul, aflat ieri în Spania, susținea greșit că handbalistele au luat cîte 60.000 de lei peste suma de la MTS, în realitate suma întreagă atingînd 60.000, răbufnirea lui n-ar trebui subestimată. Mai ales în condițiile în care, anunțînd că va manifesta la sediul Guvernului, Drăgulescu afirmă că i-a capacitat și pe performerii menționați mai sus să se alăture demersului său. “Toți am cîștigat medalii în 2015, de ce unii să fie avan tajați față de alții?!”, s-a întrebat el cu mirare într-un moment în care i-ar avea aliați pe Chițu, Dolniceanu et Comp.

Ieri dimineață, am reluat subiectul cu șefa sportului românesc, Elisabeta Lipă, care mi s-a părut între ciocan și nicovală, în căutarea unei soluții. Pe de-o parte, cvintupla campioană olimpică, declarată “cea mai bună canotoare a secolului XX”, încerca să-l înțeleagă pe Drăgulescu ca de la campion la campion. Din postura de ministru, rămîne însă sceptică deoarece știe bine, și nu-i singura, că nu există o bază legală pentru efectuarea unor asemenea plăți retroactive.

Cu alte cuvinte, Marian Drăgulescu se zbate ca peștele pe uscat. Din păcate, șansele lui de izbîndă sînt minime, spre egale cu zero.

Comentarii (78)Adaugă comentariu

whiteredarad (1 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:17

Maestre, in primul rand :
La multi ani ! Sanatate si bucurii !!.
Privitor la chestiune Dragulescu si ceilalti nu au dreptate. In primul rand hanbalul este un sport de echipa, o medalie e mult mai greu de obtinut ca intr-un sport individual. In plus, la gimnastica , se poate vedea ca, sint mai des campionatele europene si mondiale, in decuirs de 4 ani, mai mult, poti lua 5 medalii odata, daca esti bun, cu o evolutie de maxim o ora, in total. Mi se pare nelalocul ei cererea altora de a fi premiate ca fetele de la handbal, cind aici e prima medalie , dupamulti ani. Dar, romanul nesatul si neobiectiv, a invatat sa ceara. Felicitari fetelor de la handbal !!

Razvan (1 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:19

Stiti ce nu inteleg? De ce protesteaza Dragulescu in fata guvernului si nu se duce la Monta acasa sa o faca?

adi_stelistul (359 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:20

Avand in vedere cat de putini medaliati avem cred ca n-ar fi rau sa se rediscute premiile acordate pentru medalii obtinute in probe olimpice la competitii de nivel mondial sau european. Desi si aici pot sa apara discutii. De pilda, daca prin absurd, nationala de rugby ar lua medalie la Cupa Mondiala (PRIN ABSURD, sper ca s-a inteles), ea ar fi privata de dreptul care se acorda unui medaliat in proba olimpica pentru ca rugbyul in 15 nu e proba olimpica (cel in 7 devine chiar de la Rio, dar e aproape alt sport). Sa dai bani tuturor medaliatilor iar nu e tocmai corect, pentru ca sunt discipline putin prestigioase in care se castiga foarte multe medalii (de pilda concursurile de arte martiale la diferitele stiluri). Sa iei un aur la nu stiu ce european de … aikido (bine zic oare?) la kumite sau kata (gata, ma opresc aici, am intrat pe un taram foarte alunecos pentru mine) cred ca e mult mai usor decat un bronz la handbal. Si atunci trebuie tinut cont de toate aspectele posibile.
Chiar daca e posibil ca demersul lui Dragulescu sa ramana fara rezultat cred ca ar putea fi startul unei abordari mai corecte a problemei. Si, de ce nu?, mai motivante pentru campionii nostri, atatia cati au mai ramas.

Andrei F (1607 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:24

Ca sa vezi…nu permite legea…Punem pariu ca o sa permita?Aveti in redactie o ziarista care orice facea fostul premier nu era bine.Ca a ajutat turneul WTA ,ca participa la competitii sportive,ca felicita sportivii care performau…Spunea ca asa cauta sa cistige voturi prin asocierea cu sportivii…Acum ….avem legi!Ce descoperire!Asa cum mai inainte se hotara ca un oras sa beneficieze de ajutoare guvernamentale pentru caldura iar alte orase stateau in frig o sa descoperiti daca nu stiati ca un guvernant poate face ce vrea si cu legea…

iustin (82 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:26

Dragulescu a primit exact atat cat spunea legea ca va primi, nu are niciun drept sa se planga acum, daca nu ii convenea suma, trebuia sa protesteze atunci.

Sacalul (1 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:36

Pt RAZVAN: Stii de ce nu se duce la Ponta? Pt ca nu Ponta l-a discriminar. Ponta a aplicat legea la fel pt toti, asa cum e normal sa actioneze o lege. Ciolanos, in fuga dups imagine, a facut sceasta discriminare iar nemultumitii au dreptate din punct de vedere juridic. In capitalism doar asta conteaza

gigelos (108 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:37

De ce nu ar cere si cei cu medalii de anul trecut , de ce nu ar cere si Lipa chiar dublarea premiilor de la Olimpiade , de ce Patzaichin nu ar solicita pentru Moscova 80 . Mexico 68 .Ar avea dreptul .Unde ne oprim ? Ceva sponsori o avea si Marocanul , era sa zic altceva… , agent ? Ok ii dai ceva procente dar il pui sa alerge la marile companii nu te milogesti , era sa zic altceva …,tu pentru 2-3000 de Euro . O staCoca Cola in 10.000 Euro , Nike ,Adidas ? Probabil a luat adunate in timp sute de mii de euro de la statul roman . Mult ! Plus renta viagera .De ce ?
Macar ai bun simt .In domeniul vostru banii sunt la marile corporatii nu la stat .Dar e mai simplu la stat .

mari (16 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:39

Nea Ovidiu dar ce cadru legal a fost cand s a dat la handbal?

Vlad Tepes (16 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:41

@whiteredarad, Dragulescu nu cred ca joaca pentru vreo echipa anume de unde sa primeasca lunar de la 500$ in sus..

MM (3 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:45

Handbalistele au fost premiate suplimentar pentru ca au fost in centrul atentiei si clasa politica romaneasca a folosit acest prilej pentru capital politic.
Bineinteles ca celorlalti li s-au facut o nedreptate care transormata in frustrare o sa le afecteze performantele pe viitor.
Romania te iubesc!

flo (28 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:45

Sunt curios daca dragulescu mai comenta si vorbea de echitabilitate daca de exemplu handbalistele primeau mai putini bani decat el sau deloc….oare mai era el atat de nedreptatit.Chestia e foarte simpla…s-a schimbat guvernul si omul a fost deschis la suplimentare….problema nu e aici si acum…problema e atunci cand l-au premiat pe el si pe ceilalti vechiul guvern….asta nu e un subiect real

Acciduzzu (108 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 10:54

Nea Ovi, ai dreptate dar hai sa ducem lucrurile pana la capat. Oricat de saraca e Romania, are bani sa plateasca in mod echitabil si corespunzator cei cativa sportivi care reusesc, in conditiile penibile oferite, sa obtina rezultate internationale exceptionale. Daca avem bani sa cumparam nu stiu cate F-16 sau ce or fi, daca avem bani sa dam pensii grasute tuturor alesilor, daca avem nu stiu cate milioane euro sa iluminam strazile din Bucuresti de Craciun, ar trebui sa stabilim o data cu cat rasplatim acesti sportivi care reusesc sa obtina rezultate deosebite . Nu e normal sa ne trezim cand castiga cineva in conditii mai „emotive” sa dublam, triplam etc primele acordate. Nu e normal nici sa avem lege care sa acorde aceste premieri la niveluri de batjocura. O medalie de aur, argint sau bronz la un campionat mondial, european etc. trebuie recompensata cu o suma corespunzatoare si decenta nu in bataie de joc. Ce inseamna 100-200 de mii lei sau chiar euro pentru o medalie? Avem 20 de medalii pe an? Sau avem impresia ca a fi campion mondial e un moft? Cati campioni mondiali avem in industrie, business, agricultura, servicii? Despre ce vorbim? Cand ai valori ( mondiale, europene) le respecti, si le rasplatesti.
Aici, au vina si toti ministrii sportului care, teoretic, au drept de initiativa legislativa, si care ar trebui sa fi facut o lege desteapta, care sa permita si indexarea acestor sume cu inflatia samd, sau re-evaluarea lor periodica. E vorba de profesionalismul celor de la MTS. Asa ca intreab-o pe Lipa ce a facut in acest sens. Ca nu e nici treaba matale, si in nici un caz al sportivilor! E treaba celor pusi sa se ocupe de treburile tarii. Ciolos si guvernul lui de „tehnhnocrati” ar fi trebui sa fie „tehnocrati” constienti de ce fac cand iau decizii impulsive, dupa ureche. Avem in fata un caz de incompetenta crasa. Al acelora care au lasat ani de zile recompensarea campionilor mondiali samd la niveluri de cocina. Al ministrilor sportului dar si al parlamentarilor si al oricui putea si trebuia sa propuna, aprobe o lege de bun simt. Cati dintre toti astia care invart legi si vorbe sunt campioni mondiali in domeniul lor? Nici unul: nici politicienii nici tehnocratii. Asa ca Nea Ovi, i-ai pe toti la intrebari si insista pana cand vor avea o lege clara, simpla, in care omul sa stie cat castiga daca devine campion. Asa cum presedintii de banci si de companii sunt platiti generos pentru o trea ba cel putin la fel de importanta ca si cea pe care o realizeaza acesti sportivi.

olandezu (49 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 11:12

destept SACALUL..ceilalti ca de obicei ,sa se afle n treaba….REFERITOR LA FAPTUL CA HANBALISTELE POT OBTINE O MEDALIE LA 4 ANI IAR ALTII MAI DES,SI VEZI DOAMNE MERITA UN BONUS ,NU TINE….PENTRU SIMPLU FAPT CA TRICOLORUL ESTE ARBORAT DE MAI MULTE ORI,CEACE CONTEZA FOARTE MULT,DECI SE COMPENSRAZA,,,ASADAR DRAGULESCU SI CEILALTI MERITA CU PRISOSINTA ACELASI TRATAMENT….LUPTATI PENTRU EI SA L PRIMEASCA, NU SA LI SE REFUZE……….

Augustin (268 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 11:14

La ce renta viagera are Dragulescu, probabil de 3 ori mai mare decat a oricarui medic sau inginer, ar trebui sa mai taca. Sportivii romani sunt recompensati foarte bine in raport cu salariiile de mizerie pe care le da statul in tara asta.

Mishu (234 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 11:16

Superb titlu. Cam fortat dar da f bine.

Mario (56 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 11:25

Deduc ca Ciolos nu mai poate face ce nu a facut Ponta la vremea lui desi baschetbalistul pretindea ca nimeni nu iubeste sportul ca el. Acum cum sa u

Mediatempest (1 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 11:27

As vrea va rog o clarificare,deci exista cadru legal de suplimentare al premiilor pentru cineva care ar castiga o medalie astazi si se anunta oficial imediat si nu pentru cineva care ar fi facut-o cateva luni in urma si se cere retroactiv.Eu personal,asta am inteles…:) E o logica stupida,ceilalti sportivi isi merita si ei premiile,daca se va dori,se va gasi sau realiza cadru legal,decizia ramane la mana guvernului,D-na Lipa nu poate mentine o discutie de campion la campion ocupand pozitia actuala.

cox (4 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 11:27

Lista retarzilor ce scriu in lipsa de…neuroni :
#whiteretrad
#Razvan
#flo
#gigelos…

Vancea (14 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 11:33

Adevarul e ca nici Gabriela Szabo si Doina Melinte nu au fost recompensate corespunzator si ar trebui sa mai ceara si ele niste bani din urma…Iar Iolanda Balas a luat si mai putin, sa o capaciteze Dragulescu si pe ea…

vlad (309 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 11:36

In teorie Dragulescu are dreptate dar s-a trezit tarziu. Trebuia sa ceara atunci mai mult si nu sa se raporteze la alt succes.

ppp (1 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 11:37

NU se compara performanta sportului de echipa cu cea individuala..ar tebui activat butonu prime SPECIALE…pentru toate medaliile aduse tari..dar la ora actuala la noi sa fim seriosi o medalie de echipa in orice sport devine o raritate…fetele meritau prima mai mare…si nu trebuia scandal trebuia simplificat sistemul de sponsorizare ….nu mai era nici o problema si primele de medalie erau mai bune…toata lumea era multumita…dar traim in romania noastra super complicata ….

CORNEL (1 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 12:07

Doi sportivi cu aceleasi performante nu primesc aceiasi bani…
Doi profesori din Romania care predau in aceleasi conditii nu primesc aceleasi salarii…
Un sofer angajat la Guvern primeste de 7 ori cat primeste un sofer de la o alta institutie…
Maririle de salarii se acorda in functie de numarul de proteste si protestatari…in timp ce o lege care sa aseze sistemic salariile nu gaseste de 7 ani guvernanti capabili sa o aplice…
Pensionari care au lucrat in conditii similare primesc bani diferiti.
Si nu vorbim aici de mediul privat unde fiecare poate plati oamenii asa cum vrea si cum poate…Vorbim de reglementari referitoare la fonduri publice.
TOATE ASTEA SE INTAMPLA IN ROMANIA PENTRU CA NIMENI NU ARE CAPACITATEA MANAGERIALA DE A ABORDA LUCRURILE SISTEMIC SI PE TERMEN LUNG. TOTI ISI FAC TREABA POMPIERISTIC…SI CAND REZOLVA O PROBLEMA CREAZA ALTE 3. ASTA E MAREA DIFERENTA INTRE ROMANI SI NEMTI…IAR REZULTATELE SE VAD LA TOT PASUL…TOATA ROMANIA E PLINA DE EXCEPTII CA NICI NU MAI STII CARE E REGULA…

Horia (48 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 12:09

Nea Ovi, din ce scrie presa, Dragulescu a primit 37.000 RON, adica dublul premierii prevazute de normele MTS: HG 888/2013. Daca ma insel, corecteaza-ma. Dar atunci, nu a sarit sa ceara dublarea premierii, nu? Dragulescu uita ca in HG 1447/2007 modificata in 25 noiembrie 2013 s-au dublat premierile pentru gimnasti la Bruxelles 2012… Atunci nu s-a plans nimeni, nu?
Poate discutia ar trebui indreptata in directia asta, nu?
Noi vrem egalitate, dar nu pentru catei….

AliBaba (223 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 12:26

Iar v-a pus Nea Ovi la treaba…Dragulescu ar trebui sa stie ca mortul de la groapa nu se mai intoarce…

Dilimache (657 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 12:39

Ciolos s-a folosit de handbaliste ca sa-si faca imagine, in rest nu il intereseaza!

Prof. Nica (125 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 13:06

Are mult fler dl Ioanitoaia in alegerea subiectelor care fac trafic. Chiar daca o scalda uneori scrie numai lucruri care intereseaza lumea. In plus scrie zilnic si asta e greu.

citanul (2118 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 13:18

E cam delicata problema si guvernul cred ca ar trebui sa gaseasca niscaiva compensatii pentru ceilalti nemultumiti. Oricum nu putem pune egal intre performantele individuale ale sportivilor din echipe si ale celor de unii singuri. E delicat, ce mai, si se vede ca lumea apreciaza spectacolul sportiv mai mult decit doborirea unor recorduri, ca la atletism.

citanul (2118 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 13:20

Maestre, cine a uitat vorba veche „nemultumitului i se ia darul”?

zica (10 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 13:44

dar daca dragulescu nu mai vrea sa mearga la rio va duceti voi care-l contestati astia s-au rugat de el sa revina ca la gimnastica nu mai vine nimuc din urma doar amintirile toti mestecatorii de guma la viata voastra ati facut un minut de antrenament ,sau vorbiti ca sa va aflati in treaba dar asa-i romanul ce mai nemernica lifta dupa pamant

Ciprian Ilie (12 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 13:59

Ziua bună,

Ciprian Ilie este cel ce vă deranjează. Respect munca de o viață și realizările dumneavoastră, atenția și dedicarea pentru jurnalismul sportiv. Anii au trecut și v-ați adaptat la noile canoane de a face presă sportivă. Sunteți un model și un exemplu pentru toți ceilalți jurnaliști.
Să nu vă fie cu bănat, domnule Ovidiu Ioanițoaia, însă am observat două neajunsuri în editorialele dumneavoastră recente. Nu vin ca un spirit critic, menit să vă admonesteze că nu vă retrageți din această frumoasă meserie, susținând că v-ați trăit traiul, v-ați mâncat mălaiul. Vin ca un observator și ca un cititor al textelor dumneavoastră.
În primul rând citesc și mă mir: aveți o anume aplecare pentru pierderea coerenței și clarității în imaginile de ansamblu, prin prezentarea de sintagme cu același sens care bat pasul pe loc. Un spirit de vetust răzbate din aceste expresii. Pentru a întări cele spuse mai sus, propoziția finală a editorialului: ”Din păcate, șansele lui de izbîndă sînt minime, egale cu zero.” mă pune în fața unei dileme de ordin matematic. Din aritmetica, geometria, trigonometria, porobabilitățile și statistica învățate în timpul liceului și facultății, șansa minimă este, cantitativ vorbind, existentă. Probabilistic, șansa minimă vorbește despe probabilitatea scăzută de a se realiza o anumită predicție, o anumită prognoză. Însă există posibilitatea ca aceasta să se petreacă ! Dacă scrieți în continuare că ”sînt […] egale cu zero.” contraziceți ceea ce spuneați anterior.
Ieșind din sfera formei, ajungem în miezul lucrurilor, la problemele de fond. Firesc este să ajungem la motivul pentru care în România sportul și educația sunt de fiecare dată uitate, de ce aceste două domenii nu sunt pilonii pe care se construiesc o societate sănătoasă și inteligentă. Problema este de structură, în opinia mea, iar o presă, sportivă și nu numai, puternică, unită, poate coagula voința societății pentru un sistem redefinit, în care sportul, educația și instrucția, sănătatea să fie bazele de la care se începe redesenarea societății noastre. Redobândirea valorilor, a principiilor firești, a drepturilor naturale (gândindu-mă la cel mai recent editorial al domnului Tolontan ”Când jurnaliștii nu au dreptate”) nu poate fi făcută fără o reîntoarcere la bazele pe care ar trebui să se sprijine o societate.
Așteptările mele din partea unui model ca dumneavoastră se referă la coagularea unui asemenea curent, nu la adaptarea rolului ”mass-mediei moderne” în societate. Mass-media nu este veche sau nouă. Rolul ei este același. Oamenii se vor întoarce de fiecare dată spre presă ca la penița-oglindă a societății. Iar dacă dumneavoastră nu vă încumetați la a strânge într-un monolit înnoitor presa, atunci cine ?

Gherghisanu (1 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 14:13

Poate lui DRAGULESCU ii trebuie o alta nevasta. !!!!!!!!Milogul acesta speculeaza orice chichita ca sa ceaara.

Florin.B (2 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 14:26

Mi-e drag sa ma bag si eu in vorba … :), nu stiu cum suna legea, dar daca spune medalia de… la campionate europene = „X”suma de bani atunci toate medaliile egale ca si „culoare” obtinute la acelas nivel de competitie ar trebui sa fie egale si ca suma de bani. Altfel, cred ca trebuie gasite solutii alternative, sume date de sponsori, donatii etc. care sa faca diferenta…. zic si eu…. Sau in lege sa se treaca toate nivelele de reprezentare la toate disciplinele posibile cu sume aferente…. 🙂 Altfel e… ciudat ca un bronz european sa fie mai bine rasplatit ca un argint european !

bogdan (1 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 14:30

Dragulescu e cumva ala de isi batea nevasta?

Mircea SERBAN (15 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 14:41

Imi pare sa constat cata indolenta fata de logica are OI /un jurnalist cu oarecare experienta deja in presa de vreme ce se afla la apusul carieiei si domnia sa!
Sa inteleg din text, faptul ca Ciolos a procedat impotriva legii premii d performanta?!
Apoi, mai este in vigoare o lege care da dreptul guvernului sa emita OUG deci, daca ar exista vointa politica si respect fata de munca istovitoarea a unui spotiv -cu atat mai mult cu cat trebuie facute, fara echivoc, diferentierile specifice intre sporturile de echipa si cele individuale deci, si la premierile pecuniare, se poate gasi modalitatea de a premia constitutional corect pe toti performerii!!
Altminteri, si atitudinea guvernantilor si a presi este partinitoare si dovedeste si lipsa de respect fata de legea fundamentala care spune clar: NU DISCRIMINARII!

Mirceacelbatran (663 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 15:05

@Mircea Serban. Una scrie si alta citesti tu apoi te mai dai si de povestitor. Cand nu stii sau nu pricepi vezi-ti de treaba si nu te baga in discutie ca…Faci pe justitiarul si pe savantul desi esti complet pe dinafara.

adi (1 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 15:13

Normal ar fi sa se premieze la fel performantele obtinute pe parcursul anului 2015 .Daca nu se poate , macar cele urmatoare ,,momentului handbal ” sa fie rasplatite similar cu cele ale handbalistelor .

St. Banu (13 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 15:16

@Ciprian Ilie. Cred ca Dl Ioanitoaia va da dreptate, dar face multe cu buna intentie In scopul de a agita apele. Asta si e un provocator. Pacatul e (in opinia mea) ca scrie zilnic si automat nu se poate concentra suficient. Trebuie sa recunoasca insa pana si cei care il contesta ca are dreptate in majoritatea cazurilor. Sustine cauze drepte si se bate pentru ele. Sa ne bucuram ca e hiperactiv. PS. Privitor la finalul incriminat, din el lipseste un chiar. Restul e bine condus.

Ovidiu Ioaniţoaia (84 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 15:25

@Ciprian Ilie,

Corectă observaţia, am rectificat. Mulţumesc frumos, la mulţi ani!

St. Banu (13 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 15:27

Astept premiul meritat😀

ticu (1 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 16:02

Prieteni cred ca nu ati inteles.
Ciolos a platit fetele pentru ca iau permis sa faca poza cu romance cu adevarat valoroase si sa puna la gat o medalie care cu certitudine nu o va merita indiferent numarul de reincarnari.

mannecken (25 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 16:29

Dacă am înțeles bine,fotbaliștii si-au negociat primele pentru calificare. Cred ca este cea mai buna soluție.

mannecken (25 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 16:37

Scuzați, dar am un comentariu of topic. De luni de zile nu reușesc sa intru pe situl GSP de pe laptop. Nu am nici o problema cu celelalte situri. Aveți o idee din ce cauza? De pe tableta mă pot conecta foarte bine. Mulțumesc.

dinu (427 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 17:25

Bogdane, Dragulescu e ala care isi batea nevasta si in acelas timp un mare campion, cu medalii la varsta la care altii gimnasti s-au lasat de 10 ani. Ce are una cu cealalta.

Obiectiv (2 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 18:33

Sa inteleg ca, plecand de la principiul ca un sport de echipa obtine mai greu o medalie dect un sportiv individual, sportivii de echipa ar trebui premiati diferentiat, adica in plus? Pai, in cazul asta nu doar ca li se aplica sportivilor individuali un tratament discriminatoriu, dar premierea suplimentara a sportivilor de echipa este vadit nejustificata. Si asta din considerentul ca este nejustificat obiectiv si inutil sa recompensezi suplimentar sportivii de echipa care oricum au salarii net mai mari decat ale unui sportiv individual. Medalia de bronz a echipei de handbal nu este, tehnico-sportiv, defel mai importanta decat cea de argint a medaliatilor olimpici sau mondiali. Dimpotriva, este inferioara. Fiecare dintre handbalistele echipei nationale, mai ales cele care joaca afara, castiga lunar, probabil, cat Dragulescu intr-un an. Si atunci, daca medalia de bronz, fie ea si a unei echipe, nu este tehnico-sportiv, si nici logico-rational, mai importanta decat cea de argint la olimpiada sau la mondiale, daca handbalistele castiga oricum mai multi bani ca sportive decat gimnastii sau alti sportivii individuali, este indubitabil ca nu exista nicio justificare obiectiva si juridica pt. tratamentul diferentiat aplicat in acordarea acestor premii. Dupa logica asta, ma astept ca si fotbalistii romani, daca vor ocupa un loc 3 la europene, sa primeasca de la Guvern o prima superioara medaliatilor cu argint sau chiar aur din sporturi individuale, desi, pe de o parte, medalia fotbalistilor, desi aparent obtinuta mai greu (e o apreciere pur subiectiva, fiecare medalie se obtine greu, indiferent de cati contribuie la obtinerea ei), ar fi totusi inferioara tehnic celor de argint si aur, iar pe de alta parte nu s-ar justifica din pdv al nevoii, deoerece acesti fotbalisti, ca si handalistele, au salarii uriase prin comparatie. Prin urmare, premierea suplimentara a handbalistelor este nejustificata obiectiv sportiv si logico-juridic, aceasta fiind, mai degraba, una ce are conotatii politice si de imagine, actualul premier vrand sa capete capital de imagine pe seama unui succes sportiv notabil. Atat!

mariusivanus71 (4 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 18:40

Cred ca au dreptate cei care protesteaza la premierea suplimentară … inainte de cupa mondiala se stia cat trebuie sa primeasca fiecare sportiv sau echipa … premierea suplimentara este o greseala ….si trebuie sa vedem de ce aceste greseli se fac numai la uni si la altii nu !!!

Jean Valjean (280 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 18:49

Daca nu a cerut la timpul acela Dragulescu nu are de ce cere acum decat daca e invidios. Plus ca nici sporturile in discutie nu se compara ca duritate si sacrificiu.

mariusivanus71 (4 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 19:07

Am uitat sa adaug ca transmisia nu s-a facut pe postul national de televiziune (TVR ) …si am vazut ca pe timpul lui Ceausescu pe la alte posturi straine … Premiera suplimentara nu putea sa tina loc de achitarea drepturilor de televiziune a acestui eveniment de catre TVR …

antimafia (103 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 19:19

Jocul si rezultatul echipei nationale de handbal feminin au nascut emotii rare, din ce in ce mai rare. Este justificata premierea handbalistelor, sunt nejustificate protestele celorlalti sportivi. Gimnastica masculina, judo-ul etc. nu exista in randul publicului amator de sport. Aceste sporturi nu au public. Exista mandria zilei cu Andreea Chitu sau Dragulescu si atat. Dupa cum nici handbalul nu exista in fata fotbalului. Nu inventam roata, este vorba de spectacolul sportiv la care lumea adera peste tot in lume.

rim (22 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 19:27

stimate irector, intai de toate la multi ani. cat despre editorial, va inteleg dece l-ati fasait. protestul gimnastului are un singur sens: denunta impostura acestui guvern. ca dv, care aveti curajul, demnitatea si perseverenta de a dneunta impostura conducerii federatiei de fotbal o dati cotita cand guvernul e in joc, e de inteles. aveti o pozitie castigata pe merit care nu merita riscata. dar cititorul e dator s-o spuna pe sleau.

Cristi (2 comentarii)  •  29 decembrie 2015, 19:54

Dragulescu are foamea in gat si asta-i motivul pentru care face scandal. Si-a batut joc de banii castigati in cariera.Si nu au fost putini. Medalii olimpice, retragere, renta viagera, iar retragere si tot asa. Alti sportivi cu cariera mai scurta si castiguri mai mici sau aranjat pe viata. Acum o vrea sa castige cat fotbalistii!

Comentează