Ovidiu Ioaniţoaia

A vorbit şi a scris pentru milioane de microbişti, a crescut generaţii de ziarişti şi continuă să facă din jurnalism privilegiul de a fi sincer cu oamenii

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Ovidiu Ioaniţoaia
Dopaj la FCSB?!

Când scriam aici, colecția e martoră, că meciul FCSB-CFR va fi de 1 ori X, mă gândeam la forma deosebită a gazdelor, dar și la numeroasele absențe din formația clujeană, obligată să joace pe Arena Națională fără niciun atacant de […]

...

A greșit Rădoi?

Din fericire, acum, în ajunul „triplei” Macedonia de Nord – Germania – Armenia de la sfârșitul lui martie, lucrurile stau altfel. Dacă, luați-o ca glumă, deși nu-i cea mai bună, Chiricheș nu se reaccidentează, atunci e foarte posibil ca toți […]

...

Știre falsă

Când căruța părea să se fi împotmolit mai rău, consilierul președintelui Burleanu a venit la Telekom Sport cu o afirmație care a surprins în aceeași măsură în care a și bucurat. Conform lui Andrei Vochin, în ianuarie-februarie 2022, la etapa […]

...

Spre un caz Oct. Popescu?

Cu atât mai important cu cât puştiul de la FCSB, născut pe 27 decembrie 2002, va fi mezinul „tricolorilor” convocaţi la Euro 2021. Tavi ar mai avea două cicluri la tineret, încadrându-se în regula U21 din Liga 1 până în […]

...

A văzut pe dos!

Hotărât s-o împiedice cu orice preț pe CSA Steaua să promoveze, cunoașteți contextul, Gigi Becali nu s-a lăsat până nu și-a făcut numărul. A trimis la „satelitul” din eșalonul 3 nu mai puțin de 8 jucători din lotul folosit de […]

...

Hagi contra Hagi

Continuu să constat cu surprindere, ba chiar cu uimire, că nu puțini sînt cei care îl contestă pe Gică Hagi, dar și lu
crarea lui de la Viitorul.

Permalink to Hagi contra Hagi
miercuri, 30 septembrie 2015, 5:44

Într-un moment în care echipa sa, cea mai tînără din Liga 1, ocu
pă un remarcabil loc 2 în campionat, unii bat mo
nedă pe faptul că în sezoanele precedente ea s-ar fi salvat de la retrogradare, citez dintr-un internaut doldora de indignare, “cu ajutorul unor blaturi monumentale”.

Evident că acuzatorii n-au dovezi, au doar păreri, postură care-i lasă însă indiferenți. Asta deoarece e mai simplu să demolezi decît să zidești și mai ușor să înjuri decît să lauzi.

Opinia mea e că, în ciuda celor care strîmbă din nas, Gică face o treabă extraordinară. El pregătește la Ovidiu cu răbdare și cu entuziasm, temeinic, ziua de mîine a fotbalului nostru. De notat și că o pregătește pe cheltuială proprie. I-am auzit pe unii reclamînd că, de fapt, Hagi 
nu crește jucători, îi racolează ca să-i lustruiască nițel și să-i vîndă repede în profit!

Pasămite, ar fi negustor, nu constructor, ceea ce constituie, îmi cer scuze, un fals. O prostie. O aberație. Au existat momente, din fericire însă depășite, în care Hagi rămăsese fără bani. Băgase în Academie, în echipele și în stadionul ei, toate economiile și ajunsese, cum se spune, la blană. Aerian, în buza falimentului. Nu s-a dat însă bătut, încet-încet s-a pus pe picioare, iar acum se află, din cîte știu, pe plus. Dar a muncit enorm și a riscat la fel pînă să cîștige. Nu i-a picat succesul din cer.

Pe cît de neașteptat, pe atît de nedrept, aver
siunea arătată lui Gică de cîrcotași, probabil niște frustrați, s-a transmis și la fiul acestuia! Deși încă n-a împlinit 17 ani, fiind născut pe 22 octombrie 1998, Ianis promite să calce pe urmele tatălui său, socotit de majoritatea fanilor cel mai mare fotbalist român all-time. Posibil 
ca Ianis să confirme, dar există și varianta să clacheze, să se piardă în anonimat, vom vedea. Cert e însă că misiunea de părinte și de antrenor a seniorului e delicată. La două capete.

Destui au sărit în sus cînd Hagi l-a debutat pe Ianis în Liga 1, în care acesta a strîns deja 17 meciuri, la vîrsta de 16 ani. Iar cînd băiatul a reușit primul gol, în meciul cu Timișoara din 21 august, nu s-au abținut. “Un nimeni a marcat un gol norocos”, a ironizat cineva pe gsp.ro. Referin-du-se la “Prințesa Hagi”, altul a anticipat că “va rămîne doar fiul tatălui său”. Răutăcisme, vorbă ros
tită de Gică și candidată la intrarea în folclor.

Recent, înainte ca Viitorul să termine 2-2 în deplasare cu FC Minsk în UEFA Youth League, competiție rezervată fotbaliștilor sub 19 ani, -Gică i-a oferit o lecție lui Ianis și nouă, tuturor.

Întrucît partida era importantă, Hagi jr. a ținut morțiș să meargă în Belarus. În calitate de titular al divizionarei A, de căpitan al acesteia în 7 rînduri, și-a susținut cauza cu convingere. A insistat. Gică însă n-a abdicat de la convingerile sale. Explicînd că “e meritul celor care s-au calificat și trebuie să le acordăm lor șansa să joace”, și-a refuzat fiul!

“Ianis și-a dorit, dar a înțe
les și a rămas acasă”, a anunțat el, după care a recunoscut sincer că “avem un jucător (n.a. Cicâldău) la fel de bun ca Ianis pe postul lui”.

Fără alte comentarii.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

Junji (911 comentarii)  •  1 octombrie 2015, 12:23

Iar eu ii doresc pustiului Ianis sa semene cat mai mult cu taica-su atunci cand se exprima in public, prin fotbalul frumos si eficient jucat, dar mai ales prin modestie.
Si modestia e o forma de exprimare, nu-i asa?

Anta (2118 comentarii)  •  1 octombrie 2015, 12:25

Bre nenea Ioanitoaia, uite ca m-ai convins sa ma duc si eu la ceva meciuri ale familiei Hagi la Constanta.
Cred ca are viitor bun, asa cum a fost inspirat sa dea numele echipei.

banul culin (911 comentarii)  •  1 octombrie 2015, 12:47

@Adi, si banii pentru infiintarea academiei, de unde sunt, de la parintii fotbalistilor in devenire? Sau de la familia Hagi?
Iar parintii aceia, credeti ca dau banii asa, din bunavointa, ca sa-l ajute pe Gica Hagi sa investeasca? NU, ei insisi investesc in viitorul copiilor lor, Domnule Adi!
Multi dintre acei copii vor ajunge sa castige din fotbal pe luna de cateva ori bune salariul mediu pe economie publicat lunar de INS, si vor avea si partea lor de comision in tranzactiile financiare de transfer la alte echipe.
Ce-mi place mie sa vad scrise gindurile si parerile multora ca Dvs. nascute din salbatica manipulare a creierelor facuta impecabil in frumoasa perioada postdecembrista. Tipare de gandire stereotipa, venite in primul rand prin display-ul computerului sau chiar al TV-ului in unele cazuri.

kukilici (565 comentarii)  •  1 octombrie 2015, 12:56

Uraaaaa, in sfarsit, o zic fara urma de ironie, maestrul Ioanitoaia iese din Bucuresti, iese din Ghencea, iese din palatul Becali si ne incanta cu un articol excelent ce merita citit de mai multe ori pentru a fi inteles!
La mai mare si-n provincie, Maestre!
Nu e numai adunarea (sau adunatura) de alergatori dupa bani din toata tara in Bucuresti, mai suntem si noi provincialii importanti, si uite ca alde Gica Hagi si juniorul domniei sale dovedesc cu prisosinta chestia asta.

Unsal (911 comentarii)  •  1 octombrie 2015, 13:08

La noi in Stambul Gica Hagi e mai mult decat Rege / Sultan, e Dumnezeu cum se zice in Valahia, si chiar asa va ramane!
Carcotasii ghiauri nu ne impresioneaza in nici un fel, ne mentinem parerea cu incapatanare turceasca.
Asa ca le recomandam celor care-l blameaza gratuit prin Reteaua Publica Internationala pe Hagi&Family sa nu fie atat de siguri ca pot exprima toate porcariile doar pentru ca sunt anonimi; din fata Domnului nici macar ei nu se mai pot ascunde asa cum incearca acum cu pseudo-zidul numit display.

Kassandra (2118 comentarii)  •  1 octombrie 2015, 13:12

Am o presimtire de bine, in cativa ani ii vad pe Hagi campioni in Roumanie cu Viitorul Constanta.
Sper sa nu ma insel, mai ales la presimtiri de bine 🙂

Bairam (565 comentarii)  •  1 octombrie 2015, 13:14

@unsal, de acord, aferim! Mi-ai luat vorba din gura si tastatura virtuala de smartphone din mana!

Dobrogeanul (911 comentarii)  •  1 octombrie 2015, 13:19

Mai, eu va rog frumos sa nu va legati de Gica Hagi si de Dobrogea, pana una alta noi si volgarii suntem stapanii actuali ai Marii Negre. Noi d’aci (Daci) si ei veniti acum multi ani de pe Volga (Volgari-Bulgari) 🙂

FCSB-istul (565 comentarii)  •  1 octombrie 2015, 13:25

Tot ma gandeam eu asa, de cativa ani incoace, cu cine sa tin daca Steluta din sufletul meu e metamorfozata in FotbalClub***Becali, uite ca m-a luminat Dumnezeu si-o sa tin cu Viitorul, e o echipa la fel de serioasa si de buna precum era Steluta noastra odata; si il are si pe Hagi, cum l-a avut Steluta noastra odata, demult, in vremurile normale.
Chiar m-am bucurat ca nea Ovidiu a scris si de ceva frumos, curat si inca neatins de serparaie-aranjamente precum este Viitorul Constanta.

nea caisa (222 comentarii)  •  1 octombrie 2015, 15:32

Da, acum mai mult timp mi s-a parut ca Viitorul a fost ajutat intr-un meci, insa nu am zis nimic, deoarece nu atat soarta echipei, de prima sau secunda divizionara, cat soarta lui Hagi, ca investitor veritabil, era in joc. Prefer si astazi sa consider ca meciul acela nu a fost aranjat, ci s-a incheiat cu un rezultat special Fiindca apreciez foarte mult ceea ce a facut Hagi, il felicit din inima si, moral, fiindca material nu imi permit, sunt alaturi de el. In privinta fiului sau, Hagi stie ca debutul in prima divizie fotbalistica a marilor noastre talente pe la 16 ani se produce. Faptul ca nu mai avem jucatori de 16 ani de scos in lume, cate unul la o prima echipa divizionara, e un motiv de ingrijorare. Sa ne amintim la ce varste au debutat pe prima scena fotbalistica marii nostri jucatori. Sigur ca nu putem estima de pe acum soarta lui Hagi jr. Ii urez sa aiba caracterul tataului sau si sa ajunga si el unul dintre jucatorii admirati in Europa. Pe de alta parte, nu pot uita, de exemplu, de soarta lui Stoica jr. Depinde deci nu doar de tata Gica, ci si de junele Ianis .

dan (100 comentarii)  •  1 octombrie 2015, 16:42

ii apreciez munca lui hagi! si a celui mic. Dar nu i-mi place cind il ridicati pe al mic si Hagi, vrea sa il scoata in evidenta. Nu este bine nici pentru junior ce se intimpla. mai bine il lasa sa se duca la Italieni. De ce nu l-a lasat/ Pentru ca nu e copt destul de aceea. Cind aud comentarii. A dat un gols senzational,( al doilea) de fapt a ricosat din adversar, mai de mult era numit autogol. sau „este capitanul echipei de pe locul doi in campionat”. daca era la rapin sau chiajna era capitan? Deci aste nu sunt in regula. Vreau al mic sa confirme dupa aceea ridicatiol in slavi!

Comentează