Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Comparaţii mincinoase

Atît că, într-o goană vecină cu disperarea de a cosmetiza propria imagine publică, șefii de la Casa Fotbalului n-au ezitat să tragă spuza pe turta lor.

Permalink to Comparaţii mincinoase
vineri, 13 noiembrie 2015, 9:39

Deși a coborît în ierarhia FIFA de pe 7 în luna septembrie pe locul 14 în momentul de față, “naționala” noastră are o cotă internațională ridicată, dovadă că echipe de top caută s-o întîlnească în meciuri de verificare.

Astfel, România va juca împotriva Italiei pe 17 noiembrie 2015 la Bologna, săptămîna viitoare, pen-tru ca pe 27 martie 2016 să înfrunte Spania într-o seară de gală la București. Foste campioane europene și mondiale, Italia și Spania nu mai au, fireș-te, nevoie de prezentări.

Sigur că, înainte de orice, e meritul “tricolorilor” că au ținut ștacheta sus. În ciuda criticilor venite dinspre tribune, suporterii fiind adesea și în mod justificat nemulțumiți de ce-au văzut, echipa s-a ca-lificat la Euro 2016 fără să fi cunoscut înfrîngerea. Ba a și primit cele mai puține goluri dintre cele 53 de participante la preliminarii!

Logic, trebuie privit ca un succes al actualei conduceri faptul că a reușit să contracteze două “amicale” de asemenea nivel, foarte tari. Ca atare, ce e chiar e și nu poate fi tăgăduit. Deoarece Burleanu și staff-ul lui s-au descurcat peste așteptări, măcar peste ale mele, ei merită lăudați.

Atît că, într-o goană vecină cu disperarea de a cosmetiza propria imagine publică, șefii de la Casa Fotbalului n-au ezitat să tragă spuza pe turta lor. Au mistificat realitatea, au deformat-o, prin aceea că, spre a lua ei caimacul, s-au folosit de comparații mincinoase. Nu neagă nimeni, iar eu nici atît, că au înregistrat un succes. Vom vedea însă împreună că acesta n-a fost de anvergură.

A fost și e mai degrabă mărunt, modest.

Anunțînd că “amicalul” cu Argentina ar fi costat vechea conducere a FRF 1,2 milioane de euro, dublu față de acțiunea cu Spania din 2016, sursele federale au lansat fumigene, au dezinformat. Într-adevăr, s-a vorbit despre 1,2 milioane de dolari, nu de euro, în 2011, cînd selecționata “pumelor” trebuia să inaugureze la București Arena Națională. Întrucît a venit abia pe 5 martie 2014, federația a mai plătit sud-americanilor numai cazarea și 600.000 de euro, sumă confirmată de trezorierul din epocă, Vasile Filimon. Cum Spania va primi la anul tot 600.000 de euro, dar și unele fa-cilități TV, rezultă că Burleanu et Comp. n-au dat nici o lovitură, n-au rupt gura tîrgului. Clar, succesul lor financiar nu-i unul pentru care să te bați cu pumnii în piept.

Al doilea exemplu, practic, altă gogoașă înfuri-ată, se leagă de impresia că, veritabili maeștri ai ne-gocierii, federali de azi ar fi smuls de la italieni 270.000 de euro pentru partida de marți. Bani mulți, atît că din ei va trebui suportat întreg pachetul de cheltuieli implicate de deplasarea la Bologna, trans-port, cazare, masă etc. FRF i-ar rămîne în cont circa 65.000 de euro.

Pentru a încheia discuția, aveți idee cît a încasat FRF în 16 noiembrie 2003 pentru testul de la Ancona, 0-1, pe lîngă întreținerea completă și drepturile TV pentru România? Exact 60.000 de euro, cam cu cît se alege trupa lui Burleanu în 2015!  Așa că degeaba bate ea din pinteni. Doar face, sper că v-ați lămurit, mult zgomot ca să impresioneze.

Comentarii (67)Adaugă comentariu

gino (513 comentarii)  •  13 noiembrie 2015, 18:10

Papagali ce sunteti, Nea o face intentionat ca sa va atate si sa faca trafic. Il doare la adidasi de Sandu si de Burleanu si chiar de Popescu. Numai pe Hagi il tine in suflet.

@dinamo 100 (19 comentarii)  •  13 noiembrie 2015, 18:45

foloseste la a-l inlatura pe Burleanu, a-l instaura pe Popescu (cind o putea)+Hagi+ eventual fratii Becali si de a face o afacere cu echipa aia de la Ovidiu, 2 baraci si un teren, tinuta din banii de TV. simplu, si aici e sarmul, asta e.

Cristi (3 comentarii)  •  13 noiembrie 2015, 18:54

fara suparare d-le Ioanitoaia, va citesc si consider ca modul echilibrat de a aborda problemele este atuul dv principal. Insa senzatia mea este ca impotriva noii conduceri de la frf aveti personal un dinte impotriva (cel putin asta este ceea ce razbate din tonul tuturor articolelor referitoare la Burleanu & Co). Nu se cade, pastrati linia de jurnalist echilibrat chit ca cei de la frf sunt departe de a fi perfecti. eu cred ca incearca sa schimbe lucrurile chiar daca nu au experienta fostilor si evident fac, si vor mai face greseli. de aici insa si pina la a-i ataca permanent e cale lunga. dar „despre asta vom mai povesti”, nu-i asa?

Alex C (23 comentarii)  •  13 noiembrie 2015, 19:49

Burleanu e mai mafiot decat a fost Mircea Sandu, desi e mult mai tanar si a fost parasutat intr-o functie fara sa aiba vreo treaba cu ea!

Marcello (83 comentarii)  •  13 noiembrie 2015, 20:15

@dinamo 100. Aceeasi placa tocita despre interese ascunse si cu ura impotriva lui Hagi atitudine tipic dinamovista. Lucrurile sunt mai simple. Ioanitoaia nu il suporta pe Burleanu si e dreptul lui. Il ataca de fiecare data unde e vulnerabil. Cui nu ii place sa schimbe canalul.

Suru (108 comentarii)  •  13 noiembrie 2015, 21:57

Cata dreptate a avut Hagi, Romania-Danemarca 0-3 la Giurgiu, mare succes pentru Burleanu, Vochin si Budescu pe care i-am vazut in tribuna.

Hobbit (1 comentarii)  •  13 noiembrie 2015, 22:09

Nea Ovidiu, de data asta ești slab, nu mai irosi gloanțele :)))

florin (18 comentarii)  •  13 noiembrie 2015, 22:22

Îmi place de burleanu, pare feminin,ce contează ca e pe lângă subiect?L-am urmărit, om politic,mesaje puternice pe placul știrilor de la ora 5,ce contează ca minte ?minte frumos.

Adu (70 comentarii)  •  13 noiembrie 2015, 22:45

Deci sa intelegem trebuie sa faca profit din meciurile amicale?! Nu sa investeasca in pregatirea nationalei?! 😀 hahaha

Vasi (1 comentarii)  •  14 noiembrie 2015, 1:14

D-le Ioanitoaia, cu greu mai facem deosebire intre articololele d-voastra si declaratiile lui M. Sandu. Nimeni nu zice ca actuala conducere e extraordiara, dar modul in care o tot atacati ii va ajuta sa ramana doar pentru faptul ca „nu-i iubim mai mult pe fostii”. O zi buna

Alin Tanasa (4 comentarii)  •  14 noiembrie 2015, 1:53

La fel, în nota multora dintre cei ce au comentat anterior, rãzbate clar cã aveţi un dinte împotriva lui Burleanu. Oricât aţi dori sã creeaţi ideea cã sunteţi echidistant şi doar în slujba adevãrului şi-a dreptãţii, stindardul oricãrui jurnalist adevãrat, nu puteţi prosti pe toţi. Oricât aţi încerca sã cosmetizaţi, scrâşnitul din dinţi când vorbiţi de Burleanu ( de care mã doare la bascã, nu-i sunt vreun susţinãtor), se aude destul de strident.

Euro 2 (1 comentarii)  •  14 noiembrie 2015, 11:01

Comentariul tău…burleanu=MAFIA

Dtru (268 comentarii)  •  14 noiembrie 2015, 13:14

Va inteleg pornirea. Si eu cand il vad pe Burleanu ca vorbeste mult si nu spune nimic ma enervez rau. Un fanfaron, fratele mai mic al oierului.

micu (84 comentarii)  •  14 noiembrie 2015, 14:35

Postacii lui Burleanu ne cred prosti. Intai scriu ca nu il apreciaza pe Burleanu apoi il critica pe Dl Ioanitoaia si il elogiaza pe Burleanu. Se cred smecheri dar se dau usor in vileag. Baietii ar trebui sa fie mai rasfirati.

Adu (70 comentarii)  •  14 noiembrie 2015, 20:31

Am facut si eu o comparatie cu presa din lume (CNN, BBC, CBC fata de GSP) si am observat ceva simplu: in lumea de presa profesionista titlurile sunt simple, clare si la obiect, adica X a facut Y in conditiile Z (gramatical, subiect – predicat – detalii) si oricine vede titlul stie ce va gasi in articol. Doar la GSP vad titluri poetice si anapoda, de forma: Nu vei ghici ce a zis X! sau Nu te asteptai sa faca asta (Y)! sau Incredibil ce s-a intamplat! Ce presa de iarmaroc faceti acolo?!

talpaiadului (54 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 3:36

Burleanu este un neavenit in fotbal. Un politruc adus cu forta la federatie.

Bazil (77 comentarii)  •  15 noiembrie 2015, 11:31

Definitia data de talpaiadului e cea mai buna. Chapeau. Un neavenit si un politruc asta e Burleanu.

Comentează