Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Plapuma fiecăruia

Modest, ori poate numai diplomat la 43 de ani, Zidane s-a dovedit excepția de la regulă, mărturisind sincer că nu se simte pregătit să antreneze Realul!

Permalink to Plapuma fiecăruia
marți, 24 noiembrie 2015, 5:47

E agitație la Real Madrid, deranj serios, în urma eșecului umilitor trăit chiar pe Santiago Bernabeu, un neverosimil 0-4 cu Barcelona! Și pentru că fanii i-au cerut demisia fluturînd tradiționalele batiste albe, antrenorul Rafa Benitez e pe cracă. În aer. Personal, ca să mă bag și eu în discuție ca musca-n lapte, le dau dreptate suporterilor Realului în ideea că Benitez mi-a scos peri albi cît a lucrat la Napoli, formația mea favorită. La finalul sezonului trecut, în ciuda unei cărți de vizită impresionante, cu izbînzi în Champions League (Liverpool), în Cupa UEFA (Valencia), în Europa League (Chelsea) și la Mondialul cluburilor (Inter), Benitez a pierdut toate bătăliile. A ratat toate obiectivele.

Pe lista posibililor succesori ai lui Rafa, poate chiar în deschiderea ei, figurează legendarul Zinedine Zidane, dorit de socios și, deopotrivă, de jucătorii madrileni, în frunte cu Ronaldo 07, inamicul numărul 1 al tehnicianului încă în funcție. Întrucît știți bine cine a fost Zidane, reamintesc doar că, ales de 3 ori FIFA Best Player of the Year, campion european și mondial cu “naționala” Franței, cel alintat Zizou a evoluat 5 sezoane în tricoul blanco al Realului. Acolo a triumfat și în Champions League 2002.

În 2014, cînd a preluat-o în Segunda Division B pe Castilla, satelitul Realului, Zidane era recomandat de o faimă nepereche, dar și de ucenicia efectuată pe lîngă Ancelotti la campioana din Primera. Aceste argumente n-au fost însă suficiente deoarece, în absența licenței, numirea lui Zizou la o echipă din liga a 3-a a stîrnit proteste vehemente. Contestatarii au tăcut abia în clipa în care Zidane a obținut patalamaua grație căreia poate activa acum la cel mai înalt nivel. El continuă însă la Castilla, unde fiul său Enzo e căpitanul unei garnituri ce trage la promovare. Evident, orice asemănare cu cazul Rădoi e forțată, ba și neavenită, nu?

În locul francezului, intuind că scaunul lui Benitez scîrțîie din încheieturi, altul ar fi bătut fierul cald. Și-ar fi căutat sprijinitori, ar fi ieșit în față, ar fi presat. Modest, ori poate numai diplomat la 43 de ani, Zidane s-a dovedit excepția de la regulă, mărturisind sincer că nu se simte pregătit să antreneze Realul! A recunoscut că “îmi lipsesc multe lucruri” și s-a întors la munca de jos. Simplificînd, ne-ar folosi fiecăruia să realizăm, precum Zidane, cît ni se întinde plapuma și, implicit, pînă unde ne putem întinde noi.

Păstrînd proporțiile, la fel de frumos a reacționat și Florin Andone atunci cînd, entuziasmat de golul înscris de “tricolor” pentru Cordoba în meciul de 1-1 de la Tenerife, un crainic de radio i-a zis românului, într-un elan scăpat de sub control, El Dios Andone, Zeul Andone! Atacantul stabilit în Spania la 12 ani, după ce tatăl său căzuse victimă unui accident rutier, a rămas însă cu picioarele pe pămînt. I-a poftit și pe ceilalți să-l urmeze: “Cuvintele astea sînt prea mari, lumea exagerează!”.

N-ar mai fi nimic de adăugat. Asemenea atitudini se sustrag controverselor și intră în sfera normalului. Iar dacă normalitatea nu merită ridicată în slăvi, ea nici nu trebuie trecută cu vederea.

Comentarii (35)Adaugă comentariu

Marean (270 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 18:11

Articol instructiv din care vreau mai des, nu doar barfe si speculatii.

dac.impielitzat (51 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 19:09

foarte bine scris! inchei si eu precum articolul, un articol scris bine (din ce in ce mai rar la noi in Romania) care nu merita ridicat in slavi dar nici trecut cu vederea! 🙂
felicitari

gicapuia (38 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 19:33

Mai e o diferenta intre Real si Steaua, Zidan nu e finul lui Perez.

Jean Valjean (280 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 20:10

Cel mai bun articol al dvs din ultimul timp. Nu are postari pentru ca nu e cu scandal iar sportul nu prea mai intereseaza pe nimeni in societatea romaneasca de azi. Chestia cu ne pasa de spirt e o lozinca.

Jean Valjean (280 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 20:11

Iertare, de SPORT.

Tudorache (179 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 20:15

Cateva fraze memorabile in acest text. Pe ultima am notat-o pe perete. Multumiri.

Luli (10 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 20:18

Andone promite sa devina un mare jucator

Marcel (190 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 20:22

Zidane nu e fraierul care sa se bage la Real intr-un campionat ca si castigat de Barcelona. Stie el mai bine ca ii vine si lui randul si nu vrea sa se grabeasca.

Doryn (166 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 20:27

Eu nu cred ca Florin Andone va ajunge vreodata vedeta daca pana aproape de 23 de ani joaca tot in divizia a doua din Spania. Daca era asa scula il vedea cineva si nu il lasa sa joace la matineu.

Michael (76 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 20:51

Nu e articol cu scandal nu e nici interes pentru el. La noi nu conteaza valoarea, conteaza sa aiba subiectul sucar.

ionut avram (1 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 21:27

Domnule Ioanitoaia,nu au cerut demisia lui Rafa Benitez ,ci a presedintelui

coco (401 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 22:00

Super. Ty.

Franz (406 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 22:40

Frumos desi nu inteleg bine ce legatura e intre cele doua personaje ale fabulei, elefantul si musca.

Bazil (77 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 23:15

Sansa lui Andone a fost faptul ca nu a petrecut adolescenta in Romanica si asa a invatat sa munceasca si sa respecte. Aici invata sa stea, sa traga pe nara, sa minta si sa fure

Sir (42 comentarii)  •  24 noiembrie 2015, 23:19

@ionut avram. Gresit, au cerut-o si pe a lui Benitez. Normal ca au cerut-o cand echipa nu joaca nimc si se face de k…..etapa de etapa.

Ted (8 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 0:09

@gigapuia: La ce ai spus tu: „Mai e o diferenta intre Real si Steaua, Zidan nu e finul lui Perez” mai adaug eu „si Perez nu e machedon.”

Gizas (3 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 9:37

Articolul asta (situatia asta) e prin ricoseu si catre Hagi. La 50 de ani fix trecuti Hagi pare sa fi inteles in sfarsit cum sta treaba cu plapuma si cu lungimea ei (nationala, Galatasaray etc. vs. Viitorul). Acest lucru nu poate decat sa ma bucure, intrucat tin prea mult la el ca sa-l vad demontat si despicat (uneori si pertinent) de catre media si opinia publica.

Cainepanalamoarte (121 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 10:15

Gata Nea Ovi cu derbiul Dinamo-Steaua, nu ai mai gasit nimic de scris. Daca batea Steaua dumneata si GSP o tineati snur o saptamana.

Dorobantu (2 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 10:20

M-as bucura din adancul inimii ca baiatul asta Florin Andone sa creasca si sa ii ia locul in echipa lui Marica ultimul nostru centru atacant valoros. Dar totusi segunda nu cred ca e competitia care sa dea garantie. Ar trebui sa plece de la Cordoba dar nu se inghesuie nimenea sa il ia.

Sergiu (53 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 10:30

Fals exemplu deoarece in Romania nu va apare niciodata un fotbalist de talia lui Zizou. Si la eliminarea lui petrecuta din finala CM a aratat caracter

Sergiu (53 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 10:32

prin aceea ca nu a permis sa ii fie jignita sora adica familia.

Moshu (18 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 11:16

Respect.

Angheliu (87 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 11:58

@Sergiu. Nu sunt de acord cu tine. Zidane a facut atunci un gest condamnabil pentru care nu exista scuze. Putea sa isi apere sora altfel nu dand cu capul. Iar acum nu s-a dus antrenor la Real ca a simtit ca e caciula prea mare. Nici pentru asta nu trebuie laudat.

Noni (1 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 15:07

Mare scula de om acest algerian vopsit si putred de bogat. Daca avea valoare il promovau ei fara sa ii indemni dumneata.

dinamo100 (143 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 15:53

Da, asta-i unul din articolele tale bune! Mi-a placut exprimarea: „Evident, orice asemănare cu cazul Rădoi e forțată, ba și neavenită, nu?” 🙂

Ghencea (129 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 18:11

@dinamo1oo. Gata ma ati si scos capul, dar vedeti sa nu ramanti fara el. Radeti si voi o data la 4,5 ani ca in restul timpului va plangeti de mila unii dinamovisti altor rapidisti.

Craiu (67 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 18:35

Mult ne intereseaza pe noi Zidane…Nu orea ne intereseaza nici Andone Florin care ramane un fotbalist de liga a doua.

Cheetah (2118 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 18:49

Ba trebuie ridicata in slavi normalitatea, pentru simplul fapt ca, in afara de Dvs si alti citiva dar putini, mai nimeni din media nu pare a mai fi interesat/interesata de aceasta. Se observa de la o posta chestia asta.

balaban (2118 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 20:03

Da, e un om realist si in primul rand normal asa cum ziceti.

sumio (911 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 20:06

Bun fotbalist a fost Zidane acesta, si se vede ca are caracter, merci de articol d-lui OVI.

anta (911 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 20:09

Ultima fraza e de antologie, aviz amatorilor de cariera jurnalistica.

Abcde (206 comentarii)  •  25 noiembrie 2015, 20:59

Zidane da, dar mai putin Andone pentru ca niciun om de bun simt nu accepta sa fie comparat cu Dumnezeu ce inseamna Dios in spaniola. Atunci Messi e, Dumnezeu tatal

Breazu (10 comentarii)  •  26 noiembrie 2015, 1:00

De acord cu Gizah. Bravo lui Gica Hagi pentru faptul ca a inteles ca mizele mari nu sunt de el ca antrenor. Sa isi faca treaba la Viitorul si poate iesi in castig mai mare decat la Galata. Mai e si in tara lui.

Un antrenor (214 comentarii)  •  26 noiembrie 2015, 1:07

Adevaratul motiv pentru care Zidane a refuzat sa mearga la Real a fost frica, nu modestia. Faptul ca nu a vrut sa riste e alta bila neagra dupa scandalul cu licenta. Dar la spanioli nu a tinut exceptia care confirma orice regula la romani.

Che Guevara (363 comentarii)  •  26 noiembrie 2015, 2:11

Si eu sunt suporter al lui Napoli. De asemenea mai urmaresc si Chelsea si Olimpique Marseille. Vreau sa spun ca atunci cand Benitez era la Chelsea echipa avea rezultate. Acum e Mourinho, care a fost adus la cererea expresa a publicului de pe Stanford Bridge si e durere la Londra. Nu cred ca antrenorul este problema lui Real Madrid. Cred ca trebuie putin umblat la lotul echipeii si poate la conducerea administrativa. Oricum vorbim despre o echipa profesionista care va sti cum sa gestioneze un astfel de moment. Nu e vorba de un club de fotbal romanesc care nu are o strategie clara si nici vreo forma de organizare bazata pe principii clare. Singura forma de organizare in Romania sunt visele pe care le au patronii de cluburi atunci cand nu sufera de insomnie.

Comentează