Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Lupta cu frica

O crimă doar se pedepseşte, mai ales cînd e vorba despre atîţia şi atîţia morţi ca la Paris, între care, vai!, şi doi români.

Permalink to Lupta cu frica
duminică, 15 noiembrie 2015, 4:47

Dacă pe 7 ianuarie 2015 doi descreieraţi, fraţii islamişti Kouachi, au pătruns în redacţia săptămînalului satiric francez Charlie Hebdo şi au ucis 12 persoane, vineri, 13 noiembrie, Parisul a trăit ceva mult mai tragic, un masacru inimaginabil. Oraşul Luminilor şi, solidar cu el, întreaga omenire îndoliată continuă să numere şi azi, în stare de şoc, victimele unor asalturi teroriste fără precedent: circa 130 de morţi, peste 350 de răniţi!

Să zicem că la Charlie Hebdo s-au răzbunat nişte demenţi, care au acţionat de unii singuri, din proprie iniţiativă. Acum a fost, din păcate, altceva. Atacurile s-au declanşat simultan în 6 locuri, unul dintre ele la Stade de France, ceea ce a implicat participarea mai multor asasini, dar şi planificarea nebuniei, organizarea şi coordonarea ei. Clar că hecatomba a intrat într-o fază superioară, infinit mai primejdioasă pentru umanitate.

Într-un moment în care capitala Franţei şi întreaga lume îi plîng pe dispăruţi, nu prea e de nuanţat. Indiferent de motivele din spatele ei, o crimă nu se justifică, nu se scuză şi nu se iartă. O crimă doar se pedepseşte, mai ales cînd e vorba despre atîţia şi atîţia morţi ca la Paris, între care, vai!, şi doi români.
Nu-i de comentat pe marginea unor vinovăţii evidente. Deşi ele nu trebuie împărţite, iar eu nu-s cel mai autorizat să-mi dau cu presupusul, n-ar strica să ne întrebăm ce i-a transformat pe unii islamişti în fiare, ce i-a înrăit aşa? Nu cumva şi creştinii i-au nedreptăţit, provocîndu-i uneori şi chiar înjosindu-i? Tocmai pentru că exclud varianta ciocnirii dintre două civilizaţii, ideea fiind că fanaticii nu reprezintă niciodată o societate, ci doar pe ei înşişi, îndrăznesc să întreb. Folosind îndoieli, nu certitudini.

Altfel, să ne reamintim că americanii mai întîi l-au încurajat pe Saddam Hussein, apoi l-au omorît ca pe un cîine din pricină că, aflaseră spionii lor, deţinea arme nucleare şi chimice letale. După luni şi luni de controale la sînge într-un Irak devastat, au ajuns însă la concluzia că „ucigaşul planetar” n-avea arsenalul respectiv. Atunci şi-au cerut scuze. Ca totdeauna, dreptatea a aparţinut celor puternici, proprietatea şi instrumentul lor.

Întrucît în Hexagon s-au succedat 6 atacuri teroriste în ultimul an, cîştigă teren opinia că Franţa nu va fi în stare să garanteze la Europene, marele rendez-vous fotbalistic programat între 10 iunie şi 10 iulie anul viitor, siguranţa suporterilor străini şi a echipelor calificate. „Securitatea e o problemă”, recunosc încurcate înseşi gazdele turneului final. Ca atare, se discută, deocamdată cu jumătate de gură, despre mutarea CE într-o altă ţară, ca principale candidate înscriindu-se Germania şi Anglia, ambele cu infrastructura necesară.

Nu trebuie luată însă o asemenea măsură. Pentru că Franţa şi UEFA au investit deja sume imense în scopul bunei desfăşurări a competiţiei, dar şi din alt considerent. De se va proceda aşa, teroriştii ar jubila că şi-au atins scopul de a presăra pămîntul cu morţi şi, în paralel, de a băga teama în vii. N-aş muta CE deoarece nu-i de fugit dinaintea fricii, ci ea trebuie înfruntată şi învinsă. Cu duşmanul lupţi pînă la ultimul cartuş, nu te predai, iată de ce, simplificînd la maximum, Euro 2016 trebuie să rămînă în Hexagon.

Comentarii (45)Adaugă comentariu

Marean (270 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 16:57

Bine scris. Adevar trist si curajos in chestia cu americanii si Saddam. Nea Ovi in forma.

Margelatu (11 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 17:00

Multe fraze memorabile in aceasta postare. Ar fi o prostie sa se mute Euro dar nu se va intampla asa. Cine sa il mute cand sefii UEFA in frunte cu Platini sunt suspendati. Ramane cum s-a stabilit.

Cainepanalamoarte (121 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 17:06

Un prim articol al „maestrului” la care nu am nicio obiectie. E bine scris si solid argumentat. Chapeau de data asta si un sfat. Nu mai dati in Dinamo ca va faceti dusmani degeaba, Un ziarist mare e intotdeauna echidistant si nu lasa libere simpatiile. Pentru Craiova, pentru Lucescu, pentru Steaua mai ales.

Mishu (35 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 17:12

Aveti dreptate. Nici eu nu cred ca ar fi o solutie mutarea. La Olimpiada din 1972 de la Munchen a fost un atentat teribil si era in Germania. Istoria se poate repeta oricand.

Alex C (23 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 17:41

Problema este ca acesti oameni atat de religiosi si de inapoiati au fost zgandariti, cotropiti si in ultima instanta si ucisi. Din pacate, au reactionat si pana nu vor fi lasati in pace, nici nu se vor opri. Americanii sub diverse pretexte seamana ploaie si culeg furtuna peste tot in lume, iar partenerii lor trag si ei ponoasele, asa cum s-a intamplat acum cu Franta. Felicitari pentru articol, curajos si adevarat!

SILVIU (37 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 17:49

Imi permit sa redau ce a zis gen. American W. Clark ;America a gresit cand a incurajat si sustinut ISIS pentru a distruge Hezbolah .Dsar cati au curaj sa spuna acest adevar ?

Crudu (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 18:00

Un articol la nivelul dlui Ioanitoaia. Nu se invarte in jurul cozii si spune lucrurilor pe nume cu multa indrazneala.

John (564 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 18:02

Excelent. Schimbarea ar fi o prostie.

robson (12 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 18:05

E usor sa zici de la distanta ca nu se fuge din fata fricii. Dl Ioanitoaia e foarte curajos din fata tastaturii. E mai complicat cand oamenii mor langa tine. Parca atunci nu-ti mai pasa asa de tare de o competitie sportiva, mai ales cand e posibil sa atraga alte atacuri.

Simion (6 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 18:06

Nu stiu daca puteti pune semnul egalitatii intre ISIS si ce s-a intamplat in Irak. Si nici daca lucrurile stau cum le prezentati cu privire la dictatorul Hussein. Dumnezeu sa ii ierte pe toti cei ucisi cu sange rece de jidahisti.

Mitu (54 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 18:12

Nea Ovi te inteleg insa sa stii ca nu e asa usoara cum crezi lupta cu frica. Iar ucigasii nu sunt irakieni ci algerieni si sirieni. A mai aparut si un egiptean si niciun irakian, asa ca chestiunea cu Sadam nu prea se leaga.

MZM (390 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 18:35

Saddam Hussein trebuia spanzurat nu doar pentru ca era suspect de detinerea si eventuala folosire a arsenalului nuclear sau chimic (pe care se pare ca-l mutase in Siria), ci pentru invadarea altui stat, Kuweit, si incendierea a sute de sonde petroliere. Dar, mai ales, Saddam trebuia eliminat pentru crimele comise impotriva propriului popor: persecutarea, torturarea si uciderea in masa a irakienilor siiti si a curzilor. Erau gazate sate intregi (considerate ostile regimului) cu substante chimice letale!! S-au gasit gropi comune si au fost numeroase marturii in acest sens! Sa ne amintim cum se bucurau sute de mii de irakieni la prinderea si spanzurarea dictatorului criminal.
In ce priveste hecatomba de la Paris, asa e cum spuneti, o crima nu se scuza si nu se iarta, ci trebuie pedepsita! Mai mult decat atat, cele 6 atentate simultane din capitala Frantei se constituie intr-o declaratie de razboi adresata Europei de catre islam si trebuie luata ca atare. In consecinta si problema „refugiatilor” din Siria trebuie reconsiderata total. De asemenea, subscriu la faptul ca „Euro 2016 trebuie sa se desfasoare in Hexagon”.

Andrei d (4 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 18:37

@silviu
Wesley Clark a spus „aliatii nostri” nu America. Se referă la tari din zona

SILVIU (37 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 18:38

Se leaga perfect.Dupa ce te aliezi cu Sadam sau Osama ,iar mai apoi ii executi si te apuci sa inlocuiesti un rau cu altul [Hezbolah cu ISIS ] si faci ce vrei e clar ca toate vor avea o plata.Cine raspunde de miile de morti din Irak de acum.A fost correct sa fie ucis Sadam pt. crimele comise ,dar pt. astea cine raspunde ?
Cum poti pune o minoritate sa conduca o majoritate ?

Gheorghe Romanu` Prost (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 19:03

Pacat ca nu putem organiza si noi un turneu final. La anul vom avea gata inca un stadion de elita, de 5 stele. Ion Oblemenco va fi noul stadion ultramodern. Din pacate cele 3 stadioane de elita, National Arena (Bucuresti), Cluj Arena (Cluj-Napoca) si Ion Oblemenco (Craiova) sunt prea putine pentru un turneu final + lipsa autostrazilor este un alt capitol al problemelor.

Mannecken (25 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 19:04

Daca ar fi sa fie mutat în alta parte nu stiu cine l-ar mai vrea daca or sa mai fie atentate pâna-n vara. Chiar si daca nu ar mai fi, în Anglia nu ar fi mare diferenta fata de Franta. In Germania poate, mai ales daca Merkel declara ca vrea înca un million de musulmani. Cele mai sigure tari ar fi România si Bulgaria. La noi nu vin astia nici daca-i chemi. Deocamdata….

Allah Snackbar (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 19:08

Gata bre Nea Ovi, ne-au prostit iar, acum Franta si USA au justificarea in palma pentru o invazie in Syria…cam pierdusera teren de cand cu armata lui Putin in Siria si lumea incepuse sa creade ce spunea Mr. Putin ca: „ISIS made in USA” …si cu asta chiar m-au convins: „ne mor fratii nostrii in Siria” striga unul din teroristi…pai da stai putin, ca rusii omoara la ei de zor si voi tot cu Franta aveti ceva de impartit !?

Mary (7 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 19:22

@MZM. Ai citit ceva dar nu ce trebuia. Nu esti competent, esti intoxicat. Asta stii asta spui.

radu (3 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 19:27

problema est mult mai complicata decat pare… sa nu uitam ca toate aceste conflicte sunt intretinute de marile puteri …Dumnezeu sa-i ierte pe cei omorati NEVINOVATI !!!…dar statele astea puternice ar trebui sa-si vada draku si ei de viata lor ,sa-i lase in pace iar daca vor sa termine terorismul sa intre terestru si sa-i termine si gata ,acasa…. bombardamentele alea ale francezilor in Siria nu fac decat rau tot NEVINOVATILOR ,mor copii nevinovati ,teroristii sunt ascunsi bine nu au nici-o problema … toata Europa plange ptr cei morti nevinovati la Paris ,DAR NICI UN EUROPEAN NU PLANGE SI PTR COPIII MORTI IN SIRIA DE ATACURILE AERIENE ALE Francezilor etc

bvd magheru (31 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 19:28

Va fi bine si pentru capitala Europei numitul Paris , imi permit sa o numesc Capitala Europei daca vor reusi sa treaca testul asta de siguranta pentru ca simplu cel putin in acest moment Parisul nu mai are turisti si ca orice Capitala mai ales una mare Primaria traieste din servicii . Oricum una peste alta ce se intimpla acum in lume este foarte ingrijorator . Pe timpul razboiului rece exista un echilibru si asa era unul din motivele ca astfel de lucruri se petreceau rar . Atunci tzarile musulmane puteau sa isi aleaga in ce tabara politica vor sa functioneze. . Fie se indreptau spre vest , fie spre est . La alegere . Acum nu mai exista decit Vestul . Simplu . Restul e demagogie . Ultima reduta pentru Vest in regiune o reprezinta Siria .

Dav (35 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 19:28

Mda,trebuie sa se intareasca cu curaj pentru ca ISIS pregateste
sarja urmatoare. Un fel de „curaj gaina ca maine te tai”!
Pardon,cocosul..

laur (46 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 20:32

Cînd răscolești viesparul există o probabilitate foarte mare ca și alții de lîngă tine să fie înțepați. Ca în cazul nostru, dealtfel. Americanii profesori dau stupul jos și elevii europeni sunt înțepați.

Stefan (59 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 20:39

Hai sa redenumim Parisul de la „the city of lights”, in „the city of Arabian nights”.
Deocamdata! Prima decizie, se pare, este sa mearga inainte cu conferinta de „starea vremii” peste doua saptamini. Campionatul de fotbal nu se va muta, dar vor fi multi politisti si armata. Europa se schimba sub ochii nostrii, si politica de porti deschise are un efect complex negativ. Se pot invoca drept scuze, razboaile sau infruntarile religioase din trecut, Dar acum este vremea atacurilor, folosind ipad-uri si iPhone-uri pentru a comunica cum sa se auto-detoneze sau cum sa se taie capetele infidelilor. Religia si fanaticismul, credinta in chemari de jihad si fatwa, afisata pe tablete si telefoane moderne pe care app-ul „find my iPhone” a fost sters. Iar in legatura cu jocurile olimpice in Munchen, jocurile au continuat. Intr-un fel sau altul, istoria se repeta.
Nu trebuie sa ne fie frica, dar trebuie sa ne asiguram ca nu avem motive sa ne fie frica.

bvd magheru (31 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 20:39

Si inca ceva Maestre !! Si eu am afirmat asta mai demult si anume ca in cel putin in regiunea aia unde imamii aia ultrareligiosi isi desfasoara activitatea cel putin pentru West erau mai eficienti dictatori gen Sadam sau in cazul Siriei Asad . Nu stiu ce i-a minca in c pe francezi de sau bagat acolo ca musca in lapte !!

dudu (34 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 22:32

Nea Ovi in forma maxima! Construieste un obstacol din ţarână, apoi îl doboară, impetuos ca un tanc!
Hai să fim serioşi! Nimeni nu si-a propus sa mute Europenele din Franţa. Cu atât mai puţin francezii, care la evacuarea de pe Stade de France cântau – în egală măsură emoţionant şi ridicol „Aus armes citoyens!”. Poate ca si-or fi dat cu parerea unii sau altii despre mutarea campionatelor europene – mai ales germanii si englezii, care le-ar gazdui cu cea mai mare placere. Dar e foarte greu de crezut ca guvernul francez – care pana una alta are de facut o acheta – isi pune problema ce sa faca cu Europenele de fotbal, in loc sa se ocupe de prinderea teroristilor…
Mult zgomot pentru nimic…

JJ (98 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 22:58

Euro 2016 ar fi sigur doar in SUA, chiar ar fi bomba bombelor.

petre petre (86 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 23:32

Cam asa stau lucrurile. Europenii si in special americanii au vrut sa decida ei pentru musulmani si a iesit balamucul asta de nedescris. Mai rau e ca in loc sa ia sfarsit el abia ia avant. Vor fi si alte atentate sangeroase.

Vasca (166 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 23:36

Problema e corect pusa insa rezolvarea e inca foarte departe. Francezii isi cam iau ce au cautat.

Jack (18 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 23:42

Ii dau dreptate lui radu. Plangem moartea francezilor dar nu si a sirienilor omorati de bombardamentele franceze… Lumea e vinovata si nu se foloseste aceeasi moneda… Numai unii au dreptul sa traiasca, ce putina egalitate e pe lume…

laur (46 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 23:45

Mulțumesc ptr. publicarea părerii mele pe blogul Dumneavoastră. Aș avea un adagio: Politica Europei vizavi de migrația persoanelor va suferi mari schimbări, unele dintre măsuri o vor afecta pe Angela, merită protejată în viitor. A deschis Cutia Pandorei. Un popor care generează cultură trebuie protejat prin orice mijloace. Vive la France! Vive la Roumanie!

the_gunner (6 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 1:27

Iar s-a deschis cutia cu carabusi si viespi .Ma intreb citi dintre postanti stiu cu adevarat despre ce e vorba .Terorismul este foarte greu de definit . Cei care il practica sint numiti de unii „teroristi”, de altii „luptatori pt libertate „.O data lui Mahomed i s-a cerut sfatul de catre unul care a fost jefuit ,alungat din casa si i s-a omorit nevasta si un copil .A vrut sa stie ce are de facut in asa fel incit sa nu pacatuiasca . Raspunsul lui Mahomed – sa-i raspunda agresorului cu aceleasi metode si inca indoit si nu va face nici un pacat .Daca el te-a dat afara din casa ta ,arde-i casa lui.Daca ti-a ucis sotia ,omoara-i toata familia .Totul iti este permis in cazul tau .Se pare ca azi invatatura lui Mohamed inca are prozeliti .Inainte de 1948 nimeni nu a auzit de terorism arab ,fiindca nimeni nu s-a amestecat activ in treburile lor . Cind lumea civilizata a realizat pe ce mina de aur (petrol) stau arabii ,au incercat si inventat mii de motive sa-i dea afara din casa si sa le fure bogatia . Urmarea se vede acum ! In numele democratiei (sistem care nu e adecvat acolo ) l-au dat jos peSadam ,Gadafi ,Asad si iata ce a iesit . Ca sa combata Hezbolah au creat ,inarmat si instruit ISIL-ul .L-au acuzat pe Sadam de masacru si genocid impotriva kurzilor ,dar pe de alta parte n-au scos un cuvint cind aceiasi populatie era masacrata de turci .Deh ,turcii erau in NATO si aliati . Au uitat dupa 1945 sa constituie un stat al kurzilor , a unui popor de 25 milioane !!! S-au amestecat in disputa shia-suny cind asta era o problema de ideologie religioasa strict islamica . Acum ,in Afganistan, incearca sa cistige un razboi inventat aiurea . Afganistanul ,care nu a fost invins si supus niciodata de la Darius si Cirus pina la regina Victoria ,Brejnev si George Bush . Sa ne intrebam daca de la Munchen72 la Paris 15 tot ce s-a intimplat nu cumva e si din vina noastra a lumii „civilizate” in goana dupa acapararea a ce nu ne apartine ?

splendini (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 3:30

Daca e vina crestinilor, ca i-au zgandarit, cum se explica masacrul de la Mumbai, India, de acum citiva ani? Dar la Amman, Iordania? Dar aducerea la disperare a pasnicilor budisti din Myanmar? Nici picior de crestin prin partile alea, in schimb faptuitorii au mereu ceva in comun:religia lor e aceeasi. Mai mult, ce mare vina au crestinii din Africa de trebuie sa sufere lunar asemena atentate din partea islamistilor din partile alea (Boko Haram, etc)? Nu stiu ca Nigeria sau Kenia sa fi zgandarit cumva sensibilitatile musulmane prin actiuni in Irak.
Si atunci ce ramane? Poate acelasi motiv care a dus la genocidul a milioane de hindusi acum niste sute de ani infaptuit de practicantii aceleiasi religii care ataca si azi: datoria sfinta sa lupte si sa ucida necredinciosii, prevazuta iara si iara in cartea lor sfinta.

Vio (188 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 9:02

Francezii ce au cautat sa bombardeze in Siria au gasit, asa ca sa isi planga mortii.

Loulou (274 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 10:31

Nea Ovi nu te credeam asa curajos apropo de chestia cu americanii si Saddam Hussein. Lucrurile au stat exact cum le prezinti dumneata.

Breazu (10 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 10:51

Multe adevaruri in acest articol si o omisiune. Cea legata de agresiunile franceze mai vechi si mai noi in lumea araba, mai ales in aria maghrebiana. Si pentru popoare vine nota de plata nu numai pentru oameni.

Iuliu (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 12:46

Pana cand va lasati platiti de manipulatori? Din nou s-a gasit tapul ispasitor… crestinismul … ma minunez doar

Cheetah (2118 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 14:17

Subscriu celor afirmate de Domnul Ioanitoaia, mai ales cu organizarea Euro 2016 fix in Franta, unde a fost prevazut.
Criminalii acestia care il minie pe Dumnezeu prin ceea ce fac si gindesc, pot fi anihilati odata pentru totdeauna pornind de la urmatoarele:
1. Informatii despre planurile lor, cand, unde si cum se organizeaza – treaba de servicii secrete 100%. Fara organizare, n-ar fi putut face asa ceva. Iar organizarea poate fi interceptata si anihilata inainte de orice nenorocire care s-ar mai putea produce. Iar organizarea la crima pleaca de la ideologia raului, e simplu.
2. Restrictionarea dreptului de port-arma in Europa, control extrem de strict al armelor si munitiilor, pentru ca, orice ar zice oricine, este inadmisibil ca politia din Europa, la cit de bine pare organizata, sa nu poata sa prinda oameni care se deplaseaza cu arme de razboi + munitie multa + grenade, etc in sacose sau portbagajele masinilor, nestingheriti de nimeni. Asa ceva e de neconceput pentru o politie atit de bine platita si atit de eficienta cum are Europa! Oare astea nu pot fi „vazute” din sateliti prin scanarea autovehiculelor pe autostrazi, DN-uri, etc? De studiat.
Dumnezeu sa-i Ierte si sa-i odihneasca pe toti nevinovatii care au pierit napraznic!

balaban (911 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 14:22

*** astia au facut in asa fel incat sa provoace restul lumii, incepand cu acele „executii la TV – taieri de capete”, continuand cu distrugerea unor sit-uri UNESCO bunuri ale intregii omeniri si continuand, grav de tot, prin infiltrarea in Europa cu atentatori sinucigasi!
Pai cat ii mai lasati sa faca asemenea nenorociri, draga State Europene? Dumneavoastra aveti instrumentele necesare de a-i anihila, si puteti sa faceti asta! Aveti si bani pentru asta, pentru ca noi, cei ce muncim, va platim parte din munca noastra!

sumio (565 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 14:24

Normal ca s-a investit in organizarea Euro 2016, nu va faceti griji ca tot acolo se va organiza, Maestrul zice bine in textul de fata.

Junji (911 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 14:33

Pai cum sa nu poti juca in Franta dar poti juca in Germania? Pai nu e tot spatiul de libera circulatie Schengen? Ce tot vorbim aici? Pai n-ati vazut ca acesti nemernici sinucigasi erau organizati in Belgia? Pai astia se puteau duce oriunde in Schengen, ca d-aia e de libera circulatie!
Sa se organizeze Euro fara probleme tot in Franta, nu va mia fi nici o problema.
Pai voi credeti ca pana in Iulie anul viitor va mai exista vreo arma automata si munitie la particulari in Europa? Eu nu cred ca va mai exista nici macar un glont, dara mite arsenalul pe care l-au avut acesti monstri ciudati sinucigasi!

moise (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 14:49

sunteti ca o turma de oi cu expresii ce au cautat europenii in lumea lor .toti nenorocitii care au tras in paris erau cetateni francezi sau belgieni nascuti in europa educati in europa

circotasul (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 16:06

Rau faci ca excluzi varianta „ciocnirii dintre doua civilizatii”, pentu ca nu intimplator acesti fanaticii apar doar din societatii cu o anumita cultura si civilizatie.Asta e una si doi atita timp cit se va continua cu idioata teorie ca „toti sintem la fel”si ne putem amesteca oricum, omenirea va continua „sa se impuste singura in picior”.Se creeaza monstri si se produc lucruri demne de un spital de nebuni, in numele unei asa zise politici corecte-amara ironie.

Lulus (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 16:17

Nu imi vine sa cred cum pot afirma unii , aiurea, tot felul de chestii. Ideea ca ati fi fost platit nu s-ar sustine cu niciun argument… Oricum, si noi am mers peste ei, acum au venit ei peste noi… Cred ca cel mai bine ar fi sa facem cum faceam cand eram mici, daca ar mai fi posibil…. Sa ne luam jucariile si.. Fiecare acasa la el!!!

Ardeleanu (5 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 16:24

Iuliu, cine te impiedica, minuneaza-te ca si eu ma minunez cum intelegi tu lucrurile exact pe dos. Meriti 10 cu coronita.

Alex (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2015, 16:36

@Iuliu – aici a dat putin pe langa Dl. Ovidiu, intr-adevar, generalizand. Insa sa nu uitam in ce fel s-au comportat crestinii in timpul cruciadelor (da, chiar daca au trecut 700-800 de ani, in memoria colectiva a musulmanilor masacrul comis de catre „cavalerii lui Hristos” e inca viu). In plus, dupa al doilea razboi mondial, Marile Puteri i-au infipt pe evrei in mijlocul arabilor, pe pamanturile pe care acestia traiau de aproape 1500 de ani, in Palestina, distrugand familii si proprietati, trezind astfel constiinta nationala. Apoi, evident, problema petrolului si a altor resurse ale Orientului Mijlociu, care atrag ca mierea viespile. Si nu in ultimul rand, impunerea fortata a standardelor „democratice vestice” unei populatii cu un stil de viata cu radacini atat de puternice in traditie si religie incat au starnit jihadul. Sunt foarte curios ce se va intampla in continuare, intrucat in starea in care se prezinta situatia sunt doua optiuni: fie (1) sa se alieze marile puteri si sa comita un genocid, adica sa rada complet zonele in care exista aceste forte „teroriste” (dar astfel isi vor atrage furia intregii comunitati musulmanbe/arabe de pretutindeni iar conflictele vor escalada) fie (2) sa isi ia talpasita cu totii din zonele respective, sa ii lase sa se omoare intre ei iar „vesticii” sa se preocupe mult mai mult de securizarea granitelor si controlul mai sever si amanuntit al propriilor teritorii. Din pacate, loc de negocieri nu exista.

Comentează